Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Minyu, Vanda! Kép

Köszi a gratulát, meg a válaszokat az eredmények megértéséhez! Kép

Amit még nem tudok, hogy ez a "placenta a mellső falon tapad" mit jelent, jó-e vagy sem???

Hanee!

Sajnálom, hogy gerincproblémáid vannak! De egyáltalán ne érezd Magad rosszul a császározás miatt! Az a legfontosabb, hogy mindkettőtök egészséges legyen, és ha nincs más megoldás, arról nem Te tehetsz! Egyébként is, már egy csomó nő akar császárral szülni, minden indok nélkül... pedig hát a vajúdás része a kemény, nem pedig a kitolás.
Kép
JA, most látom, Mj-Móni mondta, hogy ilyenkor nem "vajúdtatják" a kismamát...

Bogárka!

Gratula az AFP-hez, és a Kisfiúhoz!!! Kép

Judyt!

Nektek is sok-sok hurrá, az eredményhez! Kép
Azt elhiszem, hogy várod már az UH-t! Mi is várjuk a képeket a Manóidról! Kép

Johanna!

Köszi a tea receptet! Kép

Vanda!

Remélem az Augmentin segít, és hamarosan makk-egészséges leszel Te is! Kép

Timi!

Akkor nem unatkozol! Kép Kitartás!!! Tényleg jó lenne már a nyár! (én nem tanulok, de így is annyi dolgom van a munka mellett, le a kalappal a még tanuló kismamák előtt!!!! Annak idején GYES alatt én is tanultam, hát mit mondjak, nem sok éjszakát aludtam)
Örülök, hogy nincs már hólyaghurutod!
Hogy nálam mi lehetett ez a vizelet eredmény??? Azt mondják (Hanne is mondta), hogy ez nem feltétlenül jelent bajt, lehet az előző napi evés-ivástól, szóval tök természetes is lehet, ha van ilyen üledék. Mondjuk, hogy érzékeny miért volt, azt nem tudom. Lehet, hogy csak beképzeltem. Kép

Jófej a Babád, hogy nem hagyott vizsga közben elkedvtelenedni! Kép biztos szólt, hogy itt vagyok, mindent bele! Kép

Hízás...

Én kb. 1 hete nem mértem a súlyomat, de valahol a 6 kiló környékén járhatok én is. Igazából nagyon nem aggódom emiatt, mert szerencsére azt látni, hogy háj nem rakódott le, szinte minden a hasamon van kizárólag, meg pici a derekamon. Szabival csak előrefelé Kép híztam, most meg azt látom, hogy oldalra is gyarapodom. Erre persze mindenki azt mondja, hogy akkor biztos lány. Kép (Ja, a télikabátot én is már kezdem kényelmetlennek érezni, a gombok majd’ lerobbannak. Kép )

Gemini!

Én úgy tervezem, hogy a szülés elött kiadható 4 hetet kiveszem, illetve elötte az össze szabadságomat, úgyhogy a 7. hónap végéig tervezek dolgozni. (Na nem mintha lenne kedvem hozzá, de valahogy csak kibírom. Kép)

Képzeljétek

Tegnap az UH-n eszembe sem jutott megkérdezni Babucim nemét. Kép Annyira el voltam foglalva azzal, hogy minden más rendben legyen. Szívesen megnézném a Praxisban is (Olyan jó volt látni ahogy ficánkol Kép), de azon gondolkodom, hogy azt a pénzt talán elkölthetnénk másra is, hogy megéri-e a mozizásért, amikor a sima UH-val is szuper jól lehetett látni a fontos dolgokat. Persze nem volt olyan Baba-forma, mint egy 4D-s uh, de hát így is Éééédes! Kép És milyen kis örökmozgó, mint a bátyuskája!

Puszi Mindenkinek!

Viki(18+2)
vikó

Csajszik!

Tud valaki valamit Pizzamamáról? Most, hogy Barbi szólt, hogy ő már volt benn a táblázatban egyszer, kicsit elkezdtem erőltetni az agyamat, és rájöttem, hogy Pizzamam is hiányzik!Kép

Kép
Kép
pipocska

Pizzamama

Kép
Kép
pipocska

Vikka!

Igen, te vagy az egyik, és igen én voltam aki szóltam, hogy olvasd el Goldeneye történetét.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok Lányok!

Már nagyon régóta nem írtam,rengeteg a munka sajnos,nem sok időm van.Csak egy-két dolgot sikerült visszaolvasnom,sajnos a januári néhány rossz hírt is.

Ugye mindenki jól van?
Puszi
(21+5)
gömbölyû

Gemini!

Akkor jöttök amikor ráértek. Ird meg, hogy nektek mikor jó és akkor itthon leszek! Irhatod itt is, de leirom az email cimemet is és oda is irhatod ha gondolod.-giggancs@citromail.hu-

Giggancs (20+3)
giggancs

Lányok!

Szeretném a segítségeteket kérni.Akinek hólyaghurutja volt,honnan tudta,hogy az van neki?Hülye egy kérdés,de csak arra vagyok kíváncsi,hogy ezt a akkor is meg lehet látni,amikor vizeletvizsgálat van.Mert én voltam már és azt mondták oké minden.Az jelenti azt is ,hogy nekem ilyenem nincs?

Kb. egy hete enyhe nyomás szerű érzést érzek a petefészkemnél(?),tényleg nagyon enyhe,alig észrevehető és nem is folyamatosan érzem.Szerintetek ez mi?Baj lehet?Babóca mozog,sokat ficánkol ennek ellenére,nincs semmi gyanús oda lennt sem.Ugy értem folyás vagy ilyesmi.Tud valaki segíteni nekem?

Nagyon fontos lenne és megköszönöm előre is.
két hete voltam UH-on,kislányunk lesz!!!!!!Apuka teljesen oda van,nekem meg ugy kellet összeszedegetni az állam,amikor a doki mondta!Pároméknál a mienk lesz a HETEDIK unoka,és az eddigi felhozatal mind fiú!Most persze mindenki olvadozik,mi meg nagyon büszkék vagyunk magunkra.
gömbölyû

Gemini!

Szia,olvastam a kérdéseid,én Junius 10-re vagyok kiirva és kb.márciusi dolgozom.De nem azért mert esetleg baj lehetne ,ha maradnék,mert ugy terveztem,hogy májusig maradok és egy hónapot pihenek,intézem az utolsó simításokat.Viszont közbejött az,hogy a Kedvesem kapott egy állásajánlatot Komáromban,(Pesten lakunk) és most keresünk ott alberlete,hogy le tudjunk márciusban költözni.Szóval csak azéert nem fogok már dolgozni,mert gondolom igy egy uj helyen nem kellenék.

Tök jó,hogy Neked sikerül addig dolgozni,van aki szinte a munkahelyéről megy szülni,szerintem nincs ezzel gond.Elvégre nagyanyáink meg a földeken dolgoztak télen nyáron...

Szerintem annak csak örülj,hogy most nem híztál,képzeld én most vagyok a 21. hetemben,és két héttel ezelőttig egy kilo sem...Azóta már három!!!!!!Azt olvastam innentől kezd beindulni!!!!!Én most 56 vagyok,de 63-65kg-nál nem szeretnék több lenni.Persze nem nagyon fogok ezért tenni.Csak azért is zabálni fogok! Kép

Pusz
gömbölyû

Giggancs!
Péntekig még meglátjuk, hogy tudsz-e jönni jógára, és ennek függvényében egyeztetünk, OK?
Gem
17+4
gemini

Szia Gömbölyű!

Örülök, hogy jelentkeztél, légyszi írd le az adataidat, hogy a táblázatba be tudjalak tenni téged is.

Giggancs!

Látod ez nem jutott eszembe, hogy előtte is lehetne. Tök jó ötlet. Írtam már, hogy szemben van egy tök aranyos kis cuki???Kép
Ennek viszont nem örülök, hogy megemelted magad, és fáj a pocid.
Pihenj sokat, és nagyon vigyázz magatokra.
Egyébként gondolkodtam a kétágyason, és lehet, hogy igazad van. Nem tudom mi, de valami annyira megfogott az egyágyasban, hogy a hátulütőire nem is gondoltam. Egyébként a babát nem kell otthagyni, mert ha elmész zuhanyozni, 2 méterre van a zuhanyzó. /Szobán belül/ A tologatos ággyal pedig oda tudod a picit tolni a fürdőszoba ajtajához.Kép

Hanee!

Látod, megéreztem ezt a munka dolgot. Mármint, hogy ez neked a gerinceddel lehet, hogy sok. Úgy sajnálom, hogy most elkeseredtél.
Ezt viszont verd ki a fejedből, hogy te erre sem vagy képes. Már nem tudom, hogy ezen a topikon, vagy a másikon alakult ki emiatt vita, hogy egy "rendesen" szülő, azt találta írni, hogy jobb anya aki megszenved. Baromság. Én ahogy hallom, egy császáros jobban megszenved, mert egy simán szülő, már pár óra múlva rohangálhat, ha nem volt semmi gáz, egy császárosnak viszont hetekig fáj a hasseb. Bocsi, nem riogatlak, csak hidd el, hogy te is kiveszed majd a részed az anyává válás folyamataiból. A szeretet pedig nem műtétfüggő.Gondolj azokra akik megszülik, aztán otthagyják valahol. Csak nem tartod jobbnak őket magadnál!
Miért spinállal csinálják a császárt? Miért nem EDÁ-val?

Akri!

Én is morfondíroztam ezen az összeboronálós dolgon.Kép
Ez a középkorban is így mehetett???KépKép
Ha együtt leszünk a korházban, akkor részemről a szoba megbeszélve.Kép

Vanda, Anikó47!

Senki nem nézett el semmit!KépKép
Valóban én előlegeztem meg Anikónak a kisfiút!Kép
Csak azóta már javítottam.Kép
Ezért jó, ha szóltok. Néha már jojózik a szemem, és van, hogy hülyeségeket írogatok.Kép
Vanda, tök jó, hogy végre kiderült mi a baj.Mostmár valószínűleg gyors lesz a gyógyulás.Kép
Ha leírnád mégegyszer, hogy melyik topikon van ez a vigyorgós téma, akkor "átmegyek", és megkérdezem őket.

Splendike!

Beírtam a hiányzó adataidat.
Nagyon köszi, hogy szóltál Krimó miatt.Kép
Pizzamama nekem is eszembe jutott. Pótlom.Kép

Kép
Kép
pipocska

Én sem tuti, hogy tudok jógára menni, mert közbejött egy kis munka, még nem tuti, de lehet. És hát jól jön a money is.....De azért igyekszem odaérni...

JohannaZSebi

Kép
Kép
johanna1975

Johanna!

Nekem van ilyen tökölybúza kispárnám, és nem bírok rajta aludni, mert zizeg a fülembe, és bosszant.KépKép

Kép
Kép
pipocska

GombolyuKép
Na en vagyok az egyik holyaghurutos. Jol gondolod, semmi jele (legalabbis nalkam) nem volt hogy az van. Bar.. En is ereztem vmi fajdogalast alul-oldalt, nehez megfogalmazni, a lenyeg hogy nem ugy mint regen, hogy pisilesnel szur! Nem! Talanmeg az hogy gyakrabban jartam pisilni, de sokat is iszom, szoval ez nem tunt fel. En kethetente jarok a dokimhoz terhesrendelesre, es o tapintotta ki egyertelmuen! Azt mondta 100% hogy az van, es bar nem ereztem magam betegnek beszedtem a gyogyszereket. Nem volt vizelet kontroll, az speciel most lesz nekem, es ez a bajom mar ugy tunik elmult, de ezt talan alatamasztja a vizelet vizsg. is. De most mikor ugyanott megnyomkodott ahol a multkor fajt, semmi! Szoval en remelem elment tolem ez a nyavaja!
Vigyazz magadra te is, ha bizonytalan vagy menj el a dokidhoz szerintem!
Ciao
Timi
splendida

Lányok, lányok, lányok!

Le a kalappal a Shöpf-Mérei előtt. Megvan az AFP-m, pedig hétfőn vették le. 1,1 MOM lett (azt hiszem Chris fiamnál is ennyi volt Kép ) és 34,8 nanogram. Ez mit jelöl? Mi az a nanogram???? Tudja valaki? Légysziiiiii homályosítsatok fel.

Most örülök KépKépKépKépKépKépKép, hogy minden okés.

pusszancs,
MJ-MÓni
16+5
mj__móni

azért ennyire hülye nem vagyok, tudom mi az a nanogramm, de minek a mértékegysége, mit mérnek vele?
MJ-Móni
mj__móni

Hát az őszintét megvallva én se szeretek rajta aludni, de nagyon jó olvasáshoz és hasonlókhoz, meg gyulladáscsökkentő. A köles kevésbé zizeg. És a szoptatós az olyan...Nekem olyan van, az kevésbé zizeg... de igazad van teljesen.. Pedig milyen egészséges lenne..

J.

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat a Fiúcskához!
Aki, ha minden igaz Donát lesz, de még puhítanom kell a famíliát ezügyben Kép

Vikó!
A mellső fal a legjobb, úgyhogy ez jót jelent, ne aggódj!

Gemini!
Én Petrával a 4. hónaptól nem dolgoztam, nem volt semmi bajom, csak másfél órára volt a munkahelyem, három átszállással, meg egyébként sem éreztem ott jól magam, így elmentem táppénzre. Nőgyógyi adta az igazolást a háziorvosnak, ő meg kiírt. És mondhatom nagyon harmónikusan telt a babavárás. Persze ez személyiségfüggő, munkahelyfüggő, meg sokmindenfüggő, szóval nem azt mondom, hogy ez a jó, de én nem bántam meg, hogy itthon voltam.

Bogárka (19+5)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Mj_MoniKép

Nekem meg ez az erthetobb, az az absolut koncentracio! (kikovetkeztettem vegyeszfejjelKép) Szoval 1 ml-ben levo AFP mennyisege nanogramban, vagyis 10(-9)gram.. Nekem meg a masik nem vilagos, az vmi viszonyszam lehet, de nem jartam utana..
ciao
Timi
splendida

Splendida!

Oké,asszem holnap,doki!!!!!!!Csak azt nem tudom hogy csináljam.Van egy orvos,akihez járok,de még nem beszéltünk arról,esetleg szülhetnék-e nála vagy ilyesmi,egyszerűen csak nem akarok minden leletemmel máshova kopogtatni.Attól még megvizsgál?Rákszűrésem is pont ma egy éve volt és szeretném megcsináltatni azt is.Anyukám sajnos rákban halt meg(méhnyak) és hát nekem igy tényleg fontos,hogy tudjam velem minden rendben?Ugye megcsinálják és nem bunkóság,ha kérem?

Mj Móni!
Én is a Schöpfibe járok!

Pipocska!
Én már benne vagyok a táblázatban,köszönöm!

Lenne még egy kérdésem hozzátok.Sajnos én egy igazi hipochonder vagyok,pedig lekopogom,soha semmi baj nem volt a terhesség allatt eddig.De most emiatt a kis nyomásérzettől a petefészkemnél,kicsit félek,pedig olyan enyhe,meg lehet már csak bebeszélem magamnak....Szóval most vagyok 21 hetes(holnap után 22),meddig állhat fenn a veszélye a vetélésnek?(Picur most is mozog)Persze biztos később sincs mindenre garancia,de csak van egy időszak amikor már tényleg nagyon kicsi az esélye.Persze olvastam ezekről én is,de szeretném megkérdezni Ti mit tudtok ezzel kapcsolatban.

Puszi
gömbölyû

Gömbölyű!
A nyomásérzés a petefészeknél sztem normális, persze azért érdemes rákérdezni. Épp Hanee írta nemrég, hogy csak ne középen legye, és ne menstruációszerű, minden más megengedett!
A vetélés egyébként 24. hétig állhat fenn, elvileg utána is bármikor "megszülethet" a baba, csak onnantól már nem vetélésnek, hanem koraszülésnek hívják. Sztem az esély akkor lesz jóval kevesebb, mikor már átvette a méhlepény a funkciókat, és minden normálisan működik ... de ahogy írtad garancia nincs semmire...

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

GömbölyűKép
Én a Szt. Margitba járok, de tudod Budapestieknek mind a Sshopfibe viszik az AFP vizsgálatra a vért Kép De ari vagy, hogy igy belelkesedtél, sajnálom, hogy le kellett lombozzalak Kép

A vetélés veszélye, vagy a 27. (ha jól tudom) héttől már koraszülésnek nevezik mindig fennáll. Sajnos előfordulhat egy rossz esés miatt egy baktériumos fertőzés miatt, korai méhszájkinyilás miatt, vagy csak úgy, minden ok nélkül beindul a magzat (embrió)elhatlás/vetélés/szülés.

A legnyugodtabb a kismama igazából csak akkor lehet, ha már a kezében van a gyerek, szépen egészségesen, de azért a 30. terhességi hét betöltésénél már tényleg nincs min görcsölni, mert 7 hónapos baba már nagyon is életképes.

A leggyakrabban a vetélések a 6-12. héten történnek, de sajnos itt a babaneten előfordult már a 14. heti is. Minél inkább továbblépsz a hetekben annál kisebb a korai vetélés veszélye.

Tudom, hogy nem nagyon nyugtattalak meg ezzel, de csak annyit tudsz tenni, hogy vigyázol magadra és igy a kisbabádra is.

Üdv,
MJ-Móni
16+5
mj__móni

SplendidaKép
Köszi, mostmár értem?)
üdv,
MJ-Móni
mj__móni

GombolyuKép
Hat ha nala akarsz szulni, szerintem beszeld meg vele nyugodtan. Ha meg nem dontottel, akkoris meg kell hogy vizsgaljon. Fo hogy megnyugodj! Tudod fontos ezeket a nyavajakat kikezelni, mert okozhatnak kesobb galibat (koraszules), de van aki ezt itt jobban tudja. A biztos hogy megnyugodj! NE is gondolj vetelesre! Plane ha semmi okod nincsen, jo????

Ciao
Timi
splendida

Sziasztok!
Vikó!Nekem is a mellső falon tapad a lepény,ez nem túl jó,de ha nem a belső méhszáj közelébe van,akkor nem nagy baj.Nálam a 13.héten derült ki,hogy elől van(az első 3 gyerekkle mindig hátsó falon volt)és akkor még a méhszájat elérte.A doki azt mondta,hogy ez még változhat,ahogy nő a méh.Egy kérdés hozzád:neked már mozog a babád?Én most 17+1 napos vagyok,és hát nem igazán érzem,az előző babát pedig már a 16.héttől éreztem.Belülről érezni valami kis finom mocorgást,de ha a kezem odateszem,akkor semmit.Van ennek köze e lepény helyéhez?Valahol olvastam,hogy az elől fekvő lepény bizonyos mértékben tompíthatja a baba mozgását.Aki tud erről,légyszi válaszoljon,mert kezd nagyon bosszantani a dolog.
Köszi,sziazstok!
Tünde,17+1

ja,Pipocska!
Köszi a táblázatot,még annyit betennél,hogy elhalt terhesség volt 2004-ben,10.héten.
Ja,és van még egy fiúnevünk:Dániel
Köszi a pótlást!

Kép

Kép
tündérke26

Akit érdekel, ezt most találtam az AFP-ről. Szerintem mindenre választ ad amiről nem tudunk:

Az AFP rövidítés az alfa-fötoprotein kifejezés kezdőbetűiből összeállított mozaikszó. Az alfa-föprotein egy fehérje, melyet a magzati máj termel. Jelentősége a magzati életben pontosan nem ismert, azonban termelődése, az anyai keringésbe történő átjutása további következtetésre ad lehetőséget.

Az AFP a magzat keringésében jelentős mennyiségben kimutatható., az anyai vérbe azonban csak igen kis mennyiségben, szinte nyomokban kerül át élettani esetben. A lepény gyakorlatilag teljes mértékben gátját szabja ezen fehérje átjutásának az anyai keringésbe. Az AFP mennyiségét az anyai keringésben kétféleképpen szokásos napjainkban megadni. Egyfelől megadható hagyományos módon, az anyai vérben mérhető koncentráció alapján, ez többnyire nanogramm/mililiter mértékegységben szerepel a laboreredményen. Az egyes eredmények összehasonlíthatóságának igényével azonban ez az érték nem használható, ugyanis a kapott koncentráció sok egyéb tényező függvénye. Napjainkban már gyakorlatilag minden esetben egy viszonyítható, összehasonlító mértékegységben, ill. eredményben is megadják az anyai szérum AFP- szintjét.

Ennek lényege, hogy a nyert koncentráció mellett figyelembe veszik az anya testsúlyát, testmagasságát, adott esetben a bőrszínét, a pontos terhességi kort is, ezen tényezők ugyanis alapvetően befolyásolják az anyai vérben mérhető AFP koncentrációját. Az ilyen eredmény már nem nanogramm/mililiter, hanem az ún. MoM értékben jelenik meg a labor értékelésében.

A MoM az angol multiple of the median kifejezésből képzett mértékegység, mely az adott terhességi kor, adott testalkat és bőrszín figyelembe vételével számított eredményt jelent. Az érték az egy adott terhességi kor, az adott testalkathoz és bőrszínhez rendelhető leggyakoribb szérum alfa-fötoprotein koncentrációértékét veszi viszonyítási alapul, ennek többszörösének számszerű kifejezése. Élettani esetben az AFP csak kis mennyiségben kerül az anya keringésbe, amennyiben az AFP a magzatvízben is nagyobb koncentrációban található, vagy a lepény szerkezete nem állja útját ezen fehérje átjutásának, úgy vérszintje az anya keringésében jelentősen megemelkedik.

A magas anyai AFP szint hátterében gyakorta észleljük a lepény rendellenességét, a lepény méhfaltól történő leválását, a lepény mögötti terület bevérzését. Ilyen esetekben a gátfunkció károsodik, a fehérje viszonylag nagyobb mennyiségben jut át az anya keringésébe, így a vérszintje is mérhetően magasabb lesz. A magzatvízben megemelkedett AFP koncentráció oka igen gyakran a magzat testfelületének záródási rendellenessége: leggyakrabban a gerinccsatorna záródási zavara (velőcsőzáródási rendellenességek, nyitott gerinc, koponyazáródási zavarok) ill. a testüregek nyitott volta (hasi, mellkasi, húgyúti záródási rendellenességek).

Az alacsonyabb AFP érték jelentőségének felismerése az elmúlt évtized vívmányának tekinthető. Tudományosan megalapozottnak tekinthető már az a megfigyelés, hogy a súlyos beteg magzat mája kevesebb fehérjét, így AFP-t termel, ennek megfelelően az anyai vérszint is alacsonyabb ilyen esetekben. Ez a megfigyelés elsősorban a kromoszóma- rendellenességgel sújtott magzatok esetén bizonyított, azonban hangsúlyozandó, hogy nem minden genetikailag beteg magzat esetében igaz ez az állapot. Az alacsony AFP érték tehát nem minden esetben jelent genetikai rendellenességet, ennek elbírálása minden esetben genetikai tanácsadó feladata.

MJ-Móni
mj__móni

Köszi Bogárka!

Most megnyugodtam, hogy jó helyen van az a placenta. Kép
Legszívesebben egyébként én is otthon lennék, pedig igazából semmi bajom nincs. Csak fáradékonyabb vagyok, és ha nem kell utazgatnom annyit tényleg nem fáj semmim. Illetve még ez a rengeteg ülés sem túl kényelmes. Biztos az lenne a legideálisabb, ha ilyenkor otthon lehetnénk, csak magunkkal, és Picurkánkkal foglalkozhatnánk. Akkor dőlnénk le aludni, amikor szükségét érezzük. Na ehelyett marad a több órás utazás, meg a néha hülye kollégák,főnökök idióta dolgainak az elviselése. De azért elég gyorsan szalad az idő, pikk-pakk tavasz, aztán nyááár!!! Kép

Gömbölyű! Kép

Szerintem is a legjobb, ha megnéz egy doki (akárki is az). Vigyázni kell magunkra, és nagyon fontos, hogy nem idegeskedni!!!

Mindenki vigyázzon Magára és a Babájára (Babáira Kép)!!!

Pussz
vikó

Tündérke!

Akkor most nem is tudom, hogy megnyugodhatok-e, Bogárka pont azt mondta, hogy ott van a legjobb helyen... Kép Én azt sem tudom, a kisfiamnál, hogy volt, nem találom a régi papírokat, könyvet.

Mozog a Babuci, leginkább én is csak nagyon belül érzem, de volt már rá példa, hogy láthatóan oldalba rúgott. Kép Meg amikor Párom odateszi a kezét, akkor "odahúzódik" Hozzá. De hatalmas boxmeccsek még nincsenek.
Én nagyon remélem, hogy egyikünknél sem okoz ez semmi gondot, és, hogy hamarosan óriási rúgásokban lesz részünk! Kép
Meg egyébként is azt mondják, minden terhesség más.
vikó

Jaj,hát nem nyugodtam meg...Mindenkinek köszönöm a válaszokat.És hogyan lehet elkerülni a baktériumos fertőzéseket?Ez csak a hüvelyi úton terjedő betegségekre igaz,hogy bajt okozhat.Nem tudom,hogyan vigzázhatnék még,soha nem ülök rá wc-re munkahelyen sem,csakis otthon,intim mosakodogelt használok,probálok melegen öltözni.Igazából tudom mia baj.A TÉL!Régen mindig felfázós voltam és most is félek ettől,alig mozdulok ki a kötelező dolgokon kívül.Trolival járok dolgozni,de még ott sem ülök le nehogy felfázzak.Két zokninál soha nincs rajtam kevesebb,vigyázok a vesémre....Szóval szerintetek mit tehet még az ember,főleg,hogy ezt a hideg telet átvészelje?

Bogárka75!
Írtad,hogy csak középen ne fájjon,de azért az nem baj,ha néha érzek húzódásokat nem?Gondolom a tartószalagok.

Móni!
Bizony én is azt mondom akkor leszek nyugodt,ha már a kezemben a baba.Bár a Kedvesem szerint akkor is megoldom,hogy aggódhassak valamin.Milyen igaz...

Splendida!
Köszi a nyugtatást!

Azért vagyok ám ilyen depis,mert mindig annyi rossz történik,közülünk is sajnos néhányunkkal...De akkor miért hazudják azt a szakkönyvek,hogy a 12. hét után minimális az esélye annak,hogy a babáinkat baj érje.Most akkor mégsem?
Vagy csak ilyenkor az ember hamarabb felkapja a fejét a rossz dolgokra?
gömbölyû

Az a mondatom,hogy:"Ez csak a hüvelyi úton terjedő betegségekre igaz?" Ezt kérdés akart lenni,csak nagy siettemben pontot raktam a mondat végére.
gömbölyû

MJ_Moni koszi az okositast! Ez jol jon mindenkinek! Ez a sulyozas dolog szerintem nem egyertelmu, dehat ezt hasznaljak, kesz nincs mit tenni..

GombolyuKép
Igenis van okod egyre nyugodtabnak lenni! 22 hetesek vagytok, kesz emberke van benned, a dolgod csak, hogy vigyazz ra! En is egyre mereszebb vagyok (21 het), mar merek domestosozni, sot a laborba is talan lemereszkedem (bar a dokimnak megigertem hogy csak vizes oldatokkal dolgozomKép) hat, felig igaz, de artani nem fodok a bebimnek, ez biztos)
Jajj, most is fickandozik, hogy ez milyen jo erzes!!! Akik meg nem erzik, nyugi! En is csak mult pentektol erzem, azaz 20. het utan!!

Meg vmit GombolyuKép En is vigyaztam, nem ulok ra a WC-kre sehol, jol feloltozom, es alapvetoen nem is voltam felfazos tipus (parszor azert kijutott) es raadasul kocsival jarok, es tessek! NEm tudsz mit tenni, hipererzekenyek vagyunk ott lent!
Na ahhoz kepest hog yreggel azt irtam, neha benezek, hat irtam ma vagy tizszer. Mindegy, en is pihizhetekKép..

Timi
splendida

Gömbölyű,
Abból indulj ki, hogy A TERHESSÉG NEM EGYENLŐ A BETEGSÉGGEL! és a terhesség egy TERMÉSZETES dolog, az élet velejárója. A terhesség alatt is folytatható a már kialakított napirend, maximum kisebb megszorításokkal. Itt azt értem, ha lefutottad előtte minden nap a maratonit azt most ne tedd Kép

A könyveknek valóban igazuk van, valóban minimális az esély a 12. hét utáni vetélésre, de sajnos megtörénik.

Ne aggódj már olyan sokat!!!! Kép. A sok aggodalomtól hidd el nem lesz jobb! Ha másképp nem megy vezess naplót és ird bele kétségeidet, mert az nagyon sokat tud segíteni, hogy az ember kiirja magából a "hülyébbnél-hülyébb" és a borzalmasnál-borzalmasabb gondolatokat. Persze ide is irogathatsz, csak azért egy magánnapló és egy chat között is sok a különbség.

És igen, ha nagyon aggódós vagy, menj el a dokihoz nézesd meg magad, amikor csak úgy tetszik és igen, ha bármi panaszod van csak jelentkezz nála! Jobb az előrelátás szerintem, csak közöld a dokiddal, hogy Te alapból ilyen aggódós vagy és ne legyen rád "mérges" vagy ne legyen veled türelmetlen amiért esetleg feleslegesen zaklatod Kép

Baci (csak bizonyos fajta bacik rosszak, vannak amelyek nem okoznak galibát egyátalán!) De minden olyan dologra igaz, ami alulról támad, nemi szervek és húgyúti vezetőket beleértve, aztán persze a magas láz meg ilyenek sem jók. De ne aggódj, minél nagyobb a baba annál erősebb, annál inkább strapabírobb az anya által elkapott fertőzésekkel szemben, mint pl. egy influenza, vagy egy hasmenés vagy ilyesmi.

Ahogy a szakkönyvek is irják az első trimeszterben (12. hét végéig) elkapott fertőzés mint rubeola, bárányhimlő stb. végzetesek LEHETNEK a babára fejlődési szempontból és ekkor m
művi befelyezés javallott, a 2. trimeszterben a fejlődési rendellenességek aránya az ilyen jellegű betegségekből kifolyólag mégkevesebb és a 3. trimeszterben már észre sem veszi a gyerek, hogy esetleg az anyukája mumpszos vagy ilyesmi.

Ha ennyire aggódós vagy akkor javaslom kérj hüvelyvizsgálatot most a dokidtól baktériumra. Aztán ha + (és megint hangsúlyozom, nem minden baci okoz galibát!!!!!! csak bizonyos bacik!!!!) akkor kérd, hogy kezeljen ki. Aztán pedig ezerrel kerüld ahogy most is kerülöd a WC-ket, uszodákat és nyáron a lenge szoknyába se nagyon ülj le a buszon, mert mások odaizzadnak és fujjjjjjjjjj.

Na szóval 1 szó mint száz, nyugi és beszéld meg a dokiddal meg a védőnőddel.

Puszi,
MJ-Móni
16+5
mj__móni

Hahó van itt még valaki?
gömbölyû

Gömbölyü Kép
Én itt vagyok.
Ja, és én is Söfis vagyok. Jösz majd elöadásra?

minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

GombolyuKép
En is itt vagyok, felszemmelKép
Mj Moni nagyon jokat irt neked!
Mocorog a babucid?? Az enyem igen, es ez is annyira megnyugtato tud lenni!!
Egyebkent en is aggodos tipus vagyok. De most nem is fertozesemtol feltettem, hanem hogy mult heten volt par rossz napom, de olyan is amit egesz nap vegigbogtem. Nagyon feltem hogy szegnyke mennyit erez ebbol?? De megis jobb talan ha megkonnyebbulok es kibogom magam, mintha it szorongnek, magamba fojtanam.. Na szoval nem vayg egyedul a nyavajaiddal! Ig yse jobb??
splendida

Móni,Splendida!

Igazatok van!Már unom saját magamat!Nem fogok aggódni!Nem telik ám igy minden napom,de a mai valahogy eléggé negatívra sikeredett.Azért még ötször átolvasom amit írtatok,mert annál jobban megnyugszom.

Írtam,hogy valószínű a terhesseg utolsó 3 hónapjában már valószínű Komáromban leszünk,de fogalmam sincs milyen ott az orvosi ellátás.Nem ismerős valaki azon a környéken,esetleg még orvost is ajánlhatna.És milyen lehet ott a kórház?Aki tud valamit kérem a napokban irja meg.Elég rossz igy dokihoz járni,legszívesebben felkérném a mostanit,de hát Komáromból biztos nem tudnék feljárni Pestre....

Hú de éhes vagyok!
Már csak fél óra és mehetek haza!!!!!Komolyan mondom néha ugy elkap a türelmetlenség,hogy bárcsak már megtörténne a nagy találkozás a babócával!Nektek nincs ilyen?

Képzeljétek el az uh-on két hete azt mondták,hogy szép nagy a babám!És a védőnő is hasonlóan vélekedik.Lehet azért mert én még most is szedem a magzatvédő vitamint?Anyósom azt mondta,most már lehet abba kellene hagynom(egészségügyis),mert nagy lesz a baba és nagyon meg fogok vele szenvedni.Szerintetek?Anyuka azt mondta ezután már csak a vasat szedjem,meg esetleg egy kis magnézium pezsgőtablettát igyak.Mit gondoltok van ebben valami?Lóbébim lesz?KépTi szedtek még magzatvédőt?Ha nem meddig szedtétek?
gömbölyû

Minyu!

Igen szeretnék menni azért az előadásokra,és szerettem volna megnézni a szülőszobát is,de igy hogy majd költözöm nem tul sok értelme lenne.Te hova jársz gondozásra?Nem tudom le lehet-e ezt itt irni.

Splendida!
Igen nagyon ficánkol a kicsilány!Hú ilyen bőgő rohamaim nekem is vannak,például szombaton is,de szinte már magamtól megijedtem és órákig zokogtam....Biztosan jobb ha kibőgjük magunkat.Csak egy picit összerázzuk szegényeket.Kép
Én meg aztán soha nem voltam az aki vissza tudta folytani az érzelmeit.
gömbölyû

GombolyuKép
En is szedem a magzatvedot, es valszinu szedni is fogom, dokim ezt mondta. En hallottam mar magzatvedo nelkul is oriasbebirol, es magzatvedovel normal 3kg koruli bebirol. Engem ez nem befolyasol, biztos ami biztos, nem eszem egy nap annyit hogy fedezze a vitaminszuksegleteimet, szoval engem megnyugtat ha eszem.. Melle most kezdtem el a MagneB6ot, mert fajdogalt a hasam, valszinu ahogy no a mehem azert. Neha belenyilall, ha hirtelen kelek fel vhonnan, ez meg belefer azt hiszem.
En is ehes vagyok!!!!!!! Otkor dobbantok, persze nem csinaltam meg amit mar kituztem, talan este befejezem..
Na ciao
T.
splendida

Gömbölyü!

Nem hiszem, hogy a magzatvédö vitamin "feltuningolja" a babát...Általánosan rendben tartja a Te szervezetedet is, hisz pláne télen egyszerüen minden vitamint nem biztos, hogy be tudjuk juttatni a szervezetükben. Mondjuk a folsav tartalma miatt elsösorban (dr. Czeizel véleménye szerint) az elsö 14. napban nagyon fontos, hisz már akkor eldölt a nyitott gerinc stb. (idegrendszeri problémák) problémája...Én szedem még a vitamint...különben...
tétényke

Splendida!

Lehet én is ugy teszek ahogy Te!Én is probáltam kicsikarni a dokimbol a MagneB6-ot,de szerinte:"minek ha nem görcsölök".Na ja ugy kezdtem amikor bementem hozzá.Szóval aztán azzal oldottam meg hogy magnézium pezsgőtablettát ittam.Most is érzek kissé oldalt tompa szúrást.Holnap megint beprobalkozom nala.

Sajna muszály nekem is a vitamin mert inkább édességes vagyok mint gyümölcsösKép
Én is ötkor koccolok,JÓ ÉTVÁGYAT!Bár gondolom vanKép
Holnap jövök!Mindenkinek mindent köszönök!

Puszi
gömbölyû

Ja en is ugy csikartam ki!! Szedd nyugodtan szerintem!!
Na dobbantokKép irany a konyha!!!!!!!!!!!
Este otthonrol benezek
Timi
splendida

Hanee: szerintem sem kell ilyen butasagokon agyalnod. Csaszar vagy normal szules, a lenyeg, hogy eletet adtal, - az eredmeny szamit. En is csaszarral szultem megsem erzem magam masodosztalyunak. Most pedig a gericferdulesem miatt en is rettenetesen szenvedek, de mit csinaljunk ez van, igy kell felfogni es ezzel kell elni, nem azzal, hogy -mi lenne ha...Kép
Fel a fejjelKép

Pipocska, koszi a fiucskat, bevallom nem is tudom mit szeretnenk. A fiut mar megszoktuk igy ez lenne a konnyebik oldala, raadasul o is kis oroszlan lesz mint a batyja, de ha lany, az se baj, ami fontos az az egeszseg.

Tegnap voltam a 12. heti vizsgalaton, nyakiredo:1.6 Doki nezett meg koponyameretet megszamoltuk az ujjait, kezeit, labait stbKép
minden rendbenKép
Olyan jo volt latni, eppen bukfencezett a hasfalamat hasznalva ugralodeszkanak.

Egyebkent nem Amerikaban elek, hanem Franciaorszagban. Azert ilyen hidegek egyebkent a franciak, mert dadak nevelik oketKép

Udv,
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

GömbölyűKép
A barátnőm végig szedte a magzatvédőt, 3200 g-os babát szült, az uncsitesóm egyáltalán nem szedte, és 4700 g-os babája lett. Szerintem a vitamintól nem lesz óriásbébi.

Henci
henci

Sziasztok!

Gömbölyű:
ez a magzatvédő vitamintól felfújt(?) baba akkora baromság! A vitamintól, hogy lenne nagyobb baba??? Max. csak úgy, ha a vitamin hatására javul a mami étvágya és kissé meghízik vagy 20-30 kilót Kép Egyébként nem értem miért baj, ha nem 2,5 kg-os a baba, hanem 3,5 kg? Minél nagyobb, annál életképesebb. Szerintem nincs összefüggés a baba mérete és a szenvedés között. Szinte tök mindegy, hogy 2,5 vagy 3,5 nem ez a döntő. Szerintem.

Klarissza

Nem tudtok valamit Csutkaroziról?
klarissza

Minyu Kép
Augmentin nálad is használt, remélem nálam is Kép. Most világosítottak fel "kedves" emberek, hogy jajj attól majd jókat hányok Kép. Igaz-ez?

Mj-Moni Kép
Már nagyon várom, hogy valóban érezzem a mocorgását, lehet hogy vmi egyértelműre várok, közben meg apró jeleket már küldözgetett? Próbálok relaxálni esténként, az olllllyan jóó KépKép közben simizzük Maszatkát és várjuk a jelet Kép. Múltkor a párom poháron keresztül meg akarta hallgatni a szívhangját KépKépKép.

Gemini Kép
Köszi, holnaptól indul az augmentin kúra.

Splendida Kép
Most eszembe jutott, hogy ezek a "kényszer" nyelvvizsgák vajon mire fel kellenek?? Nekem az egyetemi diplomám kemény papíron azért nincs meg, mert egyszerűen képtelen voltam még államvizsga után munka mellett letenni egy szakmai középfokú angolt. Minden megvan, szakdoli, államvizsga is megvolt, 4-es lenne a diplomám, de valahogy utána unalmassá vált ez a hajtás és ellustultam.
A csirkecsont sztorin jót mosolyogtam KépKép. Nekem toxot néztek még babó előtt, és teljesen védtelen vagyok Kép, minden negatív lett, pedig homok-s és sár-zabáló kisgyermek voltam, aki az utca gyerekeivel vadidegen kutyákat és macskákat hajszolt és puszilgatott Kép.

Gömbölyű Kép
Én vagyok a másik hólyaghurutos! Kép Megnyugtatlak, vizeletből egyértelműen kimutatható. Nekem annyi baci volt benne, hogy még a doki is rácsodálkozott, hogy sok mindent láttak már, de azért ennyit nem..
Többször járok pisilni, de ezt a terhességnek tudtam be. Viszont most egyébként is sokat kell innom, ezért még inkább járnom kell mosdóba Kép.

Pipocska Kép
Hááát talán a 2004/2005 téli babáknál láttam Kép (ott is) Ha lesz időm rákeresek.

Puszi mindenkinek!!
Voltam ma is baba-mama fókuszon és gondolatban hintáztunk a babámmal, nagy fekete haja volt és csak nézett engem, hogy nini te meg az anyum vagy. KépKép Nagyon kellemes volt.

Vanda
16+5

Vanda

Kép
vanda

Pizzamama Kép
Ha bekukkantasz, vmi életjelet légyszi! KépKép Mi újság van veled, nagyon régen nem jelentkeztél. Remélem minden rendben van.
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Vanda Kép
Én nem hánytam az augmentintöl, viszont tényleg kicsit égett gyomrom töle.

Én is szedem még az elevitet, igaz, nem minden nap.

Gömgölyü Kép
Sajna, nem vagyok ismerös Komáromban. Én dr Szabari Erikához járok, magánrendelésre. A kórházban csak akkor voltam, mikor vzeletet vért kellett adni, és ezt is elintézte nekem a doki aszisztense. (ö vette le a vért és levitte a laborba a pisit)
A kórházról nem sokat tudok, de a dokimmal nagyon meg vagyok elégedve, nagyon bizok benne!

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Na vegre, itthon, teli pocivalKép

VandaKép
hat igen, en sem ertem mire kellenek ezek. Soha nem fogom hasznalni a nemetet, angol kell a szakmahoz, abbol megvan a vizsga. Valaszthattam volna en is mast, de mar keso volt, elkezdtem ezt. Pedig az olasz igen bejonne nekem..
Hat elhiszem hogy most mar nehez, de lehet mikor babazol tudsz nyelvet tanulni, hm? Nem tudom, nekem is arra marad doktori iras/vedes. Augmentint szeded mar? en nem hanytam tole egyaltalan.
Ciao, Timi
splendida

Pipocska, bocs a sorrendes megjegyzésemért, én csak azt láttam,hogy a szülési dátum szerint nincs mindenki sorban, de most már átnéztem alaposabban,és észrevettem,hogy a terhességi hetek szerint viszont jó a sorrendKépKép
Bocs mégegyszer!!!KépKép
Még annyit,hogy én elmentettem a Beus féle táblázatot,kb egy hónappal ezelöttiek az adatok, de a létszám lehet teljesebb, csak frissiteni kell az adatokat. Ha érdekel elküldöm.

Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!
Mindenkinek Örökhála aki biztatott apósommal kapcs.MEGGYÓGYUL.JÓL VAN!
Mostantól "csak" a babára fogok koncetrálni meg a két fiúra meg apára meg....................

Remélem mindenki jól van és a pocaklakok nagyokat bukfenceznek odabent.
Rita 19

rita77

Sziasztok Lányok!

Ma nagyon lusta voltam, egész nap csak olvasgattam meg aludtam du. egy nagyot.

Gemini!
Nekem tul.képpen már nincsen semmi bajom (az elején sokat hánytam), de nem vagyok hajlandó dolgozni, mert kórházban dolgozok (fertőzések, emelgetés). Sztem munka- és munkahelyfüggő is ki meddig dolgozzon. Ha nehéznek, fárasztónak érzed, ne csináld. De ha szereted és nem teher, akkor csináld.
Hízásról: A barátnőm nem hízott egész terhessége alatt és semmi gond nem volt. Na nem fogyózott, hanem van egy alapbetegsége, amire szteroidot szed és aterhessége alatt abbahagyta, így szülés után kb. 10kg-al kevesebb volt, mint a kiindulási súlya. Mivel vannak "tartalékaid", szerintem inkább örülj neki. A babának kell nőlnie, nem Neked.
Én azt hiszem, megveszem a hordozókendőt, kipróbálom, hogy tudom-e használni. Ha nem, csak akkor megyek tanfolyamra.

Vikó, Tündérke!
Az, hogy a placenta a mellső falon ill. elől tapad, nem ugyanaz. A mellső fal azt jelenti, hogy a méh elülső, has felőli oldalán tapad. Az elől fekvő lepény vagy eltakarja a méhszájat, vagy "csak" rálóg. A mellső fal nem gond, az elől fekvő lehet gond, de csak akkor, ha szülésig nem húzódik feljebb.

Johanna!
Köszi a teareceptet!

Gömbölyű!
Gratulálok a kislányhoz! Nálunk is ez a helyzet (mindenki fiú), gondolom jól el lesznek kényeztetve lányaink.
Ha fertőzésre gyanakszol, csináltass tenyésztést! Sima vizsgálattal ezt nem lehet biztosan megállapítani és akkor fölöslegesen szednél gyógyszert.
Elevitet én is szedek, igaz csak minden másnap, mert D-vitamint írt az orvosom, és azt nem kéne túladagolnom. Azt mondta a doki, hogy vitamin-óriásbébi összefüggés hülyeség.

Vanda!
Nem szabad mindig a "jóakaróknak" hinni. Mindenkinél máshogy jelentkeznek mellékhatások, ez majd kiderül.

Vigyázzatok Magatokra és a Babákra!

Éva

Kép
sygnum

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?