Sziasztok!
Végre én is beléptem az anyukák klubjába
!!!
Csütörtökön elmentünk a párommal a szokásos vizsgálatra, ahonnan hangosan röhögve távoztunk haza reggelizni! Majd a férjem elment dolgozni én meg leültem olvasgatni. Azt vettem észre, hogy görcsöl a hasam, de piszkosul. Na gondoltam ezek lesznek a fájások, elkezdtem, hogy majd mérem, hiszen úgyis csak 20 percesekkel kezdődik, hát nekem két percesek voltak... két fájás között felhívtam a páromat, hogy jöjjön amilyen gyorsan csak tud, és a dokim is sürgetett a kórházba. Még lezuhanyoztam, nem tudom, hogy volt erőm, és indulás. Álmomban sem hittem, hogy ez ennyire fog fájni, és főleg így, hogy semmi előjele nem volt! A kórházban egy ből elkezdték az ilyenkor szokásos macerákat: borotva, beöntés, méhszájvizsgálat, már kétujjnyi volt. Elkezdtem sétálgatni, mert , hogy az jó lesz segít, hát nem nekem...lefeküdtem és a férjem kezét markolásztam, annyira szarul voltam, hidegrázásoöm volt, de nagyon komoly, két doki is tanakodott, hogy mitől, aztán kiderült, hogy a köldökzsinór rátekeredett a baba nyakára és az okozta - ezen oldalfektetéssel segítettek. A dokim nagyon nem akarta, az EDA-t, próbált még ott is lebeszélni, aztán pont jött egy fájás és rávágtam, hogy KÉREK! Bekötés után kb. 5 percel már éreztem a hatását! Megváltás volt!!! Innentől kezdve egész jó volt, a fájásokat úgy éreztem, mint egy nagyon erős vizelési ingert. Ezekután a kitolási szakasz következett amit már éreztem, úgyanis kérte a dokim, hogy ne kérjek több fájdalomcsillapítót, és már elmúlt az EDA hatása. Így elkezdtem nyomni, szépen adták közben az utasításokat, hogy vegyem a levegőt... és egyszer csak megszületett a ,,kisfiam,, , 3800g-al
Még mindig nem értem, hogy hogy fért ki belőlem ekkora baba! Annyira sírtam az örömtől és a megkönnyebbüléstől, szépen megfürdették és a pocimra tették, ahol elkezdtünk ismerkedni egymással. Sose fogom elfelejteni, azt ahogy nézett rám a gyönyörű szemeivel. A méhlepény meg a varrás már tényleg semmi sem volt. A férjem is meglepően jól bírta.
Ja, azt nem is írtam még, hogy olyan 13 óra körül kezdtünk és 20:35-kor született meg Csabi baba!
Teltház volt a szülőszobán, császár is folyt. Az összes szoba tömve, de úgy, hogy még a másodikra is helyeztek el kismamákat! A csecsemőosztályon 30 fölötti babaszám! A hétvége alatt 17 baba született! Nagyon beindultak a szülések, állítólag a front miatt. Alapítványi szobába szerettem volna menni, de nem volt így maradt egy kétágyas, de nem volt vele gond.
Már van tejecském is bőven, nem győzöm fejni, mert folyik belőle a tejci. A gátsebem baromira fáj, a dokim nem vette ki a varratokat, mert állítólag felszívódik, mondta, hogy ha zavar a csomó, akkor azt majd vágjuk le, de az is kiesik egy idő után.
Most itthon vagyunk, nagyon jó babám van eszik, alszik egésznap, mondjuk éjszaka elég éber volt, úgyhogy nem sokat aludtam.
Szóval így történt, ez a hirtelen jött szülés nem tudom, hogy mennyire köszönhető a málnalevél teának..
Remélem értehetően írtam a dolgokat. Örülök, hogy végre én is leírhattam a szülésemet!!
Üdv Bálna