2011.04.18 14:25
2011.05.16 22:00
2011.07.13 08:57
2013.11.13 13:53
2013.11.22 13:30
2014.03.11 08:11
2014.03.11 08:40
2014.03.13 13:48
2014.04.08 14:18
Sziastzok! Sokat gondolkodtam rajta, hogy egyáltalán leírjam-e, ami velünk történt…úgy vagyok vele, hogy ha tudok vele segíteni másoknak, akik hasonló cipőben járnak, akkor miért ne?
A mi helyzetünk most már megoldódni látszik, elmúltam 38 éves és a tavalyi évben már a 6. lombikomon voltam túl, ebből 5 volt OEP finanszírozott, az utolsót pedig már mi fizettük…ebből a 6 terhességből 2-szer elvetéltem, 4 pedig meg sem tapadt.. Mivel ilyen elkeserítő volt a statisztikánk, és mivel már nagyon azt éreztem, ha most nem, akkor soha nem lesz gyerekünk, elkezdtem kutatni –barátnőimhez hasonlóan- a világhálón, hasonló történetek után.. Életem szerencséjének mondom mai napig, hogy megtaláltam egy olyan történetet is, amelyben a benne szereplő alany, egy Magyarországon teljesen új technikának számító, ún. PGS-módszerrel esett teherbe. Itthon egyedül egy intézet, a Versys az, ahol a legpontosabban vizsgálják ezzel a technikával még a beültetés előtt a petesejteket. Amivel elérhető, hogy olyan petesejteket termékenyítsenek meg és ültessenek be, ami jó eséllyel megtapad a méhen belül. Igyekeztem én is jobban megérteni, de nagyjából ez a lényeg, ennyit bőven elég volt nekem is tudnom róla, belevágtunk Férjemmel! Úgy voltunk vele, hogy még most az egyszer utoljára megpróbáljuk, most már 17 éve vagyunk együtt, csak egymással tudjuk elképzelni az életünket..ezt is együtt csináljuk végig, akárhogy is történik!
A PGS-sel összesen 13 petesejtemet vizsgálták meg, és a vizsgálatok alapján 2 embriót találtak olyannyira egészségesnek, hogy beültették. Jelenleg ikreket várok, mert mindkettő drágaságunk meg is tapadt és felhőtlen az örömünk!!:-) Most már a 3. trimeszterben vagyok, minden rendben velem és a kicsikkel is, nagyon izgatottak vagyunk…hála ennek az újfajta technikának, és egy olyan orvosnak (Dr. Vereczkey Attila), aki nem elmegy itthonról –bár ha jól hallottam, sokszor hívják külföldre előadónak konferenciákra-, hanem hazahozza azokat a technikákat, amivel nekünk is segített. Kívánom, hogy Nálatok is mielőbb sikerüljön a gyermekáldás, kitartást kívánok! Bármilyen rögös az út, soha ne adjátok fel, én is megtehettem volna.
2014.04.23 12:31
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|