Sziasztok!
Hát igen, elröpült ez az 1 év. Épp a napokban gondoltam rá, hogy most már kicsit lelassítanám az időt, mert annyira gyorsan szalad. Emlékszem az első hónapokban olyan távolinak tűnt a pici szülinapja, s ijesztő, hogy milyen gyorsan nő! Én úgy döntöttem, hogy az első szülinapjára valami nagyon szép torta legyen, ezért egy cukrász ismerősömtől rendeltünk egy maci alakú gesztenyetortát, mert imádja a macikat a Panka. Ajándékként élete első cipőjét kapta, egy szép szandit, amibe itthon totyoghat, és egy bébitaxit, ami később rollerré alakítható. Bár ezt én húsvétra szerettem volna, de apját nem lehetett leállítani.
Amúgy 28-án lesz a nagy nap. Mióta nem írtam azóta kijött az első fogunk nekünk is.
Meg volt az első szánkózás is, az én gyerekkori bébiszánkómon. Kb. fél napig volt alkalmas rá a hó, de sikerült megcsípnünk, s tetszett a kiscsajnak a dolog. Panka nem dömpert tologat, hanem a babygymjét. Nagy a nappali, elég gyorsan halad, szinte futunk utána, csak a kanyaroknál kell segíteni. Ezért is kapta a szandit. Mikor először ráadtam meg se mozdult szegényem, aztán odaállítottam a babygymhez, s annak nem tudott ellenállni, szépen elindult vele. Kezdetben lassan, aztán szépen belejött.
A poharazás viszont eléggé keserves ő ugyanis 6 hónaposan, mikor elkezdett inni a cumisüvegre szokott rá, de azért etetések után próbálkozunk.
Viszont a szopiról kezd leszokni.
Egyszerre hagyta el a délit és az éjszakait, most már csak este hajlandó cicizni. Most ha éjszaka felébred, akkor teát kér. El voltam kicsit szomorodva, de hát ez van!
Gyezsu! A csőrös pohár nekünk sem jött be, szopizni akarta, de megijedt, hogy gyorsabban jön, mint a cumisüvegből. Egyébként mi Hipp és Milupa gyümölcsteákat iszunk, imádja. Örülök, hogy jobban van a pici!
Viszont a dédike miatt részvétem, de legalább még szegény néni megismerhette a dédunokáját.
Ja, és mi is aprókák vagyunk 7500 grammal!
Bogi! Örülök, hogy minden rendben van, nekem is volt barna pecsételő vérzésem, s lám, egészségben megszületett a lányom!
Anna! Gratula Kristóf 9 évéhez és a legkisebb elindulásához!
Bucska! Panka is imádja, ha apja tornyot épít és ő ledöntheti. A hordókat viszont nagyon szereti, s már szépen egymásba tudja rakni őket, s ilyenkor élvezi, hogy megtapsoljuk. Ez az egyik sláger most nála, a másik meg, amit bátyáméktól kapott: egy bébi szintetizátor állathangokkal, zenékkel, billentyűvel. Nagyon élvezi kapcsolgatni, táncol rá, de mi nem mindig élvezzük. Mondtam is a bátyámnak, máskor kevésbé zajos játékot vegyen!
Kriszti! Én is beoltatom Pankát agyhártya gyulladás ellen, nálunk javasolta a doki. 1 éves kor előtt felírja, hogy olcsóbb legyen, és közvetlenül 1 éves kor után adja be, hogy ne kelljen 2-szer bökni.
Mindenkineki jó bulizásokat, a férjemmel megegyeztem, ezentúl hetente 1-szer jelentkezem.
Judit
Gyez