2015.05.01 08:10
Kedves Zsuzsanna!
Nálam 12 hetesen a genetikai ultrahangon állapították meg a nyitott hasfalat (Ompmalocele), és rögtön a terhesség megszakítást javasolták, de előtte elmondták, hogy a gyermeknek nincs esélye az egészséges életre. Közölték, hogy biztosan genetikai rendellenesség van mögötte, és javasolják a hasbeszúrást, amibe én bele is egyeztem, de az orvosok, egyben genetikusak csak erősködtek, hogy ne várjam meg az eredményt, a terhességet azonnal meg kell szakítani.
Határozottan tiltakoztam, persze mint kiderült jogosan, mivel az eredmény nem mutatott sem kromoszóma, sem genetikai rendellenességet! De az orvosok ekkor sem bíztattak, viszont aki a genetikai anyagot elemezte egyben feldolgozta, ő bíztatni kezdett, és ajánlott két sebészt, az I.Számú gyermekklinikán. (Dr.Kiss István és Dr.Prof Verebély Tibor).
Amint távoztam a korházból egyből tárcsáztam, és bizakodtam, hogy végre találok valakit, aki esélyt ad nekem, és a kisbabámnak.
Dr.Verebély Tiborral beszéltem meg egy konzultációt, aki nagyon kedvesen fogadott engem, és a páromat. Ő volt Imre Julia után az egyetlen, aki bíztatni kezdett, és azt mondta nyugodjunk meg, nem kell aggódni a baba megszülethet, és egészséges életet élhet, az eredmények alapján.
Elmondta, hogy programozott császár lesz, és hogy azonnal átviszik a gyermekklinikára, és egy naposan megműtik.
Ez a pillanat volt mikor a párommal egymásra néztünk, és tudtuk, hogy senki nem riaszthat el attól, hogy ez a baba a világra jöjjön. Most 13 hetes terhes vagyok, tele aggodalommal, és félelemmel, mivel nagyon egyedül vagyunk, az orvosok, csak prédikálnak, és ellenzik a döntéseinket, és szeretnék minél többet tudni és beszélgetni mások tapasztalatairól.
Kérem, segítsen és mondja el mit tapasztalt, és mire számíthatunk, előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelettel:
Marianna
2015.10.27 16:50
2015.11.26 15:05
Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|