Új privát üzeneted érkezett!

Engem se érdekelne az anyósom fukarsága, ha legalább mellette nem kritizálna mindent. Pl. mi saját tervünk alapján készítettünk Kristófkának szekrénysort, olyat, amit majd már a tesókkal együtt is évekig ki tud használni. Erre min reklamál imádott anyósom? Hogy miért nem fenyőbútort vettünk? Miért??? Hát csak azért, mert abból min. 200oooFt lett volna egy szekrénysor, nekünk meg sajna ennyi pénzünk nem volt rá. Így nekünk "csak" egy laminált bükkfából készült bútorra tellett.
De az égvilágon keresztül mindent csak kritizálni tud, meg okoskodni.

Babus

Kép
babus2005

Siasztok! Anyós ügyben nálunk is hasonló a dolog, csak kicsit másképp én annak örülök hogy enyáltalán azt észrevette hogy unokája lesz. és it vége ennyi. aposóm meg jól leb...ta a fiát hogy miért csinált egy lukból kettőt. Bocs ha kicsit közönséges vagyokKép Ők igy várják az unokátKép( Érdekes az én szüleim meg még nevelik a hugom, meg az öcsém és igy is a lelküket kiteszik értünk.Kép
Adrien+Dóri 30+5
menjuss

Tetszik az anyós téma!!!:-))
Megnyugtató, hogy nem csak nekem vannak gondjaim vele, bár senkinek sem jó ez a helyzet, én legjobban a páromat sajnálom, mert ő valahol mégiscsak két tűz között örlődik időnként, bár az utóbbi hónapokban már ő is látja a saját anyja hiábit, az uralkodási vágyát, azt hogy mindig mindenkit irányítani akar, és hogy azt hiszi ő a legokosabb a világon.
Szóval mindig próbálok nyelni, de egy idő után nem megy, és sajnos kijön belőlem, mert ahhoz én is elég erősakaratú ember vagyok és érettségi óta 14 éve magam döntök a saját dolgaimról, magamnak rangsoroltam, hogy mikor mi a fontosabb és nem igazán tűrtem ezekbe beleszólást.
A héten pl. fel akarta hívni az én apukámat, hogy miért adott nekünk a lépcsőkorláthoz pénzt, oldjuk meg magunk, én meg kiosztottam, hogy ana azt hiszem ehhez semmi köze, és vsz. ha nekem lesz miből én is maximálisan segíteni fogom a gyerekeimet.(egyébként neki lenne miből, szegénykém könyvvizsgáló)
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Hú ez igen aludnom kéne már talán kicsitKép) Írni sem tudok. De sajnos ezek az anyósók ilyenek, én nem szeretnék soha útálatos anyós lenni.Kép
menjuss

Adrien!

Ezt nem hiszem el!!! Komolyan képes volt ilyet mondani apósod??? Jesszus!!!
Nem baj, az a lényeg, hogy ti várjátok a babát. És amíg egy gyerkőcnek csak egy anyukája és apukája van, addig szerencsére nagyszülőkből nagyobb a "választék"!!

Babus!
Szerintem a Kristóf (+tesói) szekrénysora úgy tökéletes, ahogy van!!! Ettől szebbet már el sem lehetne képzelni!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Ha ennyire leragadtunk az anyósoknál, az enyém képes volt azt bemagyarázni a férjemnek, hogy túrjuk fel a szobát 2 hónappal a szülés előtt, és rakassunk be radiátor helyett konvektort, mert az melegebb, és a gyerekre majd nyáron is fűteni kell. Ez hülye??? 40 fokban nyáron én még fűtsek a szobában??? Megmondtam apjuknak, hogy nem az a normális gondolkodás, mint régen, hogy a babának 30 fok fölötti hőm. kell, hogy legyen a szobában, mert a dokik szerint is a legjobb 22-24 fok. És annyit a radiátor is simán produkál, de ha nem, akkor van villanyradiátor, és a kezdeti időszakban bedugjuk azt. Szóval szörnyű, miket képesek ezek a "nők" tanácsolni a fiaiknak. Remélem én sohasem leszek ilyen. Inkább akkor legyen lányom...

Brigó

Kép

Kép
brigó

Após már csak ilyen nem is szeretjük egymástKép Meg tudnám folytani egy kanál vizben, anyóssal nincs ennyi bajom. Azt csak a lánya érdekli meg annak a gyereke. Meg különben is úgy van vele ha a fiát elhagyta 3 évesen akkor most is le kell sz...ni.
Brigó hát a te anyósod se piskóta!
Babus szeintem tök jó az a szekrénysor!
menjuss

Brigó
KösziKép És szerintem is úgy szép, ahogy vanKépKépKép

Nálunk unokaszeretetből nincs hiány, mert még az anyósomék is nagyon várják, csakhát ők lányt szerettek volna, nagy csalódás volt számukra a 2 fiúk után még egy fiú unoka is, de talán már bele is törődtek.
Meg mint írtam már, 2 naponta hazatelefonál a világ másik végéről, attól rettegve, nem-e megszületett már az unokája. És ha igen??? Mit csinál??? Úgyse tud hazajönniKép
Meg állandóan azon parázik, hogy hogy fogunk felmenni Pestre a kórházba, ha netán havas, jeges utak lesznek. Ezért állandóan kérdezi az itteni időjárást isKép
Pont ma este fognak telefonálni. Modtam is apucinak, mondani kéne neki, hogy fájdogál időnként a pocim (merthogy ugye ez igaz, az előbb is fájt vagy 15 percig, de most megint semmi), éshogy tegnap esett a hó, meg ónos eső és a hétvégétől ismét havat mondKép Szerintem tutira kiakadnaKép Hú, de gonosz vagyokKép De nem jó, mert akkor innentől kezdve már naponta telefonálnaKép

Babus

Kép
babus2005

Menjuss
KépKépKép

Kép
babus2005

Hát lányok úgy látom senkinek sincs könnyű dolga.

Mondjuk az én anyósomék, azon kívül, hogy sokat nem adakoznak, nem jut eszükbe, hogy ilyenkor milyen sok a kiadás, talán ők is hozzájárulhatnának az unokájuk életéhez, szóval ezen kívül sok vizet nem zavarnak. Ha kritizálgatnak is, akkor se nekem mondják, szerintem egymás között vagy ilyesmi, de nekünk nem pampognak. Legalábbis egyelőre így volt, de egyébként sem érdekelne, gondolom titeket sem nagyon érdekel, csak azért bosszantó dolog, meg felidegesítenek, amikor amúgy is van az embernek elég baja. És ilyenkor meg nyugodt kiegyensúlyozott lelkiállapotra lenne szükség.

Mi a férjemmel mindig azt szoktuk mondani, ha valami felidegesít minket, hogy nem számít, az a lényeg, hogy mi itt vagyunk egymásnak és szeretjük egymást, mert ez a lényeg. Kép Kép Kép

r
ruzicsky

Nem irigyellek titeket anyóstéma miatt, de hát nem véletlenül van az a sok anyósvicc. Kép Egyébként a rokonoktól mi sem kaptunk eddig semmit, de ez nagyrészt azért van, mert pár éves kisbabás senki sincs a családban, így nincs kitôl örökölni. Anyósék pont a múlt héten adtak nekünk pénzt, amit el sem akartunk fogadni, mert nem állnak annyira jól, de a végén a párom már úgy érezte, megsérti ôket, ha nem fogadjuk el. Ôk azt mondták, nem akarnak olyat venni, amire nincs szükségünk vagy nem tetszik, így inkább így járulnak hozzá a szükséges kiadásokhoz. Szerintem tök korrekt. Egyébként nagyon kedves emberek, és nagyon sokat is segítenek (most nem anyagilag értem), ha minden így marad a szülés után is, akkor azt hiszem, nagyon szerencsés leszek... Már csak azért is, mert látom, hogy a páromnak milyen fontos, hogy jól kijöjjek a családjával, ami persze érthetô is.

Szüleimtôl sem kaptunk eddig semmit, de tôlük ezt nem is várjuk most el, mert a házvásárlás kapcsán nem kis összeget adtak kölcsön, hogy ne bankból kelljen hitelt felvenni. Meg szerintem ôk akkor vesznek majd inkább cuccokat, ha már látják az unokát. Akkor már talán ôk is jobban átlátják, mire van szüksége.

Pár napja nagyon nehezen kapok levegôt. Lehet, hogy a Picúr elkezdte nyomni a tüdôm? Nagyon rossz, kicsit talán olyan érzés, mintha egy pánttal leszorítanák a tüdômet, és nem tudnék elég mély levegôt venni, csak olyan felszíneset, így kb 2 percenként nagyot sóhajtok, minhta pótolnom kéne a hiányzó levegôt. Nektek nem volt ilyen érzésetek?

Timurr, ôszinte részvétem a vércukor mizériádhoz. Kép Reméljük, jó lesz az eredmény, ha már ennyit kell kínlódnod miatta...

Zsuzsa, neked meg örülök, hogy úgy tunik, minden rendben a cisztával meg a keményedésekkel. Azért megy továbbra is a drukk.

Voltam tegnap a bôrklinikán, jó is meg rossz is a hír, amit kaptam. Nagyon filóztak rajta, hogy mitévôk legyenek, mert az általuk használt skálán (hogy mennyire veszélyes egy anyajegy) közepesen veszélyesnek találtatott az anyjegyem. Szóval azt mondták, akár maradhat is, és akkor negyedévente meg kell mutatnom, de akár ki is vághatják. A rossz hír az, hogy ha mondjuk negyed vagy félév múlva kiderül, hogy ki KELL vágni, akkor abba kell hagynom a szoptatást. Hát, gondolom ilyen helyzetben nem lehet egyértelmuen jó döntést hozni, én mégis azt választottam, hogy ne vágják most ki. A családban már elôfordult olyan eset, hogy kivágtak egy anyajegyet, de nem sikerült jól a mutét, és meg kellett ismételni, ami ha nálam elôfordul, már eléggé rosszul jönne ki az idôhiány miatt. Másrészt az is lehet, hogy soha nem is kell hozzá nyúlni ehhez az anyajegyhez, és most csak a terhesség miatt nôtt meg, ami teljesen általános, pláne, hogy még olyan helyen is van, ami egyébként is nôtt. Ráadásul nagyon idegenkedem attól, hogy babavárás alatt pont a mellemet vagdossák, amikor az amúgy is átalakul. Más lenne a helyzet, ha nem mocorogna egy Picúr a pocimban. Szóval abban maradtunk, hogy figyeljem én is, de ha nem látok változást, akkor május-június körül menjek vissza. Hát ez van.

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Ruzicsky
írtam neked mailt de visszajött, úgyhogy "odaát" válaszoltam
Andi
psandi

Eszembe jutott egy teljes más téma: a melltartóbetét.

Ti milyet vesztek? Eldobhatót vagy moshatót? Gyakorlott mamik? És nektek melyik vált be?

Mert nekem ezidáig teljesen magától értetődőnek tűnt, hogy eldobhatót veszek, be is vásároltam belőle. De a múlt héten a kismamiboltban elbizonytalanított az eladó. Ő egyértelműen a moshatót javasolta. Állítása szerint a kismamik arra szoktak panaszkodni, hogy pár csepp tejcsi is úgy beleszárad a melltartóbetétbe, amitől olyan durva és kemény lesz, ebből kifolyólag kényelmetlen is, hogy nagyon gyakran kell cserélni. Ahogy így jobban belegondoltam, igaza lehet.
Viszont nekem a moshatóval szemben is vannak aggályaim. Hisz abban sem lehetek egész nap, hisz mégiscsak beszívja magába a tejcsit, amiben idővel bacik telepszenek meg, tehát nem egy higiénikus dolog egész álló nap a pangó tejcsis melltartóbetétben lenni. Gondolom én. Ebből kifolyólag azt is viszonylag gyakran kell cserélni és mosni is. Az eladó szerint kézzel is át lehet lötykölni. Na de ez azért hosszútávon nem valami higiénikus, nem? Vagy 1-2 naponta mossam a gépben?
Ráadásul elég húzós ára van, a Corában 2500ft-ért láttam Aventes mosható melltartóbetétet, de mindössze 6 db volt benne. Tehát ha azt is gyakran cserélem, akkor állandóan moshatom.
És a moshatóba is belekeményedik a tejcsi, ha megszárad, nem?
Viszont ez talán jobban idomul a mellhez , mint az eldobható, ezért szűk felsőben talán jobban néz ki. Már csak abból indulok ki, hogy amikor nekem félidő tájékán rendesen folyt az előtejcsim, akkor vettem ilyen eldobható betétet, de olyan órmótlanul áll, simán átlátszódott a vékony, szűk pulcsimon.
Most akkor melyik a jobb???

Babus

Kép
babus2005

Borbolya
Szerintem jól döntöttél. A terhesség alatt az ilyen bőrelváltozások amúgy is intenzívebbek. Várd ki, mi lesz utána!

Talán emlékszel, hogy a 30.hét tájékán én is hasonlóra panaszkodtam, küszködnöm kellett, hogy sikerüljön egy jó mély levegőt vennem, mintha nem akart volna lejutni a tüdőmig a levegő. Nagyon kellemetlen érzés volt. De alig egy hét alatt elmúlt. Azóta ritkán még előjön, főleg éjszaka, de már nem olyan vészes.
Szerintem a kisbabád már nyomja a rekeszizmod, attól van ez az érzésKép

Babus

Kép
babus2005

Köszi Babus, megnyugtat ám, hogy hasonló a véleményed! Kép Hát, én is remélem, hogy minden rendben lesz vele.

1 hét alatt elmúlt a levegôvételproblémád? Épp utánaolvastam, azt írták, akár több hétig is okozhat nehézségeket, egészen addig, míg le nem száll a méh. Egyébként szerintem tényleg a Picúr nyomhatja, mert a gyomromra is hasonló hatással van. Alig tudok enni: megeszem egy tányér levest, és úgy érzem, kipukkadok! Kép Hát, jó lenne, ha tényleg csak 1 hétig tartana... Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Babus
én használtam Avent mosható betétet, de nagyon utáltam! Sajnos simán átengedi a tejcsit, így a pólómon is látszódott minden, és ugyanúgy átlátszik a pólón, mert vastag is. Ktg-takarékosság miatt itthonra legtöbbször azt használtam, de nem jó. A dobhatóból sem jó mindegyik, nekem a Mami márkájú jött be a legjobban, az egyáltalán nem ázott át és elég vékony. És hogy ne látszódjon át a pólón azt csak úgy tudod kivédeni, ha vastag anyagú melltartót viselsz, mert az nagyjából elfedi, míg pl. a szopis melltartón egy az egyben átüt a vonala Kép

Andi
psandi

Andi
Köszi az infótKép, akkor azt hiszem jól tettem, hogy nem vettem moshatót.
De én még ilyen Mami márkájút nem is láttam sehol. Hol árulnak ilyet? Bármelyik babás boltban?
Én Fixies-t vettem, meg van még egy kevés Baby Bruin-os.

Borbolya
Nálam elmúlt 1 hét alatt, pedig én is arra számítottam, hogy majd hetekig el fog tartani. Persze nincs rá garancia, hogy neked is ilyen hamar elmúlik, de reménykedjünkKép

Babus

Kép
babus2005

Pont itt volt anyósom, látom, ti meg jól kitárgyaltátok őket. Kép
Jöttek segíteni átrendezni a szobát. Mondjuk én úgy nem panaszkodhatok rá, mint egyesek, mert nem rosszindulatú (pedig akkor jogosan haragudhatnék rá Kép)
Ez a legrosszabb, hogy ő csak jót akar. Attól rettegek, hogy mit fog venni szörnyen sok pénzért, amire úgysincs semmi szükség, közben meg a fűtést alig bírják kifizetni.
Ajánlgatja, hogy majd ő jön segíteni, de nem hiszem, hogy tudna miben. Mondta is a múltkor, hogy el kellene járnia valami tanfolyamra, mert ő már minden babás dolgot elfelejtett. Én ennek csak örülök Kép.
Viszont megdumáltuk, hogy az első egy-két hétben, amíg a párom is itthon lesz, majd anyós főz ránk. Ez tényleg segítség, és ezzel nem is megy az agyamra, mert otthon főz, aztán majd elhozzuk. Így legalább érezheti, hogy segít, de mégsem lesz itt. Ezt jól kitaláltam!
zsana75

Babus
DM-ben szoktam venni, máshol nem is igen láttam, és ennek az ára sem olyan húzós, ha jól emléxem, a Fixies is elég drága

Zsana
a legnagyobb segítség, ha főz, a többi csak hátráltatás, ezt tapasztalatból mondom Kép

Andi
psandi

Halihó,
én is ilyen mami márkájút vettem a gyógyszertárban!
Jelentem Dini úgy néz ki meggyógyult,kedden mehet bölcsibe,úgyhogy tervezem a jövőheti shoppingolást.
ciao
nyetus76

Nyetus
Örülök, hogy Dini kiheverte a betegségetKép

Andi
A Fixies-t 490 Ft körül vettem. De ezt a Mami-t feltétlenül ki fogom próbálni, ha már Nyetusnak és neked is ennyire beválltKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok lányok

Köszönöm az együttérzést,ma kaptam egy papírt az eredményről és azon csak ez található:"Vércukor mh. HK 4.6 mmol/l Normáltartomány (3.9-5.8)"
Ez most mi lehet egy átlag?Vagy csak az első szúrás eredménye(mert az 4.6 volt.)?A védőnőt is felhívtam,azt mondta egy részletezést szoknak adni,hogy mikor mennyi volt.Nem értem.Hétfőn kapokmég egy vérképet,amiből az elmúlt egy hónap cukor háztartása is látszik.Nem tudom mi van lehet hétfőn okosabb leszek,nem ismerősek senkinek ezek a rövidítések?

Most erre az érdeklődés témára mit mondjak?azt hogy mi együtt élünk és még egyszer sem kérdezte meg tőlem senki hogy vagyok?Vagy hogy egyesek üldögélnek én meg állok?Vagy hogy kitapétáztunk és csak azt tudták mondani nem jó sorrendbe vannak a mackók.Próbálom nem fel venni ezeket a dolgokat,de nem mindig megy.Rokonaim kérdezték mit vegyenek majd,mondtam majd nagyobbacska ruhát,ami drágább úgyis mi vettük meg.Anyukám vesz bébihordozót a barátnőjétől.

Babus
kezd durvulni ez a védőnő helyzet,de én biztos nem várogatnám,nem ülhetsz egész nap ,aztán lesed,szerintem ha otthon talál ott lesz,ha nem vessen magára.Könnyű beszélni,mi?De biztos kiakasztó.

Tamesz
beszéltem a csajszival ,fél 8-kor talcsizunk.Kép

Timurr
Vendég

Babus,köszi.Én a gyógyszertárban kértem melltartóbetétet és ezt kaptam.Szóval én is most fogom kipróbálni,Dinivel nem nagyon használtam semmit.most megnéztem a dobozát és nem mami hanem
MIMi a neve.24db-os és asszem 4-500ft volt.
Timurr,én nem tudom ezeket az értékeket sajna,ha a dokim azt mondja minden oké akkor elhiszem.
puszi
nyetus76

Timurr
Én se tudom, mi ez a HKKép
Olyan véreredmény viszont tényleg van, amiből vissza lehet következtetni az elmúlt időszak vércukorértékeire. De nem jut eszembe, mi a neve. Pedig tuti, hogy tanultam róla.

Akkor nem a Mimi, hanem a Mami a jó melltartóbetét???

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,

Anyóstéma: Csak én vagyok olyan szerencsés, hogy aranyos, kedves, jóindulatú az anyósom? Kép
Nagyon sokat segített eddig is. A babaágyat és a pelenkázólapot például kifizette. Mondta, hogy jobb, ha én vásárolok, mert akkor olyant veszek, amilyet szetenék, Ő meg inkább kifizeti.
De amúgy meg nem szokott beleszólni az életünkbe.

Szóval én szerencsés vagyok.

Babaruhát nagyon sokat a nővéremtől kaptam. Kép Neki ugyan van három gyereke, de a legnagyobb éppen tegnap volt 13 éves Kép, szóval nem örököltem a ruhákat, hanem inkább vett egy csomó újat. Anyuéktól is kaptam sokmindent. Kép

Na elindulok haza. A párom elutazik egy hétre sielni. Sajnos én most nem mehetek. Kép

Angéla
angélaa

Babus,

Szerintem (most nincs előttem, de majd megézem)én pont ilyen Mami-t vettem most a Tescoban, 400.- Ft volt 30 db.

Adri
hadri

Én is vettem egy csomag Mamit a tescóba.

Timurr
Vendég

Na, akkor majd vasárnap nézek ott én is. Anyukámat visszük oda egy szemvizsgáló szalonba, és majd amíg bent lesz, beszaladok egyértKép, úgyis venni akarok még textilpelust isKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy láttatok-e valahol újszülött itatópohárkát. Állítólag mércés, és úgy van kialakítva, hogy a picikék is tudnak belőle inni. Nálunk a Kútvölgyiben az a "divat", hogy az 1-2. napon, amíg be nem indul rendesen a tejelválasztás, cukros vizet adnak a babának. Igenám, de ezt valami iszonyatos nagylyukú cumisüvegből teszik. Kérdeztem a nővért, hogy lehet-e saját cumisüveget vinni, mondta, hogy igen, de még jobb az újszülött-itatópohár. Csak azt nem tudom, hol lehet kapni.

Amúgy a Tesco-s babahetek szerintem is elég siralmas, én csak textilpelust, lepedőt, kismamabugyit vettem. Nemsokára a Cora-ban és az Auchanban is lesz babaakció, remélem, ott jobb lesz a kínálat.

Kedden voltunk dokinál, Alexandra nagyon jól van, rengeteget ugrál, pörög, szerintem talán még bukfencezik is, csak éppen nem hajlandó befordulni menetirányba. Nagyon remélem, hogy az utolsó pillanatban meggondolja magát, és fejreáll.

Zsu + Alexandra
29+2
tothzsuzsi

Zsu
Nem tudom, neked segítség-e, de nálunk az István kórházban van egy gyógyászati segédeszköz bolt, ott lehet kapni. Én már be is szereztem, darabja 200 Ft.
(már csak azt nem értem, ha ennyire jóindulatú a nővér, hogy ezt említette, akkor mi a francnak adnak cukrosvizet a babáknak!, de azért ez tök jó!)
Nálunk ha a kórházban lenne rá szükség, akkor adnak ingyen, úgyértem cumisüveg nincs is, csak pohár.
zsana75

a www.medela.hu oldalon utána tudsz nézni, ez a forgalmazó oldala, van telefonszám is, talán tudnak hozzád közelebbi helyet mondani. Kép
zsana75

Zsu!

Szólsz majd akkor ha lesz a Cora-ban babaakció? Mondjuk én nemrég voltam ott és már akkor is voltak jó dolgok, leértékelve, bár nem annyira volt nagy választék, úgyhogy oda máskor is szívesn megyek. Az Auchan-ba meg pláne, mert ott is jók voltak a tapasztalataim, úgyhogy ha tudsz infót, felétlen szólj! Köszi

r
ruzicsky

Zsu
Szerintem is gyógyászati segédeszköz boltokban árulnak ilyetKép

Babus

Kép
babus2005

Tamesz
Leügyeztük a könyvet,már át is lapoztam,majd ráérő időmbe be szkennelgetem és vissza juttatom majd valahogy,jó kis dolgok vannak benne.Mégegyszer köszi.Nagyon aranyos volt a tanítványod (is).Kép

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Hú, jó sokat írtatok, nem is bírtam végigolvasni.
Voltam szülésfelkészítő tanfolyamon, szerintem nagyon jó lesz. A védőnő lediktálta, hogy mit kell vinni a Klinikára, de azért nem teszem közzé, mert ez tkp a szegedi viszonylatokban érvényes, mindenhol másképp vannak a dolgok. Azt mondta még, hogy a mellbimbó kisebesedése ellen nagyon jó dolog a Bepanthen kenőcs, szoptatás előtt vékonyan be kell kenni, és nem lemosandó. Hát azért majd megkóstolom milyen az íze, nehogy a kicsi emiatt tiltakozzon. Bár gyanítom, tudja mit beszél, már nem 1 csoportot készített fel. Még dícsérte az AVENT tejgyűjtőjét, azt a műanyag külsejűt. Illetve még annyit mondott(persze sok máson kívül), hogy a málnalevél teát csak a 39. hét után kezdjük el, ha addig nincs baba, előbb ne. Azt nem tudom miért.

Mi is megrendeltük már a kiságyat. Laminált bútorlapból van, pelenkázóval együtt, és a későbbiekben átalakítható gyerek heverővé. Lehet, hogy kicsit korán rendeltük meg, de féltem, nehogy menet közben felmenjen az ára.

Azt hiszem megyek is, mert nem tudom, hogy miért de mostanság elég sokszor olyan mintha bekeményedne a pocim. Bár az az igazság, hogy nem nagyon tudom eldönteni, hogy csak a Babuci feszíti magát a méhfalhoz, vagy tényleg keményedés. Azért egy kicsit aggaszt, most ez a legújabb parám. Bár most voltam dokinál (végül úgy döntöttem maradok nála, nem változtatok) és nem mondta, hogy ez gond lenne, ui pont amikor felfeküdtem, bekeményített a hasam, tehát láthatta. Kérdezte, hogy milyen sűrűn van, mire mondtam, hogy nem annyira. Na mondanom sem kell, azóta feszt érzem! De abban bízom, hogy ez a természetes edzése a méhecskémnekKép

Na legyetek jók!

Muki(28+0)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Tegnap nekünk iszonyatos frontos napunk volt, én egész délután szédelegtem, ezért inkább feküdtem és aludtam közben, néha.

Timurr,
örülök, hogy odaért a könyv, használd egészséggel!
A Hemoglobin AC-t néznek neked, ez az utolsó három hónap cukorátlaga, szerintem ennek lesz meg a jövő hétre az eredménye, mert ez egy többnapos dolog. A normál érték kismamáknál 7-ig jó, tehát az értéked nagyon jó lett.

Melltartóbetét, én is eldobható Fixiest vettem, remélem beválik, meg valamihez kaptam Aventest is, majd azt is kipróbálom.

Borbolya,
levegővétel, nekem kb a 32-36. hét között volt nehéz, azóta viszont szerencsére lejjebb ment a gyerek és már nem nyomja annyira fel a belső szerveimet.

Ma már voltunk bevásárolni, szétszedtük a karácsonyfát és ki is purcantam, most pihenek itt a gép előtt, majd főzés , takarítás, ja és nálunk még mindig iszonyatos szélvihar van!!!
Szép napot!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok,
sikerült ma ellógnom egy kicsit,így elmentem szétnézni babacuccokat.A következő kérdés merült fel bennem:milyen sapkát vegyek?Nézegettem a bébiket a babakocsikban és mindenkin jó meleg termó sapka volt.Igaz ilyen piciben én nem is láttam ilyet.Szóval nekünk van egy kord meg egy vékonyabb bársony ,szerintetek március-áprilisban ez elég lesz?Ti milyet vettetek?Ja és láttam bébi sálat de nem vettem meg mert nem tudtam,hogy ez is kell e.Kedden megyek megint addig még kitalálom mi legyen.
pusza és jó hétvégét!
nyetus76

Nyetus
mindenképp olyan sapi kell, aminek van füle és megkötős, mert a babák füle nagyon érzékeny a szélre. Szerintem a sál még ilyen picinek felesleges, de ahogy gondolod.

Muki
nekem is keményedik a hasam, 26 hetes vagyok, és szedem a Magne-B6-ot, ez jól lecsökkentette a napi 6-7 kem-t 1-2-re.

Andi
psandi

Nyetus
Sálat én se vettem, sapkát kaptunk rengeteget, van vékonyabb, vastagabb plüsssapi, de mind megkötős és fülvédősKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ti mikor kezdtetek terhestornára járni? És melyikre? Jógásra vagy lélegzősre?
Szilvi
25+6
asszony

Szilvi
Én nem jártam semmilyenreKép

Ma beüzemeltük a légzésfigyelőt a kiságybaKép Nagyon szupin működik, még így kókuszmatracon keresztül isKép

Babus

Kép
babus2005

Megint rámjött ez a nem-mozgás pánik.

A téli topikban olvastam egy lányról, akinek hajnalban nem mozgott a babája, hiába noszogatta már vagy 20 perce, erre berohantak a kórházba.
Hihetetlen, hogy van akinek 20 perc nem-mozgás feltűnik??? Persze nem lett semmi baj, azóta max. 10 percekre áll le baba a mozgással! Elképesztő. El sem tudom képzelni, milyen lehet, hogyha ennyit mocorog egy baba. Biztos tök jó lehet.
Nálunk akár 3-4-5 óráig sincs semmi mozgás. Aztán 1-2 van, és megint semmi, akár órákig se. Este ha nekifekszem és simizem a pocimat, akkor kicsit felélénkül, de amint befekszem aludni, ő is elszundít, egészen másnap 9-10 óráig. Pedig éjszaka én is sokszor ébren vagyok, mégsem érzem mozogni. Nálunk nincs éjszakai pocakbuli.
Ráadásul pár napja átlagon felül lusta. Tudom, mindenhol azt írják, ilyenkor már egyre kevesebb a helye mozogni, na de mégis??? Másnak még a 39.-40.héten is feltűnik, ha nem mozog már egy fél órája. Nekem meg???
Így aztán baromira nehéz lenne eldöntenem, hogy most van-e baj és kell-e rohanni a kórházba. Csomószor lelkiismeretfurdalásom is van, amiért mindig a lustaságára meg a frontokra fogom a passzivitását, mert mi van ha tényleg baj van, csak éppen én nem vettem észre. De hogy vegyem így észre???
Jajj, olyan rossz ez így, szülni szeretnékKép, mert ez az állandó aggódás kikészít. Mert ha legalább folyton mocorogna, akkor oké, érezném mindig, így tudnám nincs baj. Na de így??? Mi lesz, ha történik vele valami? És én tehetek majd róla, mert miért nem figyeltem oda jobban. Mert ha időben észrevenném, egykönnyen lehetne rajta segíteni. Dehát én állandóan csak rá figyelek, de mit csináljak, ha nem mozog??? Rohangáljunk fel 2 óránként Pestre a kórházba???

Most bezzeg csuklik, hogy emlegetemKép, kis huncutKép, ahelyett, hogy jól megtaposnaKép

Babus

Kép
babus2005

Babus,
próbálj bízni benne és magadban is, már 9. hónapja össze vagytok nőve és egymásra vagytok utalva, figyelitek egymást, érzéseit, handulatait, mozdulatait, bízz magadban, hogy ha baja lenne, azt biztosan megéreeznéd.
Szerintem őt is megviseli a front, meg már sokkal kisebb a helye, nálunk is ez van Marcellal, az utóbbi két napban sokkal kevesebbet mozgott, bár ő éjjel és reggel is bejelentkezik, de a délelőttöket szinte végigalussza. Minden gyerek már, mindegyiknek kicsit más a bioritmusa.
Próbálj kevesebbet rágódni ezen, mert biztosan ő is megérzi, amikor sík ideg vagy ettől.
Szülni és is nagyon szeretnék már, főleg ezért, hogy lássam, hogy nehogy még valami baja legyen, hogy tudjam, hogy mindene megvan ,hogy minden ok vele, hogy túl legyünk a megszületésének a nehézségein, ami őt is nagyon meg fogja viselni.
SZóval nem vagy egyedül az aggodalmaiddal, de legyünk pozitívak és ezt a kis időt, ami három hét, ma nézegettem a naptárt, már ki kell bírnunk!!!!!

tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

De ez a legrizikósabb 3 hét...Kép

Babus

Kép
babus2005

MIért ez a legrizikósbb 3 hét? Ilyenkor a doki is meg a CTG is minden héten ellenőrzi.

Tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

De 1 hét alatt olyan sok minden történhetKép

Bár most kicsit jobb kedvem lettKép, apucival néztünk egy filmet és Kristófka szinte végigmocorogtaKép Aranyos a kis drágaKép, vígasztalta anyutKép

Babus

Kép
babus2005

[color=#0000ff][b]Megkezdtük a

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Babus
38. hét? te jó ég!mindjárt babázol.Én azt hittem ilyenkorra már lenyugszanak a kismamák,nem történhet már nagy baj nem?Mit szóljak én elolvastam milyen problémákat okozhat a cukor betegség pl. és azóta nem akarok,de még jobban félek.És nagyon várom a hétfőt,hogy milyen értékeim lesznek.

Timurr
Vendég

Jó reggelt!
Lenne egy kérdésem akinek van bébihordózója,van olyan ami dönthető vagy mindegyik fix állásba van?

Timurr
Vendég

Babus, Zsana

Köszi az infot az itatópohárról.
Állítólag azért adnak cukros vizet az első 1-2 napon, hogy ne essen le a babák vércukra. Lehet, hogy hülyeség, inkább azt tehetnék lehetővé, hogy mindenki úgy és akkor szoptasson, amikor akar. Pl. második gyerekes, szoptatásban gyakorlott kismamiknak (ez nem én vagyok Kép ) ne osszák az észt, hogy "jaj, már 10 perce mellen van ez a gyerek, ki fog sebesedni a mellbimbója", és egyéb jótanácsok.
Na mindegy.

Tényleg, olvasta valaki a Kismama által is ajánlott SZOPTATÁS c. könyvet?

Zsu
29+4
tothzsuzsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?