Üdv kismamákok,
régen jártam erre, mert ugye már nem minden nap látom az én drága kisunokámat Ivánkát. De gondoltam időnként azért beszámolok róla.
Most lesz 6 és fél hónapos, és kb két hete felállt. Előtte csak kutyázott meg egész sajátos stílusban mászott, de a doktornéni javaslatára - no meg a lányom is nagyon benne volt, elev szándékában állt - elvitte bébiúszásra Kőbányára a KÖSZI-be vagy valami hasonló a röviditése, nem tudom pontosan, de éppen 5 percre van gyalog. Nos a második úszásóra után - amit nagyon élvezett, felállt, és a felállás után szinte azonnal minden probléma nélkül ide-oda kezdett forogni, amit ugyan még újabb korában már megcsinált, de aztán úgy tett mint aki elfelejtette. Sőt, a mászása is pillanatok alatt szabályos lett, most úgy mászik a két kezét is összhangba hozva a lábával, mint a csík. Ülni még nem ül magától, hanem térdel.
Mostanában nagyon nehéz vele, mert nem érdekli sem a játék, se semmi, csak az, hogy ujra és ujra felálhasson. És ugye ebből kifolyólag másodszor is megjárták a kórházat, mert egyszer annyira hanyatt esett, hogy a lányom nagyon megijedt és bevitte, aztán persze ott tartották. (Először 4 hónaposan volt kórházban, mert álmában lemászott az ágyról, mert kettejük közt feküdt, a vejem meg felkelt, hogy ő akkor inkább szémitógépezik, a gyerek meg arrafelé mászott álmában, aztán elfogyott az ágy). Mindkét alkalommal vaklárma volt persze, és azóta még többet zakózott, de hát nem lehet minden esés után bevinni a kórházba...
(Csak éppen az elsőnél annyira megijesztették a lányomat az órákkal később jelentkező koponyaűri vérzésekkel, hogy teljesen beszart.)
E második alkalommal már az ijedtsétől a lányom teje is elfogyott, de hálistennek mostanra már szinte mindent eszik, tejpép, rizspép, főzelék, gyümölcs, csirkemell pépesítve, szóval nem volt nagy megrázkódtatás.
Két foga van kinn, nagyon megszenvedett vele.
Ha valakit érdekel itt vannak a legfrisebb képek képek a harmadik albumban (jelszó meg minden Ivánka)
http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=3091&page=3&image=107168 Megnéztem a képeiteket, azért azt meg kell hagyni, hogy a Schöfliben nagyon szép babákat szednek ki az anyákból...