Új privát üzeneted érkezett!

olyan jo lenne kezdeni :) ha sikerulne esetleg az elso akkor a sajat szulinaponon szulhetnek, vagyis jo nagy lesz ra az esely :D
20140211131327

Én is Szűcs dokihoz járok, nekem elég szimpatikus, nem több, amit adnia kell. Voltam már olyan helyen, ahol állandóan dicsértek, meg poénkodtak, reményt keltettek, és már én is elhittem ,hogy most tuti sikerült. Erre nem így történt, és nagyobbat estem... Inkább ne mondjon semmit, aztán lesz ahogy lesz.
Nekünk az első inszemináció kereken a 4. házassági évfordulónkon volt... sajna nem jött össze. :( Pedig milyen jó lett volna arra gondolni, hogy a gyermekünk az évfordulón fogant. :))
notrete

Sziasztok!
Remélem jön valaki errefelé! Egy kérdésem lenne: az inszemináció előtt a férjnek a helyszínen kell adnia a mintát, vagy vinnie kell?
notrete

@notrete:

a helyszínen kell mintát adni. mikor mentek? drukkolok!

Regi: még egy laptető. Tuti a siker :)

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

Szia Andi! Nagyon köszönöm a választ! A doki úgy fogalmazott ma, hogy fél9-ig kell leadni a mintát, -  nem volt egyértelmű... mi eddig a Forgácsba jártunk, ahova mindig vittük, ezért kicsit bizonytalan voltam. Még egyszer köszönöm!

Ma voltam a 11. napon kontrollon, jobb és bal oldalon van 1-1 20mm-es tüszőm. Szerdán inszem! Már nagyon várom!

notrete

notrete: Mennek a drukkok!
vicky79
Budapest III. kerület

notre, hajra:)

andi, ugy tunik ez nekem nem szamit :) most sem sikerult :( varom a 27-et :)
20140211131327

Sziasztok!
Köszönöm szépen, szükség is van rá!
Tegnap megkaptam a tüszőrepesztőt, holnap reggel mindketten bemegyünk, aztán ha sokan lesznek, és sokat kell várni, hazajövök, fél óra alatt itthon vagyok. És megyek, amikor mondják.

Szűcs doki azt mondta, hogy fél11-re menjek, a papíron meg 12-13 óra van... hát majd kiderül. Gondolom attól is függ, hogy mennyien vannak.

notrete

Notrete, hazaertel mar?
milyen volt?

Tok rendesek itt a BMCben, telefonalnom kellett tobbszor, es keszsegesek voltak, eddig :) Remelem nem is fogom kiakasztani oket :D

reginand1pont0

Sziasztok!

Képzeljétek, még csak most értem haza.
Reggel odaértünk olyan 3/4 8-ra, nem voltak olyan sokan. Bejelentkeztünk, mondták, üljünk le, majd szólítanak. Olyan fél9 körül mondták nekem, hogy szóljak hátul a szobába, és megmondják mikor lesz az inszemináció. Páromat olyan 3/4 9 körül küldték a szobába. Én várakoztam, mert fél11-et mondtak az inszemináció idejére, ott maradtam és vártam. Sajnos csúszott az egész, olyan 11 körül szóltak, hogy lehet elfoglalni az ágyakat. Végül 11:20 körül vol t az inszem, Szűcs doki olyan gyors volt és ügyes, hogy kb észre sem vettem, hogy végzett, azt hittem hogy csak a tágítót helyezte fel, de az asszisztens mondta, hogy végeztünk, maradjak feküdve, kicsit hátradöntve. Kellemesen meglepett az egész, semmi fájdalmat nem éreztem. Viszont utána nagyon sokat kb 1-másfél órát kellett várni a zárójelentésért.
Utrogestant kaptam, holnap estétől kell használnom és 22-én tesztelnem itthon.
notrete

notrete, szoritok nagyon! :) de izgi :D
20140211131327

Jól eltűntem, Barbussal kórházban voltunk egy hétig. Beöntéseket kapott a szorulására (nem jött be, benne maradt a víz), amitől kritikusan lecsökkent a nátrium szintje és véreset kezdett hányni. Nagyon be voltak parázva az orvosok is, mert agykárosodás lehetett volna a dolog vége és még akár rosszabb is. Csak lassan lehetett adagolni az ionokat és a folyadékot is. A vérzés már „csak" a hányás mellékhatása volt. Ez volt múlt héten kedden éjszaka. Ma jöhettünk haza.
vicky79
Budapest III. kerület

Ó, Vicky ez valami borzalmas! És hogy viseltétek? Nagyon legyengült?
Most már akkor teljesen jól van Barbus?

notrete

Vicky: Szegénykéim!

Most már minden oké?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Köszi csajok, most már alapvetően jól van. Viszem majd pszichológushoz, mert az alapvető probléma az, hogy visszatartja a kakilást. Most kivizsgálták, hogy nem szervi baja van és kapott állandó székletlazítót és pezsgős kúpot. Egyelőre úgy néz ki a kúp csak vésztartalék lesz. Ez a kúp bevált, nem úgy, mint a beöntés. Azokat bent tartotta, bem is tudom hogy. Már ott tartottunk, hogy altatásban fogják kitakarítani. Már megbeszéltük az altatást az anesztessel, de a főorvos még adott egy esélyt neki és intézett még egy kúpot. Azzal sikerült neki a dolog. Most már jó az állapota, van energiája is.
vicky79
Budapest III. kerület

És hogy hogy viseltük? Alapvetően az első 2 nap volt rossz. Szerda hajnalra elmúlt a hányása és normalizálódott a nátrium szintje. Addig folyamatosan ment az infúzió. Utána a para volt rossz, hogy kell-e az altatásos beavatkozás, vagy sem. Én fizettem az ágyért, úgyhogy a harmadik éjszakától már ágyban aludhattam.
vicky79
Budapest III. kerület

Csak azt tudom mondani h. szornyu lehetett, remelem mielobb megtalaltjatok a megoldast!
20140211131327

Sziasztok!
Sajnos nem sikerült ez az inszeminácó sem. :( Most eléggé el vagyok keseredve, de majd pár nap múlva jobb lesz...talán. 2 hónap múlva jön a következő.

notrete

notrete: A fenébe, pedig bíztam benne, hogy ez most sikerülni fog. Nem ajánlotta fel a doki, hogy lombikozzatok?
vicky79
Budapest III. kerület

notrete: megjött? nem 22-én kellett volna tesztelned?
fel a fejjel és akciózzatok sokat ebben a hónapban!

vicky: Barbus hogyvan?

reginand: te hol tartasz?

többiek?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Meg vagyunk. Ma voltunk pszichológusnál, de csak egy beszélgetés volt, legközelebb már az ovishoz megyünk. Szóval sokra nem jutottunk.
vicky79
Budapest III. kerület

notrete sajnalom :( :(:(

Andi, mi meg sehol :) varunk idopontomra ami az elso konzis idopont 27-e. Szucs doki lesz. Kivancsi vagyok nagyon mit fog mondani. remelem csupa jot-
Mennyi eselyunk van sztetek egybol kezdeni? ha van egy kis pajzsmirigy problema akkor elobb azt kezelik, es csak utan jon a tobbi vagy lehet parhuzamosan?

Vicky, Remelem az legalabb tud segiteni. Volt amugy vmi fizikai problema? hasmenes, vagy nagyon kemeny ami banthatta a popojat? De nem most kezdett jarni oviba, vagy rosszul emlekszem?
20140211131327

Idokozben eszembe jutott mit akartam irni ANDI: epp ezt h. olyan az agyam mint a szita..:( nem tudom miert, sztem full ki vagyok merulve. Ez az egesz, meg a munkahely is, lehet most adtak fel az agysejtjeim a munkat :) Probalok sportolni h. kicsit regeneralodjanak, hetvegen is lesz kikapcsolodas:)
A legnagyobb mult heten odaegettem a fozeleknek valot! elfotte a csomo levet, ereztem en a szobaban h. van vmi szag, de egyszeruen nem esett le!! eltelt vagyy5 perc mire eszbe kaptam..
ma a baratnomet nem hivtam fel, de ugy elfelejtettem mintha meg sem tortent volna.. es amugy is ugy erzem magam mint akit hipnotizaltak.. lehet tenyleg: )
vagy a lyme kor- allitolag van ilyen tunet is, bar az eleg sokara szokott es sulyos esetben is, de ki tudja..
20140211131327

Most kezdte az ovit, de a szorulásos dolog nála már egy 1,5 éves dolog. Valamitől van benne egy görcs a bilivel és a wc-vel szemben. Vagy csak nem szeret rajta ülni, amíg ki nem jön belőle a cucc. Nem tudjuk igazán mi az oka.
vicky79
Budapest III. kerület

Tanulmanyok alapjan az ovi is okozhatja es ezzel nem sok mindent lehet tenni, marmint nyilvan jo a doki, de minden csak idovel jon rendbe:(
epp most hallottam egy ismerosomnel ugyanez volt a problema , elkezdte a bolcsit, anya melozni ment, jott a szorulas :(
20140211131327

Vicky: ezen a zenélő bilin nem gondolkoztál még el?

https://www.google.hu/search?q=fp+zen%C ... B439%3B450

Én már több ismerőstől is hallottam, h sokan nem tudják kiengedni a kaki,t mert azt saját részűknek tekintik, csak pelusba. Ez zenél, tapsol, tehát jutalmazza a produktumot
Én biztos veszek majd egy kéket.

Regi: nem szeptemberben kezdtetek? Miért?
Mindig elfelejtem írni, h én emlékszem ám rád a júniusi babavárók fórumból. Elkezdtél te is oda írni tavaly, amikor én terhes lettem. Emlékszel?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Andi, persze hogy emlekszem, azota is probalkozunk de semmi nem sikerult
Szept, voltunk a legelso konzin, amikor kiirtak hogy milyen vizsgalatokra kell menni. Ezeket okt. le is zavartuk, es okt 24 en az uccso VVn ami a 20. nap , kaptunk egy nov 27 es hogyantovabb konzultacios idopontot..:( szar, hogy ennyit kellett varni, de mar csak egy het es megtudjuk mi lesz.

Remelem kezdhetunk azonnal! Szted? Akkor leszek v. 1. v. 2. ciklusnapon,, szoval idealis lenne a dolog, De ha a tshm nincs rendben akkor lehet azt ki akarjak kezelni :( vagy lehet ezt parhuzamosan ? tavaly 2,4 volt, most nem tudom mennyi lett...
Voltam ezzel endokrinologusnal es azt mondta ez jo, mondtam h. gyereket szeretnek, de mondta h. igy jo, nem ertem en ezt az egeszet.. Ha o a szakorvos, es ez nem jo, akkor miert mondjak??

Na mindegy ezen mar kar is ragodni, remelem innen mar csak johirek jonnek
20140211131327

Jaj meg vmi: neked az elso inszem sikerult is? vagy rosszl emlekszem?
20140211131327

Sziasztok!
De, elméletileg holnap kéne tesztelnem, ha addig nem jön meg. Én már a 3. napja pecsételek, ahogyan szoktam, görcsölgetek, tesztem is negatív. Elég egyértelmű, hőm is lecsökkent, szerintem holnapra jön meg igazából.

Lombikot nem ajánlotta fel, azt amúgy sem nagyon szeretnénk, ezért is húzzuk az egészet, hátha egyszer valami csoda történik, és nem kell átesni az egész procedúrán. Meg fogalmam sincs hogy tudnánk megtenni anyagilag. Meglátjuk.

Januárban még egy inszemet csinálunk, mondta akkor menjek vissza. Bár ahogy számolom ez 2 hónap lesz, karácsonykor úgysincs inszem, így január 17-20. körül megjön, megyek uh-ra. Kereken 2 hónap múlva. Gyorsan elmegy majd, karácsony, szilveszter stb...

Most eléggé el vagyok keseredve, pedig nem nagyon éltem bele magam, de ennyi év után, nem is tudom lehet-e. Most "ünnepeltük" az 5. évfordulót.

notrete

Regi: nekem volt 2 sikertelen inszemem és 1 lombikom. A babát spontán hoztuk össze, 4,5 évet vártunk rá.
Akkor jól emlékeztem, h szeptemberben volt az első konzi.
Én a magánrendelésre kértem volna időpontot a további teendők megbeszélésére, de most már mind1. Gondolom nagyon sokan vannak most a bmc-ben, emiatt kellett ennyit várnotok.
Remélhetőleg kezdtek is, most márnincs mire várni. Szerintem pajzsmiriggyel nem fognak foglalkozni.

Notrete: akciózzatok ezerrel ebben a ciklusban, én is így estem teherbe. A hormonok kihatással vannak még.
Szerintem az inszemináció pénzkidobás, még akkor is, ha olcsóbb a lombiknál. Kevés a sikerességi aránya. Persze, semmi garancia nincs arra sem, h a lombik összejön.

Fel a fejjel és hajrá Csajok!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Andi, nekunk nem hiszem h. lenne ilyen szerencsenk h spontan osszejon :(
Nem is ertem h. miert nem, talan van vmi rejtett hiba, annyira nem rosszak sem az en , sem o eredmenyei.. O az also hataron volt alapbol, majd kisse javult ha jol ertelmeztuk az utolso leletet, amit a BMC ben vettek.
TSH val miert nem foglalkoznak? hiszen ahogy olvastam az nagyon fontos es lehet akadaly. Veguls nemsokara kiderult hogy mit mondanak. 
A lombiktol elzarkoztam, szoval ha az inszemnem segit akkor IJ.
Ilyen opcio nem volt h. maganba kerjunk, es nem akarunk keverni sem hogy hogyan mit rendezzunk :( amugy is mindegy mar.
De ahogy olvasom iden lehet nem lesz mar semmi sem :( ez szivas...

reginand1pont0

@reginand1pont0:

pont emiatt kéne magánba menni..

én is elzárkóztam a lombiktól, amikor kezdtünk, de 2 sikertelen inszem után már másképp gondoltam.

a 4,5 év várakozás alatt mi nem ültünk tétlenül. a férjemet megműtettük, mivel olyan rossz és kevés volt a spermája, h eredetileg azt mondták, csak lombikkal lehet babánk. ezt nem akartam elfogadni sehogy sem. közben rengeteg vitamint szedtünk mind2-en, óriási dózisban: e, cink, d, szelén, q10, c, folsav, igazi méhpempő stb.
így utólag nem biztos, h megérte ennyit várni a spontán sikerre. rég lehetne már lombik babánk.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Andi,
most mar ugyis mindegy. Nem megyek maganba, jartam 1 evig nodokihoz.. semmi eredmenye nem volt.. kiveve h. egy csomo penzembe kerult es meg be is paraztatott rendesen...jo, persze nem lehet altalanositani, nem is ezt akartam mondani, de egyelore nincs ra tobb.. igy is sok lesz..

Lombik egyertelmuen kizarva nalunk/nalam.
Igazabol mar volt a parom is maganban en is, de semmi extra elterest nem talaltak.

A friss eredmenyek meg egyelore ott vannak-

reginand1pont0

@reginand1pont0:

Egyetértek, h nincs értelme magánba menni sima nődokihoz. Ők remek szülész-nőgyógyászok, terhesgondoznak, műtenek, de a meddőséghez nem értenek. Erre vannak a BMC-s dokik, természetesen rájuk gondoltam, amikor azt mondtam, h menj magánba. Gyorsabban lehetne haladni. Persze, rengeteg pénz egy inszem, vagy lombik, megterhelő még a magánért is fizetni emelett.

Miért zárkozol el a lombiktól?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Ez engem is érdekelne, hogy miért nem akarod a lombikot? Én sem szerettem volna annak idején lombikot, féltem az altatástól. Mindjuk ezzel még mindig így vagyok, de a tesónál már nem mennék el a lombikig. Az első gyereknél már hajlandó lettem volna rá. Egyébként a spontánt meg sosem kell feladni, mert már itt is írtam, hogy a sógornőmnek elméletileg mind a két petevezetéke el van záródva és a párjának is kevesebb volt a katonája. Két sikertelen lombik után a harmadik előkészítése közben egy akcióból lett terhes. A természet csodákra képes. Egyébként én sem bíztam az inszemben, mégis az segített. Igaz, hogy a negyedik.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Kicsit eltüntem, mert hát kicsit ösze kellett magam szedni!
Okt. 24-én volt a 2. lombik "eredményhiredetése", nem sikerült ! Ugyan az volt mint az elsőnél, hcg elindult...aztán mégsem!!! Tehát a diagnózis. biokémiai terhesség, én habituális vetélő!!!
Én kérésemre további kivizsgálások 3. előtt, addig semmiképp nem vágunk bele, míg mindent amit lehet (toxo,immun,gén, karot., trombo, stb.) meg nem néztünk!

Röviden ennyi!
soly20

soly: Sajnálom. Szörnyű lehet azt hinni, hogy végre sikerül a baba, aztán meg mégsem. Remélem kiderül mi okozza.
vicky79
Budapest III. kerület

@soly20:

Hát, ez nem jó hír :(

Gondolkodtál már az iwig-en? Fülöp Vilmost kéne felkeresned, ő vérprofi a habituális vetélés témában és ingyen intézhetsz iwig-et.

Fel a fejjel!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Sziasztok!
hát, igen elég rossz, de erősnek kell lenni, és továbbmenni!
iwig, még nem jött szóba (bár már utánaolvastam), de előtte még minden vizsgálatot, eredményt be kell gyűjtenünk!
Aztán majd meglátjuk!
soly20

Soly, nagyon sajnalom. Kivanom hogy mielobb kideruljon az ok, es sikeruljon!

Holnap megyunk kozultaciora! Remelem csupa jo hirt hallok, szoritsatok!!
20140211131327

reginand: Majd írd meg mi volt ma.
vicky79
Budapest III. kerület

hali , nah voltunk.
eleg hamar megvolt az egesz, minden leletunk jo,  ill a prolaktinom kicsit magas, emelni kell a bromon.
Szoval kezdjuk az inszemet penteken. ill akkor leszek a 2. napon asszem most mar csak annyi, mert eddig nem jott meg rendesen  , szoval akkor a mai napnak mar lottek ha jol tudom. Azt mondtak h. a 3. nap +- 1 nap menjek, gyogyszerek szurik, es egy hetig ez megy, majd megnezik a peteket, ha jo, akkor tuszorepeszto stb. de gondolom ezt ti jobban tudjatok mint en.

Azert orulok hogy egybol kezdhetunk.

Ja kepzeljetek a TSHm tokre jo, 1,66 volt. Lehet h. amikor vetettem tavaly volt vmi fertozesem es azert volt egy kicsit emelkedett.

20140211131327

sziasztok,

tudtok segiteni nekem? ma voltam, megkaptam a recepteket amibol 1 fajtat kellett kivaltani amit folyamatosan adagolni kell jov csut. ig. meriol vagy mi. Viszont egy masik recepten 2 masik fajta van felirva de nekem ugy tunik nem ugyanarra szolgalnak:
az egyik choragon, a masik puregon. Kaptatok mar ilyeneket? melyik mire jo?
mindegyiket ki kell majd valtani?
elore is koszi
r
20140211131327

aandi, megtalaltam a blogod, de nincs befejezve..
20140211131327

Szia reginand,
én első alkalommal choragont tüszőrepesztőként kaptam, ez lesz az utolsó amit be kell majd adni a beavatkozást megelőzően 36 órával;
puregont még nem használtam, de az is egy petesejt serkentő injekció;

de majd ahogy jársz uh-kra, mondani fogják mikor-miből-mennyit!

sok sikert!
soly20

A puregon és a merional ugyanaz, csak az egyikben természetes a hatóanyag, a másikban mesterséges. Nem lehet, hogy mind a kettő kellett volna? Mit mondott a dokid? Mondjuk nem hinném, hogy elsőre ilyen sok szurit adna, lehet, hogy csak azért írta fel, hogy a kettő közül valamelyik legyen a gyógyszertárban. A puregon tollba van töltve, könnyebb beadni, de drágább, viszont ez a mesterséges és kiszámíthatóbb a hatása. Nekem ez egyáltalán nem vált be, csak a merional. A choragon az majd a tüszőrepesztő lesz. Azt majd 36 órával az inszem előtt kell beadni.
vicky79
Budapest III. kerület

Koszi Lanyok,
csak a merionalt kell adnom, remelem nagyon nem kever meg:(
es amugy meg rosszul irtam, mert nem pregon van a masik recepten a choragonnal egyutt hanem pegnyl vagy mi :) ez a ketto a tuszorepi ha jol olvastam az adatlapjukat, de miert 1 recepten van a ket fele? ezt meg nem kellett kivaltanom csak a merionalt. Azt mondta a doki h. majd szol h. mikor valtsam ki azt a receptet is.
Ugye azt izomba kell adni? vagy arra is van eljaras es a doki mondja majd hogy hova?

Ezektol a szerektol valtozik a tuszoreresi fazisom? ugy ertem h. nekem alt. a 13. napon szokott lenni tuszorepedes, ezekkel a szerekkel ill a merionallal kitolodhat vagy marad esetleg elobb lesz? mert az gaz :) ha a normal ciklusomat kovetjuk akkor 9 en lenne repedes, viszont ha ezektol jobban megreped vagy nem tudom mi tortenik akkor vasarnap..
vegulis mindegy csak a szabik miiatt kellene tudnom h. ne utolso pillanatban jelentsem be h. mikor nem jovok..
Mar igy is kombinalnak..:(

20140211131327

Szia,
a choragont azt izomba kell majd adni;
mindenképpen változik szerintem a tüszőérési fázis, gyorsabban és több nő egyszerre, ez a cél

nekem mindkétszer az alábbiak szerit volt: mensi 2. napján elkezdtem az injekciókat, majd a kontrollok alapján a 9-10. napon kellett a tüszőrepit beadnom, majd 1,5 nap múlva 11-12. napon mentem a leszívásra!

a tüszőrepi beadása függ attól, hogy a tüszők hogy reagálnak a kezelésre, milyen stádiumban vannak, stb.
soly20

KOszi Soly! Nagyon sokat segitetek!
Nos akkor vagy szombat leesz vagy hetfo.. nem hiszem h. van mas opcio.
Az lehet h. esetleg mar most erzem a petefeszkeimben a tuszoket? Nekem mindig szokott "fajni" peteereskor ill elotte is, gondolom akkor attol fuggoen h. mennyi volt, meg mekkorak..

Olyan van h. lemaradunk rola?? es esetleg nem csinaljak meg ?
20140211131327

A stimulációtól, több tüsző érik egyszerre és kicsit gyorsabb ütemben,  ezért persze érezhető a petefészek tájékon szurkálás, nyomás, puffadás, stb. kinek mi. Általában ez sokaknál jelentkezik. 

Elvileg azért követik nyomon a tüszők érését uh-on, hogy teljesen jól belőjék a tüszők levételére az időpontot, így nem hiszem, hogy gyakran fordulna olyan elő, hogy nem csinálnák meg, én még nem hallottam ilyet, mármint a leszívással kapcsolatban (de attól még lehet, hogy volt ilyen).
Olyan van, hogy a leszívást követően pl: túlstimulálják az embert, vagy egyéb valami olyan ok közbe jön, hogy 3-5 nap múlva nem helyezik vissza a petesejtet, hamen mondjuk köv. ciklusban, de szerintem ez se gyakori eset!

Ne izgulj, minden rendben lesz, az orvosok már nem először csinálják
soly20

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?