Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Babanetezők!

A topic címe is mutatja, hogy nem teljesen baba téma, de hátha tudtok segíteni. Nagyobbik gyermekemmel iskolaválasztás elé nézünk. Még januárban belefogtam a terep felderítésébe. Konzultálok az ovis csoporttársak szüleivel és elkezdtem az iskolák felderítését. Nálunk (BP. Zugló) 16 önkormányzati iskola van és 3-4 nem önkormányzati. Ahogy megyek az erdőbe befelé, egyre inkább kétségbe esem. Mi jó a gyerekemnek? Vannak elvakult "elitisták", akik kizárólag a kéttannyelvű illetve istálló-szerű iskolában hisznek. Vannak azon szülők, akik alapítványi iskolát keresnek, ahol még játszva, un. gyermekközpontúan tanulnak a gyerekek. Én pedig állok tanácstalanul...
A lányom egy érdeklődő, nyílt gyerek, Imádja a meséket és az ismeretterjesztő műsorokat. Képes a nagy világatlaszt akár egy órán át is nézegetni. Jobban ismeri az állatokat és a csillagokat, bolygókat, mint én. Teljesen egyedül megtanult olvasni. Óvoda után sokszor elvonul itthon, Pöttyös Pannit, Boribont olvasni. Szeret origamizni. Nem dicsekedni akartam ezzel, csak egy kis "jellemrajz". Ugyanakkor félénk, inkább csendes, nem harsány, nem extrovertált típus. Most mit válasszak? Olyat szeretnék, ahol tovább fejlődhet, nem unatkozik (hiszen már sokat tud), de nem hajtják halálra, nem utáltatják meg vele a tanulást, nem ölik ki belőle a természetes kíváncsiságot.
Segítsetek! Kérlek benneteket, hogy írjátok meg, hogy ti hogyan csináltátok illetve, aki ismeri Zuglót és tud jó iskolát, írjon róla!

Előre is köszönöm.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Kölökidõ

Jegyzetfüzet:

 

cron