Hahó,
Edit,
nagyon-nagyon gondolkodom, mivel tudnék neked segíteni, de nem jut eszembe semmi, amit már eddig ne mondtak volna.
Viszont nagyon együttérzek veled, képzeld, négy hónaposan, amikor a nagy meleg miatt Cicó csak nagyon piciket szopizott, és nem is igen hízogatott, az én párom szintén azt mondta, hogy megunta a szopást, talán már mást enne... nem volt igaza. Ez egyáltalán nem így működik!!! Igen, arra egy baba nagyon könnyen és hamar ráébred, hogy hogyan könnyebb megszerezni a kaját. Tudod, csak kicsi, nem hülye
És persze, hogy akkor a könnyebb utat választja, te nem így tennél a helyében? Ilyenkor te mint az anyja, aki a legjobbat akarja neki, választhatsz, hogy mit teszel. A visszaszoktatás lehetséges, csak kicsit nagyon nehéz. Ha esetleg úgy gondolod, hogy érdemes, hívj fel, keress meg egy szoptatási szaktanácsadót (a Kismamában vannak nevek, telefonszámok, és pl. Schneiderné Diószegi Eszter nekem anno nagyon sokat segített), végső esetben kérd meg, hogy jöjjön házhoz (Rózsa Ibolya biztosan csinál ilyet). Vagy van még a szoptatási ambulancia, annak az elérhetősége is benne van a Kismam hátuljában. Nagyon-nagyon sokat tudnak segíteni. Amúgy amit Snoopy írt, az szerintem is teljesen úgy van (noha vicces, hogy ezt pont én mondom, amikor ő sokkal jobban ért hozzá). De nyilván tied a döntés, mit csinálsz.
Ja igen: amikor Cicó nem akart rendesen szopizni az elején, de még később is, anyám, csupa jó szándékból azt kezdte emlegetni, hogy talán nincs benne elég, hiszen nem tudhatjuk, mennyi van benne... én meg már addigra voltam annyira képben, hogy csak ránéztem mártírképpel, megnyomtam a mellemet (három-négy sugárban spriccelt, kapásból egy méternyire), és nem válaszoltam - azóta ő sem mondott ilyeneket
Ajaj, ti is fogtok még itt tartani (tudod, hogy több van, mint kellene).
Nemmondod, az Avent nyikorog??? Ó
Én pont a csendesség miatt akartam erre váltani a második kölöknél (az elsőnél Medela motoros gépet használtam, csak az nagyon zajos).
Dino,
ejha, micsoda kitartás! Le a kalappal!
De az írásodból nem tudom egyértelműen, hogy a kisfiad egyáltalán nem szopik már, vagy csak nem minden egyes alkalommal, vagy mindig, csak rövid ideig. Ezt jó lenne tudni, de addig is úgy tűnik, hogy átszokott a cumisüvegre, hasonlóan, mint fentebb Edit babája. A visszaszoktatás rögös, de lehetséges. Addig is, míg a jobban hozzáértők ideérnek, légy szíves, olvass vissza, amit Editnek írtak, abból bizonyára haszonsíthatsz dolgokat te is. Az eddigihez hasonló kitartást és önbizalmat kívánok neked a továbbiakban is
Snoopy,
vajh hol a csudában tudnék esetleg én majd egy olyan kétfejes, csendes nagyipari csodát bérelni vészhelyzet esetén ??? (Tudod, Pécsett lakom.)
Igaz, legkorábban május végén lesz aktuális, de addig is képbe szeretnék kerülni.
Üdv
Kriszi