Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok csajszik Kép

Sygnum:
Köszönöm a bíztató szavakat! Igazából nem a császár miatt keseredtem el, hanem mert ott kell hagynom a munkahelyemet.. ami kicsit ambivalens érzéseket kelt bennem, mert örülök neki hogy pihenhetek, viszont valahol picit úgy érzem, hogy cserben hagyom őket, mivel azt mondtam eredetileg, hogy május végéig szeretnék maradni. Hát ez nem fog összejönni, március eleje lesz belőle.. Tegnap párom vigasztalt és mondta hogy szerinte ezen ne rágódjak, ha ezt nem értik meg, akkor úgy kell nekik.. tökéletesen igaza van, csak hát ez akkor is olyan rossz érzés, tudod.. de ez van! A baba és az egészségem fontosabb bárminél..
A hasfájásod ha olyan, amilyennek leírtad, szerintem teljesen normális.. főleg ha nem tartott hosszú ideig és nem erősödött.. a rövid ideig tartó fájásokkal nem is kell szinte foglalkozni, kivéve ha nagyon erősek, én úgy tudom.

Giggancs:
Neked is nagyon köszönöm a bátorító szavakat! Érzéstelenítéssel szeretném csináltatni, de nem feltétlenül az volt az elsődleges szempontom, hogy mindenáron a fejem mellé tegyék a kiskrampuszt, hanem hogy a babámnak ne ártsak az altatással.. ennyi kellemetlenséget megér a dolog Kép
Most nem értem, hogy is van ez? Elkezdek vajúdni.. de mikor dönt úgy az orvos, hogy "na akkor mostmár vágunk"? Ezzel nem vagyok teljesen képben Kép Mesélhetnél róla!
Ami még megnyugtat engem az az, hogy úgy tudom apuci is bent lehet a császár alatt is.. tehát láthatja, sőt a kezébe is veheti a kiskrampuszkát, amíg engem rendbetesznek.. engem ez az érzés nagyon megnyugtatna, ezt feltétlenül mondani fogom az orvosnak azt hiszem Kép

Oxigen:
A sérvam alul van lumbális 5-6. csigolya között. Az orvosomnál rákérdeztem én is ilyesmikre, de azt mondta teljesen fölösleges, mivel statikusan terhelem a porckorongomat.. ő a fekvést javallotta és a nagyon nagyon kíméletes életmódot Kép

Mj__Móni:
Neked is köszi a bíztatást Kép

Imádlak titeket! Mindig olyan kedvesen és bíztatóan irtok Kép Sokkal jobban érzem magamat! Kép

Johanna:
Ha te igy gyakran elmész amellett a bolt mellett, esetleg megkérhetlek rá, hogy majd hozzál nekem egy olyan párnát? Én arrafelé sosem járok igazából Kép Esetleg megbeszélhetnénk, hogy valahol összefutunk és teázunk egyet, dumcsizunk, feltehetőleg úgysem lakunk egymástól távol, ha te is a szentimrébe jársz Kép Vagy esetleg, ha előadásra megyünk.. egyáltalán nem sürgős, júliusban szülök Kép Kép

Gemini:
Én a súlygyarapodásról azt olvastam a szakirodalomban, hogy elvileg egy normális terhesség alatt az első harmadban maximum 2-3 kilót kell felszedni, a második harmadban a 2/3-át az egésznek, hetente fél kilót körülbelül, de összesen legalább 4 kilót. Azt irja a könyv, hogy ha a 16.-20. hét között nincs súlygyarapodás, mindenféleképpen keresse fel az ember az orvosát emiatt.. szóval én azért rákérdeznék a védőnőnél, biztos ami biztos. Szerencsére én sem nagyon hizok, de azért három hetente egy kilót gyarapodok. Ez megnyugtató mindenféle szempontból.. nem túl gyors a súlygyarapodásom, de nem is túl lassú szerintem. Nagyon remélem, hogy ilyen ütemben is marad végig és nem hízok meg nagyon (főleg a gerincem miatt).

20:22: Baromi nagyot rugott belém kiskrampusz bal oldalt Kép Kép Kép

Vikó:
neked is köszi a megnyugtatást Kép
De azért mostmár világosítsatok fel: Nem vajúdtatják a kismamát császárnál? Mostmár totál elvesztettem a fonalat Kép

Pipocska:
Imádlak, téged főleg Kép Mostmár egyre jobban kezdek megnyugodni, ahogy olvasom végig a hozzászólásaitokat és a megnyugtatásokat. A császárt azért csinálják spinálissal, mert az epidurális érzéstelenítés felületesebb, műtéthez mindig spinálisat használnak. A gerincorvosom meg is mutatta az MRI felvételemen, hogy melyiket hogy szúrják be, az epidurális az kivülre kerül, a spinális belülre (jobban nem tudom mondani).. a spinális tovább is hat, úgy tudom. Nem tudom pontosan, mert epidurál még nem érzéstelenítettek engem, viszont amikor a térdemet műtötték akkor is spinális érzéstelenítést kaptam.. kellemetlen volt, de nem vészes.. és három perc múlva már abszolút nem éreztem a lábamból semmit.. 10 perccel később pedig már rákötöttek infúzióra és megkaptam az érszorítót a lábamra.. kb. 15 perc múlva már műtöttek is és 24 órával később kezdett elmúlni az érzéstelenítés hatása.. áldott jó dolog volt ez akkor, hidd el Kép Igaz pisilni sem tudtam, de a katéter is túlélhető teljesen.

Aniko:
mire eljutottam az írásodhoz, már teljesen jó kedvem lett Kép

Vanda:
Az augmentin (lévén, hogy antibiotikum fajta) egyik mellékhatása LEHET hányinger, hányás, fejfájás, bőrviszketés.. de ez nem azt jelenti, hogy te hányni fogsz tőle. Én Ospent szedek és fáj tőle a fejem. De tudom, hogy használ, mert korábban is ez használt nekem, amikor hasonló fertőzésem volt, mint most.

Ma itthon pihentem és tanultam is egy picit Kép

Viszont a gerincem nagyon fáj, pedig alig csináltam ma valamit.. a hasam viszont hatalmas.. gondolom ezzel is összefüggésben van, hogy napról napra nehezebben bírok mindent..

De kitartok bőszen Kép

Szerencsére párom sokat segít.. meg anyukám is, amikor éppen nem halálra idegesít engem Kép

ezer pussz mindenkinek

hanee (18+0)
hanee

MJ_Moni,
Az AFP-hez kiegesziteskent annyit irnek, hogy a negativ leletnek szamito ertekek a 0,7-2,5 MOM es a 20-100 ng/ml kozott vannak. Nekem is nagyon gyorsak voltak, penteken szallitottak a vert es hetfo mar ki es ertekeltek: 57 ng/ml es 1,3 MOM lett.

Lehet, hogy hulyenek tartotok, de en jun. 30.-ig tervezek dolgozni es jul. 11.-ere vagyok kiirva. Nekem az a kepzetem az elso fel evrol a szules utan, hogy annyira lekot a kisgyerek, hogy orulok, ha aludni tudok rendesen, nemhogy tanulni, vagy kikapcsolodni. Egyik remalmom, hogy soha tobbe nem tudok egy jot aludni. Igy most amig meg birom magam probalok aktivan elni.

Gombolyu,
En bevallom, keptelen vagyok annyi zoldseget es gyumolcsot enni, ami elo lenne irva egy terhes kismama szamara, igy csak az Elevit-bol latom biztositottnak a kiegyensulyozott taplalkozast. A vedonom nem akadt fenn ezen.

Sygnum,
Koszi, nagyon meggyozoen hangzik amit irtal, igy nem aggodom a mellso falon tapadas miatt.

Hanee,
Vegigneztem baratnom gerincserve soran a fajdalmait es sokat segitettem neki. Aki ilyen tipusu betegseggel gyereket vallal azt csodalni kell,nem pedig azt merlegelni, hogy "csak" csaszarral tud szulni. Pihenj sokat es remelem, hogy nagyobb serules es fajdalom nelkul sikerul kihordanod a gyereked.

Tunderke,
En sem erzek meg semmit, de nekem az elso babam. Ha elfog a ketseg, megyek UH-ra, vagy vedonohoz szivhang hallgatasra (mar ha mukodne a keszulek, ugyanis elromlott es meg nem utaltak ki nekik ujat).

Johanna,
Mi az a szoptatos parna? Mitol jobb mint egy sima parna? Mire, hogyan lehet hasznalni?

Sziasztok: Monika
kb. 17+6

mmónika

Hanee!
Munkatársaiddal most ne foglalkozz! Ezt meg kell érteniük! Igaza van a férjednek. Én szinte egyik napról a másikra mentem táppénzre, bár én előre szóltam, hogy megyek, ha terhes maradok, így valamennyire fel voltak rá készülve. Nem is volt semmi probléma. Kitartás! Vigyázz magadra!

Éva

Kép
sygnum

Hanee!

Örülök hogy egy kicsit megnyugodtál. Persze természetes, hogy a baba egészsége az elsö és nem a mi kényünk-kedvünk!KépKép Azt hogy a párod bent lehet-e a mütét alatt azt biztora kérdezd me, hogy nehogy csalodjál! Az én párom nem lehetett bent, de miután lemosták a Gigit meg végre felsirt, akkor rögtön oda adták neki!KépKépKép Azt hogy téged hagynak-e vajudni vagy sem azt nem tudom. Nekem normál szülésnek indult és csak iután négy óra mulva még mindig csak két ujjnyit tágultam, akkor dölt el hogy császár. Szerintem sok mindentöl függ hogy meddig várnak vagy hogy várnak-e egyáltalán. Elsösorban a baba és a te egészségedet figyelik! Ne rágodj rajt! Majd esetleg ráérsz a vége felé!KépKép

Giggancs (20+3)
giggancs

Pipocska!

Ez a cuki dolog nem rossz ötlet sajnos!KépKépKép A tulaj majd biztos örül a NAGY forgalomnak. Szerinted minden elöadás után meglehet nézni a szülöszobákat meg a kortermeket? Akkor majd ugy kell szervezni hogy elötte cuki aztán két óra ülés, hogy a cuki hatása bztos legyen!KépKépKépKép

Giggancs
giggancs

Sziasztok!
Sygnum!Nekem a 13.heti Uh-n derült ki,hogy mellső falon tapad a lepény,és akkor elérte a méhszájat.A dokim azt mondta,ez változhat,ahogy nő a méh.Csak azért fura,mert a 3 nagyobb gyerekkel a hátsó falon tapadt a lepény,és azt mondták tökéletesnek.Most a dokim is,meg a védőnőm is nyugtalan lett a lepény miatt.Sajnos a császár is benne van a pakliba,kicsit félek is tőle,mindhárom gyerekem simán szültem,úgyhogy számomra rémisztő már a puszta gondolata is a császárnak.De hát ezt nem én döntöm el,ha nem megy a sima szülés,akkor ez van.
MMónika!milyen készülékkel hallgat nálatok a védőnő szívhangot,hogy már ilyen korán hallani?Én 3 hét múlva megyek a védőnőmhöz,azt mondta talán akkor már hallhatjuk,de csak talán.Én nagyon szeretném,ha már a mocorgást nem érzem,legalább hallanám a kis szivét,megnyugtató lenne.
Tavaly nyáron elvesztettem egy babát,és bizony most eléggé aggódóssá váltam.Pedig nem vagyok már kezdő terhességben,egyiknél se aggódtam soha,egyszerüen tudtam,hogy minden oké,és kész.De most...
Hát remélem minden rendben lesz,már nagyon várom a találkát vele,úgyis csak akkor fogok megnyugodni.
Na,megyek alukálni.
Jóéjt mindenkinek!
Tünde,17+1

Kép

Kép
tündérke26

Rita Kép
Nagyon örülök, hogy jobban van az apósod! Sok-sok energiát azért még neki a felépüléshez!

Gömbölyü, Sygnum Kép
Nálunk pont forditva van. Anyukámék részéröl mi 7-en vagyunk unokák, mindannyian lányok, van 2 dédunoka, szintén kiscsajszik, és most a 3. dédunoka ugy tünik, kisfiú lesz Kép Anyumék teljesen el voltak képedve, mikor bejelentettük, és azóta is kicsit hüvös mosollyal kommentálják a dolgokat ("láttunk mi már karón varjút" felkiáltással) Furcsa is volt, és kicsit rossznéven is vettem tölük, dehát ök már csak ilyenek. Na, aztán ha még kislány lesz, jön majd a "Bezzeg mi megmondtuk..." kezdetü nóta. Úgyhogy nagyon bizom a kisfiunkban Kép Kép

Meló: én március 11-ig dolgozom, tehár 31 hetes leszek akkor. Utána kiveszem a maradék szabikat utána pedig táppénz. Szerintem nincs abban semmi kivetnivaló, ha valaki végig akar dolgozni. Feltéve, ha az egészsége is megengedi. Én azért jobbnak látom pihenni Kép Viszont a párom unokatesójának a felesége elsö perctöl fogva otthon van, mert ö meg igy látta jobbnak (volt egy missed ab-juk, és inkább otthon maradt táppénzen, nehogy most iy legyen valami.) Kiméli magát. Nekem jolesik bejönni dolgozni, irodai munkát végzek, tehát nem nagyon szakadok meg a munkában, a társaság is elég jó, fütenek Kép stb

Tünde Kép
mi is hallgattunk 18. héten szivhangot, bár nekem is mondta a védönö, hogy 20. héttöl szokta általában, mert akkor már tuti sikerül "befogni", de épp karácsony elött voltunk Kép És lehetett hallani! Nagyon aranyos volt.

Na, eldugulok.
pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
Mindenkinek köszi a sok okos hozzászólást!

Johanna!
Jössz akkor ma este? Találkozunk előadás előtt?

Gem
17+5 (az má majdnem 18!) KépKépKép
gemini

Jó reggelt!
Minyu!Én még csak 17+2 vagyok,most akkor elvileg ha nagyon keresnénk,hallható lenne a szívhang?Nagyon idegesít,hogy nem érzem a mocorgást.Vagyis inkább nyugtalanit a dolog.Azt mondják,a többedik babákat előbb érzi az ember,akkor most mi van?A lányom,aki a 3.gyerek,a 16 héten mozdult meg,majd kirúgta az oldalam,most meg még semmi.Ráadásul tegnap,és tegnapelőtt valami iszonyú rosszat álmodtam,egyfolytába azon agyalok,hogy mit jelenthet.Na jó,megyek reggelizni.
Sziasztok!

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!

Kiváncsi lennék, ki mikor vette észre először hogy növekszik a pocakja? Én most vagyok 10+2, de mivel tújsúllyal kezdtem, azelőtt is volt pocakom, igy nem tudom megállapítani, hogy most nőtt-e vagy sem. A mérleg szerint nem szedtem magamra egy kilót sem, de a párom azt mondja, ő már látja.

És mikor lehet először érezni a baba mozgását? Már alig várom hogy valami életjelet adjon magáról.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, és voltunk tegnap a Brendonban a párommal, de majd elájultam az ott található áraktól, főleg a kismamakollekció terén. 10 000 Ft alatt nem volt semmi, se felső, se alsó!

Újpestiek, segitség! Hol van a közelben normális árú kismama bolt? A Duna Plázában nem találtam semmit. Nekem mondjuk olyan kell, ahol nagyobb méretek is vannak, mert én is 70 kiló felett járok.

Valószinűleg a babakellékeket is megpróbáljuk használtan venni. Anno hallottam valami bolhapiac jellegűről, ahol használt babakocsikat meg ilyesmiket lehet venni. Fel tudna valaki világositani erről? Merre, hol van?

És mikor érdemes elkezdeni bevásárolni? Tudom, nekem még valószinűleg korai, de szeretnék informálódni mire oda jutok, hogy venni is kell valamit.

rokica
10+2

Tejmentes blog
Életkör
rokica

GömbölyűKép
Látom még mindig nem tiszta a császár.

1. Császárt akkor csinálnak, ha a terhesség alatt/előtt bármilyen kontraindikáció (normális szüléshez ellenjavallat) lép fel. Ilyen pl. szemprobléma (mint nálam), sérv (mint nálad), méhen belüli retardáció (nem fejlődik a baba eléggé), magas vérnyomás, súlyos cukorbetegség, veseelégtelenség, stb, stb. stb.

2. Vagy akkor, ha szülés közben/alatt pl. elmegy a baba szívhangja, leválik a lepény és elkezd iszonyatosan vérezni az anya amikor a baba még bent van, rátekeredik a köldökzsinór a gyerekre és nem kap oxigént, stb, stb, stb.

Ugye az 1. sz. esetnél előre felkészül az orvos is meg a mama is a császárra, a 2. eset azt pedig az élet hozza.

A 2. esetben a szülés beindul, a mama akár vajúdik 1-10-20 órán át is és mégsem sikerül valami miatt a normális szülés. Ebben az esetben sokszor előfordul, hogy nem helyi érzéstelenítéssel végzik a műtétet, hanem altatásban mivel az gyorsabb és igy életet menthet, sőt ilyenkor még az is előfordul, hogy nem visszintesen vágnak, hanem függőlegesen végighasíják a hasfalat Kép ahogy régen anyáink szültek, mert ez is gyorsabb és életet menthet.

Az első eset érdekel ugye itt minket, mert tudjuk, hogy nekünk már most megvan a hüvelyi szülésre az ellenjavallat. Két eset lehetséges, ez kórház és dokifüggő:

1. A doki azt mondja: július 15-re vagy kiirva, akkor mondjuk a szombatra esik, akkor csináljuk meg a császárt 10-én. És beirja a naptárába, hogy 10-én szülsz, ha tetszik ha nem. A gyerek meglesz 10-én. Ilyenkor reggel vagy előző este bemész a kórházba és délelőtt már meg is van a gyerek. (persze most attól az esettől tekintsünk el, hogy beindul a szülés mondjuk 9-én mert akkor a második eset (itt lent) lép hatályba).

2. vagy úgy csinálja a doki, ahogy nálam csinálta. Vár addig amig jele van a szülés beindulásának. Nálam ez enyhe vérzés formájában jött el, paráztam is rendesen! Ez volt a nyákdugó, tudhattam volna csak éjjel 1.30-kor nem voltam beszámítható állapotban.

Aztán a szülés jelentkezhet még 5-10 perces, de akár 2 perces fájásokkal is, vagy úgy hogy a magzatvíz elmegy, stb, stb.

Ilyenkor csak egy dologra kell figyelni, ha a császárra előjegyzett anyuka sokat vár, hagyja magát vajúdtatni, hogy ráérek még, a gyerek feje beékelődhet a szülőcsatornába és akkor bizony már meg kell szülni a gyereket!

Igen, a császáron úgy lehet bent az apuka, hogy ablakon keresztül nézi a szülést. Ez azért van mert azért mégiscsak egy műtétről beszélünk ahol a zsigerek meg minden átvágásra kerülnek és ekkor még fokozottabb a fertőzésveszély. Szóval nem valószínű, hogy fogni fogja a kezedet, hacsak nem más az adott kórház rutinja. Ennek utána kell majd kérdezni.

Normális szülés esetén érdemes felkérni egy szülésznőt a szülésre (általában az orvosok szeretik megmondani kivel szeretnek dolgozni). Programcsászár esetén nem kell szülésznőt fogadni, mivel esélye sincs a szülésznőnek.

A császár utáni lábadozás valóban összehasonlíthatatlan a hüvelyi szüléssel. Szerintem nem rosszabb, nem jobb, csak más. Láttam magát teljesen elhagyó kismamát hüvelyi szülés után és láttam császáros kismamát ágyon ugrálni 10 órával a műtét után. Ez inkább alkati kérdés. Egyezzünk meg abban, hogy amig másnak lent fáj neked a hasid fáj.

Pusszancs mindenkinek,
MJ-MÓni
16+6
mj__móni

Gömbölyű,
Még valami nemcsak szülésznőt nem kell fogadni, de kórházi terhestornára is "felesleges" járni olyan szempontból, hogy nem kell megtanulni a légzést meg ilyeneket, mert nem lesz rá szükséged. Persze a torna nagyon jó, csak nem feltétlenül az ilyen fajta "torna", ami inkább a hülvelyi szülésre készít fel.
Üdv,
MJ-Móni
16+6
mj__móni

Sziasztok,

Most ismét jól beszartam, mert az én AFP MOM-om csak 0,51 volt és a dokim azt mondta, az pont jó, mert 0,5 és 2,0 között jó az érték... Mondjuk nem a Schöpf méreiben csinálták hanem máshol és más egyéb rengeteg értéket is néztek. Nem csak odadobták, hogy mom ennyi és ennyi... De azért most beszartam, mert akkor ez igen alacsony...

Gemini: igen egyenlőre úgy néz ki, hogy megyek. Ugye 17,30 ra kőőőőő menni... Muszáj bejelentkezni?mert nem akarok, ha még nem tuti.. attól függ, hogy fel tudok-e kelni délután az alvásomból... fel kéne....

Szoptatós párna: egy fura alakú párna, ami nagyon kényelmes poziciót ad a szoptatáshoz állítólag, mivel még nem próbáltam, ezért nem akarok okoskodni.

Hanee: szívesen beszerzem neked a párnát.. tornára is járok és tényleg nem lakom messze a kórháztól. TE merre lakozol?

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van. Én tegnap voltam dokinál, ödémás a lábam, úgyhogy fekvésre vagyok ítélve. Kép és már 7 kg +-nál tartok. Kép
Lányok volt már valaki cukorterhelésen? Elmesélné milyen volt?

Köszi:

Hajni 22+2
Vendég

HajniKép
Fel a fejjel, nagyons sajnálom...
Sajnos az ödémára valóban oda kell figyelni mert jelenthet elégtelen veseműködést, szívműködést, elégtelen keringést, vagy anyagcserezavart stb. Általában a felborult anyagcsere okoz galibát amit sódiétával (sómentesen mindent!) lehet kordában tartani.

Valóban nem lehet mit tenni feküdni és érdemes még nemcsak a cukorra odafigyelni, hanem ahogy mondtam a só bevitelre is ilyenkor! Elképzelhető, hogy sómentes kajára fognak. Nagyon sz@r mindent só nélkül enni, de lehet, hogy ez lesz a megoldás.

A cukorterhelés?
Nálunk a Margitban szirupot kell inni, máshol tejet-zsömlét kell enni. A lényeg, ha sziruposra mész akkor vigyél citromot (ne mű citromlevet) és kiskanalat és csavard bele a szirupba, mert úgy legalább limonádé ize lesz.

Csak a Margitos eljárást tudom elmondani, ezt is kórháza válogathatja, de valahogy igy van:

Szóval éhgyomorra leveszik a vért egyszer, utána megeszed/megiszod amit kell 10 perc alatt. Vársz 2 órát majd újból vért vesznek (másik kar) és már kész is vagy.
Könyvet vigyél mert inkább uncsi mintsem bármilyen más. Bár a babás lányokkal jót lehet dumcsizni!
És a dokinál kérdezz rá a sóbevitelre is! Nem tudom mennyire rossz a helyzet, de lehet, hogy még vizhajtót is ir fel, ha annyira rossz az állapotod.

Drukkolok, hogy minden rendben legyen, és fel a fejjel! A fekvés tényleg sokat számít mert igy a szívnek kevesebbet kelldolgoznia azért, hogy a vért keringtesse az erekben, ergo a felhalmozott viz elszállítása a véredénykék által felgyorsul. És azért is kell feküdni, mert az ödéma a gravitáció miatt a lábakon kezd kialakulni és jobb ha "gravitáció" mentesítjük magunkat egy kis fekvéssel. A gyűrűidet mindenesetre vedd le, mielőtt még lejönnek és felejtsd el őket, tedd el őket biztonságos helyre! Nekem fél napomba telt mire le tudtam feszegetni magamról annó a gyűrűket.

Üdv,
MJ-MÓni
16+6
mj__móni

Én ma megyek másodszor a dokihoz, ilyenkor mire lehet számitani? Adott nekem "házi feladatot" múltkorról, beutalt vizelet meg vérvizsgálatra, meg mondta hogy válasszak háziorvost (még nem volt) meg keressem meg a védőnőt. Ebből minden sikerült csak a védőnő nem. Le fog szidni? :P

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica Kép
Én most nagyon rákattantam a www.babaszoba.hu oldalra, ott van csevegö szoba, azon belül pedig adok-veszek. Illetve van külön apróhirdetés oldal is. No, én ezeket böngészem, mert csomó jó, olcsó dolgot ki lehet fogni (igy vettem a pelenkázólapot is) Van, aki postáz, ez kicsit költségesebb, bele kell számolni a postaköltséget is (jaj, nem emlékszem, hogy vidéki vagy-e, mert akkor ez mégiscsak jobb megoldás) vagy találkoztok valahol, és személyeen veszed át az "árut".
Védönöröl: hát, nem hiszem, hogy le fog szidni, de ha jol tudom, a kiskönyvet ö állitja ki, és lehet, hogy már most is irogatni akar bele a doki.

Tünde Kép
Egy próbát megér, csak aztán nehogy utána meg azon parázz, hogymiért nem hallottuk. Szerintem lehet, hogy azért is nem érzed még, mert mellsö falon tapad a lepény. Talán ez tompitja kicsit, nem?

Johanna Kép
Ha már beszerezted a párnát, le tudnád majd fotózni? És beszámolnál róla, hogy pontosan mennyi volt stb? Köszke

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Rokica, én nem vagyok újpesti, de épp a múlt héten láttam a PH-lal szembeni műv. ház ablakára kiírva, hogy baba-mama börze, lehet, hogy már nincs, de érdeklődni lehet...

a néninél, akiről írtam a múltkor vannak nagyobb méretű ruhák is, és nincs messze Újpesttől. bár nem tudom, hogy pl. BKV-val hogy közelíthető meg, de autóval oda léhet találni és érni is Kép
ideírom mégegyszer a nevét, címét: Glavák Istvánné 1163 Bp. Kőszirt u. 6. 403-0490
Sok sikert!

vikka
22+3

KépKép
vikka

Sziasztok!

Sygnum!
Köszi a megnyugtató választ placenta-ügyben! Kép

Gömbölyű!

Este én is elég rossz passzban voltam. Már írtam párszor, hogy rengeteget vacakoltak a beleim eddig is, most pedig, terhesen, mintha dupla olyan rossz lenne... Kép Eszem a zabpelyhet, de most 1-2 hete nincs otthon szilvalekvár, és este már annyira fájt a hasam, hogy a bőgésig jutottam. Ilyen még nem fordult elő velem, fizikai fájdalom miatt. Igaz, talán rátettem egy lapáttal, mert sík ideg lettem, hogy miért van ez velem szinte minden nap. Este már alig tudok hazamenni a melóhelyemről, csak csoszogva. Jaj, ne haragudj(atok), hogy ilyen negatívra vettem a figurát, de most nem vagyok a helyzet magaslatán! Kép
Ráadásul mikor próbálom elvégezni a dolgomat, nagyon kell(ene) erőlködnöm, de ettől is félek, így meg tartogatom, akkor meg azért fáj a hasam, de mindenhol.
Szóval, úgy döntöttem, hogy hétfőn úgyis megyek dokihoz, akkor kiiratom magam legalább egy hét pihire. Remélem az jót tesz.
Meg ezentúl nem rendelek a melóhelyemre kaját, csak a saját főztömet viszem be (esténként csak sikerül valami ehetőt összecsapni), abban legalább tudom, mi van. Nem is értem, hogy lehettem eddig olyan hülye, hogy ezzel nem törődtem, mikor ilyen katasztrófális a bélrendszerem...

Még egyszer bocsi a "sírásért"! Kép

Innentől csak pozitívan Kép, és mindenkinem azt tanácsolom, hogy ne idegeskedjetek!

Puszi:

Viki(18+3)
vikó

Sziasztok Lányok,

Viki,
kitartás, és ne keseredj el, hanem vegyél egy karton szilvalekvárt, hogy még véletlenül se kerülj ilyen helyzetbe Kép

Rókica,
én is újpesti (ahogy ezt már korábban tárgyaltuk), és tényleg lesz a börze, most szombaton 9-13 óráig. Érdemes minél korábban odamenni, hogy még legyen választék. A belépő (ha jól emlékszem) 400 ft.

Mj-Móni,
nagyon tetszett a Gömbölyűnek írt császár-történeted Kép. Én is így szültem, csak én a 2. variációban (rendesen indult, de 15 óra vajúdás után lett császár), mert hiába voltak 1 perces fájásaim, a méh nem elég erőteljes összehúzódása miatt Bence nem haladt lefelé. A Doki szerint kb 2 nap alatt talán meg is szülhettem volna "normálisan", de senkinek nem jó, ha mindketten kimerülünk és még a szívhanggal is probléma adódna. Így most nekem is 90% esélyes a császár, mert én a 4 év alatt pozitív irányban biztos, hogy nem változtam Kép.
A Doki azt mondta, ha rendesen beindul, akkor adunk esélyt a dolognak, de néhány óra alatt úgy is kiderül, mennyire haladunk...

Hordozókendő:
felvetődött a hordozókendő, illetve a zuglói tanfolyam. Engem érdekel (okulva a kenguru tapasztalataiból), így akár többen is mehetnénk majd egy ilyen tanfolyamra. Az ára 500.-ft, és minden hónap alajén van délután 4 vagy 1/2 5-től. Arra gondoltam, hogy az áprilisira mehetnénk, ha van még valakinek kedve Kép Kép Ki tart velem?

Placenta a mellső falon:
nekem is ott van megtapadva, de a 19.heti UH-on a szonográfus teljesen jónak találta a helyét. Én a "halacskamozgást" már a 14. héttől, az igazi Zsebi rugásokat pedig kb. 17-18. héttől érzem.

Mellszívó:
találtam egy AVENT Isis mellszívót a neten 8.000.-ft-ért és már le is foglaltam, ma megyek érte.
Nekem Bencét csak 6 hétig sikerült szoptatnom, iszonyú fájdalmak és küzdelmek árán. Tejem volt bőven, de annyira kisebesedett a mellem, hogy inkább csak vér jött belőle Kép. Próbáltam fejni, bejártunk éjszakánként a kórházba is a szülésznőkhöz... Állandóan be volt gyulladva a mellem, felment a lázam 40 fokra, de igazán csak a férjem tudta lefejni a tejet, viszont Ő dolgozott. Így maradtak az esti, éjszakai, illetve hajnali fejések, de egésznap én csak néhány cseppet tudtam ki kínlódni. Erre a mellszívóra nagyon sokan esküsznek és mivel az Istvánban együtt leszünk Zsebivel, és ott nem adnak cumit, teát, stb..., így talán nagyobb esélyem van a helyes szoptatás elsajátítására. Megmondom őszintén, hogy én ettől a részétől sokkal jobban parázok,l mint a császártól, illetve az utána következő (fájdalmas) napoktól. Ti hogy álltok ezzel a kérdéssel?

Mircimama (23+0!!!) Kép Kép
mircimama

Ezt most találtam a baba-aprón.
"Ha valoban szeretnel sporolni a gyermeked ruha kiadasain, (hiszen ugyis pik-pak kinovi) akkor van egy nagyon jo tippem szamodra: A Lehel teri metromegallotol 2 percre (gyalog) van egy szuper jo hasznalt gyerekruhabolt, ahol 50-150-es meretig lehet valogatni! Csak ajanlani tudom mindenkinek! Kép Vagy mar te is jartal ott?
A pontos cim: Bp. XIII. Victor Hugo u. 7."

Nem tudom, milyen, de majd elnézek oda valszeg jövö héten. Ha valaki volt már ott, érdemes menni?

minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Köszi Mircimama! Kép Nagyon kedves vagy!

Kicsit én is aggódom a szoptatás miatt (igaz nekem csak a kórházban volt gondom, mert olyan bunkók voltak a csecsemős nővérkék, hogy éjjel teletömték Szabit, nálam meg már nem akart szopizni,közben azzal ijesztgettek, hogy éhen fog halni a gyerekem (szó szerint ez volt a duma!)..., aztán mikor hazamentünk minden megváltozott, és még 9 hónapig szopizott).
Viszont azt hallottam, hogy mint ahogy minden terhesség is más, a szoptatás sem működik ugyanúgy mindegyik Babánál. Na de azért előre nem akarok aggodalmaskodni, reméljük, hogy minden a legnagyobb rendben lesz! Remélem ez a mellszívó beválik Neked!

Talán egy ilyen "hordozókendő-kötözős összejövetelre" Kép érdemes lenne elnézni. Addig még én is gondolkodom ezen.

Viki
vikó

Mircimama!
Az Avent Isis tényleg nagyon jó, én már "reklámoztam" itt régebben, nekem is az volt Petrával. Kisebesedés nekem is volt, ajaj, bár nem olyan durva mint Neked, nekem nem volt lázam, meg gyulladásom, egyszerűen csak a kis "viperamanó" a vért is szívta a tejecskével. Nagy rémület akkor volt, mikor egy éjszakai szopi után bukott egyet, és mivel gyanús foltokat láttam a ruháján felkapcsoltam a lámpát: hááát, úgy nézet ki az én két hetes lányom, mint egy hentes, csak a bárd hiányzott a kezéből Kép! Szerencsére én egy lll-es tanácsadót hívtam fel, aki megnyugtatott, hogy vérző ciciből is nyugodtan szoptassak, és ami nagyon bevált: felejtsem el a Garmastant és társait, anyatejet kenjek rá szopi után és hagyjam rászáradni. Ettől pár nap alatt rendbejött minden, és onnantól már nem is volt semmi gondunk (3 héttel ezelőttig mikoris abbahagyta a szopit)!

Bogárka (19+6)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka,
én is abban bízom, hogy talán nem csak a terhesség, hanem a szopizás is más lesz most. Kép

Mirci
mircimama

Sziasztok!

Bogárka!
Lenne hozzád néhány kérdésem a szoptatással kapcsolatban.
Mennyi tejecskéd volt mostanában? Nem fájt a szoptatástól a melled a terhesség alatt? Hogyan hagytátok abba?
Én is szoptatom még a kisfiamat, de egyre kevesebb tejcsim van. Az utóbbi hetekben sokkal érzékenyebb is a mellem és fáj amikor szopizik. Azt viszont még nem tudom elképzelni, hogyan fogjuk abbahagyni, pláne ha hirtelen kell, mert attól azért több tejecském van, hogy azt mondjam holnaptól vége.
Neki meg még különösen szüksége is van rá. (8 hónapos)
Nincs véletlenül felesleges fagyasztott tejcsid, amit már biztosan nem fogtok használni?

Andi
21+5
andi18

Sziasztok Lányok!

Minfendkinek mindent válast köszönök,próbálom visszaolvasni,de sutyiba írok és igy nehéz.

Voltam dokinál a jobboldali hasfájásom miatt,ami erősödik és megvizsgált.Két hete voltam uh-on és ráirtak a lapomra hogy a kisasszony haránt fekvésű.Nem tulajdonitottam neki jelentőséget,első baba,nem gondoltam mit jelent ez.Szóval a doki megvizsgált és azt mondta a "probléma" csak annyi,hogy még mindig haránt fekvésű a pici és a lábával nyomja az oldalam.
Azt mondta ha igy marad császár lesz.kicsit elkenődtem,de nem azért mert kevésbé érezném magam anyának,mert ilyen nincs és ez butaság,csak hát nem éppen igy képzelem el és kész.De bízom a kishölgyben,hogy hallgat rám és helyet változtat,meg hát ez a helyzet nem túl fájdalommentes.

Mmónika!
Én is képtelen vagyok annyi zöldséget és gyümit enni amennyi kellene,illetve alig eszem.Hiába,nem is erőltetem.Ha kívánom eszem,ha nem nem.Ezért eszem a magzatvédőt most is.

Mindenkinek köszönöm a magzatvédővel kapcsolatos válaszokat.Kép

Rókica!
Én is egy csomó ruhát használtan vettem és fogok is megvenni,egyfolytában bababizományik után kutatok és nagyon jó és édes kis rucikat kapni,olcsón.Kép

Vikó!
Ne keseredj el,nekem is volt ilyen időszakom,miután észrevettem,hogy ugrásszerűen nőtt a pocim,eddig mindig nyafiztam,hogy pici még...Nekem is a mellső falon van a placenta.Ezért egy cseppet sem aggódom,szerintem nem kell.Nem értem miért lenne ez baj.Ne aggódj semmi miatt(én mondom aki mindig aggodalmaskodik vmin),ha nem vagy nyugodt irány a doki aki biztosan megnyugtat.Ilyen szempontból én nem vagyok szégyenlős.Szegény doktor bácsi már lassan feljelenthet zaklatásért...Kép

Mindenkinek puszi!
21+6
gömbölyû

Mircimarca!
Én mindenképpen benne vagyok az áprilisi kendőkötő "tanfolyamban". Ha nem tévedek, minden hónap első keddjén van, no de ezt még lenyomozzuk!
Gratula a mellszívó-ügylethez!
Hol van a neten ilyen fórum? Babakocsik is vannak?
Ja, és a 23(!!!) hetedhez is gratula!

Johanna!
Szerintem gyere nyugodtan este bejelentkezés nélkül. Majd azt mondom, hogy a kispapim helyett hoztalak. Megkérdeztem ugyani és azt mondták, hogy amikor vki bejelenkezik hozzájuk az előadásra, rögtön úgy veszik, hogy a papival jön. De ő nem tud jönni, mert nem értene túl sokat a magyarból, úgyhogy majd becsempészlek...Kép

Gem
17+5
gemini

MircimamaKép
Én ISSSSS!!!! A csaszi utáni fájdalomtól félek a legjobban, de marhára. Biztos azért volt nekem rosszabb mert a hashártyám is elszakadt és azt is foldozni kellett, meg tettek belém egy csövet (drain) 2 napra, hogy a vér kijöjjön.

WC-re úgy mentem, hogy amig pisiltem levegőt nem tudtam venni, amikor abbahagytam a pisit levegőt vettem. Úgyhogy ilyen 4-5-szöri váltásra sikerült pisilnem és még hasmenésem is volt úgyhogy óránként, félóránként jártam WC-re. Na ez volt a legrosszabb. De most felkészülten megyek mert homeopátiás szereket is viszek magammal!!!!!

Ha ilyen ciciproblémád van (nekem is volt) járj ruha nélkül, meztelen felső testtel és tegyél rá anyatejet, hogy megszáradjon. Aztán én ekkor inkább csak 1 ciciből szoptattam, és a másikból, amelyik fájt csak fejtem fél-1-2 napig.

Viki
Neked is jár egy Kép és egy Kép. Az Kép azért, hogy igen, jól mondod, csak pozitívan a Kép pedig azért mert ilyenkor jobb 5 üveg szilvalekvárt otthontartani mint egyet sem. Ja és még egy Kép mert a dokiddal beszélni kellene róla! (bár lehet, hogy már megtetted). Szóval nem csodálom, hogy fáj a hasid.

Ja igen, nekem anno szülés után 1-2 héttel volt ilyen, és akkor nagyon segített a glicerines végbélkúp. Vigyázni kell vele, mert hozzászokhat a szervezet, szóval nem ajánlatos gyakran alkalmazni, de ha ennyit kinlódsz akkor igenis meg lehet IDŐNKÉNT próbálni. Ja és valami homebogyó is van biztos a székrekedésre, meg talán a gyógyszertárban van házi beöntő szett. Azzal is lehet próbálkozni.

Drukkolok, hogy minden rendben legyen KépKépKép

Üdv,
MJ-Móni
16+6
mj__móni

Gem,
örülök, hogy Téged is érdekel a hordozókendős-tali Kép Kép
Az a vicc, hogy ezt a mellszívó keresgélést a google-on tettem, és itt, a babaneten vettem a keres-kínál rovatot ajánlom, mert ott vannak Avent termékek, babakocsik és minden, ami kell a babának. Ha ott nem találsz, Te is próbáld a www.google.com -on keresni, mert ott minden hírdetést feldob, amiből csak győzz válogatni. Itt kerestem fotót az új Graco babakocsinkról is, de nem találtam, így majd megpróbálok fotóztatni, mert nagyon szeretném Nektek megmutatni (szerintem nagyon vagányKép).

Mj-Móni,
hát nagyon kíváncsi vagyok a mostani császárra, mert mintha már kezdene elhalványulni az a bizonyos fájdalom. Ráadásul mi június 11-én esküvőre vagyunk hivatalosak (jún.2-re vagyok kiírva), ahol is Bence "koszorúsfiú" lesz, amit nem szeretnék kihagyni...
Remélem a Doki nem fog ráhagyni és aznap (legkésőbb) "szülök", hogy még legyen időm összeszedni magam Kép

Mircimama
mircimama

Hanee!

Most tudtam csak elolvasni a hozzászólásodat, mert egész nap anyuval csatangoltam. Olyan jó volt. Mióta elköltözött a XV. ker-be azóta sokkal kevesebbet tudunk együtt lenni. Most értem haza.
Szerintem, de ez csak az én véleményem, mivel előre tudjátok, hogy csaszi lesz, gondolom programozott lesz. Az a dokinak is egyszerűbb. Neked, meg a babókának pedig főleg.
Szerintem azok a császárosok vajudnak, akiknél előre nem lehet tudni, tehát normál szülésre készülnek, csak közbe jön valami.
Elfelejtettem, hogy Giggancs melyik csoportba tartozik.Kép
De szerintem ő majd válaszol neked, ha már meg nem tette. Még odáig sem jutottam, hogy mindent végigolvassak.
Puszi

Kép
Kép
pipocska

Kép
Valamelyik nap olvastam a kismama magazinban,régebbi számban,hogy a málna levél tea meggyorsítja a tágulás folyamatát szüléskor,ha a harminc valahanyadik hét körül elkezdi inni az ember.Serintetek lehet ebben vmi?
gömbölyû

Mircikém!

Én megyek hordozókendő tanfolyamra!!!!

Giggancs!

Nekem már mindegy hogy cuki, vagy sem. Nem tudom megállítani a hízást.Kép De jót nevettem azon amit írtál.Kép

Kép
Kép
pipocska

Pipocska,
szuper!!! Már hárman vagyunk Kép

Gömbölyű,
én bele szoktam olvasgatni a "felettünk" lévő topicba, (ahol megjegyzem nagyon édi baba született egy hete - Kristóf) és ott sokan isszák a málnalevélteát, mert állítólag nem indítja hamarabb a szülést, viszont gyorsabban tágulsz! Ezt a 34-36. héttől ajánlják. Most hiánycikk, ezért ha szeretnél majd ilyet inni, érdemes kérdezgetni, és ha van, mielőbb megvenni (napi két bögrével kell inni), egy-két dobozzal.

Holnap megyek terheléses (cukros lötyis) vércukormérésre... Kép

Mirci (aki mindjárt megmakkan, mert egyedül van a tanszéken és soha nem lesz 4 óra, hogy mehessen a frissen szerzett Avent mellszívójáért Kép Kép )
mircimama

Marca!
Ne makkanj meg plíz! KépKépKép
A tanfolyamra egyébként már négyen vagyunk, mert a kispapim is jön. Azon az 500 Ft-on már igazán nem múlik!
A terheléshez szorítok!

Giggancs!
Képzeld, barangolok, barangolok, egyre csak barangolok (persze szigorúan munkaidőben) a babanet keres-kínál oldalain, és hát nem rátalálok a babakocsijaidra! Kép Igazán klasszak, egyre kiváncsibb vagyok rájuk. A sportkocsi pont az a stílus, ami nekem is nagyon bejött az ABC Design sorozatából, színre is tök ugyanezt akartam venni, csak nem sportkocsiban, hanem fekvősben.
Tényleg szeretném őket megnézni a hétvégén! Jössz jógára? Hogy vagy az emelgetés után?
Gem
17+5
gemini

Na most jól felhúztam magam a párom baromságán, mert annak ellenére hogy tudja, hogy április elejéig titkolni kell a terhességemet a munkahelyemen, mert próbaidőn vagyok és kirúghatnak, fogta magát és szétkürtölte emailen az összes ismerősnek a terhességemet, beleértve azt a barátnőmet is, aki előttem itt dolgozott és aki révén az állást kaptam. Most mondjátok meg, normális az ilyen? Azt akarja, hogy terhesen kerüljek állás nélkül az utcára? Aztán még volt képe engem nyugtatgatni, hogy mit idegeskedek!!!

Kép Kép Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica!

Igazad van, ezzel jó vigyázni. Engem is úgy kirúgtak szívfájdalom nélkül, mikor megtudták, hogy terhes vagyok, hogy csak úgy nyekkentem. Pont karácsony előtt.
Mostanra már túltettem magam rajta, de akkor totál kikészültem.Kép
Ja, az már csak hab a tortán, hogy mikor beszoltam az üzletvezetőnek, hogy ez milyen gusztustalan, még a fizumból, illetve a jutalékomból is lenyúltak 10000 ft-ot.Kép

Kép
Kép
pipocska

Rokica,

bízz(unk) a barátnőd csukottszájában!!! mennyire a barátnőd, talán meg tudod vele beszélni, hogy még nem publikus a dolog.
Párod meg egyszerűen nem bírja már magában tartani (mindig mondják, hogy a férfiak pletykásabbak)Kép Kép
Mindenesetre ne mérgeskedj!

Gem, elfelejtettem "mondani" hogy én láttam Giggancs kocsijait a rovatban...Kép Még lehet, hogy az én Párom is eljön, de erre azért nem varrok gombot...

Mircimarca
mircimama

Mircimama, a hordozókendős tanfolyam engem is érdekelne, mert azt hiszem azt pl. sokkal jobban lehet használni utazáskor, mint a kocsit. Tehát akkor öten vagyunk Kép.

KépKép
vikka

Rókica!
Részvétem, ez tényleg rossz húzás volt a részéről. Mikor is jár le a próbaidőd?
Gem
17+5
gemini

Vikka,
jó, hogy ilyen sokan összejövünk, még a végén miattunk külön is tartanának egy tanfolyamot (ha jól emlékszem erre is van lehetőség Kép)

Rókica,
az a baj, hogy április eleje még két hónap... Kép

Mirci
mircimama

Inkább úgy mondanám, hogy az illető ex-kolleganő, egy cégnél dolgoztunk mielőtt ő idejött, aztán kapott külföldön állást, úgyhogy ő most nincs Magyarországon. Mielőtt elment, beajánlott engem. Küldtem neki gyorsan egy emailt, amiben megkértem, hogy ha egy mód van rá, ne emlitse az ittenieknek, hát reméljük, hogy nem fogja.

De akkor is, a páromat meg tudnám fojtani!

A próbaidőm pedig április elején jár le. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

MircimamaKép

Köszönöm a tippet,remélem hasznos lesz,ha sikerül megusznom a császárt.Nagyon jó dolgokat irtál le nekem és hasznosakat.Hála érte! Kép

Rókica ,PipocskaKép
Felháborítonak tartom,hogy csak azért kirugjanak valakit mert egy ilyen csodálatos dolog történik vele.A várandós nő már nem is ember?!!!???Szemétség!Én négy hónapja dolgozom itt és az első az volt,hogy szóltam már babát várok.A válasz ennyi volt:Felvettek igy is és minden nap megkérdezik hogy vagyok.Sajnálom hogy egyes helyeken bűn gyereket szülni.Miért az ilyen fönököknek nincsenek szüleik?Gyurmábol rakták öket össze?
Rokica azért ne nyird ki a párod,még szükséged lehet ráKép Kép Kép
gömbölyû

Rokica, valahol orulnod kene, hogy a parod orul a hirnekKép ezt jol megmondtamKép
Egyetertek, szemetseg, de azert valahol csak terhes vagy es o apa lesz!! Csak orul neki, ne usd agyonKép

Egyebkent hogy tudod eltitkolni aprilisig? En most vagyok a 14. heten, de mar normalis ruhaba, mivel nem voltam duci, mar alaposan latszik.

Nalunk valami idovaltozas lesz. Egesz nap csak logtam, pedig tele lennek munkaval. Ma valahogy nem volt hangulatom.

Csaszarral kapcsolatosan: en azzal szultem az elsot, tervezett volt, mivel farfekvesu volt a fiam a hetedik honaptol. Akkor meg orultem is, hogy nincs vajudas stb. de csak utana tudtam meg mi is azKép Raadasul nalam meg komplikaciok is felleptek. Bar igy 5 evre ra nem is tunik olyan szornyunekKép
Most nagyon szeretnek termeszetes uton szulni, bar az is faj, de legalabb nem vagyunk tele csovekkel meg infuzioval napokig.

Na persze erre meg van idom

Udv,
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Rita!Nagyon jó hír, hogy apósod jobban van!Továbbra is kitartás!

Tündérke! Nekem a hátsó falon tapad a lepény, a 20. héten még elérte a méhszájat, a 22-en a doki szerint már nem. Azt mondta, biztos feljebb fog húzódni, nem lesz vele gond. Az, hogy a 13. héten eléri a méhszájat még nem jelent feltétlenül császárt, emiatt ne aggódj.Lehet hogy már nincs is lent. Viszont elképzelhető, hogy azért nem érzed még a mozgását, mert a mellső falon tapad.

Rókica! Én agyon aggódtam magam, mert a 16. hétig szinte nem nőtt a hasam. Simán a "rendes" ruháimat hordtam. Látványosan a 18. héttől nől. A magzatmozgást 15+2 hetesen éreztem, de hozzá kell tennem, hogy feküdtem egész nap és így könnyebb megérezni. Na meg a placenta is hátul van.

Mircimama! A szoptatástól én is tartok, főleg azért, mert nálunk nem segítenek a kórházban. Ami azért 1. babánál szükséges lenne. Meg tartok attól is, hogy begyullad a cicim és az babafüggő, hogy hajlandó-e abból a ciciből szopizni. De azért bízok magamban.

Gömbölyű! Nekem hol fejvégű, hol faros volt UH-on, most meg szerintem harántul fekszik, mert kétoldalt rugdos. Szülésig még bőven van ideje, most még helye is megfordulni. Messze van még a szülés.
Málnalevélteáról én is sokat olvastam, ez a legősibb vajúdást segítő szer. Nagyanyáink biztos tudtak valamit, nem véletlenül használták. Én biztos inni fogom!

Képzeljétek el, nálunk (Kecskemét) nem lehet kapni normális nadrágot. Van 2! kismamabolt, abból az egyikben nincs normális ruha, a másik meg bezár február végén. Mehetek Pestre vásárolni. Még jó, hogy az elején vettem egy nadrágot. Na meg babacuccokat se nagyon lehet venni. Jó Nektek, hogy Pesten vagytok! Bár sokminden másban meg nem jó.

Puszi
Éva

Kép
sygnum

Pipocska!

Miért zavar a hizásod? Szerintem nem vagy kövér, igaz annyira nem néztelek meg!KépKép de nagyon nem lehet vészes hiszen magas vagy. Hány kilot hiztál eddig? Én is jo dagi vagyok, de számitottam is rá mert a Gigivel is 28 kilot hiztam. Hát ez van! Persze bemehetünk elötte a cukiba, engem nem zavarna! SŐT!KépKép

Gemini!
Igazbol még nem tudom a szombatot. De ha nem mennék akkor jo az hogy a végére oda megyek eléd? Holnap még megirom biztosra, hogy megyek-e. Akartam is mondani hogy felraktuk hirdetni, csak aztán elfelejtettem. De igy legalább tudod hogy mire számithatsz!Kép

Giggancs 20+4)
giggancs

Pipocska, Giggancs!

A cuki témában én is benne vagyok Kép Ha már hízunk, legyen is mitől Kép
Én 6-7 kg-nál járok a 24. hét végére. Én ezzel elégedett vagyok, nem olyan sok, bár nem is kevés. Ráadásul alacsony vagyok. De nincs semmi para Kép Kép Kép

Akiren
(24+0)
akiren

Sziasztok!
Sygnum!Én is erre gondolok,hogy azért nem érzem a mozgást,mert a lepény tompitja.Meg hát van némi súlyfelesleg is,de az már a lányomnál is volt,és nem gátolta a mozgás érzékelését.Majd megkérdezem a dokimat,hogy szerinte mi van.De azért köszi,hogy nyugtatszKép
Hülye helyzet,én vagyok itt a legtöbb gyerekes,tele tapasztalattal,de most olyan,mintha először várnék babátKép
Sokminden más ezzel a terhességgel,mint az előző hárommal(pontosan 4-el) volt.
Ma már igyekeztem magam nyugtatni,mert a végén bedilizek,annyit aggódok.
Na megyek,kihorgászom a lányomat a kádból.
Sziasztok!
Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

Giggancs,
bocs, hogy csak így beírok ide. Én nyár végére várom a babámat. Láttam a hirdetésedet a PC babakocsiról. Ha aktuális még, engem érdekelne.
Köszi:
Lara

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok!
Én eddig 14 kg-t híztam. A barátnőm, aki április elejére várja a babáját viszomt csak 2 kg-val nehezebb, mint a terhessége előtt. Nem is látszik rajta, hogy terhes. Ez egyéni adottság és sokban meghatározza a terhesség előtti testalkat is.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?