Kismamik ne is olvassák, amit írok. Életem egyik legrosszabb napja volt a mai.
21. napi vérvételre mentünk. Szerencsére férjem visz mindig, nekem a városba nem szól a jogosítvány.
Így velem lehetett.
Levették a vért, kérem az előző eredményeit....
TSH nem jó....
Úristen, úgy volt, hogy jövő hónapban inszemináció. Annyira készültem.....mentünk a meddőségibe...hát, endokrinológus, ki kell vizsgálni, valószínű gyógyszer, beállítás, gyerektéma elnapolva.
Már ekkor a sírás környékezett, de még tartottam magam ott.
Ahogy kiléptünk az ajtón, patakokban ömlött a könnyem. De 3 percen belül volt.
Ezzel a beutalóval elirányultunk időpontot kérni. Közli a nő, novemberre tud adni.
Közlöm én: akkor nem kérek.
Elkérte a papíromat-már tudom, bár ne tette volna.....
és onnan elindult a kálváriám....
Majd megnézi az asszisztens, mennyire sürgős és meglátja, mit tehet. Várakozás, asszisztens, nézi, kérdezek, mennyire súlyos....
Nem lesz gond...visszament....
Kijön és mondja, hogy csak azért fogad a doktornő soron kívül-bár főleg eeeeez aaaa....... ne tette volna, mert hogy onnan jövök beutalóilag, ahonnan....
Bementem....és ott végighallgattam többek közt a következőket össze-vissza és felváltva és máshogy fogalmazva:
Basedow-kór, autoimmun betegség (amint mondtam, hogy van nekem olyan, egyből ráharapott, hogy akkor ez is az), gondolkozzon el a gyerekvállaláson, nem biztos, hogy jó ötlet, 2 év a gyógyszeres kezelés, addig semmiképp, utána már 35 éves lesz, műtét.....ezeket!
zokogtam úgy, mint akinek mindenét elvették
el is vette, a reményt, hogy valaha anya lehetek
egy perc alatt elvett tőlem mindent!
most is könnyezem....
időpont, papírgyártás: uh, izotópos uh, vérvétel, most menjen, majd jöjjön vissza
Azt sem tudtam, mi van, izotópos?! az mi?!
Mindegy, mentem.
Már tudom....újabb szuri, ahonnan a vért vették, ugyanott egy jódtartalmú (juhé, abból van épp sok, faxa!)
Jó, Zsuzsi, ne legyél rosszul...idegen anyag, tiltakozik a szervezet, fóbiás vagy, parás vagy....de most nem szabad....jól érzed magad, nem ájulsz el....
Meg sem kottyant...néha fájt itt-ott, szinte éreztem, ahogy halad a színes lé, amúgy fogalmam sincs, mert nem nézek oda, ahol tű van és vér és ilyenek.
A vénát nem bírom nézni a saját kezemen sem.
egy óra múlva uh
örömködik két nő, aki ott van és tudták, hogy miket mondott nekem a doktornő, hogy nagyon szép, eeeez nem Basedow
Másik doktornő: mindig ilyen nagyok voltak a szemei?!
Én:
igeeen, családi vonás
(inkább szépnek szokták nevezni....annyit tudok a Basedowról, hogy kidülledt szem az egyik tünete
Hát, ezek kisírtak voltak, legkevésbé sem kidülledtek.
Férjjel közöltem zokogva, hogy nem lehet gyerekünk valószínűleg, egyből rávágta, hogy akkor örökbe fogadunk. Azt hiszem, szeretem.
Aztán pontosítottam, hogy még önostorozzam magam, hogy nekem nem lehet, neked lehet....ő meg mondta, hogy kettőnknek lesz....ez még az izotópos előtt volt.
No, már egy-két mosoly megjelent a szám sarkában, kisütött a nap, épp oda, ahol megbújnak az aktívak...a radioaktívak....
hogy nem B.-kór
Lemegyek újra a hárpiához....
és újra és újra nem tudom, hányszor és hányféleképpen hallgattam végig, hogy mi vár rám
beszéljük meg, műtét, stb., gyerek-ügyet is...
felírt egy gyógyszert, már akkor tudtam, hogy nem váltom ki....ne erőlködj!
Eldöntöttem ott és akkor, hogy ez egy "ember", akinek az a "dolga", hogy a gyógyszeripar faxa termékeivel tönkretegye az embereket.
Jön ám még a fordulat, várjatok!
Szóval kérdezem, emellett lehet babát vállalni?
Nem. Van olyan, ami mellett lehet, de ő konzervatív másokhoz képest, ha véletlenül méééégis sikerül, akkor váltunk arra.
hányós smiley miért nincs?
És hazafelé egész úton azon gondolkodám, mi a megoldás....
és rájöttem.
mindig tökéletes volt a tsh
nézték is már
minden évben vérvétel, mindig jó
ééééés most jön a megoldás
Szedem a Preme.. (nem írom ki, ne legyen reklám) nevű barátcserje kivonatot szünet nélkül már február óta, vagy még előbb.....
gugli a legjobb barátom, mint tudjuk....
beírom Preme.. pajzsmirigy
mit dob ki?!
Mit?!
A pajzsmirigy alulműködésre használatos egyetlen gyógynövény a barátcserje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nekem meg túlműködik!
Kur..élet!
Orvosok....mondtam, hogy ezt is szedem, gyógyszertári készítmény....
Itt a történet vége.
Azért senkinek nem kívánom a napot.
Az érzéseket.
Fáj a lelkem minden része, a szívem, mindenem.
Széttört, belém taposott egy orvos. Egy nő. Egy anya.