Haha, én is csak tudálékos fórumozó vagyok, ne higgy nekem sem!
De nagyon szívesen megosztom, amit én tudok és ahogy mi csináltuk.
Szóval, úgy tudom, hogy ha 2 napig pozitív az ovu teszt, akkor közben valahol megvolt az LH csúcs. Innen szakirodalom szerint kb. 1 nap és kiszabadul a pete.
Viszont: simán jó, ha a pozitív tesztes napokon vagytok együtt, hiszen - állítólag - a kiskatonáknak is kell néhány óra, míg feljutnak a megfelelő helyre, és a tojásfehérje-szerű méhnyak-nyákot amúgy is jól bírják, 2-3 napot simán túlélnek és ugrásra készen várják, hogy jöjjön végre a pete.
Ugyanezen megfontolásból ha épp a pozitív teszt előtt voltatok együtt, az benne van a 3 napban, mindenképp pontot ér!
Szintén "szakirodalom" szerint a legjobb időzítésű napok a peteérés napja, és előtte két, esetleg három nap. A pete tényleg csak 24 óráig életképes és fokozatosan veszít a frissességéből... Tehát amikor a hőgörbén megy fel a hő, tapasztalatom szerint, akkor már rég késő. A peteérés napját nekem is eléggé rémes hasfájás (egyoldali szúrka) jelezte, mely néhány órát tartott csak. Ha fáj, az jó jel abból a szempontból, hogy legalább tudod, épp történik valami odabent.
Mi arra törekedtünk, hogy a három-négy legtermékenyebb napon minél több "pontot" gyűjtsünk, betartva, hogy egy nap ne nagyon legyünk egy alkalomnál többször együtt, sőt inkább kétnaponta csak (mert szegény katonáknak be is kell érniük)! Persze elég vágylohasztó, hogy az ember lányának iszonyúan szúrkál a petefészke, mégis ekkor éri meg legjobban...
A fent leírtak mind csak óvatos becslések és átlagos ajánlások, mert abból is baba tud születni, hogy 5 nappal a pé előtt vagytok együtt, láttunk már ilyet!! Tehát azoknak is igazuk van, akik ezt állítják. Úgyhogy ne aggódj, próbáljatok időzíteni, de nem csak ezen múlik, sokszor egyszerűen szerencse kérdése, hogy lesz-e találat vagy sem. Nem feladni! 3-4-5 hónap az alap várakozás szerintem (kivéve azon szerencséseknek, akik első hónapban összejön
), ezt ki kell bírni. Tovább viszont ne nagyon várjatok, egy dokit a biztonság kedvéért érdemes azért felkeresni (hozzáteszem, 1 év várakozás is normál tartomány!).
Sok szerencsét és tudod, csak lazán, mert a babák előbb-utóbb beköltöznek, nem kell félni!
Köszönöm, mi is jól vagyunk, épp a 14. hetet töltöttük. Sok újdonságról még nem tudok beszámolni, de eléggé kerekedem.
Hű, de sokat írtam, pedig mással kellene foglalkoznom (mármint a munkámmal)...
Remélem segítettem egy hajszálnyit!