Új privát üzeneted érkezett!

Mummy!

En is gratulalok neked, az a lenyeg, hogy minden OK. Penteken megyek haza vegleg, akkor keretik majd a tablazatban a lakohelyemet Budapestre javitani.

Az en babam egyre tobbet mocorog, de igazan csak egy hete kezdett ra. Es en eddig csak 4 kilonal tartok, igaz hogy 63-mal inditottam, szoval sosem voltam balerina. De azert mindent megeszek, csak nem viszem tulzasba. Most ennyi, a hetvegen meg jelentkezem, es a jovo hettol en is jarni szeretnek tornara a Baross utcaba, este 5-6 korul!!!

SZANTI (21+1)
szanit

Sziasztok!

Én a 28. héten járok és eddig kb. 8 kg híztam. Ebbõl 3 kg, abban az egy hónapban, amikor Materna-t szedtem. Ezidõ alatt álladnóan éhes voltam, és sosem volt elég semmi. Kép Sosem voltam egy vékonyka és a hízásra is hajlamos vagyok, de eddig mindig odafigyeltem. A legutóbbi hónapban ismét csak 1 kg híztam. Remélem ez így lesz tovább is. Most nagyon készülök a Karácsonyra és egyáltalán nem eszem csokoládét és süteményt. Tésztafélékbõl is csak keveset. Kép Viszont a kislegény sem kicsi, mert az UH szerint már most 1300 g (az átlag 1100 g). Kép

Dojika!
Szerdán 16 órakor, csütörtökön 16,17 és 18 órakor van torna.

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

Ágciéknak én is gratulálok. Kép

Dojika, Tündi, Pucur, Csilla1 a csütötöki tornában most már én is benne vagyok tényleg!!!
Akkor is lehet 4-re menni?

Most szaladok mert rájöttünk a férjemmel, hogy még se fogunk ebben a lakásban hárman elférni, így ezerrel elkezdtük nézegetni a csere lehetõségeket.

Norci
Norci

Szia Norci!

Én csütörtökön megyek és valószínü 4-re...
Akkor majd találkozunk!

Dojika
Dojika

Sziasztok!

Emlékeztek még rám? Sajnos nem tudok mostanában netezni, mert otthon még nincs gépem (és netem sem), péntektöl viszont nem dolgozom, ezért vagyok csendben. De nagyon hiányzik, hogy nem tudok Veletek kommunikálni!

Mostanában elég borzasztó rémálmaim vannak, a múltkori UH-n sikerült teljesen beparáztatniuk a dokiknak. Tegnap éjjel pl. azt álmodtam, hogy megvizsgáltak, és teljesen megérett a méhlepény, így most pénteken császároznak... Kép Hát nem kívánom senkinek, hogy ilyen éjszakái legyenek! Most azért drukkolok, hogy minden rendben legyen, és legalább januárig kihúzzuk egyben. Végre a párom is ráébredt, hogy ideje lenne beszereznünk az alapvetö babacuccokat, így legalább a szobát már kifestettük, jövö héten megvesszük a bútort is, és tegnap megrendeltük a babakocsit. Kezdem úgy érezni, hogy rohamosan telik az idö, én meg semmivel nem vagyok még kész. Bocs a panaszhalomért, nem akartam rátok zúdítani a nyügjeimet!

Norci, örülök, hogy jobban vagy! A harmadik harmad kissé nyügös, de nem hányingeres! Az elejét én sokkal rosszabbul viseltem. A második harmad csodás volt, most már eléggé lelassultam. Ha pl. felmegyek a lépcsön, egyböl bekeményedik a hasam, fáj is, szóval nem tudok túl intenzív dolgokat müvelni. Eltakarítgatok, elpakolgatok otthon, de semmi komolyra nincs energiám.

Az újaknak kellemes babavárást kívánok, a legújabb babásoknak pedig nagyon nagy gratula! KépKépKép
Nyuszimanúékért nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen továbbra is.

Most megint eltünök egy idöre, nem tudom mikor jutok géphez, de örülnék, és jól esne, ha valaki megadná a mobilszámát e-mailben, hogy ne szakadjak el töletek teljesen. Az e-mail címem: wzsuzsi@milbox.hu

Mamacicával mi a helyzet?

Üdv mindenkinek,
Zsuzs(31/2)
Zsuzs

SZijasztok!

Ágci! Huuudejóóóó! Gratulálok Gáborhoz, hibátlan paraméterei vannak:-))Hát csak kibújt!
Ha tucc majd gyere és irj le mindent részletesen, nagyon kiváncsi vagyok!

Lara
lara (lara)

Sziasztok!

Ma 18:00 órakor lesz torna! Én megyek!

Csütörtökön: 16, 17 és 18 órakor van torna!

Gyertek!

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

Kristi!
Én most úgy 71 kg körül vagyok a 32. héten. A 23.-on kb. 67-68 lehettem és én is 57-rõl indultam, 170 cm-rel! Mellesleg fogalmam sincs, hogy hol vannak azok a kilók, mert már mások is mondták, hogy csak a hasam nõtt, de egyébként sehol sem lettem ducibb. Mondjuk, amint az az adatokból is kitûnik, inkább a vékonyabb testalkathoz tartoztam (na, azért nem sovány). A vékonyak állítólag többet szednek fel a terhesség alatt. Én nem aggasztom magamat, amíg nem látom, hogy "hájasodom". Szerintem Ti se izguljatok!

Ágci!
Gratulálok Gáborhoz! Sok-sok tejcsit kívánok nektek!

Puszi
Juca2 31/2
Juca2 32

Sziasztok!

Agci! Sok gratula a fiacskadhoz.\ clipart{happy} Vegre megerkezett Kép! Sok tejcsit es millio gratula megegyszer!

Kristi! En epp most jovok a dokitol, es jelenleg +4 kg-nal tartok. A doki orult, hogy vegre hiztam. En azert nem voltam ilyen boldog. Kozolte, ha minden heten fel kilot hizok, akkor a 40. hetre +12-nel fogok tartani, ami szerinte nem rossz. Hat en nem tudom. Azt mondjak a vitaminok hozzasegitenek a hizashoz. En PreCare nevezetut szedek, ebben folsav es sok egyeb vitamin van. A hasfajasra vagyis a mehszalag nyulasara magnezum tablettat kaptam. Ez sokat segit. Mellette nekem meg Calciumot kell szednem. Mivel szinte keptelen vagyok tejtermeket enni. Tudom furcsan hangzik. Foleg, hogy imadom a sajtokat. De most valahogy nem megy.

Eddig a kisasszony oldalt fekudt, ma kozolte a doki, hogy van egy jo es rosszabbacska hire. Jol megijesztett. A jo hir, hogy kimozdult az oldalfekvesbol, a rosszabb hir, hogy ellenkezo iranyba mint ahogy kellene. Igaz megnyugtatott, hogy meg boven van ideje megforudulni. Ja, es hogy nem kell rogton csaszarmetszesre gondolnom, igy is szuletik meg sok baba. Koszonom. Ilyet is csak egy ferfi mondhat. A baratnom igy szult. Azt mondta fajdalmasabb volt mint az elozo.

Ma megcsinaltak a terheleses vercukor-vizsgalatot, ugy nez ki a kezem mint egy narkose.

Andysj (24.h)
Andysj

Sziasztok! Mindenkinek üdv!

Mummy: igen én még dolgozom ,ráadásul most decemberben
"éjjel-nappal" nyítva vagyunk.Na jó ez túlzás , szóval a
lényeg , hogy minden nap! Kép és jönni kell,nincs mese!

Én 47 kg körül voltam a terhesség elött,most olyan 51 kg,
de olyan zsír párnácskák vannak rajtam a csípõmnél, hogy csak nézzek.Kép Mi lesz?

vuckó
Vuckó

Sziasztok!

Ágci! Gratulálok a babucihoz! Sok boldogságot nektek!

Heni!
A gimnáziumban volt egy osztálytársam, aki Doffek Gábor volt, és az édesapja nôgyógyász volt. Lehet, hogy pont ôhozzá jársz?

A hízásról: én olyan normál testalkatú vagyok (voltam) 170 cm magas. 53 kilóról indultam, és most a múlt héten már 56-ot mutatott a mérleg. Pedig az édességeket szinte teljesen számìztem, és nem falok. A héten még nem mertem megmérni magam, mert attól félek többet mutat. A hasam növöget, és a csípômnél, ahogy látom, én is ki leszek párnázva. Egyetlen reményem, hogy olyan alkatú vagyok, mint az anyukám, neki velem olyan nagy hasa volt, hogy nem tudta a kezével átfogni. Akkor még nem volt uh, úgyhogy a 9. hónapban megröntgenezték, mert az orvosa szerint, ekkora hasban ketten kell, hogy legyenek. Pedig egyedül voltam. A szülés után anyukám visszanyerte 45 kilós alakját. Szóval remélem a kilóim csak a hasam nagyságát jelzik elôre, és nem maradandó idôre költöznek rám.

Margaréta 15
margaréta (margar&

Sziasztok!

Vuckó!
Igen, úgynéz ki, kislányunk lesz, bár a köldökzsinór a lába között volt a kukkoláskor, de a doki szerint nagyobb az esélye, hogy kislányból van. Remélem, hogy így van, mert már nagyon beleéltük magunkat. Kép Bár ha a következõ uh-n kiderül, hogy fiúcska, annak is örülnénk.
Éljen április 11! (mellesleg a költészet napja is) Kép)
Remélem, nem elseje lesz belöle.

Heni!
Én a 22. hét fele kanyarodok, s a kilóim száma már 8 kg !!
A védönö el fog ájulni, az biztos. Már a múltkor is megkaptam a magamét. De hát ez van, éhezni nem fogok a kedvéért. Szerintem kicsit túldramatizálják ezt a kérdést. Azt aláírom, hogy nem jó, ha valaki sokat hízik, de az se, ha ájuldoznak minden egyes kilónál, s a kismamának lelkiismeretfurdalást okoznak minden falatnál. Szóval én tudom magamról, hogy mit eszek, s mennyit, s hogy a mérleg mit mutat, nem érdekel. Mindig is le tudtam adni, amit fölöslegesnek éreztem magamon pillanatok alatt, de most, hogy végre babát várunk, nem akarom a kalóriákat számolgatni. Szerintem ez alkati kérdés is, s nem lehet mindenkit egy kalap alá vonni.

Ágci!
Gratulálok! Látod, Ti se maradtatok egyben! Nagyon sok boldogságot Nektek! KépKép

Rita
Krita

Sziasztok!

Megnyugtattatk lányok a kg- k terén, annyira vészesen azért nem szaladt el velem a ló. Én 59-60ról indultam és most 66-ot mutat a mérleg a 21/3 héten. Lehetne kevesebb is, de hát én sem voltam soha egy manöken alkat, sajnos hajlamos vagyok a hízásra. Megpróbálom egy kicsit kordában tartani magamat, de azért nem fogok éhezni.Csak tényleg az a rossz, amikor a védõnõ vagy a doki ejnye-bejnyéz.És akkor mi van? Majd leadom szülés után. Az érdekes az, hogy a combom nem hízott eddig egy centit se, inkább a pofimon látszik, hogy kikerekedett. De odament volna az összes? Na meg persze a pocimra.
Mummy! Én már nem dolgozom ( hál'Isten ). Ma épp bementem hozzájuk és csak jól fölbosszantottak.A munkakörülmények miatt döntöttünk így a férjemmel - hosszú a nap, sok idegeskedés, igazságtalanság úgyhogy jobbnak láttuk így.
Huszonegynéhányhetesek!
Építítek már a " fészket" a kismanóknak? Nekem már csomó babruhám van, csak a nagy dolgokat kell szinte megvenni, de azért azzal még várunk. Bár már nagyon be vagyok sózva, szívem szerint megvennék mindent. Csomószor nézegetem, simogatom a kisruhákat, elképzelem benne Õt, - még azt se tudjuk kisfiú avagy kislány.Szóval már annyira várjuk!!!

Minden kedves újdonsült anyukának szeretettel gratulálok, jó egészséget, sok tejcsit kívánok.

HEni
heni

Gratula Ágciéknak, minden jót nekik

Gabi
bgabi

Sziasztok!

Hatalmas gratula Ágcinak a kis Gáborhoz! KépKépKépKép

Viszont bajban vagyok, és a férjemnek sem volt elfogadható ötlete, így nem tudok táblázatot rakni.
Ha pont éjfélkor született a kicsi fiú, akkor ma vagy tegnap??? Kép

Vuckó!
Beírtam, a hetedet is!

Szanti!
Ok, a következö táblázatban már Bp. lesz. Azért vigyázz magadra hazafelé!

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Lányok! Ne a kilók legyenek a központban! Egyet ne felejtsetek, az, hogy ki mennyit hízik, alkati kérdés, mint ahogy az is, hogy hogyan fogja tudni leadni. Ha éhes a kismama, enni kell! Sõt, valahol azt olvastam, hogy nem is szabad megvárni, míg éhesek leszünk! Szóval szerintem, ha odafigyeltek, hogy milyen minõségû kajákat esztek és szetek rendesen zöldséget, gyümölcsöt, akkor nem számít, hogy mit mutat a mérleg. A védõnõ és a doki ha szól valamit, akkor használjátok a két fületeket: egyiken be, a másikon ki! Kép
Persze azért én is méregetem magam rendszeresen, de változtatni úgysem fogok rajta, mert ugye fogyózni igazán nem most kell.

Zsuzs! Elég hamar rádjött a pánik hangulatKép Én most kezdtem el, hogy nem lesz meg minden szülésre, amit meg akarok csinálni! Minden reggel úgy ébredek, hogy még egy nappal közelebb vagyunk! De ahhoz már túl fáradékony vagyok, hogy egyszerre csináljak meg mindent, úgyhogy vagy kész lesz, vagy nem! Kép

Ágciéknak én is gratulálok, sok boldogságot Kép

Pussz mindenkinek,
Zafi (36)
zafi (zafi)

Sziasztok!

Heni! Ami a babaruhakat es butorokat illeti mi meg nem vettunk semmit. Ez nalunk kicsit babonas, mindaddig mig valaki el nem hagyja a 6. honapot mi nem veszunk semmit. Tudom elegge hulyen hangzikKép, de ezt igy szoktuk meg. Tehat mi ugy dontottunk, hogy majd januarban kezdunk el vasarolni. Igy is lesz meg eleg idom, hisz marcius vegere varhato a kisasszony. Bar szivem szerint mar reg mindent megvennek. Es meg mindig nem dontottuk el hogy milyen babakocsit vegyunk. Meg vagy 10-15 fajta bababutor van ami tetszik nekunk. Igy meg mindig a nezelodesnel tartok.

Andysj
Andysj

Sziasztok!

Azért én mindenki helyében vigyáznék a kilókkal (saját tapasztalat), mert sokkal könnyebb felszedni, mint késöbb leadni. Az elsö terhességem alatt 18 kilót híztam, amiböl 10 a szülés után is megmaradt. És persze azt mondják, hogy a szoptatás alatt könnyebb leadni (ugyanakkor nem szabad fogyózni!), nekem sajnos nem sikerült, söt a mozgásszegény életmód miatt még jött föl. Ugyhogy én most nagyon figyelek.
(Lehet, hogy nekem is jót tett volna, ha egy kicsit piszkál a védönö annak idején, de ö nem tette.)

Zafinak igaza van, hogy a minöségi étkezéssel minden OK, persze mértékkel.

Beszti (9+5)
Beszti

Sziasztok!

Kata007, megkérdeztem Ágcit, mivel éjfélkor született Gábor megkérdezték Töle hogy 3-ára vagy 4-ére anyakönyvezzék. Gáborka 2001. december 4.-én O óra 00 perckor született a "nagykönyv" szerint Kép

Dojika
15h+5n
Dojika

Sziasztok kismamák,
Kedves Juca 2 32,
Elképesztõ mennyire egyforma méretekrõl indultunk mindketten. Az érdekes, hogy azt mondja nekem
is mindenki, hogy nem is látszik... Én is a pocimra szedtem fel, hátulról nem is látszom terhesnek.
Neked hogy megy az öltözködés ? Tudod, most hogy tél van olyan sok ruhát kell felvenni, a zoknimat
és cipõmet már nehezen cibálom fel...A csinos csizmáimtól búcsút vettem, mert ráfeszülnek a lábamra, és nem tudom elviselni. De nem számít semmi, annyira várom a picit, hogy ezek a dolgok eltörpülnek.

Andysj,
Érdekes, én sem szeretem a tejterméket, pedig terhességem elõtt rajongtam a sajtokért...
A másik dolog, amitõl szörnyen undorodom, pedig azr is szerettem, a paradicsom.
Amúgy te nagyon keveset híztál. A babakocsiról annyit, hogy én sem tudom milyent vegyek..

Lányok,
Adjatok tanácsot, milyen kell legyen egy jó babakocsi? A párom megy Olaszországba, rábíznám vegye meg, de nem tudom milyen márka a bevállt, tudom a legtöbb babakocsit Olaszországban gyártják, ott csak kell találjon valami jót...Csak tapasztalatlanok vagyunk.
Üdvözlök mindenkit, és várom hogy írjatok
Kristi
Kristi

Sziasztok!

Pucúr, Tünde, én ma megyek 4-kor torára és holnap is akkor, jön valamelyikötök ezekben az idökben?

Dojika
Dojika

Sziasztok!

Holnap 16:00-ra megyek tornázni!

A babakocsikkal én is bajban vagyok. Kép

Tünde
gtunde (gtunde)

Tünde, akkor holnap találkozunk Kép

Lányok, Ágci üzeni, hogy köszöni a gratulációkat!
Azon kívül üzeni az "érintetteknek", hogy a szülés után ma mert ráállni a mérlegre és 15 kg-val mutat kevesebbet! Szóval nyugi ! Kép

Dojika
Dojika

sziasztok Lanyok!

Lassan en is bucsuzkodom!KépKép
Meg ket napig dolgozom!Ma volt az irodaban egy kis ossznepi buli, es nagyon aranyosak voltak a munkatarsaim.Kaptam Toluk egy cumisuveget, egy csomag pelust, egy szep babas fenykepalbumot meg egy kis penzt is!Teljesen meghatodtam, hianyozni fognak!Kép Meg ti is, de azert majd jelentkezem!Remelem hasonlo jo hirekkel, mint itt eddig sokan!

Agcinak gratulalok!
Valodi friss kismamaknak meg kitartas, nekem mar nagyon messzinek tunik az eleje.De ugyanakkor, nagyon gyorsan is telik az ido!Kép

Tiduj(35+6)
Tiduj

Sziasztok!
Kedves igazán FRISS KISMAMÁK!
Mindenkinek minden jót kívánok én is. Belépek a búcsúzkodók táborába. A héten vagyok már csak én is.
Tiduj! MInden jót neked!
Azért remélem még hallunk egymásról.
Te hol szülsz?
Én majd 2001. január 20-ánKép a MÁV-ban.
Sok pusszzz. Chris(33+3)
Chris

Heni!

Én sem vettem még az égvilágon semmit, de igazából idõm sincs semmire, nemhogy nyugodtan nézelõdni. Szerintem majd február körül jut csak idõm bóklászni és márc. közepére szeretnék nagyjából mindent megvenni, - de mivel a bátyám kisfia most volt 1 éves, -és ugye nekünk is fiús dolgok kellenek, ezért valószínûleg lesz ez-az, amit kapunk is.

A kilókkal eddig én is EDDIG halálosan nyugodt voltam - teljesen nagymamim és anyum-alkat vagyok (voltam??), mindenki vékony a családban, de senki sem csont-collection..NODE mooost!! Az arcomon igaz, hogy semmi nem látszik és mások szerint máshol sem vészes (nem látják a pulcsikban), de igencsak híztam legalább 6-7 kg-t a 6. hónapban. Arról nem is beszélve, hogy a terhesség elõtt is egy kevéssel több voltam a normál súlynál.

Mindenesetre ÉN LÁTOM és ÉRZEM és ahogy kiszállok a kádból, az meg külön poén Kép! Kezdek állatira lelassulni!

Szerintem sem ilyenkor kell fogyózni, dehát mikor mozogjon az ember, ha annyit dolgozik, hogy estére már a kádból sem tud kiszállni a fáradtságtól???

Mummy (21+4)
Mummy

Chris!!

Honnann fogunk hallani Rólad? E-mail?
Vigyázz magadra, szorítok Neked, de utána is érdekelsz, a baba is, a macsek dolog is, szóval, tudod, minden!!!!!
maminti
maminti (maminti)

Sziasztok!

Kristi: az öltözködés nálam dettó ugyanez. Cipõ- és zoknifelhúzás = rémálom. Mindig sajnálom szegény Picurt, hogy ilyenkor összenyomom. A cipõmet az most már olyan guggoló helyzetben kötöm be, hogy az egyik lábamon guggolok, a másikat meg kissé kinyújtom, így talán kicsit kevésbé nyomom a hasamat. Néha, ha a párom is ott van õ szokta bekötni (ha már elég nagyokat nyögök).
Egyébként nekem is kellet vennem egy kényelmes bakancsot, mert a régibe nemigen ment volna bele a lábam.
Vezetni sem igazán kényelmes, mert itt a városban nem szoktam nekivetkõzni arra az 5 percre, amíg megint ki nem szállok, viszont a pufi-dzsekimben + egyre nagyobb pocakkal kényelmetlen a ki- és beszállás, meg egyáltalán a rutinozás parkoláskor. Szóval annak ellenére, hogy egyébként szeretek vezetni, most a hátam közepére sem kívánom.

Babakocsi: errõl már volt szó korábban, egyébként meg mindenkinek magának kell átgondolnia, hogy mire is lesz szüksége:
- milyen utakon fogtok sétálni (aszfalt, esetleg gidres-gödrös)
- gyakran használtok-e liftet, tömegközlekedési eszközöket (ekkor jobb a kisebb és könnyen összecsukható)
- szerintem nagyon fontos, hogy a fekvõfelület egyenes és kemény legyen, ne pedig a pihe-puha jobbról-balról kipárnázott! A baba gerincének lényeges, hogy egyenes felületen feküdjön. Nálam legalábbis ez alapkövetelmény volt.
- esetleg átfordítható legyen a tolókar, bár ha belepattintható autósülést is vesztek, akkor nem feltétlenül szükséges.

Nálam ez a két utolsó szempont volt a legfontosabb, amelyeknek a MegaToysban a Pierre Cardin és a BerGon felelt meg a legjobban. Mi BerGon-t vettünk, mert jóval szélesebb volt a fekvõfelülete, így télen majd jól bebugyolálva is kényelmesen elfér benne a baba (a kistesót meg majd valamikor õszre szeretnénk, úgyhogy majd neki is kell). Viszont nem igazán lehet kicsire összecsukni (nekünk ez nem is volt olyan fontos).

Húú ... egyelõre ennyit, talán lesznek még más vélemények is.

Puszi!
Juca2 31/3
Juca2 32

Tiduj!

Ugye te dolgozol a stat. hiv.-ban? Szükségem lenne egy pár adatra és reménykedem benne, hogy te tudsz nekem segíteni!
Ha igen felhívnál? 06-70-210-6430 csak mond, hogy Tiduj vagy és rögtön tudni fogom!KépKép

Köszi, Pucúr 12
Pucúr

Szia Maminti!
Biztosan emlékszel még Vikócára, vele telefonon tartom a kapcsolatot.
SMS nem mûködik, mert amíg nem kötelezõ a mobil, addig nekem nem leszKép
DE a szomszédban lakó barátnõméknél van számítógép és net is mûködik. Kép Így néha-néha én is belekotyogok az életetekbeKép!
Csak sajna nem lesz napi a kapcsolatKép
Remélem a család dolga rendezõdik nálatok!
Pusszz. Chris
Chris

Sziasztok!

Kristi! En is hasonlo velemenyen vagyok mint Juca2, tehat at kell gondolni mire is fogod hasznalin fokepp es hol a babakocsit. Nekem a legfobb szempont, hogy biztonsagos legyen a belepattinthato autoules es persze biztonsagosan lehessen rogziteni a babakocsin is. Hisz szegenykem sokat fog autozni Kép Igaz mi meg igy sem tudtuk meghozni a dontest, hisz tul nagy a valasztek. Kép
A paradicsommal szerencsere nincs gondom, a zoldsegfeleket es gyumiket szeretem, sot tobbnyire azt eszem. De a masik amirol le kellett mondanom azok a halak. Pedig nagyon szeretem es egeszeges is. Sebaj majd par honap mulva.

Tiduj! Chris!
Remeljuk azert meg hallunk feloletek! Pihenjetek sokat, hisz hamarosan nagyon elfoglaltak lesztek Kép!!

Agci!
Gratula megegyszer! Hat nem semmi a Gabor baba, nagyon jo idopontot valasztott az erkezesre Kép. JO egeszeget, sok tejcsit!

Andysj
Andysj

Pucúr!

Bocsi, hogy beleszólok, de szerintem Tiduj most a finish felé inkább a babára koncentráljon-

A KSH száma 06-1-212-4536
Nagyon készségesek minden statisztikai kérdésben!

Jó babavárást!

Mummy (21+4)
Mummy

Szija Minden Kismamának, Anyukának és persze a Babócáknak!

Már nagyon régen nem voltam, mivel nem dolgozom, otthon meg hol sikerül, hol nem netezni. Többnyire nem.

Szóval. Ma voltunk a 38. heti UH-n. 3700 gr a becsült súlya, hossza 52 cm. BPD: 98 mm. Utána voltunk NST-n, az is jó lett, majd következett az orvosi vizsgálat. A doki azt mondta 1 cm-re nyitva van a méhszáj. Kérdeztem, hogy akkor most mikor szülök, erre mondta, hogy lehet, hogy kihúzom még 2 hétig, de lehet, hogy este visszamegyek. Szóval bármikor elkezdõdhet. Már annyira várom....

Bababútor ügyben: Faktum Bútort vettünk (Róka), nagyon szépek, és még viszonylag elfogadható az áruk. Ja, és mi is kb. két hete vettük csak meg. Sõt a kisszoba festésével is csak akkor lettünk kész. Még egy csomó apróság kell, de azért alapvetõen megvan mindene, ami kell.

Amúgy gratulálok minden új anyukának, és új kismamának!

Szila (holnap kezdem a 39-et)
Szila37h6n

Jaj, holnap töltöm be a 38-at, pénteken kezdem a 39-et!

Szila
Szila

Sziasztok!

Dojika!
Örülök, hogy nem volt buta a kérdésem Kép

Szóval akkor az immár Ágciékkal bövült táblázat:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28 ( - ) 14 nap
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04 ( - ) 1 nap
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12 ( + ) 5 nap
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28 ( + ) 8 nap
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10 ( - ) 8 nap
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11 ( + ) 1 nap
Adri Marcell 2600 g, 48 cm 2001.10.14 ( - ) 10 nap
Szilvi Zsanett 2850 g, 47 cm 2001.10.17 ( + ) 1 nap
Lara Hanga 3480 g, 50 cm 2001.10.24 ( + ) 8 nap
Király Kati Bence 3400 g, 53 cm 2001.10.28 napra pontos baba
Andiv Márkó 3000 g, 54 cm 2001.10.29 ( + ) 1 nap
Helga Gedeon 3160 g, 49 cm 2001.10.31 ( - ) 10 nap
Katus Kristóf René 3690 g, 49 cm 2001.11.07 ( - ) 19 nap
Rebi Ildikó Csenge 2800 g, 52 cm 2001.11.07 ( - ) 5 nap
Viki Máté 4350 g, 57 cm 2001.11.14 ( + ) 7 nap
Gabi Noémi 4500 g, 51 cm 2001.11.18 ( - ) 11 nap
Tikk Hanna Barbara 3800 g, 59 cm 2001.11.21 ( + ) 7 nap
Viráganya Máté 3800 g, 58 cm 2001.11.21 ( - ) 8 nap
Niki K. Lilla 2850 g, 51 cm 2001.11.22 ( - ) 1 nap
Nyuszimanó Donát 1040 g, ...cm 2001.11.25 ( - ) 88 nap
Laura Romola 2370 g, 47 cm 2001.11.30 ( - ) 6 nap
Zsuzsi Dorottya 3380 g, 54 cm 2001.11.30 napra pontos baba
Ágci Gábor 3440 g, 51 cm 2001.12.04 ( + ) 10 nap
</pre>

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Babakocsi ügyben, ami szerintem fontos szempont:
- háttámla keménysége, stabilsága - ne legyen pihe-puha, nem jó a kis gerincének ( Jól tenyereljetek bele, hogy mennyire stabil )
- fekvõfelület szélessége: ne legyen túl keskeny
- ha nem veszel több babakocsit, érdemes több funkciósat venni amit csecsemõkorttól tudsz használni egész 1-2 éves koráig
- nagyon figyljetek a fekvõfelület hosszúságára- a legjobb az, aminek mûanyag állítható lábrésze van, így még 1,5 éves korában is tud benne aludni, nem lóg le a lába ( azt hiszem a Pierre Cardin az ilyen, de nem esküszöm meg rá )

Persze vannak más szempontok is kinek mi az ideális.

Mummy! Hogy bírod a munkát? Én már pár hete táppénzen vagyok, de így is állandóan fáradt vagyok, pedig nem fekszek egész nap. Komolyan, pár lépcsõ után már igencsak lihegek, s egyre nehezemre esik minden. Persze azért nem akarok eltunyulni, próbálok sokat mozogni, de képes lennék napokat átaludni.

Heni 21/4
heni

Lányok!
Hol vagytok? Mindenki a mikulás csomagját bontogatja?

Nem tudjátok mennyire megengedett a szobabiciklizés a terhesség alatt? Valami mozgást ki kéne találnom, mert ugye a séta nem minden nap megoldható és ebben az idõben már nem túl biztonságos. Viszont igencsak gömbölyödöm, s sajnos hajlamos vagyok a popsisodásra. Onnan viszont elég húzós ledani így inkább meg kéne gátolni. Nincs valami ötletetek?
Most nehogy azt higgyétek, hogy az alakommal vagyok elfoglalva, hisz ez a kis növekvõ poronty számomra mindent megér, csakhát azért egy nõ szeretne csinos és vonzó maradni,terhesség alatt és után is ugye?
Heni 21/4
heni

Szia Heni!

A szobabiciklizés ideális a kismamáknak. Nyugodtan csinálhatod. Felmerül néhány kérdés, pl hogy terhesség elõtt mennyire voltál edzett, bicikliztél-e akkor is, hány kg, cm, éves vagy?
Mert nem mindegy mennyi ideig, milyen intenzítással biciklizel. A szobabiciklizéshez sem árt egy kis edzésterv. Kép

Az elsõ 2 hónapban én is szobabicikliztem szorgalmasan.
Nekem az a problémám vele, hogy eddig gyenge voltam, csak kismama tornára jártam. De most hogy már nem vagyok annyira fáradékony újra fogok edzeni. Egy kevés súlyzós edzést is beiktatok, persze csak 2 kg-os súlyokkal. Többen féltenek ettõl, de személyi trainernek készülök és alaposan felkészültem abból, hogy mit szabad egy kismamának és mit nem. (Legfõképpen elhagyni magát. Mint tettem én az elsõ terhességem idején...)

Csilla1 16h6n
Csilla1

Jó reggelt minden kismamának,
Kedves Juca, Andysj és Heni
Nagyon köszönöm az információkat a babakocsival kapcsolatban, ez fontos volt számomra.

Lányok,
Lenne még egy kérdésem a velem hasonló idõpontban lévõ kismamákhoz, Kele te is írj légyszi...
Nektek szokott-e keményedni a pocitok, és milyen idõközönként ?
Azért mert én aggódom ezzel kapcsolatban, naponta többször keményedik a hasam, és fõleg este,
amikor pihenek. Olyan furcsa érzés ez...Tehát, vajon normálisnak tekinthetõ ebben a korban ez?
Remélem mindenki jól van és kívánok nektek kellemes babaváró napot...
Kristi (23+2)
kristi

Sziasztok!

Bocsi hogy off topic, de muszáj kidumálnom...
Reggel fél hatkor felkeltettek, mert betörtek az irodánkba... Jöhettünk be lóhalálában a párommal... Most mentek el a rendõrök...
Na így pihenjen az ember a 4. hónapban...

Na de egy kis jót is Kép
Tegnap recepterét elszaladtam a Dokimhoz a kórházba és "ha már ott voltunk", megkukkoltuk a kismanót Kép
Apukája most nézhette elöször élöben (ez volt ez elsö hasi UH) Nagy volt a boldogság Kép
Napra pontosan 15 hetesnek és 5 naposnak mondta az UH, mint ahogy én számoltam Kép
Láttuk a fejecskéjét, szemét, fülét, karját, szívét, gyomrát, combcsontját, meghallgattuk a szívritmusát is.
Kapálódzott a kis kezével, aztán egyszer csak szopni kezdte a nagyujját Kép Nem árulok el nagy titkot, hogy könnyes lett a szemem Kép

Dojika 15h+6n
Dojika

Chris !!
Vikóca írjon és ha tudsz, akkor Te is, vigyázz magadra, ügyes legyél!
Maminti
maminti (maminti)

Sziasztok!

Heni! A vizesedést elég nehéz abból meglátni, hogy dagad az ember bokája. Mert ugye mihez képest... Kép A (jó) védönöknek két trükkjük van rá. Az egyik az, hogy a zokni gumírozása bevágja-e a bokádat. Ha feltünöen látszik a helye, akkor igen. A másik módszer, ha a sípcsontodnál újheggyel megnyomod a lábadat. Ha minden oké, akkor a nyomás helyének nem szabad észrevehetönek lennie, mikor elengeded. Ha lazán végigsimítva érzed a gödröt, ahol megnyomtad, akkor vizesedsz. A fö kérdés persze az, hogy mennyire, de azt elég nehéz szóban megfogalmazni. Kép

Juca2! Tényleg fej fej mellett haladunk a babaszobával! Kép Csak neked még sokkal több idöd van rá... Kép Én is a hét végére tervezem a teljes kitakarítást, aztán a jövö héten már mosom kifelé és pakolászom be a szekrénybe a babaruhákat. Jó neked, hogy ti ilyen sok mindent meg tudtok csinálni saját kezüleg. Így biztosan sokkal olcsóbban megússzátok, ugyanakkor sokkal egyedibb és személyesebb lesz minden. Az én férjem egy tipikus programozó Kép, egy karnis vagy polc felszerelése is komoly feladat neki, rólam meg aztán ne is beszéljünk. A kismamanadrágomat is varrónöhöz vittem, hogy hajtson fel a szárából...
A vezetéssel is hasonlóan vagyok, mint te. Valaha imádtam, de lassan teljesen leszokok róla. Az elsö harmadban nagyon szédülös voltam, akkor azért nem mertem vezetni. A második harmadra Életem Párja teljesen megszokta, hogy nem kell közelharcot vívnia a volánért, és már automatikusan ült a bal oldalra. Akkoriben néha harcoltam a jogaimért, de igazából már fárasztott a vezetés, különösen városi forgalomban. Mostanában meg olyan nehézkes vagyok, és néha úgy betompulok agyilag, hogy már nem is mernék vezetni.

Ágci! Óriási garatula nektek! Kép

Chris! Én is sok éjszaka nem aludtam a savtól, amíg PiciLaci be nem fordult a "menetirányba". Már inkább felkeltem, és üldögéltem, mert úgy legalább nem jött fel a gyomortartalom a nyelöcsövembe, csak a sav gözölgése égetett. Néha már úgy éreztem, a fülemen habzik ki. Iszonyú volt. Éjszakánként órákat üldögéltem a nappaliban, és bámultam a város fényeit. Óriási párnahalmokkal feltámasztott háttal aludtam azt a keveset, amit aludnom sikerült, és már azt se tudtam, mit merjek megenni. Aztán a 36. hétre PiciLaci megadta magát, és befordult, söt, egy bö héttel késöbb kicsit lejebb is ereszkedett a pocakom, azóta éjszakánként csak pisilni kelek fel (azonnal vissza is alszom), és enni is nyugodtan tudok, szinte bármit, még narancsot is. Szóval kitartás, biztosan hamarosan megkönnyebbülsz te is. Az otthonmaradás is jót fog tenni, a sok pihenés és kevés idegeskedés jó hatással van a savra (is). Jó pihenést, és további kellemes(ebb) babavárást kívánok, és remélem, azért jársz még majd a babanetre!

Andysj! Milyen érdekes, hogy te most, hogy babát vársz, nem birod a tejtermékeket megenni! Én amíg nem voltam terhes, addig nem nagyon szerettem a legtöbb tejterméket, a tejtöl meg azonnali hasmenést kaptam. Mostanában rengeteg tejterméket megeszek, ölök-halok a savanykás sajtkrémekért és joghurtfélékért, és rengeteg tejet iszom, ami semmilyen gondot nem okoz. Azt hittem, ez a terhesség természetes velejárója. De ezek szerint a terhességben csak az a természetes, hogy mind különbözö. Kép

BMárti (37+2)
BMárti

Sziasztok!

BMárti!
Hát igen, én igyekeztem idõben nekiállni a dolgoknak, mert különben, ismerve magamat, halálra izgulnám magam a végén, hogy minden kész lesz-e? Az utolsó hónapban már ki tudja, hogy mire lesz energiám, úgyhogy ha úgy adódik, akár egész nap lustálkodhatom is majd. Persze, mivel mostanában csak a babaszobával foglalkoztunk, a lakás többi része katasztrofális. Neki is állok majd lassanként rendbe hozni: 1. eddig mindenhol csak olyan futó takarítást csináltam (ez meg is látszik) 2. mindenhol kezdenek felhalmozódni a "most nem tudom hova rakjam, majd kitalálunk valamit" dolgok.
Hétvégén mi is ruhákat veszünk, csak nem tudom, hogy kimossam-e már õket? Lehet hogy majd inkább csak az utolsó hónap elején, mert addig csak porosodik, nem?
Azért jó, hogy lassan készen lesz minden, nem?

Na megyek dolgozni egy kicsit, azután nekiesek a babóca függönyének, mert függöny nélkül kicsit kopasz a szoba.

Puszi
Juca2 31/4
Juca2 32

Hali!

1 hete valahogy kikapcsolt az agyam az ebreszto ora hangjara, es mindig elkesemKép De szerencsere nem szolnak ha fel 10-kor vagtatok be.Lehet, hogy mar a babasirast varom.Kép

Pucur:irj egy mailt, es szivesen segitek:
judit.fancsali@office.ksh.hu

Dojika: KépOlyan szep lehetett, nekunk a 3D-s uh-on cumizza az ujjat.Kép

Tiduj 8meg 4 het!)
Tiduj

Sziasztok !!!

December 4-én hajnalban, 11 nappal a kiírt idõ elõtt megszületett második kislányunk, Nóra két és fél óra alatt: 4300 gramm, 58 cm. Már tegnap délután hazajöttünk, jól vagyunk, ha kicsit több idõm lesz, írok majd!

Ágci: gratula nektek!!!

Szilvi
Szilvi

Sziasztok!

Tünde, Dojika, Pucur ma 4-re én is megyek tornázni.
Ki jön?
V.ki nem találkozik velem elötte, hogy ne legyek olyan egyedül?

Norci
Norci

Szilvi gratula!
Szép nagy baba és milyen gyorsan kint volt!

Norci
Norci

Sziasztok lányok!

!!!!
Úgy örülök, a náthám szinte teljesen eltünt. Viszont szeretném azoknak a segítságét kérni, akik MagneB6-ot szednek. A pocim egyre csak fáj, nem görcsöl, olyan mintha belül húznának valamit, kicsit olyan, mint amikor az ember fel van fújódva. Többen írtátok, hogy erre jó a MagneB6, de hogyan kell szedni? A 2x2 jó, ami rá van írva? És étkezés elôtt, vagy után, vagy mindegy? Kérlek válaszoljatok, mert miharabb el szeretném kezdeni a szedését, de nem akarok sem túl sokat sem túl keveset szedni belôle!

Heni!
A kerékpár szerintem is jó, nekem egy 9 hónapos kismama ajánlotta, mikor tornán voltam. Azt mondta, hogy ott jól tudod koordinálni a pulzusszámodat, mert nem szabad engedni, hogy kifulladj. Szóval szerintem nyeregbe!

Juca2, BMárti!
Irigyeltelek titeket, amikor a vezetésrôl írtatok, én még csak nemrég kezdtem el tanulni. Anyósom mondta, hogy ô a 9.hónapban volt, amikor levizsgázott, milyen vicces lenne, ha én is ugyanígy járnék. Hááááát! Én nem tartanám viccesnek, azért addig sok idô van még.

Tiduj!
Láttam az e-mail címed, és csak azt akartam megkérdezni, hogy ez a te rendes neved? Mert akkor a vezetékneved nem egy mindennapi, és én ismerek egy Fancsali Gábor nevezetì fiút. Csak nem testvéred vagy férjed?

Chris!
Hiányozni fogsz, mindig nagyon figyeltem, mit írsz, hisz tudod, egy orvoshoz járunk! Nem tudom, most van valaki, aki még a Kelemenhez jár? Jó pihenést kívánok és remélem azért néha még bejelentkezel!

Margaréta 15
margaréta (margar&

Sziasztok!

Mivel itt olyan szépen gyûjtitek az új babákat, így ide is leírom, azoknak, akik ismerik Encit:

november 29-én 0 óra 5 perckor (az apukája szerint volt az 0 óra 7 perc is), természetes úton megszületett Zsombor; a
szerény 5,20 kg-os súlyával, 60 cm-vel és 38,5 cm-s fejkörfogatával

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Szilvi, gratulálok!

Norci, sajnálom, ma ugrott a torna Kép , ez a betörés, meg a rendörök az egész napomat és az összes energiámat lassan elfogyasztja... Most is épp csak szuszanásnyi idöre tudtam ideülni a géphez... Kép Kép Kép

Tiduj Kép igen olyan édes, el se tudom mondani... ez olyan más érzés már, így látni, mint amikor még csak 6 mm-es kis fekete-folt volt szegénykém Kép

Dojika 15h+6n
Dojika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?