Új privát üzeneted érkezett!

Szia Bucska!

A topikban és a lelkemben azóta rendeződött a helyzet Kép

Visszatért a 6-9 hónapos állapot, amikor már evett mindenfélét, de csak annyit, mint egy madárka. Annyi a különbség, hogy most még-több-mindent eszik. (Tegnap például savanyúkáposztát Kép) Étkezéseknél mindig kínálom vízzel a kis itatópohárból (valahogy át kéne térni a rendes pohárra), de pár kortynál többet nem iszik. Szopni viszont tényleg rengeteget szopik, és a nehéz pelusok is megvannak. Tegnap reggel például olyan súlya volt a pelusnak, mint az első kórházi reggelen, az infúzió után Kép Holnap végre lejár a Zinnat, de még mindig két hét Summetrolim Kép

Nekünk csak egy macskánk van, de szegény kegyvesztett lett, amióta Kata megszületett - nem jöhet be a lakásba.

A születésnapon már elkezdtem gondolkodni, anyuékkal megbeszéltem, hogy náluk lesz, a nappali jó nagy, ha odavisszük be a tortát, akkor mindenki elfér körülötte. Azt hiszem, nagy bőgések lesznek, engem már most kiráz a hideg, ha elképzelem, hogy az én gyerekemnek ugyanazt az éneket és ugyanazt a mondókát mondjuk majd el, amit nekem is elmondtak ugyanilyen idős koromban, és azóta is minden családi születésnapon elhangzik. Leírom, hátha nektek is megtetszik: "Egyszer egy kis csigabiga elindult Szalából Szelébe - Tarisznya a hátán, naaagy bot a kezében. Míg az a kis csigabiga elérkezik Szalából Szelébe, addig éljen (Kocsis Kata) friss, jó egészségben!" Előtte van az "Ég a gyertya ég, el ne aludjék, (1) éves a (Kocsis Kata), éljen soká még" nóta, a mondóka után a gyertyafújás. A tortaevés után pedig az ajándékozás úgy, hogy ünnepelt kimegy, ajándékok lerak, ünnepelt bejön, ajándékok kibont. (Nándiék családjánál mindenki odaadja az ajándékot az ünnepeltnek, de szerintem ahogy mi szoktuk, úgy izgalmasabb Kép)

Tami születésnapjára megvettétek már az ajándékot? A Carcassone-t azért megnézem, ma hosszabb időt töltünk majd anyuéknál.

Még csak annyi, hogy ha jól tudom, a Margit kórházban automatikusan csinálnak UH-t minden újszülöttről.

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

GyeZsu!
Annyira jó volt olvasni a szülinapi terveidet, komolyan nagyon klassz lehet, hogy ennyi szeretet ennyi embertől árad a csöppség felé. Tetszik az ének, meg a mondóka is, ha nem haragszol, lehet, hogy az Ég a gyertyát mi is elénekeljük majd. Egyébként mit kap ajándéba?
Milyen az az ivópohár? A csőrös? Adri rendes pohárból iszik, de valószínűleg nekem könnyebb dolgom van, mert Tami mellett ül az étkezőasztalnál és mindenben a nővérét majmolja. Cumisüvege csak az elején volt, vízzel kínálgattuk belőle, de mivel elég volt neki a tej, így abbahagytuk pár hét után. Teljesen természetesen fogadta a poharat, mióta Tami kölcsönadja neki ebédnél a sajátját, azóta meg kifejezetten boldog.
Szörnyű ez a sok antibiotikum, de ha ez az ára, hogy tökéletesen meggyógyuljon, akkor muszáj végigcsinálni. Nálunk biztos nagyon szerencsés géneket örököltek a gyerekek, a férjem ilyen "agyonüthetetlen", és Tami is egyetlen egyszer volt influenzás, pont amikor Adrit szültem. Ettől eltekintve még nem kapott antibiotikumot, sosem volt beteg. Adri is megúszta eddig kisebb taknyosodásokkal, de még sosem volt lázas. Egyébként mind a ketten szednek immunerősítő táplálékkiegészítőt és azóta még jobb a helyzet. Tami a héten úgy járt oviba, hogy a 30-ból 7-en voltak bent. Tami szülinapjára végül kapott egy Vidám birtok című társast, de azért még érdekel a Carcassone is, mert lesznek még alkalmak hamarosan (húsvét, stb.)
Na megint jó hosszúra nyúltam
Bucska
bucska

Szia Bucska!

Mért haragudnék azért, hogy ti is az Ég a gyertyát fogjátok énekelni? Még örülök is neki! Nándiék családjában a Happy birthday megy magyarul - az Ég a gyertya szerintem sokkal kedvesebb - és magyar.

Az ajándékot még nem találtam ki, igazából a diavetítőt sem kapta meg karácsonyra, de valami olyat szeretnék, amit még 20 év múlva is fel tud mutatni, de legalább emlékezetes, hogy ezt 1. születésnapomra kaptam. Az a baj, hogy sk ajándékra most nemigen van időm Kép

Megnéztem tegnap a Carcassone-t, 8 év felett ajánlják. Egyébként a Hans im Glück GmbH játéka. (Honlapcím nem volt a dobozon, de biztos van nekik.)

Katának van egy csőrös pohara, amit szívni kéne, de erre valahogy nem jött rá. Ugyanerről a pohárról le lehet venni a csőrt, és akkor egy jól kézbefogható műanyag pohár. Ti hogy jutottatok el oda, hogy Adri egyedül iszik pohárból? Utánzással?

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Mi is ezerrel készülünk már a szülinapokra. Merthogy nálunk is van több is januárban. Az enyém már megvolt 4-én. (December 31-re volt anyukám kiírva, de ellustálkodtam a dolgot. Kép)
Kristóf 20-án született, Lili 27-én, így a kettő között 23-án, vasárnap ünnepelünk a családdal. Ami nálunk is nagy. Kép Én mindenkit már csak évente egyszer hívok össze, gyereknapon, az kb. 40 ember. A gyerekek szülinapjain már "csak" a nagyszülők és a keresztszülők vannak itt. De nálunk ugye apai nagyszülőből is kétféle van, meg most két adag keresztszülő is jön, így 18-an leszünk. Kép
Mi (a szűk család) azért mindig köszöntünk a napján is, sőt a saját ajándékainkat akkor adjuk oda. Bár most Kristóf pont megkapta már tegnap, mert kosárpalánkot vettünk neki és labdát. Olyan gyönyörű idő volt, féltünk, hogy csütörtökre romlik el és akkor ki sem tudja próbálni. Nagyon örült neki. És még van egy meglepije is, amit csak 20-án kap meg: egy focilabda. Ez most ilyen labdás szülinap lesz, mert Lilike meg micimackós labdát fog kapni. Ez ugyan nem nagy ajándék, de neki nagyon fog tetszeni, imádja a labdákat. Kép Kap még praktikus dolgot is: kesztyűt. A mostani orkánszerű anyagból levőt ugyanis utálja. Szóval a szülinapjára vettem egy puhábbat, hátha attól nem kap dührohamot. Kép Most inkább hagyja, hogy lilára fagyjon a keze, minthogy elviselje a kesztyűjét. Kép Még szerencse egyelőre nem volt kemény a tél. Kép
Ti milyen tortát süttök? Mivel nálunk volt ételallergia a családban, Lili még most sem kap semmilyen tejszármazákot és tojást se. De szerencsére találtam a hozzátápis topikban nagyon jó receptet tej és tojás nélkül. Francia almatorta a neve. Csak én körtéből fogom csinálni, mert Lili nem szereti az almát. A körtét viszont imádja.

Csőrös poharat Lilinek még a nyuszi hozott, de soha nem ivott belőle. Héthónapos koráig csak szopott, utána pedig már ment a sima pohár.

Képzeljétek, csütörtök óta egy-két lépést megy önállóan! Kép

Anna
tinalila

Szia Anna!

Jó, hogy megint ittvagy KépÍgy utólag is boldog szülinapot! Szerintem jól jártál a lustálkodással, mert így egy évvel fiatalabb vagy Kép

Én is ezt a francia almatortát néztem ki, de a sógornőmmel tervezem megcsináltatni... Ha kimásoltad a recepted, elküldenéd nekem e-mailben?

Azóta már én is gondolkodtam ajándékokban. Ez a nagy labda is jó ötlet. Az én ötleteim: evőeszközök, pohár, amibe belegravíroztatjuk a monogramját, illetve sínes favasút, amit bővíteni lehet. Apja szerint ehhez még kicsi, ő építőkocka-párti.

Gratula az első lépésekhez!

GyeZsu
gyezsu

Szia GyeZsu!

Köszi a gratulációt! Valóban, én az utolsó pillanatokig még eggyel kevesebb éves vagyok. Kép

Kimásoltam a receptet, holnap elküldöm.

A vasútról egyébként annyit, hogy először Kristóf (9 éves!) is azt szeretett volna kapni (pont azt, amilyenről Te is írtál) Kép. De rábeszéltük, hogy azt majd jövőre Lilinek veszünk és akkor ő is játszhat vele. Kép Végül persze a kosaras cuccnak nagyon örült.
Tartós ajándéknak a gravírozott evőeszköz vagy pohár nagyon jó ötlet szerintem. Az evőeszköz jobb, mert nem törik el. Kép

Na, megyek aludni, jó éjszakát!

Anna
tinalila

Sziasztok!

Gyezsu!
A vonattal kapcsolatban én is apával értek egyet, még szerintem is kicsi hozzá, az építőkocka jobb ötlet. Eleinte úgyis csak az lesz a poén, hogy ledönti, amit ti építetek. Nálunk ez a hálás feladat Tamira hárult Kép Egyébként Adri nagyon élvezi a dömpert, ő is tolja, meg őt is lehet benne tolni, és pakolni is lehet bele. A kedvenc játéka meg 8 műanyag vödör, amit egymásba lehet rakni. Azt imádja szétszedni is, meg ha abból építünk tornyot, sikítva dönti össze. A gravírozott evőeszköz szerintem is jó ötlet, vagy esetleg nem gondoltál fülbevalóra? Az is örök emlék, az én baba fülbevalómat most Tami hordja.
Adri egész nap gyalogol Kép Egyedül nem tud felállni, valamibe meg kell kapaszkodni, de az egyensúly miatt inkább. Aztán nagyon bátran nekiindul. Gyakran már 2-3 métert is megy, aztán fenékre csücsül. Szerintem várhatott volna még vele egy kicsit, de mindegy Kép
Képzeljétek, fél a nagy labdáktól. A kicsiket imádja, mint Anna Lilije, de a rendes méretű labdával még egy helyiségben sem hajlandó tartózkodni. Tudom, hogy a gyerekek teljesen érthetetlen dolgoktól idegenkednek, de ez a labda-dolog felfoghatatlan számomra.
Sziasztok
Bucska
bucska

Szia Bucska!

Most jöttünk le a dédnagyitól (nagymamámtól), neki van egy nagy kék gimnasztikalabdája. Kata szemezett vele, Nándi ráállította, és Kata is elkezdett sírni (ez "félős" sírás volt). Na jó, ez a labda azért extra méret volt Kép

Az jutott még eszembe, hogy a fa építőkockákra valami gyerekbarát festékkel (mindegyik kockára egy-egy betűt írva)felfestem, hogy Kata 1 éves - vagy valami ilyesmit. Meséltem már nektek, hogy előkerült az a fa építőjáték, amivel nagymamámnál mindig játszottunk, és most mondta csak nagyi, hogy ez még az ő nagypapájáé volt. Az már bőven 1800-as évek. Nem semmi! Csak a kartondoboza ment szét.

Az óriásdömpert én is néztem(jól bele lehetne pakolni az építőkockákat), de most, hogy behoztuk a járókát a lakásba, körülbelül már csak közlekedőfolyósók vannak - ide még egy óriásdömper...

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

GyeZsu,
Nem semmi ez az építőkocka az 1800-as évekből! Ez már muzeális érték! És most kié lesz?
Tényleg, Katának vannak unokatestvérei? Vagy egyelőre egyedüli gyerek a nagy családban? Lilinek 10 db unokatestvére van, széles spektrumban, 22 évestől 2 évesig terjed a skála. Kép

Lili annál jobban szeret egy labdát, minél nagyobb. Kép Persze ő nagyon sok mindenhez hozzá van szokva a nagyok révén. Amióta kéthónapos korában ráejtették a Harry Potter V-öt, azóta nem sok mindennel lehet már megijeszteni. Kép

Anna
tinalila

Ja, és még egy fontos bejelentenivalóm van:
Kristófkám ma 9 éves! Kép Hihetetlen. Egyrészt olyan, mintha most született volna, másrészt, ha belegondolok, hogy mi történt velem az elmúlt kilenc évben, akkor az talán egy életre is sok lenne.
De az a lényeg, hogy most egy nagyon kiegyensúlyott korszakot élek és remélem, hogy sokáig így is marad. Kép És ezt kívánom Nektek is. Kép

Anna
tinalila

Sziasztok!

Anna
Boldog szülinapot a fiadnak és minden jót neked, szép, hosszú, boldog életet az összes csemetéddel és pároddal együtt Kép

Gyezsu
Az az építőkocka igen komoly érték lehet, előfordulhat, hogy vehetsz Katának egy lakást belőle Kép Na persze, ez csak poén volt, de állati érdekes a régi cuccokat látni. Én a saját Gazdálkodj okosan! című társasomat találtam meg a múltkor a mamámnál a padláson, meg a gyerek-sílécemet. Ez utóbbit a Tami hamarosan ki is fogja próbálni. Annyi minden eszembe jutott, ahogy a kezembe vettem ezeket a régi játékaimat...

Csak azért jöttem ma babanetezni, hogy megnézzem mit írtatok, meg, hogy tudassam veletek, ma voltunk a védőnéninél mérésen, és Adri 71 centi és 8650 gr. Csupamosoly, gyaloglógép.
Üdv
Bucska
bucska

Sziasztok!

Bucska,
Nagyon köszönöm! Kép Kép Kép
Lassan nekünk is esedékes lenne egy mérés, mert féléves kora óta nem volt rá példa. De jövő héten Lilinek is szülinapja lesz, így az egyéves adatokat mindenképpen rögzíteni kell.

Most nincs időm visszakeresni, ki mikor is lesz pontosan egy éves?

Lili 27-én.

Puszi:
Anna
tinalila

Gergő és Krisztián 30-án. Azt tudom, hogy 80 cm hosszúak, jövő csütörtökön megyünk mázsálásra, meg agyhártyagyuszi elleni szurira.

Kriszta
krisztike01

Adri február 3-án. Újabb fejlemények: az egymásba rakható vödröket megpróbálja egymásba rakni. (eddig csak szétszedni tudta) Néha a legnagyobbat akarja a legkisebbe beletenni, de nem megy. Szerencsére Tami átsegíti az átmeneti problémákon Kép
Bucska
bucska

Sziasztok!

Hát nálunk most szomorú dolog történt: tegnap meghalt Déda (Nándi nagymamája). Nyáron volt egy combnyaktörése, de biztos, hogy az agyában is történt valami. Ez az utolsó fél év már nem hiányzott szegénynek (ősszel volt 82 éves).

Kata február 17-én lesz egy éves, Bogi Lilije 10-én, a többieket nem tudom. Hát hatalmas gyerekeitek vannak! Kata 7 kiló (anyukám azt szokta rá mondani, hogy "miniszuper") Kép.

Katának egyelőre 2 unokatestvére van, Nándi hugának a két fia, 14 és 9 évesek. De biztosan lesz még, mert nekem is van két öcsém Kép

Az építőjáték tényleg nagyon szép, festett és "míves", dór oszlopfők vannak benne például meg boltívek.

A kórházi naplót meg képeket elolvashatjátok-megnézhetitek itt: http://www.toronyhir.hu/toronyhir.php?rovat_az=4&cikk_az=66

Ikrek születésnapja... Nagyon izgalmas lehet! Kép

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Hát igen, elröpült ez az 1 év. Épp a napokban gondoltam rá, hogy most már kicsit lelassítanám az időt, mert annyira gyorsan szalad. Emlékszem az első hónapokban olyan távolinak tűnt a pici szülinapja, s ijesztő, hogy milyen gyorsan nő! Én úgy döntöttem, hogy az első szülinapjára valami nagyon szép torta legyen, ezért egy cukrász ismerősömtől rendeltünk egy maci alakú gesztenyetortát, mert imádja a macikat a Panka. Ajándékként élete első cipőjét kapta, egy szép szandit, amibe itthon totyoghat, és egy bébitaxit, ami később rollerré alakítható. Bár ezt én húsvétra szerettem volna, de apját nem lehetett leállítani.Kép Amúgy 28-án lesz a nagy nap. Mióta nem írtam azóta kijött az első fogunk nekünk is.Kép Meg volt az első szánkózás is, az én gyerekkori bébiszánkómon. Kb. fél napig volt alkalmas rá a hó, de sikerült megcsípnünk, s tetszett a kiscsajnak a dolog. Panka nem dömpert tologat, hanem a babygymjét. Nagy a nappali, elég gyorsan halad, szinte futunk utána, csak a kanyaroknál kell segíteni. Ezért is kapta a szandit. Mikor először ráadtam meg se mozdult szegényem, aztán odaállítottam a babygymhez, s annak nem tudott ellenállni, szépen elindult vele. Kezdetben lassan, aztán szépen belejött.Kép A poharazás viszont eléggé keserves ő ugyanis 6 hónaposan, mikor elkezdett inni a cumisüvegre szokott rá, de azért etetések után próbálkozunk.
Viszont a szopiról kezd leszokni.Kép Egyszerre hagyta el a délit és az éjszakait, most már csak este hajlandó cicizni. Most ha éjszaka felébred, akkor teát kér. El voltam kicsit szomorodva, de hát ez van!Kép

Gyezsu! A csőrös pohár nekünk sem jött be, szopizni akarta, de megijedt, hogy gyorsabban jön, mint a cumisüvegből. Egyébként mi Hipp és Milupa gyümölcsteákat iszunk, imádja. Örülök, hogy jobban van a pici!Kép Viszont a dédike miatt részvétem, de legalább még szegény néni megismerhette a dédunokáját.
Ja, és mi is aprókák vagyunk 7500 grammal!

Bogi! Örülök, hogy minden rendben van, nekem is volt barna pecsételő vérzésem, s lám, egészségben megszületett a lányom!

Anna! Gratula Kristóf 9 évéhez és a legkisebb elindulásához!Kép

Bucska! Panka is imádja, ha apja tornyot épít és ő ledöntheti. A hordókat viszont nagyon szereti, s már szépen egymásba tudja rakni őket, s ilyenkor élvezi, hogy megtapsoljuk. Ez az egyik sláger most nála, a másik meg, amit bátyáméktól kapott: egy bébi szintetizátor állathangokkal, zenékkel, billentyűvel. Nagyon élvezi kapcsolgatni, táncol rá, de mi nem mindig élvezzük. Mondtam is a bátyámnak, máskor kevésbé zajos játékot vegyen!Kép

Kriszti! Én is beoltatom Pankát agyhártya gyulladás ellen, nálunk javasolta a doki. 1 éves kor előtt felírja, hogy olcsóbb legyen, és közvetlenül 1 éves kor után adja be, hogy ne kelljen 2-szer bökni.

Mindenkineki jó bulizásokat, a férjemmel megegyeztem, ezentúl hetente 1-szer jelentkezem.

Judit

Gyez
vaju

Sziasztok!

GyeZsu,
Én is nagyon sajnálom a dédi halálát. Kép
Elolvastam a kórházi naplót, nagyon tetszett. Jó, hogy végül jól alakultak a dolgok és Katát nem viselte meg nagyon a bent tartózkodás, de azért én is azt kívánom Neked, hogy ne legyen több ilyen karácsonyotok. Kép

Judit,
Jó, hogy újra itt vagy. Köszönöm a gratulációkat. Kép

Mi ma megtartottuk a nagy közös családi Kristóf-Lili szülinapot. A főszereplő persze a kér gyerek volt, de tizennyolcunk közül ötünknet van januárban a szülinapja. Kristófon, Lilin és rajtam kívül Heni keresztanyukája és a párom apukája is januári. A párom apukája ráadásul ma 70 éves!

Fantasztikusan sikerült a buli. Kép Gulyáslevest főztem, mert a nagyok imádják, de Lilinek is ízlett. Utána palacsinta volt, amit Lili persze a tej miatt kihagyott, de a szülinapi francia körtetortája nagyon ízlett neki. Kép És nagyon élvezte a tüzijátékot és a gyertyát is. Kristófnak persze külön tortája volt kilenc gyertyával. A héten remélem fényképet is fogok tudni feltenni.

Persze tőlünk Lili az ajándékát majd csak 27-én kapja meg. A rokonoktól ruhákat, játékokat, képeskönyveket kapott. És a ma "megválasztott" keresztanyukájától (aki a 19 éves unokatestvére, a bátyám lánya) egy nagyon szép aranyláncot.

Szóval szerintem nagyon szép, emlékezetes volt az első szülinapi buli. Kép

Nektek is hasonlóan szépet kívánok. Kép

Ja, agyhártyagyuszi elleni oltást mi is kaptunk. És fürdőszoba mérleg szerint 9,4 kg-osak vagyunk.

Anna
tinalila

Sziasztok!

Gyezsu
Részvétem a dédi halála miatt. Az én nagymamám is 82 éves és sajnos nincs túl jó állapotban. Ő már idősek otthonában van, mert nem maradhat felügyelet nélkül. Gyakran megyünk látogatni a gyerekekkel együtt és az öregek úgy örülnek az ilyen aprónépnek. Tami persze állandóan produkálja magát, verset mond, énekel, Adri meg úgy aranyos, ahogy van. Szomorú dolog ez az öregség, és remélem, hogy én meghalok mielőtt ilyen rossz állapotba kerülnék, de sajnos senki nem válogatja sem az időpontot, sem a módot.

Judit
De jó, hogy újra itt vagy Kép A poharazás szerintem utánzással tanítható a legjobban, és játékkal, például koccintotok vele, és mindenképpen kétfülű pohárral, mert azt tudja a legkönnyebben megfogni. De ha nem sikerül, az sem gond, nekem a nagy másfél éves koráig cumisüvegezett. Sajna rámentek a fogai, de ez alkati adottság inkább. (az egész családnak pocsék a fogsora)

Anna
Gratula a szülinaphoz, meg a jól szervezett bulihoz is.

Nálunk a hétvégén Taminak volt gyerekzsúrja, 5 gyerek, 9 felnőtt, isteni volt Kép Adri is élvezte, hol ez a gyerek, hol az a felnőtt foglalkozott vele. Nálunk Adrinak szerény szülinapja lesz, mert másnap este utazunk Tirolba 1 hétre, szóval csak egy kis családi összejövetel lesz. De egy biztos, lesz neki egy külön tortája, pici csokoládétorta, amit ő ehet meg egyedül, kézzel, ahogy jól esik. Előtte természetesen levetkőztetem meztelenre. Taminak is volt ilyen anno, és nagyon élvezte, mi meg azóta is röhögünk rajta, ilyen maszatosnak gyereket én még nem láttam.
Mi nem adatunk agyhártyagyulladás elleni oltást, viszont bárányhimlő ellenit igen.
Üdv
Bucska
bucska

Sziasztok!
Előkerültem! Kép

Minden oké, dokibácsi meg van elégedve velünk. Lilinek még van két hete, és ő is egy éves lesz. Fogunknak se híre, se hamva. Kicsit elkeserít, mert olyan macera etetni. Jó lenne, ha már azt enné, amit mi.

Anna!
Gratulációnkat add át druszánknak a nagy napon, jó?

Gyezsu!
Milyen topicot indítottál?

Bucska!
Ez a külön torta tetszik. Nincs róla fényképed?

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Bogi,
Jó, hogy előkerültél és örülök, hogy minden rendben. Kép GyeZsuhoz intézett kérdésedből az is látszik, hogy lelkiismeretesen visszaolvastál. Kép
Köszönjünk a gratulációt előre is. Én még nem gratulálok, remélem, hogy a következő 2 hétben még összefutunk. Kép

Bucska,
Taminak is most van a szülinapja? Tirolba sielni mentek?

Puszi: Anna
tinalila

Sziasztok!

Bogi
Hány hetesek vagytok? Mikor lehet tudni, hogy fiú, vagy lány? Egyáltalán akarjátok tudni? A külön tortáról van fényképem, de még hagyományos kép, nem digitális, nem vagyok annyira perfekt, biztos, azt is fel lehetne tenni, de nekem nem megy. De Adrit most megörökítjük és azt majd feltesszük.

Anna
Tami január 11-én volt 5 éves. Nem síelni megyünk, mert azt nem tudunk. Mi úgy mondjuk, havazni. Ez minden jót jelent, ami a hóval kapcsolatos (szánkó, korcsolya, hógolyózás, hóemberépítés, séta a téli erdőben). Egyébként feltett szándékom, hogy legalább két könyvet kiolvasok az 1 hét alatt, mert nem kell dolgozni, meg a házimunka is itthon marad Kép
Sziasztok
Bucska
bucska

Sziasztok!

Én is remélem, hogy mostmár tudok jönni gyakrabban.
A múlt hetem rohangálás volt, mert hétfőn védőnő, szerdán orvos, pénteken AFP, úgyhogy alig voltam itthon, akkor meg takarítottam, hogy apa megnyugodjon Kép
Szombaton disznót öltünk, vasárnap meg pihentünk. Ami abból állt, hogy én főztem, mosogattam, sütöttem, mosogattam Kép

Bucska!
17. hétben vagyok. Majd a 19. héten megyek a 18 hetes UH-ra Kép, talán akkor megtudjuk mi lesz.
Fiút szeretnénk, hogy legyen ez is az is, de természetesen a lányt sem adjuk vissza Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bucska,
Nagyon jól hangzik ez a havazás. Mentek minden évben? Mindig ugyanoda?

Bogi,
Azért ha dolgozol, nevelsz egy egyévest és még állapotos is vagy, akkor apa is besegíthetne a házimunkába, nem???

Anna, a feminista Kép
tinalila

Anna!

De bizony! Meg is tette. Szombaton, amíg mi disznót öltünk, apa itthon takarított. Meg is kaptam a magamét, hogy micsoda mocsok van itthon!
Úgyhogy inkább ne csináljon semmit.

Kép

Nem tudjátok, hogy az anyasági támogatást az adóbevallásba fel kell tüntetni?

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Anna!
Minden évben megyünk, csak eddig Magyarországon. Voltunk Misckolctapolcán, tavaly meg Mátraházán. Adri születése előtt 1 héttel voltunk, belefeküdtem a hóba és alig bírtam felállni Kép
Rájöttünk, hogy legalább annyiba kerül itthon elmenni egy hétre, mint mondjuk Ausztriába, de itthon még a hó sem garantált.
Bucska
bucska

Bogi,
Az anyasági támogatás az az egyszeri 50.000 Ft körüli pénz, amit rögtön a szülés után kaptunk?
Jó kérdés, hogy be kell-e vallani, én már el is felejtkeztem róla. Kép
Elvileg csak azt kell bevallani, amiről január 31-ig igazolást kapsz. De utána fogok kérdezni a TB-ügyintézőnknél.
Apa azért csak segítsen, főleg, ha tisztaságmániás. Kép

Bucska,
Belföldön mi is el szoktunk menni, csak amióta a nagyok iskolások, muszáj a szünetben. Kb. hat éven keresztül mentünk minden évben valahova Soprontól Gallyatetőig. De több olyan év is volt, hogy nem láttunk havat. Idén kihagytuk, mert év végére úgy elfáradtunk, hogy még elutazni sem volt erőnk.

Puszi:
Anna
tinalila

Sziasztok!

Gyors leszek, mert most meg az én nagymamám fekszik a kórházban életveszélyben (műtét után lélegeztetőgépen) Kép De mindenképp szeretnék boldog születésnapot kívánni az ünnepelteknek! Kép

GyeZsu
gyezsu

GyeZsu!
Jobbulást a nagyidnak. Semmi sem reménytelen, az énnagyim 1,5 éve, 80 évesen kapott bélelzáródást, megműtötték, nagyon rosszul volt és teljesen felépült belőle. Még mindig szokott hatalmas adag szilvásgombócot főzni meg fánkot sütni az unokáinka, dédunokáinak.

Kriszta
krisztike01

Sziasztok!

Gyezsu!
Jobbulást a mamádnak. Mivel műtötték?

Anna!
Igen, az az egyszeri, ami alanyi jogon jár, és a szülés után kapod meg. Az öregségi nyugdíj 200%-a. Szerintem nem kell bevallani, de nem tudom pontosan.

Kriszta!
Hogy vagytok? Képzeld elhalasztottam a hó miatta cukorterhelés vizsgálatot jövő hétre Kép
Ma töltöttem be a 17. hetet.

KépKép

KépKép
farkasbogi

GyeZsu,
Nagyon köszi a szülinapi jókívánságokat. És én is jobbulást kívánok a nagyinak, Nektek pedig sok erőt ehhez a nehéz időszakhoz.

Bogi,
Már írtam mail-t a TB-s kolléganőmnek, de még nem válaszolt. De szerintem sem kell bevallani.

Puszi:
Anna
tinalila

Sziasztok!
Sajna nem utazunk pénteken, és Adri szülinapját is halasztanunk kell. Taminak nagyon rossz volt a hallása az utóbbi két hétben és elmentünk fülészetre. Van egy orrmandulanagyobbodása, amiről már tudtunk, de most ennek következtében kapott egy savós középfül-gyulladást. A lényeg, hogy meg kell műteni. Lehetne halasztani a telelés utánra, de így nincs kedvünk utazni. Szóval csak február 19-én megyünk és február 3-án meg kiveszik Tami orrmanduláját, meg felszúrják a fülét. Aznap van Adri szülinapja, nem igazán fogunk ünnepelni, ha egyáltalán hazajöhetünk a kórházból. Most nem is írok többet, mert tiszta görcs vagyok.
Bucska
bucska

Bucska!
nem irigyellek, remélem könnyen átvészeli a műtétet. Hol csinálják?

Mielőbbi gyógyulást!!!
Kriszta
krisztike01

Sziasztok!

Most még mindig ilyen hülye percdíjas netünk van, de nem akarom elkiabálni, talán hamarosan újra lesz ADSL. Hétfőn rendeli meg a párom. Már csak remélem azon fog múlni, hogy milyen gyorsan kötik be.

Anna! Agyhártyagyuszi elleni oltásnak volt-e valami mellékhatása? Hogyan vészeltétek át? Attól tartok kicsi kincsem már elszokott a szuriktól.Kép

Bucska! A poharat és a cumisüveget nem adom még a kezébe, csak kupakkal, mert azonnal fejre fordítja. Így viszont csak akkor cumisüvegezik, amikor iszik, talán ez így nem rontja annyira a fogát. Nem? Most, hogy reggelenként nem szopizik, kipróbáltuk a tejecskét. Azt viszont cumisüvegből sem hajlandó elfogadni, csak kanalazva. Arra gondoltam, hogy nála a cumisüveg meg a tea összetartozik.
A torta ötlet nekem is tetszik, de nálunk apa rendesen ki szokott akadni, amikor hagyom a gyereket maszatolni, így én etettem a tortájából, de ízlett neki így is. A gyertyát viszont szerette volna megfogni. Mindenesetre azt megengedtem neki, hogy kicsit belenyúlkáljon a krémbe.
Sajnálom Tamit, szorítunk, hogy minden rendben menjen.Kép

Gyezsu! Jobbulást a mamádnak, ha nem titok, írd meg mivel műtötték.

Mit szóltak gyerkőceitek a nagy hóhoz? Panka egyre jobban élvezi a szánkózást. Papája épített neki egy hóembert, pont az ablakkal szemközt, írtó aranyos. Minden nap, ha kimegyünk odamegy és megsimogatja. Addig leveszem a kesztyűjét, és vizsgálgatja a havat tüzetesen, de nehezen lehet utána bevonszolni.Kép

Vaju
vaju

Sziasztok!

Bucska,
Én is szorítok, hogy minden rendben legyen. És utána egy nagyot havazhassatok. Kép

Vaju,
Nálunk semmilyen utó- vagy mellékhatása nem volt az oltásoknak. Hál'istennek még azoknak sem, amelyeknek egyébként szokott lenni. De az agyhártyagyuszi elleninek a doki néni szerint sincs senkinél mellékhatása.

Nálunk Lili ma szánkózott először. Épp most jöttünk meg egy a nagy szánkózásból. Van a közelünkben egy domb. A nagyok is nagyon élvezték és Lili is. Kép Lili vagy egy kis buckáról csúszott egyedül (persze valaki elkapta lent) vagy valamelyikünkkel a nagy dombról. Nagyon tetszett neki. Kép

Vaju,
Így utólag is boldog szülinapot!

Kriszti,
Nektek is! Gondolom, Nálatok ma nagy ünneplés van. Kép

Puszi:
Anna
tinalila

Az ünneplés elhalsztva, mivel nálunk is beteg az egész családKép Már egy hete, én is így muszáj volt pihiznem, meg Krisztián is elég ramatyul van. Azért mi és anyukámék felköszöntöttük őket, nagyon örültek az ajándékoknak, a nagy buli két hét múlva lesz, akkor már Levi szülinapjával összekötve. Az még csak elment, hogy 3 hetente szülinap, de hatente, azt már nem vállalom. Remélem jövőre sikerül külön tartani.

Kriszta
krisztike01

Kriszta,
Jobbulást Nektek!

Bogi,
Íme a kolléganőm válasza:
"Az SZJA törvény 1. melléklet 1.1 pontja szerint külön feltétel nélkül adómentes az állami szociális, valamint a TB rendszer keretében nyújtott anyasági segély, anyasági támogatás, így azt a jövedelem kiszámításánál NEM kell figyelembe vennie, tehát a 9453-as bevallásban az önadózónak nem kell azt szerepltetnie."

Puszi:
Anna
tinalila

Sziasztok!
Hála istennek, túl vagyunk a műtéten. Az I. Gyerekklinikán csinálták és nagyon profik voltak, emberileg is, meg amennyire én meg tudom ítélni, szakmailag is. Tami nagyon jól viselte az egészet, még az altatást is simán bírta, pedig voltak ott gyerekek, akik ordítottak, meg ütötték-verték a szüleiket, kicsit még nem voltak maguknál. De Tami csak bújt hozzám, hogy anyu, anyu, és kuporgott a kezemben. Szerencsére még időben mentünk, a savós váladék a fülében úgy besűrűsödött, hogy már ragasztóra hasonlított és rátapadt a hallócsontokra. A műtét után azonnal tök jól hallott a gyerek, úgyhogy teljesen megnyugodtunk. Már délután 4-kor hazaengedtek, mert Tami bejárta az egész kórházat, nem lehetett vele bírni, olyan jól érezte magát. Végül mivel előrehozták a műtétet, holnap lesz módunk ünnepelni, holnap lesz Adri 1 éves. Ennek örömére ma állt fel először kapaszkodás nélkül. Mióta ezt tudja, szinte csak lábon közlekedik, a mászás már nem olyan izgi Kép
Üdv
Bucska
bucska

Sziasztok!

Mindenkinek jobbulást, az érintetteknek boldog születésnapot!

Nagymamám továbbra is az intenzíven lélegeztetőgépen, és bár már hétfő reggel óta nem kap nyugtatót, még mindig nem ébredt fel. Múlt hét szerdán este került kórházba, mert nagyon alacsony volt a vérnyomása (60-70/40) és görcsölt a hasa. Másnap a kórházban sem tudták felvinni a vérnyomást, ezért belső vérzés gyanúja miatt este csináltak ey hasi feltáró műtétet. Belső vérzés nem volt, csak valami gyulladás. A műtét óta lélegeztetik és hétfőig altatták is. A keringése állítólag már helyreállt, de azt nem tudni, történt-e kisebb agyi károsodás, bár még az is rendbejöhet.

Azért egy jó hír a végére: vasárnap végre abbahagytuk az antibiotikumot, tegnap voltunk ultrahangon, ahol azt mondták Kata veséjére, hogy rendben van.

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Köszi a tájékoztatást. Megnyugtató, hogy legalább ez egészben megmaradt pénz.

Holnap megyek 4D UH-ra (ingyen Kép )
Cukrom eddig rendben.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Adrinak nagyon boldog szülinapot és mindenkinek jobbulást! Kép

Most Lili is beteg, életében először. Mandulagyulladás, de szerencsére elég jól viseli.

Bogi,
Hogyhogy ingyen? Kép

Puszi:
Anna
tinalila

Anna!

Lilinek jobbulást. Étvágya azért van? Gondolom fáj a torka rendesen.Kép
Mi túl vagyunk végre a szurin, igazad volt, nem viselte meg, talán csak mikor beadták.
Nálunk vége a szánkós időknek, a hóember is igen lefogyott a kertbenKép

Kriszti! Nektek is jobbulást, így hogy több szülinap lesz egyben, még fergetegesebb lesz a buli!

Bucska! Örülök, hogy rendben van Tami, és gratula Adrinak. Nem esik nagyokat?

Gyezsu! Örülök, hogy Kata teljesen rendbe jött!Kép
Azt viszont nem értem, nagymamádat mért altatták napokon keresztül?

Judit
vaju

Sziasztok!

GyeZsu!
Hány éves a nagymamád? Jobban van már azóta?

Anna!
Jobbulást a kicsinek.

Kriszti!
Nektek is jobbulást. Voltatok anno, mikor Gergő fülével volt baj az I. Gyerekklinikán? Nekem nagyon jó tapasztalataim voltak a kórházzal és az orvosnővel egyaránt.

Vaju!
Nem esik el, hanem leül. Hihetetlen módon, napról napra ügyesebb. Eddig csak 4-5 lépés ment egyhuzamban, pár nap alatt már több métert is megtanult menni. Sőt, meg is tud már fordulni. Most már simán ácsorog, ameddig csak akar és vészesen gyorsan odalépeget bárhova. Milyen szurit kaptatok?
Most hogy be vagyunk zárva a lakásba (Tamit nem szabad pár napig kivinni) néha úgy érzem megőrülök tőlük. Mire eltakarítom az egyik romot, két másik vár rám Kép
Üdv
Bucska
bucska

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a jobbulás kívánságokat. Kép Szerencsére elég hamar túl lettünk rajta és nem is nagyon viselte meg Lilit. Sőt inkább könnyebb volt vele, mert lázas volt és többet aludt. Egyszer még az éjszakát is átaludta. Kép De sajnos már másnap vissszaállt a normális menetrendre, ami legalább egy ébredés. Étvágya valóban nem nagyon volt, viszont legalább szopizott ezerrel.

Bogi,
Na, mi lett az UH eredménye? Kép

Vaju,
Nálunk olyan nagyon nagy hó egyáltalán nem is volt. Itt a környéken egyszer tudtunk szánkózni. De tegnap a párom elvitte a fiamat a Börzsönybe és ott hatalmas hó volt, jót szánkóztak. Kép

Bucska,
Mikor utaztok?

Puszi:
Anna
tinalila

Sziasztok!

Nagymamám a 85. életévében van, felébredt a kómából, persze pocsékul van, de felismer mindenkit, kommunikál, és tudja mozgatni mindenét. Azért altatták, mert abban a "szendergő" állapotban tud a szervezet a legoptimálisabban gyógyulni, meg azért is, mert lélegeztetőgéppel fent lenni enyhén szólva nem valami kellemes.

GyeZsu
gyezsu

Bogi,

Nagyon boldog szülinapot kívánunk a druszánknak! KépKépKép

Várjuk az élménybeszámolót az ünneplésről!

Puszi:

Anna
tinalila

Bucska!

Panka is megy egyedül már 4-5 lépést, de úgy, hogy ott tartjuk mellette a kezünket, különben elbátortalanodik, és leül. A cél előtti utolsó métereket pedig futva teszi meg.Kép Azt egyébként én is figyeltem, hogy ha valami újba kezdenek akkor 1-2 nap alatt hihetetlenül begyakorolják. A szurit agyhártyagyuszi ellen kaptuk, s valóban nem viselte meg.
Na ja a 4 fal között valóban nagyon rossz.Kép

Anna! Klassz lehetett a Börzsöny! Én igazából ezt a nagy hó utáni állapotot rühellem a legjobban. Itt minden elolvadt (szegény hóember is) és mint minden koszos, meg szürke, meg vizenyős.Kép Ilyenkor kezdem el nagyon várni a tavaszt.

Gyezsu! Örülök, hogy nagyid kicsit jobban van.Kép Igazából azért csodálkoztam az altatáson, mert az igen veszélyes ilyen idős korban. Most az én papám is kórházba került. Ő 92 éves, de még minden nap dolgozott a kertben, kicsit fájt a lába, ezen kívül kutya baja nem volt soha. Kapott egy agy ödémát. Megsérült a beszédközpont, nem tudja kimondani a szavakat. Kicsit jobban lett 2 nap után, most már mindent megért, s néha egy-egy szó értelmesre sikeredik. de nagyon el van keseredve, s nem akar bent maradni a kórházban, sokat sír. Hiába mondjuk neki, hogy még 2-3 nap és hazaengedik, az nem vigasztalja.Kép

Bogi! Boldog szülinapot nektek!

Amúgy most elég össze-vissza telnek napjaink, mert Panka most szokik rá a napközbeni egyszeri alvásra, de még nem alakult ki, hogy délelőtt vagy délután legyen. Délelőtt nem mindig tud elaludni, de viszont délben már olyan fáradt, hogy akkor nem ebédel rendesen. Most megpróbálom kicsit később tízóraiztatni, és 11-kor lerakni, s akkor ebédelünk ha felébredt. Talán ez beválik. Nálatok ez hogy alakult?

Judit
vaju

Sziasztok!

Köszi a jó kívánságokat.

Anna! Te Lilidnek nem is kívántam Boldog Szülinapot. Bunkó vagyok, de bepótolom.

Sajnos az életem nagyon zűrös mostanában. Sokminden kiderült a házasságomról, és most fontolgatjuk a válást. Sajnos már nem maradt más választás, jobb nem lesz. Annyira hülyék voltunk, hogy minden lehetőséget elpackáztunk a dolgok javítására, és most persze bánjuk, de nem tudunk túllépni a problémákon. Megpróbáljuk külön-külön.
Még adtunk magunknak egy hetet, de azt hiszem nem változtat semmin, akkor sem, ha a férjem egész héten itthon lesz velünk. Már késő. Olyan dolgot tett (megint), ami felett nem tudok már szemet húnyni, és az ő szemében nekem is olyan hibáim vannak, amiken ugyan tudnék változtatni, de nem nagyon sikerült eddig.

Egyet mondhatok. Ha gondotok van a szex kérdéssel a terhesség vagy a szülés miatt, vagy utána, és látjátok a férjeteken, hogy feszült, kérdezzetek rá. És akár fogat összeszorítva is, de bújjatok össze. Nálunk ez volt az utolsó csepp a pohárban. Pedig előtte ezzel nem volt gond. A férjem átmeneti megoldást keresett, amíg én nem vagyok rá képes, de nem jól sült el. Egy, hogy kiderült, kettő, hogy a feszültség ugyan csökkent benne, de a lelkiismerete annál rosszabbakat művelt. Depressziós lett, és fizikai betegségekben (derékfájás) nyilvánult meg.
Szóval mindenképpen el kell kerülni az ilyen dolgokat. És tudom, hogy nem csak nálunk van ilyen gond, és a férfiak nagy százaléka azt a nézetet vallja, hogy képes az érzelem nélküli szexre, de nem szabad megadni nekik az esélyt, hogy gyakorolják is.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Bogi!
Bár nem részletezted ki a problémákat, meg én arról sem tudok, hogy előzőleg már lettek volna gondjaitok és kéretlenül igazán nem akarok beleszólni, de azért leírnám, amit gondolok, ha nem baj. Szóval egy babával a hasadban, meg egy másik kicsivel szerintem nagyon meg kéne gondolnod a válást. Először is a gyerekeknek apa kell. Másodszor neked meg társ, amit két gyerekkel megtalálni nem olyan könnyű. Harmadszor, amíg van szerelem, nincsenek megbocsáthatatlan bűnök. Az egyetlen dolog, amin nem lehet segíteni, ha nem szeretitek egymást. Minden más esetben beszélni, beszélni, beszélni a gondokról és nem feladni. Törekedni a megoldásra, kompromisszummal, megalázkodva is akár. Neked már nem csak magadra kell gondolnod és a saját női büszkeségedre. A gyerekeidre is, akiknek ő az apjuk. Ne haragudj, ha véletlenül valami rosszul esett, de én nagyon keveset tudok a körülményeidről és csak nagy általánosságban tudok véleményt formálni. Még egyszer bocs, hogy kéretlenül belepofáztam, de hátha lehetne még segíteni...

Vaju
Ez egy pocsék időszak, nekem nincs rá jó tippem. Annak idején Tamival is végigszenvedtük, néhány hónapig össze-vissza aludt. Adri most még alszik délelőtt és délután is, de ha eljön majd ez az időszak, egyszerűen megpróbálunk alkalmazkodni hozzá.

Nálunk egy csomó minden volt, többnyire rossz dolgok, ezért is nem írtam sokáig. Adrinak volt egy háromnapos láz című betegsége, csillapíthatatlan, 39 fokos lázzal, levertséggel. Nagyon aggódtunk miatta. Mivel köhögött is, elkezdtük szedni az antibigyót (nem kellett volna), most attól meg a gyomra lett kész teljesen, szegény egy napig csak hányt, meg hasmenése volt, remélem végre túl leszünk az egészen. KÖzben a kutyánk is beteg lett, megszorult benne a kaki, nagyon öreg már, de emberevő, úgyhogy el kellett altatni a röntgenhez, meg a beöntéshez. Úgy tűnik, ő is jól van végre. Nekem becsípődött egy ideg a derekamban, három napig szinte négykézláb közlekedtem. Ez a szülés óta már harmadszor fordult elő. Ilyen jó dolgok történtek velünk mostanában. Az utazást már harmadszor kellett elhalasztanunk, most végre úgy látszik, kedden megyünk, igaz csak a Mátrába, de biztos az is nagyon jó lesz.
Az egyetlen jó, ami történt, hogy Tami nyúl volt az óvodai farsangon, Adri meg éjkirálynő, és nagyon élvezte mindkét gyerek a bulit (volt Kolompos, meg minden).
Na sziasztok
Bucska
bucska

Sziasztok!
Csak beleolvastam.Még nem jártam erre bár a baby valóban 2004 februári.Kép
Viszont máris lenne egy kérdésem.Az adóbevallást meddig kell v. kellettKép leadni?Elkéstem volna?
Köszi.
Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok!

Végre ADSL!!!Kép

Bogi! Megrendített, amit írtál. Én olvastam az előző terhességed idején, amit a Pöttömökben írtál, úgyhogy nem csodálkoztam. Az az igazság számítottam rá, hogy a férjed megint "nem bír magával", bár az, hogy eddig nem írtál erről, reményt adott, hogy benőtt a feje lágya. Ezek szerint nem így történt. Lehet, hogy kicsit kellett volna várni a babával, de ezt se hiszem, ugyanis szerintem egy felnőtt ember már alapvetően nem változik meg. Sajnos van egy-két ismerősöm, akit terhesen vagy kisgyerekkel hagytak el, s én ezeket a férfiakat egyszerűen nem tudom megérteni. Szóval lehet, hogy Bucskának igaza van, s valóban a két gyermekedre is gondolnod kell, de nem biztos hogy nekik jó, ha a szüleik boldogtalanok. Másrészt te is még fiatal vagy, talán kezdhetnél új életet, a gyerekek ilyen kiskorban könnyebben veszik még a válást. Még egyszer mondom, nem a válás híve vagyok, de én is 6 évig éltem boldogtalanul, mire elváltunk, s bár kétségbe voltam esve akkor, de utána fellélegeztem, hiszen évekig hazudtam magamnak, pedig nem voltam boldog. Én is elhittem, hogy majd megváltozik a férjem. Nem változik. Vagy el tudod ilyennek fogadni, vagy nem. Nehéz döntés, ne kapkodjátok el. Beszéljétek akkor át, mikor már lecsillapodtak a kedélyek. Mindenesetre a férjed nagyon szemét módon viselkedett.

Bucska! Sajnálom, hogy rosszul kezdődött az év, de gondolj arra, hogy a baj csőstül jön, egyszerre három, s ha jól számoltam az megvolt, úgyhogy már csak jó jöhet!Kép Ezt a három napos lázat vírus okozza?

Edit! Elkésve biztos nem vagy, mi is hétvégén csináljuk párommal az adóbevallást, azt hiszem márc. 15-ig szokott lenni a határidő. Egyébként szívesen látunk, ha csatlakozni szeretnél.Kép

Judit
vaju

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?