Új privát üzeneted érkezett!

Akiren, Vikó, Judyt
Köszi a gratulációkat.

Falina
Én is örülök, hogy minden rendben van a babócával.

Mircimama
Az AFP-re én úgy tudom nem kell éhgyomorra menni. Legalábbis én megkérdeztem attól aki levette a vért, (mert a soromra még elég sokat kellett várnom és majd lefordultam már a székről)szóval azt mondták, hogy nyugodtan ehetek. Így kb. fél órával a vizsgálat előtt ettem. Azért remélem ez nem torzítja nagyon az eredményt.

Adri
16+5 v. 17+2
adri77

Adri,
igazad lehet! Nekem eszembe sem jutott, hogy megkérdezzem... vérvétel=éhgyomor (csak én vagyok ilyen berögzült?)

Mircimama
mircimama

Most mar ertem mert irjatok neha, hogy elszallt. Nekem is most kezdhetem elorol. Ezentul mielott elkuldom kijelolom a szoveget es benyomom a Ctrl C, igy legalabb nem veszodik el, be tudom masolni a word-be. Nos ujra.

Tunderke,
En nem vagyok Peterfys, nekem azt mondtak ma a vervetelen, hogy 2 het mulva lesz eredmeny es penteken szallitjak a mintat a Shöff- Méreibe. 3 nap alatt megvan az eredmeny, fel kell hívni a Shoff-it es a TAJ szam bemondasaval megmondjak, de a dokinak csak 2. het mulva kuldik ki. Nehany korhaznak van sajat laborja, lehet, hogy a Peterfynek is, gondolom ott hamarabb van eredmeny.

Adri,
Gratulalok a jo eredmenyhez, a korrigalt ertek azonban elgondolkodtatott. Nekem jan. 3.-ai sulyom volt a papiron 58 kg, amikor eppen fogyoban voltam. Most az utobbi ket hetben erosen no a pocim, mar a parom is erzi ha a terden ulok. Van ugyan ket merlegunk, de nem tul megbizhatoak. Az egyiken 32 kg vagyok (ennyit nem tudnek letagadni) a masikon stabil 59 kg (lehet hogy kiakadt). Szoval a korrigalt ertek nalam nem lesz tul megbizhato.

Falina,
Nekem a 9. heten volt komplex ver es vizelet vizsgalat. A 12. heten lett volna nyaki redo, de lamaradtam, mert mar allitolag 13. hetes voltam es igy nem vizsgaltak. Most a 16. heten van az AFP vervizsgalat.
A melltartorol annyit, hogy en 18 ezret olvastam, csodalkoztam, hogy ilyen draga holmi, de valoban a 18 Ft. mar eleg olcso.

Lanyok,
Ma vagattam le a hosszu hajam (alt isk. korom ota hosszu). Mivel a parom nem nagyon orult a hajvagasi otletemnek mondtam, hogy legyen fel hosszu. De hat a fodraszok mar ilyenek, most szerintem rovid haju vagyok. Nem banom, mert festeni nem akartam es mar nagyon lenott, egyebkent is nott mint a bolondgomba, de nem volt szep. Most megujjitom. Csak ne birizgalna ugy a tarkomat, olyan szokatlan.

Szep napot nektek!
Monika 16+3-6

mmónika

Johanna,
Franciaorszag

Nekem penteken a haziorvosunk kiirt antibiotikumot, mer nagyon meg voltam fazva es felment a lazam 39-re. Be is szedtem rendesen, meggyozott rola, hogy szukseges. Hat mit mondjak, penteken es szombaton cudarul ereztem magam, vasarnap meg ugy gorcsolt a hasam es a hatam tajekan, hogy fel sem birtam kelni. Telefonaltam a haziorvosomnak, aki jol leszidott, hogy "ha nem bizok meg benne, hat miert mentem hozza?", majd telefonaltam a nogyogyasznak is hetfon, aki hatarozottam megtiltotta, hogy folytassam az antibiotikum szedeset. Most kerdezem en magamtok, ezek utan kiben bizzunk??
Remelem nem csinaltam hulyeseget, hiszen a nogyogyasz is mondta, ez az antibiotikum nem veszelyes, de akkor nem ertem miert gorcsoltem be. Kedden megyek, majd meglatom.

Nektek volt mar ilyen tapasztalatotok?

Udv,
Aniko
12+1

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!
Falina!
Nagyon örülök,hogy minden rendben ma is zürös napom volt de azért gondoltam rád és ment a drukk!!!
Lányok!
Szeretnék kérni segitséget.. fiúneveket.
A családnév:Domiter
A két meglévő fiúcska:Dávid,Dominik.
Lány nevünk van:Lili,Vivien.
Köszi
Rita 18

rita77

Tündérke!

A Péterfy-ben nekem egy keddi napon veték le az AFP. A terhesrendelőben azt mondták, hogy 2 hét múlva lesz eredmény. Akkorra jelentkeztem volna UH-ra, de az már karácsony előttre esett és az mondták nem lesz UH, így azt kértem, hogy írjanak be hétfőre. Velem is pattogott az UH-s, hogy ha nem lesz papír nem csinálják meg blablabla
Szóval pénteken (a levételtől számítva 10 nap múlva) felhívtam a terhesrendelőt, hogy megérkezett-e az eredmény. Megvolt, megnyugodtam, hétfőn mehettem UH-ra.
A lényeg, hogy 1 hét alatt nem biztos hogy megvan, de 10 nap alatt megvolt. Nem tudom, ezzel segítettem-e. Kép Kép

Akiren
(23+1)
akiren

Sziasztok!
Aniko47
nem az antibiotikum ártalmas, hanem a fertőzés. Az első babámat egy csúnya vírusfertőzés után vesztettem el.
Eért most beoltattam magam minden lehetséges betegség ellen (influenza, pneunococcus, hepatitis).
AFP-eredményre ilyen sokat kell várni? Nekem 4 nap után megvolt.
Saskia most nagyon jól érzi magát. Az időjárást figyelembevéve, lehet, hogy belémfagy? Utálom a telet!!! Mikor lesz nyár? 30 fokos meleg? Itt csak hó és hideg van.
Betsy
Vendég

Akiren!
Köszi,persze,hogy segitett.KépAkkor én is majd érdeklődöm,mert nem nagyon akarom az időpontjaimat áttologatni.Az az uh-s nőci ritka nagy paraszt volt,de ha előbb meglesz az eredmény,akkor úgyis kénytelen lesz átírni az időpontomat.
Mégegyszer köszi!
T.

Kép

Kép
tündérke26

Aniko,

Nem tetszik a háziorvosod hozzáállása. Micsoda szöveg ez, hogy leszid mert aggódsz a babáért?

Én is egész héten ilyen megfázásos lázas bigyóval küszködtem, de nekem azt mondta a háziorvos, hogy valószinűleg virusos eredetű, igy hiába szedném rá az antibiotikumot, bár mondta, hogy van jópár amit terhesség alatt is szabad. Valóban algopyrin mellett két-három nap alatt el is múlt a lázam, azóta a torokfájással meg köhögéssel küszködöm, de már ezek is múlnak el.

Persze mi (betegek, ill jelen esetben terhes nők) nem vagyunk orvosok, ezért az elbirálni nem nagyon tudjuk, igaza van-e az orvosnak mikor ezt vagy azt mond. Én csak úgy érzem, rossz stilusa van a háziorvosodnak. Mellesleg az sem ártana, ha a szülészorvos meg a háziorvos egyetértene.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok lányok!

Sajnos nincs most időm/erőm végigolvasni mindent, amit irtatok, erre hétvégén kerül majd sor. Azért írok, hogy egyrészt ne aggódjatok, velünk minden a legnagyobb rendben, csak hétköznap eléggé elfoglalt vagyok és estére már fáradt (ráadásul mostanában kötelező családi program a Stargate-ből pár rész megnézése).

Azért röviden rólunk és majd egyebeket írok még hétvégén:

Kedden voltam AFP + Hepatitis vérvételen (Tudtátok, hogy a hepatitis vizsgálata is kötelező? És hogy az AFP-vel együtt szokták csinálni? Akinek esetleg nem csinálták meg szóljon miatta, mert ha nincs megcsináltatva, a gyereket születése után beoltják egyből!), aztán fogorvosnál is... lányok! Sürgősen menjetek fogorvoshoz! Nekem soha nem volt inygyulladásom, de most olyan kezelésen estem át, ami közben azt hittem bepisilek a fájdalomtól. Azt mondta a dokim, hogy be van teljesen gyulladva az inyem (én nem vettem észre, mert még nem fájt, időben mentem) és hogy ez nagyon gyakori kismamáknál, ne ijedjek meg, csak mossak sokat fogat és tavasszal menjek vissza a biztonság kedvéért mégegyszer. Szóval melegen ajánlott kontrollra menni (arról nem beszélve, hogy ugye kötelező is).

Kérdés: Az AFP-vel kapcsolatban hol tudok érdeklődni és hány nap után van meg az eredménye? Van valami telefonszámotok? És milyen adatot kérnek tőlem hozzá? Nekem semmilyen számom, vagy ilyesmim nincs róla, mert a papírokat nem adták vissza, az orvosomnak küldik ki, azt mondták.

Képzeljétek el, a háziorvosom elküldött engem egy süllyedés + AST vizsgálatra (vérvételes) és mondta a nőgyógyim (kacagva), hogy ő ezt nem érti, hiszen a terhes nők süllyedése mindig magasabb, tehát fölösleges megcsináltatni a vizsgálatot (maga a vizsgálat egyébként azt mutatja meg, hogy van-e valamilyen fertőzés vagy ilyesmi a szervezetben). Mondta, hogy ne lepődjek meg ha nagyon magas lesz, mert ez természetes..
A háziorvosom túl alapos Kép Kép Kép Maradjunk ennyiben Kép

Kiskrampusz néha erősebben mocorog már, habár még mindig nem érzem minden nap, hogy mozog. Valamelyik nap viszont éjszaka egy órán keresztül bukfenc-partyt csinált a pocimban.. annyira jó érzés volt Kép

Remélem mindannyian jól vagytok, hétvégén jövök!

Ezer puszi mindenkinek!

hanee (17+1)
hanee

Hanne

A telefonszám: 1/476-4458
2-3 nap múlva erdeklődhetsz.
Csak a taj számot kérik.
drika

Tündérke!

Én hétfői napon mentem afp-re és nem az utána következő hét szerdán, hanem az azt követö szerdán mehettem az eredményért. Érthetöen irtam?Kép

Mircimama!

Melyik része érdekelne bővebben?

Falina!
Hát igen! Azt a két nullát elfelejtettem, tehát
1800-ft a melltartó!

Giggancs (19+4)
giggancs

Rita!

Mit szólsz a Simon, Bálint nevekhez? Megy a vezetéknevetehez Kép
Most csak ez jutott eszmbe oly hirtelen, de majd belenézek egy naptárba is Kép Kép

Akiren
akiren

Pipocska!

Sikerült bejelentkezned a Praxisba?
Remélem hamarosan tudsz 3D-s képet felrakni a fiúcskáról Kép Kép

Akiren
akiren

Sziasztok!
Akrien!
Köszönöm a neveket nem is olyan rossz!!!!!!!!!!!!!
Nekem hétfön vették le az Afpt és ma telefonáltam de csak holnap lesz meg az eredmény.
Puszi nektek.
Rita 18

rita77

Judyt,
még apuci mobilján van a kép, ő meg meetingel. Ezen most nem látszik olyan jól, mint az 1 héttel ezelőtti felvételen.
F.
falina

Akrien!

A napokban fogok bejelentkezni, hogy a következő hétvégére kapjunk időpontot.
Nagyon várom már. Ha a tied majdnem 600 g volt, akkor lehet, hogy mire én megyek már olyan 8-900-nál fogunk tartani.Mondtam múltkor Lacinak, amikor megírtad az adatokat, hogy képzeld a Picurkó már majdnem 600 g. Mire Laci megkérdezte, hogy honnan tudom, rávágtam, hogy onnan, hogy Akriéké is annyi.KépKépKép
A 3 terheléses cukor az komoly????
Nekem a Györgyike azt mondta, hogy majd a 28-30. hét között fogják valamikor megcsinálni. Nekem ez lesz az első.Kép

Tündérke!

Úgy látom, hogy már többen is válaszoltak neked, és egy tel. szám is van, ahol pár nap múlva már megmondják az eredményt. Hozzám kár mérni, mert az ünnepek miatt nekem minden úgy elcsúszott, hogy betöltöttem már 21. hetet, amikor uh-ra mehettem.

Wikka!

Örülök, hogy te is meg voltál elégedve a doktorúrral. KépKép

Akri!

Akkor mi már 6 hónaposak vagyunk?KépKépKép

Hanee!

Örülök, hogy előkerültél.Kép
A baj az, hogy ha néha nem jelentkezel be, én már hajlamos vagyok a legrosszabbra gondolni.
Találka???

A táblázatnak én is örülnék, mert akkor megint körvonalazódna egy kicsit, hogy ki hol tart, hol fog szülni, fiút, vagy kislányt vár, illetve a nevek, stb, stb.Kép

Kép
Kép
pipocska

Minyu!

Köszi, ezek nagyon jók!KépKép

Kép
Kép
pipocska

Jó reggelt! Kép

Nekem az AFP vizsgálati papírra ráírták, hogy éhgyomi...

Pár napja fájdogál a hasam, olyan érzés, mintha le akarna szakadni. Na nem olyan erőteljes, csak tompa. Leginkább este hazafelé menet van ez, meg aztán amig le nem fekszem. Már most olyan furi ez a súly, jó nehéz lesz a végére. Kép Megértem, miért van a túlsúlyosoknak minden bajuk.
Szerintetek normális dolog ez a fájdogálás. Ugye csak a növekedéstől van?

Puszi:

Viki(17+4)
vikó

Jó reggelt!
Mindenkinek köszi a válaszokat,megnyugodtam,nem kell túlzottan felboritani a programokat.
Szép napot!
T.

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok, jó reggelt!

Hanee,
a hepatitist (elvileg) az AFP-vel veszik le, csak azt mindig a védőnőnek küldik, tehát Te meg sem kaphatod, nehogy "elhallgasd" az eredményt. Ki van ez találva!!! Kép

Giggancs,
hogyhogy 20 év után hoztad Őket össze? Nem voltak beszélő viszonyban? Te nem is ismerted Őket, mikor összejöttetek (házasodtatok) a Pároddal? Ilyen részletekre gondoltam...

Rita,
Domiter Levente? Kép

Pipocska,
én tegnap töltöttem a 22. hetet, akkor (Mmonika számítása szerint) én is már a hatodik hónapot kezdem ma??? Ez kardinális kérdés Kép Kép

Lányok,
ma megyünk megrendelni a babakocsit a Soroksári útra !!! Most annyira izgulok, mintha legalábbis az első babának vásárolnék Kép

Viki,
akkor lehet, hogy mégsem volt akkora hülyeség éhgyomorra menni az AFP-re? A hasfájás valószínüleg a méhnövekedése miatt van, és estére el is fáradunk rendesen (én is alig várom, hogy vízszintesre tegyem magam és nem is nagyon kell altatniKép). Azért, ha bizonytalan vagy, beszéld meg a Dokiddal.

Mircimarca (22+0)
mircimama

Sziasztok!

Pipocska!
Én tegnap délelőtt telefonáltam és azt mondták, hogy már csak jövő csütörtökre és péntekre van időpont. Csütörtökön az első 10 órakor volt, pénteken pedig 8-kor. Azt lefoglaltam Kép! 12+2 leszek akkor és már csak 7-et kell aludni Kép!
Azt mondták, hogy csak 2-ig vannak minden nap.

Falina!
Örülök, hogy minden rendben van. Mi lenne ha valami erősebb magnéziumot próbálnál ki a görcsök ellen? Valaki írta már, hogy mik erősebbek, mint a Magne B6. Aztán ha görcsölsz akkor meg Nospa. De ez persze csak az én ötletem.

Ma megyek kozmetikushoz, de egy kezelést nem merek bevállalni,mert félek, hogy elhányom magam a kencéktől. Így csak gyantáztatok (újabb babona: nem marad nyoma a gyereken, a fiamnál teszteltem Kép Kép), meg a fodrásznál levágatom a hajam. Így maradnak a miteszerek, pattanások és itthon radírozgatom, kenegetem őket.

Üdv, Virág (11+2)
virga

Jó reggelt!
Kész van az Afp:1,3 mom:57
Azt mondták hogy tőkéletes!Megkönyebültem,olyan jó!
Vikó!
A hasfájás a tartószalagok nyúlása miatt van ahogy a baba súlya növekszik.Egy idő útán majd jóbb lesz.
Ma szabadnapoos vagyok kicsit takarítok ,útána meg megyek a fiúkért ebéd után.Remélem mindenkinek jó napja lesz!
Rita 18+2

rita77

Sziasztok Lányok,
Micsoda cudar idő. Brrrrrrrr.... én sem szeretem a teled, de a nyári 30 fokot sem! A 20-25 fok nyáron a legszuperebb, éppen ezért a tavalyi nyár volt az amit a legjobban élveztem, mert valóban "hűvöske" volt Kép

Hétfőn megyek AFP levételre + terheléses vércukira (cukorsziruppal és citrommal) + vizeletvizsgálatra + általános vérvizsgálatra + hepatitis vizsgálatra. Ha jól emlékszem 4-5 kémcsővel fognak levenni. Elfogy a véremmmmmm!!!!!!

Hanee
Múlt héten úgy gondoltam megmozdult kismanóm (14+ hétben). Aztán semmi 3 napig és úgy gondoltam csak valami félreértelmezett bélmozgás volt. Aztán 3 napra rá kaptam egy rúgást! Nem kaparászást, nem pillangókat, nem csiklandozás. Tegnapelőtt "buli volt a hasimban" tegnap semmi.

Rita77
Gratula a jó eredményhez.

Vikó
Szerintem a nap folyamán, ahogy az órák telnek, fokozatos terhelésnek van kitéve a hasid és estére bekeményedik. Ez okozza a kellemetlen fájdalmat. Szedjél Magnezii citricit vagy Magneorotot. Az segít, a magne B6-ot meg felejtsd el.

Puszi mindenkinek,
MJ - Móni
16+0
mj__móni

Megint sziasztok!

Még egy kérdés azokhoz akik a Praxisban voltak: jól értettem, hogy csak videókazettát kell vinni, CD-t, DVD-t adnak ott ha kérünk? Bár úgy gondolom,hogy annak a 200 Ft-nak bele kellene férnie a kifizetett 10000-be...

Üdv, Virág (még mindig 11+2)
virga

Mircimama,Rita!

Köszi a válaszokat! Én is úgy gondolom, hogy nyúlnak, növekednek bent a "dolgok", de olyan jó egy kis megerősítés. Kép Persze azért majd mondom a dokinak, de szinte biztos vagyok benne, hogy ugyanezt fogja válaszolni. Kép

Rita!

Gratula a szuper AFP eredményhez! Kép

Virág!

Kellemes szépülést Neked! Kép
(Egy gyantázás már nekem sem ártana, csak én magamnak csinálom, és semmi kedvem hozzá. Kép)

Viki
vikó

Sziasztok leányzók!
Küldök valamit, csak hogy nevessetek egy kicsit, bár már biztos sokan ismeritek...

Gem
16+6<!--attachment: Kismama_szak_csk_nyv-150080.doc*mime_msword.gif*application/msword*24.1**Kismama+szak%e1csk%f6nyv%2edoc --><center><pre>
Kép
Kismama szakácskönyv.doc (24.1 k)</pre></center><!--/attachment-->
gemini

Nem tudjátok, hogy a Soroksári úti bababoltokba (mintha több is lenne arrafelé) BKV-vel is ki lehet jutni? Ha igen, mivel?

Gem
16+6
gemini

Pipocska!

Terheléses cukor valóban 28-30 hét között lesz, de lesz még egy a 36. hét után is (ha jól emlékszem) és mivel én elejétől fogva Abkarovicsnál vagyok, nekem már volt a 10-12. héten is. Ezért van a 3!! Bár lehet, hogy a 36. hét után már nincs terheléses, de vérvétel meg vizelet tuti hogy van. Hát jó lenne, ha már csak ez az egy terheléses lenne
Egyébként én az elsőt kihánytam... bár egyébként is rosszul voltam.

Igen, már a 6. hónapba léptünk Szinte hihetetlen
Én is azért vagyok kíváncsi, hogy milyen lesz a 4D-tek, mert akkor tudom hogy a mi csajszink is hasonló.
Virga az előbbiekben említette, hogy nem biztos hogy be tudsz jelentkezni szombatra Kép Én 22-e előtt 3 héttel jelentkeztem be....

Akiren
(23+2)
akiren

Mj-Móni!

Szupi, hogy már nálatok is beindult a ficánkolás!
Lassan mindenki tud majd erről is mesélni. Kép
Köszi a választ Neked is. Egyébként eddig sem a MagneB6-ot szedtem, hanem a Béres Magnéziumát B6-tal. Egy gyógyszerész nő is ugyanezt mondta nekem a gyógyszertárban, hogy felejtsem el azt a MagneB6ot, mert semmit nem ér, és ő ajánlotta a Béres félét. Pár napja el is kezdtem újra szedni.
vikó

Rita77
Most azokat a neveket irom le, amik tetszenek és a fiamnak adnám, de mivel már van egy Dominikod (ez lesz a fiam neve, ha fiú lesz) ezt hagyom. A Benedeket és a Marcellt, Marcit most inkább hagyjuk (a gyakorisága miatt) bár mindegyik illene a Domiterhez.

Domiter Adrián (egyátalán nem gyakori)
Domiter Kristóf (bár ez elég gyakori név mostanában)
Domiter Tristan (vagy Trisztán - bár ez nem túl jó igy együtt a sok "r" miatt, de lehet, hogy csak szokás kérdése, és egyátalán nem gyakori név)
Domiter Péter

Üdv,
MJ-Móni
16+0
mj__móni

sziasztok,

lehet, hogy ti tudjátok, de nekem ez új volt, mert nem szerepelt a "menetrendemen", hogy a szülés előtt kb. egy héttel most már kötelező hüvelykenetet venni, hogy biztosak legyenek/legyünk benne, hogy semmiféle baktérium nem fogja bántani a kisbabát a szülés folyamán.

egy ismerősömnél ugyanis éppen ez volt a baj, volt valami nyavalyája, amit nem kezeltek, és a baba agyhártyagyulladással született. most már jól van egyébként, és remélem, hogy később is így lesz..

szóval, figyeljetek oda erre, ha esetleg a doktor mégsem tartaná fontosnak..

nem akartam okoskodni, csak az ismeretlen eredetű gombám aggasztott, persze megnyugtattak (a terhesgondozáson), csak ezt mondták még el, amit leírtam.

vikka 21+4

vigyázzatok magatokra ebben a cudar időben! Kép

KépKép
vikka

Sziasztok!

Most jól megijesztettetek.
Úgyhogy gyorsan felhívtam a Praxist.
4-én 11.20-kor megyek a Győrfy Mátyáshoz.KépKép
Hétvégére már nem volt hely.

Kép
Kép
pipocska

Vikka
Ez igen hasznos dolog, akkor, ha a kismanó időben jönKép Azonban jöhet akár 4 héttel korábban is és akkor igen nehézkes belőni a helyes hüvelykenet levétel időpontját.

De teljesen egyetértek, szülés előtt valóban érdemes ilyet csináltatni, csak szerintem nem 1 héttel, mert mire megjön az eredmény (3-4 nap) és mire kikezelnének, már rég ott sir a baba a karodon.

Én inkább 3-4 héttel előttét javasolnék és pluszban azt, hogy utána senki se menjen idegen helyre pisilni, fürdeni, úszni, nehogy véletlenül bekapjon valamit a köztes időben!

És még valami! A gombás fertőzés nem veszélyes, azonban a bakteriális fertőzés annál inkább veszélyesebb a babára. Ne feledjétek külön venni a kettőt.

A gombás fertőzés ugye viszket, csip, piros és túrószerű hüvelyváladékkal jár. Ezt már azért is kikezelteti a kismama, mert iszonyatosan kellemetlen. Aki fél és sokszor van gombás fertőzése, ajánlom neki a Gynevac kúrát www.gynevac.hu, de azért ezt is orvosa válogatja, hogy beadja e vagy sem, vagy hogy milyen véleménye van róla.

Azonban a bakteriális fertőzésnek sokszor nyoma sincsen! ezért veszélyes, de megjegyzem nem mindegyik, fajtája válogatja. Tünete, ha van, akkor zöldes, sárgás folyás meg még valami biztos, csak nem emlékszem.

Érdekesség képpen, nagyon érdekes az a mód, ahogyan sok kórház eljár. Ugye a kenet levétele nem kötelező... Azonban, ha valami baja van a gyereknek, pl. belázasodik szülés után, akkor a kórház első dolga az, hogy a kismamától hüvelykenetet (!) vesz, két okból: 1. hogy be tudja azonosítani magát a baktériumot 2. és szerintem itt a hangsúly a dolgon!, hogy levédje magát a kórház, hogy a gyerek nem ott kapta el a bacit, hanem az anyától. Ami persze nem minden esetben igaz, mert a baciknak több vállfaja van és bizony sokszor, főleg télen előfordul, hogy igenis a nővérek és a nem korrekt higiénés körülmények miatt kapja el az újszülött a bakteriális fertőzést.

Hangsúlyozom, hogy a bakteriális fertőzés legtöbb esetben nem okoz agyhártyagyulladást és érdemes a mama kenetének leletét összehasonlítani a gyerek füléből/pisijéből/torkából/székletéből vett lelettel összehasonlítani. Ha egyezik a kettő, akkor valóban a mama a "hibás" ha nem egyezik akkor meg egyértelmű, hogy a kórház gondatlansága.
Viszont a nem egyezőséget a kórházak nem szeretik nyilvánosságra hozni, ugyebár érthető okokból.

Bocs, hogy ilyen hosszan irtam,

Üdv,
MJ-Móni
16+0
mj__móni

Pipocska!

Örülök, hogy hamarosan mentek a 4D-re Kép Már alig várom, hogy lássam a fiatokat Kép Kép Kép

Ezek szerint a Praxisba a hétvégi bejelentkezéseket kell nagyon korán megtenni. Szerintem a 3 héttel előtte olyankor teljesem megfelelő.

Akiren
akiren

Vikka, Móni,
nekem szülés előtt 3 nappal derült ki, hogy van valami probléma, amit Betadinos vattával kezeltek (egészen konkrétan felnyomták...). Ez elég fájdalmas, mivel a Betadin nem olyan, mint a Vazelin.....
Mikor a Gyerekorvos először jött megnézni Bencét, látta a zárójelentésen, hogy volt valami baci, ezért mondta, hogy nagyon kell figyelni a Babát (mert rejtett izombetegságet okoz ez a baci). Épp csak az maradt le a (gyerek)zárójelentéséről, hogy császárral született, így még a hüvely "közelében" sem járt megszületésekor. Szóval tényleg érdemes odafigyelni!!! Kép Kép

Gem,

a Soroksári út 160-ba megyünk ma (megrendelni a Graco babakocsit) és ezt HÉV-vel tesszük a Boráros térről. Onnan nem tudom, de a Lágymányosi hídtól a 4.-5. megálló.

Remélem segítettem: Mircimarca
mircimama

Mj-móni,

persze igazad van, de akár jöhet három-négy héttel előbb is, úgyhogy akkor is lehet késő Kép

ja, és nem minden gombás fertőzés csíp, viszket stb., az enyém pl. nem (semmi aggasztó külső jel, mert hiszen azt mondják, hogy terhesség idején nem meglepő a kicsit bővebb folyás), úgyhogy sajna semmiféle recept nincs... figyelni kell, ha valami szokatlant érzékelünk, kérdezni, szólni.
és milyen hasznos dolog az állandó vizeletvizsgálat..

Mircimama, jól megírták azt a zárójelentést!

KépKép
vikka

Mj_Moni,
Te aztan halmozod az elvezetet! Nekem amit felsoroltal vizsgalatok 4 kulonbozo idoszakban voltak/lesznek. Ez 4-szeri kuzdes, a nyugdijasokkal, laborosokkal, no meg a szurival. Bar en eddig jartam vert adni, nagyon elvezem, mert utanna ugy erzem uj eletem van, ujra termelem a verem stb. Tudom kicsit mazohista. De amivel nehezen kuzdok meg az a nyugdijasok tomege. A fehervari uti rendeloben mar kialakitottam egy modszert. Pontban 3/4 8-kor kell felvetetni magat az embernek es akkor hamar vegez. Elotte a fel 8-as idopont eleresere felesleges versenyezni a nyugdijasokkal, 8-kor pedig abban a hiszemben, hogy koran van megerkeznek az atlag + munkaba inyekvo emberek tomege. En videken nottem fel es nagyon fura volt, hogy reggel a tomegkozlekedes a munkaba igyekves idopontjaban tolakodo idosekkel van tele. Persze en is leszek nyugdijas!

Virga,
A Praxisba vittem videokazit, mert folytatni akartam az elozot. CD-t viszont keres nelkul adtak.

Vikka,
Nekem is minden evben rossz volt a huvelyvizsgalat erteke es soha nem ereztem semmi viszketest. De eddig komolyabb fertozest nem talaltak nalam. A terhesseg alatt mintha javult volna a valadekozas nalam. fura.

Gemini,
Elso babas kismamanak minden vicc uj. Nekem tetszett, eleg jo rahangolo mi var majd ram, meg bele se gondoltam, elvezem a babavarast.

Udv: Monika
16+4-17+0 vagy valami ilyesmi

mmónika

Vikó!
Írtál a magnézium készitményekről.Arra lennék kiváncsi,hogy a béres magnézimba is van-e B6,és hogy az mennyibe kerül?
Köszi,Tünde

Kép

Kép
tündérke26

Szia Tündérke!

Igen a Béresében is van B6. Ugyanannyi szem van benne, viszont állítólag elég belőle 1 db naponta. Az árából annyira emlékszem, hogy max.100.-tal volt drágább a "simánál", de fogalmam sincs mennyi volt...

Mmónika!

Erről a nyugdíjas tumultusról nemrég én is írtam. Kép Tényleg nem bántani akarom őket, dehát komolyan röhej volt amikor a vérvételen egy szintén dolgozó, középkorú hölgy engedett maga elé, illetve elötte kapunyitáskor olyan sprintet levágtak a labor felé, hogy kb. a 30. lettem, pedig én is ott voltam nyitás elött. (Hozzáteszem két éve még futóversenyt nyertem. Kép)
A másik, mikor 7-kor elindulnak a piacra a "kis" húzható kosárkájukkal (ami kb. akkora, hogy plusz 1 ember elférne a buszon). Egyszer rákérdezett valaki, hogy ugyanmár pár órával a csúcs után nem érne rá? Erre az volt a válasz, hogy akkor már nincs friss áru. Kép Ők még abban élnek, ami réges-régen volt, nem értik meg, hogy pl. egy Lehel-piacon du. is hatalmas a választék. Hát ez van. De tényleg nem akarom bántani Őket!!! Kép

Viki
vikó

Tündérke, én 1050.- Ft-ért vettem a Béres féle magnéziumot, a Mammutban egy bioboltban. Persze lehet, hogy máshol olcsóbb...

Mmónika,
akkor te szerencsés vagy Kép

de azért nekem is van, ami jobb lett. mindig fájt a lábam, bedagadt a bokám, és ez most nincs, se lábfájás, de dagadás, már lekopogtam egy párszor, de remélem, hogy ez később is így marad Kép)

KépKép
vikka

Sziasztok!

Vikó!
Én is magamnak gyantázok itthon, csak kb. 3 havonta elmegyek és igazítattok a vonalaimon... Kép. A kényes helyeken még nem megy tökéletesen. Amúgy én is nehezen veszem rá magamat itthon, főleg télen.

Nekem Levinél a szülés várható időpontja előtt kb. 5 héttel vettek le hüvelykenetet, sajnos volt is valami fertőzésem. De kezeltük, elmúlt és végül császár lett. A szülés után 2 nappal belázasodott, tőlem senki nem kérdezte, hogy volt-e valami fertőzésem, hanem egyből Tőle vettek le mindenféle kenetet (fül, orr, torok, székletvizsgálat, vérvétel stb.). Szerencsére minden negatív lett.

Tündérke!
Én most vettem Béres Magnézium B6-ot, 30 db-os, ha jól emlékszem 795 Ft volt. De itt a neten meg lehet nézni a Drinfó-n (google-n tudsz rákeresni, most nem jut eszembe a pontos cím, rohanok a háziorvoshoz).

Gyantázást, fodrászt letudtam végre, sietek a háziorvosomhoz a kiskönyvemmel.
Üdv, Virág
virga

Sziasztok lányok!

Gemini!
A soroksári uti megába a Boráros térröl a 23-as busszal is lehet menni és a fegyver gyárnál kell leszálni!

Mircimama!
A párommal novemberben volt három éve, hogy össze házasodtunk. A szülei korán elválltak és a huga az anyukájánál maradt, a párom meg az apukájánál. Aztán még egy darabig tartották a kapcsolatot aztán megszakadt.Aztán pár év mulva keresték a pátomat az uj feleségnél, de az nem volt hajlandó informáciot adni semerre. Aztán hosszu évek multán már a párom nem mert menni az anyukájához. És jöttem énKép, és nem hagyva a dolgokat összehoztam őket!KépKépKép

Giggancs (19+5)
giggancs

Sziasztok!
Köszi a sok választ,akkor azthiszem váltok,mert a magneb6 nagyon drága.Abból az 50 db-os 1200 ft lett januártól,hát dobtam egy hátast,én meg napi 4 szemet szedek,így az 50-es 12 napig elég.Azért kéthetente 1200ft elég sok.
Ja,még egy kérdés!A fogászatra be kell jelentkezni,vagy csak úgy beállitsak?Azt mondta a védőnő,hogy oda a kiskönyvemmel menjek.
Na,most rohanok,majd benézek.Sziasztok!

Kép

Kép
tündérke26

Giggancs, Mircimarca,
KÖSZI!

Gem
16+6
gemini

Tündérke Kép
Sztem attól függ, hogy nálatok mi a szokás. Nálunk az sztk-s fogorvoshoz nem kell bejelentkezni, én csak elmentem rendelési idöben, és megnézte.
De van olyan település, ahol minden esetben be kell jelentkezni.

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok lányok!

Most végre végigolvastam az emúlt egy hét történéseit Kép
Épp itt ülök a munkahelyemen, lejárt a munkaidőm és Ákost várom, aki csak fél ötkor fog jönni, de én szorgalmasan megvárom őt, hogy együtt mehessünk haza Kép

Pipocska:
Én is szoktam olyat érezni a köldökömnél, amit írtál valamelyik nap! Mintha belül lenne egy képzeletbeli köldököm, amig néha valaki húzogat. Nem nevezném fájdalmasnak, csak kellemetlen inkább. Nem tulajdonítottam neki semmi jelentősséget, mert az orvosom azt mondta, hogy bármilyen kisebb fájdalom normális ami nem menstruáció-szerű és nem erősödik.. gondolom húzódik valami belül ahogy tolódik felfelé a méhünk és a belső szerveink Kép
A rémálmok néha nálam is jelentkeznek, totál meg tudom érteni.. de ez semmi, mert Ákosnál is! Kép Azt hallottam, hogy terhesség alatt a férfiaknál is lejátszódik bizonyos fajta hormontermelés, mintha picit ők is terhesek lennének.. elképzelhetőnek tartom Kép És azt is, hogy a hormonoknak köze van az álmokhoz, mert amióta terhes vagyok sokkal intenzívebben álmodok, mint előtte normális esetben.

Johanna:
Úszni én sem merek menni (pedig szeretek), mert télen egyébként is mindig lebetegszem (vizben sokkal jobban terjed minden), arról nem beszélve, hogy ilyenkor mindent összeszed alulról az ember, de ha ez még nem lenne elég, tele van állatokkal minden uszoda, és félnék hogy hasba rug valaki (volt már ilyen régen, csak akkor még gyerek voltam..)
A sex-el sajnos msotanában én is igy vagyok Kép Volt egy rövid időszak, amikor úgy tünt, hogy megtáltosodok, de most az utóbbi egy hétben kezdem úgy érezni, hogy "bármit csak sexelni ne kelljen".. nyügös vagyok a pocimra, nem tudok vele kényelmesen ülni sem, feküdni sem és folyton fáj már a gerincem.. mondjuk nálam a hátam is beleszól a sex-dologba azt hiszem Kép

Fejeske:
A visszereket a lábadon mindenféleképpen mutasd meg orvosnak! Terhesség alatt sok nőnél jelentkezhet ilyen, de ezt feltétlenül tudnia kell a védőnőnek, orvosnak, mert lehet, hogy kezeltetni kell valamivel. Szerintem az, hogy estére elfáradsz teljesen normális Kép Én is mosott rongy vagyok estére és örülök, ha fekhetek.. mostanában ezért is nagyon jól esik, hogy filmet nézhetek esténként párommal Kép
A kávéról azt mondják, hogy nem a babának árt, hanem a mamának, mivel a terhesség alatt hajlamosabbak vagyunk a magas vérnyomásra. De van olyan nő is, akinek szinte előírják a terhessége alatt a kávét, mert annyira alacsony a vérnyomása és csak mégalacsonyabbá válik.. ilyen vagyok én is, bár nem írták elő a kávét, de mivel ez az egyetlen dolog, amivel picit fel tudom nyomni a vérnyomásomat, néha bizony megiszok itt bent egy jó erős kávét, ha már nagyon nem bírok magammal.

Vikó (és mindenki más is):
A hanyattfekvés alapvetően és elsősorban a kismamának nem egészséges, mert ilyenkor a baba nyomja a vesédet, a petefészkedet, a hólyagodat és a beleidet is.. és ami ennél is rosszabb: elszorítja a hasi verőeret, ami viszont létfontosságú dolog.. ezért érzi az ember eleve kényelmetlennek, mert nehezebben áramlik ilyenkor a vér belül. Nem is ajánlott a háton fekvés, én sem nagyon szoktam. De persze pár percet kibírok úgy (pl. EKG, ultrahang alatt, vagy ilyesmi).. de sosem jó érzés.
A vizeletre én azt tudom mondani, hogy szerintem ne aggódj, előfordulhat, hogy valakinek csak azért találnak több üledéket, mert előtte lévő nap pl. sokkal több gyümölcslevet ivott, mint vizet és a vese kevésbé folyékonyat választott ki. Nekem azt mondta a dokim, hogy a vese működése lehet az egyik nap 90%-os, a másik nap 120%-os.. attól függően, mit ittál, mit ettél, mennyire vagy fáradt. Szóval semmi ok az aggodalomra! Kép

Akiren:
Nem akarok okoskodni, de szerintem amit a Sprektumon mondtak az egy picit hülyeség Kép Unokatesóm 90-60-90 volt szülés előtt és mégis annyira megviselte, hogy utána még két hónapig látszott rajta.. a másik gyereket meg világra hozta seperc alatt.. szóval fene tudja.. de pl. tudok egy nőről, akiről a 90-60-90 nem mondható el (inkább 60-60-60), és valami 20 perc alatt érkezett meg mind a 3 gyereke.. mondjuk az igazság az, hogy nem sok 90-60-90-es nőt ismerek, a barátnőim többsége átlagos testalkatú normális nő Kép Persze csak semmi előítélet, de a plázacicákat kerülöm Kép Kép Kép
Valószínüleg ez nem ezen múlik, hanem azon, hogy mit hogy örököltünk belső felépítésben szerintem. Lehet valaki nagyon jó belső felépítéssel csontsovány vagy iszonyú kövér is, és lehet rossz felépítésű.. nameg van egy csomó tényező, ami közbeszólhat! Pl. ha születik egy 4 kilós babád.. nem lehet egyszerü megszülni Kép
Azt sem tartom valószínünek, hogy a szélesebb csípő sokat számít, mivel nem a csípő szélességén múlik, hogy tudsz tágulni a szülés alatt.. hanem inkább az izmok lazaságán.. ami pl. javítható intimtornával, vagy úszással (állítólag).

Pizzamama!

Örülök nagyon, hogy visszajöttél! Hiányoltalak picit Kép A férfiak miatt pedig cseppet se aggódj! A lényeg, hogy te és a babócád jól vagytok!

Lányok én úgy örülök a hónak.. szar közlekedni benne, de olyan szép és hát a télhez tartozik! Már várom, hogy a babócám pár éves legyen és szánkózhassunk és korizhassunk együtt télen.. habár én szeretek hóembert is építeni Kép

4D ultrahangról:
Akik azt csinálják, természetes, hogy ajánlják, hogy 3-4-szer menjünk el, hiszen nekik annyiszor 10 ezer Ft-okat fizetünk érte és ebből élnek. Viszont sokan fölöslegesnek tartják, ugyanis nagyon sok dolgot a sima UH-ból ugyanúgy meg tudnak mondani, mint ebből. A szonográfusok értenek hozzá és tudják mit látnak. Ez nekünk ilyen csoda, nekik nem. Sokan azt mondják (és én egyetértek velük), hogy akkor érdemes elmenni, amikor az ember már picit előrébb van (24. hét körül, vagy után), mert akkor már látszik a kis arca a kisembernek és határozottan emberi mozdulatai vannak, már kicsit húsosodik is.. unokatestvérem mindkét babájával a 30-34. hét között volt és azt mondta, hogy nem bánta meg, hogy nem ment korábban, igy ez felejthetetlen jó volt mindkét alalommal.

Drika: köszönöm a telefonszámot! Jövő hét kedd magasságában felhívom.. csak puszta kiváncsiságból Kép

Pipocska ismét:
Megadom a telszámomat ha gondolod és ha nagyon aggódsz hívj fel Kép hihi
De igyekszem jönni ígérem, csak néha annyira fáradt vagyok mire hazaérek, hogy képtelen vagyok már a gombot is megnyomni a számítógépemen, innen bentről pedig ritkán tudok netezni mert sok a munkám általában..
A találkára még mindig várom az e-maileket! Február első heteiben elkezdek helyszínt keresni és természtesen továbbra is várom azoknak a jelentkezését, akiknek van ötletük helyszínnel kapcsolatban. Eddig teázóról volt szó, ami nem rossz ötlet! De én inkább olyan helyet javasolnék, ahol kaja is van Kép Kép

Mircimama:
Nem is tudtam, hogy a Hepatitist igy veszik le.. nagyon cseles! Kép De szerintem jó ez igy, mert ha véletlenül fertőzött valaki (ki tudhassa aztatat), akkor a babóca tényleg megkapja az oltást ellene és nem lesz baja.. legalább is én így hiszem Kép Szerencsére elég ritka betegség Magyarországon egyelőre, úgy tudom..
Nekem az AFP előtt azt mondta a doki, hogy "félig-éhgyomri".. ne egyek zsíros dolgot előtte. Én ittam egy mézes teát és kész, hogy legalább rosszul ne legyek.. utána meg egyből behamiztam két banánt Kép

MjMóni:
Nálam is hasonló volt eddig a Kiskrampuszka mozgása, az utóbbi 3-4 napban minden nap éreztem, de állítólag az is teljesen normális, ha még pl. a 18-20. hét körül is pár napig nem érzi az ember, mert előfordulhat, hogy épp befelé fordul. Ráadásul egyéni érzékenységtől is függ.. nálam korán jelentkezett nagyon a dolog eleve, de simizéssel és kaparászással kezdődött, viszont mostmár néha tényleges magzatMOZGÁST érzek odabent.. szuper érzés!! Viszont ne aggódj ha nem érzed pár napig, előfordul még ilyenkor Kép

Gondolkoztatok már azon, hogy hogy fogtok pisilni a 30. hét körül? Én már most nehezen ülök le néha a WC-re Kép Az hagyján, de előredőlni már nem tudok két hete... Kép

Vikka:
Ezt én is olvastam, a kötelező kenetvételt! És szerintem is nagyon fontos. Én most elmondom nektek, hogy nemrég volt egy kis folyásom (ami nem volt éppen fehér) és adott rá a doki egy hüvelytablettát, amiből kettőt használtam el és elmúlt. Nagyon fontos, hogy az ilyenek ki legyenek kezelve. Azt mondta, hogy amint látom hogy egy picit is ilyen folyásom van, azonnal használjak egy ilyet, mert a fertőzések visszatérhetnek.. és a durva az, hogy nem feltétlenül a párunktól kapjuk el, hanem a wc-ülőkékről, wc-papírról, stb.. terhesen úgylátszik fogékonyabb vagyok erre, mert nekem ezelőtt SOHA nem volt semmilyen ilyen jellegű fertőzésem.. (kop kop lekopogom). Remélem mostantól már problémamentes leszek ilyen téren is Kép Kép

Na most megyek, mert találkozom a gyermekem leendő keresztmamijával Kép

puszi nektek, hétvégén is jövök Kép

hanee (17+2)
hanee

Sziasztok!

Hepatitis:nálunk beírták a kiskönyvbe az eredményt+ideadták.Ráadásul nem csak hepatitist,hanem szifiliszt is néztek.

Vérvétel:nem írígyellek Titeket a "tolongásért".Itt külön van vérvétel a kismamáknak a terhesgondozó mellett.

Valaki kérdezte,mikor kell terheléses cukorra menni.Azt mondta a dokim,hogy tulajdonképpen nem terh. cukrot néznek,hanem reggeli utánit.Reggelizzek meg és 60 perc múlva vetessem le a vért és akár már most is mehetek (22. hét).Olvasva miket írtatok azt hiszem mázlista vagyok.

Haskeményedésre meg azt mondta,ha helyzetváltoztatáskor jelentkezik az teljesen normális.

Az alvással én is nagyon kínlódok.Nem merek hason feküdni,tudom,hogy hülyeség,de olyan érzésem van,hogy összenyomom.Háton sose tudtam aludni,oldalt meg állandóan elzsibbadok és megfájdul a hátam.

Szerintetek muszáj babakocsit venni?4-en lakunk,lift nincs,és ált. autóval közlekedünk a városban.Sétálni úgyis "zöldbe" megyek vele,ott meg jobb a kendő, a kocsit nem lehet tolni.De itt engem sokan hülyének néznek,hogy nem akarok kocsit venni.

Puszi Minden Mamának és Babának!

Éva

Kép
sygnum

Sygnum,
Szerintem nem hülyeség nem venni babakocsit. Emlékszem az első hónapokban én is autósülésben (gyorsabb, mobilabb, kisebb de cipelni kell!), utána meg kenguruban hordtam a gyereket. Babakocsiba nagyritkán raktam, és mi is kocsival mentünk mindenhova.

Vásárolni úgy vittük a gyereket, hogy autósülést be a bevásárlókocsiba, igy nem kellett tolni soha a babakocsit ott sem a sok nép között.

Ha igy tervezed, ne vegyél, ha pedig mégis felmerül rá az igény, akkor használtat 20-30 ezerért bármikor vehetsz és "olcsón" megúszod az egészet.

HaneeKép
Jó sokat irtálKép
csak két dolog Kép
1.
Csipő. Igen számit milyen széles a csipő. Ugyanis a a medencecsont, medencelapátok közvetlenül van összekötve a szeméremcsontokkal. Ha jól emlékszem az emberi csontvázra, akkor a szeméremcsontok két oldalról vannak a medencében, és közöttük rés van.

Namármost szülés alatt a hüvely tágul, azonban a szeméremcsont "útban van" és annak is széjjelebb kell jönnie annak érdekében, hogy a gyerek kiférjen.
2.
4D ultrahang
Sokan igen, mozizásra használják a 4D-t, de ha ismerősöd nem volt a 14-32. hétig 4D-s ultrahangon akkor nem hiszem, hogy tud véleményt adni, hogy érdemes e elmenni e vagy sem, és hogy akkor milyen élménnyel megy haza a kismama.

Már csak a megnyugvás is elég, hogy minden rendben van a babával, meghogy megmondják a nemét mondjuk a 18-20. hét környékén, meg látod, hogy miből lesz a cserebogár, meg ilyenek. Szerintem érdemes elmenni azért is mert több szem többet lát és a jó felbontású UH-kon sokminden látható, sajnos Magyarországon sok kórház viszonylag "rossz" minőségű UH-val van felszerelve!!!

Üdv,
MJ-Móni
16+0
mj__móni

Mindenkinek nagyon jó 7végét én most lelépek és hétfőn csak délután leszek a vérvételek miatt!!!

Már előre izgulok, esküszöm jobban, mint az első gyereknél. Akkor nem érdekelt az AFP ennyire.

HaneeKép
Tali, engem minden hétvégére gyakorlatilag beirhatsz, kivétel Feb 26 akkor védem a diplomámat.

Puszi mindenkinek
MJ-MÓni
16+0
mj__móni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?