Sziasztok!
Hú, mennyit írtatok! Lehetetlen mindenre válaszolni, úgyhogy én is drukkolok és izgulok mindenkiért, mindenkivel és üdvözlök minden régi és új topictagot.
Nálunk itt volt Anyukám és az Öcsém (18 éves). Úgyhogy egy hétig nagyüzem volt itthon, kicsit belekóstolhattam a 4 gyerekes létbe, még, ha a Tesóm nem is kicsi gyerek, de gyakorlatilag még ugyanúgy kajáltatni, szórakoztatni (bár kicsit másként mint a kicsiket, a Férjemmel autóversenyre mentek ilyesmi), de szétdobálja a ruháit, bejön sáros lábbal medencézés után stb. Jó fej, imádom, de azért alig ültem le egy hét alatt, elhihetitek! Anyukám sem nagy segítség ilyenkor. Ő is inkább nyaralni jön hozzánk, nem igazán azért, hogy egy kicsit eljátsszon az unokákkal. Van ilyen. Én már megszoktam. Régebben rosszul esett, de most már elfogadtam, ilyen és kész.
Roni! Gratulálok!
Az időzítés tökéletes! Drukkolok, hogy az eredménye is az legyen!
A chorionbiopszia témában: Igen, ezt én is hallottam, hogy nem igazán akarják levenni hamarabb, mert nem biztos, hogy elegendő magzati minta lesz a levett cuccban. És mivel elég kockázatos vizsgálat, így biztosra mennek. Ez igaz az amniora is. Nekem pl. van olyan ismerősöm, akinek 16 hetesen amniocentézise volt, megjött az eredmény, hogy egészséges női XX kromoszómák, aztán szüléskor meg néztek nagyot, mert előbújt egy tökéletesen egészséges kisfiú. Azt mondták, hogy valószínű az anyai kromoszómák lettek megvizsgálva, nem volt elég minta a magzatvízben. Csak azt nem értem, aki ezzel foglalkozik a laborban hogy bakizhat ekkorát? És mi van, ha pont egy beteg babánál nézik el. na mindegy...Úgyhogy az egyik ok, ami miatt nem szertetik hamarabb levenni, mert nem biztos, hogy elegendő értékelhető magzati szövetrész lesz a mintában.
Szóval én emiatt írtam, hogy talán “ki kell könyörögni” Pl, hogy külföldön élsz és csakis ezen a héten tudsz hazajönni és halaszthatatlanul vissza kell utazz, így később nem lehet megcsinálni, de neked kell ez az eredmény. Vagy valami hasonló. Feltéve, ha valóban eltökélte az ember, hogy elvetetni, ha nem a kívánt nemű. De ez utóbbiról változatlanul az a véleményem, hogy csak emiatt nagyon nehéz megtenni és örökre bánni fogja aki megteszi. Én még így is elgondolkodok időnként rajta, hogy jól döntöttem-e, pedig azóta már nem egy hasonló előtörténettel találkoztam a munkahelyemen előforduló gyerekek között.
Babér! Szerintem Neked is tuti a kislány!!!! Minden stimmelős, ph-k, cici, Jónás, Hold, szerintem az időzítés is, úgyhogy nem kérdés!!!!!
Laura! Te nagyon ügyes vagy! Gratulálok a vizsgákhoz! Én még így 3 gyerekkel sem merek semmi nagyobb lélegzetű iskolába belevágni, pedig ősztől muszáj lesz.
Napsugár! Drukkolok a mandulaműtét miatt Dávidnak! A testvérféltékenységben meg igazat adok a többieknek, mindig a legkisebbet érinti a legérzékenyebben. De a mi gyerekpszichológusunk mindig azt mondta, hogy kellenek ezek a lelki vívódások egy gyereknek, mert ezzel is tanul, szocializálódik és egészében véve előrébb viszi őt magát, az emberekhez való viszonyát stb Szóval, még, ha rövid távon úgy is tűnik kitoltunk szegény gyerekkel, hosszú távon csak nyerhet vele.
Humadene! Nagyon szép Domán! Bár a Férjedet nem láttuk még képen, de így azt mondom ez a gyerek tiszta anyja! És valóban, Te is jól nézel ki! Szerencsés alkat vagy, hogy ilyen hamar visszanyered az alakodat. Én évekig szenvedek vele.
A torták.... csodásak!!! Te a cukrászsuli előtt is sütögettél, ugye? Mert régebben is mintha mutattál volna saját készítésű tortát. Akkor valóban Neked való ez a szakma!
Angie! Teszteltél? Kíváncsi vagyok a vizsgálatok eredményére. Most még valamit hallottam a progeszteronnal kapcsolatban, hogy a cukor megvonása is segít némiképp a hormonok helyrebillentésében. Gondolom itt a “rossz” szénhidrátokról van szó, mint fehér cukor, liszt.... Érdekes lehet....