Sziasztok Lányok!
Szeretnék csatlakozni én is, két kisfiam van, 7 és 5 évesek, most szeretnénk kistesót, három hónapja próbálkozunk. A fiúk elsőre összejöttek, most viszony szórakozik velem a természet és megszállottan veszem a teszteket, már az összes patikában ismernek a környéken.
Pajzsmirigy alulműködéssel kezelnek, szedek is rá gyógyszert, legutóbb 3,1 volt a TSH-m, ami nem annyira rossz, de a nődokik szerint 1 körüli értékre kéne levinni. az endokrinológusom viszont ragaszkodik a 0,5-2,5-ös tartományhoz.
Múlt hónapban voltam teljesen kivizsgáláson (Dévai intézet-féle protokoll) az alapján minden rendben (kivéve ugye a TSH). Dévai doki beparáztatott, szerinte hátrahajló méhem van, a jobb oldali petefészkem kisebb a szokásosnál. Szerinte várjunk januárig és aztán elkezdhetjük a stimulációt, esetleg később a lombikot. (39 vagyok, ilyenkor nem kell előtte 6 inszem.) Ezután - jól beparáztatva - elmentem egy másik dokihoz, aki megnyugtatott, hogy minden normális (állítólag ő a legjobb uh-s orvos a városban, 5000 Ft amúgy egy UH) és azt mondta, hogy nem kell ennyire tudományosan hozzálátni, hanem szeressük egymást, használjak LH tesztet és sikerülni fog. Neki legyen igaza! (ebben a hónapban - tegnap jött meg egyébként, azaz kezd megjövögetni, most barnás - már szabályos terhességi tüneteket produkáltam, hányinger, mellfeszülés, szédülés, hasnyilallás - minden volt...
Nekem is az a tapasztalatom, hogy nem érdemes a 7-8. hét előtt dokihoz menni, mivel szívhang hiányában csak petezsák látszik és akkor jól meg szoktak ijedni a kismamák. Szóval inkább a 8-9. hét - ekkor viszont fontos, mert a terhesség kora ilyenkor nagy valószínűséggel pontosan megállapítható. Utána a 12. héten van genetikai UH, tarkóredőt mérnek többek között, utána a 19-21. héten, aztán pedig a 38-39. héten a szülés előtt. Ennyi a protokoll. Szerintem kamu, hogy az USA-ban három hónap előtt szóba sem állnak a kismamákkal... pont ott, ahol még akkor is beperelik az orvost, ha csúnyán néz az anyukára...
Minden babavárónak gratulálok, a többieknek pedig nagyon drukkolok!