Új privát üzeneted érkezett!

http://members.chello.hu/malorg.bt/tipegoketto/gyerekruhaturik.htm

ezt találtam babruha turik édemes átfutni szerintem
beus79

Johanna!

Köszi a biztatást! Tudom, hogy nem érdemes nagyon rágodni rajta. A Giginél is rossz volt ,ott ráadásul magas volt és még is nagyon szép kislány! én is eldöntöttem magamban hogy nem idegeskedem rajta mert semmi értelme: Csak hát azért csak piszkál és gondolkodtat. Na mindegy holnap talán majd többet fogok tudni!Kép
+
Giggancs (18+3)
giggancs

Fejecske,

Akkor egyezzünk meg, hogy nem parázunk. Nem szabad, mert mindent érez a baba.... Megyek lassan haza pihenni és beszélgetni bubuskával.
--------------------------------
Kérdésem: Másnak is szokott fájni a dereka, meg a petefészek, alhas? vagy ezzel dokihoz kéne mennem. Igy néhány óra ülés után már nagyon tud fájni, mintha mindenhol nyomna. Elöl hátul stb....
Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Johanna:én itthon ülök a gép előtt,de 1-2 óra után nekem is minden bajom van.Néha elnyúlok a széken,félig fekszek.Szerintem ilyenkor kissé összenyomódik odabenn minden.

Kép

Kép
tündérke26

Johanna!

Szerintem is az a baj, hogy ez nem a legkényelmesebb póz... Kép Én is estére sokszor már nagyon szenvedek a folyamatos üléstől. Sőt..már pár óra után is.

Timi!

Azért annyira nem ijedtem meg! Kép Inkább köszönöm, hogy figyelmeztettél, jó tudni ezt is. Most kicsit még várok, ha újra elkezdődik ez a pisilésroham, akkor dokihoz fordulok.
Gyógyulgassatok Vandával együtt!
Kép
Puszi:

Viki
vikó

Szia Giggancs!

Nekem is 0.7 lett a mom, elküldtek a Schöfibe genetikai tanácsadásra. Majd onnan hazaküldtek, mert ez annyira kicsi eltérés, a 0.8 -hoz képest / ami az elvileg az alsó érték/, hogy nem számottevő.

Kép
Kép
pipocska

http://kincsestar.radio.hu/mese99/02ambrus.php

olyan jó mesék vannak itt és le lehet játszani őket Kép Kép
beus79

JOhanna!
:-)))
nagyon "tetszik" ( bocs) ,hogy fáj a derekad, + a petefészked és hogy orvoshoz akarsz menni vele, mert nekem mindennap fáj, és nekem is állandóan azon jár az eszem, hogy vajon ez normális?, vagy kezelést igényelne? szóval szerintem mi lelki- tesók vagyunk ezen a téren.! Csak azt nem tudom Te mennyi idős mami vagy?
Szóval akárcsak magamat olvasnám a Te neved alatt!
Lényeg, hogy tényleg meg kell próbálni optimistán fogni fel a kissebb nagyobb fájásokat!

Ja! figyeljetek már!
A nyáron voltam a fogorvosnál, teljesen rendbe vannak a fogaim, akkor most muszály elmenni?
Nem azért, hogy nem akarok foglalkozni a témával, de ott mindig min. 2 h-t kell várni, és ahhoz baromira nincs kedvem!
Na puszi minden aggódós, és nem aggódós kismamának!
Fejeske 20+5
fejeske

Akri, Hanee!

Ma már van ám babanet!KépKépKép

Kép
Kép
pipocska

Pipocska!

na, ez már egy kicsit biztato hir. Holnap megyek a dokimhoz, majd meglátjuk mit mond. Ugy is megtudjátok!Kép

Fejeske!

A fogorvoshoz elkell menni, mert a kiskönyvbe pecsételni kell a fogorvosnak! Azt hiszem, hogy a szülés utáni pénzekhez is kell. Mármint a kötelezö vizsgálatok kellenek és a fogorvos is közöttük van. Ugy hogy kell menni!

Giggancs (18+3)
giggancs

Sziasztok!

A keresztúri varrónőt, akit valaki ajánlott, én már kipróbáltam Kép. Olcsóbban van nála mindenféle ruha, mint a boltokban és vállalt varrást is hozott anyagból méretre. Most is fel fogom keresni majd.

Gemini!
Igazad van, a Máriában inkább ruhaválaszték van. Mi babakocsit a Kikában vettünk, valami noname, de teljesen bevált.

Megkívántam egy kis körtelét, vettem is magamnak, megittam két pohárral, most meg hasmenéssel rohangálok a WC-re. Tiszta hülye vagyok, ezt tudhattam volna előre Kép.

Most megyek, mert jönnek haza a fiúk végre Kép.
Üdv, Virág
virga

Lányok!
Nem jön be a táblázat,és érdekelne,hogy ki fog rajtam kívül a Péterfybe szülni?

Kép

Kép
tündérke26

Ja,és mikor?
Köszi a választ!

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!

Nagyon orulok,hogy vegre mukodik a babanet,tegnap mar elvonasi tuneteim voltakKép

JohannaKép
A Szent Imreben a szulesfelkeszito tanfolyam erdekelne-elore is koszonom a segitseget!

VandaKép
En a 8-14. hetig 1 kg ot hiztam,aztan meg a 22-ig 5otKép

BeusKép
Nagyon szep a babad!

OxigenKép
Dr Csabafirol en csak annyit tudok,hogy ha emlekezetem nem csal,ugyanott van a maganrendelese,mint az en dokimnak.Mintha lattam volna nevjegykartyat ezzel a nevvel.A Tompa utcaban rendel?

Kriszta es Akos
23+6

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Tündérke!

Én a Pétrfyben fogok szülni, junius 22-re vagyok kiirva. Merre laksz a hetedik kerületben? Én is itt lakom. Mennyi idös a kislányod? Nekem agusztusban volt kettö. Te mikor fogsz szülni

Giggancs (18+3)
giggancs

Giggancs csak azt ne mondd,hogy te is Abkarovics dokinál szülsz,mert rögtön lemegyek hídbaKépna jó azt azért mégse.Egyébként a Rózsák terénél lakok,az én lányom novemberbe volt 2 éves,és elvileg július 20-án szülök,de mensi szerint júli 7.Igazából nem tudom melyiknek higgyek,az uh-nak,vagy a mensinek?De valószinüleg minden uh mást fog mutatni.Na és te merre laksz?

Kép

Kép
tündérke26

Tündérke!

Nem kell a hiddal meghuzni a hasadat!Kép Én a Rácz dokinál fogok szülni. Nekem szinte ugyanazt mutatja mind a kettö.
Egyébként én a Kertész utcában lakom. Akkor te se laksz tul messze a korháztól!KépKép

Giggancs (18+3)
giggancs

Á,csak vicc volt az a híd!Szerinted meg tudnám én azt csinálni???Ugyan már,az utoljára szerintem 8 éves koromba sikerülhetettKépHát igen,a kórház az piszok messze van Kép,gondolhatod mikor a lányzót mentem szülni,milyen volt.Tök lazán besétáltunk vasárnap este 8-kor.A portás úgy nézett ránk,mint valami idiótákra.Szerintem azt hihette be vagyunk lőve,olyan laza voltam.Tényleg,mintha csak épp arra sétáltunk volna.Azért most egy kicsit más lesz,most itt a kiscsaj,ha elkezdődik a "buli",tuti lesz össze-vissza kapkodás.De hát ez még "messze"van.
Tünde(15+1)
ui.:Te hova jársz védőnőhöz?

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!

Móni: Tudom, hogy ezek a "nagyok" drágák, de azért ki lehet fogni néha. Egyébként, akinek szabvány kiságya van (60*120, 70*140), az most tényleg olcsón tud ott venni kókuszmatracot a héten.

Pipocska: Nem is olyan rég én is így jártam ez egyik hozzászólásoddal Kép

Fejeske: Nekem csak a saját tapasztalatom van, meg első babás vagyok én is, de ne aggódj annyit Kép Minél többet stresszeled magad, annál több "terhestünet" fog kijönni.

Falina: Szerintem próbálj másik orvost keresni, és biztos szájon vágtam volna a dokit ilyen hozzáállással. Volt nekem is anno ilyen nőgyógyászom, most már tudom, milyen hiba volt. Kép

Kriszta: Igenigen oda járok én is Kép Akkor azért volt ismerős a dokid neve Kép Akkor viszont a váróban lesz kirakva program. Kép

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Tündérke!

Én, május 25-29 között.
Ha lesz egy kis időd leírnád az "Abkarovicsos szülésélményedet"Kép
Mi akik ugyancsak nála fogunk szülni, /de először/ szeretjük elolvasgatni. Akár priviben is jöhet.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok csajszik!

Gemini:
Én korábbi táblázatból néztem az időpontot, de ahogy látom a mostani alapján, tényleg a március 5. és az április 9. tűnik jónak.
Tehát maradjunk is ebben.

TEHÁT:
MÁRCIUS 5. KISMAMA TALÁLKOZÓ.
HANNAK.JUDIT@MAILBOX.HU
Erre a címre irjon mindenki! És akkor szervezem. Ha nem irtok akkor nem szervezem, de szivesen teszem..

Hajni20:
Nekem már most ekkora a hasam Kép
De vedd hozzá, hogy én közel sem vagyok olyan vékony testalkatú, mint te, szóval már előtte is volt egy kis pocikám, ráadásul úgy látszik én ilyen extra-méretű-hasú kismama vagyok, mert rajtam már egy hónapja is látszott... Kép
De ne hidd hogy ez olyan baromira jó! Én jobban örülnék ha nem nőne igy, mert már nagyon kezdem érezni a sérvemet Kép Pedig még csak 4 kg-ot hiztam összesen.. az igazán nem sok.. de mégis, valahogy a hasam lehúz.. Kép

Pipocska és Gemini:
Én azért nem jelöltem be magamat a táblázatba, mert nekem mindegyik hétvége megfelel majd! Azt leszámítva, hogy szombatonként 2-ig előadásom lesz egyetemen, semmi nem lesz, mindig tudok úgy szervezni, hogy jó legyen a szombat. Nameg ha én szervezem, úgy hiszem fölösleges is, hogy magamat bejelöljem, mert a többség döntéséhez igazodva oda szervezem Kép

Jógára nem akarok menni, én tai-chire járok Kép

Johanna1975:
Kérlek ird meg e-mailben nekem a helyszíneket! hannak.judit@mailbox.hu még mindig Kép De ezentúl a mailcimemet oda is irom majd minden aláírásomba Kép

Wica:
A teát annak nem javasolják, aki magas vérnyomású... koffeint nem tartalmaz, viszont teint igen. Aminek ugyanolyan (csak tartósabb) a hatása, mint a koffeinnek, nem lehet rászokni és legalább 10 literrel kell meginnod ahhoz, hogy felérjen 2 csésze kávéval. Szóval nem olyan erős Kép Viszont pl. akiknek alacsony vérnyomásuk van (mint pl. nekem), azoknak kimondottan ajánlják, mert nem dobja meg a szervezetet, viszont jót tesz. Na meg vizhajtó hatású is, és tisztítja a vesét.. habár erre most nincs szükségem azt hiszem Kép

Vikó:
Tegnap éjjel én háromszor ébredtem fel arra, hogy belölről a "belem" hatalmasat rúg belém, amitől megremeg az egész hasfalam.. Kép Szóval megengedtem magamnak azt a szerény feltételezést, hogy talán a baba volt és nem a gyomrom rugott meg Kép Kép Kép Kép

Adri77:
Velem nagynénim közölte, hogy én a 15. héten egyszerüen nem érezhetek babamozgást, mert az lehetetlen. Ha pedig azt érzem, akkor nem 15 hetes vagyok, hanem legalább 18.. különben is nagy a hasam, szóval biztos vagyok már 18 hetes.. az orvos téved.... Ilyenekre számithatsz még Kép
És ráadásul a nagynénim egy okos értelmes nő!!! Ez a durva, nem a ráspoly.. Kép

Csmarti:
Nagyon sajnálom ami veled történt.. most itt ülök a gépem előtt és potyognak a könnyeim komolyan.. Nagyon át tudom érezni ezt. Kivánom, hogy minél hamarabb rendbe gyere! És kérlek hogy maradj köztünk ha van kedved Kép

Rokica:
Nekem is nőtt kb. fél számmal a mellem, de én B-s vagyok, szóval nem estem kétségbe Kép
Szerintem melltartót keress a nagyobb bevásárlóközpontokban, pl. a Mammutban. Ezeken a helyeken vannak kimondottan fehérnemű boltok.. én csak ezt tudom tippnek javasolni, még sosem kerestem ilyen nagy melltartót, de ezeken a helyeken mindenfélét láttam már.. Kép

És most rólunk:

Ma voltam ultrahangon.
A kiskrampusz nagyon jól van. 10,2 cm az ülőmagassága és a fejátmérő 3,7 cm. Az ultrahang szerint az ülőmagasság alapján 15+5 vagyok, a fejátmérő alapján 16+0, ahogy eddig is számoltam. Én maradok az utóbbi számításnál, mert már megszoktam, hogy szerdán van a váltás Kép
Lányok! Én teljesen meghatódtam! Kiskrampusz integetett nekem! Szemből mutatta a dokinéni és bólogatott jobbra balra a fejével és integetett a kis kezével. mozgatta a lábacskáit és láttam verni a kis szívét is. Annyira megható volt, le sem tudom írni nektek. Könnyezve jöttem ki az ultrahangról.. Kép
A nemét nem tudták megmondani, mert a bokáját felhúzta a fenekéhez, szóval semmit nem lehetett ott látni.. azt mondta a dokinő, hogy talán a következő UH-nál már látszik majd Kép
Már kiváncsi vagyok, de most, hogy láthattam a Krampuszkámat már nyugodt vagyok..

Egyébként az előbb egy akkorát rugott belém bal oldalon, hogy beleremegett a hasam Kép Kép

hanee (16+0)
hanee

Sziasztok!

A babanet tényleg rosszalkodott vmelyik nap, egyáltalán nem engedett fel senkit. De már van Kép

Adri77Kép
Örülök, hogy minden rendben van, ilyen szép eredményekkel jöttél vissza KépKépKép A hétfői AFP-hez ismét megy a sok-sok drukk!
A taliidőpontok vmelyike jó Neked?

Johanna, Bogárka Kép
Pont ma voltam amolyan baba-mama fókuszáláson, ami amolyan kapcsolatfelvétel. Első foglalkozás volt, de összesen 8 alkalommal lesz. Pszichomókus néni Kép tartotta, aranyos volt. Igazából most egy ismerkedést tartottunk, mindenki elmesélhette, hogy mi az ami mostanában leginkább aggasztja és azt próbáltuk meg kivesézni. Utána volt relaxálás, aminek segítségével kapcsolatba lehet lépni a babánkkal. Mivel első foglalkozás volt és relaxálni sem relaxáltam még így sosem, ezért leginkább kipihentem magam, babómtól "talán" kaptam vmi kedves visszajelzést (bökdösött a lábacskáival - szerintem). Érdekes volt Kép viszont van még mit tanulni.
Ez a "Lelki köldökzsinór" c. könyv vmi ilyesmiről szólhat? Ismerni ismerem, de nem olvastam Kép.

Splendida Kép
Na tessék... hólyaghurut Kép Te is Pyassan-t kaptál? Nekem ma telik le a kúra, - végre. Tegnap begörcsöltem tőle, ment a hasam és ma reggel hasonló mellékhatását éltem át Kép. Szerencsére holnaptól már nem kell szednem! De teljesen legyengültem tőle, olyan kókadt vagyok. Olvastam, hogy kismamák 10%-nál előfordul a hólyaghurut, ami már gyakorinak számít. Hát mi beleestünk ebbe a 10%-ba.

Drika Kép
Örülök, hogy minden oké, az AFP miatt pedig ne izgulj, - de szerintem ebben már többen megnyugattak Téged Kép.

Mj-Moni Kép
Milyen klassz lehetett Neked... itthon semmi téli hangulat, bár most hogy deres a táj, csak-csak elidézem milyen is a tél.. de így hó nélkül nekem olyan sivár (autósok kíméljetek Kép).
Hová szeretnéd azt a bunda-nacit Kép használni? Nem nagyon láttam ennyire vastag (sőt megkockáztatom: bélelt) kismami nadrágot sehol. Szerintem jobban jársz, ha varratsz egyet.

Hanee Kép
Kis szégyenlős magzatka Kép Következő UH-nál már hátha kiderül Kép

Bkriszta Kép
Nekem eddig zéró plussz kg, de félek én is, hogy egyszercsak beindul a lavina. 8 hét alatt 5 kg-dra mondott vmit a védőnőd / dokid? Barátnőm a 21. hétig 4 kg-t szedett fel, és szinte ráorroltak, hogy ez nagyon sok Kép Pedig az már félidő!!

Jó éjszakát mindenkinek, megyek egy kicsit pihenni, mert ezeket a méh/has-keményedéseket kevésbé tolerárom (Bár képzeljétek, megfigyeltem, csak ha háton fekszek, akkor keményedik be, - hogy van ez?? Oldalra fordulok, vagy felülök "visszapuhul").
Ja a védőnőm szerint a MagneB6-ból elég napi 3*1, a terhesség végefelé 3*2, de utána fokozatosan állni le róla, nem szabad hirtelen abbahagyni.

Puszi
Vanda
(14+5 vagy 15+0)

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok Lányok!
Nem is tudjátok elképzelni, h. mennyire jólesett, amit írtatok! KépKépKépKépKépKépKép Ennyi kedves marasztalásnak nem lehet ellenállni!!!!! Nagyon köszönöm, élni fogok vele, de vszínű egy kicsit ritkábban, mint szeretném!
Máris kinyílt egy ajtó, zöld jelzést kaptunk az egyik úton!!! Talán emlékeztek rá, h. egyszer már írtam a munkahelyemről.? Dicsértem akkor, és azt teszem most is! Mivel Eszter után már csak GYES-t kapnék, a hosszú táppénzek ideje pedig leáldozott, így arra gondoltunk, h. feb-tól visszamennék tanítani. Eszterre a nagymamák vigyáznak majd NAGYMAMA GYES jogcímen. Volt egy elképzelésem a munkáról, h. mit szeretnék csinálni, gondoltam elmondom a főnökömnek. Képzeljétek, nem volt rá szükség! Ő vhogy megérezte, h. jelentkezni fogok, ezért a főigazgatóval előre megbeszélt mindent az én munkakörömmel kapcsolatban. Nem volt kifogása ellene, így "szentesítették" a dolgot. Nekem ma már csak annyi tennivalóm volt, h. elfogadtam az új munkakört. Így februártól fejleszteni fogok (fejlesztőpedagógus is vagyok), hittanozni, valamint én viszem az alsó tagozat adminisztrációs dolgait (felvételi, tájékoztatók, levelek, szerződések stb.), és mindezt megemelt fizetésért. (Jó lesz GYEDalapnak!Kép) Nagyon-nagyon örülök ennek a lehetőségnek!!! Az osztályfőnöki vagy napközis tanítói állás lehet, h. sok lenne így hirtelen!? Teljesen meghatódva jöttem ki az iskolából. Szeretek ezen a helyen dolgozni!
Nos, ennek fényében vszínű, h. csak hétvégenként tudok majd írogatni nektek, hétközben próbálom tartani a tempót, h. legalább mindent átolvassak!Kép Bírni fogja a lelkemKép!
Kacérkodom a gondolattal, h. a talira is benézzek, mert olyan jó lenne arcokat társítani a nevekhez. Meg azért is, MERT JÓ VELETEK LENNI!
Feb. 1-én lesz meg a szövettani vizsgálat eredménye, azért izgulok egy kicsit!
Még egyszer NAGYON KÖSZÖNÖM a leveleket, az emileket!
Mindenkinek jó éjszakát:

Márti
Ui: Vigyázzatok magatokra!
csmarti

Tündérke!

Védő nénihez a Madách Imre utcába járok. És te?
Tudom, hogy csak vicc volt a hid, nem is hinném el ha még megtudnád csinálni!KépKép
Hát ez a bevonulás nálunk is elég érdekes lesz a Manó miatt! Már én is százszor elgondoltam, száz féle képpen, hogy mikor mit és hogyan. De aztán mindig rájövök, hogy felesleges nagyon törni magam, mert ugyse lehet elöre eltervezni. Nem de?!

Hanee!

Azt hittem már elvesztél, olyan régen "láttalak"!
Azt hiszem a savanyu káposztás ajánlásod bejött, igaz estére mindig rám tör a csoki hiány. Persze akkor vétkezem egy kicsit mert már nem birom. De még mindig jobb igy, mint ha egész nap enném a nasikat! Köszi!

Lányok!

Ezek a nagy rugdosásaitok csak kopogtatások! Majd a harmincadik hetek körül amikor olyan lesz a pocitok mint akikben valami százlábu van! Na az a tök jó érzés.
Az én kislányom mindig akkor aktivizálta igazán magát, amikor belemerültem egy kád vizbe. Akkor úgy hullámzott a hasam mint egy háborgó tenger, mindenhol nyomult. Mintha legalább is nyolc keze meg lába lett volna. De a legjobb az volt, amikor ugy kinyomta a könyökét vagy a bokáját, hogy 2-3 másodpercig megtudtam fogni. Az valami nem is tudom milyen volt!KépKépKép! Persze evvel nem akarom elnyomni a ti mostani érzéseiteket, csak egy kicsit huzni, titeket, hogy milyen jó olgok jönnek még!KépKépKépKép

Jó éjszakát mindenkinek!

Giggancs (18+3)
giggancs

Márti!

Na látod? Ez már egy jó jel, hogy volt eröd vissza jönni! Fel a fejjel, és minden renben lesz. Lehet, hogy épp a munkáddal kapcsolatos amiért igy kellett lennie!
Minden jót és sok sikert a munkádban
Puszi

Giggancs (18+3)
giggancs

Márti!

Nagyon örülök, hogy jelentkeztél.
Igazán jó lenne, ha a találkozóra is jönnél.
Ne felejts el Haneenak mailt küldeni.

Giggancs!
Az tényleg jó lehet. Nekem az még 8 hétKép

Kép
Kép
pipocska

Pipocska!
Nem tudom, h. miért kell írni, bocs! Sajnos nem tudok mindent végig olvasni, uh. elő fog fordulni, h. visszakérdezek!Kép

Márti
csmarti

Tündérke!

Én is a Péterfyben fogok szülni május 21-25 tájékán. Az én dokim is Abkarovics Kép és ahogy Pipocska kérte, én is kíváncsi lennék a szüléstörténetedre Kép Milyen volt? Elmeséled?

Akiren
(22+0)
akiren

Sziasztok!
Öröm és szomorúság olvasni az elmaradott napokat. Mennyi minden történt! Nálam a derékfájáson és a hízáson kívül semmi baj. Eddig 12 kg-t szedtem fel. Apa szerint gurulni fogok, mire megszületik a babci. Pedig semmivel sem másabb az életem, mint terhesség előtt. Dolgozom, naponta 2-szer 45 percet buszozok a munkahelyre, itthon is mindent elrendezek. Szerintem a terhesség egy állapot és nem betegség. Itt az orvosok sem úgy kezelik. Nem kell mindenről (kávé, tea, stb.) lemondani. Időnként még kis mennyiségű alkohol (1-2 dl bor, sör) sem okoz problémát. A hét végén síelni voltunk, a lankásabb pályákon még én is csúsztam egyet-kettőt. Babci élvezte, most már nagyon érzem, ahogyan ficánkol.
Mindenkinek kitartást és boldog babavárást!
Betsy
Vendég

Látom itt még zajlik az életKépPipocska:nem egy nagy történet,de szivesen elmesélem,szeretek rá gondolni.2002 nov.11-re voltam kiírva,de a kis lusta nem akart jönni.A kiírt naptól kétnaponta magzatvíz-vizsgálatra kellett mennem.Aztán mikor 16-án,szombaton reggel bementünk,még csináltak egy vizsgálatot,meg egy nst-t,de semmi.Akkor dokibácsival megbeszéltük,hogy hétfőn reggel(18-án)8-kor felvétel,és már meg is inditja a szülést,nem várja meg,hogy a baba esetleg belekakiljon a vízbe.De az én manókán lehet beijedt,vagy csak anyát akarta megkímélni egy felesleges procedúrától,mert vasárnap este jelezte,hogy jönne.Szép lassan csöpögött a magzatvíz,és 2 percenként mintha valaki valami hegyes dologgal bökdöste volna a hasam alját.Nem volt túl kellemes,véleményem szerint a derékfájással kezdődő szülés sokkal "jobb",de ez egy másik történet.Szóval szépen lezuhanyoztam,hajat mostam,apa csinált vacsorát(bundáskenyér volt teával),míg száradt a hajam,és folydogált a víz belőlem,kellemesen megvacsiztunk.Aztán elindultunk,mint már írtam,a portás tuti hülyének nézett,mert én aztán kicsit se látszottam éppen szülő nőnek.Felmentünk a szülészetre,elmondtam a szülésznőnek,hogy mi van,ez volt este 8 körül,nagy nehezen előkerült az ügyeletes doki is,vizsgálat,pisilés,nst,stb.
Elintéztem a felvételt,aztán kiküldtek a folyosóra sétálni,amig birom.Hát mit mondjak,20 percenként be kellett mennem szívhangot hallgatni,ez 2-3x megvolt,de utána nagyon hirtelen begyorsultak a dolgok.Inkább lefeküdtem,nekem csak és kizárólag a bal oldalamon esett jól,és néha mikor a tágulást nézték,kifejezetten fájt,hogy addig hanyatt kellett feküdjek.Felhivták a dokimat,ő is megérkezett,megnézett,kérdezte kérek-e EDA-t,de nem akartam,aztán előkerült a patkó alakú szülőszék,ezt csak ajánlani tudom,nagyon sokat lendit a táguláson!Ezen ülve nagyon hirtelen felgyorsultak a dolgok,egyszercsak kényelmetlen lett,és inkább visszamentem az ágyra.Ja,azt el kell mondjam,hogy mi a férjemmel úgy gondoltuk nem lesz bent,igaz ez valahogy a vége fele bennem változott,de nem mertem neki szólni KépSzerencsére az egyik szülésznő nagyon finoman,tapintatosan marasztalta,én örültem.Először úgy volt,hogy ha a lényeg jön,akkor apa kimegy,de végül,olyan hihetetlen gyorsan jöttek a tolófájások,és én olyan erővel ragadtam meg a kezét,hogy maradt.És egyáltalán nem bánta meg,sőt!Azóta is hálás annak a kedves szülésznőnek,hogy rádumálta.Szóval feküdtem az oldalamon,aztán egyik pillanatról a másikra fordultam,hogy nyomnom kell.Sajnos amit utálok-a láb kiszijazás-az megvolt,de még így is,4 nyomásra megvolt a lányunk.A feje nehezen jött,és mikor kinn volt leálltak kicsit a fájások,de aztán egy nyomásra szinte kirepült a kis teste.Ja,amikor már komolyodtak a fájások,szóltam,hogy mégis kérném az EDA-t,de egy gyors vizsgálat után közölték,hogy felejtsem el,(8 cm volt a méhszáj)mert mire hatna,úgyis meglesz a baba.Nagyon vicces volt az utolsó előtti pillanat,a férjemet kérdezték,hogy mit várunk,mire ő közölte velük,hogy a választ tőlük várjuk,mert mi nem akartuk tudni a nemét,a terhesség alatt.Hát ennyi a történet.A csajszit elvitték rendbetenni,dokibácsi addig engem intézett,aztán 2 nyugodt órát voltunk együtt hármasban.Végül mégiscsak 18-án született a drága,éjjel 1 óra 7 perckor,csak épp magától előbújt Kép

Na,ennyi a történet,érdekes volt,mert még sose írtam le eddig.De mindig jó rá emlékezni,fantasztikus élmény volt,remélem most is hasonlóban lesz részünk.
Most már megyek aludni,jó éjt minden maminak és pocijának!
Tünde 15 és fél órán belül +2

Kép

Kép
tündérke26

Giggancs én is oda járok,a Budaházi Istvánnéhoz.Te kihez?

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!

Vanda!
Ha oldalt fekszel vagy ülsz, akkor nem feszül ellazul a méh (ezért ajánlják az oldalt fekvést görcs vagy vérzés esetén), ha hanyatt fekszel akkor jobban keményedik. Ezért lehet, hogy háton fekve jobban érzed a keményedést.

Melltartó: nekem az előző terhességemnél nagyon bevált a Triumph Mamabell nevezetű terhességi melltartója. Nincs rajta varrás, puha anyagból van (nekem nagyon érzékeny volt a mellbimbóm) és nem túl drága (ha jól emlékszem 2-3000 között van, ami egy Triumph melltartó esetében nem vészes) Majdnem mindenhol lehet kapni. Ja és előnye, hogy valahogy együtt nő a cicivel Kép, és ez nem csak a dobozára van írva, hanem szerintem tényleg így van.

Üdv, Virág (10+1)
virga

Tündérke!

Miért szijazták ki a lábadat? Ez olyan félelmetesen hangzik!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kedves Márti,
Olyan jó látni, hogy kezd visszatérni az életerőd. Hétvégén arról beszélgettünk az iskolába, hogy mennyire nem élünk már a természet törvényei szerint. Nem veszünk tudomást arról, hogy az új élet mindig együtt jár valaminek az elmúlásával, ahogy tavasz sem lehetne ősz nélkül. Tudtátok, hogy ősszel mikor lehullanak a levelek már rajta vannak a fákon a rügyek, a levelek lehullásával egy időben! Tavasszal csak kibomlanak. A legszebb ilyen változás szerintem a kibaba várás, mely tele van ugyan félelemmel, lemondással, elmúlással, de kárpótol minket az új élet. Kívánom Neked, hogy megerősödve minél hamarabb köztünk lehess egy kislakóval a pocidban.

Egyébként e-mailben lehet jelezni Hanee-nek, hogy jó e Neked a márc. 5.-ei találka.

Tündérke,
Ez tényleg csodalátosan hangzik, ahogy leírtad. Ha folyna a magzatvízem én biztos nem vacsiznék nyugodtan, hanem pánik szerűen rohannék a kórházba. Ezért jó ha megosztjátok, nekünk első gyerekeseknek a tapasztalataitokat, így legalább nem esünk kétségbe (remélhetőleg)amikor eljön a pillanat. Az én párom sem akar ott lenni a szülésnél, de szeretném ha a vajúdásnál segítene. Nem tudom a Sz. Imrében bent lehet-e a papa vajúdás közben, vagy csak a szülésnél.

Lányok,
Hét végén többen is megyünk UH-ra a Praxisba, már alig várom a tapasztalatokat. Nekem fontos lenne tudnom, végül is mennyi idős vagyok a jövő heti AFP miatt. Hogy lehet arra szugerálni a babát, hogy integessen mint Hanee-nek és megmutassa magát? Remélem nem hétalvó és még szundikálni fog reggel. Én nagyon lassan érek bele a babavárásba, nekem még eszembe se jutott, hogy babaholmikat vegyek. Egyelőre még ott tartok, hogy minden ismerősnek elmondjam a hírt, mivel ragaszkodom a személyes bejelentéshez, elég lassan haladunk.

Jó napot Nektek:
Monika
15+2

mmónika

Giggancs!
Remélem, nem bántódtál meg, hogy én csak 10 előtt akartam beesni.... de ha gondolod, és ha tényleg ettől függ, hogy jössz-e, akkor találkozzunk a kapu előtt (Paulay Ede u. 25-27.) mondjuk 9.40-kor. Így még mindig lesz időd mindenre, és én is csak 10 perccel kelek majd hamarabb szombat reggel. Megbeszéltük?

Támogatom Márti jelenlétét a kismamatalin, és én is megerősítem mégegyszer a márc 5-öt és az ápr 9-et (én 5-én küllföldön leszek, de az áprilisin ott leszek).

És egy üzenet Pizzamamától (válasz a tegnapi e-mailemre):
"Koszonjuk az erdeklodest, jol vagyunk, csak az elmult egy het bolondokhaza volt. A munkahelyemen hatalmasa hajtas a hataridok miatt, vasarnap este meg repultem Magyarorszagra. Most itthon vagyok, holnap megyek vedonohoz bejelntekzni, meg keresek magamnak egy nogyogyaszt is. Kép
Legyszives add at udvozletem mnidenkinek! Remelem, majd valahogy pentek korul lesz majd idom felnezni, ha nem hetfon ismet Kuvaitban leszek majd az irodaban. Kép Koszi az aggodast, igazan jol esik, hogy gondoltal rank."

Szóval minden okés vele, csak egy kicsit bolondokháza a hete. Megnyugodtam Kép

Johanna!
Ugye jössz jógára?????

Gem
15+5
gemini

CsMarti:
Léccci írd meg nekem a mail címedet!!!
Nagyon érdekelne ez a nagymama GYES dolog, ha már nekünk sem sikerült a kisbaba projekt én is visszamegyek dolgozni szeptembertől. A nagyik nem csak akkor kaphatnak GYES-t, ha más juttatást nem kapnak? Azaz le kellene cserélni a nyugdíjukat a GYES-re, de akkor már nem érné meg.

Klarissza
klarissza

Klarissza!
Emil ment a profilodban megadott címre!

Márti
csmarti

Márti!
Őszintén örülök a munkádnak! Látod látod, lassan minden a helyére kerül... talán a te kis szíved is...

Gem
15+5
gemini

SZiasztok,

Gemini:Igen szeretnék menni jógára. Csak van valami kis fájás odalent, nem tudom, hogy normális-e. Kicsit mintha fájna a hüvelyem, a derekam, a petefészkem és ilyesmi. Tegnap hőemelkedésem is volt, és kicsit legyengültem. Remélem babónak semmi baj nincs. Ma a biztonság kedvéért elmegyek dokihoz. Nincs sok kedvem, de hát ez van.....

Vanda: hová jársz pszichónénihez? Mennyit kér? Szerinted érdemes, vagy hogy látod? Én máshol relaxálok, meg sokat beszélek a babához.. szóval nem tudom eldönteni. A könyvet mindenképpen szeretném megvenni.

Fejecske: örülök a sorsközösségnek:-)) Én azt hiszem most elmegyek dokihoz, nehogy aztán valamit a magam szemére tudjak vetni, ha esetleg valami baj lenne. Bár nem lesz. De biztos, ami biztos. Nekem olyan diszkomfort érzésem van odalent. Nem esik jól a szerelmeskedés, utána fáj, csíp meg ilyesmi, ez nem teljesen normális.

Márti: tényleg gyere minél többet és nézz be hozzánk. Remélem Eszti feledtet veled mindent.:-))

Kriszta: előadások: (szent imrében, hátha mást is éérdekel:

1. életmód: vizsgálóeljárások a várandosság és szülés alatt: III.1, V.3, VI.28.
2. intimtorna előadás: III.8, V.10., VII.5
3. A várandósság pszichológiája: III.22, V.17
4. szülés, együttszülés, alternatív szülés: III.29, V.24
5. Fájdalomcsillapitó eljárások a szülés alatt:
II.1, IV.5, V.31.
6. Szülésznők, szülőszoba, gyerekágy: II.8, IV.12, VI.7.
7. babamama szobák, az újszülött, szoptatás: II.15,IV.19,VI.14.
Összefoglalás: videófilmek vetítése: II.22, IV.26.

Értelemszerűen a későbbi időpontokat nem irtam fel...

AFP-sek továbbra se aggódjatok, minden okés lesz.

Szép napot
Johannazsebi

Kép
Kép
johanna1975

MmoniKép
A vizsgálat előtt 2-30 perccel egyél egy kevés csokit, meg igyál kólát. A szénhidrát nagyon tudja aktivizálni a kismanókat.

Vásárlás? Én anno a 35. héten álltam neki a beszerzésnek. Addig dolgoztam, időm sem volt. Aztán 1 nap alatt mindent megvettem (lista persze már elő volt készítve és hónapokig azon dolgoztam mit kell és mit nem kell venni)

CsmártiKép
Örülök, hogy örülsz Kép

Jujj, lányok, mintha éreznék valamit a hasimban. Valami enyhe mocorgást KépKépKépKép

MJ-Móni
14+6
mj__móni

Lányok!
Megvolt tegnap a 16. hetes UH, ami szerint ma 15+4 vagyok.KépMinden rendben van a kicsikkel.KépA nemüket még nem láttuk, de majd talán két hét múlva a genetikai UH-n.Kép
Már mindenük annyira jól látható volt.Az egyik babánknak megtudtuk számolni a kezén a kis ujjacskáit is.Kép
Majd teszek fel képet, de lehet csak holnap, mert fel kell tölteni az elemet a fényképezőbe.
Most voltam reggel a védőnéninél az AFP-s papírért.Hétfőn kell mennem a vérvételre.
Ja és Én is érzek valami mocorgást odabent.Kép

Judyt+2 manó
15+4

Judyt
KépKép
judyt

RELAXÁLÁS!
Lányok, nekem alapvető problémám van a relaxálással. Amikor felhívják a figyelmedet arra, hogy most ne gondolj semmire azt hogy kell csinálni? Mert szerintem lehetetlen. Képtelen vagyon nem gondolni semmire, hacsak nem arra, hogy most akkor a kezemet hovat tegyem, vagy hogy hogyan fexem vagy ilyesmik!

VandaKép
A nadrág azért kell mert kb. 1 óra az út a munkámba és ugyanennyi hazafelé és iszonyatra fázós vagyok.

Ki nem állhatom télen a farmernadrágot, vagy a tavaszi nacikat, amikre ráfogják, hogy melegek. Ugyanez van a kabátokkal is. Észrevettétek?

Téli kabátnak akarnak eladni NEKEM 30 ezerért olyan szövetkabátot ami maximum őszre jó. És amikor kritizálom, hogy ez nem télikabát / téi nadrág szerintem hanem tavaszi-őszi akkor persze felháborodnak.

Nos mindegy..... biztos csak én vagyok ilyen fázós.

Üdv,
MJ - Móni
14+6
mj__móni

Judyt!
De jó, de jó, de jó... nagy élmény lehetett! Nagyon várom a fotókat! Így majd én is el tudom majd képzelni, hogy az én manóm most mekkora. Mi csak február 10-én megyünk a legközelebbi UH-ra (Asszem ez lesz a genetikai), jövő kedden pedig az AFP-re. Szóval veled is nagyon együtt haladok!
Csak már érezném a mocorgását! Kép

Gem
15+5
gemini

Hanee!
Próbáltam mailt küldeni neked, de visszadobta a rendszer!Kép
Jeleztem, h. nekem is jó a márc. 5. Ha vmi miatt nem tudok menni, úgyis szólok!

Szia: Márti
csmarti

Mj_Móni!

Nagyon jó volt ez a relaxálós téma, tök jót nevettem.
Én is őrülten fázós vagyok.

Márti!

A többiek már leírták miért kell mailezni Haneenak.Kép

Tündérke!

Köszi,a beszámolót. Kivülállóüként is nagyon jól hangzik. Még egy kicsit el is érzékenyültem.KépKépKép

Kép
Kép
pipocska

Akri!

Tegnap voltam Abkarovics dokinál, és előhozakodtam a nagy kérdéssel, hogy mivel még nem szültem, nem tudom, mi az elfogadott.
Az, hogy felkérem őt, a szüléshez, vagy az, hogy teljesen egyértelmű, hogy nála szülök, mert hozzá járok.
Erre elmosolyodott olyan kisfiúsan, és azt mondta, hogy neki elvileg természetes, hogy aki hozzá jár magánrendelésre az szeretne nála szülni, de ez így is nagyon jó, hogy szóltam, tehát mindegy.
Mindenesetre beírt a noteszébe,Kép és mondta, hogy akkorra épp semmi dolga nincs.Kép
Csak azt felejtettem el, hogy 26-ra vagy 27-re írt e be. Tiszta kuka vagyok.KépKép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Hanee!

Édesek a rugdosó "beleink!" Kép
Nagyon cuki lehetett ahogy "Kiskrampuszod" integetett. Kép Már én is annyira várom, hogy újra láthassam Babucikámat.

Vanda!

Remélem akkor mostmár kigyógyulsz a hólyaghurutból! Kép

Aki a barátnődet leszidta a 21 hetes, 4 kilós hízás miatt...hááát...elég furi. Szerintem az egyáltalán nem sok!!!

Giggancs!

Ahogy írtad ezeket a várható hatttalmas rugdosásokat, végig mosolyogtam. Visszaemlékeztem, amikor Szabi a végefelé nagyokat alakított. Tényleg hullámzott a hasam, meg néha úgy kinyomta valamilyét, hihetetlen volt. Kép

CsMárti!

Annyira örülök, hogy ilyen jó irányba indultak el a dolgok. Most az örömtől lábadt könnybe a szemem.
Tényleg jó lenne Veled is találkozni!

Mj-Móni!

Én is elkezdtem fázós lenni, pedig eddig ez rám nem volt jellemző. Most úgy járok dolgozni, hogy harisnyát húzok a nadrág alá, meg lazább sztreccs pólót a felsőm alá, aztán a melóban ezeket leveszem, este meg újra vissza. Ezek a szövetkabátok tényleg sz@rt sem érnek. Mondjuk nekem most van egy „hurkás” kabátom, ami iszonyatosan meleg. Az egy baja az, hogy hatalmas, de nem érdekel, ha hideg van. Kép

Timi!

Még egyszer köszi, hogy szóltál a felfázásról! KépMa elmentem dokihoz, és ne tettem hiába. Az csak holnap derül ki, hogy van-e baktérium esetleg /szerencsére nem túl valószínű a felfázás, semmiféle nyomkodásra nem voltam érzékeny, meg kikérdezett rendesen/, viszont kiderült, hogy a folyásom kicsit eltér a normális terhességi folyástól, ezért kaptam kúpot. A doki is mondta (nem a sajátom volt, de annyira kedves volt, és alapos), hogy ilyenkor igenis jobb eljönni, megelőzni az esetleges bajt.

Puszi Mindenkinek!

Viki(16+3)
vikó

Vanda Kép
Még nem tudom, hogy jó-e valamelyik időpont, de remélem el tudok majd menni. Valószínűleg előtte nem sokkal fog kiderülni, hogy ráérek-e.

Próbáltam képet feltenni a picurkánkról, de túl nagy a felbontása, így nem tudta kezelni a gép. Remélem le tudom majd "butítani" egy kicsit, és akkor sikerül.

Csmarti
Örülök, hogy jobban érzed magad, és annak is, hogy továbbra is velünk maradsz. Drukkolok, hogy mielőbb pocakosodj te is Kép!

Adri
adri77

Sziasztok,

találtam egy újabb honlapot, ahol terhességi hetek szerint van rajzos kép, illetve leírás...

http://www.bebilap.hu/terhesseg/hetek/

Voltam a ManuArt nevű boltban (amiről eddig azt gondoltam, hogy nekem túl alternatív), és olyan helyes kismama pólókat (igazi pamutból), ingeket, kordszoknyát, illetve nadrágot láttam. A pólók ára (rövid újjú és hosszú újjú) egységesen 2.990.-, a kordszoknya (mikrokord, enyhén szterccses) 5.990.- ft. Ajánlom Mindenki figyelmébe, mert olcsó és nagyon helyes fazonúak!!! Kép

Péntektől olvastam vissza és nagyon ingadozó hangulatú levelek kerültek fel. Nagyon sajnálom a babájukat elvesztő Társainkat, de őszintén felnézek rájuk a gondolkodásuk miatt!!!!

Márti,
Neked külön köszsönet (így látatlanul is), hogy velünk maradsz!! Kép Kép

Hanee,
mail ment a találkozóval kapcsolatban.

Mi jól vagyunk, Zsebi rengeteget mozog (éjjel-nappal), különös tekintettel a Párom érintésére Kép.

Nálunk lassan beindulnak a gólyák... Kép
Három Barátnőm fog szülni az elkövetkezendő6-8 hétben. Az első (papíron) 4 nap múlva. Vele az első gyermekünket vártuk együtt és kismamatornán barátkoztunk össze. A Szomszédasszonyom febr.25., a harmadik Barátnőm pedig márc.06-ra van kiírva. Ők az első babájukat várják. Mire én szülök, már ismét rutinosan fogom, majd kezelni a témát, mert (bár a Szomszédasszony ápolónő,) biztos lesz néhány kérdése... Szóval én most már nagyon izgulok, és várom az értesítést a napokban Hollandiában érkező Milánról.

Ezt csak azért írtam le, mert eszembe jutott Bencénél is mennyire vártuk (többen), az egymástól érkező telefonokat, mikor születnek a babáink. Néhány hónap múlva ugyanez lesz itt a topicban, csak azzal a különbséggel, hogy itt sokkal-sokkal többen vagyunk...Kép
Nagyon izgi lesz a nyár elejétől, a folyamatos várakozás...!!! Kép Kép

Mircimarca (22+0)
mircimama

Sziasztok!
Ide is csak bekukkantottam...

Johanna: Köszi, hogy feltetted az előadások időpontjait! Kép
A vizsgák miatt fogok tudni dolgozni, az délelőtt van, úgy hogy ha leírod a mailcímed, megbeszélhetjük a masszírt.

Kriszta: El kellene menni előadásra... Ráérsz valamelyik kedden? Kép

Oxigen
21+3

KépKép
oxigen
Györköny

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?