Új privát üzeneted érkezett!

Köszi JuditKép

Kép
Kép
pipocska

Helló Lányok!
tök jó ám olvasni ezt a "társaságot". És ahhoz mit szóltok, hogy a jobb lábamon kb egy hónapja kijött egy viszér- gyülekezet. Nagyon vékony kis erek csoportja, nem érzem, de ha megnyomom fáj egy kicsit. szerintetek ez elmúlik majd, vagy csak rosszabb lesz. Meg kell ezt említeni a dokinak ha megyek??
És az rendben van, hogy reggel olyan vagyok mint egy "fittneskirálynő", se terhet, se fájdalmat szóval semmit nem érzek. Este meg ehhez képest, mint egy elefántbébi! alig birok megmozdulni, 120kg-nak érzem magam, és fáj is a hasam! Pedig tényleg nagyon keveset eszek egész nap.
Lehet, hogy a kisfiam leterheli a izmaimat? Szóval ez normális, vagy bajforrás???
Köszönöm, ha válaszoltok!
Fejeske 21+4
fejeske

Ja!
és még valami! Szerintetek hány kávé árt a bébinek. Mert én kb 2x iszok, de mindig csak felet, tehát összesen egy nap egy kávé. De most olyan álmos vagyok, hogy alig birok nézni ki a fejemből. És még akkor dolgozzak is?? :-))
Azért is nem szoktam sokat írni, mert szerintem a monitor is tökre kifárasztja a szemeimet.
Puszi mindenkinek!
Fejeske
fejeske

Sziasztok,

Fejecske: Én két héttel mögötted járok, mégis sokszor fáradt vagyok és nehéznek érzem magam. A viszeret szerintem meg kéne említened és lehet, hogy valamivel kenegetned is kéne.

A fáradtság, nem bajforrás, ez tuti... Hiszen normális, hogy fáradtak vagyunk, hiszen egy kis jövevényt táplálunk, cipelünk magunkkal egész nap.

Én inkább a szex nem kívánás miatt vagyok betojva, ma reggel a párom még rá sem tudott venni egy kis együttlétre, pedig annyira szerette volna. Annyira sajnáltam. De csak az UH a vizsgálat és a lábam járt a fejemben. Mit tegyek. Nincs valami szexuális energia serkentő módszeretek?

Pipocska: köszi a drukkolást. Méhszalagoknekem is húzódnak. Nekem MagneB6-ot javasoltak rá. Hogy attól vagy nem attól, de jobb lett....

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Fejeske!
Szerintem is mutasd meg dokinak. Hallottam már olyat is, h. a fáslizás -ha eltűröd magadon- ajánlatos, mert az megtámasztja az egész lábat, így az erek falát is.

Johanna!
Emil megy!

Márti
csmarti

Fejeske Kép
Csatlakozom az elöttem szólókhoz. A visszeret emlitsd meg a dokidnak! De valszeg ha bemész gyógyszertárba és elmeséled, megmutatod, milyen a lábad, ök is tudnak rá kence-ficét adni.
Fáradtság, heheh, van kismami, aki este nem fáradt? Mert én már 7 körül iszonyat álmos vagyok! Ha leteszem a popómat, el is alszok! Ugyhogy ált.kispapi finoman élesztget, és rávesz mindenféle pótcselekvésre, pl narancslé, zöldséglé facsarás, kismamitorna (ez tök jó, mostmár együtt tornázunk kispapival Kép) Aztán legkésöbb 9-kor már beborulok.

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Johanna!
Szóval szexuális energia serkentő módszer kellene?! No az nekem sem jönne rosszul... úgy látom, hasonló cipellőben járunk. Tisztára hülyén érzem magam, amikor fáradt, ingerült vagyok a párommal, ráadásul a szexet sem kívánom. Csak vízszintesben szeretném tudni magam a nap végére, ennyi az egész. No a nap vége persze akkor jön el, amikor hazaérek. Hol hatkor, hol nyolckor, de kilenc után már én sem bírom talpon...Kép
Nem is beszélve a napközbeni kókadozásról. KépKépKép

Kicsit felvidítottál azzal, hogy a gluggy már mocorgást jelent. Nem gondoltam volna! Kép
Apropó gluggy: az én kispapim vasárnap, egy hallgatózás után közölte, hogy az nem is gluggy-gluggy, hanem apa-apa felkiáltás volt. Nem cáfoltam, hadd örüljönKép

Gem
16+3
gemini

Johanna
Nem rémisztgetni akarlak, de ha minden igaz és emlékeim nem csalnak, ez nem egyszerű körömvágás lesz, hanem gyakorlatilag köröm eltávolítás (legalábbis 12 éve még igy volt), de gondolom azért a benövés és a gyulladás mértékétől is függenek a dolgok.

Elöl nyitott papucsot mindenképpen vigyél, mert cipőbe nem fog beférni a lábad a kötszertől vagy a fájdalomtól amit a szűk cipő okoz, és jobb ha valaki visz-hoz. Hamar meggyógyul ne aggódj. Amikor még SZTK-s asszisztensként tevékenykedtem akkor láttam ilyen ambuláns beavatkozásokat.

MJ-Móni
15+4
mj__móni

Johanna!
Emil ment!Kép

Márti
csmarti

Sziasztok!

3 napig nem voltam, és alig győztem visszaolvasni! Kép

Adrienn, Márti, MjMóni! Kép

Köszi a gratulációkat, tényleg jó hétvégém lett egy ilyen jó AFP eredmény után!
Móni! Kedden vették le, és pénteken már meg is mondták telefonba az eredményt. Elég gyorsak voltak szerintem.

Rókica! Kép

Jobbulást Nektek!!!

Hanee,Szamica,Timi,Akiren,Mmóni,Falina! Kép

Mindannyiótok Babucija nagyon-de nagyon édes! Ezek a képek szuperek!

Falina! Kép

Még ilyen pici, és mégis milyen jól látni!

Réka! Kép

Nagyon kedves a Párod (a rózsás írásodat olvasva)!
Guszti is nagyon aranyos baba!

Szamica!

Ezt a hanyatt fekvéses keményedést szerintem sokan írták már. Pl. nekem is ez a helyzet a legkényelmetlenebb, szerintem a Babucik sem érzik magukat túl jól ilyenkor. (Tudományos magyarázatot nem tudok adni Kép, de így érzem.)

Tündérke!

Egyik reggel nekem is volt egy-egy folt a hálóingemen a mellbimbóimnál. De azóta nem. Szabolcsnál már nem is emlékszem, hogyan is volt.

Hóvirág!

Ez a "használt" textil kifogó nálunk is szuperul bejött. De már rongyosra lett használva. KépVennem kell újat, max. párszor kimosom elötte, vagy mittudomén. Kép

Pipocska!

Amit írtál, hogy oda rúg a Babád, ahova teszed a kezed szerintem igenis érzik Ők. Egyszer írtam én is, hogy éjjel a Kisfiam hozzámbújt, és a Babucim teljesen odanyomta magát, ahol Tesókája melegét érezte. Kép

Cukorterheléssel kapcsolatban

Tesóm pár éve volt még, és nagyon rosszul volt ettől a löttytől, erre vittek neki citromot, és belenyomták. Így lett belőle egy elég édes limonádé, de legalább már iható. Én azt nem értem, hogy akkor miért nem lehet ezt alapból így csinálni??? Na majd rákérdezek, és ha lehet, viszek majd magammal citromot. Kép

Timi!

Péntek este meglett a vizelet eredményem. Minden negatív, csak az üledéknél van az, hogy Kristály törmelék. Erre rákérdeztem, és mondták, hogy lehet vesehomok esetleg. De mostanában megyek UH-ra, és megnézik a vesémet is. (egyik este Apa megkopogtatta a vesémet, és sajna fájt rendesen. Azért remélem nincs semmi komoly. Kép)

Kérdés

A genetikai UH-ra mindenképp be kell, hogy töltsem a 18.hetet?

Előre is köszi a választ! Kép

Vásárlás

Láttam volt erről jó kis levelezés Kép

Valamilyen szinten én is babonás vagyok (még nem is vettem semmit, de nekem könnyebb a dolgom, mivel van már egy gyerekem). De azért nem szeretném totál a végére hagyni. Különben is... a babonában nem az van, hogy csak a kádat nem szabad előre megvenni???

Mindenkinek szép napot, és ne aggódjatok fölöslegesen! Kép

Puszi:

Viki(17+1)
vikó

Tapasztalt Mamik!

Tudnátok segiteni kenguru ügyben? Milyet érdemes venni, érdemes-e, esetleg használtan stb.
Vagy ez is olyan dolog, hogy kinek milyen babakocsi tetszik, van ezer fajta és válassz pénztárcádnak megfelelöt???

Pusz
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok lanyok!

Gonoltam bekoszonok, mert mar nagyon regen nem voltam. Meg sem kiserlem visszaolvasni azt a masfel hetet amit kihagytam. Kép
Vegre ismet az irodaban csucsulok es csinalom a melom, az egy het szabim alatt ossze is gyult rendesen.
Nagyon jo volt otthon, sikerult elinteznem mindent. Fogadtam nogyogyaszt, voltam belgyogyaszaton, fogorvosnal es vedononel is. Mostmar van kis konyvecskem es van benne pecset is egy par. Kép
Rengeteget ettem es a pocakom hatalmasat nott. Mostmar ugy nezek ki mint egy hordo!!! A fenekem meg olyan, mintha egy kosarlaba lenne bedugva a szoknyam ala... . Kilora osszesen 4 kilot hiztam es mar elmultunk 20 hetesek, de ugy nezek ki, mint aki 14et hizott... :S
Kislanyom nekiallt rugdosni. Mostmar nem csak bunyogas es kaparaszas van, hanem rugdosas is. Kép
Jelenleg az egyetlen bajom a ferfineppel van. Teljesen elegem van beloluk es azt kivanom, hogy menjen az osszes a fenebe, gyermekem apjaval az elen!! No, majd ez az erzes is elmulik, ha meg nem, akkor meg vessen magara es a muja fejere! Kép Kép Kép Inkabb hagyom is a temat, mert csak megint jol felidegesitem magam.

Most megint leszek majd minden nap, mar jo is lesz ismet koztetek lenni, hianyzik a tarsasag. Kép

Puszi nektek,
Pmama&Poochina (mivel kislany a draga)

KépKép
KépKép
pizzamama

JOhanna, CSmarti,Minyu!
Köszi a tanácsot,jövő héten megyek 4D.s UH-ra és megkérdezem a dokit a viszérről.
Gemini, Johanna!
A sexről annyit, hogy ha nem lenne kitalálva engem most az sem érdekelne. Már arra is gondoltam, mi lesz ha így marad végig? Vagy, hogy fogom-e még kívánni egyáltalán terhesség alatt? mert most úgy érzem nem tartozik életelemeim közé!
Sőt még "elhatározni" se tudom magam! Szerintetek ez normális?? meddig bírja majd az uram? / ja ez hülye kérdés volt, de ez is benne van a pakliban/ Hallottam már ilyenről!
Puszkó
F.
fejeske

Pipocska!

Szerintem ezek a rémálmok nem jelentenek semmit, inkább azért lehet, mert esetleg sokat aggódsz. Nem?
Csak nyugi! Szép az élet, és milyen jó nekünk így Babuci(k)val a szívünk alatt. Kép

Ez a romantikus férj vállán alvás hát nálunk sem szokott összejönni. Kép Pedig én is úúúgy szeretném!!!!! De ez a dög mindig az ellenkező irányba fordul aludni. Kép
Köldökfájás

Pár napja nekem is volt ez, és tényleg nem volt valami kellemes. Valaki írta akkor, hogy csak semmi pánik, a Babóca helyezkedik rendesen, és húzhatja is. Úgyhogy csak ezt továbbítanám Neked is! Kép

Fejeske!

Reggelente még én is meg tudnám váltani a világot, estére meg mint akit agyonvertek. De ahogy elnézem elég sokan vagyunk így ezzel. Éééés lesz ez még így se... Kép

A viszér dolgot sztem is mondani kellene. Nekem pl. a védőnő kérdezte is, és be is írta a terheskönyvbe (sajna van a térdhajlatomban és mostanában jött ki a combomon is.). Most, hogy szóba került, talán nekem is kellene kezdeni vele valamit... hhmmm....

A szex téma...
hát nem egyszerű. Én is leginkább úgy gondolom, hogy nem érdekel, de aztán ha hagyom magam elcsábítani... Kép Meg tudja hozni a kedvemet. Kép
Egyébként előző terhességemnél végig nem voltam hajlandó rá, semmilyen módon. Kép Túléltük azért. Kép

Gem!

A Kispapátok jófej! Kép Tetszett a sztori!

Viki
vikó

Lányok!

A minap láttam a Spektrumon egy műsort, ahol azt mondták a szüléssel kapcsolatban, hogy akiknek az alakjuk "ideális" 90-60-90 illetve közelebb van ehhez, azoknak könnyebb a szülés, míg ha ettől jelentősen eltér, akkor sokkal jobban megszenved a nő a vajúdás és szülés alatt.
Mit gondoltok erről?

Aki már szült, alá tudja támasztani? Mert én ilyet még sohasem hallottam, bár azt mindig mondják, hogy alkati kérdés, kinek mennyire könnyű. Talán ezt kellene alkatin érteni? Kép

akiren
(22+5)
akiren

Vikó!

Nagyon jót nevettem ezen a "mindíg az ellenkező irányba fordul ez a dög"-ön.
Nállunk ugyanez a helyzet.Kép

Kép
Kép
pipocska

Hat ha nekem 90 es fenekkel kellett volna teherbe esnem, akkor azt hiszem 17 eves lett volna utoljara idealis... Kép

KépKép
KépKép
pizzamama

Akiren!
SZERINTEM úgy alkati dolog ez, h.:

Milyen magas a fájdalomküszöböd?
Mennyire tűröd a hosszú ideig elhúzódó fájdalmat? (szünetekkel vagy anélkül)
Milyen a szalag- és izomrendszered? (laza, kötött, nagyon kötött) Ez a tágulásnál fontos ugyebár. Biztos van más szempont is, de nekem most ez jutott eszembe!Kép
(Nekem azt mondták, h. a 9 évi sportolás miatt nehezen fogok szülni. Csak ők azt nem tudták, h. laza a szalagrendszerem, ezért könnyen nyúlik, jól tágulok. Így hosszú vajúdásom volt ugyan (9 óra; bár elsőre ez átlagosnak számít), de abszolút bírható 45-60mp-es összehúzódásokkal. Én egyébként 100/86/105-ös vagyok.)

Pizzamama, szia!
Pont ma hiányoltalak! Végülis hol fogsz szülni? Elégedett vagy az itthoni viszonyokkal?

Minyu!
Már írtam neked, de elszállt!Kép Szóval mi 3db-ot kaptunk használtan. Mind más méretű, bőségű. Mivel csak a 3. hónaptól használtuk, akkor is csak 20-20 percre, ezért javaslatom az, h. olyat vegyél/kérjél, amibe könnyen bele lehet tenni, és amiből könnyen ki lehet venni pl. OVERÁLLAL is. Mire bírni fogja a kis gerince, addigra már hűvösebb idők következnek, több ruha kell rá stb.. Márkákat sajnos nem tudok javasolni. Ezerfélét találsz a piacon. A kengurunál állítólag jobb a hordozókendő, de ebben nincs tapasztalatom!

Márti
csmarti

Gem, mindegy nekem, hogy melyik nap megyek. jó a vasárnap is, ha te akkor mész Kép

az andragógia mára már csak a múlt Kép

Johanna a körömlevétel valóban elég kellemetlen (nekem többször is csinálták kiskoromban, meg most is néha begyullad, ha megpiszkálom, mert olyan fajta..), illetve az, hogy utána nemigen tudsz közlekedni, én egy lábon szoktam ugrálni, persze azt most biztos nem tenném Kép
de ne aggódj, nem tart soká, hamar meggyógyul Kép

Akiren, szerintem csak arról van, hogy azt mondják, akinek szélesebb a csípője, az könnyebben szül, hát nem tudom, de remélem valóban így van Kép

KépKép
vikka

Vikka!
Azért azt az ugrálást megnézném én magamnak...KépKépKép
Maradjunk akkor a vasárnapban? A többiek mit szólnak hozzá? Giggancs? Johanna? És aki még jönni akart...

Gem
16+3
gemini

GeminiKép
En akartam meg jonni.. Csak most lesz a TF-en?? Egyebkent mindig a Paulay-ban? Nekem akkor lenne jo elkezdeni ha vegig itt lenne. Bar most fajdogal a hasam, erzekeny a mehem, de ha elmulik akkor mennek.

VikoKép
szegeny, talan nem veseko! Volt mar? Nekem vagy 5x! na majd az uh megmondja, de addig is igen sokat igyal!

JudytKép
neked egyaltalan nem szabad tornazni, mert ikreket varsz? Bocs ha hulyeseget kerdezek.. Egyebkent meg mindig erzekeny a mehem, de nem veszes. En is 2x2t szedek a MAgneB6bol, bar a dokim 3x1et mondott. Antibiotikumot is szedtem (holyaghurutra), es a harom oraval elotte/utana nem bevenni mas szert, na ez megbonyolitotta az eletemet, maradtam a 2x2nel.

Nekem is erzekeny lett a koldokom par napja!

Udv, Timi
(19+6)
splendida

Sziasztok!

Viki,
szerintem nem a 18. betöltött hét a legfontosabb tényező a genetikai UH-on, hanem azt szeretik, ha az AFP eredményed megvan és azt magaddal viszed.

Minyu,
nekem volt kengurum Bencénél, amit eleve 3 hónaposan tudtunk először használni a gerince miatt (nem is ajánlják előbb!!!). Én nem szerettem, és kikötöttem, hogy Zsebinél csakis hordozókendőt veszek. Ezt már egész korán lehet használni, és sokkal tovább, mint a kengurut, ráadásul nem melegszünk össze. Sok variáció van a megkötésére, így a hátadat, válladat sem mindig ugyanúgy terheled. Nekem nagyon szimpatikus.

A méretek-szülés aránya:
én 90-65-100 vagyok (fentről lefelé). Bencével 15 órát vajúdtam, majd császár lett a vége, mert nem voltak elég erősek a méhösszehúzódások és Bence nam haladt lefelé elég gyorsan. A Doki szerint két nap alatt talán megszültem volna (végig 1 perces fájásokkal...), de nem akarta, hogy totálisan kimerüljek (persze így is totál kimerültem!!!)....

vásárlás:
szombaton megtaláltam A Babakocsit!!! Kép
Nekem Gracom volt Bencével, melynek a hordozója most is megvan, így adott volt a márka (persze nem is akartam váltani, mert nagyon meg voltam elégedve). Nagyon szerettem, mert könnyű volt, közelekdésnél sem hátráltatott. Kicsire csukható, én is simán beraktam az autó csomagtartójába, stb... Szóval, a Brendonban megtaláltam azt a színt és típust (Graco Ultima), amit meg is fogok venni. Mivel kiállított darabot nem szívesen venne a Párom, így megrendeljük már most, mert 1-8 hétre vesznek fel rendelést. Nekem igazából már mást nem kell vennem, mert Bencéről megvannak a ruhák, ágy, stb...persze egy-két új kis bodynak én sem állok ellent Kép.

Ti milyen babakocsiban gondoltkoztok???

Nem tudom emlékeztek-e néhány nappal ezelőtt írtam, hogy 3 gólya is érkezik a baráti körünkben, melyből az elsőnek ma kell érkeznie (papíron). MEGJÖTT!!! Délelőtt kaptam az sms-t Hollandiából, hogy Milán megszületett ma hajnal 3.40-kor. Annyira megörültem, hogy a hideg is kirázott! Kép Egy Baba itt van!!! Remélem nem baj, hogy megosztottam ezt az örömöt Veletek is.
mircimama

Csmarti,

Igen otthon fogok szulni. A vedonommel szerencsem van. Kép Megyek a rendelobe, hogy akkor essunk tul rajta, stb. Nezem a nevet es nekialltam nevetni, ot percre lakott tolem es a suliban egy evfolyammal alattam jart. Szoval ott szerencsem volt. A haziorvpspm egyebkent belgyogyasz, o csinalta meg azokat a vizsgalatokat meg ekg-t meg mindent. A fogorvos belenezett a szamba, kozolte, hogy minden okes, es ezzel bepecsetelt. Ezekkel elegedett vagyok, a korhazba meg nem mereszkedtem be. Kép Arra majd raerek marciusban. Kép
Szulesznot fogadbi hat honaposan keso?

KépKép
KépKép
pizzamama

Lányok,

egy (talán) hülye kérdés: a 21.hét az hanyadik hónap? Ha hatodik, akkor pl.: 37 hetesen a tizedik hónapban leszünk?? Szülés előtt mindenki a kilencedikben van. Nem?

bocsi a hülyeségért:
Mircimama (aki 21+5, de hány hónapos?????) Kép
mircimama

Mircimama,

En husz hetesen, 4 es fel honaposnak erzem magam...., Ne 4 hetes honapokat vegyel alapul, az ugy nem mukodik... Majdnem 5 hetet kene venni minden honapra, akkor jon ki a szamolas. Kép Nem hulyeseg szerintem a kerdes, en is sokat filoztam rajta. Kép

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Mircimama,

Ha jol tudom, javitsatok ki, ha nem:
21. heti orvosi terhessegi het (tudjuk a + ket het kulonbseg az elejen)-2. harmad 5. honap
25. hettol 6. honap
29. hettol 7. honap
34. hettol 8. honap
37. hettol 9. honap

Nem tudtok ajanlani valamit hatfajasra, sajnos en igy a 12. heten mar kezdek pocakosodni es kiujult a gerincferdulesemmel jaro fajdalom.
Annyira sajna, hogy vasarnap fel sem birtam kelni.
Ma voltam ugyan gyogytornasznal, de ......hatha.
Magyarorszagon a gyogytornaszoknal van mar lehetoseg az "endermologi"-ra? Hallottatok mar rola?

Udv,
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Splendida!
A védőnő azt mondta, hogy ne is álmodozzak rólaKép, de Én azért majd a genetikai UH után megkérdezem a dokimat.Azt mondták, hogy a szigorú pihenés (fekvés) ajánlott ikerterhességnél, mert vigyázni kell nehogy kinyiljon a méhszáj a nagy súlytól (2 gyerek).De ezt Én annyira nem értem, mikor egy gyerek is gyülethet 4 kiló fölött, akkor az ugyanúgy nyomja a méhszájat.A 2 ikerbaba pedig jó ha van 5 kiló együtt, ja meg gondolom a magazatvíz+lepény.Hát így mindent összevetve lehet, hogy van benne valami.De Én nagyon szeretnék valamit mozogni.Remélem lesz rá lehetőségem.

Judyt+2 manó
16+2

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!
Ma nagyon jó hírt kaptam! A genetikai vizsgálat eredménye negatív, és 1000%-osan kislányunk lesz.
Remélem! A félsz még bennem van, ugyanis előzőleg 2 babát elvesztettem a 16. illetve a 27.héten. 7 év után jött össze most ez a baba!
Saskia lesz a neve.
Vásárlás: a ruhatáramat ki kell cserélnem. 13 kg-val vagyok most nehezebb, mint terhesség előtt! A babának majd májusban fogok vásárolni, akkor már nem dolgozom és májusban dupla fizetést kapunk. Vagy majd apa megvesz mindent egyedül! Másra nem számíthatok. Nagymama nincs a nővérem pedagógus és majd csak a nyári szünetben tud kijönni.
Vendég

Splendida!
Az a kismama jóga, amire mi kezdtünk el járni szombatonként, most szombaton elmarad, mert a csaj, aki tartja, most hétvégén (két napon is) kismama jógát tart a TF-en. Nem tudom, hogy ez azt jelenti-e, hogy a jövőben is fog ott órákat tartani, de az biztos, hogy a szombati órákat a Paulayban folytatja.
Remélem, segítettem.

Gem
16+3
gemini

Sziasztok!

Képzeljétek, a múlt héten írtam, hogy nem hallottam jól a telefonba az AFP értéket. és nem tudom, hogy 1.1 vagy 1.9. Ez máig nem is volt gondom, hiszen megnyugtattatok, hogy mindkettő jó érték.
Ma elmentem a dokihoz a papíromért (nem a kezelőorvosom, csak tóle kértem beutalót, mert nem voltam a dokim közelébe.) átadta a leletet és közölte "1.9 MOM mmmmmm...nem mondok semmit, de ezzel az értékkel keresse fel mielőbb a kezelőorvosát, majd ő elmondja a folytatást." Na ez volt az a pillanat amikor sikerült pánikba esnem. Kép
Bár mostmár valamivel jobban vagyok, sokat olvasgatam a dolog után a neten és mindenhol azt irták, hogy csak 2.5 felett kell aggódni, meg, hogy nagyon sok minden befolyásolja és a baba attól még okés. - nagyon remélem hogy ez így van.

Holnap megyunk UH-ra, bár csak a jövőhéten akartam, de délbe annyira idegbe voltam, hogy felhívtam a dokim, hogy mikor mehetnék leghamarabb. (bár megbeszélésen volt így nem tudtam elmondani neki hogy miért, de szerencsére rögtön mondta, hogy holnap dél.)

Remélem holnap este jó hírekkel jövök és minden okés lesz. (bocs a hosszú nyavajgásért de el kellett mondanom vkinek.)

Mocorgás: nagyon irigylem akik már "rendesen" érzik Kép szuper jó lehet. Bár kb, egy hete vmit én is érzek, de ezt inkább csak csiklandozának mondanám. Kép Remélem a babó az és belülröl simogat, hogy: "nyugi minden ok".

Pusz,
Drika
18+3
drika

Sziasztok!

Minyu,
Nekünk van kenguru és már megbántam jó párszor, hogy nem hordozókendőt vettem. Ugyan még ezt nem próbáltam, de szerintem csak jobb lehet.
Be is akarok szerezni egyet. A kengurut csak 3-4 hónapos kortól lehet használni és ha nehezebb a gyerkőc elég kényelmetlen.
A kendőt meg újszülött kortól sokáig és több pózban.

Mircimama,
Nekünk is Graco babakocsink van Voyager. Már egyszer vagy kétszer el akartam adni, de meggondoltam magam. Én is szeretem, hogy könnyű és kicsit, de az a bajom vele, hogy nem átfordítható a tolókar. Ez eléggé zavar. A fiam egy időbe mindig sírt benne és azt gondoltam azért, mert nem látott. De nem állunk úgy, hogy újat vegyek a Kicsinek.

Üdv. mindenkinek
Hóvirág
(sose tudom, hanyadik hétben járok, 21-22?)
Hovirág

Sziasztok Lanyok!

EvaKép
Udv korunkbenKép

TetenykeKép
Udv Neked isKép En kb a 15-16 heten kezdtem el erezni pukkanasokat,buborekokat a hasamban,de amikor mar igazan tudtam,hogy ez most O, kb a 18. heten volt.
Ma egyebkent nem tul aktiv Prucsok,mar mindent probalok bevetni,hogy mozgasra birjam,neha rug egyet, aztan szerintem alszik tovabbKép

FejeskeKép
Kaverol: nekem azt mondta a dokim,hogy 2-t ihatok egy nap,de nekem nagyon alacsony a vernyomasom.Egyebkent 2-t soha nem iszom,mostanaban kb 2 naponta egyet.Az elso 12 hetben pedig meg az illatatol is rosszul voltam...

BetsyKép
ORIASI GRATULA A SZUPER GENETIKAI EREDMENYHEZ NA ES A KISLANYHOZ!!!!!!:o

MircimamaKép
Nalunk fontos a babakocsinal,hogy konnyu es strapabiro legyen.Mi is neztuk a Gracot, nekem nagyon tetszik a Cam Apollo Shopper es a Pierre Cardin is-vegso dontes meg nem szuletett,es meg meg is kell neznem eloben a jarganyokatKép

Megvan a terheleses vercukor eredmenyem,6,07 lett, doki szerint ez szuperKép

Kriszta es Akos
24+5

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Gemini, én azt is írtam, hogy a féllábon ugrálást most azért nem vállalnám Kép
mostanában már néha két lábon is úgy érzem magam, mint elefánt.., ja és ma éjszaka alig aludtam, azt hiszem elkezdődött a "sehogysetudok", oldalt sem volt jó, háton se, félig hason se, aminek pedig annyira örültem, hogy az megy Kép
dehát mindegy, az én Pocakmocorgómért mindent! Kép

legyen a vasárnap, no valaki még? senki?

KépKép
vikka

Sziasztok!

Bkriszta mit mondot a doki a cukora nem sok

Zsuzsi
szuszoka

Szuszoka!!

Irtam,hogy mit mondott,hogy szuperKép
Miert,szerinted sok????

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Hello!
Kriszta

nem olvastam végig csak utána vettem észre hogy adoki azt mondta szupi enyé is 5,80 volt egyébként mit mondot minden rendben
szuszoka

Fejeske!

Gyógytornászként mondom Neked, hogy a visszértágulat nem játék!Ha teheted ne állj sokat,ha ülsz polcold fel a lábad,esténként pedig mozgasd át(ujjkarmolás,bokakörzés,talpakat ki-,befordítani,talprahúzni-nyújtani,egyik láb talpon másikkal biciklizni stb.-ez mind háton fekve).Létezik kompressziós harisnya terheseknek, ez kicsit segíti a vénás keringést.Segédeszközboltban biztos tudnak segíteni.

Pipocska!

Nekem is vannak rémálmaim, a furcsa álmok állítólag sokaknál előfordulnak terhesség alatt.Valószínű,hogy a félelmeinket dolgozzuk így fel,és ez tulképpen jó.

Minyu!

Nekem nincs tapasztaltom kenguru témában,de sokat gondolkoztam,hogy kenguru v. hord.kendő.Én végül a kendő mellett döntöttem,mert szerintem jobb a babának és a mamának is.Csak a férjem nem lesz hajlandó használni.

Viki!

Az AFP eredmény birtokában kell menni a gen. UH-ra, nem a kor számít.Sok helyen 2 hét,mire megvan az eredmény,ezért mondják a 18-20. hetet.

Anikó!

Hátfájás ellen tényleg csak tornázni tudsz,nincs csodaszer.Próbálj meg napközben sokat nyújtózkodni,válladat átmozgatni.
Endermologiról nem tudok,nálunk biztos nincs.

Judyt!

Kérdezd meg,hogy a vizitornát engedik-e,a vízben sokkal kisebb a súly,gondolom nem terhelődik annyira a méhszáj.De csak akkor csináld,ha más probléma nincs!

Drika!

Ne aggódj!Az AFP önmagában nem jelent semmi rosszat (a Tiéd meg nem is olyan magas),biztos minden rendben van!

Betsy!

Gratulálok az UH-hoz és a kislányodhoz!Vigyázz Magatokra!

Bocsánat,hogy hosszú voltam,de olyan sok gyógytorna téma jött ma fel,muszáj volt írnom.

Üdv Mindenkinek!

Éva
22+1

Kép
sygnum

Hello Kriszta!

Bocsi én az előbb nem olvastam végig csak utána néztem hogy a doki azt mondta szupi enyém Fannival 5,8 volt egyébként mit mondot minden renben
szuszoka

Sziasztok!
Remélem még valaki emlékszik rém,ha nem akkor remélem befogadtok újra!
Minden nap olvastalak benneteket csak írni nem volt erőm sem ídőm.
Aki emlékszik jan.09.-én apósom (52 éves)rosszul lett és azzonnali szivműtét lett és nem akkart javulni hát azóta is az intenziven van mert a szive rendben de a tüdeje nem áll helyre élet -halál között lebeg.
Bocsánat de olyan jó kiírni magamból.
Olvastam sok szomorút és sok csodát!!!!!!!!
"Irigykedem a sok pici lányért mert úgy néz ki ,hogy az én pocaklakom ismét úrfi.(Ő lesz a 3.fiú)
Ez vicc volt teljesen mindegy mi csak makk egészséges legyen.
Hétfőn levették az Afpt mikkor lehet érdeklödni a telefonszámon??????
Remélem nem haragszotok hogy vissza tértem?!!!!!!
Rita 17

rita77

Rita!

Üdvözlünk újra.Kép
Sajnálom, hogy az örömötökbe még mindíg vegyül egy kis üröm.Kép

Kép
Kép
pipocska

Éva!
Mindenképpen megkérdezem az úszást, de lehet, hogy a fertőzésveszély miatt nem fogja engedni.Kép

Lányok!
Végre sikerült feltennem a manókról képet.Kép
Itt található:
http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=4265&page=2

Judyt+2 manó
16+2

Judyt
KépKép
judyt

Mircimama!

Én mindig úgy számolom a hónapokat, hogy visszafelé számolok: júni 24-ére vagyok kiírva, akkor május 24-én lépek be a 9. hónapba, április 24-én a 8-ba stb. Eszerint tegnap léptem be az 5.-be 18+3 hetesen. Én Petránál is így számoltam, de nem is magamnak inkább azoknak, akik azt kérdezgették, hogy "és, hányadik hónapban vagy?"

Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Pipocska!
Köszönöm a fogadtatást nagyon jóleset hogy van aki emlékszik rám!
Judyt!
Megnéztem a manóidat hát gyönyörüek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mi is 14 hetesen a voltunk a praxisba,most már váom az Afp eredményét és akkor újra láthatom őt!!

Rita 17

rita77

Judyt!

Megnéztem a képeket.
A picurok nagyon édesek.
A munkáid is nagyon szépek. Én is ilyesmivel szoktam múlatni az időt. Van is olyan szalvéta, amelyikből én is csináltam képet.
Sajnos én egy csomót le sem fényképeztem.Kép
Viszont nagyon megtetszett ez a fal antikolás, és ilyet még soha nem csináltam.
Tudsz esetleg instrukciókat adni? Ha lesz rá időd. Jöhetne mailben, hogy a többieket ne "untassuk".Kép

Kép
Kép
pipocska

Betsy!
Gratulálok a kislányodhoz! És, hogy milyen jó nevet választottatok...

Akiren!
Ugye te kérdezted a szülési méreteket?
Szóval, ha jól tudom a medence belső átmérője számít. A régi védőnők(értsd öreg) még általában tudják, hogy azt hogy lehet kiszámolni. Na persze nem elhanyagolható az izületek és szalagok állapota sem.én 90-58-80 vagyok(inkább csak voltam, mert a melleim rendesen elfogytak szoptatás után),15 évig nagyon aktívan sportoltam, és csak úgy kipottyant belőlem a fiam, a kórházba alig értünk be. Szerintem minden szülés más és más.(Persze ilyen könnyű és gyors szülést el tudnék viselni egy párszor, remélem még lesz benne részem!)Kép

Rita!
Én nem emlékszem sajnos Rád, de nagyon örülök, hogy újra itt vagy! Remélem rendbe jön a leeendő nagypapa is hamarosan!Kép

Lányok!
Lehet, hogy csak én maradtam le nagyon, de mi van MZsófival?Már nagyon régen nem jelentkezett.

Még egy számomra rossz hír: Sajnos most egy időre kénytelen vagyok megszorító intézkedést bevezetni magammal szemben, mert nem fog elkészülni a szakdolim. Ezért legfeljebb heti 2x fél óra netezést engedélyezek magamnak, amíg bekötve a kezemben nincs az iromány. Ritkán fogok írni, de igyekszem majd olvasni, hogy is fejlődnek a Picúrok, és mennyire gömbölyödtök!

Puszi mindenkinek:
Réka
gmr

Sziasztok!
Gmr!
Aranyos vagy,hogy örülsz nekem,igy bátrabban fogok nektek írogítni!Sok sikert és kitartást a szakdolihoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ma reggel volt nálunk nagy öröm a gyerekek újongtak a hó miatt,hát én nem annyira!
Lehet ,hogy a harmadik babára leszek túl agodos hogy ő ott bent jól van-e?
Már szeretném határozottan érezni hogy ő jelez,nagyon türelmetlen vagyok igaz?????????
Rita aki ma kezdi a 18 hetet

rita77

Pipocska!
Köszi a dícséretet.Kép
Megírom emailben az antikolást.Kép

Rita!
Neked is köszönöm a bókokat.Kép

Judyt+2 manó
16+3

Judyt
KépKép
judyt

<font size="+1"><font color="ff0000">Vanda!
Nagyon sok boldog névnapot kívánunk!!!
</font></font>

Kép

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

Jó reggel(i)t Mindenkinek!

Már megint elszállt, amit írtam!Kép

Réka!
Mzsófi jól van! A vérömleny összébbment, babuci csodálatosan fejlődik. Hurrá!!! Még nem dolgozhat, otthon van. Fekvés, könnyed mozgás váltják egymást. Ő is írja a beadandó dolgozatokat, h. a félévet le tudja zárni. Minden vizsgázónak egy nagy kalappal!!!Kép

Judyt!
Nagyon szépek a manóitok! Tudjátok már a nemüket?
Én is kaphatok infót az antikolásról? (csabatika@hotmail.com) Köszi!Kép

Rita!
Emlékszem én is! (Sajnos egy rossz emlék miattKép; apukám is esett át ilyen műtéten.) Nagyon örülök, h. jól vagy!Kép Ne légy türelmetlen, hamarosan jönnek azok a jelek bentről!Kép

Vizitorna, ha vkit érdekel:
www.nandu.hu/Magyar/Szülés/AquaNatal/aquanatal2.htm
Remélem, h. bejön ez az oldal!

Szép napot: Márti
csmarti

Pipocska, Márti!
Elküldtem az emailt.Kép

Márti!
Köszike.KépSajnis még a nemüket nem tudjuk.Talán 2 hét múlva a genetikain már megmutatják magukat.Kép

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?