Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Zsizbó, itt is hadd gratuláljak!! Kép

Memami: én febr. 28-ára vagyok kiírva, de ki tudja mi lesz még belőle.

Olvasgatok már órák óta, de sehol semmi infót nem találok Dr. Szentkirályi Zoltánról, nála nem szült senki? Mert én nála fogok, legalább is szeretnék, de jó volna tudni, milyen is ő, hogy kell hozzáállni.

A keddenként 17.00 órakor kezdődő szüléstanfolyam minden kedden van? A párotokkal jártok vagy lehet egyedül is menni?

Sziasztok és boldog új évet mindenkinek!

Pinky
pinky

Szia Pinky!

A szüléselőkészítő keddenként van. Ha a párod nem ér rá, nem gond sokan járnak szólóban. Én a párommal járok, bár ő szívesen kihagyná ezt a programot... A keddi téma a gyermekágy, császármetszés lesz.

üdv: Évi
balna

Szia Balna! Köszönöm az infót, valószínűleg elmegyek, a császár érdekelne nagyon. Sokan járnak? És hol található a könyvtár? Csak odamegyek, bekopogok és leülök? Vagy ha kések már nem mehetek be?

Bocsi a sok kérdésért Kép

Szia: Pinky
pinky

És ha már a kérdéseknél járunk, kérdezni is lehet az előadáson vagy tényleg mindent elmondanak és kérdés nélkül is mindnere kapunk választ?

Pl. hogy császár után odaadják-e a babát, meg ilyesmik.
pinky

Szia Pinky!

Igen elég sokan járnak. A könyvtár a 11 épület, (nőgyógyászat) az elsőn található. Kopogni nem kell, mert nyitva van az ajtó! Ha késel akkor is bejöhetsz, nem foglalkoznak vele, sokan késnek, jönnek egyfolytában! A szülésznő aki tartja, szerintem nagyon kedves, (Héber Judit) lehet tőle kérdezni nyugodtan! A császár utáni is érdes lesz, mert ha üres a szülőszoba, akkor felmegyünk megnézni!!!
Én már nagyon izgatott vagyok, hogy mikor mehetünk szülni, már össze is pakoltam! Készen áll minden. Most tartok a 36. hétben.

Évi
balna

Szia Éva!
Boldog Újévet Kivánok!
Drukkolok neked hogy minden rendben legyen a szülésnél.
Nekem a picim a 36 hétben született 3300gr -al.
üdv.Vera

Kép
Kép
vera70

Szia Évi! Köszönöm az infót, remélem kedden el tudok menni, nagyon kíváncsi vagyok!! Igaz, még "csak" a 33. héten járok de sosem lehet tudni Kép

Neked kisfiad lesz vagy kislányod? Mi lesz a neve? Kép és kinél szülsz?

Héber Juditról sok jót hallottam, nekem ott azt mondták ne válasszak szülésznőt mert mind aranyosak.

Pinky
pinky

Sziasztok,

Én is a Jánosban fogok szülni. Február 13-ra vagyok kiírva. A tanfolyamot mi a férjemmel végigjártuk, érdemes volt. Sok hasznos dolgot elmondtak, amit kezdőként mi még nem tudtunk. Így talán egy picit magabiztosabban vágunk bele a dologba.

A szülésznőválasztást se Judit, se pedig a választott orvosunk nem javasolta. Mindenhonnan azt hallottuk azonban, hogy minden szülésznő nagyon aranyos és kedves a Jánosban. Remélem, tényleg így lesz. De ha az ember párja ott van. már nem érzi olyan kiszolgáltatottnak magát az ember...

Üdv,
Zsuzsi
vzsuzsi

Sziasztok!

Pinky!
Nekem kisfiam lesz, Csabi. Dr. Elekes Tibornál fogok szülni. Az első szülésem lesz, úgyhogy egy picit azért aggódok, hogy milyen lesz, mennyire fogom bírni, de már várom!
A szülésznőkről én is azt hallottam, hogy mindegyik nagyon jó, úgyhogy én se választok.

Évi
balna

Nekem is első babám lesz (Melinda), ismerem az Elekes doktort látásból! Az én orvosomról viszont sehol semmi hír, senki nem jár hozzá? Dr. Szentkirályi Zoltán, fiatal, kedves orvos.

Holnap fel is hívom, hogy mikor mehetnék uh-ra.

Szerintem bízzunk nyugodtan az ottani szülésznőkben, minden fórumon jókat olvastam! Bár az én férjem nem akar ott lenni a szülésnél, valahogy megoldom nélküle.
pinky

Sziasztok!

Az én párom se akar bent lenni, de szerencsére több barátnőm most szült és a férjeik ugyanígy álltak hozzá, hogy ők aztán nem, most meg mondják, hogy egy csodálatos élmény volt és hogy legközelebb is benn akarnak lenni... Azért ez sokat segített. Meg mondtam, hogy semmit sem fog látni, mert a fejemnél lesz.

Lakótelepi lakásban, lakunk, ha az ablak nyitva, túl hideg, ha csukva túl meleg van. Tudja vki, hogy hány fok kell a babának éjszakánként?
A másik kérdésem az lenne, hogy amikor fürdetjük a kicsit, kell-e hősugárzó? Olyan 22-23 fok van a szobában, ha zárva az ablak.

köszi a segítséget

Évi
balna

Szia Évi!
Nálunk éjszaka olyan 19-20 fok van a pici szobájában ....úgy általában a lakásban 20-21fok...a fürdőszobában 24fok van ha fürdetés van.
Remélem segitettem.üdv.Vera

Kép
Kép
vera70

Szia Vera!
Köszönöm az infót! Én is azt olvastam, hogy 20 fok az ideális, csak aggódtam, hogy az túl hideg.

Évi
balna

A lényeg hogy a fürdőszoba és a lakás többi része közötti hőmérsékletben ne legyen túl nagy az eltérés! Úgy tudom, hogy felnőtt embernél a max különbség 7 fok, pl. ha kint hideg van akkor a kocsidban csak 7 fokkal legyen több a kinti hőnél különben megfázol ha kiszállsz. Persze babáknál egészen más!!

Várom a holnapot nagyon, kíváncsi vagyok az előadásra!
pinky

Sziasztok,

Nagyon felpörgött a topic.
Visszatérve a férj bent vagy kint-re. Ha a 3 ágyas szülöszoba jut és többen is szülnek, akkor szerintem apuciknak kint kell várni.
(Nem tudok elszakadni ettöl a témától. Bocs! Hogy lehet többen szülni egy szobában....?? Na most már befejezem, többet nem nyavajgok e miatt.)

Hömérsékletek:
Mi úgy csináltuk az elsönél, hogy a fürdetést a gyerekszobába szerveztük. Ott volt a pelenkázó meg minden kence-fince.
Füdés elött felvettük a fütést(hösugárzó ha központi f. van). Még nyünyörögtünk, vetköztünk, olajoztunk stb. addig fürdetési meleg lett a szobában. Fürdés végén levettük a fütést. Még a gyereket megtöröltem, fül stb. tisztitás, öltöztetés megtörtént addigra visszahült a szoba normál 19-20 fokra.
Persze minden attól függ, hogy ki és hogy alakítja ki a lakást a baba érkezésére. Nekünk a fenti bevállt. Azt is csináltuk egy ideig, hogy aztán átmentem egy másik szobába szoptani. Addig a férjem csinált egy gyors szellöztetést, hogy jöjjön be friss levegö de ne is hüljön ki a szoba. Aztán alvás(?ha...ha...ha..)-t próbáltunk. (1,5 év után végre átaludta az éjszakát.)
Alváshoz tényleg nem szabad túl meleget csinálni-a bölcsöhalál egyik rizikófaktora!

Ma voltan 4D UH-n a MOM parkban. A gyermek szép nagy. Most vagyok a 35.hétben 2,9kg-ot mutatott a gép. Megjelent a Fitt Mama jan-feb számában egy kupon amivel 1000 Ft kedvezménnyel lehet elvileg most az UH-t csinálni a MOM-ban. Hát volt pofájuk azt mondani, hogy el lett rontva a hírdetés. Ez az akció nem él. A férjem finoman kiverte a balhét aztán megkaptuk a kedvezményt. De ilyet?

Jár már valaki CTG, NST-re?

Üdv, Bog75
bog75

Amikor én szültem akkor hárman voltunk,plussz az egy ágyasban is volt valaki.
Ketten még a párunkra vártunk,érkezzenek meg.Addig beszélgettünk,görnyedtünk,fájtunk,kuncorogtunk.
Amikor apák megjöttek akkor behúztuk a függönyt és egy idő után én pld.nem is hallottam mi történik a mellettem levő ágyon.
A párom szülés után a szobában nem is ismerte fel a"kollégáját"aki mellettünk segített a feleségének,ő annyira rám koncentrált hogy nem tudott másfele figyelni,számára is megszünt a külvilág.
dobolyka

Jó reggelt. Lehet, hogy azért van több szülés egymás mellett, hogy ha az egyik anyuka babája beindul a többinek is ihletet adjon Kép
pinky

Sziasztok!

Köszi a hőmérsékletes infókat! A 4D UH tényleg durva, amit meséltél.
Nekem sincsenek jó élményeim ezzel kapcsolatban, pedig úgy vártam már, hogy láthassam a babám. Nem elég, hogy két héttel előre be kell jelentkezni, 30 percet várattak, ezek után egy undok nő volt a vizsgáló, folyamatosan vágta a képeket, semmit se mondott. Úgy kellett kérdezgetni, hogy éppen mi látható. A férjem egyszer megkérdezte, hogy ez a pici lába, amit most látunk ...erre ,,nem már 10 perce a férfiasságát mutatom!,, Nem akarta megmutatni az arcát, erre meg elkezdte rázogatni a hasam. Az volt bennem, hogy felállok és eljövünk... Elég nagy csalódás, amikor egy kismama először látja a picijének az arcát és egy ilyen bunkó nő van ott. Azért 12000 Ft-ért elvárhatna az ember egy kis kedvességet. (Ez a hely egyébként a Megatoys-ban van-Soroksári út) Azóta egyébként hallottam, hogy mások is szidták!

Nekem is nagyon furcsa ez a háromágyas szülőszoba, remélem, hogy majd nem fog zavarni! Gondolom, hogy most sokan fogunk szülni, mert tegnap mondták, hogy meleg lesz 2 hétig, jönnek a frontok egymásután... Azt modják, hogy frontok hatására beindulnak a szülések!

Én jövőhéten megyek először CTG-re, kedden, most vagyok 36 hetes. A dokit mindig meg kell keresni utána? Miért?

Évi
balna

Szia Évi! Ez durva, majdnem én is oda mentem 4D-re de most hogy olvaslak, azt hiszem jól tettem, hogy nem. Én a másik Megában voltam újpesten, meg a Praxisban is, de többet már nem megyünk, jó sok pénzt hagytunk mindkét helyen és igazából nem sokkal láttam mást mint a kórházi uh-n.

Én nem tudom miért kell megkeresni a dokit utána, csak úgy tudtam, hogy ctgre kell járni hetente.

Lehet, hogy mégsem megyek ma a Jánosba az előadásra, elég rosszul érzem magam Kép( Meg rossz idő is van.

Pinky
pinky

Szia Pinky!

Mi bajod van? Beteg vagy? Én most vagyok túl egy náthán. Pihengessél akkor!!!
Én is most beszéltem a párommal, hogy hazajön értem és úgy megyünk az előkészítőre, hogy ne utazgassak ilyen időben!
Én úgy emlékszem, hogy a dokim azt mondta, hogy meg kell keresni őt a CTG után, vagy csak ha vmi baj van? Nem tudom, majd felhívom.

Évi
balna

Nem tudom, rossz a közérzetem, a párom megfázott és ma este 8-ig angoltanfolyamon lesz, egyedül meg semmi kedvem. Ráadásul most van a lakásfelújítás, itt szagolom a port, nem hagyhatom itt a festőket. Ez van sajnos... a férjem amúgy sem kíváncsi az előkészítőre, meg sem kérdeztem, hogy jönne-e. Viszont csütörtökön megyünk az orvosomhoz, oda mindig elkísér és nézi a babát uh-n, és akkor az orvost kikérdezem a császárral kapcsolatban. Azért ha szépen kérlek leírod majd, hogy mik hangzottak el a mai előadáson? Kép Köszi!!!

Hát sajnos nem tudok segíteni, nekem még van 2-3 hetem az első ctg-ig... Kép

Pinky
pinky

Már tuti nem megyek az előadásra, még itt vannak a festők és csak most érkezik az asztalos, muszáj itthon lennem Kép

Kíváncsi vagyok, hogy mi volt, aki volt meséljen!! Kép

Pinky
pinky

Lányok most olvasom, hogy hárman szülnek egy szobában? Hát nem is tudom. Nem jártam még soha a szülészeten, így egyébként véleményt nem tudok mondani. Az orvosom ment át a János kórházba, így kerültem ebbe a topikba.
De azért nehezen tudom elképzelni, hogy nem lehetne valahogy úgy kialakítani, hogy egy ágyas szülőszobák legyenek. Szerintem egy szülés annál sokkal intimebb, meghittebb, fájdalmasabb dolog mint sem hogy egy darab lepedővel válasszanak el két ágyat.
Még egyszer mondom nem ismerem, soha nem jártam ott, de ez most megdöbbentett. Igaz eddig még nem olvastam el az összes hozzászólást, így lehet, hogy már erről korábban volt szó. De ez most mellbevágott.

Vinnio
vinnio

Sziasztok!

Pinky!
40 percig beszélt egy nő a különféle hordozókendőkről. (Engem nem igazán érdekelt ez a termékbemutató..., ill. 10 perc alatt le lehetett volna zavarni). Nagyon-nagyon sokan voltunk ma, az összes padot be kellett hozni kintről.
A gyermekágyról volt szó: 6 hétig tart, a 6.hét végén nődikánál kontroll + rákszűrés.
Gátvarrásnál felszívódó varratot használnak, ill. a 4. napon csak a csomót vágják le. 4 napig kell bent maradni, császárral 5 nap. 1-2 napban TENNA LADY EXTRA - azt kell bevinnünk magunkkal, mert szükség lesz rá!!! A gátvágást állítólag annyira jól csinálják, hogy nem szokott fájni a kismamiknak utána, de ha igen adnak jeget és lehet jegelni! Rendszeresen járjunk el pisilni, sose tartsuk vissza! Naponta 2-3-szor zuhanyozni kell! A szülés utáni első felkelésnél szólni kell vkinek, hogy segítsen, felülni/állni, mert fenn áll az ájulás veszélye.
Császár:
- amennyiben a baba faros, vagy ferdén fekszik
- toxémia (magas vérnyomás) esetén
- vagy ha úgy látják, hogy a köldökzsinórral vannak problémák...
Gerincérzéstelenítéssel történik a műtőben, a párunk nem lehet jelen. Max 30 perc és kész. Utána 12 óra vízszintes fekvésben kell lenni. Második nap után lehet leköltözni az elsőre. 2-3 orvos is bent van műtét közben.
A kaját nagyon szidták, mondta a szülésznő, hogy ők is rendelni szoktak, ezt mis is megtehetjük. Példaként felhozta a kukorica főzeléket... A látogatókról is volt szó, hogy próbáljuk meg szobán kívül intézni, tekentettel ugye a szobatársainkra!!!
5:30 kelés, fülhőmérő, gyors zuhi, hozzák a babát
7:30 vizit
8:00 reggeli: tea,1kenyér, két szelet felvágott
tányér, bögre, evőeszköz kell, vigyünk
8:30 vissza a babát a csecsemőosztályra, mert a gyermekorvos megvizsgálja a piciket
12:30 ebéd - vmi hanyagolható, ehetetlen állítólag
13:00 nagy vizit
17:00 vacsora - ua, mint a reggeli
19:00 vizit
22:00 elviszik a babákat, amennyiben mi nem akarjuk magunk mellett tudni

Ennyi jutott eszembe.

Évi
balna

Sziasztok!

Kicsit megkésve ugyan, hisz rég jártam a topikon: Mindenkinek boldog babázós éve(ke)t!

Mi még csak a 24. hétben járunk, de jó olvasni a tapasztalataitokat. Hátha tudtok nekem segíteni az alábbi problámáimban:

Gyomorégésre tud valaki jó elsősegélyt javallani? Eljutottam arra szintre, hogy mindegy mit eszek, ég a gyomrom, s már a torkom is. Mintha tüzet raktak volna bennem.

A melleim még szinte semmit nem nőttek, s nem is voltak érezékenyek, viszont 4 napja elkezdtek tejelgetni. Csak egy picit, s nem állandó jelleggel, de mindenki meglepődik, hogy már most beindultak. A félelmem annyi, hogy Anyumnál is így volt, hogy félidőtől csordogált, s a végén mégse tudott minket szoptatni. Mivel tudnám befolyásolni, hogy biztos legyen majd tejem a Picúr számára?

Évi!
Köszi a beszámolót az előadásról. Sajnos mi sem tudtuk ma öszzehozni, hogy ott legyünk, de a jövő héten jövünk.

Üdv mindenkinek: Timtom

Kép

Kép
timtom

Timtom szia!
Egyél natur joghurtot,kefírt,esetleg igyál tejet ha ég a gyomrod.
Vagy rágcsálj sima pattogatott kukoricát só és vaj nélkül.
Ha nagyon nem múlik akkor vegyél a gyógyszertárban Malox gyomorsav kötőt amiből egy evőkanállal kell bevenni ha ég a gyomrod.
Kerüld a fűszeres,savas kajákat.Narancs,citrom,paradicsom,paprika,kolbászfélék,stb.

Vinnio a szülőszoba átalakítás terveit láttam a dokimnál,de egyenlőre nincs meg rá a pénz.
Azt mondja egyenlőre sajnos sokkal több támogatást kapnak a felkapottabb kórházak ilyen célokra.
Az alapítvány pénztárába befolyó pénz meg kevés hozzá,mert onnan másra is kell költeni.
Pld.nemrég kaptak új gyerekkocsikat a régiek helyett,kell a légzésfigyelőkre,stb.
dobolyka

Sziasztok!

Sajnos nem tudom, hogy mi lesz az átalakításokkal, mert tegnap mondta Héber Judit, hogy a kórház megint nagyon rosszul áll anyagilag, bár bezárni biztos nem fog, mert ahhoz túl nagy területet szolgál ki! Elég szomorú!
balna

Pinky!

Mi a parommal az ugyeleten voltunk bent a Janosban es veletlenul kerultunk Dr. Szentkiralyihoz. Nagyon szimpatikus volt, alaposnak tunt. Gondolkodom rajta, hogy ot valasszam a szuleshez, de azert jo lenne ha mas is megosztana a tapasztalatait. Nekunk szinte biztosan csaszar lesz (ikrek). Mit tudtok rola, alkalmazzak a Janosban azt a kimeletes modszert (most nem ugrik be a neveKép)?
topik

Timtom, én azt gondolom, hogy az normális, hogy van már tejed, ennyi idős terhes koromban nekem is volt. Az a lényeg, hogy nem szabad nyomogatni, gondolom, hogy feleslegesen ne stimuláld őket.
Szóval nekem is volt már ilyenkor tejcsordogálás, és mégis a kisfiam 2,5 éves koráig szoptattam, pedig Anyukám minket a Tesómmal csak 3 illetve 6 hónapig.
Dobolyka
Hát igen, gondoltam, hogy azért főleg anyagi okai vannak a szülőszoba átalakításnak.
Pedig az tényleg nagyon jó lenne. De gondolom ez nem 1-2 év alatt megoldható dolog lesz, már mint nem kivitelezés szempontjából, hanem a zseton nincs meg hozzá.
Borzaszó állapotban vannak a magyar kórház épületek.
Tényleg ezen már annyit gondolkodtam, hogy most igazából mellyek is a felkapott kórházak?
Gondolom a Női Klinikák, vagy a Schöpf-Mérei?
Hát igen a Kismama újságban sem lehet gyakran olyan szüléstörténeteket olvasni, amik a Jánosban
történtek.
Balna!
Végül is voltál CTG-n, milyen volt?
Nyomkodós vagy nem nyomkodós? Kép Kép

Vinnio
vinnio

Timtom, szerintem még ne aggódj azon, hogy majd mennyi ideig fogsz tudni szoptatni.
Én azt gondolom, hogy ez egy teljesen természetes dolog, ami majd úgy is jön magától, és felesleges már előre izgulni, hogy mennyi lesz, hogy lesz.
Bocs, hogy megint írtam erről a témáról(előtt van egy hozzászólásom, már abban is), de ilyenkor mindig a sógornőm jut az eszembe, akinek pár hete született meg a második kisfia és már előre azon izgult megint, hogy vajon lesz-e elég teje.
Persze egy csomó dolgot meg kell mutatni a nővéreknek ha beindul az anyatej, ami nagyon fontos ahhoz, hogy az ember valóban sikeresen szoptasson. Továbbá kell egy lelkiismeretes védőnő, aki segít és nem azzal flusztrál, hogy de pedig menni fog, mert olyan nincs, hogy nem, és hogy egy nőnek nincs teje. Pedig szerintem néha az is előfordul.
Szóval szerintem, ez egy természetes dolog ami biztos, hogy menni fog a saját útján, és hogy mennyi ideig sikerül szoptatni az majd úgy is kiderül. De ha valaki mindent megpróbál azért, hogy a gyermekét szoptassa és nem sikerül, egy percig sem kell, hogy lelkiismeret furdalás legyen.
Most lehet, hogy elég ingoványos témában nyúltam bele.
Timtom, remélem nem haragszol, hogy ennyi írtam erről.

Üdv.

Vinnio
vinnio

Sziasztok! Lám, egy napig nem vagyok és mennyit vissza kell olvasnom! Kép

BALNA: köszönöm szépen az infót! A kaja annyira nem ehetetlen, legalább is mikor az első hónapomban bent feküdtem pár napot, kibírtam... de a kukoricafőzeléknek a neve is gyanús Kép) Akkor nem bánom hogy nem utaztam át a várost, a termékbemutató nem nagyon izgatott volna... Köszi a leírást!

TOPIK: szia! Én is véletlenül kerültem a doktor úrhoz, nekem rendkívül szimpatikus és nála akarok szülni mindenképp. A Misgav Ladach féle módszerre gondolsz, ahol éppencsak vágnak egy minimálisat? Én is császárral szeretnék szülni, holnap este ügyel a doktor úr és megbeszélem vele. Szerintem nagyon lelkiismeretes és rendes orvos, mikor megyek hozzá több órán át foglalkozik velem, velünk, a párom is mindig bejön az ultrahangra.

Bármennyi kérdésünk lehet, nyugodtan és türelmesen válaszol mindenre. Azon kívül egy jófej, fiatal orvos, aki még nincs belefásulva a munkájába. Szóval én csak ajánlani tudom.

A Misgav Ladach-módszert holnap megkérdezem tőle, és megírom itt, jó? De csak holnap után írok, mert holnap este 8 körül megyünk és ugye mi Pesten lakunk, Pest szélén, tehát elég messze a kórháztól.

TIMTOM: nekem is ugyanezek a tüneteim, már a nyelés is fáj úgy ég a gyomrom és nyelőcsövem. Más kismamák szerint lehet Rennie antacidumot bevenni, de inkább várok holnapig és megkérdezem róla az orvosomat.

Na sziasztok, bocsi hogy ha hosszú voltam!!

Pinki
pinky

Sziasztok,

Szoptatás:
Nekem is volt elötejem az elsö gyereknél. Most pl. nincsen a második terhességnél (35.hét vége). Az is lehet, hogy azért mert kb. 2 hónapos terhes voltam mikor abbahagytam a szoptatást. 2év 8 hónapig tartott - azért szoptatás öröme ide vagy oda, én már nagyon untam. A piócámat nem lehetett levakarni. (Most megpróbálom a cumit már az elejétöl. Egyszerüen 6 hónapig sehova nem tudtam elmenni otthonról. Ezt nem tudnám újra végig csinálni.)
Szóval nekem a sok folyadék és a folyamatos fejés segített. A babám 3, 6 és 9 hónapos kora körül éreztem, hogy kicsit kevesebb a tejem. Mindig ráfejtem a szoptatásokra(kb.1 hétig majdem minden szopi után) és újra eröteljesen beindult a termelés. Szóval az inger/tejtermelés viszony egyenes arányban valóban müködött. Nekem Avent kézi mellszívóm van és nagyon elégedett voltam vele.
Már 6 hónapos korától sportoltam újra intenzíven, futás aerobic, súlyzózás és semmilyen problémám nem lett a tejjel. A 2. évtöl kezdve 10+km-et futottam és akkor sem állt le a tejem. Pedig akkor már nagyon szerettem volna abbahagyni az egész szoptatást.

Császár:
Pinky, te miért szeretnél császárral szülni? Szerintem az sokkal durvább mint a természetes szülés. Feküdni kell, hetekig tartó fájdalom a baba pedig ott van és követel. Természetes szülés után jobb fizikai állapotban van az ember. Jobban bírja a gyürödést. Igaz én nem szültem császárral de az ismeröseim akik igen eléggé megszenvedték az elsö heteket.

Ha lesz hír NST ügyben akkor please inform me!

Sziasztok,
Bog75
bog75

Sziasztok!

Bog: Egészségügyi okok miatt.

Egyébként gondolkodtam ezen az egészen és úgy érzem, nem a szülés mikéntje a lényeg hanem az eredmény, a baba világrajövetele. És attól, hogy egy baba császárral született még ugyanolyan kisbaba lesz mint aki nem, és anyaként is ugyanolyan teljesértékű anya leszek mintha nem császárral szülnék. Szerintem kár vitatkozni ezen, részletkérdés... Meg ahány ember annyi féle, lehet, hogy nekem meg a cs. nem fog fájni.
pinky

Sziasztok!

Én az egy ágyas szülőszobában szültem, de őszíntén megmondom az se érdekelt volna ha még nyolcan vannak mellettem....
Egy ideig még hallottam, hogy szól a zene, utána már az sem.
De már alig várom, hogy megint szüljek!! :-))
zsizbó30

Sziasztok!

Vinnio: Jövőhéten megyek CTG-re, majd természetesen írok beszámolót.

Az orvosommal most már csak szüléskor találkozom, ha addig nincs semmi probléma? Mert, hogy semmit nem mondott mikor 1 hete levette azt a septococus nyavalyát? Megadta a szülészet és a CTG telefonszámát.
Egy kicsit már aggódom, különösen, mert már mindenki hívogat (anyós...), hogy mi újság, hogy vagyok, és elmesélnek egy-két szüléstörténetet...

Nekem még nem voltak jósló fájásaim, vagy lehet, hogy volt csak nem tudok róla, hogy azok voltak? Néha megkeményedik a pocim, ennyi. De még semmi jel nincs ami azt mutatná, hogy hamarosan szülök.
Már egyszerűen nem tudok másra gondolni, de gondolom, hogy ezzel nem vagyok egyedül!

Jövőhéten kedden, szülőszoba látogatás lesz!!!

Évi
balna

Évi, érthető, hogy csak erre tudsz gondolni!

Ti nem gondolkodtatok már azon, hogy minél jobban koncentráltok arra, hogy hamarosan szülni fogtok, hogy a végén még beindul a szülés idő előtt? Nem biztos hogy most érthetően fogalmaztam... szóval én egy csomószor elképzelem, hogy mi lenne ha egy óra múlva indulni kéne a kórházba, meg elképzelem ahogy a lányomat a kezembe veszem és ilyenkor megijedek, hogy jézusom nehogy szegény lányom ezt úgy vegye, hogy jönni kell Kép
pinky

sziasztok! Azt láttam itt a fórumon, hogy dr. Serfőző átigazolt a Jánosba. 1. kérdésem: dr. Serfőző Jánosról van szó?
2. Tudjátok a magánrendelőjéhez a telefonszámot? Köszi a segítséget
pkmaci

Sziasztok lányok, anyukák!

Most regisztráltam, igaz már a finish-ben vagyok, de a dokim most került a Jánosba és lenne hozzátok pár kérdésem. 38 hetes vagyok, a pocim is leereszkedett már, állítólag napjaim vannak hátra...
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy érdemes szülésznőt fogadni, ha igen ki az és egyáltalán hogy működik? Az ügyeletes szülésznőt nem zavarja?
Milyenek a szobák, hallottam van alapítványi és hagyományos? A szülőszobától kissé megijedtem, megmondom őszintén, mármint a függönyöstől...nem zavaró, hogy melletted 1 méterre hallod szenvedni, nyögdécselni vagy épp sikítani a másik kismamát??

Pkmacinak: a doki Serfőző László, nem János és a Bajcsin van a magánrendelője. Ha mégis rá gondoltál, szívesen megadom a számát, én már elég régóta hozzá járok, de igazából nem értem miért ment át a Jánosba, előtte a Péterfiben volt. Nem mintha az sokkal jobb lenne, de nekem közelebb is volt meg kissé bababarátabb kórház.

Megköszönök minden infót a Jánosról előre is, bármi legyen az, főként szülésznők, csecsemősök és szobák terén. Illetve abban, hogy nem lehet megúszni a cukros vizet?? Ha magam mellett tartom a babát mindvégig, akkor sem?
imcsi

Kedves Imcsi! Igazad van, nem János (ő kollégám), hanem László, véletlenül felcseréltem. L.sz. küld el a telefonszámait. Ha jól tudom, Bajcsyn átköltözött és van asszisztense is, de nekem csak régi telefonszámok vannak meg az újak nem. A rendelési időpontokat is megköszöném. Szép estét Pkmaci
pkmaci

Sziasztok,

Pinky>
Nem akartalak megbántani a hozzászólásommal. Úgy vettek ki a válaszodból, hogy zokon vetted egy picit. Nem ez volt a célom. Nyilván ha orvosilag indokolt a császár akkor ez a legjobb megoldás. Pusztán arra céloztam, hogy vannak akik indokolatlanul (talán a fájdalom elkerülésének reményében) választják a császárt.

Bálna,
Jövö hét után én is kezdem az NST-t. Amúgy ne akard siettetni a szülést. Elvégre még a 36-37 hét környékén vagy. Ha jól emlékszem. Türelem!
Biztos már nagyon izgatottan várod a babát - de elöbb-utóbb úgyis kibújik! Köszi az infót szülösz. látogatásról. Megpróbálok elmenni - remélhetöleg üres lesz.

Serf.
Én is a dr. Serfözöhöz járok. Most egy bejelentkezös rendszer van. Nem a dokit kell hívni, hanem rendelési napok estéjén(17-19h-ig ha jól emlékszem) egy asszisztenst. A bejelentkezési szám: 06-20-356-6170.

Imcsi én feb. 10-re vagyok kiírva. Ha lesznek Jánosos tapasztalataid lszi írd meg.

Üdv, Bog75
bog75

Helló,

Imcsi,
Az elsö hozzászólásomban én is a kórházról, szülésznökröl stb. érdeklödtem. Hasonló kérdéseim voltak. Vhol dec. közepén. Kaptam rá válaszokat. Olvasd el ha gondolod. Biztosan sok kérdésedre választ kapsz.
Üdv. Bog75
bog75

Pinky
érdekes dolog amit a szülés megindulásáról mondtál, sokat számítanak a lelki dolgok is, de a biológiai talán többet.
Én nagyon vártam már, hogy a kisfiam megszülessen, és lám 13 nappal előbb jött.
De olyan is van, hogy nagyon-nagyon várják mégsem akar előbukkani a gyerkőc.
Egyébként ez a szülés előtti pár hét olyan izgalmas dolog.
Amikor szülőszoba látogatásra jártam a kórházba (Péterfy), mindig arról álmodoztam, hogy mikor nyomhatom már meg a csengőt a szülőszoba mellett, hogy engedjenek be, mert elérkezett a nagy nap.
Persze amikor valóban elérkezett akkor már fogalmam sem volt, hogy hogyan nyomtam meg a csengőt, olyan izgatott voltam.Kép
De például nekem az egész szülés úgy zajlott ahogy elképzeltem, már amit az ember előtte el tud képzelni. Éjszaka legyen, egyedül legyek stb...
Vinnio
vinnio

Szia Imcsi!
Én két éve szültem a Jánosban.Két éjszaka velem volt a lány,kettőn ki vittem a csecsemőosztályra mert nagyon fáradt voltam.
Cukros vizet egyszer sem kapott,még akkor sem amikor nem velem volt.Egy alkalommal adtak neki ott enni,akkor is azt a tejet amit este lefejtem.Egy éjszaka meg amikor nagyon nem fogadta el az üveget akkor kihozta a csecsemős enni.
Az üvegen nem volt cumi,hanem kifelé hajló szája volt,úgy itatták mint a pohárból.

Mondjuk a lányom a kórházban még nagyon kis csendes,baba volt aki szinte végig aludt.Gondolom gyűjtötte az erőt az itthoni balhékra.Ugyanis ahogy hazajöttünk kieresztette a hangját rendesen,naponta többször is,főleg esténként.Kép

Szerencsére itt nem úgy van mint pld.az Uzsokiban(nemrég jártam ott látogatóban)ahol automatikusan minden baba kap egy cumisüveget vízzel,hogy a mamák azt adják nekik inni amig nincs tejük.
dobolyka

Sziasztok!
Valami amiről még nem nagyon volt szó,de ajánlani tudom főleg az első babásoknak.
A csecsmősök szívesen segítenek,ki kérés nélkül,ki kérésre.De ugye egy v.két nővér sokszor kevés hogy egyszerre ott tudjanak mindenhol lenni,ezért érdemes a fürdetésnél bent lenni a csecsemőosztályon.Tudom ez sokaknak természetes,de sok kismama csak beadta a babát aztán ment a dolgára.
Pedig a csecsemős ilyenkor nagyon sok mindent meg tud mutatni a köldök ápolásáról,a fürdetésről(igaz otthon nem csap alatt lötyböljük a babát,kivéve ha nagyon nagy kaki sikeredett,akkor a fenekét elég ott lemosni),és nagyon sok mindent meg lehet beszélni velük,kötetlenül,barátian,sietség nélkül.
dobolyka

Sziasztok!

Most az előkészítőn a cukrosvízről is kialakult egy kisebb vita. Adnak, nem adnak miért adnak... Azt mondják, hogy ugye csak kb a 3. napon indul el a tejci,és addig is táplálni kell vmivel a babát. Nem szabad, hogy lefogyjon! De azt is mondták, hogy a kocsin lesz az ital, és aki akar adhat csak tiszta vizet a babának! Egyébként azt is ajánlották, hogy pohárból próbáljuk etetni a kicsit. Kérdezték sokan, hogy miért nem adják más anyukák tejét: mert nem tudni, hogy más anyukának milyen volt az életmódja...! Volt aki azt mondta, hogy ő se eszik cukrot, a gyereke se fog...megkérdeztem volna, hogy gyümölcsöt eszik-e... Na mindegy, volt egy pár vitás dolog. Én azt gondolom, hogy ez a cukrosvizes balhé, egy bevált dolog, aki meg nem akarja 2napig azt adni, adja a babavizet!

Mit gondoltok a légzésfigyelőről, érdemes venni? Barátnőmnek egy párszor tévesen riasztott, úgyhogy kivágta...

Évi
balna

Pinky! Igen, az ML modszerre gondoltam. // Balna! Inkabb riasszon tevesen 20x, mintsem valami nagy baj legyen azert mert nem volt ami riasszon...
topik

Sziasztok!

Topik! Igen az igaz, csak az emberre frászt, hoz, hogy beriaszt.. Gondolom, hogy az első időszakban mindenki azt nézi, hogy veszi-e a levegőt rendesen a pici.
Pinky! Mi volt a nőgyógyászodnál? Megbeszélted vele a császáros dolgot?

Évi
balna

sziasztok

Balna semmi gond nincs szerintem ezzel a cukros vizzel, mert én álláspontom szerint inkább az kapjon mint egy ahogy irtad kitudja milyen életmodot élö másik anyukáét. Szerintem az hogy max 2 napig ka cukros vizet a szoptatást se befolyásolja, mondom ezt ugy hogy 9 honapja szoptatok és 6 honapig csak szopizott. De ez az én véleményem.
A légzésfigyeöröl meg annyit hogy senki nem fogja neked azt mondani hogy ne vegyél mert az egy felelöség és ha baj történik akkor kié a felelöség.
Nekünk amugy nincs, pont azért mert sok rosszat hallottam rola téves riasztás miatt, és az orvosok is azt mondják nem kell olyan baba alá venni aki jo sullyal született vagy idöben.

Viki
boribaba

Sziasztok!
A légzésfigyelőről annyit,hogy azoknak a babáknak érdemes megvenni akik a kórházban is kaptak mert veszélyeztetteknek találták őket.
A kórházban sem kap minden baba a kocsijába,akiknek semmi gondjuk nincs az alkalmazkodással azok alá nem tesznek.
dobolyka

Sziasztok,

Én légzésfigyelö ügyében mellette szavazok.
Az utcánkban is az egyik kisfiunál volt ilyen probléma. Szerencsére a légzéskimaradás idején éppen az anyukája karjában volt. A szülők ezért tudtak reagálni. Ez a gyerek náluk a 3. Az első kettövel nem volt semmi ilyen probléma. A késöbbi kivizsgáláson elváltozást nem találtak a gyereknél. Szopizik a baba, jo sulyu - nem veszélyeztetett elméletileg.
Az anyuka mesélte nekem a dolgot - első kézböl info tehát.
Engem ez nagyon mellbe vágott. Index bölcsöhalal forumrol nem is beszélve.
Nekem volt az első gyereknél is de nem volt téves riasztás max 1x v. 2x az 1 év alatt.
De szerencsére tényleg elég ritka ez a dolog.

Kismamik - Mi lesz a babátok neve?

Üdv. Bog75
bog75

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?