Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ha te PCOS vagy és nincs egyáltalán vagy csak ritkán van mensid,akkor most eljött a mi idõnk.Van remény,hogy akár spontán babánk lehessen.
További részletelért írjatok a paracsimpo@freemail.hu címre.
Szerintem megéri.


Pusszancs mindenkinek paracsimpo
 


Itt nem adsz tanácsot? Ugye nem valami csodakrémet/bogyókat reklámozó hölgy vagy?


Mikimama
Névtelen
 


Végülis itt is adhatok jótanácsokat,ha még ezeket a dolgokat nem ismeritek.Én nem akarok semmit sem eladni,én egy PCOS beteg vagyok,aki mindent megtesz,hogy mihamarabb babája legyenKép)
Akkor helyesbítek: ha valakinek valamilyen kérdése van vagy tanácsot szeretne kérni más nõktõl az mondja itt el és megbeszéljük a dolgot.Én nem vagyok sem ügyvéd,sem biológus,sem orvos,sem orvos feleség én egy mezei nõ vagyok aki sokat harco azért,hogy kisbabája lehessen.

Egy picit rólam:

2 inszemem volt,két terhesség, két vetélés(egy 6 hetesen és egy 17 hetesen).Ezen idõszak alatt sokmindenen keresztül mentem már,és bár még csak a 22 fogom tölteni de azt hiszem elég tapasztalatom van ilyen téren.SajnosKép((((((
 

 
 

Szia paracsimpo!

Nálad voltak valamilyen tünetei a PCO-nak? Hogy jöttek rá az orvosok, hogy ez a bajod? Nálam megoszlanak az orvosi vélemények, eddig az állás döntetlen (2:2).

Üdv, Panka

 
 


Ne haragudj FTJ, de én nem tudom mi az a PCO?
ezt is leírnád? köszi.


K.Nóri
KNÓri
 


Sziasztok!

Panka!

Az én orvosom egy meddõségi centrumban van.Akkor én is ott dolgoztam a klinikán éscsak átugrottam,hogy nézzen meg valami okosabb doki is mint egy sima mezei nõgyogyi.
Ahogy meglátott azt mondta,hogy én PCO-s vagyok.
Aztán az UH is ezt mutattaKép(
Annyi tünetem volt,hogy 18 éves korom óta kezdet kimaradni a mensi és elkezdtem hízni elég nagy tempóban.Most már ott tartok,hogy nagyon nagy vagyok és egyáltalán nincs mensim és nincs peteérésem.Ezért volt a két inszem is.

Nóri!

A PCO (policisztás petefészek),egy olyan betegség ahol a petefészkek tele vannak kisebb cisztákkal és azok nem engedik a tüszõket nõni és így nincs mensi és spontán baba sem.


Ezt szépen lehet kezelni,de nem túl olcsó megoldás.Nekem egy havi gyogyi amikor az inszemre készülünk 30-40Eft.

Panka Pesti vagy?Ha igen akkor tudom ajánlani az én orvosomat vagy a klinikát,de ezt egyenlõre magánban.
Ha érdekel még valakit akkor írjatok mailt a paracsimpo@freemail.hu
 


Sziasztok!
Judit van nálad valami fejlemény? Én egyelõre még mindig Merckforminon élek, a hónapban kiderül, hogy segített e peteérni v. semKép
Buborka
 


Sziasztok!

Úgy látszik, én vagyok a kiválasztott, bár sokat adnék azért, ha közületek lenne valaki most az én helyemben.

Hatéves a lányom, õ spontán született. Azután kb. három és fél éve megállapították, hogy PCO-s vagyok. Közölték többen, több kórházban, hogy nem lesz egyszerû dolgom, ha babát akarok újra.
Életkörülményeim, munkám miatt egy-két éven belül nem is akartam, de néhány hónapja roszulléteim voltak. Elmentem néhány orvoshoz, de amikor kiderült, hogy PCO-s vagyok, meg sem vizsgáltak, a terheséget eleve kizárták. Végül a háziorvosom beutalt egy belgyógyászati kivizsgálásra, és a hasi ultrahangon derült ki 18 hetes a terhességem.
Nem jártam kezelésekre, nem akartam még babát...

Most nincs felelõs, vizsgálgatnak, hümmögnek, csodálkoznak, és nem biztos, hogy a pici egészséges lesz.

Mire a baba megszületik, elveszítem a munkámat, vele együtt a lakást, amiben élek, mindent.

Ennyi...
Névtelen
 


Hahó, mi van Veled, Névtelenke?
Névtelen
 


Én is PCO-s vagyok, de nekem nem volt semmi tünetem csak egyszerûen nem jött meg. Elõször nem is tudták, hogy mi a bajom. Azt mondták, várjak még majd meg fog jönni. Aztán kb. az 5. doki, akinél voltam mondta meg, hogy PCO-s vagyok.
Elmondta, természetes úton nem valószínû, hogy lesz gyermekem, ezért, amikor férjhez mentem rögtön elkezdtünk keresni olyan orvost, aki segíteni tud. Rátaláltunk a Dévai Intézetre Budán és azóta oda járunk. Már 4. hónapos terhes vagyok és a 2. próbálkozásra sikerült a lombik-bébi programmal. Mindenkinek ajánlom, aki gyermeket szeretne. Nem hiszem, hogy meglátogatom még ezt a honlapot, mert nincs internet a közelembe. Az Intézet címe: Bp. Törökbálinti út 56. Bejelentkezés: 06-1/309-7755

Üdvözlettel Jámborné Jónás Henrietta Vácról
Névtelen
 


Sziasztok!
Bár minden PCO-s topik (amire rátaláltam) eléggé halott, de nem nyitok újat, hátha mégis idetalál valaki.

Pco-s vagyok, pajzsmirigy-alulműködésem van, kissé magasabb a normálisnál a tesztoszteron-szintem. Szőrösebb vagyok a kelleténél 8még elviselhető módon), hullik a hajam és eléggé meghíztam.
Volt 5 lombikom - eredménytelen. Spontán módon nem tudok teherbeesni.
Szedek tiroxint (most éppen Letrox-ot) a pajzsmirigyemre, és Diane 35-öt azért, hogy ne cisztásodjam és a tesztonzeronszintem is rendbejöjjön.

Szülni nem akarok, a kislányunkat örökbe fogadtuk.

Az igazat megvallva abba szeretném hagyni a Diane szedését, mert mégiscsak egy fogamzásgátló és félek a hosszú évekig (menopauzáig) tartó szedésétől. És áldásos hatását sem érzem. Persze cisztáim nincsenek, de a többi kellemetlen tünet továbbra is fennáll.

Kérdésem az, hogy milyen veszélye van annak, ha hagyjuk a petefészkeket cisztásodni?
Gondoltam arra is, hogy 3-4 év múlva (akkor leszek 37-38 éves) megoperáltatnám magam, kivetetném a petefészkeket.
Tudom, ez nem egyszerű dolog, megint csak egyfajta hormonpótlást igényel, de azt hiszem, csak rövidebb ideig.

Nemsokára megyek a nőgyógyászomhoz és meginterjúvolom, de addig is jó lenne, ha itt is olvashatnék véleményeket.
Márti
T-Márti
 


Egy kicsit zavar, hogy már itt is ez a reklám megy...
M.
T-Márti
 


Szia T-Márti! Nekem is Pco-m van, de nekem volt egy laparaszkópos műtétem és azóta helyreállt a petefészkek működése,a többi tünetek is megszűntek, van egy 4 hónapos kisfiam azóta.

Állítólag nem szabad hagyni a petefészkeket cisztásodni, de ebben a műtéti eljárásban az a jó, hogy többször meg lehet ismételni.

Szülés után nekem az orvosom nem ajánlotta a Diane szedését, amit évekkel ezelőtt sokáig szedtem, egy új fogamzásgátlót ajánlott.

Nekem azt mondta az orvosom, hogy akinél ezt a műtétet megcsinálta, még mindenki teherbe esett.(gyógyszeres kezeléssel stb...kiegészítve.

Egészen komoly hormon problémákkal fordulnak hozzá.

Lehet,hogy már nem aktuális, de csak most jutottam ide.
 
 


Már régen írtatok ide, de nekem most derült ki, hogy PCOS-vagyok.Műteni akarnak, de én nem akarom, milyen ez a laparoszkópiás műtét, milyen lesz a seb utána a hasamon, meddig kell kórházban lenni...stb.Ha valaki tud segíteni, írjon nekem!Köszönöm
 


Szia Esperanza!
Ne félj a műtéttől, már másnap hazamehetsz, ha jól vagy, vagy a következőn.A vágások kicsik és nem is fognak látszani. Két oldalt a petefészkeknél, és egy a köldöknél. Én már nagyon vártam a műtétet, mert már nagyon rosszul voltam, utánna meg mintha kicseréltek volna. Ha lenne kérdésed, akkor szívesen válaszolok, ha tudok!
 
 


Kedves Mindenki!
PCOS-oknak ajánlom ezt a linket!
Sok sikert!

http://www.satti.tvn.hu/
 
 


sziasztok!

Én is pcos vagyok, habár a szerencsések közül, mert "csak" pcom és fokozott szőrnövekedésem van.(A bőrömet kozmetikus tartja kordában.) Az epilátorozás után egy hétig bírják simán a testrészeim, a legzavaróbb a hasamon. Mivel Leiden mutációm is van, hormont nem kaphatok. Nem ismertek véletlen vmi természetes gyógymódot, ami már Nektek bevált? Előre is köszi a válaszokat!
 


Sziasztok!!!!

Úgylátpm sajnos "kihalt" ez a topik.
Jó lenne ha újra éledne. Biztosan nagyon sokan vagyunk azok akik PCOS-ok és segítségre van szükségünk.
Egymás tapasztalataira, véleményére stb.
Sajnos én is abban a cipőben járok hogy PCOS-vagyok és gyereket szeretnék.
Remélem újra éled a topik.
Ági!!!
 



 
 


Köszönöm
 


Sziasztok!

HA valakinek szüksége van HELEN FOSTER: KÖNNYŰ GI DIÉTA című könyvére


Akkor 1200ft-os áron meg tudom hozatni nagykerből.

Aki szeretné,az írjon a palincsart@citromail.hu emilcímre.
(ez közvetlenül a párom címe,ő a beszerző:-)

Alább a linken meg tudjátok nézni,hogy melyik az a könyv.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára hungigi 2010.05.07 20:18-kor.
 
 



Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni!

Idén január 6-án kaptam meg a végleges, lesújtó diagnózist: PCOS!
Elkészültünk a legrosszabbra, hosszú évek kemény próbálkozásaira gyerek-ügyben. Épp a metforminfelírás fázisában voltam, mikor (immár sokadszorra) nem akart megjönni a menstruációm, de most Provera rásegítéssel sem... Teszteltem. Pozitívat. Másnap reggel is. Ez a csodababa a diagnózis okozta teljes reménytelenség közepette, minden gyógyszeres segítség nélkül mégis megfogant!
Boldogan rohantam az sztk-s nőgyógyászomhoz, aki 5 hetes terhességet állapított meg. Aztán pedig nem csinált semmit. Pedig végigasszisztálta velem az egész PCO történetet. Én csak erősködtem, hogy magasabb vetélési arány, stb., de ő minden aggodalmam elaltatta, mondván csak eherbeesni volt nehéz, innentől minden megy magától. Labort sem csinált, csak egy UH-t(hasit) a 6. héten, ahol 24 X 25 mmes petezsákot és 15 mmes magzatot látott, szívhang még nem volt.
Én kezdtem teljesen megnyugodni, mikor mondta, hogy megtámogatjuk azért MAJD a terhességet Choragon injekcióval (hcg). Szegény kicsikém ezt már nem várta meg, a 7. hétben, 2 napja elvetéltem... Ma kaptam volna az első injekciót...
Nekem ez volt az első terhességem, fogalmam sem volt, mit kéne kapnom, hogy a PCOS-soknál szinte alap a sárgatesthormon-elégtelenség stb. (azóta persze csak erről olvasok 2napja, késő bánat), normális-e a barnás pecsételés, persze mindez hétvégén, vasárnap hajnalban, mikor az sztk-s orvos elérhetetlen, mire pedig egyértelművé vált, hogy baj van, késő volt...

Rettentően dühös vagyok, amiért ennyire ellazázta a doki, ennyire elaltatta az én aggodalmamat is, pedig sosem voltam rest utánamenni a bajomnak, tájékozódni stb. De megbíztam benne és abban, amit mond. A gyerekem élete múlott rajta...

Köszönöm, hogy ezt leírhattam, tulajdonképp nem is ezért jöttem, csak rettentően jól esett...

Most próbálok felállni, továbblépni, íratni metformint és folytatni a próbálkozást.

A kérdésem az lenne, hogy tudnátok-e ajánlani Budapesten olyan sztk-s nőgyógyászt, aki tudja, mi az a PCOS, látott már PCOS-s kismamát, tudja, mi a teendő és lelkiismeretes? Magánra nem tellik...

Minden infót köszönök előre is, itt vagy priviben!

És köszönöm, hogy kiírhattam ezt magamból!
borsi85
Budapest VII. kerület
 
 


Kedves Topiklakók!

Még ma játékba lehet szállni az Aquaworld családi belépőért! Csak egy komment kell hozzá a Babanet valamelyik cikke alatt, és Ti is esélyesek vagytok a holnapi sorsoláson!

És még mindig várjuk a Ti történeteteket! 1-2 gépelt oldal terjedelemben, wordben, szülésről, gyermekvállalásról, problémákról, gyerekekről, a szülőségről, az életről, a gyereknevelésről, a párkapcsolatról. Ide: szerkeszto kukac babanet pont hu

Ha pedig még nem csatlakoztatok a Facebook rajongói csoportunkhoz, akkor gyorsan tegyétek meg!

Fontos! A Facebook megváltoztatta a beállításokat, ezért, ha a továbbiakban is szeretnéd látni a Falon a Babanetes bejegyzéseket, akkor állítsd át a Beállításokat úgy, hogy minden ismerősöd és lájkolt oldalad látni szeretnéd. Vagy: lájkoljátok a Babanetes bejegyzéseket, netán ott is szabad kommentelni!

További szép napot:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Új vagyok itt, kérlek nézzétek el, ha valamit rosszul csinálok 
PCOS, IR-es vagyok, és most tudtam meg, hogy végre babát várok. SOS segítsetek, ajánljatok olyan nőgyógyászt Budapesten, aki valamennyire jártas ebben a témában. Nem szretnék olyanhoz menni, aki nem ért ezekhez a dolgokhoz, sajnos a jelnelgi dokim ilyen :(
Köszi előre is.

Lina :)
sudikarolina
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Új vagyok itt,ne haragudjatok,hogy össze-vissza fogok bármit írni!
Én is Pcos vagyok,2009-ben mondták,de attól a perctől folyamatos gyógyszer kezelést kaptam.Egy ideig hanyagoltam a gyógyszert,mert a gyomrom sem igazán bírta!Rövid idő után azt vettük észre,közel 30 kg-ot híztam (1 év alatt) semmi más tűnetem nem volt!Hozzá teszem,a férjemmel 7 éve szeretnénk gyereket,orvosról,orvosra járunk mindenhol azt mondják,lehet babánk csak türelem,és próbálkozzunk tovább!2013-ban pedig műtöttek,hát igen azóta sincs baba!A műtét után is azt mondták,lehet baba!Ha valaki,hasonló helyzetben van vagy volt,de már van baba akkor nagyon szépen kérem írjon!
Válaszokat előre is köszönöm!
Rena 
 
 


Sziasztok! Pcos vagyok 3 eve.A tortenetem elegant bonyolult.Nagyon szenvedek ettol mert 18 kg hi tam szoros az arcom es ki maradozik a menstruaciom is. Nem tudok 5 eve teherbe esni. Egy evig szedtem fogamzasgatlot hormon kezeles miatt. Metaformint szedek. Vettem egy tesztet es a masodik csik alig latszik nem akarok orulni egyszer el veteltem mar 14 hetesen. Nagyon felek.maternat szedek hath a segit. Van egy 10 eves kislanyom szerencses vagyok . Nagyon szeretne kids tesot due nem tudom neki meg igerni se el magyarazni hogy meg ertse ezt a betegseg bizonytalan egyenenkent valtozo. A baratnom pcos szinten 3 EV utan sikerult teherbe esni neki koraszulott baba cukor betegseg ez vele jar monta az orvos neki.Most nagyon boldog . A kislanyom minden nap szomoru mondja nekik sikerult Anya nekunk is fog! A kerdesem szerintetek maternal is metaformin szedese segithet vagy csak I do pocseklas az egesz?
 
 


Sziasztok! 13 éves voltam mikor először menstrualtam. Minden hónapban megjött max 1 hét kesessel. Aztán 14 éves koromban rendszeres lett. 18 voltam mikor megismertem a mostani férjem, fogamzásgátlóval védekeztünk mert nem akartunk babát. 20 éves voltam mikor úgy döntöttünk hogy jöhet a baba. Abba hagytam a gyógyszer, elso hónapban még is jött utána semmi. Nem akartuk elhozni hogy ilyen hamar össze jött a baba. A teszt pozitív lett. Elmentem dokihoz aki közölte vékony a nyalkahartya kizarja a terhesseget. Következő hónapban sem jött meg. Ismételt vizsgálat után se volt baba. Kaptam duphastont és az elkovetkezo 3 hónapban csak ezzel jött meg. Utoljára elmentem a dokihoz mikor már elfogyott a gyógyszer és nem jött meg. Azt mondta hagyjam már békén, nem jöttem rá hogy meddő vagyok? Na akkor padlóra kerültem nem csak az miatt hogy meddőséget állapított meg, hanem maga a stílus is ahogy elmondta. Elmentem egy magán dokihoz ahol kiderult pco van. Volt atjarhatoaagi és a cisztakat is leszivtak. Utána 2 terhessegem is volt de mind kettő 4-5 hetesen elment. Mellette meforalt szedtem. Aztán a Doki szó nélkül lelepett. A lényeg hogy már meddőségi központba is voltunk ahol 25000ft volt a tanácsadás és 450 000ft a. Lombik. Kihagytuk. Aztán egy váratlan pillanatban kiderult hogy terhes vagyok, 6 évet vártunk rá. Makk egészséges kisbaba és mindenféle segítség nélkül jött össze. Most töltotte az első születésnapot és el határoztuk próbálkozzunk meg a kistesoval bár nem sok reményt fuztunk hozzá. De azonnal meg is fogant. Vasarnap teszteltem egy pozitívat. Kövi hónapba megyek vizsgálatra mert kB a dokik leszarnak. Az első babánál is mikor voltam nem volt szivhang meg de nem is hívott vissza 12 hetes uh csak reménykedtem hogy minden rendben legyen. Ez az én kis történetem. Ezek után nem tudom hogy tényleg pcos vagyok e
 
 


Kedves Fórumtagok!


Nem reklám célzattal osztom meg, hanem hátha valakinek segít. PCOS-ben szenvedő betegeket keresnek klinikai vizsgálatban való részvételhez. A http://pharmapatent.hu/hu/betegtoborzas weboldalon minden részlet megtalálható a vizsgálattal kapcsolatban.



Üdv,

Eszter


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

cron