Én úgy igazából sose altattam, eleinte fent volt a babakocsi mózeskosara, és abban volt nappal, abban elaludt magától mikor elálmosodott. Aztán kapott egy pihenõszéket, és abban is elaludt mindig magától "játék" közben. Éjjel meg a kiságyában alszik kezdettõl fogva.
Nálunk is az volt a gond az elején, hogy 9-12 között este nem volt hajlandó aludni, tágra nyitott szemekkel magyarázott. Aztán egyik napról a másikra minden megváltozott.
Napközben általában 1 órát van fent, aztán elkezd nyafogni, akkor tudom h elfáradt és aludni akar. Viszem is a kiságyba, hasra teszem, adok cumit a szájába, és elalszik magától. Nem mindig alszik el egybõl, van h párszor vissza kell rakni a cumit, de ha jól elaludt, akkor kiköpi és alszik szépen. És mostanában fürdés elõtt etetem így fürdés után egybõl mehet aludni, és eléggé fáradt is ahhoz h elaludjon.
Nem tudom ismeritek-e azt az oldalt h kismamablog.hu. Ezt egy babapszichológus csinálja, lehet is írni neki ha valami gondod van (én is írtam már egyszer, de mire válaszolt addigra megoldódott
). Tök jó tippeket olvastam ott pl az altatással kapcsolatban. Õ azt mondja, h a sorrend ez legyen: alvás-evés-játék-alvás. Azért nem jó lerakni evés után, mert a saját emésztésükre ébrednek fel. Azt javasolja, h alaposan büfiztessük meg, játszunk kicsit, és amikor már tényleg álmos, akkor fektessük le. Mert az a gond, hogy akkor fektetjük le, amikor mi úgy gondoljuk, hogy aludnia kéne, és nem akkor amikor tényleg álmos. És akkor hiába is várjuk, hogy aludjon. Szóval ezen felbuzdulva, az esti evés után fürdetem meg, ez úgymond, a "játék", és utána elfárad, és jöhet a csicsika. De mondom, az elején nálunk se volt ez, aztán mintha egyszer csak elolvasta volna õ is a "szakirodalmat", pont úgy zajlik, mint ahogyan meg van írva. Persze vannak hisztik azért nálunk is, akkor meg azt csinálom, hogy magamra fektetem és simogatom és akkor úgy idõvel lenyugszik. Aztán berakom az ágyba, és jobb esetben alszik.
A cumiról meg annyit, hogy eleinte mûködött, mint hangtompító eszköz, ma már nem, ha ordít, hiába teszem a szájába, nem hatja meg, csak ritkán, inkább az segít, ha felveszem és magamhoz ölelem, de amint újra lerakom, jön a bömbi. Ez általában fürdés után van, illetve amikor a száz göncöt vesszük fel a sétához (ezt mondjuk megértem, én is sírni tudnék már ettõl a sok ruhától, amit magamra kell venni :S )
Kicsit hosszú lett, bocsi