Sziasztok
Elalvas
Nalunk ugyanugy megy, mint annak idejen Emivel, ugy 1 eves koraig, olben elringatjuk.Csak vele nem tudom meddig fogom birni, mert mar most majdnem annyi kilo mint Emi volt 1 eves koraban.
Meg neha elalszik a cicin, de veszelyes, mint ahogy Szilvi is irta, mert nem bufizik utana eleget es fel ora mulva felebred. Azt a modszert Emivel probaltuk, lehet nem voltam eleg kitarto, de nem ment. Vegul is ha olben elaltatjuk utana altalaban lent marad.
Mostanaban es remelem ez atmeneti, nalunk is vannak gondok este, neha 12-1 ora van mire le tudjuk tenni Dannyt. Nem tudom mi lehet vele, nem hiszem hogy a hasa, talan jon a foga. Meg olvastam hogy 6 honapos korul van egy fejlodesi ugras, ami megzavarhatja oket. Par napja 3-4 orankent eszik ejjel is, ,holott regebben siman ataludta az ejszakat.
A nappali alvas nagyon vegyes, van hogy delelott es delutan is alszik 2 orat, van hogy delelott hosszabbat es delutan csak felorakat, van hogy delelott nem, es delutan 3 orat. De Emi is ilyen"jo" alvo volt, megszoktam. Remelem nemsoka beall a napi 2 alvas es kiszamithatobb lesz a fiatalur. Legalabb mostanara eljutottunk odaig, hogy mar nem annyira cicifuggo, es anyu is el tudja altatni, meg eleg sokmindent megeszik, ugyhogy eltudok itthonrol menni orakra is.
Ildi
Meg tudom erteni amit irtal, Emivel nekem is hasonlo volt a helyzet, 1 eves koraig nem tudtam maradektalanul elvezni az anyasagot, de ez most Dannyvel mas valahogy. Minden nehezseg ellenere (pocifajas) megis annyira kotodom hozza, amennyire Emihez csak soka alakult ki. Lehet azert is, mert Dannyvel eleg sokat kinlodtam a terhesseg alatt ugye.
Szilvi
Az eves miatt ne izgulj!!!!!!Es ne hasonlitgasd mas babakhoz, minden gyerek mas utemben gyarapodik. Emi is ilyen kis gizda volt, most is az, 11.5kg, mig a kortarsai, foleg a fiuk 14-15kilosak. Az a lenyeg, hogy egeszseges, jokedvu legyen.
Az edes ennivalot azert ne vedd olyan veresen komolyan, persze azt add neki, amit szeret. Emi most is marha valogatos, de azert nem eheztethetem ugye. Majd megszereti az evest. Amugy az is valtozo, hogy a sokaig csak anyatejes babak milyen gyorsan fogadjak el a szilard etelt. Emivel 4.5 honaposan elkezdtem a hozzataplalast, de olyan lassan fogadott el mas etelt, hogy kb. 6 honapos koraig szinte 90% csak anyatejen elt.Es teljesen igaza van Ildinek, ne gorcsolj, mert megerzi rajtad a gyerek. En most sokkal kevesebbet gorcsolok Dannyvel es marha jo kedelyu gyerek meg a hasfajasa ellenere is.
Akkor kinald ha jelzi, vagy gyanus hogy ehes, akkor is, ha nem telt el 3 ora. En nagyon ritkan nezem az orat. Neha ugy eltelik az ido amugyis, hogy mar Danny koveteli a kajat, en meg kapkodok...
Persze nehez feldolgozni, hogy az embernek ennyire radikalisan megvaltozik az elete. De hidd el, mar egy 6 honapos gyerekkel is nagyon sok helyre el lehet menni. Emivel 1 evesen mar nyaraltunk egy bababarat szallodaban. Jovo nyaron is oda megyunk. Vagy egyre tobb etteremben van etetoszek. Meg a plazakban szoptatasi es pelenkazasi lehetoseg. Menjetek el otthonrol ha tudtok, minel tobbet. En modstanaban van hogy bepakolom oket az autoba, es anyuval 5-en elmegyunk az Auchanbe, na nem azert mert annyira szeretem, hanem mert van jatszohaz, meg nezelodnek, lefaradnak, tele lesznek elmenyekkel.
Es a nagymamak tudnak segiteni? Mar abban hogy neha akar gyerek nelkul is elszabaduljatok egy kicsit.
Agota