Új privát üzeneted érkezett!

Gemini,
köszi az infót, megnéztem a linket. Ez kifejezetten kismamajóga? Mert valahogy ez nem derült ki nekem teljesen. Ha igen, akkor 2 hét múlva én is csatlakoznék hozzátok. Egyébként anyagilag hogy készüljek?

Lara

Lara

KépKép
lara77

Mel,
örülök, hogy minden rendben és megnyugodhattok! Kép

Lara

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok!
Pár napja nem voltam,úgyhogy most ennyit nem tudok visszaolvasni,bocsi érte!Mára jutott az izgalomból bőven,ugyanis megjött az AFP eredményem,ami borzasztó lettKép Nagyon alacsonyak lettek az értékek,azonnal a dokimhoz irányitottak,hogy csináljon egy
UH-t.Ja,hogy ne legyen a dolog egyszerű,a férjem ma dolgozik,vinnem kellett a lányomat.Az eredménnyel gyorsan futás haza,jött a dédi,hogy vigyázzon Vikire amig én a dokihoz megyek.Az UH-n egyébként úgy tünt nincs semmi gáz,de azért elküldtek a Schöpf-Méreibe genetikai vizsgálatra.Holnap megyünk is apával,reméljük minden okés.
Volt már valaki ilyen vizsgálaton?Mit csinálnak ott,mire készüljünk?
Már a lányom is okozott izgalmas napokat,ez a baba úgylátszik a nővérére ütött,ha már most ilyeneket csinálKép
Na megyek,aki tud erről a vizsgálatról valami közelebbit mondani,az írjon légyszi!
Köszike előre is!
Sziasztok!
Tünde,18+1

Kép

Kép
tündérke26

Gemini, én pont ellenkezöleg tudom,mint MJ-Moni, nálunk teli hólyaggal LEHET csak UH-ra menni...Itt 3-szor is megkérdezték elötte,hogy tuttira megittam az elöirt vizet (1liter 1 órával elötte), és rajta van a beutalón is, ha a hólyag nincs teli, lehet,hogy elmarad az UH...De ez Kanada, azért irom le, hogy nálunk igy van.
Nekem legutóbb nem maradt bennt csak kb 2 pohárnyi viz,és igy is meg tudták csinálni, szóval alapjában nem értem 18-19 hetesen miért kell ennyit inni.Már rég nem a húgyhólyag emeli-tartja ki a méhet, hanem saját magától emelkedik ki,javitsatok ki,ha rosszul tudom.
Szerintem igyál valamennyit, amennyit tudsz, és ha nem kell,akkor ki tudod üriteni.
Barbi
22+5

Kép
Kép
barbi

Sziasztok lánykák!

Mircimama:
A terheléses cukor olyan hamar van meg, mint a többi.. úgy tudom Kép

Adrienn74:
Én is szenvedek éjjel.. nálam a gerincsérv miatt is van, mert már sehogy sem kényelmes, csak háton lenne jó a hátamnak, de úgy meg a babának és a hasamnak nem jó.. és folyton olyan érzésem van, mintha "elfeküdtem volna a hasamat" éjjel.. aztán persz helyre jövök pár perc alatt, de kellemetlen amikor felébredek, sehogy sem kényelmes. Ráadásul nekem hatalmas a hasam is.. Kép
Tanácsolni semmit nem tudok.. ki kell tapasztalni, azt hiszem.. ráadásul csak rosszabb lesz Kép

Gömbölyü:
A Canestenröl tudd, hogy azt nem szabad a hüvelybe felkenni.. max csak nagyon picit, de kívül be lehet vele kenni.. de erről inkább az orvost kérdezd! A dokik inkább hüvelytablettát irnak fel szerintem.. az használ is valamit. A Canesten az kb. arra jó, hogy amikor az ember fürdik a Balatonban, utána bekeni vele, hogy megelőzze a fertőzést.. én arra szoktam használni Kép

Gemini:
Légyszi írd a nevemet csupa fekete nagy betűvel! Kép Kép Kép Kép
A pisilésről:
Terhességnél mindenféle UH előtt pisilni kell, mert különben a hólyagod eltakarja a babát és nem látszik.. teljesen hülyeség hogy teli hólyaggal csinálják, semmi köze a hasi UH-hoz a terhességinek, mivel nem a vesédet vizsgálja az orvos.. nálunk ki is van irva, hogy "kérjük, a vizsgálatra üres hólyaggal jöjjenek be", sőt engem egyszer kiküldött a doki még amikor 6 hetes voltam, hogy pisiljek, mert nem birja megnézni sem hüvelyivel sem hasival a babát. Gondolom ez kis terhességre vonatkozik, mert azért egy 20-30-40 cm-es baba látszik a hólyagtól is Kép

Vanda:
Mi volt azon a négy markeres vizsgálaton ami igy elkeseritett?

Mel:
Megmondtuk! Látod? Úgy örülök, hogy jól alakult minden! Ez szuper Kép És nagyon édes a babád a fotón! Nagyon jól látszik rajta, hogy milyen egy 12 hetes magzat, szuper kép, tedd el jól! Kép Kép

Barbi:
Ez nekem teljesen furcsa, amit írsz, mert nekem nem is látták a hólyagból a babát, amikor pisilnem kellett.. szóval fene tudja.. Kép

Lányok!
Szerintetek létezik, hogy a babám kb. 4-5 óránként mozgolódik? Mert valahogy (és erre a párom hívta fel a figyelmet) mindig ilyen időközönként jelzem, ha kétszer-háromszor érzem egy nap (egyébként csak kb. 3-4 napja érzem igy erősebben..). Hajnali hatkor is éreztem ma is és tegnap is, aztán ma dél és egy között és utána fél négykor.. most várom, hogy megint hátha érezni fogom fél nyolc nyolc körül Kép De emlékszem rá, hogy mintha éjjel is belémrugott volna egyet. De csak egyet! Kép Lehet, hogy a többit végigaludtam? Kép

hanee (19+0)
hanee

Mel Kép
De jó KépKépKép Semmi baj! Kép
Nagyon édes a babád.
Hogy lehet egyszer 2,5 mm-nek, most meg 1 mm-nek mérni egy nyaki redőt?? Ez azért durva különbség.

UH és ivás:
Hasi UH előtt kifejezetten kérik, hogy sokat igyon a páciens, hüvelyi UH előtt pedig kifejezetten kérik, hogy pisiljen Kép
Nekem, akinek hátrahajló a méhe alapállapotban, mikor még nagyon pinduri volt a baba, másképp nem is láttuk volna.

Mj-Moni Kép Hanee Kép
A négymarkeres-történetem: Minden rendben volt, ott voltunk időben. Nekem el kellett mennem mosdóba, és ott csodálkoztam is, hogy ennyi pénzből hogy nem telik egy kis felújításra Kép, de nem érdekelt tovább ez a része. A pasi, aki fogadott minket, a nevére abszolút nem emlékszem, betessékelt egy irodába, ahol tulajdonképpen nem orvosilag, hanem teljesen fellengzősen elénk dobott egy-két magyarra lefordított tájékoztatót a négy megnézendő hormonról, stb. Elolvasni persze nem volt lehetőség (igaz adtak egy példányt). Vinnem kellett előző UH leletet, ahol a nyaki redőt nézték, és a magánilag megcsinált 4D-s eredmény szimpatikusabb volt neki. A baba koráról tettük egy röpke vitát, szerinte egy héttel idősebb az alapján, mint a ciklusom szerint. Hm. Hiába mondtam, hogy nem. Egyre inkább átment az egész "haladjunk már" stílusba, és a végén meg sem kérdezte, hogy van-e vmi kérdésünk stb. hanem onnan vettem észre, hogy fizetni kellene, hogy elénk vágta a nyugtát. Közben bejött egy csaj, ottani irodista lehet, pénzt váltson fel, a pasi egyből bűbáj lett hozzá. Ez a beszélgetés elég negatívan jött le nekem. Utána következett a vérvétel, hát állítom, hogy a csajszinak inkább van eladói végzettsége, semmint egészségügyis. Nem vagyok kezdő vérvételes, rengetegszer szúrtak már meg, még kezdő kis laboros is, ki mellett ott állt a 'tanítója', - az sem fájt ennyire!! A kis csaj szerintem totál átszúrta a vénámat, alig jött nyilván a vérem, amit számon is kért. Megmondtam neki, hogy ne haragudjon, de baromira fáj, ahogy megszúrt és még most is érzem, hogy szó szerint szúr a tű. Szerencsére csak egy kémcsővel vettek le. Mivel nem szoktam nézni, ahogy veszik le tőlem a vért, utána fordultam az asztalka felé, ahol egy elég elhasznált műanyag vesetálba pakolta a cuccost, és átfutott egy villámgondolat rajtam, atyaég, remélem steril volt a tű Kép! Sehol egy fehér köpeny, az épület is elég ramaty, a bejárat előtti járda iszonyatosan tele van galambtrutyival stb. A reklámhadjáratuk nem ezt sugallta nekem, ezt kaptam 25eFt-ért! Azt hittem, egy patináns helyre megyünk, ahol mosolygós, tiszta illatú, profi orvosok várnak. Rosszul hittem. Az eredmény a napokban meglesz. "Állítólag" Angliában elemzik ki. Vannak fentartásaim. Hát ennyi! Ettől függetlenül engem az eredmény érdekel a legjobban! Volt már itt valaki más is? Tapasztalatok?

Amúgy ma a Cora-ban vettünk mérleget, mivel mindenképp mérni szeretném a babánkat, és ha lesz másik is, meghozza az árát. Babakocsi témát hagyjuk leülepedni, még van időnk rengeteg Kép.

Van egy felhúzhatós zenélős bohócunk is már, néha odateszem a pocimhoz, had élvezze már most Maszatka, legyen ismerős neki a dallam, ha idekint lesz Kép.

Puszi, jó éjt Kép
Vanda és Maszat
17+5

Vanda

Kép
vanda

Gömbölyű Kép
Canesten krém
A pharmindexen olvastam: nyálkahártyára nem kerülhet!! Csak külsőleg használható, a külső nemi szerveket beleértve. Én nem kenném bele a hüvelyembe ezt a krémet. Viszont van Canesten hüvelytabletta, aplikátorral, kifejezetten erre a célra, a terhesség alatt a doki saját mérlegelése alapján dönthet emellett. (tájékoztatójában benne van)
Nekem a dokim gombára Pimafucin hüvelykúpot írt fel.
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

Minden kisfiuhoz es kislanyhoz gratulalok!!KépEs a 4D kepek pedig egyszeruen gyonyoruuuuuuuuuekKépKépKép

RitaKép
Koszonjuk a poci dicseretet es Neked is gratula a lanyhozKép

MelKép
Nagyon orulok,hogy minden rendben!!!!KépKépKépKép

Kriszta es Akos

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok!

Csak gyorsan, kicsit elfáradtam ma a vizsgán, csak gondoltam adok magamról életjeleket Kép

Lábgörcsösök: Ma beszéltem a vizsgán egy fejlődési szakemberrel, aki elmesélte, hogy mire számíthatok még Kép
Mindenesetre azt mondta, hogy lábgörcsre nagyon jó a banán, kúraszerűen. 10 napig napi 3-5 banán, aztán egy kis szünet (4-5 nap) a szülésig.
Ízületi fájdalmakra az ananászt javasolta, frissen, vagy olyan konzervben, ami nincs cukrozva, tartósítózva. Szintén hasonló kúraszerűen.
Mivel az itthon kapható déligyümölcsök kényszerérleltek, nincs meg bennük az az ásványianyag és vitaminmennyiség, aminek kellene lennie, de ilyen mennyiségben hasznos lehet.
Egy próbát megér, ha még jut rá összeg, én számolgattam, nem olcsó.

Hanee: beszélgettem az ortopédusommal (nekem megérkezett a csípőfunkció eredményem), és mondta, hogy pihenj sokat, ismeretlenül is drukkol neked!

Más most hirtelen nem jut eszembe, megyek ágyikóba... Jah, sikerült a vizsgám, úgy néz ki, bár a picilány épp akkor volt aktív, előrehajlás, puskázás esélye 0.

Mennék én is arra a kendős tanfolyamra, ha még beférek a létszámba! Kendőm nincs, de majd beszerzek egyet Kép

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

FalinaKép

Nekem a dokim ugy mondta,hogy a 12. het vegere fogyjon el az Utrogestan.Alapbol 4*1-et kellett szednem,es ugy csinaltam,hogy 3 napig 3at,3 napig 2ot 3napig egyet vettem be.Mindenkeppen fokozatosan csinald!!

K+A
26+5

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok Lányok!

Johanna! Örülök, hogy én is hiányzom valakinek! Olvaslak benneteket rendszeresen, csak mire a végére érek vagy erőm nincs már írni, vagy már elmondták előttem, amit mondani szerettem volna.
De akkor most írok magamról egy kisregényt Kép
Pici manóim a jelek szerint jól vannak, bár ma fájt a pocakom és felfázásszerű tüneteim voltak. Estére egy kicsit javult a helyzet, de a nyelvtanfolyamról haza kellett jönnöm. A férjemmel megbeszéltük, hogy a babák fontosabbak, mint az a 30 000 forint, amit még akkor befizettünk a tanfolyamra, amikor bevéreztem (ez októberben volt, csak akkor nem tudtam menni a kórház és a pihenő miatt), és azóta nem volt lehetőségem lejárni.
A babák intenzíven mozognak. Nagyon vicces, amikor csuklik egyik-másik. Pláne, hogy zavarják, lökdösik egymást. Az egyik fészelődik, a másik reagál, hogy neki is kellene egy kis hely Kép Szóval muris. Van úgy, hogy kevesebbet mozognak, olyankor persze jön a dupla aggodalom.
A vásárlásos vitába nem akartam beszállni, mert értelmetlen lett volna. Mi már egy csomó dolgot megvettünk a babóknak, no meg kaptunk is ruhákat. A komolyabb dolgokat meg kell venni, de hát ezzel számolni kell. Inkább az a baj, hogy nem tudjuk, mekkora lesz a legkissebb méretünk, merthogy ikreknél sokszor az 50-es ruha is nagy.
Azt már írtam, hogy csütörtökön voltunk a dokinál, aki megsaccoltatta a géppel a súlyukat. Ez alapján majd egy hete a fiam 518, a lányom 511 grammos volt. Most gondolom, nagyobbakKép
Múlt kedden a pocimat mérte meg a dokim (azért kellett kétszer menni, mert szabira ment ettől a héttől a dokim és a magánrendelőjében nincs súlybecslős UH). Szóval a pocim mérete 30 centi volt, mire azt mondta, hogy egy 28 hetes terhespocak mérete. Tehát most már ugye 29 hetes máéretű.
Nos, mindezek ismeretében elképzelhetitek, hogy minden nagyon kényelmetlen, nagyon nehezen mozgok, minden nehezemre esik. Ráadásul 112 lépcsőt kell megmászni, hogy a nyelvtanfolyamra feljussak, úgyhogy azt hiszem, közelebbről hanyagolni fogom. Más ikres ilyenkor már rég fexik.
Na, szóval az alvás nekem is nagyon rosszul megy. Most már tudnék aludni, ha nem fájna minden porcikám.

MZX!
Örülök, hogy jobban vagy! Tényleg jobb, ha csak visszafogottan mozogsz így a felkelés után. Én nem tudnék itthon feküdni. Úgyhogy ha a doki úgy gondolja, majd befexem a kórházba.

Falina!
Én a betöltött 12. héten abbahagytam az utrót és semmi bajom nem lett. Egyáltalán nem változtattam a mennyiségen. A méhlepénynek a 13. héten át kell vennie a sárgatest szerepét, tehát semmit nem változtat, ha levesebb utrót szedsz. Az utró papírján amúgy azt írja, hogy csak az első harmadban alkalmazható.

Pipocska!
A múltkor kértem, hogy lécci javítsd ki, hogy nem egy baba, hanem kettő. És egy fiú meg egy lány. A fiú Gergő, a lány Eszter. Legalábbis egyelőre. Tehát légyszi még egyszer!

Hanee!
Nem tudom, hogy benne vagyok-e a te táblázatodban, ugyanis nem emléxem, hogy írtam-e mélt. Megnéznéd?

Minden újat üdvözlök!

Lassan követni sem tudom, hogy ki kicsoda, pedig szinte minden nap olvaslak benneteket. Amikor nem, akkor meg visszaolvasok.

Teszek fel képet az albumomba a pocimról. Akit érdekel... Ekkora volta a múlt hét elején.

Na, puszi mindenkinek!

Annamari
23+4

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Hanee, teljesen osztom Vanda véleményét, hüvelyi elött üres, hasi elött teli hólyag kell.És nem hinném,hogy takarja, akkor tuttira nem kérnék kifejeztten és hangsúlyozottan,hogy ennyit igyak. A 30 akárhány hetire már nem kell ennyit inni, csak kb fél litert, de ott sem lehet üres hólyaggal menni.
Én igy tudom,itt ez van.
Barbi

Kép
Kép
barbi

Bannamari!

Javítottalak.
Lehet, hogy a múltkor nem vettem észre. KépAzért kértem, hogy e-mailben is jelezzetek, mert most én is kicsit kevesebbet tudok a géphez jutni, úgyhogy van, hogy átsiklok pár hozzászóláson.

Gemini!

Én+ 1 tuti jövünk.Kép

Vikó!

Hogy-hogy ilyen hamar van a terheléses?

Mircike!

Gyönyörű kisfiad van, te pedig nagyon szép kismami vagy.Kép

Falina!

Csak szólj, és beteszlek.Kép

Hanee!

Nagyon ari vagy, ahogy örülsz a mocorgásoknak.
Most ahogy leírtad, én is kb. ilyen 4-5 óránkánként éreztem. Mondta is egy kis szülésznő, hogy kb. ha megérzem a mozgást, akkor kb. 4 óra múlva mozdul megint. Azt hiszem Akrinak is hasonló tapasztalatai voltak akkoriban.Kép Aztán ez majd sűrűsödik.
Tökre hiányzik az msn, de nem jutok el odáig.Kép

Adri74!

Köszi.Kép

Virga!

Mindegy mi, a lényeg, hogy nagyon aranyos.KépKépKépKép

HERPESZ!
Borax 9 CH homeopátiás golyó, és nagyon hatásos.

Kép
Kép
pipocska

Mindenkinek köszönöm a herpeszes tanácsokat! Már nem ég, úgyhogy most már nem kenem be, úgy látszik ez egy gyors kis herpesz volt. Furcsa, hogy többünknek is van egyszerre.
Ez az aloés dolog felcsigázott, utána fogok járni. Úgy rémlik,az egyik ismerösöm foglalkozik vele, majd felhívom.

Gömbölyü, Adrienn! Ha a felül lévö csípötök fáj, tegyetek párnát a térdetek közé. Ha az alul lévö, akkor lehet hogy a matraccal van gond. Ha anyósoméknál alszunk nekem is nagyon fáj, ha itthon, nincs semmi. Kipróbáltam, hogy náluk párnát teszek a csípöm alá. Így vmivel jobb, de nem az igazi.
Gömbölyű! A harántfekvés miatt ne aggódj! Még sok ideje van, hogy megforduljon. Van lehetöség kívülröl megfordítani, de ha jól tudom veszélyes. És csak nagyterheseknél csinálják.

Adrienn! Szerintem szükség van intim mosakodóra, feltéve, ha 4-es körüli PH-ja van. Én évek óta Sába intimszappant használok, ami illatanyagmentes és ez a legolcsóbb. Tescoban, Auchanban is lehet kapni, nem csak gyógyszertárban.

Hajni! Sztem szénsavmentes vizet mindig lehet inni. Vki éppen tegnap írta, hogy megkérdezte és lehet inni. Nekem pl. nem is néztk elötte éhgyomri cukrot. azt mondták ennek a vizsgálatnak az a lényege, hogy cukroslötyinél 2 óra múlva 7,7 mmol/l alá menjen. Reggeli utáninál 1 óra múlva 7 mmol/l alá.

Gemini! Ha jól tudom, a régebbi UH gépeknél volt szükség a teli hólyagra, de csak kis terheseknél. Ha a méh már kiemelkedett a kismedencéből, akkor már mindegy.

Hanee! Ezt már én is megfigyeltem, hogy a Picurom kb. ugyanakkor mozog minden nap. Azt olvastam, hogy beállnak egy napi ritmusra, ami sokszor születés után is megmarad.

Mel! Örülök, hogy nincs semmi baj! Én sem értem, hogy lehetett 2,5 mm-nek mérni az 1 mm-t. Bár ez a géptől is függ.

Virga! Most már kíváncsi leszek Pocaklakód nemére! Ezt majd vmikor meséld el neki, jót fog nevetni rajta.

Tünde! Szurkolok Nektek! Biztos nem lesz semmi baj!

Jó éjt!

Éva

Kép
sygnum

Na, akkor beszállok én is a pisilös vitába Kép
Nálunk (Söfi) semmi erre vonatkozó nincs kiirva, és eddig fogalmam sincs, hogy üres, vagy teli hólyaggal mentem-e. Az biztos, hogy a genetikai UH elött ittam egy fél liter lötyit, de valamikor WC-n is voltam, csak nem tudom, hogy ivás elött, után vagy közben. És az UH-n a dokinéni megmutatta az én holyagomat, ami tényleg jo kis buvohely lehet kisterhesen... De nagyobb babánál már nem hiszem.

Hajni Kép
Hát, nem tudom, nekem a doki, meg utána az aszisztens is mondta (aki tul.képpen levette a vért), hogy vigyek sima vizet, és azt ihatom, ha rosszul lennék.

Gömbölyü Kép
Nekem a legutóbbi UH-n (24 hetesen) azt mondta a doki, hogy medence végü fekvésben van, de ne aggódjak, mert a 37. hétig még 5ször megfordul és 10szer keresztbe áll Kép (na, jo, a számok lehet, hogy nem stimmelnek) Azt kell majd figyelni, hogy a 37. hét körül hogy van, mert akkor már nem nagyon van helye forgolódni.

Pusz
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

MelKép
Nagyon drukkoltam és ahogy olvastam a Praxis történetedet teljesen meghatódtam. Huh, ezek a fránya hormonok, mindenen képes vagyok bőgni KépKépKép

TündérkeKép
Mennyi lett az AFP-d? Csak azért, mert a Shöpf Méreiben volt akit már "kinevettek" a rossz AFP-je miatt és egy UH után hazaküldték,hogy ne aggódjon Kép

Tapasztalatom ezzel kapcsolatban nincsen, de úgy tudom, ha valóban beigazolódik ott is, hogy rossz az eredmény, akkor felajánlják a kronoboholy biopsziát (vagy valahogy igy hivják). Ez azt jelenti, hogy a hasfalon beszúrnak egy tűt és levesznek egy kevés magzatvizet. Nem veszélytelen úgyhogy ezt valóban csak indokolt esetben végzik, mivel 1% körüli az esély arra, hogy vetélés lesz a vége a beavatkozásnak.

HaneeKép
Teljesen lehetséges, nekik is van bizonyos ritmusuk, alszik felkel mocorog, vagy álmában rugdos egyet-kettőt. Ki tudja ... KépKépKép Az én manóm két napja olyan aktív, hogy teljesen meg vagyok rajta 6ódva.

Vanda
Hát sajnálom, ez valóban elég lehangoló volt! Nyugi azért az alapvető sterilitási szabályokra odafigyelnek még ilyen lepra helyen is.

Gömbölyű,
Megvallva az igazat én is be szoktam kenni a Canestent egy kicsit a hüvelybe, és még soha semmi gondot nem okozott csak megszüntette azt KépKépKép

Az, hogy nyálkahártyára nem kerülhet az szerintem "hülyeség" mert maga a kisajak, nagyajak az már mind nyálkahártya, csakúgy mint a száj nyálkahártyája.

Szerinem a külső használatra itt azt értik, hogy nem szabad bevenni, megenni, bekanalazni Kép, mert akkor valóban belső használata lenne. Merthát ugye vannak rosszul informált, alulképzett egyedek akiknél még ezt is fel kell tüntetni és előirás is, hogy rajta legyen.

A hüvely valóban bent van de azért mégiscsak különbözik mert nem tartozik hozzá a tápcsatornához és nyálkahártya jellege van.

Persze nem azt mondom, hogy most a tubust nyomd fel KépKépKépKép de ne aggódj miatta. Nekem ilyen a terhességem 4. hetében jelentkezett és saját magam kikúráltam magamat és a gyereknek semmi baja sem lettKép

Üdv,
MJ-Móni
17+6
mj__móni

Sziasztok,

Egy kicsit nem figyel az ember és annyit irtok, hogy el sem bírtam mindet olvasni. Viszont néhány dolog, amire felfigyeltem:

Tündérke26: mennyi az a nagyon alacsony AFP? NEkem is az volt? melyik kórházban vették? Ott más értéket nem is kaptál kézhez? A Schöff Méreiben nagyon nagy sorral számolj. Iszonyatosan sok kismama van. Szűk folyóson kell üldögélni. Először hátul be kell jelentkezni, aztán szólit az aszisztens, aki nagyon kedves, majd a doktornő, aki már kevésbbé legalábbis velem... Nekem Kútvölgyis leletem volt és az több komponensű, úgyhogy engem elhajtottak, de ha mégis találnak valamit a lelet alapján. Akkor ők is Ultrahangoznak, majd javasolnak egyet a két vizsgálati eljárásuk közül. Nekem szerencsére nem csináltak ilyesmit. Akinek volt, az azt mondja, hogy nem fáj, de kellemetlen. Hiszen mintát vesznek a magzatvizből vagy a lepényből.... Attól függ menyi idős a terhességed. Ezt persze nem azonnal, hanem kapsz rá egy időpontot és akkor egy napra be kell feküdni a kórházba. lelet két hét múlva van. Tehát a beszélgetés mindenkinek van a vizsgálatot pedig a doktornő javaslatára végzik, persze te magad is kérheted. Remélem nem kedvetlenítettelek el.

Mircimama: látom te is inkább a természetese dolgok híve vagy. Én is nagy FLP hívő vagyok. Bár most nem a gélt iszom, hanem búzafűvet, mert az a tuti vitamin forrás és nagyon is jó. Kedvesem és én sem voltunk egy grammot sem betegek, amióta isszuk, pedig Ő nagyon herpeszes típus én pedig mindig meg vagyok télen fázva egy kicsit. Ez most elkerült, pedig hideg az van rendesen... Másrészről én teafa rajongó vagyok, az mindenre jó. Egy kis illóolaj ide vagy oda és már el is múlt a baj. A hüvelybe én joghurtos tampont szoktam nyomni, hogy egy kicsit helyre álljon a flóra. Bár tudom, hogy most nem annyira lehet, de nem annyira mélyen azért szoktam vele próbálkozni.

Hüvelytablettánál: a leírásban az van irva, hogy ne használjuk terhesen az aplikátort, csak úgy kézzel (nyámi jó steril) rakjuk fel hüvely közepére.

Gemini: ma mész előadásra? Jól hangzik, de még nem tudom, hogy pihenek-e vagy megyek-e én is.... Jó lenne pedig talizni. Ma mész UHra? sajna lehet, hogy figylemtlen vagyok, de elvesztem az üzenetek között. Minden esetre remélem minden okés a lurkóddal.

Lara: várunk majd a jógán, bár most én sem voltam egy ideig, de remélem megyek majd.

Én is voltam a Götz boltan. Hát már tényleg pusztítjuk le mi kismamák a kínálatot, de azért szerintem még mindig van egy két jó dolog. Mi is vetttünk autósülést, én az állatkásat választottam. de voltak tényleg borzalmas színek. Babakocsi miatt nem érdemes menni, azokat már elkapkodták.

Viszont, aranyos és szép hálózsákot és ruhácskákat vettünk, meg sapkát, cumit, cumisüveget, játékokat, cipőcskét szóval azért jó sok dolgot és összesen fizettünk 17.000 Ft-ot, amúgy az autósülés kb. 111ezer még az óóóóócsó helyeken is. Kis türelem kell hozzá, de ha van idő és türelem, akkor hajrá....

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!
Móni és Johanna köszi!
Kedvem az eddig se volt,úgyogy nem volt mit elvenniKép
Az afp-met a Schöpfi-be csinálták,ezek vannak a leleten:afp 13,3 ng/ml
wafp 17,3 ng/ml
mom 0,5
b-hcg 48000 u/l
wb-hcg 62500 u/l
mom 2,4
ezek most mit jelentenek?
Voltam tegnap a kórházba uh-n,a dokim,meg aki az uh-t csinálta,azt mondták valószinüleg csak korán lett levéve(16+2).Remélem nem lesz semmi gáz.
Na mennem kell,sziasztok!

Kép

Kép
tündérke26

Szia,

Drukkolok, hogy ne legyen semmi gáz. Nekem az első AFP MOM-om 0,41 volt és azzal is körbe nevettek. Egyébként nekem is korán vették, mert a következő, ha nem is lett sokkal jobb, de jobb lett.... Különben is azt mondják, a lány magzatoknak alacsonyabb szokott lenni, bár ez lehet, hogy csak babona... Drukk, drukk és vigyázz magatokra.

Johannazsebi

Kép
Kép
johanna1975

J. Zsebi!KépKép /remélem magadra ismersz/

Légyszi írd le nekem mi ez a búzafű, mire jó /ha van részletes leírás/, honnan szerzed, stb.
Előre is kösziKép

Kép
Kép
pipocska

Pipocska,

Magamra ismertem... A búzafűről talán a google-ban tudsz keresni leírást. Nekem csak egy könyvem van róla...
A biopiacon vagy bioboltokban lehet kapni (az utóbbiakban főleg rendelésre, mert nagyon hamar megromlik, egy heti adagot lehet egyszerre venni)persze lehet otthon is termeszteni, nekem az nem sikerült. De nálam minden növény kihal. :-)) húúúú mi lesz a gyerekkel?:-)) Komolyra fordítva a szót: természetes állapotában tartalmazza az összes vitamint, és én azért szeretem mert látom, hogy mit iszom, tehát tudom, hogy benne van az anyag... tényleg nagyon hatásos. nem akarok tudományos magyarázkodásba kezdeni, mert nem tudnék, de szerintem találsz róla valamit az biztos... Fogyasztása mindenkinek ajálott, de terhesen nem szabad akkora mennyiseget inni, mint egyébként. Trényeg szuper...

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Köszi Johanna,remélem engem is körberöhögnekKép
A lányommal lassan 3 éve voltam terhes,vele 1.0 volt az afp.Szerintem ez egy nagyon felesleges kismama rémisztgető vizsgálat.Tegnap kicsit utánaolvastam az alacsony afp-nek,és csupa olyan véleményt találtam,hogy semmi értelme ennek a vizsgálatnak.Azt mondják külföldön már rég eltörölték,pont azért,mert mert sok volt belőle a bonyodalom.
Na,köszi,szoritsatok!
Sziasztok!
Majd jövök a végeredménnyel.

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!

Tündérke26!
Szorítok, hogy tényleg körbenevessenek Kép és minden rendben legyen a babával. Sok orvos tarja feleslegesnek az AFP vizsgálatot, mert egyáltalán nem ad hiteles eredményt.

Mel!
Az én babám nyaki redője is pont 1mm. A CRL 5,11 mm volt egy hete, gondolom azóta nagyobb lett már.

Vanda!
Ez tényleg elég kiábrándító élmény lehetett Kép. Ennyi pénzért én is kicsit tisztább, profibb környezetet vártam volna. De azért reméljük a jó eredmény majd kárpótol Kép.

Bannamari!
Érdekes lehet, ahogy az ikrek ficánkolnak, játszanak Kép.

Ma voltam nőgyógyásznál a táppénzespapíromért, alig gyalogoltam, mégis úgy elfáradtam, mintha kb. maratont futottam volna. Itt kórnyadozok a gép előtt és azt hajtogatom magamban,hogy legalább ebédig maradj ébren Kép.
Doki szerint a 20. hétig itthon kellene maradnom. De utána meg hogy vesznek vissza dolgozni?!? Szóval nem egyszerű... Hétfőn megint mennem kell orvoshoz, akkor újra egyeztetünk.
Üdv, Virág 13+1
virga

Sziasztok!

Valakinél előfordul az, hogy a magnézium szedése mellett is sokat keményedik? Mi a teendő ilyenkor?

Pipocska!

Tegnap voltam a dokinál, a kislányunk 875g, az mondta nagyon jó. A hosszát mikor kérdeztem, azt felelte, hogy azt már nem lehet megmérni. Ugyanis nincs nyújtott testhelyzetben. Ilyen idősen már a lábai mindig felhúzva vannak, és a háttát is cicamódra tartja Kép Tehát a hosszt legfeljebb csak saccolni lehet, de mérni nem.

Akiren
25+1
akiren

AdriennKép

Nézd meg a www.hexapuzzle.hu/kismamaparna.htm oldalt.
Reggel, mikor jöttem el dolgozni, bekukucskáltam az alvó férjemhez, és láttam, hogy a kismamapárnám a lába közt volt.Kép

Henci
henci

Johanna!

Köszi az infót, meg fogom nézni.
Egyébként annyira aranyos, hogy Zsebinek hívod a picit. Amikor a hozzászólásodnál eljutok az aláírásig mindíg elmosolyodom.Kép
Itthon egyébként Zsebinek hívlak.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok Lányok!
Csak azt szeretném elmesélni, hogy tegnap este én is voltam a dokimnál. Nem csinált Uh-ot, csak megvizsgált, és azt mondta minden rendben van. Szépen fejlődik a baba, zárt a méhszáj, nagyon oké. Aztán feltettem néhány kérdést, kávé
( álmosság) pisilés, viszér( megnézte) epekő,
Szerinte a nálam fellépő "esetek" nem vészesek. Mindenre pozitív választ kaptam. ÉS! a végén megmutattam neki a kisfiam 4d-s képét, és képzeljétek. Azt mondta, hogy nagyon jó, ritkán sikerül 23 hetesen ennyire klasszul egy kép, azt mondta be lehet tenni az albumba, mert ez szuper. megnézte az eredményt, azok is jók ( kopp-kopp)
3 hét múlva kell visszamennem, a vércukros vérképpel, remélem az is jó lesz.
Na ez volt, és emiatt úgy feldobódtam. Szeretem a dokimat, remélem nem csalódok benne! Legalább míg megszületik a picikém! Aztán meg ha már csak rólam lesz szó, nem leszek ilyen izgatott!
Mel!
te vagy ugye álomkóros! Fel a fejjel. én is az vagyok, úgyhogy nagyon tetszik a leírásod a munkáról. Igaz ma még birom nagyon, de a doki engedélyezett egy pici kávét, ha nem csinál savat semmi bajom nem lesz tőle, meg a gyereknek se
igaz nem sokat segít, de próbáldd ki ( már ha amúgy is ittál )
Üdv. mindenkinek!
Ja! valaki volt már K,méten 4D-n? mert emlékszem hogy írta, hogy megy, de nem látom a "beszámolót"
Várom az olvasnivalókat!
Pusssz
Fejeske
fejeske

Sziasztok!

Lara!
Jóga: ez kifejezetten kismamajóga. Az első alkalom 1000 Ft, onnantól pedig 1400 Ft. Ha négyalkalmas bérletet veszel, az 4800 Ft. A szombati alkalom 10-12-ig tart, a kedd-csüt-i viszont csak másfél órás, ugyanazért a pénzért, azt hiszem, fék5-6-ig.

Johanna!
Nem voltam előadáson, mert már napközben bealudtam a munkahelyemen. Inkább hazamentem.

Ma voltam UH-n. Közölte velem a dokid (legalábbis azt hiszem, ő volt az...), hogy nagyon FICÁNKA a gyermek. Mindene a helyén van és akkora és olyan, amekkorának és amilyennek lennie kell ilyen idős korában. Úgyhogy örvendezés van otthon! Képet prbálok csatolni...

Persze a nemére csak célozgat, elég erősen, de még nem véglegesen. Egyre biztosabb, hogy leányzónk lesz! Kép

Puszi mindenkinek
Gem
gemini

Akrika!

De jó, hogy épp ezt kérdezed. Napok óta szeretnék veled konzultálni ez ügyben, csak nem jutok el odáig. Egyrészt azért, mert kicsit hosszadalmas, másrészt azért, mert kicsit körülményes megfogalmazni, hogy mit is érzek.
Azért megpróbálom.Kép
Van olyan, hogy olyan érzésem van, mintha kemény lenne a hasam, de én sokszor úgy érzem, hogy mintha a pici nyomná oda magát, és ez ettől lenne.
Lehet, hogy ezt csak beképzelem, és ez mégis keményedés?
Néha pedig, ha kényelmesen elhelyezkedem a fotelban, és mondjuk 10-20 perc múlva valamiért fel kell álnom, akkor érzek olyat, mintha kő lenne a hasamban, és a földig le akarna húzódni, olyan nehéz. Olyankor nem is tudok azonnal felegyenesedni a görnyedtségből, hanem csak szakaszosan. Van, hogy nem is bajlódom a felegyenesedéssel, hanem kimegyek úgy görnyedten mondjuk a konyhába.Kép
Ez a görnyedéses téma akkor is elő szokott fordulni, ha relatíve sokáig tartom vissza a pisit. Pl. reggel felkeléskor, ha szeretnék még egy kicsit lustizni, vagy ha kocsival megyünk valahova, és nincs alkalmas hely. Akkor is van olyan, hogy szinte már kiszállni sem tudok a kocsiból, annyira nehéz a pocakom, és olyankor nagyon lassan tudok csak pisilni, és baromira fáj.
3 napig nem szedtem a Magnézium Diasporált, mert elfogyott, és elfelejtettem venni, és ez a nehéz-has érzés erősödött. Most, hogy megint szedem, jó.
Te milyen magnéziumot szedsz?
Ja, és még egy újdonság az ézések terén.
Olyan mintha tele lennék a gyerekkel!
Ezt nem tudom máshogy megfogalmazni.

Kép
Kép
pipocska

Akri!

Az meg tök jó, hogy már ekkora a súlya.
Akkor kb. úgy fejlődik, ahogy azt a múltkor kikalkuláltad nekem.
A hosszát pedig saccolgatjuk a szakirodalom alapjánKép

Nekem egyébként mácius elején lesz ismét aktuális Abkarovics doki.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok,

Pipocska: persze, hgoy nem baj, hogy Zsebinek hívsz, nekem is nagyon tetszik... Bár lányunk lesz, de még mindig Zsebinek hívom. És a nevek terén is hadilábon állok. Ami tetszene nagyon, az a kedvesem Exének a neve és az ugye nem annyira frankó...

Gem: hogy nézett ki a dokim? Miből gondolod, hogy Ő volt. Bár ma tuti bent volt, de hogyhogy nem a sajátod csinálta az UH-t? És szimpi volt a dokim?

Én már jövő héten megyek cukor vizsgálatra, szerintetek nem korai még?

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Rebeka képét betettem a weboldalamra. Kép

Sajnos nem tudtam bemásolni ide...Kép

Gem
18+5
gemini

Zsebi!
Csak gondolom, hogy ő volt. Mosolygós, nagyhajú. Nekem mindig ez a doki csinálja az UH.t (kivéve a nyakiredőset), mert az én dokim nem UH-zik. Kép Ha ő volt, szimpi volt, de ha nem ő volt, akkor is. Aláírása olvashatatlan... Kép
Gem
18+5
gemini

Gem:Hát sajna akkor ha nagyhajú akkor nem.. mert ha jól tudom ő inkább a kishajú kategória....:-))
Golyó feje van, annyir nem mosolyog és bajszos. Ha egy helyes pasika volt kék szemekkel az egy másik doki....

Van olyan doki, akinek nem olvashatatlan az aláírása??

Rebeka lesz a neve a picinek?

Zsebi

Kép
Kép
johanna1975

Zsebi!
Igen, Rebeka lesz.Kép Azt legalább itt is, ott is ugyanúgy ejtik. Jobb is, ha lány, mert fiúnevünk még nem volt Kép
Hogy létezik-e olvasható aláírású doki? Hm, asszem nem Kép
Jógára jössz szombaton?
Gem
18+5
gemini

Sziasztok,

megjöttem a "koktélos" vércukor mérésről. Az eredmény tényleg hamar (holnap délután) meglesz. Nem volt annyira vésze, mert a csajszi elsőre eltalálta a citromlé mennyiségét, így hirtelen még jól is esett a 3dl szirup. Egy óra múlva már kevésbé éreztem magam jól, és csak azon szurkoltam, hogy ne legyen belőle búvár "szörpi", mert akkor kezdhetem az egészet előölről. nem kis munka volt bent tartani, de végül a második óra vége felé kezdtem iszonyúan elálmosodni (ezt meg ismondták előre). Anyukám csinált egy miniszendvicset, hogy a 2. szúrás után tudjak enni valamit. Ennek már lassan 3 órája vége, de még most sem vagyok valami jól. Remélem ilyen vizsgálatra nem kerül többször sor.

Adri, Gömbölyű, Johanna,
igen, ez a Gelly nevű krém. Én most is ezt használom és nagyon-nagyon bevált. Engem a kóli gyógyítása győzött meg igazán. Bence is issza a gélt (Berry), eszi Kids tablettát, és az ásványtablettát (Nature Min). Én a terhesség elején Omega3 kapszulát ettem (Artic Sea), illetve ezt fogom a végén is enni.

Hajni,
tényleg nem szabad vizet inni a cukorvizsgálat idején, sőt pisilni sem nagyon, illetve a 2. szuri előtti utolsó pisilést le kell adni, hogy lássák a vese mennyi cukrot választ ki.

Mel,
gartulálok a Babádhoz, nagyon aranyos ez a felvétel róla. Most már talán te is megnyugszol, hogy minden ok. Kép

Pipocska,
köszönöm a kedves szavakat Bencéről és rólam. Ez igazán jól esett!!! Kép Kép

JohannaZsebi,
ahogy már olvashattad korábban, nálunk is Zsebi a pocaklakó, mert Bence így értette meg (Micimackón keresztül), hogy hol is lakik a kistesó. Mivel Bencének nem tetszik igazán a Zalán név, így Ő csak Zsebinek hívja (szíve szerint így is anyakönyveztetné). Kép

Mircimama
mircimama

Sziasztok!

Mirci: örülök, hogy túlélted Kép Nekem csak az álmosság volt jellemző a végén, szerencsére addigra már rosszul sem voltam Kép
Hamarosan sztm te is jobban leszel.

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Csajok Kép
Azt (is) beszélgettük tegnap Krisztával, hogy a cukros vérvizsgálat után van még (lesz még) szurkálás? Tehát vesznek vért mondjuk 30. hét után?

minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Szia Oxigén,

köszi, tényleg nagyon paráztam ettől a vizsgálattól, vagyis a módjától. Most egy kis krumplistésztával próbálom kibékíteni a gyomrom... Kép

Mirci
mircimama

Minyu,

úgy tudom, hogy minden trimeszterben van laborvizsgálat. Remélem nem tévedek...Kép vagy jobb lenne???

Mirci
mircimama

Sziasztok!
Volt termés tegnap, pedig de.még itt voltam, mégis alig tudtam elolvasni.
KépDe ez szuper!!!

Hajni!Kép
Sztem egyáltalán nem volt rossz a cukroslötyi, persze így, fél citrommal,azt vigyél. Ha meg szereted a limonádét, akkor semmi gond. KépIgen, először vért vettek, megittuk a limcsit, 2 óra múlva újra vérvétel. Az egészben a várakozás volt rossz. Hiába olvastam addig, ott ülni a kemény padon, na az nem esett olyan jól.Ja. Itt is azt mondták, hogy nyugodtan lehet közben vizet inni.

Timi! Mzx-Móni!Pipocska!Kép

Én is csodálkoztam, hogy mehetek is a cukros vizsgálatra, rá is kérdeztem,
hogy nem később kell csak? De azt mondták, tökmindegy. Minden vizsgálatom megvan, nyugodtan mehetek.

MjMóni!

Gratula a kisfiúúúúhoz! Kép

Gömbölyü!

Azt hiszem a folyásról már minden okosat leírtak a többiek! Kép
A tesóm pl. egész terhesség alatt intimbetétet használt, és normálisnak
látták (mármint a folyását Kép).

Vanda,Adrienn,Gömbölyü, meg Mindenki! Kép

Az intimgélekről valamikor itt olvastam egy doki véleményét, aki azt mondta,
hogy teljesen fölösleges pénzt kiadni ilyenekre. Hát én nem tudom. :-S

Herpeszesek! Kép

Valakinek itt használt valaha a Zovirax? Én sajna világéletemben nagy "herpeszhordó" voltam Kép, de sokminden még nem jött be igazán.

Aztán elkezdtem használni én is az FLP termékeket. Én is csak azt tudom
mondani, hogy nagyon jók! Herpeszre pl.: először be szoktam fújni First-tel,
aztán lehet rá kenni a Gellyt (azt a zöld zselét), meg a Lips (kis "rúzs")-t is.
Nem tudom, hogy ez az oka, de mostmár nagyon ritkán jön ki rajtam herpesz.
Eddig kb. havonta volt, ami eltartott mindig egy hétig. Mondhatom szuper volt.Kép
Most meg már nem is emlékszem mikor találkoztam velük utoljára. Kép Ha érzem,hogy v.mi nem stimmel a számon, azonnal fújom, meg kenem, és már ki se mernek jönni! Kép

Mel! Kép

Jaj, de jó!!! Úgy örülök, hogy boldogok lehettek! Olyan kár, hogy elötte ennyit kellett aggódni! De a lényeg a végeredmény! Kép

Virga!

Nekem azt mondták a gen.Uh-n, hogy fiút leginkább a 24. héttől lehet "észre-
venni". Én nem is kérdeztem meg a nemét, mert ha lányt mond, akkor úgyse hihetem el 100%-osan. Kép
Nekem pl. kisfiamat lánynak nézték, aztán csak nem az lett. Kép

Gemini!
Nekem is azt mondták a hasi UH elött (19.héten), hogy teli hólyaggal.
Érdekes, hogy mennyire másképp megy ez mindenhol. Kép

Bannamari!
Édesek lehetnek a Babócák!!! Kép

Tünde! Kép
Remélem minden rendben lesz Veletek!

Hanee!
Élénk a Kiskrampuszod! Ez így jó! Kép
Nekem is egyre többet mozog, olyan szuper érzés!!!!!!!!

Olyan fura, Ti felfogtátok már??? Érdekes, pedig nekem már van
Gyerekem, de valahogy mégis hihetetlen az egész, h. ott van a pocimban,
és rugdos, és egyre nagyobb, és,és, nem is tudom leírni!!! Kép de olyan jó!

Oxigén!

Gratula a vizsgádhoz! Ügyes vagy! Kép

Picuri!

Lázas ne legyél, ha egy mód van rá, ez a legfontosabb!!! Én ilyenkor reggelente
kifacsart grapefruit-narancs-citrom keverékkel kezdem a napot. Kisfiam is ezt
issza, és szerencsére már nem emlékszem hány éve volt utoljára beteg. Kép
A melóban nekünk is ez a légkondis megoldás van. Marha szuper. Meg azt imádom
még, amikor bejönnek félhullán egyes kollágák, szétköhögik, tüsszögik a bacikat,
és annyit mondanak, bocs, megpróbállak elkerülni. Kép Ami elég nehéz egy szobán
belül.

Henci!

Ari látvány lehetett a Párod a mamipárnával. Kép
Vanda!

Nem volt semmi a történeted, jaj. Kép De a jó eredmény a lényeg! Azért nagyon
valószínü, h. sterilek a dolgok, ennyire azért figyelniük kell, tuti!!!

Nekem volt Szabinál mérlegem pár napig, de visszaadtam, mert idegbeteg lettem
ha nem annyit mért, mint amennyi a nagykönyvben meg van írva, szóval nem használt
nekem. De ez az én véleményem, lehet, másnak bejött. Kép

Pipocska!

Ez a görnyedés nekem is van, mindig, amikor már nagyon kell pisilni.
Tényleg iszonyatosan kellemetlen. Kép
És ez az "odanyomja Magát" dolog is, szerintem sem keményedés, csak a
Babuci! Valszeg az rossz érzés lenne, gondolom. Remélem jól. Kép ez meg inkább
csak furi.

Adri!

Én sem alszom túl jól éjjelente, pedig ezzel soha nem volt bajom. Mondjuk
elég hatalmas a hasam, ki is akadnak mindig, akik megtudják, h. alig járok a
felénél. Kép Mi lesz itt a végefelé??? Nulla alvás? Kép
Próbálgatom ide-oda rakosgatni a párnákat, remélem Neked bejön valamelyik
pozíció!

Virág! Kép

Szerintem a 20.hét után is vissza kell venniük, ha addig otthon is vagy!
Ugye jól tudom?
Bár engem a dokim munkaügyileg totál félretájékoztatott (és azóta is a rossz
infóival rémisztgeti a kismamákat. A múltkor megpróbáltam kiokosítani, de
nem hagyta magát).
De a Lányok itt felvilágosítottak, meg több írásban is utánanéztem, és nem lehet
minket csak úgy elküldeni!

Tegnap voltam usziban, jól elfáradtam. Persze azért, mert elötte több km-t gyalogoltam.
De az úszás is fárasztóbb volt, mint máskor, kb a harmadát bírtam, mint eddig.
De azért jó volt mozogni! Kép

Puszi Mindenkinek, és bocs, hogy hosszú voltam! Kép

Viki(19+3)
vikó

Sziasztok!

Na most parázhatok...
A négymarkeres szerint 0,69 MOM az afp-m. A négy érték együtt viszont teljesen negatív, vagyis 1:4600-hoz, hogy beteg lenne a babó. Szerintetek nagyon alacsony?
Az tb-s itthoni AFP-m értékét még nem tudom, reggel megyek érte. Annyit mondott a védőnő, hogy kész és negatív, reggel menjek érte. Ja és a négymarkeres pasi is nyugtatott, hogy minden rendben van.
Szerintetek?....
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok,
Nagyon aktívak voltatok az utóbbi napokban és milyen aranyosak a kisbabák!!!!

A nyakiredőhöz nem nagyon tudok hozzászólni, mert nekem nem mérték, az AFP-m pedig jó lett. Se haskeményedés, se lábikra görcsöm sincs. Egyáltalán semmi bajom nem volt eddig. Egyedül néha csak a bal oldalon a csípőm fáj, szerintem akkor ha rossz pozitúrában ülök, ill. ha keveset mozgok.

Sygnum
Nekem az első hónpaban volt herpeszem előszőr és amikor a párom meglátta, hogy bekenem Zovirax-al figyelmeztetett, hogy nem biztos, hogy ez így rendben. Gyorsan megnéztem az orvos válaszolokat és nem igazán ajánlják terhesen. Helyette a patikában kapható, terhesen is használható Pasta Lassan kenőcsöt javasolják. Én vettem, nagyon olcsó egy elefántnak is elég több évre. Tiszta pocséklás mert csak fél éves a szavatossága, na de mindegy. Nekem bejött, érdemes kipróbálni, csak nem olyan elegáns a használata, mint a Zovirax-é.

Üdv: Mónika
18+x

mmónika

Vanda!

Orvos nem vagyok, de ha mindenhol azt mondták, hogy ez negatív és nyugi, akkor szerintem hidd el nekik. Ha gáz lenne, úgyis tovább küldenének!

Viki
vikó

Adri, VikiKép
Sajnos a nem alvás csak rosszabb lesz és sajna a nemalvás már nálam is szinte minden éjjel befigyel, és teljesen mindegy mennyire vagyok fáradt.

Anno én úgy fogtam fel, hogy edzettem a már átalvatlan éjszakákra. És igazam lett, mert a gyerekkel 3 hónapig nagyon-nagyon-nagyon húzós volt.

VandaKép
Nyugi, minden rendben lesz.KépKépKép A 4 értéket kell figyelembe venni együtt, ami jó és a levett AFP-d is jó lett a védőnő szerint! Ne parázz KépKépKép

Mj-móni 17+6
mj__móni

Sziasztok!

Most, hogy olvasom ezt a pisilés előtti görnyedés dolgot amit többen is tapasztaltok, nálam ez úgy szokott lenni reggel-hajnalban, hogy úgy érzem fáj a hasam. Utána megpróbálok pisilni, de olyan lassan, szakaszosan jön, nyomni kell erősen.Aztán ha felkelek, teszek-veszek, akkor már minden normálisan működik. Mitől lehet? Csak nincs valami bacim odabent ami ezt okozza?

Puszi mindenkinek
Adrienn (23+3)
adrienn74

Gemini,
köszi az infókat a jógáról, a 16. héttől akkor csatlakoznék. Végülis elmentél az étrendi előadásra?

Vanda,
a múlt héten voltam terhesség előadáson és ott a védőnő aki tartotta, azt mondta, hogy az AFP egy olyan érték, amivel a kismamákat riogatni szokták. Szerinte addig nem szabad megijedni, amíg a genetikus nem talál hibát. És ha a pasi is és a védőnő is negatívat mond, akkor az biztos úgy van. Nyugodj meg, minden rendben lesz.

Ma hajnalban megszületett a legjobb barátnőm kislánya. 5 óra alatt lezavarták az egész szülést, a pici 2700gr és 51cm. Úgy örülök neki! Este meg is nézem őket. Ne haragudjatok, hogy így rátok zúdítottam ezt, de olyan boldog vagyok és ki kellett írnom magamból.

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok!

Akri, Pipocska! Nekem is van ez az "odanyomja magát" érzés, meg a hirtelen felállás utáni keményedés is. Söt! Cipö, kabát felvétele után is elöfordul keményedés. Múltkor az orvosnál ahogy felfeküdtem a vizsgálóra ugyanígy bekeményedett a hasam és azt mondte rá a doki, hogy helyzetváltoztatáskor keményedhet, az rendben van. Ha tele a hólyagom, szintén kellemetlen, de azért összegörnyednem nem kell.

Vanda! Ne izgulj, ha azt mondták minden rendben!

Éva

Kép
sygnum

Szia Lara,

Gartulálok a Barátnőd kislányához. Az én egyik (három barátnőm is szül mostanában) barátnőm jnauár 25-én reggelre szült egy kisfiút, és én is itt örvendeztem, mert olyan jó volt elmesélni. A másik Barátnőm febr.25.-re a harmadik pedig márc.6.-ra van kiírva, így én is fogok még ilyen hírt mesélni Nektek. Részemről együtt örülök Veled. Legalább belerázódsz a babás dolgokba, mire a Tiéd megérkezik...Kép Kép

Mirci
mircimama

Lara!

Szerintem nem tévedek, ha azt mondom, az ilyen híreknek mindenki örül! Kép

Nekem is ma született meg a kolléganöm kisfia. Kép
vikó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?