Sziasztok Lányok!
Rókica:
A kombinált babakocsiknak én csak az árához tudok hozzászólni: Ha külön veszed meg a babakocsit, hordozót és autósülést, az mégdrágább.. én nem gondolkoztam ilyesmin, mert én kaptam egy autósülés+hordozó-t ajándékba unokatesómtól. Igy a babakocsiból nem is néztünk olyat. De ár szempontjából mindenképp érdemes megfontolni, főleg ha használt után nézel. Mi 25 ezerért vettük és ez ABC Design.. szerintem elég jó, a viszonylag könnyebbek közé tartozik, összecsukható picibe, kétoldalról tolható és sokáig jó, elég masszív is és jó nagy kerekei vannak
Érdemes sok helyen körbenézni, mi ezt leértékelve vettük (és mert kiállítási darab volt - de ez csak annyiban rossz, hogy ki kell mosni rajta amit lehet - de azt amúgy is kimosnám).
Fejeske:
Egy tipp: Az utolsó négy hétre táppénzre érdemes menni, ugyanis a szülési szabadságra a bruttó fizetésed 70%-a jár, minusz tb költségek, ami ha pl. valaki 120 ezer körül keres, akkor 130 körül kap arra az időre.. viszont a GYED időszakára ugyanez, de maximum 83.000 Ft jár! És nagyon nem mindegy, hogy valaki 83 ezret, vagy 130 ezret kap-e. A táppénzre pedig azért a 83-nál többet fizetnek, úgy tudom. Ergó legalább párezer forinttal beljebb vagy
Johanna:
Ez a biopont hol van? Én is szeretnék szoptatós párnát, nekem a gerincem miatt különösen fontos lenne.. viszont amiket néztem azok tizenpárezer forintosak.. ennél azért olcsóbban szeretnék hozzájutni, ha lehet.. te mennyiért vetted? Milyet érdemes venni? (a Brendon katalógusában láttam olyat, amiben valami idióta kis gömböcskék vannak, felveszik a test formáját teljesen, formálhatók, és a baba gerincének is jók, de az nagyon drága).
Mj__Móni:
A világért sem a vitáért mondom, de a rendszernek a GYED kerül csak irtózatosan sokba, ellenben a GYES (ez az egyetlen, ami mindenkinek alanyi jogon jár!) az mindössze 30 ezer Ft körül van. Ha már havonta a fizetésem 40%-át befizetem adónak, erre a két évre igazán fizethet nekem az állam.. utána még 50 évig én fogok fizetni nekik.. szóval szerintem ez egyáltalán nem nagy teher.. ellenben a magyar rendszer valóban nem jó! Mert nincsenek hatórás munkák, ahová egy bölcsödés gyerek mellett el lehetne menni pénzt keresni GYED/GYES mellett.. ha lenne ilyen, nem lenne mindenki GYED-en meg GYES-en 2-3 évig, hanem dolgoznának, amig a gyerek oviban van, vagy bölcsiben.. mint pl. Németországban (ahol csak a jómóduak nem dolgoznak, de néha még ők is, mert miért ne).
Egyetértve Téténykével is elég siralmas a magyar helyzet azt tekintve, hogy kit hogyan vesznek vissza a szakmájába. Bár az én munkahelyemen tök jófejek, de bevallom félek picit tőle mégis, hogy kétév múlva lesz-e munkám.. vagy akár egy év múlva. Lehet hogy felvesznek valakit, aki jobban beválik, mint én.. ki tudja?! És akkor kereshetek másikat.. mondjuk ettől függetlenül úgy vagyok vele, hogy majd lesz valahogy és a gyerekem fontosabb, ugyanúgy, mint az egészségem, vagy a családom. A munka azért van, hogy pénzt keressek.. a munkámat fizetik meg és nem azt, hogy rabszolgatként megteszek bármit. A kettő nagyon nem ugyanaz az én szemszögemből nézve. Hálistennek én mire visszamegyek GYES-ről ha ügyes leszek végzett jogász leszek, szóval jók az esélyeim talán
Felhivtam ma a kórházat és megvan az AFP eredményem: 1,9 MOM. Egyből irtam is sms-t Pipocskának, mert fingom nem volt, hogy ez jó-e, vagy sem (egyáltalán nem érdekelt korábban a dolog).. és azt mondta, hogy tökéletes
Úgyhogy azért ez feldobott egy picit.. Meg az is, hogy voltam a körzeti orvosomnál, aki megnézte az EKG-mat, a vérnyomásomat és tökéletesen rendben találta. Kiirt engem a hétre és felirt nekem OSPEN-t (ez egy gyenge antibiotikum, szedhető terhesség alatt is), mivel a torokkenetem lelete sem lett valami negativ. Azt mondta mindenképp pihenjem ki magamat. Nem vagyok ágynak dőlésre ítélve, de ne mászkáljak..
Viszont volt ma lesúlytó hírem is
Voltam a gerincorvosomnál.. a felvételeim alapján azt mondta, hogy hát jó lenne ha lassan abbahagynám a munkát és betegszabira kérném magamat, mert egyrészt a hasam nagy, másrészt a gerincet tartó izmaim a sérvnél teljesen meg vannak dagadva, és bár gyógytornázom itthon, nem sokat használ, bevallom egyre nehezebben bírom magamat. Úgyhogy egy hónap "türelmi időt" hagyva közölni fogom a munkahelyemmel, hogy mi a helyzet és márciustól nem megyek.
A másik lesúlytás pedig, hogy javallotta a császármetszést. Pontosabban azt mondta, hogy ő nem tilt el engem a természetes szüléstől, de nem tudja garantálni, hogy nem szenvedek valami súlyosabb "sérülést" a szüléstől, ráadásul magának a babának a kihordása is okozhatja a sérvem romlását, tehát ha sokat ugrálok, a végére menni nem fogok bírni.. én mondtam neki, hogy akkor írja azt, hogy a császármetszést javasolja, mert nem kockáztatok semmit egy élmény kedvéért.
Kicsit szomorú vagyok most ezek miatt, bénának érzem magamat, hogy még erre sem vagyok képes.. tudom, ez hülyeség, csak néha nehéz együtt élni ezzel a problémával.
És itt jegyezném meg kitérőként, mennyire okos voltam, hogy megvettem eddig szinte mindent! Ami még kell, azt Ákos is meg tudja venni egyedül (pelenka, kenőcs, szemetesvödör, stb) szerintem..
Szóval picit lehangolódtam ettől, de a babám egészsége fontosabb, meg az is, hogy fel tudjam nevelni (és ne egyből gerincműtét kövesse a szülésemet)..
Viszont a jó hír az, hogy kaphatok spinális érzéstelenítést, így ha akarok fenn lehetek a műtét alatt.. egyelőre még nem tudom, hogy akarom-e.. nem vagyok oda azért, amikor engem vagdosnak..
Sygnum:
Nem akarlak vele megijeszteni, de nekem a dokim szó szerint ezt mondta:
"fájhat bal oldalt, fájhat jobb oldalt, szúrhat, viszkethet, nyomhat, lehet tompa, lehet szúró, lehet erős, vagy gyenge. Középen ne fájjon és ne legyen menstruációra hasonlító fájdalom.. ha ilyen van azonnal jöjjön be"
Szóval szerintem menj el orvoshoz mindenképpen!
hanee (17+6)