Új privát üzeneted érkezett!

LADEEVIT...ABBAN A JÓDTÓL KEZDVE AZ OMEGA 3-ON ÁT A FOLSAVIG MINDEN VAN(MINDEGYIK MÁSIKBÓL VALAMELYIK HIÁNYZIK...TALÁN A MÉREGDRÁGA FEMIBION AMIBEN SZINTÉN MINDEN VAN)

AMÚGY GRATULA :D

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

BAKKER LAPTETŐ..... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Roni!

Gratula...tényleg nagyon-nagyon lány gyanus :wink: :wink: :wink:

Én is mind a 4 terhességnél Elevitet szedtem...nem lett egyik se óriás baba :wink:

Seruzad!

Mostmár bírd ki :wink: Meglátod mekkora öröm és katarzis lesz a szülésnél...bárhogy is legyen :wink:

Mi is megyünk Zamárdiba is a nyáron,majd augusztusban.

Angie!

Drukk neked....biztos hamarosan te is beállsz a sorba!!

Napsugár!

Egyátalán nem törvényszerű hogy gond lesz a kisfiaddal...de valamilyen szinten értehtő is hogy egy kicsit megviseli őket a sok új dolog,a változás...ne állj negatívan a dologhoz...ha lesz is bármi gond meg lehet oldani és meg is fogod oldani....nem katasztrófa :wink:

Panni[/i]

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

roni, nem ismerem, amit Majga írt, de biztos az is jó. Nekem gravidát mondott a doki, így azt szedek. Azt mondta azért ezt, mert ebben van jód, az elevitben meg nincs. Egyébként Dáviddal meg a terhesség végéig elevitet szedtem. :roll: Ő sem lett nagy baba a 3370g-jával. :roll:

panny, köszi! :D Egyenlőre mondogatom neki finoman a tesót is, meg az ovit is, aztán meglátjuk mi lesz. :roll:

Ja, 11-én lesz Dávid mandulaműtétje. :) Apa fekszik be vele. Már most félek egy kicsit. :( Azért ha a végeredményre gondolok, hogy tudni fog rendesen levegőt venni alvás közben, akkor megnyugszom, és tudom, hogy ezen túl kell esni. :)

Lilypie Pregnancy tickers
napsugár08

Sziasztok!

Ideértem.... 8)

Először is Roninak hatalmas gratula, és valóban nagyon csajszi gyanús!!!! :D
Sajna én ezt ennyire egyértelműen nem mondhatom el. Nálunk a 11. és 12. napon volt akció és vagy 12. (ciklus.hu szerint) vagy 13.( LH teszt) vagy 14. napon (szurkálós érzés) lehetett az ovu. Nálunk még nem tudom, mi lesz... :oops: 8) Abban bízom, hogy úgy alakult nálunk is, mint anno Panniéknál.
Én most még csak folsavat szedek, de anno én is elevitet szedtem.
A kápiteszt nekem most lilásabb, a ph=5 képnél látható szín volt eddig. Régen, amikor csak az étkezést néztem, akkor volt magenta színű is. Eddig még nem. De szerintem ez később lesz főleg igaz, amikor már nagyobb lesz a baba. Bár ki tudja...
Én most még a "cici" tesztben bízok, de ugye ez is egyénenként változó... Nem tudom, mikortól kellene elkezdődni sötétedni. Már nem emlékszem a fiúknál hogyan volt...
Napsugár, drukkolok Dávid műtétjéhez, hogy minden a legnagyobb rendben menjen! És tényleg, csak a végeredményre gondolj, hogy utána neki is és neked is sokkal jobb lesz! Már alig van vissza, el sem hinni, és Annát tarthatod a kezedben! Sajnos nálunk is volt egy kis sírás rívás, nem akarok oviba menni a 2. és 3. fiamnál, de aztán póbáltam kompenzálni, hogy amikor a 2 nagy hazajött, akkor próbáltam több időt velük lenni. Sztem mindig a sorban az utolsó esik át újra, hiszen az előzök már átestek egy "trónfosztáson", ők tudják, mivel jár. De a legkisebbek, még kiváltságosok, nekik is át kell esni a tesó érkezésén. Amit Panni is írt, valahol természetes a részükről, és idővel megoldódik, mint minden. :) Vonalzó majd lesz, de most babona van még :oops: 8)
Seruzad, örülök, hogy jól telt a pihenés!!! Én kislányt érzek nálatok, de majd hamarosan megtudod, már neked sincs sok vissza! És ahogy Panni írta, ha eddig kibírtad, akkor ezután se add fel. Ügyes leszel tuti!!! :)

Angie, drukkolok, hogy ne legyen barnázás!!!!! :wink: :wink: :)

Meskete? :)

Andi? Suli? :)

Laura? :)

üdv, babér

Lilypie First Birthday tickers
babérlevél

SZiasztok!

Köszönöm a bátorító sorokat, most már kibírom valahogy, azt hittem a végén könnyebb lesz, de nem nehezebb :)

Én is elevitet szedtem a srácoknál és nekem se lettek nagyok. Most a 12. hétig femibiont szedtem, aztán gravidát, szintén a doki miatt. Adott egy 30-as mintacsomagot, aztán ráálltam, de reggel nem bírtam szedni, mert full hányingert csinál, csak este vacsi után csúszott le.

Majga gyógyszeréről én se hallottam, de ha lesz 4. babám kipróbálom majd, ezt miért nem reklámozzák sehol?

Napsugár: a könyv jó volt, bár inkább érdekes. Relaxált állapotban kapcsolatot lehet létesíteni a babával. Egy csomó anyuka írta, hogy pl. a névválasztásnál a baba jelzett. KÉrdezte tőle, hogy Soma? semmi reakció, Zita? rugdosás, Sári? megint semmi. KÉrte a babát, hogy ismételjék meg úja, és a Zitánál egyértelműen jelzett. (innen tudta, hogy kislány lesz). Egy másik anyuka pedig arról számolt be, hogy amikor a babára úgy gondolt, hogy kislány, akkor az vad kapálózásba kezdett úgy tiltakozott, kikérte magának. Ekkor egyértelműen tudta, hogy kisfia lesz.

Én soha nem relaxáltam, így nem tudom, hogy lehet olyan állapotba kerülni, de azért szoktam mesélni babácskának, hogy van a két bátyja, mennyire várjuk őt, nagyon fogjuk szeretni stb. Marci és Vince is szokott beszélgetni a pocakommal. Ilyenkor kispicúr is reagál, mert finoman mocorog, rugdossa a kezüket, ők meg jókat kacarásznak rajta. Marci közölte, hogy a baba vigyorog és ő majd vigyorinak fogja hívni. Honnan tudnak ilyeneket? Valószínűleg sokkal kifinomultabb a gyerekek leleki antennája.

Nasugár: Szorítok én is a műtét miatt, szerencsére gyerekkorban ez nem olyan "rossz". Nekem 20 évesen vették ki... Az oviba ott lesznek a tesói? Azért az sokat segít, meg látja, hogy ők is járnak, talán nem viseli meg annyira.

Panny: Mi is megyünk még vissza, és augusztus 15-ig megtalálhatóak leszünk. (Kb. 10 napig itthon vagyunk, majd lemegyünk kb. 7-8 napra, aztán hazajövünk a szobanövények, meg a ház miatt, aztán megint megyünk, megint haza, ezt játszuk egész nyáron.) 15-e után már nem kockáztatok. Szóval akár össze is futhatunk :) Mi a Mauro-tól kb. 1 km-re lakunk Siófok irányába, a főúton.

babér, ugye előző nap nem vettél be vitaminokat a tesztelés előtt? Az befolyásolja az eredményt.

Köszi a drukkokat a műtéthez! Reméljük minden rendben lesz! :)

Ilyen lassan még nem vánszorogtak a napok. :? Még mindig van 7 hetem... :shock: 18-án megyek az első nst-re, 26-án meg a 36. heti uh-ra. Már úgy várom! :D

seruzad, benne is van a betegtájékoztatójában, hogy este kell bevenni a gravidát.
"3. Hogyan kell alkalmazni a Gravida filmtablettát?
A Gravida filmtablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
A készítmény szokásos adagja felnőtteknek napi egy db filmtabletta.
A készítményt bőséges folyadékkal, étkezés közben vagy étkezés után, lehetőleg az esti órákban, lefekvés előtt ajánlott bevenni."
Én sem relaxáltam még, de el tudom képzelni azt, amit írtál pl. a névválasztásról. Jó lehet. :D
Ott lesznek a tesók is az oviban. Talán az udvaron találkozni fognak. Bízom benne, hogy ez inkább segíteni fogja, mint hátráltatni. Mármint ne akarjon a tesókhoz menni, mert azt nem fogják megengedni. :roll:
Te hogy bírod a meleget? Nálunk az emeleten 31fok van. Ez már nem embernek való. Csak ventilátorral tudok létezni. :oops:

napsugár08

Napsugár: Látszik, hogy nem olvastam a betegtájékoztatót :). Valahogy az elevit volt bennem, hogy azt reggel szedtem, aztán nem foglalkoztam a papírral. Még jó, hogy magamtól rájöttem :)

A mi ovinkban játszathatnak együtt a tesók az udvaron, csak a csoportba nem lehet átmászkálni. Bár lehet, hogy te is így értetted. Emlékszem amikor Vince kezdett, azért neki megengedték, ha nagyon tesó hiánya volt, hogy átmehetett napközbe is, de szépen leszokott erről, talán az első két héten volt szomorkás, és akkor vagy áthívták a Marcit, vagy ő mehetett át.

Szerencsére a házunk jól szigetelt, 38-as porotherm hs-es téglából van (a hs-es az már eleve extra szigeteléses tégla), ezen van 5 cm rockwool kőzetgyapot (ez kb. 7-10 cm nikecelnek felel meg, csak elvileg egészségesebb) és erre jött a vakolat kb. 1,5-2 cm vastag. Így az alsó részen most mértem 26 fok van, ennél még nem volt több, de sztem ilyen hőségben ez is több lesz. A tetőtér melegebb ott 28 fok van. Nehezen bírom én is, nekem kb. 10 hetem van hátra. Szept. 12-re tippelek én, Szabi 14-ére.

Azt hittem több hét van köztünk, ezek szerint csak 3 hét :)

Most jött rám, hogy pakolgatnék, meg kiságyat rakatnám össze a férjemmel, de nem akarom a hőségben piszkálni, babakocsit lemosnám, a huzatát meg kimosnám... stb. Az a furcsa, hogy a fiúk kisruháinak az előszedésére nem tudom rászánni magam, be vannak dobozolva és jól elrakva... a textilpelusokkal együtt.
seruzad
Solymár

SERUZAD ELMONDOM,MIÉRT NEM REKLÁMOZZÁK...MERT TÚL OLCSÓ AHHOZ KÉPEST,HOGY MILYEN JÓ...
ASSZEM OMEGA CSAK A FEMIBIONBAN VAN EZEN KÍVÜL,DE ANNAK 12 HETESTŐL MEG LEHET NÉZNI AZ ÁRÁT :D
NEKEM A DOKI MONDTA MOST LACKÓVAL,HOGY AZ ELEVIT EZÉRT NEM JÓ,A GRAVIDA AZÉRT NEM JÓ...ÉS MONDTA EZT A LADEEVITET.

ÉS ÉN IS ESTE SZEDTEM LEFEKVÉS ELŐTT,KÜLÖNBEN CSAK BÚVÁRKODOTT :D

MŰTÉTHEZ EZERREL MEGY A DRUKK ÉS MINDENKI MÁSNAK IS...KINEK EZÉRT,KINEK AZÉRT :D

PUSZA :D

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Köszi a tippeket csajok, lehet akkor megint elevitet szedek, végülis nálam bevált. Egyszer rákérdzetem pár hete a gyógyszertárba, hogy mit ajánlanak, és vmi 5000 ft-ért ajánlottak, hogy a legjobb (nevére nem emléxem) mert abban van omega, ja és egészségkártyára nem lehet elszámolni..na köszi

Babér, szerintem Te legalább olyan eséllyel indulsz a kislánynak mint én. 12. nap akció, 14. nap pé, sztem ez pont olyan mint Napsugáré:-)
Bárcsak elég lenne az időzítés, de sztem itt több dolog játszik közre...lásd Judit példáját ahol 5 nap telt el akció és pé között, és mégis kisfiú :shock:

Seruzád, sztem tuti kislányod lesz ! férjed ugye tudja már hogy mi lesz, és sztem nem mosolyogna rajtad ha kisfiú lenne, mert tudja hogy kislányt szeretnél, hmmm??? 8)

Meskete, felhívtam az istenhegyit, és azt mondták nem csinálják meg előbb a chorionbiopsziát mint 12. hét...pedig mindenhol az olvasható hogy 10-12 hét között ajánlják...na mindegy talán a sors akarta így...
roni28

RONI:
NEKED FEMIBION MONDTAK VALÓSZÍNÜLEG.

AMIT ÉN MONDOK,AZ 3000,- ÉS VAN BENNE JÓD,FOLSAV ÉS OMEGA 3 IS!!!!EZT MIND MONDJÁK,HOGY NAGYON JÓT TESZ A BABÓ FEJLŐDÉSÉNEK.

ELEVITBEN NINCS JÓD,AMI ZIHER,HOGY KELL A BÉBINEK...JA ÉS A LADEEVITTŐL SE LESZ LÓBÉBI A GYEREK,LACKÓ 48 CENTI ÉS 3100 GRAMM LETT

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Sziasztok Lányok!

Szívből gratulálok minden babásnak! Roni, Babér igencsak lány-gyanús! Drukk-drukk!

Napsugár, hidd el ilyen korban pikk-pakk felépülnek a gyerekek műtét után, minden rendben lesz meglátod!

Vizsgaidőszakot sikerült befejeznem, azért elég kemény volt egy 1.5 hetes babával vizsgára és szigorlatra készülni... de a lényeg hogy sikerült!
Elég sokat szenvedünk székrekedés/hasfájás kombinációval... próbálunk mindent, egyenlőre minden hatástalan. Nappal órákig fent van és sír, este fürdés után is ugyanez a helyzet... de legalább hajnal 5-nél előbb nem ébred fel és viszonylag kipihent vgyok, mert napközben semmit sem tudok pihenni a nagyokkal is foglalkozni kell.
De minden szuper!
Sajnálom hogy a férjemnek dolgoznia kell és nem lehet itthon velünk. Egyből be lettem dobva a 4gyerekes mélyvízbe, nem igazán így képzeltem... de ránézek a kislányunkra és elolvadok mindig. Olyan jó, hogy ő van nekünk.
A hőséget mindenki nehezen viseli nálunk, tetőtér használhatatlan nálunk is, de a földszinten szuper idő van nappal, ott altatom Lillát is babakocsiban napközben (már amikor alszik és nem üvölt a hasfájástól)...

3+1
laura0606

Roni: Nézd meg a bogyók összehasonlítását valahol, szerintem én kipróbálnám amit Majga ajánl, úgy néz ki ebben tényleg benne van minden. Sajna nekem itt van egy 90-es adag gravida, ami kitart már a végéig. Illetve van két doboz femibion 400 (ez kell a 12. hét után), de ezt a szoptatáshoz tartogattam, mert úgy olvastam, hogy az omega jobban hasznosul a tejben a baba számára. A femibion tényleg egy vagyon volt, én akciósan vettem egy internetes patikából 4200.- ft-ért a 60 szemest, ami kicsit becsapós, mert valójában csak 30 napra elég. 30 a vitamin része és 30 az omega.

Roni, csináltatnál mintavételt mindenképpen, vagy csak rossz vérvétel esetén, mint én?

Szabin nem lehet kiigazodni, már ami a nemet illet, mert mindenen vigyorog. Volt néhány elszólása, de fele-fele arányban, hol a kisfiú hol a kislány javára, így ebből se lehet kiindulni. Nagyon jól csinálja. A múlt héten neveket nézegetett a neten, és egy fiú névnél különösen leragadt, figyeltem és a végén mondtam is neki, hogy most lebukott, mert egy bizonyos kislány néven, ami nekem tetszik csak átsiklott. De kivágta magát ebből a helyzetből is :)

Laura: gratula a vizsgákhoz, nagyon ügyes vagy úgy is, mint 4 gyerekes anyuka!!! Tök jó neked :)

Sziasztok!
Húú de régen voltam, mindenkiért izgulok nagyon!
Nálunk minden pörög! Nincs időm még levegőt venni sem néha!
A legujabb történés az volt,hogy az egy éven át tartó fogorvoshoz járás eredménytelennek bizonyult, a gyökér kezelt fogam letömés után távozni kényszerült! Most nincs egy fogam meg, és 2 hétig így kell élnem! Ez elborzaszt! Utálom! Ebben a kánikulában pedig a fiúkkal sem könnyű bírni, őrületesen meleg van..Még strandra sem lehet menni,mert ott is megüt a guta! Pedig Domán is már nagyon ügyesen úszik! A fiúk mennek táborba mármint a nagyok, és lesz két hét nyugim! Már alig várom! Főzni sem főzök,mert csak melegedik a lakás tőle, szóval marad a virsli, pizzarendelés vagy kása..Ezeket legalább megeszik! Remélem jön a lehülés és kicsit fellélegezhetünk,mert Dománnal is elég nehéz..
Na fel ébredt Domán! Megyek megetetem, és folytatom:)Küldök képeket nektek!
humadene
Jánossomorja

Na szóval az ígért képek!:)
Kalandparkban voltunk a múlt hétvégén, és ott készültek a képek, ott még volt fogam:(
Na meg az utolsó torták amiket sütöttem..Azt hiszem fejlődök!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
humadene
Jánossomorja

Majga, lehet akkor mégis inkább ezt a ladeevitet fogom megvenni!
amúgy tuti nem femibion volt, azt már hallottam, vmi totál más:shock:

Humadane, Domán gyönyörű kisbaba, meg többi kisfiad is!
Azt a tortát Te csináltad??? :shock: nagyon szép!

Laura, nagyon ügyes vagy ez nem semmi!

Csajok, én nagyon nem bízom a kislányban, mindenféle elméleteket gyártok magamban hogy ezért meg azért nem kislány:( Egyszerűen nem tudom elképzelni hogy kislány lesz. pl semmilyen tünetem nincs (cicifeszülésen kívül), nem undorodok, nincs hányingerem, szóval semmi lányos tünet:( pattanások is jönnek rám, sztem ez is fiús tünet :roll:

Meskete vajon hol lehet?

Laura jól emléxem hogy a 3. babónál csináltál tesztet, bocs ha már kérdeztem korábban, szóval az kimutatta hogy kisfiú és az is lett, az melyik teszt volt?
roni28

Andi, gyönyörűek vagytok! Milyen jól nézel ki! MEg nem mondanám, hogy négy gyermeked van! Csak úgy sugárzol! A suli szuper ötlet, én is imádom, hogy más kihívás is van az életemben, plusz picit kimozdulok. Milyen nagy lett Domán!

Roni, igen második és harmadik babánál csináltam tesztet, Intelligender volt a neve, most azt hiszem Boy or Girl a neve, rákeresek a vaterás eladóra, ha gondolod. Ill. legutóbb Amerikából hozattam, ha többet rendelsz olcsóbb.
10. héttől kimutatja, nekem jót mutatott, de olvastam több külföldi fórumot, ahol szídták h nem jó. Férjem is csak mosolygott rajta, hisz 50-50%, hogy bejön amit mutat és ahhoz képest elég drága mulatság. Erre bármilyen ph kimutatására alkalmas eszköz jó lehet. De én újra megvenném, jó volt az a plusz 4 hét, hogy felkészüljek, elfogadjam ami nekem adatott.

Most három itthon lévő gyerkőcből három alszik... de jóóóóó nyugi van! :)

Meskete, hogy vagy? Gondolom mindenki otthon és mozgalmasak a napjaitok...

MAjga, Roni a ladeevit-ről én is csak jókat hallottam.
Tina, hogy vagytok?

3+1
laura0606

Seruzad!

Mi aug.13-16-ig leszünk Zamárdiban...ez már csak egy ráadás nyaralásunk lesz...egy panzió-fagadót néztem ki mert mindenképp olyan kellett ahol OTPSZÉP kártyát elfogadnak.Nem valami nagy szám,de félpanziós ami nekem fontos hogy ne kelljen főzni és úgy néztem hogy közel van a strand.

Nálunk is a tetőtér a gáz...sztem van vagy 30-32 fok tutira...lent azért jobb,olyan 27 fok körül eddig megállt...nálunk is elég jó a szigetelés,a tégla stb...télen is jól szigetel,nem kell hatalmas gázszámlákat fizetnünk,és nyáron is az alsó szinten emberi hőmérsékletű marad.

A srácaim épp a medencében ökörködnek...kenegetem őket ezerrel....de már nem bírták ki hogy ne fürödjeneke...kislányt is kiviszem egy kicsit később...annyira élvezi ő is :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Azta, jó sokat írtatok! :D

Laura, nagyon ügyes vagy! Én nem tudom, bírnám-e a tanulást, vizsgákat 4 pici gyerkőc mellett. 8)

Andi, továbbra is nagyon csini vagy! Domán hatalmasat nőtt, mióta nem "láttuk" !Nagyfiúk is nagyon klasszak!Édesek, ahogyan egyensúlyoznak!
A torták meg egytől egyig fenomenálisak! Én sajna nem vagyok egy bajnok sütő. :oops: :wink:

Roni, én nem meghatározó tesztet nem veszek, mert szerintem az a ph-n alapul. Tök jó rá a kápi, és gondolom minél több hetes terhes vagy, annál pontosabb eredményt ad. A chorionbiopsziát én is néztem. Változó, hol 10. legkorábbi hetet ír, hol 12. hét. Azt írják 10. hét előtt azért kockázatos, mert nagyobb az esély a vetélésre, a későbbiekben koraszülésre illetve a magzati károsodásra. Gondolom, mivel van kockázata a dolognak, így le akarják ők is védeni magukat. Illetve minél kisebb a bébi, annál nehezebben szúrnak, mert akkor még nem látható, kivehető (elhatárolható) annyira minden. De ez csak az én feltételezésem...
Tünetem nekem sincs, néha émelygek, meg zavarnak a szagok. Nekem is lett 1-2 pattanásom, ami edddig nem volt, és megkívántam a fantát, amit eddig nem igazán szerettem. Savanyúságban inkább a céklát kívánom, mint a savanyú uborkát. Húst is kevésbé... Jaj meg nagyon viszket már most a bőröm a pocimon. Állítólag a lányokkal sokkal rosszabbul vannak az anyukák, de én a 3. fiammal sokkal vacakabbul voltam, szinte hánytam a 16. hétig, meg a 2. fiammal, ott csak a szagokra, meg nem tudtam főzni.... Erről írtam korábban, lehet, hogy akkor már telítődhettt a szervezetem a sok hormontól, most azért több év telt el. A mellem sem nőtt még akkorát, a fiúknál ilyenkor már majd egy számot nőtt, most csak az udvar lett nagyobb.

Napsugár, vitamint nem vettem be, mert ezt már írtátok korábban Szerencsével, hogy arra figyelni kell, ne módosítsa az eredményt. Magenta színű akkor volt, amikor este vettem be a kálciumot.
Neked kezdetektől rózsaszín volt a kápi teszted?
Most hogy közeledsz a szüléshez, barnul vagy színeződik a mellbimbód esetleg?

Nekem sajna az a 14. nap annyira nem tuti :oops: :?

Meskete biztos elfoglalt, de várunk ám nagyon!!

Seruzad, ez a névválasztás érdekes lehetett. De én is arra tippelek, amit Napsugár írt, hogy kislány és azért viselkedik a párod úgy. Már nincs sok, kitartás!!!! Érdekes ez a pocakmozgás, válasz is. Nálunk is a tesók tök jól kommunikáltak a benti babával. Pl az 1. fiam születés után tök jól meg tudta vigasztalni a 2. fiamat, mert már annyira felismrte a hangját. Vagy amikor a 3. fiam volt pocaklakó, ő is mindig valahogyan reagált a bátyusoknak.

Jaj hívnak, mennem kell 8)

üdv, babér

babérlevél

Sziasztok!

Andi: Csatlakozom az előttem írókhoz, nagyon szép Domán, jó nagyot nőtt, és te is nagyon jól nézel ki :). Azt a cápa tortát hogy csináltad, az nagyon pazar, már cukrászi extra alkotás. Én tavaly csináltam Vincének süni tortát, de az elég egyszerű volt, csak a piskótát formára daraboltam, bekentem mogyorós krémmel, és csoki forgácsokból lettek a tüskék, a szeme pedig két csokis mazsola volt, meg az orra is.

Babér, Roni: nekem most a harmadiknál pont az ellenkezője volt, mint nektek ill. a korábbi babáimnál. Én pattanásos voltam és elmúlt, szerencsére a szülés után nem jöttek vissza, de most, hogy újra terhes lettem akkor lett (mondjuk ezt ti is írtátok). Szóval nálam a fiúknál lett szép a bőröm :). A mellem korábban nem nőtt jelentősem (sajnos 70A méretről), most viszont két kosár méretet, baromira élvezem, ekkora utoljára akkor volt, mikor tele volt tejjel. Jó lenne, ha ez a méret megmaradna. Korábban nem barnult be, ugyan most se. Hányinger nálam fokozatosan volt, elsőnél semmi, másodiknál kicsi, most nagyon szenvedtem. A hasam alakja olyan mint eddig volt, előre nő, hegyes, szóval fiús forma, mintha egy dinnyével sétálnék (úgy is érzem) :). Talán a srácok lejebb voltak, ez a baba feljebb van, és szerintem befordult, mert a bordáimat csiklandozza.

Még egy érdekesség, amit olvastam. Ti erről hallottatok valamit? Szóval a fogantatáskor az őssejtekből kiválnak az apa bizonyos sejtjei, főleg az immunrendszert karbantartó fehérvérsejtek és ezek az anya csontvelőjébe vándorolnak, ezáltal az anya immunrendszere felkészül, hogy a babát ne idegennek kezelje. Ez még oké, de állítólag bizonyos genetikai cuccok is beépülnek az apából. Én Marcinál viccelődtem, hogy "Szabi biztos átadtad a génjeidet nekem is, mert tök jó barna vagyok nyáron..." Fehér bőrű vagyok alapjáraton, de terhesen sokkal barnább, a férjem meg képes extra barnára is lebarnulni.
Ti észrevettetek valami hasonlót, hogy pl. valami külső tulajdonság megjelent rajtatok, ami apára jellemző?

Nálam a lányos terhesség annyiban különbözött a fiústól, hogy nagyon pattanásos lettem, mint egy kiskamasz, jelentősen nőtt a mellem (fiúknál nem!) és nem voltam rosszul.
A hasam mindenki szerint fiús volt, még az utolsó hónapban is megpróbáltak meggyőzni a falusi nénik, hogy márpedig én fiút várok! :)

3+1
laura0606

Ahogy olvasom amiket írtatok lányos ill,fiús terhességnél, kiderül hogy azért valahogyan más a terhesség ha olyan neműt vársz amilyennel még nem voltál terhes, na jó hülyén fogalmaztam.
Nekem eddig pont olyan mint az előző kettő, semmi különbség, bár még nem rég vagyok babás :lol:
Anyukám azt mondta neki is mindkettő egyforma volt, semmi különbség, kivéve a pocak forma, az tesómnál (fiú) hegyes volt, nálam kerek, gömbölyű, hátulról is látszott hogy terhes.

Seruzád, érdekes amit írsz, velem annyi történt hogy második kisfiam születése után hullámos lett a hajam, de csak alul. Férjemnek hullámos haja van, szóval lehet van benne vmi :roll:

Laura, mi lehet a különbség az intelligender és a gendermaker (Napsugár ajánlotta, neki az jött be) között? tudja ezt vki? mert olyat is olvastam a neten hogy a kettő különbözőt mutatott :shock:

Lehet hogy tényleg elég a kápi teszt, már ha tényleg van alapja...

Babér, bocs ha ilyen kis buta vagyok, de a magenta az milyen színű?? 8) :oops:
Én úgy tudom a lila kislány, a piros kisfiú. Nem tudom mire lehet következtetni ha nem ennyire egyértelmű a szín :roll:
roni28

seruzad, nálunk is többször megengedik, hogy az udvaron együtt
játszanak, csak utána ne akarjon a nagyok csoportjába menni, mert azt nem fogják megengedni. :roll:
Én aug. 21-re vagyok kiírva. Az én vágyam a 14-e. Azt tervezem,
hogy aug. 10-e körül elkezdek nagytakarítani (ablakmosással),
hátha közelebb hoz a babához. :D
Én már túl vagyok a babaruhák mosásán, vasalásán, és már a kórházi cucc nagy része is megvan. Szivacs hiányzik a pelenkázóra, meg egy apróság, amit még nagyon szeretnék, hogy lecseréljem a sötétkék baldahin szettet valami lányosra. Minimum a fejvédőt kéne lecserélni. :)

Laura, gratulálok a vizsgáidhoz!:D Egy pici babával, meg főleg nehéz lehetett. Le a kalappal!:lol:
Hasfájásra nálunk Dávidnál a gripe water jött be. Persze minden baba más, és mindenkinél más jön be, de érdemes ezt is kipróbálni. Egyébként ez még a jobbik eset, hogy nappal sír. :roll: Krisztián nappal sírt, éjjel ordított.:cry: Az én férjem is csak pár napot lesz itthon. Én is gyorsan a mélyvízbe kerülök.:shock:

humadene, annyira jó, hogy jelentkeztél! :lol: Olyan jó látni titeket. :D Nagyon szépek vagytok! És azok a tortacsodák... :shock: Nagyon sajnálom, hogy nem a szomszédunkban laktok! :(

roni, aki segített megrendelni a tesztemet, ő megcsinálta az intelligender tesztet és a gendermakert is. A gendermaker nyert. (Kislányt várt.) Én régebben azt olvastam, hogy az intelligender többször mutat tévesen fiút lány baba esetén is. Nála is ez volt.
Nekem a hasam most is olyan, mint a fiúknál volt. Pattanásos csak az első fiammal voltam, de vele annyira, hogy cikinek tartottam pátos fölsőt felvenni, mert a hátam fölső része is televolt. :oops: Ami nagy különbség volt, az a kb. 17. hétig tartó délutáni/esti rosszullétek. A fiúkkal nem volt ilyen. :roll:
Magenta szín: https://www.google.hu/search?q=magenta+ ... 24&bih=643

babér, Legtöbbször ilyen volt, bár volt 2 kék is, meg volt, hogy inkább rózsaszín volt. Azért biztos szerepet játszik az étkezés is. Pl. ha sok gyümölcsöt eszel, más lesz reggel a teszt, mintha előútte nem ettél volna gyümit. :roll:
Kép Ez a kép 8+3-nál készült.
Nem barnult be, még rózsaszínes. Sötétedett ugyan, de nem a barna felé. :)

napsugár08

Sziasztok!

Roni, a magenta a lila és a rózsaszín között van, talán a ciklámen színéhez tudnám hasonlítani, vagy ha emlékszel még rá, suliban, amikor csináltuk a kálium permanganátos kísérletet :oops: 8) . Szóval a színe alapján az is savas, egy erősebb savas közeg, mint a lilás. Én anno azért néztem (miután Napsugár felvetette itt), hogy azzal nézzem/tem, helyesen étkezek-e ph-ilag. :oops: 8)
Szerintem a kápi teszt nem lehet rossz, ha valóban betartjuk az utasításokat, ahogyan Szerencse meg Napsugár is írta.

Seruzad, nálunk is volt több dolog. Az egyik pl az első fiamnál, olyan technikai zseni lettem, meg tök jól meg tudtam oldani számítógépes kérdéseket, mint előtte soha. Én is mondtam a páromnak. Bárkinek gondja volt a cégnél, engem hívott, hogy segítsek. De szülés után visszaálltam a standard módra. :wink: És lehet, hogy azon a nyáron azért nem is égtem meg én sem annyira a napon. Nálunk is én érzékeny, fehér bőrű vagyok, apa meg csokibarna. Első fiúnk apa jó, barna bőrét örökölte, a másik kettő meg az én fehérségemet. Ja meg tök jól tudtam az irányokat. Alapból meg kell rázzam a jobb kezemet, hogy tudjam, arra van a jobbra. Első fiamnál ebben is profi voltam. A másik kettőnél is voltak dologk, de már nem emlékszem annyira. Szóval lehet benne valami. :wink:
70 A ,akkor te vékony lehetsz. Én az első fiam születése előtt hordtam 75A, aztán lett belőle 80-85 B, C terhesség, szoptatás stb... Most megmaradt még a 80 B méret.

Szerintem a pocak nagyban alkati kérdés.De majd ha nagyobb lesz, megírom, nálam hogyan alakult.
Nálam annyi pattanás még nem jött elő,már ez a 3-5 is furcsa volt... Most inkább mindig olyan nyúzott arcom van, ha a tükörbe nézek. :roll: :oops: Bár ez sok mindentől lehet.

Eddig tartott a szünetem 8)

üdv, babér

babérlevél

Napsugár, pont egyszerre írtunk. Na nekem is valami hasonló volt a színe. És igen, amikor dinnyét ettem, akkor volt ph=7, azaz semleges, alapból mindig a savas felé mozdul el a mérő. ( 6.7-7)
A mellb.m nekem is még rózsaszín, de néha, talán estefelé barnul, de nem barnásabb, hanem rózsaszínesebb. ( Férjem csak nevet rajtam, mondta mióta ismer /15 év/ nem látott ennyit mustrálni magam. :oops: 8) De most még ez ad erőt. és köszi az infókat. Nah most már tényleg mennem kell.

üdv, babér

babérlevél

SZiasztok!

Laura: egyformák a tüneteink, és a hasunk alakja is, akkor reménykedhetek :). Jó, hogy írtad, olyan boldog lettem....

Kíváncsiságból csak megcsináltam a kápi tesztet. Az eredeti színe, inkább kék volt, mint lila, jó sötétkék. A vizelettől pedig egyértelmű lila lett, de nem magenta mint a tiétek, hanem mint egy sötét orgonalila. Az utolsó vérvételes papíromon a ph 7. De babérral ellentétben inkább a lugos felé mozdul. Igaz már olyan vagyok, mint egy nyúl vagy kecske, mert nem tudok semmit se enni, csak zöldséget, gyümölcsöt meg frissen sült húst. Nagyon fent van a baba és nagyon nyomja a gyomrom. Nem is híztam 5 hete semmit. Szóval szerintem ezért lugos inkább a vizeletem, semmi savasító cucc, pedig ennék pizzát, lángost stb. csak megfekszi a gyomrom, meg ég tőlük nagyon.

Babér: sajnos nem vagyok olyan sovány, csak a felsőtestem, a karom vékony, de combra hízok és fenékre, az a tipikus körtealak. Egyébként már 10 kiló többletnél tartok és még van vissza 10 hét, de elmondhatom, hogy eddig ennél a terhességnél híztam a legkevesebbet. Marcinál 34 kilót, Vincénél 25 kilót, a mostani végét saccolom úgy 14-16 kilóra. Az a szerencsém, hogy szoptatásnál leolvadnak rólam a zsírok. Vincusnál heti 1 kilót fogytam, pedig ettem mint a gép, hogy legyen tejem, igaz volt is jó sok.

Még annyi eszembe jutott, hogy a kápi tesztre egyelőre nem adok, mert egyrészt már jó előre haladott állapotban vagyok, a másik meg a fentartásom, hogy ez a dolog a kajától függ és nem a babától. De ha tényleg valami csoda folytán kislányom lesz, akkor megkapja a kápi teszt a feltétlen bizalmamat :)

Úgy emlékszem már volt téma, de azért megkérdem, titeket nem tartanak az ismerősök flúgosnak, azért mert 3-4 gyereket is bevállaltatok? Ahol lakunk ott jól érzem magam, mert sok a nagycsaládos, de pl. a szűk rokonsággal kapcsolatban már furák az érzéseim. Se a mi családunkban nincs olyan, hogy 3, sőt 4 gyereke lenne egy családnak, se a férjemében. Néha az jár a fejemben, hogy mit gondolnak rólunk....
Szerencsére a szüleink nagyon boldogok az újabb unoka miatt, és nem is mondják, hogy...........Andi szokott eszembe jutni, hogy az anyukája ellenezte a többedik babát.

Napsugár,köszi most már tudom milyen a magenta szín :lol:

Babér, milyen utasításokat is kell betartani a kápi teszt előtt? nem szabad vitamint bevenni és még van vmi? ja és 8. héttől mutat jót ugye? bár ha jól emléxem Napsugár már kb. 5. héten megcsinálta :D
sztem hétvégén én is megcsinálom :lol:

Egyébként a kápi teszt meg a gendermaker is azon alapulhat hogy savas v. lúgos a vizelet?
gendermakert hányadik héttől lehet megcsinálni?
roni28

Hűha, mennyit írtatok! :lol: :lol: :lol:
Most csak beugrottam, de holnap remélem lesz időm visszaolvasni mindent!

Még nincs barnázás! :roll:
De inkább nem bízok benne....
7-ére nem várom, 5-én holnap csinálnátok tesztet a helyemben?
A peteéréstől csak 11 nap fog eltelni! ??

Kép
KépKép

Daisypath Wedding tickers
angie28

angie, nekem a 10. dpo-n lett most pozitív második pisiből. Emlékszem Máténál és Dávidnál a nem várt napján délután már nagyon erős pozitív volt a teszt. Szóval hajrá! :wink:

roni, gyógyszert sem szabad. Pl. fájdalomcsillapító, ilyesmi. Én már többször arra is figyeltem, hogy ne egyek egész nap csak gyümit meg zöldséget, hanem szépen arányosan, hogy ne menjen el a teszt semmilyen irányban. :D

seruzad, anno én is így voltam a kápiteszt helyességével, hogy ha tényleg bejön, én leszek a kápi nagykövet! :wink:

babér, roni, hányadik hétnél is jártok most?

napsugár08

Sziasztok!

Mennyi minden történt, sajnos nem sok időm van netezni.
Kornél már mászik ezerrel, mindenhol feláll, egy perc nyugtom nincs. Majd küldök én is képeket.
Andi! nagyon édesek a fiúk, Domán nagyon szép baba!

Mindenkinek drukkolok, talán ez az év lányosabb jegy! Egy ismerős azt mondta hogy asztrológiával lehet a legjobban meghatározni...
Nézzétek meg hogy peteéréskor milyen jegyben állt a hold.

A sogórnőm Szlovák és igértem hogy a vérvételt megkérdezi. Kicsit késve, mert külföldön dolgoznak, de volt orvosnál és már nem csinálnak ilyet, de ajánlott egy oldalt az orvosa , hogy ezt használják helyette:
http://www.imperialvitamins.sk/9-testy

Megyek mert a nagyok még fennt vannak, majd jelentkezem.
Napsugár hogy eltelt az idő? Hihetetlen mindjárt lesz egy pici lányod, nagyon örülök. Nagyon drukkolok mindenkinek!
hju

Napsugár, drukkolok , hogy rendben legyen a műtét!
Jó lesz utána!
Ovi témától én is félek.
Danikám október 25-én lesz 3 éves, akkor kezdi.
Sajnos ő is olyan makacs, mint Beni volt a pelus témában.
Okos, érti, érzi mikor kell neki, ha nincs rajta pelus nem pisil be, csak az a baj, hogy visszatartja. Az meg nem túl jó, mert a szomszéd kislány ugyan ezt csinálta és kórházban kötött ki, mert fertőzést kapott.
Fogalmam sincs hogy győzzem meg. Minden nap beszélünk róla, odáig eljutottunk, hogy nincs rajta pelus, de mikor már rosszul érzi magát a visszatartás miatt kap egyet, belepisil és levesszük.
Azt mondja nekem dacosan, hogy akkor sem pisilek bilibe, wc-be.
Nekem most ez teszi ki a napjaimat.

Seruzad, nagyon ügyes vagy, most már tényleg bírd ki! :wink:

Laura, gratulálok hogy befejezted a vizsgákat!
Most már "pihenhetsz"! :lol:
Úgy látom sokan lakunk tetőteres házban, mi szintén ezzel küzdünk.
Nappal fel sem megyünk az emeletre.
Hiába jó szigetelt , több nap kánikula után kúszik egyre feljebb a hőmérséklet, tegnap estére volt a legtöbb, 30,5 . Lent 27.

Kicsit más, de tetőtér téma:
Lehet fura kérdés, de ti nem szoktatok hallani a tetőtéri szobákban a gipszkarton mögül kaparászó hangokat?
Szerintünk tuti egér juthatott oda fel, de hogyan, azt nem tudjuk elképzelni.
Minden évben hallottuk eddig, de jellemzően csak ősszel, amikor már kezd hideg lenni és húzódnak befelé a dögök.
Belegondolni is szörnyű.
Bocsi, ezt muszáj volt megkérdeznem. :oops: :oops:

Roni, az Istenhegyin csak a biopsziát nem csinálják meg 12. hét előtt? És a kombinált tesztet?
Én azt tervezem, hogy egyszer majd ott csináltatom meg, mert azt hallottam, hogy ott, akinek uh és vérvétel alapján azt mondják, hogy rendben van és nem kell a chorion, az úgy is van! Olyan profik!
Ezt a kombináltat mikor lehet leghamarabb?

Andi, nagyon csinos vagy, Domán egy kis vasgyúró! Nagyon édes!
A torták mesések!
Főzni én sem főzök. :lol: Tegnap bevállaltam egy pörköltöt, de azután azt mondtam, még egyszer ebben a melegben soha!!

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Hú, mennyit írtatok! Lehetetlen mindenre válaszolni, úgyhogy én is drukkolok és izgulok mindenkiért, mindenkivel és üdvözlök minden régi és új topictagot.
Nálunk itt volt Anyukám és az Öcsém (18 éves). Úgyhogy egy hétig nagyüzem volt itthon, kicsit belekóstolhattam a 4 gyerekes létbe, még, ha a Tesóm nem is kicsi gyerek, de gyakorlatilag még ugyanúgy kajáltatni, szórakoztatni (bár kicsit másként mint a kicsiket, a Férjemmel autóversenyre mentek ilyesmi), de szétdobálja a ruháit, bejön sáros lábbal medencézés után stb. Jó fej, imádom, de azért alig ültem le egy hét alatt, elhihetitek! Anyukám sem nagy segítség ilyenkor. Ő is inkább nyaralni jön hozzánk, nem igazán azért, hogy egy kicsit eljátsszon az unokákkal. Van ilyen. Én már megszoktam. Régebben rosszul esett, de most már elfogadtam, ilyen és kész.

Roni! Gratulálok! :D Az időzítés tökéletes! Drukkolok, hogy az eredménye is az legyen! :D
A chorionbiopszia témában: Igen, ezt én is hallottam, hogy nem igazán akarják levenni hamarabb, mert nem biztos, hogy elegendő magzati minta lesz a levett cuccban. És mivel elég kockázatos vizsgálat, így biztosra mennek. Ez igaz az amniora is. Nekem pl. van olyan ismerősöm, akinek 16 hetesen amniocentézise volt, megjött az eredmény, hogy egészséges női XX kromoszómák, aztán szüléskor meg néztek nagyot, mert előbújt egy tökéletesen egészséges kisfiú. Azt mondták, hogy valószínű az anyai kromoszómák lettek megvizsgálva, nem volt elég minta a magzatvízben. Csak azt nem értem, aki ezzel foglalkozik a laborban hogy bakizhat ekkorát? És mi van, ha pont egy beteg babánál nézik el. na mindegy...Úgyhogy az egyik ok, ami miatt nem szertetik hamarabb levenni, mert nem biztos, hogy elegendő értékelhető magzati szövetrész lesz a mintában.
Szóval én emiatt írtam, hogy talán “ki kell könyörögni” Pl, hogy külföldön élsz és csakis ezen a héten tudsz hazajönni és halaszthatatlanul vissza kell utazz, így később nem lehet megcsinálni, de neked kell ez az eredmény. Vagy valami hasonló. Feltéve, ha valóban eltökélte az ember, hogy elvetetni, ha nem a kívánt nemű. De ez utóbbiról változatlanul az a véleményem, hogy csak emiatt nagyon nehéz megtenni és örökre bánni fogja aki megteszi. Én még így is elgondolkodok időnként rajta, hogy jól döntöttem-e, pedig azóta már nem egy hasonló előtörténettel találkoztam a munkahelyemen előforduló gyerekek között.

Babér! Szerintem Neked is tuti a kislány!!!! Minden stimmelős, ph-k, cici, Jónás, Hold, szerintem az időzítés is, úgyhogy nem kérdés!!!!!

Laura! Te nagyon ügyes vagy! Gratulálok a vizsgákhoz! Én még így 3 gyerekkel sem merek semmi nagyobb lélegzetű iskolába belevágni, pedig ősztől muszáj lesz.

Napsugár! Drukkolok a mandulaműtét miatt Dávidnak! A testvérféltékenységben meg igazat adok a többieknek, mindig a legkisebbet érinti a legérzékenyebben. De a mi gyerekpszichológusunk mindig azt mondta, hogy kellenek ezek a lelki vívódások egy gyereknek, mert ezzel is tanul, szocializálódik és egészében véve előrébb viszi őt magát, az emberekhez való viszonyát stb Szóval, még, ha rövid távon úgy is tűnik kitoltunk szegény gyerekkel, hosszú távon csak nyerhet vele.

Humadene! Nagyon szép Domán! Bár a Férjedet nem láttuk még képen, de így azt mondom ez a gyerek tiszta anyja! És valóban, Te is jól nézel ki! Szerencsés alkat vagy, hogy ilyen hamar visszanyered az alakodat. Én évekig szenvedek vele.
A torták.... csodásak!!! Te a cukrászsuli előtt is sütögettél, ugye? Mert régebben is mintha mutattál volna saját készítésű tortát. Akkor valóban Neked való ez a szakma!

Angie! Teszteltél? Kíváncsi vagyok a vizsgálatok eredményére. Most még valamit hallottam a progeszteronnal kapcsolatban, hogy a cukor megvonása is segít némiképp a hormonok helyrebillentésében. Gondolom itt a “rossz” szénhidrátokról van szó, mint fehér cukor, liszt.... Érdekes lehet....

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!
Meskete boldog névnapot kívánok!
de jó, hogy jöttél. Akkor Te sem unatkoztál! És hogy tetszett a négy gyerekesség? Én hiszek abban, hogynl mindennek oka van. Ne emészd magad a múlton téged igazol minden egyes fejlesztendô beteg gyermek, aki nálad megfordul.

Néha én is furán érzem magam mikor pl sétálunk 6-an... nem megszokott a 4 gyermek felénk.ill csak a segélyért szülô családoknál.
Anyósék 7-en testvérek, de ô az ország másik végében lakik. ô nagyon boldog volt hogy legalább mi több gyermeket vállaltunk. Az én szüleim engem féltettek csak.

Gipszkarton falban nálunk nincs kaparászás. Lehet érdemes lenne rágcsálóírtót kihívni.... teszteltél Angie?

Andi neked tudnak még újat mondani a cukrász suliban?

3+1
laura0606

Sziasztok!
Olyan jó ide jönni,hozzátok!
Hát nem nyertem vissza az alakom, mert 6kiló van még rajtam,és valahogy nem akar lemenni sehogy sem!
Utálom a tavalyi ruháimat! De majd ha már nem szopizik Domán akkor lemegy...
AMikor Domán megszületett én is furán éreztem magam, és most is néznek rám amikor meglátnak 4 gyerekkel, de ez olyan jó!

Igen tudnak újat mondani, mégpedig az élelmiszer órákon, mert a tévhitek bennem is bennem voltak, amiket valami okos (Schobert Norbi)és egyáltalán nem úgy vannak a dolgok ahogy ő leírja, ja persze nem minden de egyes részei...És a diabetikus cukrászat az egyik szakom, mert azt én felvettem hozzá, mert a mai világba szerintem ez fontos, és egyre több a lisztérzékeny ember is, vagy a tejre tojásra érzékeny ember,és hát nekik is van születés napjuk! Szóval okosodok, és jól érzem magam!Ma Thomasos tortát kell csinálnom, még ilyet sem csináltam, remélem jó lesz!

Ki merre megy nyaralni?Én félek a 4 gyerekes nyaralástól, de apa kinem hagyná... :oops:
humadene
Jánossomorja

Sziasztok!
Csináltam tegnap reggel, de negatív.
Gondoltam, hogy az lesz, csak fura volt, hogy nincs barna.
Azóta se.

Meskete, én is kívánok Boldog Névnapot!

Ez a kaparászás nem állandó.
Évente egyszer halljuk, Inkább ősszel, de most nyáron is.

Kép
KépKép

angie28

Meskete,
Nekem az istenhegyin azt mondták azért nem veszik le előbb, mert akkor elég nagy a vetélés kockázata, ezért nem firtattam a dolgot tovább.
Szerintem mindenképpen jó lett volna ha megcsinálják a 10. héten és kiderül a neme, én legalábbis eldöntöttem hogy végigcsinálom addig a pontig, hogy megtudom a nemét és dönthetek róla. Valahogy úgy érzem, könnyebb lett volna úgy feldolgozni ha kisfiú, hogy én szeretném és akarom, mint esetleg majd később, ha az x. héten kiderül..

Angie, szorítok még van remény!
roni28

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi köszöntéseket! :D :D

Laura! Teljesen rendben volt így a négy fickóval! Régebben egyébként már nézték a gyerekemnek az Öcsémet, mert egyszer elvittük nyaralni magunkkal, akkor volt 12 éves. Már megvolt Boti és Csongi. Így volt akkor már "3 fiunk" azon a nyaraláson és folyton dicsérgették is őket, hogy milyen szép szál 3 fiam van! Talán ez már akkor is a sors előjele volt, már, ami engem illet, már akkor is 3 fiús anyukának néztem ki. Hát, most is elnéztem a bandát, ahogy szép sorban ültek a kanapén mind a négyen..... :D

Ami a téli történet miatti lelkiismeret furdalásomat illeti, szerintem ez soha nem szűnik meg. Úgyis ott marad a "de mi lett volna ha..."

Angie! Nálunk egy macska oldotta meg a problémát.
:D

Roni! Én maximálisan megértelek. Ezt gondoltam én is, szinte kétségbeesetten kerestem a lehetőségeket. De nem tudnám még egyszer megtenni, ha még 3 fiam foganna meg, akkor sem.....

Andi! Mi szokásosan a Balatonra megyünk. A szomszéd családdal együtt, így 6 gyerekkel vonulunk folyamatosan. Ebből 5 fiú!!!! Jól mutatunk!

:D :D :D

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Csajok, a kápi tesztnél, ha reggel nem tudom megcsinálni, de eltenném a pisit, szerintetek du-ig hol tároljam? hűtőben? vagy addig nem lesz gond?
Számít hogy mekkora káposztát főzöl meg? kb. kg-os jó?

köszi
roni28

Seruzad!

nagycsalád:én is észreveszem hogy attrakcióként hatunk az emberekre ha 4 gyerekkel vonulunk az utcán :wink: ...de sztem is ez olyan jó....szoktam figyelni hogy mutogatnak néha az emberek,van hogy tényleg jó szándékkal mert tetszenek nekik a gyerkőcök és én meg olyan büszke vok rájuk :wink:

Andi!

Mi Zsóry fürdőre megyünk egy hetet és Balatonra 5 napot.Már gyakorlott 4 gyerekes nyaralók vagyunk :wink: :wink: A fél házat visszük itthonról :wink:...a strandra lemenetel a szállásról felér egy kihívással :wink: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!
Segítsetek nekem, olyan tanácstalan vagyok.

Az van, hogy most nem volt barnázás :roll: , tegnap azt gondoltam, hogy megjött, tisztán piros színe volt, de csak kicsi.
ez volt délelőtt.
Azóta eltelt 1 nap és az ég világon semmi nincs. :roll:
Most nem tudom, hogy akkor a tegnapi volt az első nap?
Azért fontos, mert ugye a ciklus 3. napján vérvétel, és nem tudom eldönteni, hogy akkor most megjött vagy nem?
Ha igen, holnap lenne a 3. nap, mennem kellene a vérvételre, de ha mégse tegnap az 1. nap, akkor téves lesz az eredmény?
Olyan bonyolult ez nekem.

Meskete, ti hogy engedtetek fel oda macskát?
Nekünk a tetőtéri szobákból nincs feljárat a gipszkarton lapok fölé!
Nem is értjük, hogy kerülhet oda fel bármi.
Mindegy, most nem halljuk, az éven eddig 2x hallottunk valamit.

Jó nyaralást mindenkinek!

Kép
KépKép

angie28

roni, szerintem a hűtőbe kellene tenni, ha csak délután tudod használni, na de frissen? :roll: Ez nekem magas. Nem tudom mi lenne a jó.... Hátha a többiek. Ha melegen beraknád, az nem tudom, hogy mennyire lenne jó... :roll:
Vehetsz kilós kápit, de csak keveset főzz meg belőle. Azt nem lehet a hűtőben tárolni napokig (a kifőtt levet), mert elveszíti az indikátor képességét. Azt frissen jó felhasználni, vagyis nem jó, ha egy liter lé lesz belőle, mert kb. 1-1,5 dl-t használsz fel a reggeli tesztnél. Szóval a kilós kápi több tesztre lesz jó. :lol:

angie, nem tudod felhívni a dokit? Ez egy nagyon jó kérdés... Ha azóta nem volt semmi, akkor tuti az az első nap? Ezt én sem tudom. :( Tényleg jó lenne a dokit megkérdezni, mert a vérvétel miatt tényleg fontos! :roll:
Sajnálom, hogy ilyen nehezen megy a pelus dolog. :( Remélem ebben a melegben azért rájön, hogy kényelmetlen és jobb a bili. :roll:
Nálunk is van gipszkarton az emeleten, de hangok még nem voltak. Ha egér, még az is érthető, mert azok bárhová be tudnak költözni. :(

Buktuk a műtétet Dáviddal. :cry: Elkapott valami vírusfertőzést, amitől tele van a szája meg a nyelve hólyagokkal. (Nagyon rég nem volt beteg, most, hogy készülünk a műtétre, persze hogy az lett.) Hőemelkedése van mellette és nagyon fáj neki. :cry: :cry: :cry: Két napja nem alszik éjszaka, többször felkel és sír. :cry: Aug. 6-tól lesz újra dr. néni, aki kivenné, de nem biztos, hogy a férjecském meg tudja oldani az augusztust. Tartalékolnia kell a szabikat a babára, illetve akkor mennek a többiek is szabira, vagyis nem mehet el. :?

napsugár08

ANGIE ÉN TESZTELNÉK ELŐBB ÉS CSAK AZTÁN AGYALNÉK A VÉRVÉTELEN...(HA MÉG SZÜKSÉG LENNE RÁ :lol: :lol: :lol: )

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Majga volt teszt, negatív.
Pont ma reggel csináltam, mert gondoltam rá, esetleg terhesség.
De nem.
Dokit nem tudok felhívni, mobil száma nincs meg, a rendelőben meg holnap este lesz, az már késő.
Azóta sincs menszesz.
Érti a fene ezt.
Szerintem nem a tegnapi volt az első nap.

Húú, Napsugár, ez pech.
Szegénykének gyógyulást kívánok.
Remélem megoldódik valahogy.

Roni, pisihez nem értek.
Egyszer én is kérdeztem ezt a terhes teszthez eltehetem-e a reggeli pisit, de biztosra senki nem tudja.

Kép
KépKép

angie28

A TERHES TESZTHEZ EL LEHET TENNI HŰTŐBE AZTÁN MEG KELL VÁRNI,HOGY SZOBA HŐMÉRSÉKLETŰ LEGYEN...A KÁPIHOZ NEM ÉRTEK :(

ANGIE ATTÓL,HOGY EZ NEGATÍV,LEHET BABA BÁR HA JÓL ÉRTEM KICSÚSZOL A VIZSGÁLATBÓL,HA NEM JÖSSZ RÁ,HOGY EZ MOST ELSŐ NAP-E....

NA MINDEGYIS EZEN FILÓZNI,SENKISE TUDJA MI LEHET EZ,DE SZURKOLOK,HOGY MINDEN FRANKÓN ALAKULJON!!!!!

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Hahó!

Angie! Én nem vetném el az ötletet, hogy mégis baba van. Voltatok együtt a középidő után is védekezés nélkül? Azt még nem mutatná ki a teszt. Különösen, hogy írtad is, te pont így véreztél Daninál, hogy egy napig, aztán semmi.
De egy vérvételen semmi nem múlik. Én azt az egy napot venném első napnak, a piros, az piros, ha egy nap, akkor is.
A másik gondolatom, hogy nincs neked véletlenül méhszájsebed? Mikor nézett doki utoljára? Te írtad a múltkor is, ugye, hogy volt valami ilyesmi előzőleg is? Nekem egy méhszájseb okozott vérzést, mikor egy kicsit felsértettük szex közben.

Macska: Nekünk csak a sima padláson kaparásztak az egerek, a tetőnk könnyűszerkezetes, a szobákban gipszkarton a mennyezet és nálunk is azt rágcsálták. A cica szépen összevadászta őket. Most valószínű a meleg miatt menekülnek, ősszel meg a közelgő tél miatt szoktak. Az a baj, ha mérget tesztek fel valahogy, attól még a tetemük ott marad és lehet bűzlene idővel. Olyan kis padlásfeljárat sincsnen, ami nem létrás, csak a plafonon egy lehajtható lyuk? Mert ott befér a macska, ha van. De akkor tényleg egy igazi vadászó cica kell, nem egy jóllakott benti macsek, hogy tényleg fogdosson.

Napsugár! Sajnálom, hogy csúszik a műtét! Valahogy csak sikerül megoldani. Mit is írtál, bent is kell aludnia Dávidnak? Mert valójában csak az a gáz, ha éjjel is ott kell maradni. Nálunk Csongi sérvműtétjekor reggel vitte Apa, este hozta. Ráadásul itt Vácon szombaton műtöttek, így még csak szabijába sem került.

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Meskete, most amikor voltam nődokinál, mondta, hogy olyan szép a méhszájam, mintha nem is szültem volna még.
Nem is, mert császár volt.
Tehát ezt kizárta.
Igen, Danival megjött 1-1,5 napig és mégis ott volt.
:lol:
A 18. nap volt pozitív az lh teszt, azután csak a 27.napon volt élesbe akció. Nem tudom.
A vérvételről annyira nem csúszok le, mert most nézem a 3.-5. napig kell levetetni. Ha esetleg hétvége lenne közben, azért van így megadva.
Bízom benne, hogy ma vagy holnap rájövök, melyik az első nap, mert ha nem, akkor viszont lecsúszok.

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Most csak gyorsan Angie-nak írnám, hogy még bármi lehet, ahogy a csajok is írták. Barátnőm is pont így lett terhes. Nem igazán jött meg neki, terhességi teszt negatív volt neki még 1 hét után is, így elment dokihoz, vérvétel, és a vérvétel kimutatta a babát. Mondta a doki neki, valószínű volt egy extra peteérése, és ebből foganhatott a bébi.
A másik, Napsugár belinkelt egy oldalt korábban, amikor én az Lh tesztet jóstesztként használtam, hogy sok esetben mutat téves eredményt. Azon az oldalon klasszul le van írva, hogy miért. A ciklus végefelé újra termelődni kezd az LH hormon, mert a női szervezet fékészül a következő ciklusra. Szóval lehet, hogy a 27. napon esetleg történt valami... :D Én nagyon drukkolok, szorítok Nektek!! (Próbálj rákeresni, sajna nekem most nincs időm)

Napsugár, sajnálom, hogy így alakult, de remélem, sikerül valami megoldást kitalálni!!! :)

A barnázásban is lehet valami,amit Meskete írt. Nekem is sokáig még volt barnázásom a 3. fiam születése után. Akkoriban, hogy sokat voltam otthon több időm volt kenyeret sütni..., több édeset ettem cukorral.... Aztán, ahogyan elkezdtem dolgozni, kevesebb idő jutott a pepecselésre, kenyérsütőgetésre, és átálltam az édesítőszerre, aztán néha eljutottam tornázni, és már csak minden 3. ciklusban volt barnázás, aztán lett félév, és elmaradt..

bocsánat, ismételten mennem kell.

Angie drukk!!!!!

Roni, én abszolút megértelek 8)

üdv, babér

babérlevél

meskete, ott kell aludnia egy éjszakát. Igazából ezt a részét nem is bánom az esetleges műtét utáni történések miatt. A lényeg, hogy meg tudjuk oldani valahogy. :roll: Le is beszéltem már az aug. 9-ét következő próbálkozásra! :roll: Necces nekem, mert akkor már a 38+2-nél fogok járni, de remélem Anna vár egy kicsit. :) Eddig úgy gondoltam akkor már jöhetne, de most változott a program. :lol: Bár apának nem tetszett a 9-e, mert mennek a kollégák szabira, de csak lesz valahogy. :roll:

angie, annyira sajnálom, hogy pont egy babaprojekt előtt lett ez. :( Jöhetett volna utána is...vagy egyáltalán nem. :roll:

napsugár08

Köszike mindenkinek a hozzászólást, drukkolást!

Babér, bíztató, hogy van ilyen is, mint a barátnőd esete. :lol:
Én cukrot nagyon ritkán eszek, kávéba édesítő, sütikbe Xilitet teszek (amikor van) vagy folyékony édesítőt, lisztet sem túl sokat.
Akkor fél remény még van bennem.

Napsugár, nem semmi lesz már több mint 38 hetesen végigcsinálni a műtétet. Hátha kibírja addig, drukkolok!

Tegnap elindult a vérzés, de azt sem mondanám mennyiségnek.
Mondjuk több, mint az azelőtti napon.
A tegnapot veszem első napnak, akkor is benne vagyok a 3-5 napban. Szerda vérvétel. :lol: Végre!!!

Kép
KépKép

angie28

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?