2014.01.27 11:51
2014.01.27 12:10
2014.01.27 12:38
2014.01.27 14:28
2014.01.27 14:35
Sziasztok,
Lucky, arra vigyázz, hogy a kiskönyvedben meglegyen a négy db pecsét az orvosodtól, mert csak így kaphatsz TGYÁS-t, GYED-et és GYES-t. Illetve a legalább egy éve bejelentett XI. kerületi lakcímmel rendelkezőknek jár egy kb. 70 ezer forintos egyszeri "életkezdési hozzájárulás" vagy mi, a védőnőtől kérdezd meg, hogy hol kell majd intézni, anno az Erőmű utcába kellett menni.
Úgy tudom, hogy védőnőhöz attól függetlenül el kell menni, hogy magánban jársz terhesgondozásra, mivel kötelességük figyelemmel kísérni a terhességed, meg fogják nézni a lakókörülményeket, amikor megszületik a baba, szintén kimennek majd párszor, segítenek szoptatni. Ha valaki elutasítja a segítségüket, akkor kötelesek jelenteni Gyermekjóléti szolgálatnak (nem buzgóságból, hanem elegendő az elmúlt hónapok történései gondolni, Agárd, Tápióakármi, Szigetszentmiklós, stb. )
Nekem a meddőségi klinikán csináltak HIV, Hepa, Szifilisz tesztet, ezeket nem fogom megismételni, csak a Hepát, mert az rajta van a labor kiíráson. A háziorvosomtól kérek TORCH-ra és vese/májfunkcióra beutalót, mivel a II. Nőin ezek fizetősek, a mi laborunkban meg megcsinálják ingyen. 20e Ft....
Nálunk anyósomat kellett leállítani, mindenbe bele akart szólni, miért szoptatok, hogyan fürdetek, miért nem adok felestejet (Miiiiiii???? vaaaaann??? ) vett nekünk babakocsit, ami kb használhatatlan volt, mert félméteresek voltak a kerekei és nem fért bele a liftba... Kiakasztó volt nagyon. Azért azt hozzáteszem, hogy Anyám is mondott érdekességeket, ugye amikor ő szült, teljesen máshogy működött a világ, ilyen baromságokat mondott, hogy 6 deci folyadéknál nem szabad többet inni, mert vizesedni fogok (augusztusban szültem, gondolthatjátok), teáztatni KELL, mert szomjas a baba, reggel kell fürdetni, mert különben felélénkül és nem alszik el éjszaka. (Csoda, hogy életben maradtam....)
Szóval határozottan, de kedvesen megmondtam a véleményem,. hogy köszönöm a jótanácsokat, de az én gyerekemet szeretném úgy ellátni, ahogy én gondolom jónak. Volt némi morgás de lám, az élet engem igazolt. Másfél éves korukig tudtam szoptatni a fiúkat, igazi vasgyúrók, 6 hónapos korukig nem adtam nekik semmi hozzátáplálást, csak anyatejet kaptak. Annyiból szerencsés vagyok, hogy Anyósom külföldön él, évente kétszer kellett túlélni. Valahogy a pároddal tudasd, hogy kezdje finoman dresszírozni: ez a Ti életetek, a Ti gyereketek, majd később megkapják a babát hetekre is, de egyelőre szeretnétek a lehető legtöbbet hármasban lenni. Hidd le, jobb az elején tisztázni, mégha kellemetlen is.
2014.01.27 15:53
2014.01.27 16:04
Tájékoztatom, hogy a Családtámogatás és Szociális Ellátási Iroda anyasági támogatás ellátás számfejtésével, kifizetésével foglalkozik. Az anyasági támogatás kérelemhez csatolni szükséges a várandósgondozáson történő megjelenésről szóló igazolást, amelyet a védőnő állít ki. Az ellátásról az alábbi oldalon tájékozódhat: http://www.allamkincstar.gov.hu/magansz ... tamogatas#
Jaj, az emberi butaság határtalan! A gyereknek a programcsászár a lexarabb választás, ha nem orvosi indikációra, ha nem az anya fejéből kipattanva történik. Gondolj bele, lehet, hogy még maradna egy-két hétig, erre kikapják, minden figyelmeztetés nélkül. A női szervezet a szülésre van optimalizálva, a babák szép lassan kezdenek felkészítődni a külvilágra, a vajúdás, a kitolás - egy-egy jól megkomponált és bonyolult endokrionológiai és fiziológiás folyamat része.
NEm fogod tudni meggyőzni őket, szóval inkább bele se menj ebbe a vitába. Én ilyenkor azért azt meg szoktam kérdezni, hogy melyik egyetemen doktoráltak és szülész-nőgyógyász szakvizsgájuk van-e.
(Btw a császár is nagyon fáj, csak nem a műtét, hanem utána...)
2014.01.27 22:14
2014.01.29 09:22
2014.01.29 11:41
2014.01.30 11:57
2014.01.30 20:01
2014.01.31 09:08
2014.01.31 10:03
2014.01.31 11:37
2014.01.31 11:55
2014.01.31 17:34
Sziasztok! Köszönöm, hogy befogadtok. Ez a második hónapunk, de úgy néz ki sikertelen, 13. napon vagyok és a teszt negatív, a hőm tegnap óta lement, holnap valószínűleg megjön. Nagyon szimpatikusak voltatok, ahogy olvasgattalak titeket decemberben.
Boeske, sajnálom, kitartás! Mi lehet ez? Elárulták azért valamit róla?
2014.02.03 08:29
2014.02.03 09:20
2014.02.03 09:48
2014.02.04 10:08
2014.02.04 14:43
2014.02.04 21:10
Sziasztok!
Igen, sajnos Megjött szombaton, ahogy "jósoltam
".. Bocs, hogy nem írtam, csak sok minden volt.
Viszont az új hírek, hogy bejelentkeztem a nőgyógyászhoz, mert az utolsó 3 mensesem elég kevés volt és a melleim, most főleg a jobb egyre jobban fáj. Most megyek először magándokihoz..nagyon kedves volt a telefonban, kiváncsi vagyok milyen lesz. Egyben feltérképezem a terepet is. Ha jó, később hozzá fogok járni. Nagyon várom, mit mond. Tesztek negatívak, hőm szerint sem vagyok terhes. De jó lenne tudni mitől vannak ezek. Jó lenne nem hiába próbálkozni....
2014.02.05 09:00
2014.02.05 11:35
2014.02.05 13:27
2014.02.05 14:42
2014.02.05 20:01
Sziasztok!
Nagyon várom a holnapi napot, bár nem akarok túl sokat sem remélni.
Makkmarci: Igen, a cél érdekében el is mentem októberben, de akkor, mivel panaszom nem volt így csak kukkerral megnézett és rákszűrést csinált. Azóta történhetett valami, és a gyógyszert is már aug-ban abbahagytam.
Most csak Ennyit tudtam lenni, sűrűek a napok most. Kitartás mindenkinek!
2014.02.06 08:19
2014.02.06 21:06
2014.02.06 22:42
Sziasztok lányok!
Úgy néz ki Megtaláltam az orvosom, legalábbis elsőre nagyon szimpatikus volt nekem. Sajnos babás nem vagyok, de ezt a termékeny hőm, ennek tünetei és a tesztek is mutatták. De már Kövi hónapban kezdhetjük a hormonkivizsgálást stb. Elmondott mindent, foglalkozott mindennel, utánajár Mindennek, törődik velem. Mindent elmagyarázott. Most nagyon jó a kedvem, pedig hulla vagyok! Holnap vizsgák, hosszított munka, Úgyhogy ...
Lucky, szuper, várjuk a híreket! )
Jó éjt Nektek!
2014.02.09 10:40
Sziasztok,
Boeske, nagy ijedtséggel olvastam soraid!!! Remélem, azóta sokkal jobban vagy és nem vérzel egyáltalán. Pihenj sokat!
Lepke, hajrá a próbákozásban, ez a topic eddig azt hiszem, mindenkinek szerencsét hozott.
Nálunk is volt óriási para, minden előjel nélkül elkezdett valami barnás izé folyni... Persze rögtön ügyelet, uh - minden rendben, csak pihennem kell. Szóval pénteken feküdtem egész nap, illetve most is lájtosan házimunkázok.
Illetve a köhögésem nem múlik, inkább ez az aggasztó mostmár. Lehet, hogy a gyerekek hoznak haza minden nyavalyát, mivel ők is köhögnek, prüszkölnek. Nagy fába vágtuk a fejszénket, ugyanez az őrület megfejelve még egy babával...
Még egy idegesítő topic: a kisebbik fiamat az óvónők mindenképpen iskolába akarják küldeni, pedig csak júni végén lesz 6. Én meg nagyon NEM akarom, mert a nagy - aki 7 évesen kezdte - is küszködik, mármint nem a tananyaggal, hanem a fáradtsággal és péntekre teljesen ki van borulva. Minden áldott nap 6-7 órájuk van!!! Ezek nem normálisak, komolyan mondom. Mindenesetre a következő lépés a nevelési tanácsadó, ők is felmérik a gyereket, aztán meglátjuk.
Vigyázzatok magatokra, további jó hétvégét!!!
2014.02.09 10:57
2014.02.09 22:28
Sziasztok!
Szerintem is az, és mindenki nagyon kedves itt, de komolyan!
Kicsit most Megijedtem, de aztán Megnyugodtam, hogy nincs baj! Nekem is volt egy pici 8 hetesen, bár vizsgálat után, majd be is fektettek, de több nem jött. A doki hibája volt, egyértelműen és én jártam pórul..
Lucky, nem semmi ez a baby, kis huncutka.
Kórházak..igen, némelyik siralmas...nem is tudom, mikor fognak ezek a dolgok változni...meg én még az iskolákon bírok kiakadni.. Bár ott már alakul a helyzet. De a kórházakban is van egy-egy új részleg, ami elég modern.
Na és az 5D Uh...kivi vagyok milyen lehet, na meg mennyibe kerül egy vizsgálat...)
Pihenjetek sokat és csak vigyázni magatokra! Minden okés lesz!
Jó éjt Nektek! Holnap hétfő...brrr...indul a mandula...
2014.02.10 09:29
2014.02.10 12:03
2014.02.10 12:39
A Kombinált tesztet a 12-14. héten végik, ultrahangvizsgálat és vérvizsgálat kombinációjával. Ultrahanggal az ülőmagasság alapján határozzák meg a pontos terhességi kort, majd megmérik a tarkóredőt és vizsgálj ák az orrcsont jelenlétét. Az anyai vérből megmérik a magzat által termelt két marker (PAPP-A és a free- ß-hCG) koncentrációját.
A teljes vizsgálat körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe, így a kismamák egy konzultáció keretében rögtön eredményt is kaphatnak.
A Magyar Szülészeti Nőgyógyászati Ultrahang Társaság ajánlása alapján, kombinált teszt csak FMF vizsgával rendelkező ultrahangos orvos mérései alapján végezhető (www.fetalmedicine.com).
Ha a teszt negatív, 15-18 hetesen kell elvégezni az AFP vizsgálatot, illetve 18-20 hetesen a genetikai ultrahangvizsgálatot. Egyes laborok az AFP vizsgálatot 16 hetesen végzik.
Csak AFP vizsgálat alapján Down-kór kockázat nem adható)
2014.02.10 14:33
Sziasztok!!
34 éves vagyok a párom 39. Mindkettőnknél volt/van probléma. Nekem 1 petefészkem van aminek nemvolt megfelelő a vérellátása (ezt javítottuk). Innsbruckba járunk Dr. Zech-hez!
Ez az első lombik programunk. IVF - ICSI: 5 petét szívtak le ebből 2-t kaptunk vissza! Fagyink nincs!
Ma van a ET+11 nap! Még nem tudok semmit és ez kicsit idegtépő!!!Jó volna valakivel beszélgetni erről a témáról!
Üdvözlet mindenkinek!
2014.02.11 12:13
Sziasztok csajok!
Az utóbbi pár napban végigolvastam az egész fórumot.
Mi is erre az évre szeretnénk egy pozitív tesztet
Első baba lenne, már nagyon rá vagyunk pörögve a témára. Tegnap vettem be az utolsó fogamzásgátlót, az orvos írt már fel másikat mivel ezzel problémák voltak, teljesen felborult a hormonháztartásom, egyfolytában középidős vérzéseim voltak stb. de nem akarok untatni ezzel senkit. A következő adag bogyót már nem kezdem el. Jöhet a tabletta mentes időszak aztán a babaprojekt. Habár én már most bogyó mellett is egyfolytában terhességi tüneteket produkálok/ képzelek be magamnak.... nem tudom mi lesz velem később
Lassan 2 hete alhasi fájdalmaim voltak kb mint amikor megjön (ezért azt is hittem, hogy megint középidős vérzésem lesz, de hálisten most ez kimaradt), fáradékony vagyok, szédölgök, érzékenyek a melleim, pár dolognak amit eddig szerettem másképp érzem az ízét, kicsit kesernyésebbnek, és émelygek is.
Örülnénk nagyon a babának, de azért jobb lenne ha nem bogyó mellett esek teherbe. Már vettem tesztet, de még egy- két napot várok vele.
2014.02.11 14:45
2014.02.12 10:38