Lányok!
Most látom mi megy itt.
Én is úgy gondolom, hogy nem érdemes vitázni, hiszen mindannyian érzékenyebbek vagyunk mostanság. Ráadásul mivel én indítottam el a babakelengye témával a dolgot, most lehet lelkifurdalásom.
Nekem több okom is van rá, hogy ezt felhoztam.
Az első: kapunk ajándékba egy 150000 forintos hitelkeretet. Ami nem azt jelenti, hogy ezt az összeget kapjuk ajándékba, /pedig jól jönne
/ hanem azt, hogy ezt egy összegben le tudjuk vásárolni, és igaz, hogy vissza kell fizetni, de csak havi 7000 forintos törlesztéssel. Tudom, hogy van aki ennyi segítséget sem kap, de nekünk ez nagyon nagy dolog, mert semmi más segítségre nem számíthatunk.
A családban két helyen is babát várnak, a barátnőimnek, pedig sokkal nagyobb gyermekeik vannak. Mindegy, ezt nem is ragozom. A lényeg, hogy összesen 1 ágyunk van, 1 56-os bady, és egy tündéri kis zokni.
Hát így állok 22. héten. Nem gondolom, hogy bármiről lekéstem, de mivel ezt a hitelkeretet csak meghatározott helyeken lehet levásárolni, ezért elég sok helyre kell elmennem szétnézni, hogy lehetőleg olyan helyet találjak, ahol a nagy részét meg tudom venni annak, ami kellene./Szerintem ez a legnehezebb része a dolognak, mert ahol bútor van, ott ruha nincs, vagy babakocsi és fordítva./
A második: Én sajnos már nem dolgozom./ Önhibámon kívül, mert 12 hetesen kirúgtak. Igaz utána még egy hónapig találtam alkalmi munkát a karácsonyi vásárban/ De december vége óta semmi. Viszont kapacitásom, és energiám bőven lenne. Az nem elégít ki, hogy csak a házimunkát lássam el.Márcsak azért sem, mert anyosomékkal lakunk, tehát többnyire a szoba, és egy kis nyárikonyha a mi részünk, az meg vajmi kevés.
Bárcsak dolgozhatnék még. Próbáltam elhelyezkedni, de így már sehova sem vesznek fel.Május pedig elég messze van még.
Lényeg a lényeg, hogy engem ezek miatt a dolgok miatt foglalkoztat már most a babakelengye dolog.
Arról már tényleg csak pár szó, hogy kezdek teljesen befásulni az itthonléttől. Persze nekem is van hobbim,/ szalvéta-képek, üvegfestés/, Eljárok bevásárolni, takarítok stb. De én ennél nagyobb vehemenciával bírok.
Nekem sem jut eszembe az, hogy amiatt, ne vásároljak, mert ki tudja mi lehet még.
Egyébként talán azért is érdemes el-elkezdeni a nézelődést, illetve a beszerzéseket, mert múlt szombaton elmentem nézelődni. Egyelőre csak próbáltam a gondolataimat összeszedni+ árinformációt gyűjteni. Ez kb. 6 órás séta volt, és mit ne mondjak, mire hazaértem alig vártam, hogy egy kicsit ledobjam magam, annyira elfáradt a lábam. /Pedig a terhesség előtt is állómunkát végeztem, mapi 11-12 órában. Akkor semmi bajom nem volt./ Később ez valószínűleg még durvább lesz, ahogy Hanee is írta, amikor még nagyobb súlyt kell cipelni. Rajtam már most is 8 kg van. Pedig még csak most vagyok túl a felén.
Nehogy félre értsetek, nem panaszképpen írtam ezeket, csak azért, hogy lássuk, mindenkinek más oka van arra, hogy a korai, késői vásárlás mellett, vagy ellen érveljen, tehát nem ér leszólni egymást.
Na, mivel nem csak rólam szól a topik, ezért megyek.
Puszi mindenkinek