Új privát üzeneted érkezett!

Johanna!
Bocs, elnéztem, már most csütörtökön (azaz holnapután) kezdem az előadásokat. Az első a III. előadás lesz, szülés, együttszülés címmel. Jössz?
Az AFP-nek nagyon örülök!KépKépKép

Gem
17+3
gemini

Aha... jól hangzik. lehet, hogy megyek. 17,30.. ugye? Tök jó lenne, na összeszedem magam és megyek.... még szólj rám..

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok! Kép

Hanne, Virág!

Pihizettek, nem dolgozni itt össze-vissza!!! Jobbulást!!! Kép

Hanee!

Ahogy Akiren is mondta, a Tescoban lehet kapni kifogót, kb. 800.-ért. Én vettem egy fehéret, de van több színben is. (Talán a fehér még 800 se volt…)

Márti!

Szorítok, hogy jól sikerüljön az első munkanapod, de biztos vagyok benne, hogy enélkül is szupi lesz! Kép

Henci!

Üdv közöttünk! Kép
Olyan szúrásféleséget én is szoktam néha érezni. Biztos nem jelent semmi rosszat. Azért ez a rohamos növés, meg a Picuri mozgása, szerintem az lenne a csoda, ha mindenféle fura (néha kissé kellemetlen) érzés nélkül végig lehetne élni a terhességet. (Én egyszerűen nem is tudom felfogni azt, amikor egyes nők észre sem veszik, hogy terhesek, aztán egyszercsak kipottyantják szegény Kisbabát a vécén. Hihetetlen!)

Johanna!

Az a terhesek teája engem nagyon érdekelne, nagy teás vagyok, de már unom a megszokottakat, illetve jó lenne valami egészségeset inni! Kép
Előre is nagyon köszi! Kép Ha sokakat nem érdekel, akkor itt az e-mail címem: vickyke@freemail.hu

Vanda!

Nem tudom, mit is jelenthet nálatok, hogy eddig csak fiúnév van. Kép Mi az utolsó pillanatig csak lány nevet tudtunk (az UH-n is azt mondták), aztán lett egy Szabolcsunk! Kép

Rókica! Kép

Én semmiféle kötelező táppénzről nem tudok. Azt tudom, hogy a szülési szabiból lehet 4 hetet kivenni a szülés várható időpontja elött.

Lányok!

Ma voltam a genetikai UH-n!
Minden rendben. Annyira boldog vagyok! Felvettük videóra, már alig várom, hogy otthon legyek, és megnézhessem!!!
Olyan szórakozott professzor-fejű Kép doki volt ott, hogy percekig meg se szólalt. Én már lassan rosszul voltam a nagy csönd miatt, hogy mi a fene baj lehet. Ráadásul olyan pofákat vágott közben, fel-le rakosgatta a szemüvegét. Aztán szóltam neki, hogy mondjon már valamit legyen szíves, jókat lát? Kép Na akkor elkezdett beszélni. Kép Nagynehezen felém is fordította a monitort (már majdnem kitört a nyakam Kép), hogy ja, szeretné látni? Mondom: Persze, ha lehet! Akkor mindent megmutizott, szóval végülis rendes volt, csak furi.
Az adatokat leírom (bár így első nekifutásra nem mindent tudok, hogy mit jelent, de utánanézek, mert leírtam valamikor):
Jelenleg medencevégű fekvés. Életjelenségek jók,magzatvíz kp,menny. Nincs kóros elváltozás.
Placenta melső falon tapad 0st. (Ezt meg tudná mondani valaki, hogy mit jelent, illetve, hogy jó-e vagy sem?)
Köszi a segítséget!!!
BPD 43 mm
AC 125mm
FL 25mm
BS 219g

A veséimet is megnézték, de szerencsére tényleg nincs semmi baj, az az üledék, nem jelentett semmi rosszat.

Splendidával mivan?
Jól rémlik, hogy egy ideje nem láttunk?

Mindenkinek sok puszi:

Viki(18+1)
vikó

Pipocska
Légyszi írd be a táblázatba az én adataim is:
Azonosító: Adri77
Név: Adrienn
Életkor: 27
terh.idő: 17+2
Szül.várh.id.: 2005. július 8.
1 baba
Nemét nem tudjuk
Név: Réka/?
Kórház: SOTE I.
Korábbi babák: -

Előre is köszi Kép

Gemini
Gratulálok én is az AFP-hez! Kép

Vanda
Neked pedig sok drukk az AFP-hez, biztos minden rendben lesz Kép! Régen kaptam már e-mailt tőled!

Adri
17+2 v. 18+0
adri77

Lányok, lehet, hogy most lehülyéztek, de szerintem sem a magyar rendszer nem jó sem az amerikai kismama rendszer.

Az amerikai azért nem:
- mert iszonyatosan kevés időt ad a kismamaságra. Ezt gondolom nem kell ecsetelnem.

A magyar rendszer meg azért nem
- mert annyi terhet ró a társadalomra, hogy az finanszírozhatatlan. Persze bele lehet menni, hogy ez mennyire jó a gyereknek, nem is ezt vitatom. Vitathatatlan, hogy a gyereknek 3 éves koráig otthon a legjobb.

Vannak olyan kismamák akik akár 9-10 évig is (3-4 gyerek esetén) otthonmaradnak az állam pénzén, vagyis az "én" pénzemen. Ahogy a nyugdíjasokat mi munkavállalók fizetjük úgy fizetjük a kismamáknak is a pénzt. Mindezt tetézi az, hogy amikor visszajönnek dolgozni az évek során felhalmozott szabadságuk is jár nekik (ezt meg már egyátalán nem értem miért) és van olyan kismama, aki visszamegy dolgozni, kapja a fizetését de még akár 6-8 hónapig otthonvan a gyerekkel, mert annyi szabadságot halmozott fel. Ez pedig azt jelenti, hogy a gazdasági teljesítőképessége nulla, nem termel, nincs produktuma.

Persze, mondhatjátok azt, hogy mennyi, de mennyi pénzt befizettek az évek folyamán TB és járulékok formájában és azt kapjátok vissza jogosan! Ez is igaz, de nem teljesen, mivel Ti effektíve a nyugdíjasokat és az akkor munkanélkülieket, kismamákat tartjátok el abból a pénzből. Valójában nem azért fizetitek be azokat a járulékokat, hogy MAGATOKNAK legyen mit visszakapni, mert azt majd én, meg a rokonaitok fizetik be. Nem tudom érthető voltam e.

Persze lehet azzal érvelni, hogy igen, de akkor is jár nekem, én befizettem és punktum, nekem az visszajár! Ez csupán csak illúzió.

Szóval szvsz az államnak, ahhoz, hogy jóléti társadalmat tudjunk kialakítani vissza kellene fognia az ilyen mértékű kiadásokat és felhívni a kismamák figyelmét arra, hogy ne Önös érdekeiket nézzék, hanem azt, hogy esetleg egy ilyen megszorító intézkedéssel az ő gyerekének lesz több 10 év múlva!

Na elég a közgazdaságtanból és a politikából,
pusszancs,
MJ-Móni
16+4
mj__móni

Sziasztok!

Akkor még pár szó a kapcsolatanalízishez, ha már Johanna felhozta a nevemet: a könyvet olvastam, baromi érdekes, magával a babával való kapcsolattal nagyonis egyetértek, sőőőt, szerintem nagyon fontos, hiszen mindenféle legújabb kutatás megerősíti, hogy már a pocakunkban is értő és érző kis lények laknak Kép. Ami szerintem felesleges az az, hogy elmenjünk ezért a Hidashoz meg a Raffaihoz, és otthagyjunk náluk összesen többszázezer forintot. Szerintem nem ettől lesz egy várandós mama boldog, kiegyensúlyozott, egy szülés gyors, könnyű, és gyönyörű, és egy baba kedves, barátságos. Hanem sok minden egyéb mástól. Pl. Én sem jártam, de mindezeket elmondhatom magunkról Kép

Johanna!
Sajnálom a tornát! Már én is úgy mennék! De ne félj nem leszel egyedül, lehet kicsit még zsúfoltnak is fogod érezni Kép Igazán jó majd tavasszal lesz, ha már a kertben leszünk!

Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka75!

Én is igy gondolkodom erröl. Én nagyon tisztelem ezt a két embert, de valahol piszokságnak is tartom, hogy ilyen pénzeket kérnek...Hisz, ök azt állítják, hogy Velük lehet a "legsikeresebben véghez vinni ezt a kapcsolatanalízist", de ha ez így van, akkor ez csak a gazdag kismamák kiváltsága lenne? Hát ebben nem akarok hinni...
tétényke

Sziasztok Lányok,

Rita, Oxigén, Rokica,
már látom a közös nyári újpesti sétákat.... Kép Kép

Gem,
Kistigrisre adsz egy kis bodyt, és máris a fogaid közé foghatod Kép

Oxigén, Vanda,
a két Graco-kép közül a jobb oldali (piros-fekete) az újabb modell. Igen olyan, csak a színe: keki zöld-mustársárga + ezek kockás változata. A napellenzőnek is jó vastag anyag van, így télen melegen tart. Nyáron a hátsó (felém eső) része felhajtható, így jobban szellőzik a kocsiban a Kistigris (Gem Kép).
Megpróbálok hétvégére fotót csinálniKép

Henci,
üdv a csapatban! Kép Kép

Márta,
Várjuk az 1. munkanap beszámolóját!Kép

Mj-Móni,
köszi a mosolyt, és a mérges jelet, de már megszépültek a pénteki nap emlékei Kép

Johanna,
milyen babakocsira szerelhető autósülésre gondolsz? Az nem a babahordozó (autóshordozó 0-13 kg-ig)? Ha ismersz mást is, kérlek osszd meg velem is! Köszi

Mirci
mircimama

Johanna!
A tea engem is érdekelne.

Szerintetek 23 hetesen is normális a "mintha meg akarna jönni" érzés?Tegnap este óta érzem és megijesztett.

Éva

Kép
sygnum

Mj-Móni!

Hát, el lehet gondolkodni azon amit írtál...
De sajnos én úgy látom, hogy a kismamáknak a visszatérési esélye a munkahelyekre nulla...Nem tudom, hogy mennyi ilyen embert ismersz...Még talán a közszolgálati szférába visszaveszik, de az úgymond vállalati szférába biztos, hogy nem...
Nem egy ifjú anyukát láttam, akit gyereke betegségei miatt egyszerüen kiraktak...
Szóval nem könnyü a magyar kismamák helyzete és ezzel nem akarok senkit elkeseríteni...

Zselyke
20+2
tétényke

Sziasztok,

Terhesek teájának utána nézek, mert csak otthon tudom megmondani pontosan, hogy mi is kell bele.

Bogárka, bocsi, hogy felhoztam a neved, de én nem akartam blamálni magam, amikor van egy szakértő is köztünk. Amúgy teljesen egyetértek a teoriáddal.. Lényeg, hogy szeressük a picit már most....

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

TéténykeKép
Ebben igazad van, mégjobban le kellene védeni a kismamákat a munkavállalói oldalról.

Azonban a visszatérési esély attól is függ ki milyen sokat van otthon. Egy szoftverfejlesztő, technológiai szakember/könyvelő/bérszámfejtő nem teheti meg, hogy otthonmarad akár 3 évig is, mert utána elképzelhető nem kap munkát, annyi minden változik. Kezdhet mindent előröl.

És ha valaki 5-6 évig otthon van mire visszamegy a közértbe/irodába stb. dolgozni újra kell tanulnia mindent a sok változás miatt és nem is beszélve arról a "leépülésről" ami az agyban megy végbe akár 1-2 év alatt is!

Üdv,
MJ-Móni
16+4
mj__móni

Szia Mj-Móni!

Nem reagáltad le, hogy küldtél-e mailt Haneenak a találka miatt vagy sem. Légyszi írj neki egyet, mert nem tudja a mail címedet.Kép

Kép
Kép
pipocska

Jaj, rosszalkodik a net a munkahelyen Kép Kénytelen vagyok dolgozni Kép

Johanna Kép
A könyv nagyon érdekes volt. Én ugyan nem vagyok pszichológus, de tanultam egy kevéske pszichológiát. Ugyanakkor nekem is az a véleményem, hogy a kapcsolatfelvételhez nem szükségszerüen kell az ö segitségük. Nagyon jó, hogy van ez a lehetöség (hogy elmész hozzájuk), és én is kiváncsi vagyok, hogy milyen lehet egy ilyen diványon feküdni és "kapcsolatanalizálni" Kép, de az otthoni ülögarnitúránkon is jól elbeszélgetek a Csöppemmel. Kép
De a könyv mindenképpen érdekes.

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

LÁNYOK!

Felraktam a javított táblázatot.
Ha valami még mindíg nem stimmel, írjátok le estig, mert még este kijavítom a maradékot, és utána csak egy hét múlva lesz táblázat.Kép

<pre>
Azonosító Név Életkor (év) terh. Hét terh. nap Szülés várható ideje Mennyi baba? Lány/ Fiú? Baba neve Kórház korábbi babák elhalt ter. 05.márc
1. Csmárti Márti 32 x x x x x x x Eszter, 2002. 11.hét igen
2. Betsy ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
4. Krimo ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
5. Gmr Réka 25 x x x x x x x 1 _ ?
6. Gömbölyű ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
7. Csutkarozi Rozi ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
8. Bkriszta Kriszta 24 25 5 2005. május 12. 1 ? Ákos/Anna Szt. Imre - x igen
9. Minyu Edit 25 25 5 2005. május 12. 1 ? Nándor/Gerda Schöpf-Mérei - _ igen
10. Akiren Akiren 31 23 6 2005. május 25. 1 lány Gréta Péterfy - _ igen
11. Gomboc Betty 27 23 5 2005. május 26. 1 ? ? ? - _ ?
12. Pipocska Andi 30 23 5 2005. május 26. 1 fiú Marcell/Zalán Péterfy - _ igen
13. Sygnum Éva 28 23 1 2005. május 30. 1 lány Leona Kecskemét _ _ ?
14. Kriszi Kriszi 30 23 1 2005.junius 1. 1 ? ? ? 2002. Katinka _ ?
15. Oxigén Oxigén 28 23 0 2005. Május 31. 1 ? ? Szt. Imre _ _ igen
16. Beus79 Beus 25 22 5 2005. június 2. 1 ? Balázs/ Rókus - _ ?
17. Mircimama Mircimama 30 22 5 2005. június 2. 1 ? ? Szt.István Bence, 2001.05.07 _ ?
18. Katica78 Kata 26 22 3 2005. június 4. 1 ? ? Kútvölgyi - _ ?
19. Bannamari Annamari 24 22 3 2005. június 4. 1 ? Gergő(Tamás)/Eszter(Lilla) Uzsoki - _ ?
20. Fejeske Fejeske 32 22 4 2005. július 1 1 fiú ? Szentes 1995. Regina _ ?
21. Vikka Vikka 30 22 1 2005. junius 7. 1 ? Miksa/ Adél Péterfy ? _ ?
22. Adrienn 74 Adrienn ? 22 1 ? ? ? ? ? ? _ ?
23. Hajni20 Hajni 20 22 0 2005. június 7. 1 fiú Marcell Győr - _ ?
24. Andi18 Andi 25 21 2 2005.május 30. 1 fiú Dániell Vác, Jávorszky Ödön Kh. 2004. 05.31 Máté _ igen
25. Wica Éva 30 21 0 2005. június 14. 1 ? ? Szt. István - _ ?
26. Splendida Timi 28 20 6 2005. június 15. 1 ? ? Szt. János - _ ?
27. Johanna1975 Johanna 29 20 5 2005. június 16. 1 ? sok-sok ötlet Szt. Imre - _ ?
28. Tétényke Erzsi 26 20 2 2005.jun.19 1 lány Zselyke ? _ _ ?
29. Giggancs Zsófi 32 20 2 2005. június 22. 1 ? Noémi, Kamilla, Bence ? 2002. Gigi _ ?
30. Bogárka75 Zsuzsi 29 19 4 2005. június 24. 1 ? ? Szt. Imre Petra, 2003.06.27 _ ?
31. Lenocs Lenocs ? 19 3 2005. június 24-26. 1 ? Kinga Kamilla Szt. Imre Panna, 2000. _ ?
32. Ezvicc Judit 24 19 2 2005. június 26. 1 ? Attila/ Jahn Ferenc - _ ?
33. Banyóci Brigi 25 18 6 2005. június 29. 1 ? ? Kútvölgyi Gyurci, 2002.08.18 _ ?
34. Rita77 Rita 27 18 6 2005.júl.3. 1 ? Lili/Bence Újpesti Kh. Dávid 8, Dominik 5 _ ?
35. Drika Drika 24 18 3 2005. július 2. 1 ? ? ? - _ ?
36. Mzx Mzx-Móni 29 18 2 2005. július 3. 1 ? ? Szt. István - _ ?
37. Vikó Viki 28 18 1 2005. július 4. 1 ? ? Bajcsy-Zsilinszky Szabolcs1995 _ igen
38. Hanee Judit 23 17 6 2005. július 6. 1 ? Bálint/Lili Szt. Imre - _ igen
39. Gemini Gemini 31 17 3 2005. Július 7. 1 ? Rebeka Kútvölgyi _ _ nem
40. Judyt Judyt 28 17 2 2005. július 9. 2 ? ? Nyíregyháza - _ ?
41. Adri77 Adrienn 27 17 2 2005. Július 8. 1 ? Péter/? SOTE I _ _ ?
42. Mmónika Mónika 32 17 1 2005. Július 11. 1 fiú ? Szent Imre _ _ ?
43. Tündérke Tünde 27 17 0 2005. július 20 1 ? Natália/ András Péterfy Krisztián1995 Márk 1996 Viktória 2002 _ ?
44. Farkasbogi Bogi 27 17 0 2005. július 11. 1 ? ? ? Lili, 2004.02.10 _ ?
45. Mj_Móni Mj-Móni 31 16 4 2005. július 15. 1 ? Dominik/Sophie-Ann Margit Christopher, 2002.11.13 _ igen
46. Vanda Vanda 28 16 3 2005. július 15. 1 ? Péter/ Nikolett, Petra, Anna vidék - 2004. igen
47. Henci Betti 32 14 6 2005. Július 28. 1 ? ? Szt.István _ _ igen
48. Anikó47 Anikó 31 12 6 2005 aug.15. 1 ? Matthieu ? 1 _ ?
49. Virga Virág 27 11 6 2005.aug.17 1 ? Lőrinc, Luca Jahn Ferenc Levente 12.19 _ ?
50. Rókica Réka 30 10 0 2005.augusztus 30. 1 ? Zsuzsanna/ Olivér Szt.István _ _ ?
</pre>

Kép
Kép
pipocska

Vikó Kép
A Placenta: "0" az érettségét jelöli, és az jó, ha 0, mert ha jól emlékszem, a 3-as az elöregedett.

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Vanda!

Köszia segítséget.
Megpróbálom kideríteni a mosolygósokat, de ha neked nem sikerült, akkor nekem sem sok esélyem van.Kép

Rájöttem mi az a kifogó.KépKép
Fürdőlepedő!

Johanna!

örülök, hogy javulgat a lábid.
Engem is érdekel a tea.

Akri, Giggancs!

Tök jó voplt veletek találkozni.
Kár, hogy a végén mindannyian rohantunk.Kép
Mondjuk mindegy, mert mire vége már egy nyamvadt cuki sincs nyitva.
Mindenesetre nekem nagyon szimpik voltatok.
A szülőszobák jók voltak. A kék, és a nagy zöld tetszett a legjobban. A kortermek pedig tuti jók.
Nekem az egyágyas jött be, és ha nem egyszerre leszünk a korházban Akri,Kép akkor ha lesz szabad, olyat fogok kérni. Annyira nyugalmas a hangulata.
A szülőszoba abszolút nem volt olyan félelmetes mint ahogy én azt hittem.KépKépKép

Kép
Kép
pipocska

Akiren, Pipocska, Giggancs

sajnálom, hogy én nem tudtam menni (most nem felejtettem el, csak nem értem oda).
Ez volt az utolsó alkalom? Mintha ilyesmit láttam volna a rendelőben..
Ha igen, remélem indul majd tavaszi előadássorozat is.. Tudtok róla valamit?

KépKép
vikka

Pipocska, Wikka, Gigancs,

A Péterfy tavaszi előadássorozatának programja a következő:

febr. 21. : Terhesgondozás. Kóros állapotok a terhesség és a gyermekágy alatt.
márc. 7. : A szülésznő szerepe a szülés folyamán. Találkozás a szülésznőkkel.
márc. 21. : Fájdalomcsillapítás a szülés alatt. EDA
ápr. 11. : Szoptatás, babaápolás.
ápr. 25. : A védőnő szerepe. Szociális juttatások terhességgel, szüléssel kapcsolatban.
máj. 9. : A szülés.
máj. 30. : Kóros állapotok a terhesség végén és a szülés alatt. A császármetszés.
jún. 13. : Az újszülött. Találkozás a csecsemősnővérekkel.

Minden előadás 17.30-kor kezdődik. Kép

Akiren
akiren

Vikka!

Február 21-én lesz a következő előadás,most nem tudom pontosan mi, de majd megnézem és leirom!

Pipocska!
Nekem is nagyon szimpik voltatok, még ha nem is tudtunk dumcsizni. Majd a következönél legfeljebb elötte egy kicsivel találkozunk és akkor majd személyesen is beszélhetünk. Persze ha mindenkinek jó!KépKép Én is gondolkodtam a fizetös szobán, mondjuk én egy ágyasba biztos nem mennék(tapasztalat), de a két ágyasat már meggondolom.KépKépKép Gondolom, hogy minden elöadás után meglehet nézni a szülöszobát meg a kortermeket!? Vagy tévedek?
Azt még beirnád, hogy a Péterfyben fogok szülni? Köszi!

Ma voltam genetikai uh-n de annyira keresztbe tette a lábát, hogy egyszer se lehetett látni, hogy mi van OTT. Na majd legközelebb!KépKép

Gemini!

Szerintem a következő szempontokat vedd figyelembe a választásnál:
télen sok ruhában is kényelmesen elférjen, ha bkv-val fogsz utazni vagy emeletre is viszed akkor a sulya sem elhanyagolható, visszintesig legyen dönthetö és nekem az elején az is fontos volt, hogy mind a két iránybol tolható legyen(szél,napsütés miatt)meg aztán hogy lássuk egymást. De persze ezek az én tapasztalataim és igényeim.KépKép Ezekkel nem kell egyet érteni! Remélem tudtam egy kicsit segiteni a válsztásban!KépKépKép

Henci!
Üdv a társaságban!KépKép Azt hiszem, Te kérdezted hogy hol lehet használt babakocsit venni!? A babanetnek is van ilyen foruma! Most egy kis hazabeszélés következik!: Nekem is van két nagyon jó állapotban lévő különböző babakocsim ami szerintem jo áron eladó! Csak azért adom el, mert babakocsi örült vagyok és 2-3 honapnál tovább nem használhatok egy kocsit. Ha esetleg érdekelne szólj bátran!Kép

Giggancs (20+2)
Voltam ma
giggancs

Akiren,
köszönöm, köszönöm, kinyomtattam. kifüggesztem valahova, ahol mindig látom Kép

Giggancs neked is köszi, úgy jártál, mint én a múltkor, mire beirocskáltam, addigra már nem is voltam aktuális Kép

és milyen babakocsid van? mennyiért?
ha itt nem akarod, ide megírhatod: bujtorviki@hotmail.com

KépKép
vikka

Szia Giggancs!

Mi a gáz az egy ágyassal???
A Péterfyé olyan mint egy hotel szoba.

Kép
Kép
pipocska

Lányok!
Megvan az AFP eredményünk: 1,8.
Hétfőn pedig megyünk a genetikai UH-ra, már nagyon várom.Kép

Judyt+2 manó
17+2

Judyt
KépKép
judyt

Vikka!

Megirom itt hátha esetleg valaki az "ismerösök " közül kedvet kap rá.Kép
Az egyik egy két iránybol tolhato , viszintesig dönthetö Pierre Cardin lapra csukhato. A másik ABC Design handy plus esernyöre csukhato. Valoban szépek és alig használtak. A PC az "ismerösöknek" 17ezer az ABC pedig 15ezer. Lábzsák és esövédö mind a kettöhöz van.

Pipocska!
Biztos nem gáz aki olyan beállitotságu. Nekem személy szerint nagyon jo volt hogy nem voltam egyedül, mert volt kivel beszélni és mivel még ráadásul császáros voltam, sokszor jo volt a szoba társak segitsége. Meg én nem szeretek egyedül lenni. Tapasztalatokat lehet gyüjteni mert neked nem jut eszedbe valami kérdés de a szoba társadnak igen. Meg aztán ne menjünk messzebre ha bemész a wc-be vagy fürdeni. Én nem szivesen hagynám egyedül a babaát. Persze ez az én véleményem! Nem befolyásolni akatam senkit, csak én igy gondolom!Kép

Giggancs(20+2)
giggancs

Fejeske!

Ment az emil.
Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Rendesen kikaptam ma a vizsgát, egész nap én voltam "terítéken"...

Johanna: Bocs, mégsem jutottam el a fenti dolog miatt a tornára Kép Talán majd 2 hét múlva, a jövő héten az írásbeli miatt (az lesz szerdán) használhatatlan leszek, ez fix KépKép
A masszírra sajna addi nem tudok mondani semmit, teljesen elfáradok, mire vége a vizsganapnak, ilyentájt térek magamhoz Kép
A Praxisba csak telcsin tudsz bejelentkezni (30/414-8886), és a www.babanet.hu/ultrahang.php oldalon regsiztrálj, ott kapsz egy számot, azt kell majd vinned magaddal, arra jár a kedvezmény.
A terhestea engem is érdekel!

BKriszta: A jövő hét nekem tuti nem jó, utána héten már igen Kép

Hanee: az előadások:
Életmód: Vizsgálóeljárások a várandósság és a szülés alatt: 03.01, 05.03, 06.28
Intimtorna előadás: 03.08, 05.10, 08.05
Várandósság pszichológiája: 03.22, 05.17
Szülés, együttszülés, alternatív szülés: 03.29, 05.24
Fájdalomcsillapító eljárások a szülés alatt: (ma volt), 04.05, 05.31
Szülésznők, szülőszoba, gyermekágy: 02.08, 04.12, 06.07
Baba-mama szobák, újszülött, szoptatás: 02.15, 04.19, 06.14
Összefoglalás: 02.22, 04.26
Remélem nem vagy beteg, csak átmeneti állapot volt a rosszullét.

Rokica: Még egy pár hét és te is kiművelődsz babakocsi ügyben Kép Mi végül egy 2 funkciós kocsi és külön hordozó mellett döntöttünk, de mi nagyon sokat autóznk, és nekem nagyon fontos volt, hogy a legjobb töréstesztet végezze el a hordozó. Aki nem vezet sokat, és inkább a hordozásra használja, nem autósülésnek, annak ez a szempont felesleges.

Mj_Móni: nem tudok teljesen egyetérteni veled szociológiai szempontból. A népesség fogyása sokkal drasztikusabb lenne, ha nem kapnánk meg ezeket a kedvezményeket. nyugaton nagyon kevés a gyerekkel otthon tölthető idő, de a családi pótlék magasabb (jóval magasabb), így tulképp az ottani anyák is megkapják ezt a énzt, amit mi, csak más elosztásban. Viszont nekem pl. gyerekkel tuti felmondanak akkor is, ha csak fél évet maradnék itthon a deddel, mert amerikai típusú személyi asszisztens voltam, és abba nem fér bele, hogy beteg a gyerek, vagy haza kell hozzá menni. A bébiszitter is jó megoldás, de itthon ennek sincs meg az a háttere, ami más országokban, ráadásul a keresetünkhöz viszonyítva aránytalanul sokba kerül egy olyan szitter, akiben megbízom. Sajnos a szüleimre sem támaszkodhatom, így igenis örülök, hogy a rendszeresen befizetett járulékaimért itthon maradhatok egy kicsit. Nem sírok érte, hogy a fizetésem alapján a maximált gyed is nagyon kevés, és hogy a munkában töltött éveim alapján nem ennyi járna, mert tudom, ogy kivételes vagyok, hogy teljes összeggel, jó fizetéssel voltam bejelentve. de azért van, akitől igenis sajnálom a pénzt, amit szétosztanak a mi fizetésünkből.
No ennél jobban nem megyek bele, meg el is kalandoztak a gondolataim, a lényeg, hogy még ennyi gyerek sem születne, ha nem kapnánk a járulékokat. Hosszú távon közgazdaságtanilag sem érné meg, ha nem lenne, aki adózna Kép

Mircimarca: Csak nyáron? Kép Addig dolgozni akarsz? Kép

Sygnum: Nekem is van ilyen érzésem. A dokim szerint semmi bja, ha nem elviselhetetlen az érzés, nehezedik a ded a pocakban, meg vizesedünk, ezért az érzés Kép De elmúlik Kép

Megkaptam ma a vérvételeredményem, a cukrom jó lett (4,8), a vas még mindig alacsony, pedig már lassan szöget is eszem Kép Nincs valakinek tuti tippje? Tudom, hogy az Elevitben is van, meg én már szedem a ferro-folgammát is, de úgy látszik még mindig nem elég Kép

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok Lányok!

Rókica:
A kombinált babakocsiknak én csak az árához tudok hozzászólni: Ha külön veszed meg a babakocsit, hordozót és autósülést, az mégdrágább.. én nem gondolkoztam ilyesmin, mert én kaptam egy autósülés+hordozó-t ajándékba unokatesómtól. Igy a babakocsiból nem is néztünk olyat. De ár szempontjából mindenképp érdemes megfontolni, főleg ha használt után nézel. Mi 25 ezerért vettük és ez ABC Design.. szerintem elég jó, a viszonylag könnyebbek közé tartozik, összecsukható picibe, kétoldalról tolható és sokáig jó, elég masszív is és jó nagy kerekei vannak Kép Érdemes sok helyen körbenézni, mi ezt leértékelve vettük (és mert kiállítási darab volt - de ez csak annyiban rossz, hogy ki kell mosni rajta amit lehet - de azt amúgy is kimosnám).

Fejeske:
Egy tipp: Az utolsó négy hétre táppénzre érdemes menni, ugyanis a szülési szabadságra a bruttó fizetésed 70%-a jár, minusz tb költségek, ami ha pl. valaki 120 ezer körül keres, akkor 130 körül kap arra az időre.. viszont a GYED időszakára ugyanez, de maximum 83.000 Ft jár! És nagyon nem mindegy, hogy valaki 83 ezret, vagy 130 ezret kap-e. A táppénzre pedig azért a 83-nál többet fizetnek, úgy tudom. Ergó legalább párezer forinttal beljebb vagy Kép

Johanna:
Ez a biopont hol van? Én is szeretnék szoptatós párnát, nekem a gerincem miatt különösen fontos lenne.. viszont amiket néztem azok tizenpárezer forintosak.. ennél azért olcsóbban szeretnék hozzájutni, ha lehet.. te mennyiért vetted? Milyet érdemes venni? (a Brendon katalógusában láttam olyat, amiben valami idióta kis gömböcskék vannak, felveszik a test formáját teljesen, formálhatók, és a baba gerincének is jók, de az nagyon drága).

Mj__Móni:
A világért sem a vitáért mondom, de a rendszernek a GYED kerül csak irtózatosan sokba, ellenben a GYES (ez az egyetlen, ami mindenkinek alanyi jogon jár!) az mindössze 30 ezer Ft körül van. Ha már havonta a fizetésem 40%-át befizetem adónak, erre a két évre igazán fizethet nekem az állam.. utána még 50 évig én fogok fizetni nekik.. szóval szerintem ez egyáltalán nem nagy teher.. ellenben a magyar rendszer valóban nem jó! Mert nincsenek hatórás munkák, ahová egy bölcsödés gyerek mellett el lehetne menni pénzt keresni GYED/GYES mellett.. ha lenne ilyen, nem lenne mindenki GYED-en meg GYES-en 2-3 évig, hanem dolgoznának, amig a gyerek oviban van, vagy bölcsiben.. mint pl. Németországban (ahol csak a jómóduak nem dolgoznak, de néha még ők is, mert miért ne).
Egyetértve Téténykével is elég siralmas a magyar helyzet azt tekintve, hogy kit hogyan vesznek vissza a szakmájába. Bár az én munkahelyemen tök jófejek, de bevallom félek picit tőle mégis, hogy kétév múlva lesz-e munkám.. vagy akár egy év múlva. Lehet hogy felvesznek valakit, aki jobban beválik, mint én.. ki tudja?! És akkor kereshetek másikat.. mondjuk ettől függetlenül úgy vagyok vele, hogy majd lesz valahogy és a gyerekem fontosabb, ugyanúgy, mint az egészségem, vagy a családom. A munka azért van, hogy pénzt keressek.. a munkámat fizetik meg és nem azt, hogy rabszolgatként megteszek bármit. A kettő nagyon nem ugyanaz az én szemszögemből nézve. Hálistennek én mire visszamegyek GYES-ről ha ügyes leszek végzett jogász leszek, szóval jók az esélyeim talán Kép

Felhivtam ma a kórházat és megvan az AFP eredményem: 1,9 MOM. Egyből irtam is sms-t Pipocskának, mert fingom nem volt, hogy ez jó-e, vagy sem (egyáltalán nem érdekelt korábban a dolog).. és azt mondta, hogy tökéletes Kép Úgyhogy azért ez feldobott egy picit.. Meg az is, hogy voltam a körzeti orvosomnál, aki megnézte az EKG-mat, a vérnyomásomat és tökéletesen rendben találta. Kiirt engem a hétre és felirt nekem OSPEN-t (ez egy gyenge antibiotikum, szedhető terhesség alatt is), mivel a torokkenetem lelete sem lett valami negativ. Azt mondta mindenképp pihenjem ki magamat. Nem vagyok ágynak dőlésre ítélve, de ne mászkáljak..

Viszont volt ma lesúlytó hírem is Kép
Voltam a gerincorvosomnál.. a felvételeim alapján azt mondta, hogy hát jó lenne ha lassan abbahagynám a munkát és betegszabira kérném magamat, mert egyrészt a hasam nagy, másrészt a gerincet tartó izmaim a sérvnél teljesen meg vannak dagadva, és bár gyógytornázom itthon, nem sokat használ, bevallom egyre nehezebben bírom magamat. Úgyhogy egy hónap "türelmi időt" hagyva közölni fogom a munkahelyemmel, hogy mi a helyzet és márciustól nem megyek.
A másik lesúlytás pedig, hogy javallotta a császármetszést. Pontosabban azt mondta, hogy ő nem tilt el engem a természetes szüléstől, de nem tudja garantálni, hogy nem szenvedek valami súlyosabb "sérülést" a szüléstől, ráadásul magának a babának a kihordása is okozhatja a sérvem romlását, tehát ha sokat ugrálok, a végére menni nem fogok bírni.. én mondtam neki, hogy akkor írja azt, hogy a császármetszést javasolja, mert nem kockáztatok semmit egy élmény kedvéért.
Kicsit szomorú vagyok most ezek miatt, bénának érzem magamat, hogy még erre sem vagyok képes.. tudom, ez hülyeség, csak néha nehéz együtt élni ezzel a problémával.
És itt jegyezném meg kitérőként, mennyire okos voltam, hogy megvettem eddig szinte mindent! Ami még kell, azt Ákos is meg tudja venni egyedül (pelenka, kenőcs, szemetesvödör, stb) szerintem..
Szóval picit lehangolódtam ettől, de a babám egészsége fontosabb, meg az is, hogy fel tudjam nevelni (és ne egyből gerincműtét kövesse a szülésemet)..
Viszont a jó hír az, hogy kaphatok spinális érzéstelenítést, így ha akarok fenn lehetek a műtét alatt.. egyelőre még nem tudom, hogy akarom-e.. nem vagyok oda azért, amikor engem vagdosnak..

Sygnum:
Nem akarlak vele megijeszteni, de nekem a dokim szó szerint ezt mondta:
"fájhat bal oldalt, fájhat jobb oldalt, szúrhat, viszkethet, nyomhat, lehet tompa, lehet szúró, lehet erős, vagy gyenge. Középen ne fájjon és ne legyen menstruációra hasonlító fájdalom.. ha ilyen van azonnal jöjjön be"
Szóval szerintem menj el orvoshoz mindenképpen!

hanee (17+6)
hanee

Oxigen! (kifelejtettem Kép )

Az előadások közül engem három érdekel:
1. Szülésznők, szülőszoba, gyermekágy: 04.12.
2. Baba-mama szobák, újszülött, szoptatás: 04.19.
3. Összefoglalás: 04.26.

Te esetleg ezek közül valamelyikre jönnél? Mert akkor megbeszélhetnénk, hogy talizunk előtte valahol..
hány órakor kezdődnek ezek?
hanee

Oxigen:mennyire alacsony a vasad?Ha nagyon,akkor intravénásan is szoktak adni.Nekem a Ferrofolgammától magas lett.Most olvastam az Anyák lapjában egy FERROCOMP nevű készítményről,amiben természetes vas van.Nem tudom milyen lehet,gyógyszertárban és bioboltokban lehet kapni.

Hanee:Ne keseredj el a császár miatt,a Te egészségedre a babának is szüksége van!Ez a sérv nem rajtad múlik!A spin. érzéstelenítés sztem jó dolog,mert rögtön láthatod (megsimogathatod,megpuszilhatod) a babát.Bár én is nagyon félek a császártól (könnyű mást biztatni).
A hasam nem görcsöl,nem fáj, mint menszeszkor,hanem olyan tompán furcsa érzés.Feküdtem szinte egész nap és el is múlt.A dokim nincs itthon a héten,különben már hívtam volna.Pihenj Te is sokat!

GYES,GYED ügyről az a véleményem, mint Oxinak,hozzáfűzve,hogy külföldön az is előfordul,hogy 1 fizetésből + csal.pótlékból meg lehet élni.Nincs is szükség rá,hogy az anya dolgozzon.Ha meg igen,dolgozhat akár 4 órában is.Erre itthon kevés lehetőség van.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Most jöttünk a dokitól: az Afp-m jó lett, Kismaszat mostmár tuti biztos, hogy fiú (még a kiskönyvbe is beírta a doki) Kép Kép Kép
És olyan éééédes volt, még integetett is nekünk!

Mindenkinek jóéjt!

Bogárka (19+4)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Hanee!

Én császárral szültem a Gigit és lehet, hogy a másik Manom is császár lesz!
Egyáltalán nem olyan vézes mint amilyenek látszik elsőre! A másik hogy vajudni ugyanugy fogsz! Egyedül maga a kitolás marad el. Gondolj arra, hogy a babának is jobb igy mert nem fáj neki amig azon a szük lukon átpaszirozodik, nem deformálodik a feje és neked sem lesz komoly bajod!Kép Igaz a hasadra nem teszik, de a fejedhez igen! A Gigi majdnem leszopta az orromat a helyéröl!KépKépKép
Engem is gerincben érzéstelenitettek, de semmit nem éreztem. Az altatás nem tesz jot a babának és a Te észhez térésedet is ugye befolyásolja! Még egy ami szerintem nem elhanyagolhato, hogy nem lesz semmi változásod ott lent! TEHÁT!!
Ne félj töle és ne hidd azt, hogy ettöl nem vagy jo anya vagy hogy kevesebb vagy mint más!!KépKépKépKép Remélem sikerült egy kis bátorságot és pozitivabb hozzá állást adnom!
Ha esetleg van még valami kérdésed szivesen válaszolok!
De most jut eszembe Te adtad azt a sok jo tanácsot még régebben, tehát okos kislány vagy !!
Ne félj!!KépKépKépKép

Giggancs (20+2)
giggancs

Pipocska, Giggancs!

Tényleg jó volt találkozni veletek Kép Meg hogy két apuka is ott volt. Férjem is mondta, hogy olyan jó, hogy így megismerkedünk egymással. Kép

Pipocska!

Én sem gondolkoztam 1 ágyas szobán. Megkérdeztem a párom, hogy aludna-e bent velem, ami nem csigázta fel, így úgy döntöttem, hogy elsősorban 2 ágyas alapítványiba mennék. Hasonló okoból, mint amit Giggancs is irt.
Egyébként meg ha tényleg egyszerre szülünk, nagyon jó lenne egy szobában lenni. Talán már az első napokban össze is hozhatnánk a kiscsajunkat meg a kissrácotokat egymással Kép Kép Kép

Akiren
(23+6)
akiren

Hanee: Lehet róla szó, szerintem én azt az előadássorozatot fogom elkezdeni, akkor majd csatlakozol a végén Kép Jóóóó nagy pocim lesz addigra, ha így haladok.
A sérved pedig: Pontosan hol van? Lehet rajta egy kicsit segíteni... Használsz bandázst, vagy valami támaszt, hogy ne húzza a maszat a derekad?
A császárt még én sem biztos, hogy megúszom a csípőm miatt, együttérzek veled, és megértem az érzéseid, de ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad, hiszen így teszed a legjobbat a gyerekkel. Ha szülés közben bármi történik, sokkal nagyobb hátrány, ha nem tudsz vele foglalkozni, mert benntartanak, műtenek, stb. De hisz ezt te is tudod Kép

Sygnum: Olvastam én is a cikket, meg is fogom kérdezni a dokim, hogy mi legyen. A gyógyszertárban azt mondták, hogy nincs benne több aktív hatóanyag, és ne higyjek minden marketingnek Kép Pénteken megyek a dokimhoz. Annyira nem vészesen alacsony, most már sokkal jobb, hogy majdnem egy hónapja szedem a vasat, de akkor is kevés. A babának már elég, azt megkérdeztem, csak nekem nem Kép

Bogárka: dejó, dejó Kép Szombaton remélem mi is megtudjuk, hogy milyen nemű a jövevény. Kép A párom addig csak a lányneveket hajlandó megnézni, ma este csökkentettük a jelölt nevek számát 4-re, de a fiúnévvel bajban vagyok, azt mondja a fiú is lánynévvel lesz anyakönyvezve, hallani nem akar másról Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Oxigen:Akkor ne aggódj a vas miatt,hetek,hónapok kellenek,hogy a vasraktárak feltöltődjenek.A lényeg,hogy a babának elég.

Jó éjszakát!
Éva

Kép
sygnum

Sziasztok Kép

Ne haragudjatok, most lemaradtam, hol lehet akkor jó szoptatós párnát kapni?

Pipocska Kép
Majd azért próbálgatom a vigyori fejeket, hátha rájövünk Kép. A lánynevekkel továbbra is bajban vagyunk, már azóta felsorolhatatlan a listánk Kép. Ha kiderül a neme, okosabbak leszünk (reméljük).

Anikó47 Kép
Nem néztem el, a tegnapi táblában benne volt. Lehet ez is egy jel? Bár egy fiúcska után gondolom kislányt szeretnétek.

Virga Kép
Akkor már többen is leszünk, akik ezt használják majd Kép. Ez olyan jó, mert itt ki tudjuk beszélni, ha vmi nem stimmel. Én egyébként azóta több helyen is szétnéztem, és egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem. Remélem Neked is be fog válni.

Mj-Moni Kép
Lehetséges, estére mindig nagyobb a pocakom, sok ülés és a napi étkezés miatt, gondolom lentebb csúszik minden. De nem izgatom magam, mert ma a dokim nagyon helyesen megjegyezte, hogy teljesen korrekt méretű a pocakom Kép.
Ma a Cora-ban láttam egy szintén Avent kézi tejszívó pumpát, de ilyet még nem láttam sehol, mert nem cumisüveges, hanem 4 db "pohárkát" kell alá csavarni. Ez 15.990 Ft-ba kerül. Amit én vettem a DM-ben, az 2 db cumisüveges, cumikkal stb. és 16.990 Ft-ért vettem). Nem tudom a pohár előnyeit, ettől függetlenül szerintem ez is teljesen megéri.
Én is akarok rúgásokat!! Miért nem érzem még?..

Jógások,
úgy irígyellek Titeket.... Kép

Gemini Kép
Igazolhatom, mától a Cora-ban baba-mama hetek vannak Kép (szegény párom Kép, csak szétnézni mentünk, mégis sikerült pár dolgot a kosárba varázsolnom Kép). Az Avent mellszívót nézd meg, szerintem nagyon jó árban van. Móninak írtam, hogy az enyémre cumisüveget kell rátekerni, a Cora-ban meg avent poharasat árulnak. Amit én vettem, az 1000 Ft-al volt drágább, mint ez a készülék.

Johanna Kép
A kapcsolatanalízis, mint foglalkozás szerintem teljesen változó hol és mennyibe kerül. Itthon Szolnokon 2000 Ft, voltunk rá hárman és a pszichomókus-néni három óra hosszat foglalkozott velünk. Nekem nagyon érdekes volt, és ha valóban úgy érezném, csak a pénzről szól, biztosan nem mennék többet, pedig holnap is lesz Kép és már nagyon várom! Itthon sosincs időm relaxálni, persze ha ott hagyom a munkahelyem, lesz alkalmam pihengetni, de addig is, míg ezerrel melózok, a hét őrületében ezek a foglalkozások sokat jelentenek nekem.

Vikó Kép
Gratulálok az eredményeitekhez! A medencevégű fekvés azt jelenti, hogy popójával lefelé ül a méhecskében Kép. Most még van helye, rengeteget helyezkednek, úgyhogy ez még nem jelent semmit. Nekem is medencevégű volt ma Maszatkánk, amikor "UH-végre" kaptuk KépKép. Na igen, van benne vmi, tuti a fiúnevünk, és kislányunk lesz... Kép Én nem is bánnám, csak egészséges legyen.

Adri77 Kép
Hát nem kaptad meg a levelemet? Még képet is küldtem át. Megnézem mégegyszer és átküldöm. Mindig nézem, jön-e válasz, ezek szerint a net ördöge trükközik velünk Kép.
Voltam ma AFP-n, meg hepatitis-re is levették a vért. Itthon elemzik ki, úgyhogy megvárnak 20-25 afp-st, hogy felbontsanak egy 'szettet', ezért akár két hét is lehet, mire megjön az eredmény.. Viszont lehet, hogy még pont beleestem egy 25 blokk végébe Kép. Azért érdeklődök majd pénteken először. Hátha. Mi újság van Veletek, jól vagytok? Dolgozol még? Ebben a nagy hóban annyira nincs kedvem kimozdulni itthonról, pedig pl. pont ma dokiról-dokira jártunk és én vezettem. Egy-egy helyen belekóstoltam a rodeó világába Kép.

Mircimarca Kép
Jó választás volt! Klassz a babakocsi. Itthon átlapoztam az összes Brendon és Megatoys katalógust, sikerült ár nélkül kijelölni a majdnem legdrágább babakocsikat. Párom szerint olyan vagyok, mint az anyukája, őneki is érzéke van ehhez Kép. Szóval bkocsi ügyet egyenlőre félretettük, keresem az optimális lehetőséget. Nektek autótok van-e? Abba pl. belefér összecsukva ez a Graco?

Judyt Kép
Ez nagyon jó hír!! A genetikai UH-ról meg majd számolj be, a két manód biztosan izgalmas látványt hoz. Talán ki is derül a nemük?

Oxigen Kép
Maltofer-Fol-t írass ki a dokiddal. Nekem ez bevált. Amit a patikában/drogériákban lehet vény nélkül kapni, általában tized (!) vastartalmú, mint ez. Arra is kell gondolni, hogy a bevitt vasnak kb. csupán a 40%-a szívódik fel, a többi rész egy az egyben kiürül feldolgozatlanul Kép. Ja nem tudom szedsz-e magnéziumot, de a vasat magnéziummal együtt nem szabad bevenni, mert gátolják egymás felszívódását. Kb. 4 óra hossza teljen el a kettő között. (A Maltofer-Fol-nak csoki íze van!! Ha másért nem ... Kép)

Vanda
16+4

Vanda

Kép
vanda

Magunkról is egy picit:

Ma voltam gondozáson, vérnyomás, stb. minden rendben van. Levették a vért AFP-re, hepatitisre, és délután a kórházba bepróbálkoztunk a baci tenyésztés eredményéért, hátha készen van (egy hetet mondtak, és az még nem telt le). Nagy meglepetésemre megvolt! Félsiker. A baci neve klebsiella, vagyis nem a "húgyúti fertőzések 50%-át. e.coli okozza" táborba estem, hanem a "másikba", ezért nem hatott a Pyassan. Kaptam Augmentin-t, ezt kell egy hétig szednem, és utána ismét vizeletkontroll. Kész tortúra egyébként.
Este pedig sikerült a dokimhoz is eljutni és végre-végre megnézhettük Maszatkát! KépKépKép Leírhatatlan öröm volt, kis feje 36 mm átmérőjű, mellkasa szintén, combcsontja 22 mm volt. Épp csücsült, vagyis fittyet hányt a fejvégű úszkálásra. Hihetetlen nagy már, olyan jó volt látni a gerincsorát, mindenét, ujjait megszálmoltuk, épp egy okét mutatott KépKépKép. Képet sajnos ott nem tudunk kapni, de a napom így is boldogan zárult, hogy Vele minden rendben van.
Reméljük, az Augmentin mostmár tényleg használni fog....
Jó éjt mindenkinek!
Vanda
16+4
(Méretek alapján Maszat pont ciklus szerinti idős! Kép)

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok,most csak röviden.

Pipocska, bevennél a táblázatba? Már egyszer bennt voltam, de most megint hiányzokKép És nagy munka lenne idörendbe tenni a mamákat???
Szóval, Barbi, név, azonositó is.
Kor: mindjárt 30
Terhességi hét: 21+5
Szülési idö: Június 10.
Egy baba, fiú, és talán Dani
Lakhely/kórház: Kanada, Calgary
Testvér: 2003. Augusztus 1.,Ádám
Elhalt terhesség: 2002 február, 12-héten.

Megyek is, itt már késö van,
Sziasztok

Barbi
21+5

Kép
Kép
barbi

Sziasztok,

VikoKép
Ari vagy hogy hianyoltal! Jol esett! El vagyok havazva meloval, vizsgakkal, doktorim szervezesevel... ugy tunik suru lesz az eletem a szulesigKép mar alig varom hogy kibujjon Boribaba, es csak vele foglalkozhassak, de gondolom mindenki igy van ezzel!
Orulok hogy a veseddel semmi gond! Azert teazzal es igyal sok vizet! Lehet hogy egyszeru megfazas volt?

Tegnap voltam dokinal, szerencsere minden ok, holyaghurutnak bucsut mondhatok!! (VandaKép nalad mi az eredmeny? Bocs csak atfutottam az uzeneteket, lehet hogy irtad mar)

PipocskaKép
Ami nalam hianyzik a tablazatbol: Kislany, Borbala
koszonet hogy atvallaltad! (bocs, de en eszrevettem hogy pl. Krimo is bent van, sajna o is elveszitette a babajatKép, es hianyoltam Pizzamamat, kulonosen mert mi egy idore vagyunk kiirva) ezek csak eszrevetelek, es tenyleg szupeul csinalod!
Ja, en sajna a marc.5re nem tudok menni, mert vizsgazom a valtozatossag kedveertKép

Engem meg riogatott mult penteken a vedonom, hogy meg kell ismetelni a vervetelet (utoljara AFP-hez vettek) mert a hepatitiszt nem tudtak kiertekelni. Nagyon gyanusan hangzott, es csomot telefonaltam utana, deSENKI nem birta megmondani, se a korhaz, se az ANTSZ, se a viruslabor, rohej!! Mindegy, ugyis aktualis egy ver/vizelet vizsgalat. A cukorvizsgalat nalam 26. heten lesz, eloszor a zsomles/tejes aztan ha az nem jo utana kell csak a cukros lotty!
LEnyok kilokkal hohy alltok?? En mar +6kg-nal tartok, es ez elremiszt! Neki kellene allnom fogyozni? Csak mert elotte is voltak tartalekaimKép. Nem akartam 10-nel tobbet izni, de meg csak a felenel tartok! mi lesz igy??

Udv mindenkinek, ritkabban, de azert benezek,

Ja! a legfontosabb!!!! Mikor rugott eloszor Boribaba?? nyelvvizsga (irasbeli)kozben egy bazinagy ekloadoteremben ultem az elso sorben, gornyedtem mar mesfel oraja, es akkor bummmmmm!! Elkezdtem vigyorogni mint a tejbetok, nem tudom mit hittek a vizsgaztatok ott elottemKép

Na akkor minden jot megegyszer,
Timi
(21+0)
splendida

Jajj, VandaKép
Most latom, itt volt a szemem elott hogy mi az eredmenyedKép Hat, az augmentin tutira hasznalni fog! Nekem bejott! Figyu, neked az orvosod nem irt hozza Candibene huvelytablettat?? Csak mert nekem igen, azert hatha az antibiotikum legyengit alul, es ez megvedett egyuttal a gombas fertozes ellen! nem akarok okoskodni, csak nekem ezt mondta a dokim, es nekem bejott, vagyis nem kaptam el utana semmit. De persze nem feltetlenul van ez! Orulk hogy Maszatkatokkal minden ok! Irigyellek a pocid miatt, az enyem igencsak beindult!! (en meg szeretnem a telet ezzel a telikabattal kihuzni, es mar epphogy be tudom gombolniKép, de persze nem az a lenyegKép)

Pussz, Timi
splendida

Splendida Kép
Szóval elhagyták a véred... Kép és nem merték bevallani Kép. Nálunk a 24. héten lesz terheléses cukorvizsgálat és cukroslötyivel.
Végre Valaki, aki kigyógyult a hólyaghurutból!! KépKépKép Éljen! Kép
Az augmentin valóban lórugás, nagyon remélem, hogy kigyógyít. A gombákról is értesültem, sajnos fogékony is vagyok rá. Amikor a Pyassan-t kaptam, akkor kaptam Pimafucin hüvelykúpot is, most nem írt fel semmit a doki. Sajnos már tudom előre, hogy lesz gombám Kép, de a dokit nem akartam célirányosan "vezetni", azt nem szeretik. Két hét múlva kell visszamennem hozzá a már lement kúra + újabb vizelet eredménnyel, s akkor ha lesz gondom, majd szólok neki. A Candibene csak vényre kapható? Hány napig kellett használnod?
A plussz 6 kg-t miatt ne aggódj, inkább próbálj most nasi helyett gyümölcsöt, joghurtot fogyasztani. Én az elmúlt hétben rengeteget sütiztem (szülinap, ünneplések), hogy ahh mi az nekem, aztán tessék +1kg. De tudom, hogy ez nem a babától jött fel, hanem tényleg attól, hogy elhagytam magam nass terén Kép.
Nyelvvizsgád sikerült? Miből vizsgáztál?

Vanda
16+5

Vanda

Kép
vanda

Vanda Kép
Ne aggódj, én 18 hetesen éreztem elöször rugásokat, vagyis inkább kopogtatást. Nagyon vicces volt. Azóta meg néha úgy beindul Kép
Ja, és én is augmentint kaptam az e.collimra (tudom, másik tábor Kép), és a kontroll-pisinél már minden rendben volt.

Splendida Kép
Kilók terén aránylag jól állunk, bár fogalmam sincs az aktuálisról (a dokinál szoktam mérni, havonta 1szer) De ugye elöször 48-rol lefogytam 44-re, aztán fokozatosan visszahiztam, és pont 2 hete 51 kilo voltam. Most ez 7 kilo hizásnak számit, vagy 3-nak??? Kép Mindegy is, nem nagyon izgatom magam emiatt, amig a babámmal minden rendben.

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

VandaKép
Örülök, hogy minden rendben ment a dokinál. Ne aggódj, mostmár minden pillanatban elkezdheted érezni a kismanótKép

Majd én is megsasolom ezt a két fajta mellszívót, mert szerintem ugyanaz, csak +1 csatlakozója lehet amit lehet használni cumisüveghez vagy pohárhoz.

PipocskaKép köszi, és bocsi, hogy nem irtam, igen küldtem tegnap emilt.

GiggancsKép
Csak annyit tennék hozzá, hogy programcsászárnál nincs vajúdás. Maximum annyi, hogy beindul a szülés, a kismama bemegy már az első gyanús jelre a kórházba, megvárja a dokiját és már vágják is. Velem 2 óra alatt végeztek az első jeltől számítvaKép
Gondolom nálad azért volt vajúdás, mert normális szülésnek indult és közbejött valami kontraindikáció.

Hát??? Ha ilyen szégyenlős a kismanó... majd legközelebb sikerül nemet nézni.

Hanee,
Nem vagy béna ne aggódj. Én a szemem miatt (retinaleválás) nem szülhetek/szülhettem normálisan. Hidd el a szülés csak egy állomás (bár fontos) a gyereknevelés hosszú és göröngyös útján Kép Kép Kép

SplendidaKép
Sajnálatos hirt kell közölnöm veled. A végére még több jön fel, sajnos. A baba nő, a mellek elnehezednek (még jobban) a magzatvíz mennyisége nő, a placenta nehezebb lesz és + zsír is lerakódik, az étvágyad mégnagyobb lesz, stb.

Szerintem ne görcsölj a kilókon, ha jók a laboreredményeid. Én az elsővel 18 kilót híztam, szülés után 2 nappal -12 kilóval mutatott kevesebbet (szerintem a kiürült sok-sok viz miatt), szóval +6 kiló maradt rajtam.

Bár nem tudom milyen tejcsárda leszek most, mert már most akkorák a melleim mintha szoptatnék!!!

Ja igen, 1-2 nappal ezelőtt valaki irta, hogy fehér "gyöngyöket?" lát a mellbimbóján. Hát igen, ez egy kevés tejci ami kifolyik és megszárad a mellbimbó rései között. Teljesen normális.

Még annyit elsőre szülő lányok és neked Vanda, hogy a mellszívót ha elsőre próbáljátok akkor: lehetőleg szülés után próbáljátok mivel a mellbimbó "izgatása" (nem szexuálisan értem Kép ) előidézheti a szülést.

Aztán, ha olyanok vagytok mint én és (a 30. hét felett) ennek ellenére szeretnétek kipróbálni a fejőgépet és rácuppantjátok a melletekre és meghúzzátok a kart! Hát mit mondjak, meglepő lesz és furcsa, és kellemetlen mert a mellbimbó a vákuum hatására iszonyatosan megnyúlik, teljesen kifordul! Ez normális KépKépKépKép nem kell megijedni.

Na megyek, pusszancska,
MJ-Móni
16+5
mj__móni

Sziasztok,

Nos, itt a várva várt terhesek teájának összetevője: csalán, palástfű, orbáncfű, méhfű(citromfű másik neve), cickafark, zsurló. Ennyi a titok... igyátok rendszeresen, nagyon jót tesz. Össze kell keverni az összes fincsi növényt egy valamibe és akkor a forrásban lévő vizhez adni mindig egy kanállal. Jó sokáig elég... ÉN lefőzöm reggel és egész nap ezt iszogatom.
Egészségetekre váljék...:-))

Párna: nem lehet túl drága olyan 2-3 ezer körül mozoghat, ma megyek oda este, úgyhogy meg tudom nézni. Prána párna a neve és a lényege, hogy tönköllyel vagy kölessel van töltve, ez megnyugtató és nagyon kényelmes a babának és mamának is.

Minden UH-hoz és AFP eredményhez gratulálok. Én is lassan megyek babát nézni hétfőre bejelentkeztem a Praxisba a Györffy Mátyáshoz.. Már várom...

Voltam tegnap tornán a Szt. Imrében, hát mit mondjak, mint a heringek úgy voltuk elosztva, de jó volt. Érdemes járni, nem mondom, hogy ide de bárhová, jó és hasznos dolgok hangzanak..

Johannazsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!
KIcsit nehéz veletek tartani az iramot, mert a meló rengeteg, és szinte már visszaolvasásra nincs időm. Azért néhány dolog:

Hanee, Judyt, Bogárka!
Gratula az AFP-hez! Ugye milyen megnyugtató, hogy minden rendben van? Kép

Bogárka!
Neked külön gratula a fiúcskához! Ideje lenne, hogy mi is végre megtudjuk, mire számíthatunk...

Vanda!
Sajnálom! A pisit főleg, meg a jógát is! Kitartás, és kúráld magad!

Giggancs!
Engem mindenképpen érdekelnének a babakocsik!!! Te jógára nem jössze esetleg kocsival? (Ld estetleg el tudnád hozni őketKép) Vagy utána nem tudnánk megszervezni, hogy valahogy megkukkantsan őket?

És néhány kérdés mindekihez:

1. akinek nincs semmi olyan baja, ami miatt pihenésre, avagy fekvésre lenne ítéltetve, az meddig dolgozik? Én belőttem a 8. hónap végét, de hát a fene se tudja, hogy fogom-e addig bírni. Ki hogyan gondolkodik erről?

2. Kilók. Én már a terhesség elején rendesen túlsúlyosan indultam (72 kg), amitől akkor majdnem szívinfarktust kaptam. Viszont a terhesség kezdete óta egy grammot nem híztam, és most vagyok 17+4. Ez normális? Vagy kezdjek el aggódni?

3. Hordozókendő-téma: nekem nagyon tetszik a dolog, és szerveznek másfél órás "tanfolyamot" is arról, hogy milyen kötési módok vannak. Szerintetek érdemes elmenni egy ilyenre, vagy egyedül is el lehet sajátítani? Valaki volt már? Valaki jönne? (Havonta egyszer van, ha jól emlékszem, minden hónap első keddjén, valamerre Zuglóban...)

Köszi előre is a meglátásokat
Gem
17+4
gemini

Szia VandaKép
Ha elozoleg szedetett veled gombara kupot, most nem ertem miert nem. Egyebkent en dokim is ilyen, nem szereti ha okoskodok, de neha nem birom befogni a szamKép Tegnap is teszteltem: modtam hogy megszurtam magam egy csirkecsonttal, es mi lenne ha elkuldene toxoplazma vizsgalatra. Hat en gyoztem, fo hogy a kismami nyugodt legyen... Szerintem kerdezd meg lehet-e veny nelkul kapni a Candibenet. Egy dobozban 3 db van, en 2 dobozzal szedtem, szoval 6 napig.. Majdnem mig az augmentint.
A veremet elkevertek tutira (legalabbis remelem, es nem az eredmeny miatt kell megismetelni), na mindegy, holnap megyek ismet, es a vizeletvetellel legalabb kontrollalhatjuk a hurutot..
Jo, nasi helyett gyumiKép Becsszo.. na meg eloszedem azt a szuper terhestornakazit isKép Eddig nem ertem ra, meg a hasam is fajdogalt (mar jobb a Magnezium segitett).
Meg nem tudom sikerult-e a vizsgam (nemet) eleg huzos, mert doktorihoz kell egy kozep es egy alap (most meg, kesobb ket kozep), es egy ev nemettanulas (0-rol kezdve!) utan, ugy hogy honapokat kihagytam mikor Olaszo.ba voltam, meg fekudtem a terh. elejen, na szoval nem biztos hogy most osszejott, de muszaj egy-ket honapon belul osszehoznom. Meg szerveznem kell a szigorlatomat is, az majd ilzyen nagy pocakos vizsga leszKép kivancsi vagyok a tanarokra, talan nem szivatnak egy kismamitKép

Na ciao,
Timi
splendida

GeminiKép

En is tulsulyosan indultam mint te! Orulj ha nem jott fel semmi! Ezert mit tettel?? (mi a titkod??) mondjuk en nem fogtam tulsagosan vissza magam, es fel is jott 6 kg sajna. Fogyozni nem szabad (ezt mondtak a terhesseg elejen) es szerencsere a terh. elejen gyumiket kivantam ezerrel. De most mar ez alabbhagyott, sutik is becsusznak, persze nem sokszor. Nem tudom, talan alkati kerdes. NEM akarok 10-nel tobbet hizni, ugyhogy mostantol vigyazok. Egyebkent nekem is az utobbi idobben lendultke mag a kiloim, a 12. hetig 2 kg jott fel, aztan 9 het alatt 4 kgKép. mindegy, meg nincs veszhelyzet, te meg inkabb orulj hogy eddig nem jott fel semmi!!
Ja, munkat en is igy szeretnem, utolso honapban nem karok ide feljarni dolgozni. Pihizni fogok otthon!(mondhattam volna (mint korabban itt elhangzott es parazs vitat valtott ki) segget noveszteniKép de az mar megvanKép)
ciao
Timi
splendida

Gemini!

Sajnos nem valoszinü, hogy megyek jogára mert ugy néz ki hogy a Gigivel megemeltem magam és fáj a hasam. De ha nem mennék szivesen oda megyek eléd a végére, mert nem messze lakom és akkor eljöhetünk megnézni. De addig még beszélünk ugyis.

Giggancs (20+3)
giggancs

Giggancs!
Sajnálom, hogy megemelted magad!
Tényleg jó lenne összefutni, és akkor kispapit is hoznám, hogy szemlézze meg ő is a járgányokat!
Gem
17+4
gemini

Márti!
Milyen volt az első napod?
Gem
17+4
gemini

Szia Barbi!

Természetesen beteszlek a táblázatba.
Viszont nem igazán értem ezt a nagy munka lenne-e időrendbe tenni dolgot.
Ezt a táblát Mzx-Móni indította, és kezdetektől fogva így van, hogy terhességi hét, és nap szerint vagyunk sorba rakva. Én ezt nem variálnám át ha nem baj!
Ha nem ez a gond, akkor írd meg pontosan, mert nem értettem.
Egyébként jól gondoltad, nem kis munka, már 3 napja folyamatosan ezt csinálom, mert 3 hétig nem frissített senki. Persze nem panaszkodom, önként vállaltam.Kép Ezért is írtam tegnap, hogy csak egy hét múlva teszem fel a következőt, addig gyűjtögetem az adatokat.

Kép
Kép
pipocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?