Új privát üzeneted érkezett!

HAnee!
Én sem mertem vásárolni a kisfiammal.Még a 36. héten nem volt kiságy és bababakocsi(na persze ez már túlzás). Szóval anyám 5 gyereket szült 4-et nevelt fel, de mindannyian több mint egy hónappal korábban érkeztünk(kivéve a húgomat, de ő már az utolsó volt). Mivel alkatra nagyon hasonlítunk, és a25. héttől erősen görcsöltem nem mertem semmit venni, nehogy csalódnom kelljen.(Később pedig feküdni kellett és nem tudtam vásárolni) Így alakult, hogy a ruhákat kaptuk, a többit pedig a 36. hét után vettük meg. Akkor már azt gondoltam, ha megszülök akkor sem lehet probléma, mert több, mint 3 kg-os volt a babám.
Persze nyugodtan vásároljatok, és valóban legfontosabb a pozitív hozzáállás!(Azt hiszem most már én is mernék nézelődni a 20.hét után!Kép
RÉka
gmr

Sziasztok!
A terheléses vércukor-vizsgálatot jobb helyeken megcsinálják úgy is, hogy enni kell! (Pl: 1 zsemle, kockesajt, 1 pohár tea). Ezt nem csak a cukorsziruppal lehet megcsinálni. Mo-n is tudok olyan helyet, ahol így történik a vizsgálat. A barátnőm Debrecenben lakik és neki is így csinálták!
A tejcsorgás a terhesség korai szakaszában még teljesen irreális, a tejelválasztásért felelős hormonok termelődése a szülés után indul meg. Ne is akarjátok még most! Tejelválasztás, szoptatás oxytocin elválasztást indukál, ami a méhösszehúzódást serkenti! Ez majd szülés után lesz jó!
Hanee! A tápszeres táplálástól nem lesz senkinek sem refluxa! A reflux a gyomorszáj záróizmának a gyengesége miatt alakul ki.
A bevásárlásról pedig, 16-17 hetesen még sok minden történhet! 30 hetesen nem akarsz semmit csinálni? 10 héten keresztül csak a fenekedet fogod növelni? Hogyan vásárolgasson az, aki most még dolgozik?
Betsy
Vendég

Sziasztok,

A vasarlasrol: szerintem sem kellene feltetlenul a 20. hetre letudni az egeszet, sot!! Bar Akinek problemaja lehet kesobb, az megertheto. De en speciel, egyreszt babonabol, masreszt idohiany miatt nem vasarolgatok. De gyujtom folyamatosan az infokat! Meg nem is tudnank hova rakni a dolgokat, at kell alakitani a lakast egy kicsit. De azert pont ma vettem meg az elso rugdalozot, egyszeruen annyira tetszett.. ennyi, lehet hogy most megvetnek paran Kép En ugy tervezem a vegen nem dolgozom, akkor szep lassan az utolso honapban megveszunk mindent. Akkor lesz ra idom, es kesz! Egyebkent meg mindenkinek hogy jolesik!!

VandaKép
Nem Pyassant kaptam, haanem augmentint, es candibene huvelytablettat. Meg kvb a kura felenel vagyok csakKép A gyakori pisilhetneken tul semmi jele nincs a felfazasnak! Remelem te mar tul vagy rajta!
VikoKép orulok ha legalabb vmit ert a riogatasom, es remelem nem talaltak nalad semmit!!

na es akkor a lenyeg: Ma voltunk a Praxisban! Nagyon nagyon meg voltam elegedve! Gyorfi Matyas tok szimpi volt, nagyon nagyon kedves! Alaposan atnezte a babunkat, mar az elso pillanatban megmondta hogy 150%-ra kislany! Ugyhogy a tablazatba esetleg mar bekerulhet a nev: Borbala (Boribaba)Kép Szoval teljesen rendben van minden, megvan mindene. Nekem ez volt a lenyeg, csak utana a mozizasKép Nagyon edi volt, produkalta magat rendesen a kisholgyKép
egy kepet beszurok ide, a tobbit meg egyenlore nem tudom hogy kell a profilomba rakni, majd utana megprobalom..

Na ime:
Kép

Szep hetveget mindenkinek!!
Timi(19+3)
splendida

Kedves Betsy,

A terheléses vércukorvizsgálat: Ahogy a nevében is benne van arra épül, hogy megterhelik a szervezetet nagy mennyiségű cukor hirtelen bevitelével.. a zsömle és tej nem terheli meg a szervezetet nagy mennyiségű hirtelen cukorbevitellel, hiszen a szénhidrátnak előbb le kell bomlania hozzá.. ez igen csak fokozatos.. igy azzal elég bajosan vizsgálnak terhelést. Ettől függetlenül létezik ilyen vizsgálat is, de nem terheléses. Ha mégsem igy van, azt egy orvostól szeretném hallani, mert nekem csináltak már mindenféle vizsgálatot és nekem igy mondták ezt el, amikor megkérdeztem.. Természetesen tévedhetek, de nem lenne benne sok logika.. Megkérdezek majd egy orvost erről újra, hátha tévedek, de tényleg.. mostmár érdekel.
Egyébként azt sem érteném, hogy miért csinálnák a legtöbb helyen cukorsziruppal, ha lehet kellemesebben is.. senkinek sem érdeke, hogy az ember szenvedjen egy vizsgálattól..

Az emésztési dologhoz:
1. Nem szimplán refluxom van, hanem emésztési zavaraim.. tudom mitől alakul ki a reflux, köszi.. elég sokat jártam a gyomrom miatt orvosokhoz.. sajnos pár dolgot nem birok megemészteni sem rendesen.. ahogy irtam is.. ha terhelem a gyomromat még néha ki is hányom, egyszerüen kidobja a gyomrom.. olyankor napokig nem birok enni.. ezért most kényesen figyelek arra, hogy ilyen ne legyen, mert babásan ez nagyon rossz lehet a picinek ha nem eszek..
2. Nem a tápszeres táplálástól, hanem attól alakultak ki, hogy túl korán, 3-4 hónaposan szoktattak át rendes ételre (tudod, pépes zöldségek, husok, gyümölcsök, reszelt alma, stb... amit egy kisbaba eszik).. A tápszertől természetesen ilyesmi nem alakul ki, én ezt nem is állítottam soha. Pontosan azt irtam előzőleg is, hogy a korai kajára szoktatástól volt.

A vásárlásról én csak azt tudom mondani, hogy szerintem hiba, hogy ilyeneket tápláltok páran a többiekbe, hogy "aa 16-17 hetesen még bármi történhet". Sokan igy is eléggé aggódnak. Én például nem tartozom azok közé.. engem az AFP vizsgálat sem nagyon aljz fel.. de van, akit igen.. és ők ezt máshogy reagálják le. Nekik inkább biztatás kellene, nem ez. Arról nem beszélve, hogy az, akinek meg kell mindent vennie annak nagyon nagy megterhelés anyagilag, hogy mondjuk 30 hetesen elmegy és megvesz mindent.. kifizet majdnem 200 ezer forintot.. (kisággyal mindennel együtt). Az sok pénz és van, akinek erre nem futja egyben (többünknek). Nekünk sokkal célravezetőbb, ha pl. amikor megyünk épp valahova és látunk valamit ami megtetszik: Megvesszük.. legyen az egy kisruha, vagy cumisüvegkészlet, ami le van árazva a Tescoban. Miért ne? Mi a gond ezzel? Unokatesóm (ő most neveli a második babáját) is azt tanácsolta, ha jót akarok magamnak nem a melegben fogok nagy hassal mászkálni (ami sokkal jobban árt a babónak is), hanem inkább előbb). Azoknak, akik nyári babások erre is gondolni kell.. nagy pocakkal nagyon szar lehet a meleg. Én csak unokatesómat láttam szenvedni, de ő nagyon szenvedett tőle.. A meleg napokon csak a seggét meresztette.. ahogy te irtad.. remélem ezért nem kell őt lenézni.
És igen, valószínüleg a 30. hét körül már én is csak a seggemet fogom mereszteni (ahogy te fogalmaztál), mert a hátamat már most, 16 hetesen is érzem, pedig még csak 4 kilót hiztam. Innen még hátra van a neheze. Belegondolni is szörnyü, hogy fog nekem fájni a hátam később.. a saját súlyommal is volt olyan, hogy napokig cataflamon éltem, mert valamivel megerőltettem magamat (nem azért, mert hülye vagyok, hanem pl. sétáltam a városban és túl sokat sétáltam, de keveset aludtam éjjel, aztán dolgozni mentem és megint keveset aludtam..). Most nem szedhetek semmit, tehát marad a pihenés. Ha bedurran a hátam feküdnöm kell, mert nem birok ülni sem állni sem. Ha lesz rajtam +8 kiló, az a hátam számára igen erőteljes és folyamatos megterhelést jelent majd. Tehát igen: A seggemet fogom mereszteni!! Természetesen azért csinálni fogok ezt-azt.. pl. dolgozom amíg bírok, vagy ellátom a háztartást itthon ha már dolgozni nem fogok tudni.. ha már a háztartásra sem lesz erőm, akkor kötök, vagy himzek, vagy mittudomén. Elfoglalom magamat..
Ja, és mégvalami: én is dolgozom! Mégis megoldottam a vásárolgatási problémát (munkaidő után, vagy hétvégén).. úgy láttam, hogy másoknak is ügyesen megy.

Lehet, hogy én vagyok túl érzékeny, de nekem ez a "mereszted a seggedet" beszólás egy kicsit erős volt. Én nem bántottalak téged és nem szóltam hozzád rosszat. Ráadásul ha válaszolok valakinek, előtte elolvasom _figyelmesen_, hogy mit irt..

Nem szeretnék ezzel semmiféle vitát, vagy viszályt szitani, ezért szeretném, ha semmiféle felháborodással nem reagálnád ezt le. Vagy ha mégis, azt légyszives az e-mail cimemre tedd, hogy ne a topicot terheljük az esetleges személyes konfliktusokkal.. az e-mail cimemet megtalálod a topicban, korábban leirtam már hatszor legalább.

Üdv,

hanee (16+3)
hanee

Egy javítás az előzőhöz: Nem mereszted, hanem növeszted (habár majdnem egyenértékű a kettő)
hanee

HaneeKép
Nyugi!! (bocsi)
Ugy latom az elso babasok inkabb a kornzyezetukben levo kismamik tanacsit fogadjak meg. Nekem speciel azt mondtak teljesen jo lesz ha a vegee fel veszek meg mndent, es ezert mi addig felrerakunk ra minden honapban. Eleg nagy teher lenne kiadasnak 2szazezer Ft ez teny! A te esetedben meg indokolt hogy a serveddel mar nem akarsz futkozni nagy pocakkal. Es egyetertek hogy sokkal ceklravezetobb a pozitiv hozzaallas, de akkoris engem speciel az sokkol neha ha azt olvasom hogy ennyidos korban mar mindennek meg kellene lenni.. En veszelyeztett voltam az elejen, ezrt is feltem, de nem ezert nem vasarolgatok. Egyszeruen azt gondolom, ezzel meg raerek, es ez szerintem meg nem jelenti azt hogy nem varjuk a babankat eleg lelkiismeretesen! Meg fog kapni mindent idoben, de en speciel csak most fogom fel hogy ittvan velunk! Meg mi is gyereket vagyunk, es csak ismerkedunk ezzel a babas vilaggal. Hat ez van, legalabbis az en reszemrol, de a tiedet abszolut meegertem!
Ja, es nem is azt a megjegyzest kaptad hogy "mereszted" hanem csak azt hogy "noveled" Kép) Remelem en nem valtok ki beloled ilyen heves reakciotKép

Udv, Timi
splendida

Szamica,
én tudok egy ikres lányt, akinek volt anno méhszáj-összevarrása: Cateye a "Babanet Társalgó / Fogamzás, várandósság, szülés / Fogamzás / ..."ma megint megjött"... babásai
" topikban!
Jobban járt, ahogy én olvastam és neki végig kitartott.
Falina
falina

Szia Splendida,

Ne érts félre, mindenkinek szive joga eldönteni, hogy mikor vásárol, csak nekem ez a negativ hozzáállás nem tetszik, ami egyesekből jön (és egyáltalán nem belőled). Nekem is szivem joga korán vásárolni és neked is később vásárolni.. ki hogy birja, meg ki hogy érzi alapon Kép Az egész onnan indult ki, hogy én arra biztattam valakit, aki a 20. hétben van, hogy ha nagyon vágyik rá, szerintem nyugodtan vásárolgasson, mert a babona az csak egy negativ dolog. Egyáltalán nem rossz ómen szerintem. Viszont az sem készül kevésbé, aki később vesz meg mindent.. Kimondottan azoknak szólt az eredeti irás a biztatással, akik aggodnak, hogy mi lesz.

Pusszancs

hanee (16+3)
hanee

Lányok!

Most látom mi megy itt.
Én is úgy gondolom, hogy nem érdemes vitázni, hiszen mindannyian érzékenyebbek vagyunk mostanság. Ráadásul mivel én indítottam el a babakelengye témával a dolgot, most lehet lelkifurdalásom.
Nekem több okom is van rá, hogy ezt felhoztam.
Az első: kapunk ajándékba egy 150000 forintos hitelkeretet. Ami nem azt jelenti, hogy ezt az összeget kapjuk ajándékba, /pedig jól jönneKép/ hanem azt, hogy ezt egy összegben le tudjuk vásárolni, és igaz, hogy vissza kell fizetni, de csak havi 7000 forintos törlesztéssel. Tudom, hogy van aki ennyi segítséget sem kap, de nekünk ez nagyon nagy dolog, mert semmi más segítségre nem számíthatunk.
A családban két helyen is babát várnak, a barátnőimnek, pedig sokkal nagyobb gyermekeik vannak. Mindegy, ezt nem is ragozom. A lényeg, hogy összesen 1 ágyunk van, 1 56-os bady, és egy tündéri kis zokni.
Hát így állok 22. héten. Nem gondolom, hogy bármiről lekéstem, de mivel ezt a hitelkeretet csak meghatározott helyeken lehet levásárolni, ezért elég sok helyre kell elmennem szétnézni, hogy lehetőleg olyan helyet találjak, ahol a nagy részét meg tudom venni annak, ami kellene./Szerintem ez a legnehezebb része a dolognak, mert ahol bútor van, ott ruha nincs, vagy babakocsi és fordítva./
A második: Én sajnos már nem dolgozom./ Önhibámon kívül, mert 12 hetesen kirúgtak. Igaz utána még egy hónapig találtam alkalmi munkát a karácsonyi vásárban/ De december vége óta semmi. Viszont kapacitásom, és energiám bőven lenne. Az nem elégít ki, hogy csak a házimunkát lássam el.Márcsak azért sem, mert anyosomékkal lakunk, tehát többnyire a szoba, és egy kis nyárikonyha a mi részünk, az meg vajmi kevés.
Bárcsak dolgozhatnék még. Próbáltam elhelyezkedni, de így már sehova sem vesznek fel.Május pedig elég messze van még.
Lényeg a lényeg, hogy engem ezek miatt a dolgok miatt foglalkoztat már most a babakelengye dolog.
Arról már tényleg csak pár szó, hogy kezdek teljesen befásulni az itthonléttől. Persze nekem is van hobbim,/ szalvéta-képek, üvegfestés/, Eljárok bevásárolni, takarítok stb. De én ennél nagyobb vehemenciával bírok.Kép
Nekem sem jut eszembe az, hogy amiatt, ne vásároljak, mert ki tudja mi lehet még.
Egyébként talán azért is érdemes el-elkezdeni a nézelődést, illetve a beszerzéseket, mert múlt szombaton elmentem nézelődni. Egyelőre csak próbáltam a gondolataimat összeszedni+ árinformációt gyűjteni. Ez kb. 6 órás séta volt, és mit ne mondjak, mire hazaértem alig vártam, hogy egy kicsit ledobjam magam, annyira elfáradt a lábam. /Pedig a terhesség előtt is állómunkát végeztem, mapi 11-12 órában. Akkor semmi bajom nem volt./ Később ez valószínűleg még durvább lesz, ahogy Hanee is írta, amikor még nagyobb súlyt kell cipelni. Rajtam már most is 8 kg van. Pedig még csak most vagyok túl a felén.Kép
Nehogy félre értsetek, nem panaszképpen írtam ezeket, csak azért, hogy lássuk, mindenkinek más oka van arra, hogy a korai, késői vásárlás mellett, vagy ellen érveljen, tehát nem ér leszólni egymást.
Na, mivel nem csak rólam szól a topik, ezért megyek.
Puszi mindenkinek

Kép
Kép
pipocska

Hanee!
Írtam neked egy e-mailt.
Ajánlom figyelmedbe a következőt:
www.mimi.hu/terhesség/vércukor.html. Ott olvasd el, hogy mit írnak a postprandiális vércukormeghatározásról! (postprandiális= étkezés utáni)
Vendég

Szia Falina!

Pont ma jutottál eszembe.
Bejelentkeztél már a táblázatba?

Kép
Kép
pipocska

HaneeKép Akkor egyetertunk!
PipocskaKép detto..
Egyebkent en is egyfolytabana nezegetek! Jol meg kell gondolni miket veszek, nemis a babkelengye lesz a gond (egyebkent nagyon jo hogy mar elokerult, a legtobb infot en innet szedem) nalunk a babakocsi lesz a huzos. Harmadikra kell felcipelniKép Szoval ez nehez valasztas lesz!

Csajok, ki volt ma a Praxisban??? En 10-re mentem elottunk egy par epp tavozott (az apuka hosszuhaju volt).. Szoval tobbiek milyen tapasztalat?? (mar aki otthonrol is tud netezni)

na ciao
Timi
splendida

Sziasztok!

Vásárlás pro és kontra Kép Hát én is beleszólok. Hogy ki mikor kezdi el, tényleg vérmérdséklet, idő, és gondolatok kérdése. aki még dolgozik, annak biztos nem "ezen jár az esze" viszont aki otthon van, és ideje is kedve is, energiája is van hozzá, hát vásároljon. Én is az aprénként vásárlás híve vagyok és a nem egyszerre mindenté. Már csak azért is, mert nézelődni, informálódni is kell. Lehet, hogy egyik nap szétnézek egy üzletben, és ötleteket ad.

És abba is gondoljatok azért bele, hogy pl. kiságyat, bútort akartok venni, azt azért időben meg kell tenni. Ugyanis a legtöbb helyen az nem hozható el, 4-6 hetet kell várni, hogy megérkezzen. Ha a 30. héten rendelitek meg, akkor azért már lehet, hogy lesz egy kis izgalom a végén... A ruhákat sem érdemes a nagyon végére hagyni. Ugyanis azokat ki kell mosni, ki kell vasalni, és úgy kell várni a babát.
Ha a 30. hét után vásároljátok meg, elfáradva, kimerülve nem biztos, hogy lelkesen mossátok a 20-30 (ki mennyit vesz) ruhát, ágyneműhuzatokat, lepedőket, textilpelenkákat stb. A mosás persze még csak-csak gyorsan megy, de a vasalás már nem biztos hogy olyan jó a sok futkosás után.
Ha már hamarabb bevásároltok, akkor a 30. hét után kényelmesen, apránként a kelengye mosás vasalás megy. Nem a hátsó növesztésével tellik az idő Kép

SZERINTEM Kép

Akiren
akiren

Mi is ma voltunk a Praxisban Kép

Nagyon szimpi volt Győrffy Mátyás. Kép
A mi babánkra is azt mondta, 150% hogy lány Kép Kép Kép
Azt mondta, teljesen egészséges, jól fejlődik, minden rendben Kép
Nagyon nagy élmény volt Kép

Akiren
akiren

Sziasztok!
A sok Praxis-os találkának, sok 3/4D-s kép lesz az eredménye, igaz? Láthatjuk a képeket a többiektől is?

Timi!
Gyönyörűek vagytok! Eszter tátott szájjal nézte a képet, aztán megszólalt: "Picibabi!"

Márti
csmarti

Sziasztok!
Milyen volt a jóga?Meséljen aki volt!Kép
Vásárlás:én a 7 hónapban voltam a lányommal,akkor mentem el,vettem pár ruhát.A születése előtt egy hónappal vettünk kiságyat(a Lehel téri babadiszkontban)és babakocsit,azt használtan egy ismerőstől.A ruhákat még akkor a vásárlás után kimostam,kivasaltam,a kiságyat a szobafestés után beállitottuk(kb.3 héttel szülés előtt)a babakocsit kinn tároltuk a padláson,és kb.2 héttel szülés előtt behoztam,lehámoztam róla minden mosható részét és kimostam.Én ruhát csak annyit vettem,ami az első hónapra elég,aztán ahogy nőtt,úgy vettem még,és kaptunk is pár családtagtól.Az első adag ruhára,amibe volt 2 takaró,10 textilpelus,fültisztitó,hazajövős ruha,lepedő,törölköző,én összesen 27-28 ezer forintot költöttem.Szóval nálunk a bevásárlás össz-vissz került 60-70ezerbe.Most más a helyzet,nem kell nagyon vásárolni,én csak pár bodyt veszek,mivel Viki novemberi,a tesó meg júliusi lesz,nyilván az időjárás más lesz,ja és ragaszkodom a saját hazajövős ruhához,ez nálam(lehet nevetséges),de egy szokás.Én minden gyerekemnek új ruhát vettem a hazajövetelre.
Na,mentem,szép estét!
Tünde

Kép

Kép
tündérke26

Lányok!

Csak nem veszekedtek? Hát ez nem túl szép dolog, ráadásul szerintem felesleges.
Részemröl és ez tapasztalat, én se hagynám utoljára. A rövid történet a következő:
A második babánkat várjuk. Az elsönél nagyon sok mindent a barátnömtöl vettem, mert a kislány pont kinövi a dolgokat mire az enyémnek jo. Ugy hogy igy nem volt tul sok dolgom a vásárlással. Csak egy -két dolgot vettünk flancbol. Meg jo, mondjuk babakád, kiságy, babakocsi ilyeneket persze keresni kellett. De igazábol nem is ez a lényeg! Én ugy éreztem egészen a 34.hétig, hogy tök erös vagyok és bármennyit tudok menni, és meg is tettem. Méghozzá nagyon nagy hassal és junius és juliusban! Nem volt hideg!!!!!
Aztán a 34.héten befektettek a korházba mert kinyilt a méhszájam! Hát senkinek nem kivánom! Több mint két hétig voltam bent, és több mint egy hétig kaptam az infuziot folyamatosan. Ráadásul a negyedik nap környékén a granültöl(nem tudom jól mondom -e?) begyulladt a kezem és innen tovább nem találtak helyet az ujabbnak csak a jobb kezem hajlatában rendes tüvel! Mondanom se kell, hogy jobb kezes vagyok és még csak behajlitani se tudtam a kezem. Ráadásul belázasodtam a gyulladástól és nagyon rosszul lettem. Wc-re nem tudtam menni és sirva fakdtam amiéert a fenekemet alig tudtam kitörölni!! Már bocsi. Aztán két hét mulva nagy könyörgés árán haza engedtek! Hát ennyi.
Most biztos hogy az utolso idökben csak pihenni fogok, mert most már nem tehetem meg a korházasdit, mert itt a Gigi. Csak azért hogy nem szabad a végére hagyni. Ami kell azt mostanában fogom megvenni. Mondjuk sokminden van már a Gigitöl!Kép
Hát remélem senkiben nem kelltettem haragotKépKép

Giggancs (18+6)
giggancs

Tündérke!

Én voltam jógán és nagyon jó volt. Megmondom öszintén engem nem is igazán a jóga része fogott meg, hanem a mozgás, mozgatás! Jól eset. Igaz most egy kicsit fáj a hasam(nem biztos hogy a jogátol), Meg a combom belul az viszont a jogátol. De nem gáz!KépKép Szóval jó volt!!!

Lányok!
Hol van az a Praxis rendelő? Bárki mehet oda, és mennyibe kerül?

Giggancs (18+6)
giggancs

Sziasztok!

Vércukorvizsgálat: én több helyen azt olvastam, hogy ennek hivatalosan úgy kellene történnie, hogy 2 dl tel és egy zsemle után egy órával mérik, és ha ez 7 fölött van akkor kell csak megcsinálni a cukros löttyöt, 75 gramm (vagy 70?) glükózzal, és ha ez 7,8 fölött van akkor beszélünk terhességi diabéteszről. Sok helyen viszont a zsemle-tejeset kihagyják, és rögtön cukroslötyivel indítanak (pl. SztImre is). Most én nagyon nem szeretnék lötyit inni, ha nem muszáj, így lehet, hogy a védőnőmtől kérem a beutalót és a kerületi sztk-ba megyek (XXII).
Szerintem az a 75 gr. cukor nagyon durva, sőt hallottam már olyat is, hogy ez is kihozhatja a diabéteszt. Meg pl. azt sem értem igazán, hogy én a 47 kilómmal is ennyit iszom, meg aki kétszer ekkora az is ennyit iszik... persze lehet, hogy ez lényegtelen, na de akkoris Kép

Bogárka (18+1)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

MartiKép koszonom szepen! mi is buszkek vagyunk a lanyzora!!

GiggancsKép A Praxis a Bartok B. uton van (XI. ker) es barki mehet termeszetesen! szerintem eleg elotte gy hettel bejelentkezni. ha viszel videokazit raveszik az egesz vizsgalatot, plussz CD-re kepeket (ezt adnak ott). Ajandek kepet adnak, es meg lehet kerni extra szines kepet 1000 Ft-ert/db. Babaneten ha regisztralsl -1000 Ft. Mi cakkompakk 11 ezer Ftot fizettunk (ebben vido, cd, +egy kep es ugye a -1000 a babanetes regisztr miatt). Nagyon kedvesek, es nagyon nagy elmeny! Ja es kaptunk leletet is.

Vasarlas temabol lassan elegKép bocsiKép Es nem volt semmi veszekedes! Egyebkent akik ugy gondoljak hogy kesobb vasarolnak, szerintem azok se egyszerre akarnak beszerezni mindent, hanem mondjuk az utolso ket honapban.

AkirenKép Gratulalok a lanyzotokhoz! Kepek nincsenek?? Ti mar idosebbek vagytok, igaz?

En meg megvettem ezt a terhestorna kazit TapainevalKép Majd be..rtam az elejen a nevetestol, ez a hangszin!!!! De vegigcsinaltam, egesz jo!

hali,
Timi
(19+3)
splendida

Gigancs!

Praxis rendelő: Bp. XI. ker. Bartók Béla út 92-94. (Kosztolányi tér közelében)
Bárki bejelentkezhet, (Tel. 30/414-8886)
Készítenek videófelvételt (de neked kell vinni kazit), mindent megnéznek UH-val, először 2D mellett minden végigmérnek, aztán jön a 3D-s mozizás. Kb. 15-20 perc az egész.
10.000 Ft-ba kerül, de vannak felárak pl. CD-re írott képek +1.000 Ft, DVD +3.000 Ft
Ha a babanet főoldalán regisztrálsz a Praxis rendelőnél, akkor kapcs egy kódszámot, amit ha ott bemondasz, 1.000 Ft kedvezményt kapsz.

Akiren
akiren

Szia Akri!

Gondoltam, hogy neked is lesz mondanivalód!Kép
Már nagyon vártam.KépKép
Amit viszont jobban várok,azok a képek!!!!Kép
Gratula a kislányhoz!OKépKép

Nekem is kellene ilyen kismama torna kazi, mert mint írtam már,ahova "járok" tornára, oda nem ér oda aki tartja. Hol lehet ilyet beszerezni?

Kép
Kép
pipocska

PipocskaKép
En a tescoban vettem meg 1990 Ft volt. De ott nem is volt masfel terheskazi. A Brendonban is neztem itt mar 2200 Ft volt, ja es ott lattam Rubint Reka kazit, az dragabb volt szerintem.

GiggancsKép Latom duplan m,ent az info a Praxisrol..

Timi
splendida

Sziasztok!

A ma készült Praxisos kép a puncisunkról Kép Kép
Kép

Akiren
(22+3)
akiren

Timi!

Nagyon aranyos a ti leányzótok is Kép 3 héttel fiatalabb a tiétek, olyan jó összehasonlítani, ugye? 3 hét alatt mennyit hízhatott Kép Kép

Pipocska!

Köszi a gratulációt Kép Most gondolkozhatunk a nevén, mert lánynév eddig semmilyen sem volt favorizált nálunk. Gondolkoztunk már rajta hónapok óta (ugyanúgy mint fiú neveken, amiből találtunk is jópár kiválasztottat) de lánynévből nem sikerült nagy kedvencet találni. Most jól megdolgoztatja majd az agyunkat Kép
Neked milyen lánynevek jönnek be?

Akiren
akiren

Sziasztok Csajok!

Látom csajosan múlatjátok az időt Kép Kép Kép

Na, de nem ezért pofátlankodok be, hanem azért, mert unokatesóm az Mzx Móni telcsizett nemrég, hogy keményedik a hasa Kép

Mivel nekem az első terhességemnél ilyen nem volt, ezért nem tudtam neki mondani semmit. Na jó annyit mondtam, hogy nincs baj, talán lehet, hogy MAGNE B6-ot kellene szednie...de nem is tudom..
Mi lehet a gond? Mit tanácsoltok neki?
De ne azt, hogy feküdjön és pihenjen Kép Kép
Szegény már nagyon régóta fekszik Kép

Előre is köszi:
Klarissza
klarissza

Sziasztok!

TimiKép
Boribaba gyonyoruuuuuKépHihetetlen,hogy milyen jokepeket lehet csinalni mar ilyen picuri korbanKépMi februar 25en megyunk.

AkirenKép
Puncisotok szinten gyonyoruuuuuuuuuuKépKépJaj,mar en is ugy varom,hogy menjunkKép

Azt hiszem en hoztam fel ezt a vasrlos temat reggel,hogy en nem merek.En is vasarolnek am,de mi az elozmenyek miatt(jun miss ab) nem merunkKép
Szerintem mindket megoldasnak vannak elonyei es hatranyaiKép

Jo ejt!

Kriszta es Akos 24+2

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Akiren!
Nagyon szép a kishölgy! Nagy-nagy gratula!Kép

Klarissza!
De jó, h. itt vagy! Megkaptam az emiled, és nem felejtettem el válaszolni, csak nem volt időm eddig. Ha "elvonul" a család tőlünk, és Apa feláll néhány percre a gép elől legközelebb (dolgozik=fordít!), írok neked!Kép

Jógások!Kép
Könnyen megismertétek egymást?

Aludjatok jól!

Márti
csmarti

Splendida, Akiren!

Ugy latszik Gyorffy Ur ma mindenkinek 150%-ra tudta megmondani a baba nemet. A 2. percben megkerdezte, hogy akarom-e tudni a nemet. Mondam, hogy persze, de nem hiszem, hogy latszik, hiszen meg nagyon az elejen vagyok (menszesz: 15+4 / UH: 16+2). Igazabol azert mentem, hogy a jovo heti AFP-hez tudjam milyen idos a baba. Szoval azt hittem rutin kerdes, hogy ha esetleg latszik valami akkor elmondhatja-e. Erre azt mondja 150%-ra tudja. Kisfiú. Meg is mutatta a herezacskokat es a kukijat. Szohoz se jutottam, mivel inkabb kislanyt sejtettunk es az inga joslas es a kinai naptar is kislanyt jelzett. Az egesz nagyon csodalatos volt annak ellenere, hogy kissrac a multkori nagy mozgolodas ellenere, ma ugy dontott, hogy keresztbe vetett labbal cumizva relaxal. Pedig reggel magamba tomtem egy csomo kajat, valamelyikotok javaslatara, hogy jobban mozogjon. Mondta a doki kohogjem hatha megmozdul, de csak a fejet vakarta meg. Aztan probalt a hasamra nagyobb nyomast fejteni finoman, erre behuzott a kezevel es a labaval a gyomromba (meg szerencse hogy nem erzem), hogy hagyjuk beken. Aztan joga ulesbe ereszkedve tovabb szopta az ujat. Nem tudtam, hogy rohogjek, vagy sirjak a kiskrapekon. Megprobalok kepeket varazsolni, meg majd kesobb honlapot csinalni. Nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy elmeny.

Kép

Kép

Udv: Monika
16 korul

mmónika

Pipocska! Kép
Áááh, még nem jelentkeztem be a tábliba, mivel kedden doki után voltak 1 napig szurkálások a méhem irányából, szerdától 1 napig pedig a méh jobb oldalán fájt, ahol a doki megnyomta. Persze mindez végig barnázással. Azóta parázok, hogy mi van. Remélem semmi köze durva dokibácsihoz csak a méhszalagok nőnek, de azóta sem éreztem ezeket, szal parázom!
Vélemény? Ugye nem lehet megnyomni egy 16 mm-es magzatot, hogy utána baj legyen belőle?!

A héten jöttem rá, hogy én lehet nem tudom hogyan kell számolni, hány hetes terhes is vagyok pontosan. Kép
Sztetek, ha nov. 19.én volt az utolsó menszi kezdete, akkor én ma hány hetes, napos terhes vagyok? Sztem 9 betöltött hetes és 2 napos, vagyis 9+2. Vagy ez már a 10. hét lenne? :/

F.
falina

Monika!
Ki ez a jóképű pasi a képenKép? Csábos a mosolya!Kép Nektek is gratulálok:

Márti
csmarti

Megmutatom nektek az én 16 mm-es magzatomat (keddi felvétel, akkor még csak embrió), olyan édes! Kép

Kép

Falina
falina

Falina!

Először is meg kell, hogy nyugtassalak, terhességünk ilyen korai szakaszában sokunknak volt barnázása, nekem is, aminek végül nem lett komoly következménye. Persze volt aki nem volt ilyen szerencsés, de Te azért ne aggódj, mert nem tesz jót!!
Egyébként teljesen jól számoltál, csak 1 napot tévedtél, mert a betöltött napokat számoljuk csak! Tehát ma vagy 9+1 napos! Gartula! Kép
Édi a kis bébid!

Bkriszta!

Én is megvettem az első bodyt a Tescoban tegnap Kép! De még mi sem vetettük magunkat bele a bevásárlásba, szerintem majd kb 1 hónap múlva!

Betsy!

Bár engem egyáltalán nem érintett, mégis engem is érzékenyen ért a hozzászólásod. Nem csak a vásárlással, de a vércukor-vizsgálattal illetve az előtejjel kapcsolatos is. Ehhez én nem akarok külön hozzáfűzni semmit, csak arra kérni téged, hogy legközelebb olvasd el figyelmesebben a hozzászólásokat illetve próbáld meg leírni a véleményedet egy kicsit szelídebb stílusban. Nem feltétlenül kell megbántani a másik hozzászólót. Ha túlértékeltem a dolgot, elnézést! Tudod, én is az érzékeny terhesek közé tartozom! Kép Egyébként nekem is megmondta a háziorvosom, hogy bár tudja, hogy nem feltétélenül kéne, de szirupos terheléses cukrot akar nézni a 26. hét körül. Nincs apelláta, slussz passz! Hát így jártam.

Splendida!

Hogy milyen édes a babócád!! Mivel majdnem egyszerre szülünk, ezek szerint az enyém is ilyen édes...húúúúhaaaaa!

Mmónika!

Írtó ari a kisfiad! Igazi férfi! Ott trónol keresztbe rakott lábakkal, csak a sör hiányzik a kezéből :-))) Persze csak vicceltem!

Na pusszancs nektek!

Wica

19+5 Kép
wica

AkirenKép
nagyon edi a ti lanyzotok is!! Mennyivel tobb husi van mar az arcocskajanKép Kesz emberkeKép

MMOniKépTi babucitok is gyonyoruKép Mienk is csinalt ilyet hogy keresztbe rakta a labaitKép (ahogy en szoktam folyton) En teljesen jol latom az elso kepen a kukacat.. vagy tevedek? Ott a pocakja es a laba kozott..Kép ez a kinai naptar egy nagy hummbukk!! BocsiKép Nalunk is tevedett! Persze 50% eselye az m,indenkepp megvanKép

BkrisztaKép Neked is koszi a gratulaciotKép Ti is a Praxisba mentek? Ti mar sokkal "gombolyubb" babucit fogtok latni. Azt hiszem ugy 30. het fele mi is elmegyunk megegyszerKép

WicaKép Igen, pont egyidosek vagyunk, a te babucid is pont ilyen szep lehet marKép Te erzel mar mozgasokat? En meg mindig nem, de megnyugtattak hogy elso babanal meg a 21-22 het sem rossz.. Persze kis finom kapirgalas az van, de en a lorugasokat varomKép tudjatok mar a nemet? Bocsi ha vhol leirtad, most nem remlikKép
En is tegnap vettem meg az elso rugit, pont a tescobanKép Ter melyikben voltal? nem a budaorsiben? Lehet hogy egymas mellett valogattunk? Na ez nem valszinu, de meg elo is fordulhat akar. Sok babacucc le volt arazva, de en maradtam ennel az egy kis darabnal..

FalinaKép neked is gratula! Pihizz sokat!!!!!!!!

Csajok, sokan irjatok a haskemenyedest.. Az milyen erzes? Kimondottan kemeny lesz a hasatok?? Bocsi a hulye kerdesert! Csak nekem mostanaban kezd nagyon erzekeny lenni, most is erzem. Ez vajon az?? Rmelem nem a holyaghuruttol van! Dokibacsim nem irt nekem meg Mg-ot, magamtol meg nem akarok elkezdeni semmit.. Eddig csak elevitet szedek, de azt mindennap.

Na szep napot mindenkinekKép
Timi
(19+4)
splendida

Jo reggelt!

WicaKép
Gratula az elso bodyhoz!!KépKépNekunk is van mar egy body+rugdalozo,de azt meg akkor kaptuk,amikor meg csak terveztuk a babat.Nekunk ugy lesz a vasarlas,hogy mindent kinezunk,felirunk,aztan amikor megszuletik a baba,es amig mi a korhazban leszunk,a Kispapi meg a nagymamak elmennek es megvesznek mindent.Tudom,hogy egyszerre igy sok lesz a kiadas,de mi ezt most igy tartjuk jonak.

TimiKép
Igen,mi is a Praxisba megyunkKép Es a Gyorffy-hezKép Pont azert megyunk "olyan keson", hogy mar gombolyu babat lassunk-bar ahogy elnezem a feltett kepeket,mehettunk volna elobb isKép Sebaj, 5 hetet marcsak kibirokKép

Haskemenyedes: Olyan,minta a hasam tele lenne kovekkel,feszul nagyon es tapintasra is lehet erezni mennyire kemeny.Ilyenkor veszek be Magnerotot es max 15 percen belul elmulik.De ha nem veszek be semmit viszont lefekszek,akkor is elmulik.

Jo pihenest!

Kriszta es Akos 24+3

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy milyen lázcsillapitót szabad szedni terhesség alatt?

Ma reggelre 37,7 volt a lázam, elmentem ügyeletre, ahol egy borzasztó unott, nálam fiatalabb doki nem tudta nekem megmondani, hol az a határ ami felett már ajánlott lenne a lázcsillapitó, és végül az algopyrint ajánlotta, de annak az ismertetőjébe az van irva, nem ajánlott a szedése terhesség alatt. Még nem akarok gyógyszert bevenni, próbálkozom a hideg fürdőkkel, de szeretném tudni, mit lehetne bevennem ha esetleg felmenne a lázam.

Tudtok segiteni?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok Lányok!

Én csak ámulok, bámulok.. csodálatosak a porontyaitok Kép Gratulálok mindenkinek! Gyönyörüek Kép

Mi csak a 20. hét körül, vagy után tervezzük, hogy megyünk, de látom ti is nagyjából akkor mentetek.. kiváncsi vagyok már én is nagyon, hogy kisfiam, vagy kislányom van-e Kép

Ismét félretéve és eloszlatva a félreértéseket: Megkérdeztem egy barátnőmet, aki egyészségügyben dolgozik (tehát biztosat mond) a cukorvizsgálatokról és valóban jól tudtam Kép

1. Az éhgyomorra való vérvételnél azt nézik, hogy mennyire esik le a cukrod, ergo 12 óra nem kajálás után is normális értéket mutat-e.

2. Amikor zsömle + tejjel mész vérvételre, ott a vércukor értékének NORMÁL emelkedését mérik! Ezzel nem terhelnek semmit, a zsömlében lévő szénhidrát és a tejcukor lassú felszívódású dolgok, ettől normális mértékben emelkedik a vércukor. Ezt hivják Profil vizsgálatnak.

3. A terheléses vércukor vizsgálat az, amikor éhgyomorra vesznek először és utána cukros lötyi megivása után 1-3 órával. Ezzel azt vizsgálják, hogy a hirtelen megnyomott cukor hogy csökken vissza adott időn belül, ergo hogy terhelésre hogy viselkedik a szervezet. Merthogy ilyen oldatú cukrot ha megiszik valaki, az egészséges embernek is felszökik 6 fölé a cukra hirtelen. De aki egészséges, annak a szervezete hamar elkezd inzulint termelni és lebontani a cukrot, igy 1-3 óra múlva már visszaáll ismét normális értékre.

Tévhitekkel ellentétben ez nem okoz cukorbetegséget, legfeljebb rövid rosszullétet és hányást Kép ! Viszont aki az éhgyomros vizsgálaton cukorgyanús, annak nem csinálják meg ezt a vizsgálatot egyből, hanem a profilt. Illetve vannak olyan orvosok, akik a jó eredményektől függetlenül is a profilt csináltatják, ha cukorbeteg vagy kiderül abból is. Vannak viszont orvosok, akik biztosra mennek és egyből a terhelésest csináltatják. A vélemények erről megoszlanak gondolom, de talán jobb a terheléses, mert azzal minden kiderül (még az enyhe terhességi diabétesz is).

Betsy mutatott egy cikket, ahol azt irják, hogy a terheléses cukorvizsgálat a zsömlés + tejes. A cikk téved.. nem csoda, hogy rosszul tudják sokan. A legjobb forrás az egészségügy Kép Kép

Pussz mindenkinek

hanee (16+4)
hanee

Rokica!

Szerintem ne szedd be, mindjárt megkeresem, és leírom, hogy én melyik homeopátiás bogyót szedtem

Kép
Kép
pipocska

Tudsz arról valami, hogy milyen eredetű a láz?

Kép
Kép
pipocska

Pipocska: Hát köhögök is mellé nagyon fájdalmasan, de azt mondta az orvos, nem tüdőgyulladás, hanem légcsőgyulladás. Ennek a fájdalmát sikerült kamillateás gőzzel csökkenteni. Csak megijesztett anyukám, hogy ha már reggel hőemelkedésem van, az estére még magasabb lesz, és azt olvastam, a magas láz káros lehet a babára. Nem akarom megvárni, hogy felmenjen. A nővér az ügyeleten (aki valamivel segitőkészebb volt mint az orvos) a langyos és fokozatosan hűtött fürdőt javasolta.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Akri!

Tegnap már nem láttam, mert Lacinak "halaszthatatlan" dolga volt a gépen.Kép
Teljesen oda vagyok, meg vissza!
Olyan a pici, mintha már kész kisbébi lenne.Kép Annyira édes kis vonásai vannak.
Egyedül a kis kezén látszik, hogy még pocaklakó.
Meg tudták mérni, hogy centire, és súlyra mekkora?
Lánynevek közül nekünk csak a Kitti volt. Egymástól függetlenül szinte kapásból vágtuk rá, hogy ha lány lesz, akkor Kitti. Nem is volt talomban más lánynevünk. Talán még a Lili ami tetszik. Annak is olyan bájos csengése van. Mondjuk az sem midegy, hogy milyen vezetéknévhez párosul.
A fejénél az már esetleg hajacska, vagy csak a méh szövete?
Alig várom már én is, hogy mehessek.
Neked is a Győrfy Mátyás csinálta?

Kép
Kép
pipocska

Rokica,
Az en orvosom is azt mondja az algopyrin szedheto, nem art a babanakKép De te tudod. nem tudod hivni a dokidat, hogy mia teendo, mit vehetsz be? En mindjart hivnam, az biztiKép

Bkriszta,
koszi az infot a haskemenyedestol. En nem ezt erzem, egyszeruen erzekeny a hasam alul. Lehet hogy a tegnapi torna miatt?? de annyira gyengus volt pedig. mindegy, egyenlore nem veszes..
splendida

Rokica!

Én is csak azt tudom mondani, hogy algopyrint nyugodtan vegyél be! Mennyi idös is vagy?
Én császárral szültem és a harmadik napon, amikor már szoptattam akkor is algopyrint kaptam. Nyugodtan beveheted!!!
A hűvös fürdöt én részemröl nem ajánlanám!!

Giggancs (18+7)
giggancs

Rokica!

Láz:

- gyorsan kialakuló magas láz, hidegrázás szokta megelőzni. Száraz, piros bőr, a beteg nem verejtékezik. Erős nyugtalanság. ACONITUM 9-15CH
/1 óránként 5 golyó/

-gyorsan jelentkező magas láz, verejtékezés, közepes szomjúságérzet, levertség, lüktető fejfájás. Fény-zaj érzékenység. BELLADONNA 9CH
/1-3 óránként 5 golyó/

-gyorsan kialakuló közepes láz, égő, szúró fájdalmak. A beteg nem szomjas, állapota hideg borogatásra javul. APIS MELLIFICA 15CH
/félóránként 5 golyó/

Légcsőgyulladás:

-hurutoldó hatású, csillapítja a száraz, hurutos köhögést is. STODAL SZIRUP

-száraz köhögés, melyet a legkisebb mozdulat is kivált. A köhögés fájdalma a mellkas nyomására csökken, a láz fokozatosan alakul ki. BRYONIA 9CH
/napi 3-5x5 golyó/

Rókica, én az utóbbira tippelek, de olvasd el alaposan a többit is, mert te érzed, hogy melyik fajta lázad van. A mellkas fájdalomra mindenképpen vedd meg a szirupot, nem baj ha nem hurutos a köhögés, illetve a fájdalom, akkor is nagyon sokat fog segíteni.
Semmilyen mellékhatásuk nincs /gyógynövények/, túladagolni nem lehet. Terhességre, babára nem káros, viszont hatásosak. Én a fürdő helyett azt javasolnám, hogy vizes lepedőbe csavarva hűtsd magad, nehogy a hűtőfürdőtől még fel is fázz.
A bogyok szedése közben ne egyél mentolosat, /fogkrém, torokfertőtlenítő, stb/ mert az közömbösíti a hatást. Fogat mosni pesze lehet, de utána fél órát várni kell, a bogyókkal.
Remélem tudok segíteni, gyógyulj meg. Puszi

Kép
Kép
pipocska

Ja, lányok!

Mindenkinek gratula aki már látta a gyönyörű Manocskáját!Kép
Nagyon aranyosak!KépKép
Egyre inkább gondolkodom, hogy mi is elmegyünk!

Giggancs
giggancs

Pipócska!
Terhes kazit lehet kapni nagyobb könyvesboltokban is a bababoltok mellett, de Rubint Rékát csak akkor ajánlom, ha előtt sokat és rendszeresen edzettél. Én nem tudtam végigcsináléni, pedig a terhesség előtt nem sokkal még heti 18 edzésem volt, szóval nehogy túlvállald magad!

Lányok!
Gyönyörüek a babák,fiúk és lányok egyaránt! Mindenkinek naggggyon gratulálok!

Klarissza!
Szerintem nem vagy pofátlan, hogy visszatértél, sőt...Mártival, mi is szoktunk írni, pedig hasonló cipőben járunk, mint Te, szóval én számítok Rád is(gondolom a többiek is)Kép

Réka
gmr

Mmónika!

Én is látom a kukacát. KépKépKép
Ő is egy kis édi-bébi. Olyan helyesen ül ott. Annyira tudja, hogy az az ő kis "kuckója"
Tök ari lehetett, amikor kikopogott, hogy hagyjátok békén.Kép

Falina!

A te picurkád is nagyon helyes. Nem ér negatívnak lennni.Kép Én is barnáztam a 12. hétig. Mindíg mensi idején kb.2-3 napig. De akkor én még nem tudtam, hogy ez gond, úgyhogy nem stresszeltem. Te se tedd. Minden rendben lesz veletek. Az elején abszoút nem baj a has aljának érzékenysége, vagy a szúrkálás. Általában a természetes folyamtokhoz tartozik.

Mindenki!

Nektek nem mondja a párotok, hogy baba illatúak vagytok. Engem Laci állandóan szimatol, és azt mondja nem tud betelni vele. Pár hete azt mondta, hogy van valami finom illatom, ami mostmár átment baba illatba. Ezt is a hormonok okozzák?

És még egy kérdés: nektek is ott rúgdos a pici, ahova a kezeteket teszitek? Ha elkezd rúgni, megsimizem, majd a túloldalon is, és akkor pár másodperc múlva ott rúgdos, és mocorog. Mondtam Lacinak, hogy mennyire okos már most Picúr,KépKép hogy tudja hol a kezem, és oda helyezkedik. Erre Laci azt mondta, hogy ez hülyeség.
Szerintetek is? Vagy valakinek van hasonló élménye?Kép

Kép
Kép
pipocska

Klarissza "ügyben" csatlakozom én is Gmr-hez.KépKép

Gmr, Splendi!

Köszönöm a terheskazis témában az útmutatást.Kép
Rubint Rékát semmi pénzért nem merném.
Én is edzettem már rá, a terhesség előtt, és úgy túlterheltem a farokcsontomat, hogy azóta sem jött rendbe, és mivel terhes lettem, ki sem tudtam kezeltetni. Ha ülök 1-2 órát, olyan fájdalmam van, hogy csillagokat látok. Ennek már 7 hónapja. Talán most kezdett el javulni egy kicsit, hogy a barátnőm tanácsára fekete nadálytő krémmel kenem minden este. Mondjuk még csak egy hete, úgyhogy még nem merem elkiabálni.
Valami light-osabbat nézek majd.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!
Nálunk jelenleg csend van és nyugalom! Guszti alszik, Gábor(férjem, Kedvesem, vagy ki hogy hívja) dolgozik.
Tegnap olyan jó napom volt, hogy szeretném veletek ezt megosztani, mert dec.22 óta(amikor az orvos is megállapította, hogy babát várok,) nem volt ilyen jó napom.
Semmi különös nem történt igazán, mégis minden olyan jól sikerült. Reggel fél 9-ig hagyott a kisfiam aludniKép, majd a reggeli teendők után rámtört, hogy ma nagyon kreatív vagyok!Kép GYorsan megvarrtam a karácsonyra szánt petch-work(nem ér kinevetni, ha rosszul írtam)falvédőt, és átrendeztük a kicsi fiú szobáját. Nemrég kapta meg a nagy ágyat, mert féltem, hogy a rácsosból már ki tud mászni.Látszott, hogy neki is tetszik a dolog, kitettünk a falra még néhány képet,és ...szóval egész nagyon jól sikerült. Teljes volt az öszzhang, és megint rá kellett jönnöm, hogy mennyire jó, hogy van egy ilyen szép, okos és imádnivaló kis krampuszom, meg egy másik nagy krampuszom!Kép
Azt hiszem most már valóban helyre állt a lelki békém!

Pipócska, nekem főleg a 30. hét után mondogatta a Kedvesem, hogy olyan babaillatú vagyok!Kép Ez csak erősödött, amikor megszületett Guszti, és kb.(legalábbis szerint)még fél-háromnegyed évig tartott!KépÉlvezd, ahogy szimatol, én nagyon szerettem!
A babák, pedig tényleg olyan okosak, ahogy írtad!Vándorolnak, mert szeretik, ha simogatják őket!Kép

Most ért haza az én dolgozó Kedvesem, és minden ok nélkül hozott egy szál rózsát!Kép Azt hiszem ez a nap is remek lesz!KépKépKépKép
Küldök egy képet Gusztiról, ez is a jókedvem, jele, hogy közszemlére teszem a kis porontyomat!Kép
Mindenkinek hasonlóan jó napot kívánok:
RékaKép
Próbáltam mostani képet keresni, de csak ezt találtam, pedig ez még tavasszal készült, de azért szerintem jó!
gmr

Gmr!

Ez tényleg tök jó, ami történt veled.
Kicsit irígykedem, hogy babaszobát rendezgetsz. Nekem sajna nincs rá módom.
Én is szertnék egy-két dolgot varrni a Picúrnak.
Pl. baldahin, rácsvédő, pelus tartó, lepedő, talán még hálózsákot is, ha tudnám milyen méretű egy hálózsák.Kép
Az a falvédő milyen amit te csináltál? Nincs róla képed?
A kisfiad gyönyörű. Pár év múlva retteghetnek a csajszik.KépKépKép

Kép
Kép
pipocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?