Én az Istvánban fogok szülni. Kívülről elég gázul néz ki, meg az ambulancia is hagy maga után kivetnivalót (bár most újítják) de ahogy a Jahn Ferencről is írod, az Istvánban is így van. A szülészetet felújították, és az gyönyörű, minden igényt kielégítő. Nekem nagyon fontos a baba-mamabarát intézmény, az meg főleg, hogy rooming in-es legyen. Azt gondolom jobb, ha az ember a kórházban, felügyelet alatt tanul, és esetleg "bénázik" hiszen szembekerül nehézségekkel, feladatokkal a babagondozás és ápolás terén. A kórházban segítséget kap, és valamelyest felkészülten lép ki az ajtón a babával. Egy sima kórházban, ahol 3 óránként megkapod 30 percre, és csak meg kell etetned, semmit nem tanulsz. Állítólag 30 perc nagyon kevés. Sok esetben a kisbaba, (főleg ha épp arra ébredt fel, hogy rátették a kiskocsira), 30 perc alatt még nem is lakott jól. Ápolási-gondozási feladatokat pl. egyáltalán nem végzel. Így tulajdonképpen hazakerülve a mély vízben érzed magad, hiszen eddig a szoptatáson kívül semmit nem kellett csinálnod a picivel, most meg sír, pisis, kakis, hasfájós, nem büfizett, vagy éppen visszabüfizte a megevett tejcsi felét, és akkor most mi lesz? Hogyan kell pelenkázni, fürdetni,stb. Nem árt az, ha az Anyuka ezt nem otthon egyedül küzdi végig. A kórházban vannak ötletek, praktikák, amikre felhívják az Anyukák figyelmét. Szerencsém van, hogy az orvosom és a baba-mama elhelyezés egy ugyanazon helyen van. Nehezen váltam volna meg az orvosomtól a bababarát kórház miatt. Nehéz döntés lett volna válsztani a 2 dolog közül.
Egyik ismerősöm járt úgy, hogy fogalma sem volt hogyan kell a kisbabát fürdetni, pelenkázni, stb. Mikor várták a kisfiukat, vettek egy játékbabát, ami súlyban és méretben olyan volt, mint egy újszülött. Elkezdtek könyv alapján pelenkázni, fürdetni, öltöztetni, stb. Nagyon büszkék voltak, hogy ők milyen ügyik, és menni fog az élesben is, mint a karikacsapás. Aztán megszületett a kisbaba, és az Apuka első pelenkézáskori első mondata, (amikor a kisfia beletette a sarkát a kakiba, és lepisilte az apja hasát): "Ez nem ér! Ez mozog!"
"Az élet utazás, nem célállomás. Hordj kényelmes cipőt!"