Új privát üzeneted érkezett!

Pipocska!

Szerintem amit te érzel, azok nem haskeményedések. Az olyan ézés, hogy szinte körbe ki tudod tapintani a méhed, és kemény. De ez a keményedés 10-20 másodperc múlva kienged.

amikor meg nagyon tele a hólyag, akkor nekem is olyan érzésem van, hogy nagyon nehéz a hasam, és a pisilés szinte újjáéleszt Kép

akiren
akiren

Lányok!

Köszi a válaszokat a cukorterheléssel kapcsolatban. Én hétfőn megyek úgy néz ki. nagyon félek tőle. Kép( Úgy irigyellek benneteket hogy túl vagytok már rajta.....
Akkor most nem tudom hogy lehet e inni vagy sem.. mindenkinek mást mondanak. hmmmmm

Hajni 23+2
Vendég

Sziasztok!

Hát, tegnap este már nem írtam, későn értem haza, meg fáradt is voltam. Szóval: baba hossza 6.1 cm, feje 26 v. 28 mm (már nem tudom pontosan, papírt meg nem kaptam róla). Úgyhogy ennyi történt, a doki szerint rendben vannak a méretek, szerintem kicsi. Elvileg tegnap töltöttem a 14. hetet, és a fiam már a 12. héten 63 mm volt. Szóval nem értem. Mindegy, a doki szerint ok. Feb. 25-én kell mennem AFP-re.

Pusz
Viki
14+1
vickybaba

Pipocska, mikor mész a dokihoz?
Nekem március 7-én kell mennem a hematológiára, utána szerdán gondoltam, hogy megyek..

KépKép
vikka

Köszi az AFP-s nyugtatásokat mindenkitől.

Lányok, kinek alacsony lett az AFP-je, milyen további teendők vártak rá?

Tudom, hogy nyugi-nyugi, de ilyenkor nagyon nehéz nem idegeskedni Kép. Mert ha "legalább" magas lenne, az UH kizárná a nyitott testrészeket. De az alacsony afp meg Down-kórra utal, azt nem tudják kizárni, csak magzatvíz vétellel Kép.- No jó, nem terhellek titeket tovább..

Legyen már reggel, hogy kézhez kaphassam az itthoni afp-m eredményét, utána meg legyen végre hétfő délelőtt, mert akkor megyek genetikai UH-ra. Lányok, bocsi tényleg, nem akarok senkit terhelni ezzel, így is olyan jó, hogy legalább ide leírhatom ezeket Kép.

Vanda

Vanda

Kép
vanda

VickybabaKép
Tegnap én is elkövttem ezt a hibát, hogy összenéztem a fiam adatait a pocaklakóm adataival és szörnyülködve vettem észre Kép, hogy ez a gyerek jóval kisebb mint a másik!!!! Az egyik UH 17+6 a mostani pedig 17+5-ön készült, vagyis szinte egy napon!

A feje BDP-je cirka fél centivel kisebb, legalább 20 grammal kisebb és rövidebb is!!!!!! Aztán megnyugtattam magam, hogy minden gyereknek megvan az egyedi fejlődési ritmusa, meg más genetikai kódokat kapnak stb.

Csak azon leszek majd "kibukva", ha lesz egy barna hajú kislurkóm a szőke után, mert én el sem tudom másképp képzelni a következő fiamat mint a mostanit KépKépKépKép
Nos, erre még majd edzenem kell magam, ehhez majd segítségül hivom a 4D-t.
Üdv,
MJ-Móni
17+6
mj__móni

Vanda, MIÉRT NEM HIVOD FEL A VÉDŐNŐDET MOST ÉS KÉRDEZED MEG AZ AFP EREDMÉNYEDET???? MONDD EL NEKI, HOGY MOS KIAKADTÁL EGY KICSIT ÉS MEGNYUGTATÁSUL KELLENE AZ EREDMÉNY!
Móni
mj__móni

Sziasztok!

Mostansra sikerült végigolvasnom Benneteket, mert sajnos nem mindennap tudok ide benézni. Nekem az éjszakai alvással csak annyi a gondom, hogy minden éjszaka 1x vagy 2x fel kell kellnem enni. Ugyanis arra ébredek, hogy nagyon éhes vagyok. Így persze nem tudom jól kialudni magam, de legalább táplálom a kis lurkót, mert hozzá kell tennem, elég vékonyka vagyok. Másnak nincs ilyen problémája?
A cukros vizsgálattól már előre tartok, mert nem tudom, hogy fogom kibírni az éjszakát és aztán a reggelt hamizás nélkül.
Szerintetek gond lehet, ha kb. 1 hónapon keresztül minden nap ettem gyümölcslevest vagy befőttet (a cukortartlama miatt kérdezem). Az utolsó időben már észrevettem, hogy jóval többet is pisilek tőle, mint amennyit megittam, és akkor kezdtem igazából aggódni, mert olvastam valahol, hogy a cukorbetegség egyik tünete is ez.
Búzafű témában még annyi, hogy azon kívül, hogy nagyon egészséges, daganatok elkerülése / illetve annak kezelésére is nagyon jó (persze az íze az valami katasztrófa). Nálunk Anyukám fogyasztja rendszeresen, és nagyon jó véleménnyel van róla. És nála összejön a magról való ültetés.
Heni
hencsike

Vickybaba,
Mi szinte egyidősek vagyunk. Nekem 14+0-kor volt egy uh, ott a feje 27,8mm és a mellkasa 21,5mm volt. A hosszát sajna nem tudom. Kb. ugyanakkora, mint a Tied. És az uh így is majdnem egy héttel korábbra jósolta.
Ja és én is 25-én megyek AFP-re, majd együtt izgulunk Kép

Lara
14+2

Lara

KépKép
lara77

Mj-Moni,
mert nincs kinyomtatva papírosra, csak a sz.gépes nyilvántartásban van bent, s már bezárták a tgondozót Kép. Az előbb volt ott a párom Kép. Szóval marad a reggel, addig meg dolgozok ezerrel, legalább lekötöm magam.
Köszi, h aggódsz Kép
Ma már nem jövök, puszi mindenkinek
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Hencsike
Nem tudom, de nekem ez az éjszakai 1-2x kelés kajálással egy kicsit gyanús, főleg ilyen "korai" időszakban. Biztosan eleget eszel napközben? Odafigyelsz az étkezésekre? Nem iszol véletlenül nagyon sok vizet?

A vércuki előtti estén jól tápolj be, sokat és utána már csak vizet. Vizet, vizet és vizet. kaja helyett is Kép

Vanda, MINDEN RENDBEN LESZ KépKépKép
MJ-Móni
mj__móni

Sziasztok!
Kép
Így nyitok,sajna engem bizony nem röhögtek körbe.
Vanda szerintem nyugodt lehetsz,én ma voltam genetikai tanácsadáson,a dokinő kiszámolta az esélyeket,nem túl fényes.Nekem 1:202-höz,hogy beteg a baba,ez kb.fél százalék esélyt jelent azt mondta.A te eredményed az enyémhez képest szuper.
Engem továbbküldött,kedden megyek vissza a söfibe genetikai uh-ra,és ott majd megmondja az uh-s doki,hogy mikor kell befeküdnöm,mert kromoszómavizsgálat lesz.
Nekem a lepényből vesznek mintát,valószinüleg azért,mert 1. elől van a lepény,2.elég előrehaladott már a terhesség,nincs idő,a magzatvíz eredményt(4 hét)megvárni,a lepényből csinált vizsgálat pedig 2 hét alatt kész.Hát így jártam,sajnosKép
Az előbb nézegettem egy könyvet,és pont ott tartottam,hogy a 9 hónap alatt 4 uh-vizsgálat javasolt.Ezzel szemben én a majdnem 5 hónap alatt most megyek az 5. uh-ra.
Jaj,nagyon szeretnék már túllenni azon a csúnya tűszúráson,de az megnyugtat,hogy nem fognak a babám közelébe kotorászni a tűvel.
Na megyek,viszem a lányom aludni,aztán gyűjtöm az erőt a továbbiakhoz.
Puszi mindenkinek!
Tünde

Kép

Kép
tündérke26

Tündérke! Ez szomorú hír, de ne add fel! Ezek csak számok! Mi alapján számolta ezt a fél %-ot? A dec-i Kismamában olvastam egy cikket. Ott azt mondták a gen-i UH-on, hogy tuti beteg a baba és kromoszómavizsgálat kell. Az anya nem nyugodott bele, elment dr Hajdú Krisztinához a Szabolcs utcai Klinikára, ott kiderült, nincs baja a babának. Nem csináltatta meg a krom.vizsg-t. Egészséges fia született. Ezt csak azért írtam, hogy végzödnek jól is történetek! És talán a genetikai UH után megéri még másik orvos szakvéleményét is kikérni. De ha Téged megnyugtat a krom.vizsg., akkor minél elöbb ess túl rajta. Nagyon szurkolok Nektek!!!!!!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Tünde! A remény haljon meg utoljára! Én símán belementem volna a mintavételbe, ha azzal kiderülhet, hogy egészséges babát várok. Mondjuk, én nem vállalnám őket, ha nem tudnám, hogy egészségesek lesznek.
Amúgy az 1 a 202-höz nem egy rossz arány. Tulajdonképpen 201 egészséges babát is szülhetnél!

Vanda, Virág!
Valóban nagyon aranyosak, murisak a babók. Olykor nevetek is rajtuk, ahogy beindulnak.
Képzeljétek, ma reggel az apjuk odabújt és énekelt nekik, mire a fiam szájba ütötte

A cukorvizsgálaton mi is túlvagyunk. Igaz, ez csak afféle zsemlés-tejes cukor, de mégis jó, hogy nem túl magas. 5,8 lett. A doki szerint 7-ig ez is jó.

Akiren!
Én is keményedek a magnézium ellenére is. A gáz csak akkor van, ha fájdalmasak a keményedések. Nekem nem fáj, csak érzem, hogy az egész nagyon kemény. Én inkább gombóc-félét érzek időnkét a pocakom jobb vagy bal oldalán, amiről úgy gondolom, hogy akkor símulnak oda a babák.

Jaj, lányok!
Én olvasom a tavaszi babás topikot is, és most, hogy úgy beindultak ott az események, olyan olthatatlan vágyat érzek, hogy végre a karomban érezhessem őket! Most már eljutottam arra apontra, hogy mindent gyűjtögetek, hogy legyen a baóknak. Lassan az egész életem arról szól, hogy mindent előkészítek a gyerekeimnek. (Egy ügyre koncentrálódó elmebaj?)

Annyi mindent akartam írni, de most nem jut eszembe.

Na, puszi mindenkinek

Annamari
23+5

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Bannamari!
Emil ment!!!

Márti
csmarti

Köszi a biztatást,aranyosak vagyotok!Kép
Mit gondoltok,ha az uh-n nem lát a doki semmi eltérést,akkor is megcsinálják a biopsziát?A beleegyezési nyilatkozatot már aláírtam,vagy ez nem számit?
Az első két gyerekkel soha semmi gáz nem volt, 3 éve a lányommal azért már kaptam egy kis ízelitőt az izgalmakból,de az még semmi nem volt a mostanihoz képest.Lehet,hogy nem vállalok több babát.Pedig még egyet szerettem volna,de most komolyan meginogtam.
Na megyek alukálni.
Szép álmokat mindenkinek!

Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

Tündérke!

Veled kezdem, mert érzem, hogy nagyon el vagy keseredve.
Nekem is volt egy barátnőm, akinek megcsinálták a kromoszóma vizsgálatot. Gyönyörű egészséges kisfia lett. A második gyereknél már visszautasította a vizsgálatot, mert megint el akarták végezni. Természetesen gyönyörű egészséges lett a második is.
Engem amikor elküldtek a genetikai tanácsadásra a 0.7-es momommal, már akkor megmondtam a párpmnak, hogy bármi is lesz, ezt a szúrkálós vizsgálatot nem fogom enegedni.
Neked azt mondták, hopgy fél%, hogy gond van. A vizsgálatnál 1% az esély arra, hogy elvetélsz.
Ráadásul azért nem is értem, mert ha valami baj van, akkor már 18-20 hetes terhességnél úgysem lehet mit tenni. Maximum a terhesség második szakaszában kész idegroncs leszek.
Próbálj meg pozitív gondolatokat sugározni a picinek, és írd ki magadból bármikor bármi gondod van, hátha mi is tudjuk oldani egy kicsit a streszt.
Nagyon szorítok értetek.
Puszi

Vikó!

Én sem szeretnék mérleget, mert a másik topikon olvasom, /ott kicsit előrébb tartanak a lányok, kb.8-10 baba született már/ hogy ugyancsak tiszta idegek a méricskéléstől. Én attól tartok, hogy ha a méréssel stresszelném magam, lehet, hogy elapadna a tejem is. Van erre is példa.

A herpesz nekem is brutál szokott lenni. Volt is az első hónapban. Én akkor voltam tiszta ideg, mert úgy tudtam, hogy mivel a herpesz az vírus, árthat a babának. Viszont az egyik doki megnyugtatott, hogy pont a terhesség az, ami miatt az első időben gyengül az immunrendszer, mert arra van beállva, hogy megtartsa a terhességet, így aki hajlamos rá, annak kijön.

Akri!
A haskeményedés témában meg azért nem tudok eligazodni, mert amikor utóljára voltam a dokinál, és megvizsgált, ő mondta, hogy a jobb oldala be van keményedve a méhemnek. Én meg az ég világon semmit nem éreztem, és néztem rá okosan.Kép

Vikka!

Nekem március 2-án esedékes, mert az már a 6. hét lesz.

Gem!

Tök arik a képeid.

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Tündérke!
Úgy érzem, hogy fontos most neked írnom.
Az előző terhességemben nekem is volt ilyen méhlepény vizsgálat, a 21. héten. A méhlepény a melső falon tapadt és nekem nagyon vastag volt, így a kockázat elvileg kisebb volt.
Maga a vizsgálat nem egy nagy dolog, kb. 10 percig tart. Egy hosszú tűvel vesznek mintát a hasfalon keresztül. Nem fáj csak egy kicsit kellemetlen. Nekem Pécsen csinálták, és az eredmény még azon a héten megvolt.

Tündérke!
Ne aggódj, lehet hogy az uh alapján nem is kell majd a kromoszóma vizsgálat. És tényleg a reményt soha nem szabad feladni. Én nagyon drukkolok nektek.

Andi
andi71

Sziasztok!

Tündérke,
én most nagyon örülnék, ha a dokim megcsinálná nekem a kormoszóma vizsgálatot, ugyanis tegnap egész este a netet böngésztem alacsony afp ügyben, és soha senki nem írta, hogy emiatt elveszítette volna a babáját (1%), viszont volt olyan akinek Down kóros babája született KépKép ilyen afp érték mellett. Az a baj, hogy az UH-n mit lát, hogy van-e nyitott testrész, stb., az meg eleve a túl magas afp oka. A kromoszóma vizsgálat meg 100%-os. Az esélylatolgatásban azóta nem hiszek, amióta 1:2000-hez az "esély" mola terhességre, és én voltam az a 2000-ik ember.

Egész este alig aludtam, most is sírhatnékom van. Reggel az itthoni eredményemért bementünk, és képzeljétek ennyi van a papíron:
AFP 1,25 MOM (referencia tart. 0,4 (!) -2,5 ) KépKép
Most akkor melyik eredmény jó?? Egy profinak beharangozott intézmény négymarkeres vizsgálatának higyjek, vagy természtesen a számomra sokkal szimpatikusabb 1,25 itthoni eredménynek, ami viszont sejtésem szerint sem a súlyommal, sem a korommal nem korrigált, és még csak bHCG-t sem néznek hozzá Kép. Délután remélem elérem a dokim telefonon.

A Hajdú Kriszta elérhetőségét meg tudná nekem adni valaki, akár magánban is?

Köszi
Vanda

Vanda

Kép
vanda

...És arra is gondoltam, hogy mi lenne, ha nem mentem volna el "önszorgalomból" quartett-tesztre. Most itt ülnék boldogan és békésen az 1,25 mom eredménnyel... érthetően teljesen nyugodtan.

Tündérke,
kívánom Neked hogy valóban csak túl korán vették le a vért. Hidd el ez a vizsgálat most igenis kell, hogy biztosat tudjatok és megnyugodjatok. Legszívesebben veled tartanék!

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Vanda!
Én úgy gondolom, a négymarkeres intézmény semmilyen tekintetben nem volt rád jó hatással: sem megjelenésében, sem az emberek viselkedésében, sem anyagilag, de legfőbbképpen idegileg készít ki, ami a legrosszabb a babának. Tudomást sem veszünk arról, hogy az, ami ránk hat, milyen hatással lehet a babára!!!
Nem mondom, hogy hagyd a francba az egészet, mert a MOM-od jó, de attól félek, hogy kezdesz nagyon belegabalyodni a egészbe, közben meg majdnem biztos, hogy egy tök egészséges ufógyerek gubbaszt benned!
Az a sok történet, hogy kivel hogy bánnak, és hogy kit hogy forgatnak ki pénzéből, miközben épp, hogy gyütjögetni kellene, hogy a babára minél több pénze maradjon, egyszerűen FELHÁBORÍT!!!
Nem tudom, mit tennék a helyedben, de mindenképpen PRÓBÁLJ MEGNYUGODNI, mert a legjobbat csak ezzel teheted Maszatnak. OK?

Tündér!
Egyetértek Pipoccsal és szurkolok, hogy minden rendben menjen. Neked is csak annyit tudok mondani, hogy NYUGI!!!

Pipocs!
KÖSZI Kép

Csmárti!
Minden okés veled???

Jógások!
Holnap ki jön? Remélem, fel tudok majd kelni időben...ű

Vikka!
Neked jó hazautat!

Szerintetek normális az, hogy a 19. héten kezdejen el hányingerem lenni??? Kép Nem is igazi hányinger ez, mert tudom biztosra, hogy hányni nem fogok, csak egyszerűen mindig ott van a gombóc a torkomban, és enni is csak nagy nehezen tudok Kép Küzd valaki még ilyen problémával???

Mindenkinek szép napot, vigyázzatok magatokra és babóitokra ebben a kegyetlen időben!

Gem
18+6
gemini

Köszi Gem, remélem valóban jó lesz (az M7-es, meg a 8-as út elég gázos, főleg ha ilyen sz.r idő van).. Én is éreztem olyan "gombócatorokban"-t, biztos az is "normális", csak kellemetlen Kép

Tündérke, Vanda!
Én is drukkolok, ha ez számít valamit... és teljesen egyetértek Geminivel. Én úgy döntöttem, hogy nem megyek semmiféle plusz vizsgálatra, hacsak nem küldenek, mert ezek - a ti példáitokból is úgy tűnik - nem megnyugtatnak, hanem csak jobban aggódik miattuk a "tudatlan".
Tudom, hogy ezzel sem sikerült megnyugtatnom benneteket, de mondom szorítok, hogy minden rendben legyen!

vikka
23+4

KépKép
vikka

Tündérke
Sajnálom, hogy igy alakult, és nem "röhögtek körbe", de hidd el valóban nagyon kevés az esélye annak, hogy a babád beteg! Azt Te neked kell eldöntened, hogy az újabb UH fényében vállalod e a lepényvizsgálatot vagy hagyod a francba az egészet. Teljesen mindegy milyen papírt irtál alá!

BannamariKép
Ezt nem teljesen egyértelmű nekem, nem tudom más hogy van vele, ki-kit ütött szájba???
"Olykor nevetek is rajtuk, ahogy beindulnak.
Képzeljétek, ma reggel az apjuk odabújt és énekelt nekik, mire a fiam szájba ütötte "

Vanda (ide most egy piros mérges fejet akarok betenni)- most egy kis fejmosás jár Neked! Előre is bocsika érte!

NE AGYALJ MÁR ANNYIT EZEN A SZAR AFP-N!!!
1. Az 1,25-ös AFP még nem a korrigált értékkel is TÖKÉLETES,
2. A 4 markeres vizsgálatos doki azt mondta, hogy a 4 érték együtt jó eredményt hozott, nem??????
3. A védőnőd azt mondta, hogy az AFP-d megfelelő
4. A tarkóredő vizsgálatod is jó lett, nem???, ami ugye a Down kórt igyekszik kiszűrni!
5. Köztudott, hogy az AFP EGYEDÜL nem mérvadó, alacsony vagy magas érték nagyon ritkán bizonyít bármiféle betegséget! Tehát a 4. markeres vizsgálatból ne csak az AFP értéket nézd, ahogy a doki mondta a 4-et együtt kell nézni, nem véletlenül!!!!

Mit akarsz még? Milyen pozitív megerősítést, hogy minden ok? Nyugodj meg légyszíves! Semmi baja sincsen kis pocaklakódnak odabenn.

Azonban ha gondolod, még plusz megerősítésként menj el újra 4D-s UH-ra és kérd meg a dokit, hogy az arcocskáját alaposan nézzétek meg és nézzétek meg az orrcsontját is, hogy megvan e. Az orrcsont hiánya utal még Down kórra.

Ma reggel felkeltem és pont rád gondoltam, hogy micsoda borzalmas éjszakád lehetett. Nem könnyű az biztos, és tudom én is paráznék valamennyire, de a körülmények itt a para ellen szólnak, hiszen AZ EREDMÉNYEID JÓK LETTEK!!!!!

Pusszancs mindenkinek,
MJ-Móni
18+0
mj__móni

Ja..

Hát akkor ott nem fogunk találkozni Pipocska, majd a klubgyűlésen! Kép

KépKép
vikka

Sziasztok!

Vanda! Egyetértek Geminivel! A négymárkeres vizsg-on is azt mondták a 4 eredményt figyelembe véve, hogy minden rendben (ha jól emlékszem). A szimpla afp-d meg teljesen ok. Akkor légyszi ne aggódj!! Ebben a cikkben a Kismama magazin adta meg az illetönek Hajdú Krisztina elérhetöségét, de sztem Neked teljesen felesleges elmenned. Bár ha ez megnyugtatna...

Tündérke! Mennyire volt alacsony az afp-d? Nem lehet, hogy ez Nálad vmi "adottság"? Ha a másik gyerköcnél is elöfordult. Ezt mondtad a dokiknak?

Gemini! A 18. héten elmúlt a hányingerem, és elkezdödött a gombócérzés. Nekem nincs állandóan, enni is tudok, de néha olyan, mintha vki meg akarna fojtani. Megijedtem, hogy a pajzsmirigyem nagyobbodott meg, de jók a funkciói. Én sem értem, mi lehet ez. Refluxom az van, talán ez okozza (okozhatja!). Ha a gyomor felnyomódik visszafolyhat egy kis sav és ez ilyen panaszokat okoz.

Most elköszönök, nem leszek a hétvégén, kedden jövök. Jó hétvégét Mindenkinek! Vigyázzatok Magatokra és a Babákra!

Éva

Kép
sygnum

Gömbölyű, Vikka
Én arra jöttem rá, pont tegnap este, hogy ez a szar érzés a gyomromban ez a savtúltengés, pedig nem is érzem, hogy sok lenne a savam. Egy pohár tejet megittam és tök jól lettem tőle! Próbáljátok ki Ti is, hátha egy cipőben járunk!

Lányok!
Kismanó valahogy nagyon rosszul fexik odabenn, mert állandóan a húgyhólyagomat tapossa a kis szaros! Hihetetlen érzés amikor rálép olyan pisilhetnékem támat 1 másodpercre, hogy csak na és főleg, ha megismétli úgy 2-3 alkalommal egymás után!!! Háááááááátttttttt KépKépKépKépKép Kellemes tud lenniiiiiiii.

Pusszancs mindenkinek,
MJ-Móni 18+0 Juhééééé
mj__móni

Mj Móni!
Az úgy volt, hogy apjuk úgy szokott velük kommunikálni, hogy odadugja a száját a pocakomhoz, és úgy beszél vagy énekel hozzájuk. No, így fordulhatott elő, hogy amikor épp barátkozott, akkor a fiam ütött vagy rúgott egy nagyot és az apuci száját célozta meg vele. Azt mondjuk nem tudom megkülönböztetni, hogy mikor üt és mikor rúg. Csak a mozdulat erősségéből következtetek.

Tündérke!
Teljesen egyetértek Mónival. Ha végülis minden eredményed jó, akkor mi a baj?

Na, pussz mindenkinek.
Remélem, ti jobban vagytok, mert most olyan hányinger tört rám a 24. hét végére, hogy csak na!

Annamari
23+6

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Jó reggelt lányok!
Nagyon köszi mindenkinek,jólesik most a biztatás!KépVárom a keddet,és hogy mégse küldjenek a lepény-vételre.De ha kell,akkor megyek.Már csak azért is,mert ha abból tutira kiderül,hogy beteg-e a baba,akkor azt tudni akarjuk.A férjem hallani se akar beteg gyerekről,a bátyjának van egy 10 éves fia,aki ugyan nem genetikailag,hanem az anyja terhesség alatti felelőtlen életmódjából kifolyólag beteg.Elég sok baja van,sokszor kell rohanni akár az éjszaka közepén is orvoshoz,úgyhogy a férjem sajnos jól tudja mivel jár egy ilyen beteg gyerek,és nem akarja vállalni ha a mienk beteg.Ha baj van,nagyon rossz lesz,mert meg kell szülni egy még ki sem fejlődött babát,de egy beteg gyerek borzasztó dolog,én is látom,hogy annak a gyereknek micsoda kín az élet.A sajátomnak nem akarok ilyet.Sokat agyaltam az éjjel,és most már csak várom,és reménykedem,hogy nem lesz baj.Tavaly nyáron elvetéltem csak úgy,minden jel nélkül,és nagyon bízok abban,hogy kétszer egymás után nem tesz velem ilyen szörnyűséget az élet.Drukkoljatok nekem légyszi,nagyon kell az most nekem!
Most megyek,elterelem a gondolataimat,hétvégén buli van,a két fiamnak szülinapjuk alkalmából.Az egyik múlt vasárnap volt 10,a másik most vasárnap lesz 9 éves.A lányomnak nagyon fog tetszeni a gyertyafújásKépNa,megyek,és intézkedek.
Majd később benézek.
Köszi mindenkinekKép

Puszi,Tünde

Kép

Kép
tündérke26

Vanda,

Kicsit felháborít aggódásod... de komolyan. Olyan eredmények miatt aggódsz, amik miatt mások a földhöz vernék seggüket. Az én MOM-om is nagyon alacsony lett. A Te eredményed csodás... És a végén oda van irva, hogy NEGATIV. Óriási betükkel. Ráadásul a rendes intézményben levett véred is ezt igazolja. Két negatív eredmény az már csodás. Gondolom a nyakiredő mérésed is teljesen rendben volt, a genetikai UH-n is megnézik és ha ott is minden rendben, márpedig miért ne lenne rendben, akkor.... ???

Ne parázz, én is paráztam és ettől aztán elszaporodtak odalent mindenféle bacik, mert nekem minden oda lentre megy. Komolyan mondom mérges lettem, amint olvasom paráidat... Hiszen még egyszer hangsúlyozom két azaz 2 helyen jártál, mind a két helyen negativ lett a leleted... Bocs, hogy ilyen mérges lettem, de...Szóval tényleg ne aggódj. Nekem 1:1051-hez áll annak a helyén, amiért te aggódsz... Nincs semmi baja a gyerkőcnek. Szeretgesdd beszélj vele és örülj, hogy ilyen jók az eredményeid.

Bocs mégegyszerhamegbántottalak....

Zsebi

Kép
Kép
johanna1975

Tünde,

Neked pedig drukkolok... hogy ne legyen semmi baj. Azt hiszem ilyen esetekben, mint a TIÉD szoktak mintát venni, legalábbis ezt tapasztaltam az ott várakozók elmondásából... Az egyik lány, akivel vártam, hasonló eredményei voltak, mint Neked elment a vizsgálatra (mintavételre) és kiderült, hogy egészséges a baba, és ráadásul még egy csomó betegségre szűrtek nála.. szóval szerintem, most már, hogy megnyugtasd magad csináltasd meg a dolgot. Én legalábbis nem nyugodtam volna, meg, ha ott nem röhögnek körbe vagy a négymarkeres doki nem mondja, hogy minden okés...Persze a Ti döntésetek, de valahol komoylan is kell venni a dolgot...Drukkolok, hogy jól menjen a vizsgálat. A genetikai UH is sokat elárul, de most már végig paráznád szerintem a terhességet, ha nem csináltatnád meg a vizsgálatot...

Ez persze csak egy vélemény.

Zsebijohanna

Kép
Kép
johanna1975

Lányok,
nem nagyon tudom hogyan kifejezni, de jó érzés, hogy "mossátok a fejemet".. Köszi tényleg Gemini, Vikka, Mj-Moni Kép
Sajnos képes vagyok mindennek utánajárni KépKép és ez most baromi rosszul jön ki, - boldogok a tudatlanok! -már ezt is írtam egyszer.
Arra jöttem rá, hogy ezek a vizsgálatok teljesen pontatlanok, hol ide teszi az x-et a doki, hol oda, honnan is látja teljesen pontosan a méreteket? Mel-nél hogy nézhettek egyszer 2,5 mm-nek a nyakiredőt, aztán meg 0,9mm-nek? Ami egy teljesen fontos alapvizsgálat akkor, és szerintem a legnagyobb precizitással kellene rá ügyelni.
Lehet hogy a vérvételnél is így van? Csak megcsinálják, hogy letudja kötelességét a társadalom, de vajon mennyire pontosak ezek az adatok? S kik azok, akiknél "bejön", rossz az adat és valóban beteg a baba? Ez is csak statisztika lenne? Akkor meg minek ez az egész!!

Úgy döntöttem a segítségetekkel, h a dokim majd mond rá valamit, addig nem foglalkozom tovább a témával.

Vanda
18+0

Vanda

Kép
vanda

BannamariKép
Köszi a magyarázatot, mostmár értem KépKépKép

Nem Tündérkének irtam azt, hogy ne aggódjon, mivel minden eredménye jó, hanem Vandának Kép Csak a neve egy kicsit egybefolyt a szövegemmel KépKépKép

Tündérke,
Örülök, hogy jobb kedved van és hidd el minden okés lesz. Ezerrel drukkolok neked és kérlek értesíts minket a fejleményekről. Most komolyan mondod, hogy beindítják a szülést ilyenkor? És nézd a pozitív oldalát! A méhlepényteszttel megtudod 10000000%-osra a nemét, és azt, hogy TUTIRA TÖK EGÉSZSÉGES, még egy haja szála sem görbül meg Kép

És ízelítőként egy példa a mi családunkból:
Mindig lányért imádkoztam, mivel a családban minden fiúgyerek agyvérzéssel született!

A testvérem 18 éves korában halt meg, soha életében nem volt képes járni, beszélni szülésnél bekövetkezett agyvérzés miatt, tesóm gyereke pedig úgy néz ki kinőtte, de sajnos azért látszik a mozgás-koordinációján, hogy születéskor volt egy enyhébb agyvérzése.

Szóval én is paráztam rendesen előző terhességemnél és a szülés után a Margitkórházban a dokik agyára mentem, hogy azonnal csináljanak fej UH-t a gyerekemen mert a családban halmozott a fiúgyerekekre vonatkozó agyvérzés.

Persze Chris azóta is tök egészséges Kép. És most megint fiút várok!!!! Most is mint anno minden UH-n rákérdezek, hogy ugye a gyerek feje rendben van? Nincs bevérzés?
Szóval csak azt akarom mondani, hogy én is parázok, de csak "egészséges" szinten KépKépKép

Üdv,
MJ-Móni 18+0
mj__móni

Sygnum,
Neked is köszi Kép

Johanna,
Nem bántottál meg, tudom hogy túl mélyen beleástam magam a témába. Az hogy én ilyen vagyok, arról nem tehetek. Ha élne még édesanyám, biztosan nem nektek sírnám ki félelmeimet Kép.

Tündérke Kép
Szívből sok-sok drukk Nektek a keddhez!!

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Vanda,

Semmi baj, hogy nekünk sírsz. És talán azért is tudtalak ennyire helyrerakni, mert én pont olyan vagyok mint te. Iszonyatosan parázok mindentől. Csak látom, hogy a para parát szül és még rosszabb lesz. Sajnálom, hogy édesanyád nem él és emiatt is külön bocs. Nem tudtam....Nyugodtan sírjál nekünk, csak tudom, hogy néha jó, ha helyrerakják az embert... Tényleg szuperek a leleteid.. bár az enyémek lennének ilyenek...De látom, hogy az aggódás rosszat tesz. Simogad meg a pocidat és beszélj a babával és mondde el neki, hogy mennyire jó, hogy ennyire egészséges és szép eredményeket produkált.

Zsebi

Kép
Kép
johanna1975

Mj_Móni!
Ezt a részt nem teljesen értem. Gond lenne kifejteni? Ha nem, az sem gond, csak nem értem, kivel mi történt, bocs!
"A testvérem 18 éves korában halt meg, soha életében nem volt képes járni, beszélni szülésnél bekövetkezett agyvérzés miatt, tesóm gyereke pedig úgy néz ki kinőtte, de sajnos azért látszik a mozgás-koordinációján, hogy születéskor volt egy enyhébb agyvérzése. "

Vanda!
Szerintem inkább koncentrálj kispapid pocakjára! Kép És csak hogy vidulj egy kicsit, elmondok egy történetet:
Tegnap elmentem genetikai UH-ra.
Doktor: Hány hetes terhes?
Gemini: 18-19
Doktor: Jé, milyen nagy a pocakja - mondja kedvesen (de tényleg kedvesen!)
Gemini: Igen, már terhesség előtt is kövér voltam, valszeg ezért nagyobb most is.
Doktor: Na, én nem erre akartam célozni...

Vigyorogj egy kicsit és örülj Maszatnak!!! Ha mész majd genetikaira, meglátod, hogy kezdi elveszteni UFÓfejűségét!!! Az enyém már jó úton van a "földiesedés" felé Kép
Vagy fess egy kicsit, az nekem mindig bejön, amikor ideg vagyok!Kép
(Asszem mára nem szorult belém több okosság Kép)
Gem
18+6
gemini

GeminiKép
Bocsika valóban igazad van.

3-an voltunk tesók. Egy fiú és két lány. A lányok ikrek, ez vagyok én és a lánytesóm. Fiú testvérünk agyvérzéssel született 5 évvel előttünk és 18 éves korában meghalt.

Mi lányok 7 hónapra születtünk 1 kiló 50 dekával és mégsem volt semmi bajunk! Aztán lánytesóm szült gyereket, aki fiú lett ő is agyvérzéssel született.
Remélem igy már érthető KépKépKép
MJ-Móni
mj__móni

Mj_Móni!
Köszönöm! És sajnálom.
Gem
gemini

Johanna Kép Gemini Kép
Kép
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Hát lányok!
mostmár teljesen nem értem, hogy ki és miért aggódik itt?? Szerdán voltam a dokinál és azt mondta minden rendben. Erre most itt olvasom, hogy az 1,25MOM-al nem vagytok megelégedve! nekem a 0,4-2,5 ös tartomáynyban 0,86 lett, a doki szerint tök jó, a vizsgálatok is jók! és akkor most mégis lehet aggódni??? most kezdtem volna megnyugodni! de csak nézegetem a papírokat, a 4D-n is azt mondták minden oké, de akkor most ennyi eredmény is lehet téves???
Most bekavarodtam már megint
Üdv.
Fejeske
fejeske

Fejeske, ej, ej, ej ...
Ne parázz már! Vanda csak aggódott itt egy-kettőt, mert az 1,25-ös értéke nem a testsúllyal korrigált érték volt. Hát ennyi. A TE AFP eredményed meg szuper jó lettKép, NYUGIIIIIII

MJ-Móni
mj__móni

Fejeske, ne kezdj te is aggódni! Kép
Semmi okod rá!

KépKép
vikka

Sziasztok!

A tavaszi topikból vagyok és szeretnék elmondani valim elsősorban Tündérkének!
Én most 27+6 vagyok ,amikor levették az afp-émet elvileg 16 hetes voltam,meg is volt két nap múlva az eredmény 0,56.A telefonba,és amikor átvettem akkor is azt mondták tökéletes,én meg itthon áttanulmányoztam a babairodalmat,és megijedtem,hogy azért ez még sem olyan tökéletes.Mindenfélét összeolvastam és tiszta ideg voltam.Mentem a genetikai uhra (ami semmiben nem különbözik a másikaktól),és mondtam hogy hé nézzék má meg az eredményt,a doki egyből azt mondta,hogy hát igen egy héttel kisebb a számoltnál,és különben is ez az érték még jó,mert 0,5 alatt vészes.Kicsit lenyugodtam,mert azt mondta teljesen norma a baba.De mi utána mentünk 4 d-re és ahogy ott láttam mindenét kezét,lábát,arcát,ahogy nevetett egyszerűen fel sem merült bennem,hogy beteg lenne.Ott is egy héttel fiatalabbnak dobta ki a gép.Persze nem 100 %-osan nyugodtam meg,de mit tehetnénk?Érdekes módon engem semilyen további vizsgálatra nem akartak küldeni,mert mindenki azt mondta,hogy határérték felett van.Tehát több könyvben és egy kismamában is azt olvastam 0,5 alatt lehet gáz.Azért írom,hogy lehet,mert sajnos utána járásom orán kiderült,hogy tökéletes afpvel is születtek down-kórós,beteg babák,és nagyon kevés kismama szült alacsony afp mellett beteg babát.Tehát soha nem nyugodhatunk meg!Sajnos!Én azt tudom neked tanácsolni,hogy menj el az uhra és lehet megnyugszol teljesen,ha még sem menj el 4d-re,és ha kkor sem nyugszol meg,akkor vetess mintát.Én azt sem értem,hogy miért az uh elött kellett menned genetikai tanácsadásra.
Nem akarok okoskodni,csak talán kicsit könnyebb,hogy tudod az alacsony afp elég gyakori dolog.

TimurrKép
Vendég

Mj-móni, Vikka!
Akkor köszi! De mi az, hogy az 1,25 nem a testsúllyal korrigált érték volt? Megpróbálok nyugiba lenni, de én honnan tudjam, hogy az enyém korrigált, vagy nem?
Eláruljátok? köszi!
Pusszkó
fejeske

ja és nekem nem nézték a testsúlyom
Vendég

Fejecske,

Tudod én vagyok a lelkitárs.... anno még hasonló problémáink voltak. Úgy látom TE sem bírsz magaddal. Nyugi.... Te is mész majd UH-ra vagy voltál és ott is kiderült, hogy minden okés minden bizonnyal.....

Szóval No para... mert neked is irok olyan kedveseket, mint a Vandának....

Relax....

Zsebi

Kép
Kép
johanna1975

Fejeske,
Az AFP egy értéket, aztán mellette még az szokták irni, hogy hány nanogramm/l található az anya vérében ebből az AFP-ből ez szokott úgy 20-200 ng/l lenni.

A MOM érték, pedig az AFP értéke a testsúllyal korrigálva, ami valami meridián/középérték.
Üdv,
Móni
mj__móni

Fejeske
Ráíratták az afp előtt a laborpapírodra, hogy hány kiló vagy? Mert ha igen, biztos számoltak is vele. De túl nagy eltéréseket nem okozhat a korrigált érték, nekem a MOM 1,08, a korrigált MOM pedig 1,14 volt (igaz, szerintem nagyon nem térek el az átlagtól az akkori 65 kg-os súllyal). Nekem mindkét érték szerepelt a leletemen.

Vanda
Gondoltam rád (sejtettem hogy nem volt túl jó éjszakád), de eddig nem volt időm írni. Teljesen egyetértek MJ-Mónival, Johannával és a többiekkel. Ne aggódj már ennyit! Elmondták, hogy teljesen jók az eredményeid. Az aggódás pedig árthat Maszatkának is! Szóval nyugi Kép!

Hencsike
Én is felkelek éjszaka 1-2-szer, de én nem enni, hanem pisilni Kép!

Tündérke
Én is szurkolok nektek, biztos minden rendben lesz Kép! A fél százalék nagyon kevés ám!

Adri
18+6 v. 19+3
adri77

VandaKép
Remelem mar tenyleg megnyugodtal!! Tenyleg feleslegesen nem kell parazni! Felejtsd el a kvartett tesztet. Te jo eg, mi lett volna ha mindenki elmegy meg egy ilyenre is? Es ezek az osszevissza eredmenyek, felhaboritoak!! Es nyugodtan sirj nekunk!! (ugyis megkapos a fejmosastKép))

Lanyok, meddig vannak a CORAban babahetek?? En el akartam menni, talan ma este kinezunk, nem tudom erdemes-e.

Aki dolgozik most, hogy birja ilyen idoben????? en ki sem akartam kelni az agybol, undorito ez az ido..

Na ciao,
Timi
(22+2)
splendida

Johanna! Tudom emlékszem, hogy te vagy az aggódó2. Épp ezért próbáltam már magam megnyugtatni! erre jön ez a ilyen-olyan AFP, ami nekem tökre elég volt, hogy berezeljek. Pedig 2 doki nézett, az egyik az én dokim ( tök rendes, meg szerintem okos is) a másik a 4D-s doki, és még az eredményemre is csak jót mondtak!
Hát én már nem is tudom mit mondjak még?
amúgy meg most éppen tök jól érzem magam
Remélem Te is!
Csákó
F. 24+00
fejeske

Lányok!
Eddig nem sok időm volt írni, mert egy kicsit lefoglaltam magam.Elkezdtem a gyerekszoba csinosítását.Itt vannak a képek:
A falról:
http://babanet.hu/album/main.php?album=3691&page=3&image=110520
Az ajtóról:
http://babanet.hu/album/main.php?album=3691&page=3&image=110521

Annamari!
Már Én is nagyon beindultam a gyűjtögetéssel.Kép
Megnéztem az albumodat, nagyon szép a pocid.Kép
Nekem is vannak újabb pocis képeim az albumomba.Kép
A profilomba megtalálod az elérhetőségét.Kép

Vanda!
Kérlek ne aggódj ennyit, mert tudod, hogy nem tesz jót a babádnak.Próbálj meg inkább tényleg kettőtökkel foglalkozni (pocisimi, beszélgetés, zenehallgatás) talán ez megnyugtat.Kép

Judyt+2 manó
18+5

Judyt
KépKép
judyt

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?