Lányok!
Gyed dolog!Elég szakmaközeli vagyok, de azért nem annyira!
Ha minimálbéren vagy, márpedig sajnos nagyon sokan azon vannak, elmondom a tutit:
Ha kilépsz és 30 napot meghaladóan nem létesítessz új munkaviszonyt akkor a GYED számítás alapja, nem az elmúlt év, hanem a szülést megelőző 6 hónap átlagjövedelme!
Tehát ha a 40. napon ismét munkába állsz(papír szerint immár kb 130.000 Ft bruttóval), akkor utána a maximális gyes-t és gyed-et fogod kapni!
Én így tudom, mi így csináljuk, cáfoljon meg valaki nyugodtan, ha másképp tudja.
Még mi is most fogjuk intézni az ilyesmit, úgyhogy hamarosan fogom tudni a tutit!
Tehát ha minimálbéren vagytok, beszéljetek a főnökeitekkel és ha van akkor a TB-s kollégával, hogy ez-e a legjobb megoldás számotokra és hogy mit szólnak hozzá!
Sok helyen a munkáltató belemegy hogy bejelent nagyobb bruttón, ha cserébe kifizeted a 130e és aminimálbérre eső járulékkülömbözetet!
Jaj, lányok, bocsánat, senkit nem akartam bepánikoltatni a zöldségek ügyében!
A salátát nekem határozottan tiltotta az orvos, a többiről meg azt mondta, hogy ha bio akkor rendben, de ha nem, akkor bizony a fini parival, ubival lenyelünk egy csomó vegyszert, növényvédőszert, műtrágyaadalékot, ami nagyon nem jó nekünk!
Amit viszont ajánl, az ősszel szabadon termett zöldéseink:répe, gyökér, karalábé, zeller, cékla, káposzta, borsó, zöldbab stb...
Én se fogok lemondani a pariról meg az ubiról, de ezeket a biopiacon fogom megvenni!Lehet hogy 3-4-5 ször többe kerül mint a tescos, de nekem megéri(és szerencsére anyagilag is megtehetjük), hogy ezt a néhány kritikus nyári terméket télen ott vegyem!
Mini!
Igen biztos be fogok szerezni minden féle torna és életmódkazit, de mindenképp csak 3 hó után(babonából)
Bár már most is késztetést érzek, hogy vegyek egy kiscipőt, vagy rugdalodzót