Sziasztok!
Mar ketszetr irtam litaniat, de a babanet epp nem mkuodott, igy elszallt. Most rovid leszek: kis iras, kis bosszusag
Voltunk a heten Devenyes gyogytornasznal. Mate majdnem vegigorditotta az 50 percet, neha egy-egy mosollyal megtuzdelve... a csaj nagyon kedves, szerinte is hypoton mindenfele, egesz
teste. Pozitivumkent azt mondta, hogy a "labreflexe" jo, vagyis hasonfekve
elrugja magat, ha alatamasztod a talpat. Viszont hason a fejet most nagyon nem akarta emelgetni, csak sirt fekve, az ujjat szopva
. Heti egy alkalmat javasolt most, aztan majd
meglatjuk. Vegso megnyugvas majd akkor, ha elindul - szerinte. Latszolag nagyon finoman vegigmasszirozta... azt mondta, hogy szokatlanul hosszan alhat majd... es tenyleg, utana tobb mint 5!!! orat aludt egyben, Reka visitozasa sem zavarta. Es hogy lehet, hogy izomlaza lesz
Jovo kedden viszem ujra.
Voltunk gyori neurologusneninel is: teljesen korrekt volt, azt mondta, a legjobb az lenne, ha mindket modszerrel foglalkoztatnank, de ha valasztani kell /anyagiak es idoproblemak miatt/, akkor ebben a korban, erre az allapotra o a Devenyt javasolja, ha meg tudom oldani. Es hogy a devenyesek nem lelkesednek a Gezenguzert, vagyis a Katona-modszerert, de megemlithetem neki azert, hogy van lehetosegem arra is.
Szoval Juli,
pontosan azt mondta, amit Te
Rugkapalasnal nem egyszerre mozognak a vegtagjai, foleg a kezei, nem szimmetrikusak /ha igy kerdezed/, de mindegyik oldalat hasznalja.
Vagyis a labaival egyszerre rug, a kezeit egyforman szetcsapja, ha megijed pl., de ha csak siman hadonaszik veluk, akkor nem egyszerre.
Es igen, az az oldali laba csale, amerre ferdenyaku.
A ferdenyakusag visszaigazgatasa lathatoan nem tetszik neki, mintha fajna, annyira tiltakozik ellene.
Itthoni tornanak a karon valo hintaztatast es a lepedoben valo hajigalast
kaptuk.
Mas: amikor a Gezenguznal voltam, epp egy fel eves kislanyt vizsgaltak kozben, es ott mondta az anyuka, hogy bar nem maszik a gyerek, de mar felul, felall, stb.. es a gyt. azt mondta, felulni negykezlabbol "illik", az az igazi, nem a hasizombol valo feltornaszas. Es hogy a felallo gyerkocoket ok szinte "visszanyomjak", kenyszeritve a maszasra. Merthogy a negykezlabazas nagyon nagy osszpontositast igenyel, a 4 vegtag koordinalasat, egyensulyozast... szal fontos agymunka, ezert nem jo kihagyni.
A feluleskori kitamasztasra meg azt mondta, azert nem jo, mert nem fejlodik a gyerek egyensulyerzeke, nem tanulja meg a dolest, kitamasztast, ami szinten gaz kesobb. Merthogy azon keresztul is jol lehet stimulalni az agyat.
Remelem, nem irtam nagy hulyesegeket laikuskent, csak pont errol beszelt a gyt.
Lilla,
hasonfekves nem igazan hasznalt, mostanra mar nem is probalja emelgetni, csak fekszik es szopja az ujjat. Es ha megunja, akkor sem emelgeti, csak sir. Allitolag mar rogzult vagy kotott vagy ilyesmi a fejbiccento izma, ezert kell segiteni.
MEgint mas: Ma a neurologusnal volt egy anyuka, akinek a 15 honaposa nem volt hajlando kuszni-maszni, mar kezenfogva lepeget, ill. egyedul valahogy feneken lokdosi elore magat. Es azt mondta az anyuka, hogy annyira sir, ha hasra teszi, hogy o ugyan nem kinozza ezzel. Mar ugyis elindul lassan, jo lesz ez igy.
Hat en annyira kiakadtam /bar kivulrol nem latszott
/. Erdekes, engem annyira nem hat meg Mate "kinlodasa" edzes kozben, mert tudom, hogy ezt muszaj csinalni, az o erdeke. Inkabb most par kellemetlen het-honap, mint aztan evekig, netan elete vegeig problemak, nem? Persze ne kepzeljetek szivtelennek, inkabb csak realistanak
-Afonya