Új privát üzeneted érkezett!

Csibic
Hát én eddig császárra készültem ketteskével, de mostanában elgondolkodtam a természetes szülésen.
Nekem több, mint 8 év lesz a 2 szülés között, így akár még meg is történhet.....
Te már megbeszélted ezt dokival?

Kép

Kép
 
 


@pkagi:


Szia pkagi! Nem beszéltem meg még a dokimmal, mert még nincs dokim. De a Szent Istvánban fogok szülni és ott eléggé csusz pártiak. Januárban fogok megkeresni egy-két orvost, ha még sikerül valamelyiket felkérni, akkor lesz konkrét, ha nem, akkor megyek az ügyeleteshez (szigorúan dúlával) - neki is ugyanúgy el tudom mondani a kívánságaimat, odaadhatok szülési tervet, kábé pont akkora esélye van nála is a természetes útra, mint fogadottnál - ez a tapasztalat (már elég sok fórumot sikerült átrágnom ebben a témában). 

Te hol tervezed a szülést? Van orvosod? Érdemes körbenézni a neten, hogy találsz-e róla ilyen jellegű információt (mennyire támogatja a vbac-t, stb.). 



Kép

Kép
 
 


Én a Jáhn Ferenc kórházban fogok szülni.
Igazából bennem az merült fel csupán, hogy az előző terhességemnél ikres pocakom volt 1 babával és ugyan kibírja e a heg amíg beindulna normálisan a szülés, mert már most látom, hogy hasonló méreteket fogok most is növeszteni.
Nekem egyébként anno megvolt minden fájások stb..... mondták is a szülésznők, hogy ezekkel a fájásokkal simán. Aztán még egy kisujjnyira sem nyíltam ki, így 6 órahosza után azt mondták, hogy többszörösen indokolt a császár.
Nem haragudtam én senkire, végülis mindegy, csak a felépülés olyan nehezen ment, hogy ezért gondolkodtam el most, hogy esetleg meg kellene próbálni egy normál szülést, mert azok az anyukák pikk-pakk jól voltak.
Egyébként van orvosom. Olyan sokminden volt az előző terhességemnél, hogy nem mertem kockáztatni, hogy nem fogadok, de az biztos, hogy csak annyit adok neki, amennyit én gondolok és nem fogom megkérdezni mennyit kér. Orvosról már mindent kikerestem a neten, de ilyen jellegű info nem volt, viszont annyira rendes, hogy simán meg tudom majd kérdezni tőle.
Ez a dúla dolog nekem nem jön be. (ahány ház.....) Szülésznőn gondolkodtam, de az elsőnél olyan időpontra voltam kiírva (01.01), hogy nem vállalt el senki, mondván az ünnepek... és amikor ott voltam jöttek, megnéztek és ennyi volt, hogy kicsit felháborodtam, hogyha nincs szülésznő fogadva, akkor már le sem szarnak????, így azt hiszem ezt most is kihagyom. A férjem majd ott lesz.

Mit olvastál róla egyébként mennyire állnak hozzá pozitívan az orvosok? A dúlával már találkoztál? Még nem nagyon mélyedtem el a témában. Én május közepére várom a babámat.

Kép

Kép
 
 

 
 

 Igen, a dúlám már megvan, találkoztunk, sok mindent elmesélt, már 13 éve kísér szüléseket, és szülésznő is volt, de otthagyta a szakmát, elvi okokból. Szóval tapasztalata rengeteg van és nem kecsegtetett egy percig sem azzal, hogy itt Mo-on a császár utáni normális szülést bárhol érdemes megpróbálni... sajnos nem ez a helyzet. Az általános az, hogy akit egyszer már vágtak, annál már nagyon nem szívesen vállalják azt a 0,1%-os kockázatot sem, hogy bármi lehet a heggel. :-(
Nem sétagalopp azért így sem ,hogy mondjuk a Szt.Istvánban szívesebben várnak és figyelnek, akár 12 órán át is, mert a heg miatt sokkal jobban be van korlátozva a szülő nő, és bármilyen kis figyelmeztető jelre már ugranak, jogosan. 

Nekem is megvolt amúgy minden az előzőnél, vajúdtam 10 órát, és 3 ujjnyira ki is nyíltam, 10-kor a szülésznő azt mondta, hogy 1 órára meg is lesz a baba, ehhez képest délben oxyt kaptam, mert a fájások elkezdtek gyengülni (elfáradtam, akkora már három éjszakája nem aludtam, mert befektettek a kórházba+a szülésznő idiótán viselkedett, + a férjem se volt túl segítőkész)... és onnan a kocka el volt vetve sajnos - az oxytól olyan 5 mp-nyi fájásszüneteim lettek csak és az iszonyatosan gyors változástól és stressztől - legalább is én így gondolom, ettől - szurkos is lett a magzatvíz és megcsászároztak. 
Amúgy sokáig én is úgy voltam vele, hogy nem bántam, sőt akkor és ott úgy éreztem, hogy egyenesen megváltás volt a császár, de mostanra már szívesen visszacsinálnám az egészet, és másképp indulnék neki (ahogy most próbálok is). Tudom azt is, hogy ez tanulópénz volt, hogy semmi sem véletlen és örülök, hogy egészségesen jöttünk ki mindketten ebből a szülésből. De azért mégis csak.. ez egy baromi nagy hasi műtét, ami nem csak nehezebben gyógyul, de még hosszú évekre, sőt egy egész életre olyan helyen hagy heget, ami azért lássuk be, nem a legszerencsésebb. És persze maga a műtét is kockázatos. 
Egyébként én is azt gondolom, hogy persze ha TÉNYLEG indokolt a császár, akkor szívesen kés alá fekszem újra, de ne azért kelljen, mert valakinek időre kell teljesítenem, vagy mert a sok beavatkozástól totál összezavarodik a szervezetem... 

Jáhn Ferencben amúgy pont múlt hónapban szült így vbac 3.gyermekét az unokatesóm felesége, ügyeletesnél, de szerintem marha nagy mákjuk volt (mert az ügyeletes a főorvos véleményét kérte ki, lehet, ha ő egyedül dönt, akkor megint császározták volna). 

 
 


Ki volt az Orvos, ha megkérdezhetem ott?

Kép

Kép
 
 


Ja, még annyi, hogy nálam a fogadott szülésznő se csinált többet, mint hogy rámnézett napi 1*, amikor már nagyon kész voltam szülés előtti este felhívtam és lerázott azzal, hogy most ért haza, nagyon fáradt, próbáljak meg számolni (fájásidőket) és aludni én is és ha már a szülőszobán vagyok, hívjam újra. :D
 
 


Az orvost nem tudom, de megkérdezem neked mindjárt, és megírom, ha kapok választ. 
 
 


Köszi. :)

Kép

Kép
 
 


Rossz hírrel jöttem, összekevertem a kórházakat. A Délpestiben a kollegám felesége szült (első gyerek, császár), az unokatesómék a Bajcsyban voltak. Kb.egyszerre született a két csemete, biztos ezért keveredett bennem. :-(
De most legalább megtudtam a Bajcsyról, hogy az is egy viszonylag vbac -párti kórház, ott az első bébivel császár lett a vége, utána a második és most a harmadik is természetes úton születhetett. Ez elég bíztatóan hangzik. :-)
 
 


Mindegy. :) Majd még körbejárom a témát úgyis.....

Kép

Kép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

cron