Bozza, a megneb6-ot több barátnőmnek javasolta a dokija amikor mondták a babás terveiket. Felkészíti a méhedet a beágyazódáshoz, gondolom a görcsoldó hatását kihasználva. Amúgy is hasznát veszem, mert nagyon feszkó vagyok mostanság!
Wigyorka, ígéretes a hőd, csak ne essen le!
Ryenn, de jó, hogy így helyreállt a ciklusod! Szupi!
Jajj Sopron, szép város! Mi is szerettünk volna Bécsbe is menni, de ez most elmarad. Sopronban nagyon szép a belváros, Lővérek. Mi szeretünk kirándulni és arra ott a Károly kilátó, a Sörházdombi-kilátó . Van bobpálya!
Mi megyünk a környékre is pl. Fertő-tó, Fertőd, Nagycenk... Még én is várok környékbeli, ill. Soproni látnivalókat! Bozza, ötlet??
Velem semmi jó nem történt mostanság....
Nézegettem ma a hőgörbémet és arra jutottam, hogy ebben a hónapban sincs ovum. Olvasgattam neten már sokat az inzulinrezisztenciáról és a PCOS-ról, most ráakadtam erre az oldalra:
http://www.pco-szindroma.hu/index2.html
Na itt szépen összeszedik a tüneteket. Azt nem tudom vannak-e cisztáim, majd ha megyek dokihoz uh-n megnéz, de az összes többi tünet megvan. Legutóbbi labor eredményemnél is magas volt a húgysav, ami köszvényre utal, magas volt a cukrom, koleszterinem, zsíros a böröm, hajam, egyre jobban szörösödök, minden évben lassan de biztosan hízok valamennyit. 18éves koromban 48kg voltam, ma meg már 78-80
(158 cm vagyok) és az a durva hogy nem zabálok többet, söt. . . Fogyóztam már sokat, max5kg ment le, de akor se koplalással próbálkoztam. Ciklusom összezavarodott, pém nincs. És amin nagyon meglepödtem az az, hogy nyak hátsó részén nekem is barnás, érdes a böröm, nem tudok vele mit kezdeni, de nem is nagyon foglalkoztam vele csak bosszantott. Na és a durva hangulat ingadozásaimról, depikről nem is beszéltem még, jó persze az mástól is kialakulhat, mivel annyira "szuper" a munkahelyem. Azt hiszem az IRs diétát elkezdem, mozgás eddig is volt, de most intenzivebben csinálom majd. Dokihoz meg uhra ciklus elején elmegyek. Kérek hormonvizsgálatot is. Tudom, hogy nem a világ, de nagyon szarul esett ez a felismerés. Sok erőt kell gyűjtenem, hogy legyen energiám a teljes életmódváltáshoz és ne csak fogyókúra, diéta szintjén iktassak ki ételeket az életemből, hanem végleg. Jah és azt is olvastam, hogy ez az anyagcsere-zavar örökletes, ma voltunk otthon és megkérdeztem anyutól, hogy vele mi újság volt annak idején, mert azt tudtam, hogy ő meg lánykorában még a 40kg-ot is nehezen érte el. Hát ő is anyagcsere zavaros volt, a mensije is kimaradozott 4-5 hónapra is, emésztése se volt az igazi, szőrösödött...stb. Szuper akkor ezt szépen örököltem, csak én épp hízok emelett. Anya mondta, hogy amióta engem szült utána már rendeződtek a hormonjai, de persze neki másfajta anyagcsere zavara volt mint nekem. Kérdeztem, hogy mikor kezdtek el velem próbálkozni, hát viszonylag hamar 5 hónap alatt összejöttem!
Konkrétan nem mondtam anyának, hogy mi is próbálkozunk és már a 6. hónapja semmi,csak annyit hogy ez a betegség meddővé is tehet, ha nincs kezelve. NA mindegy, nekilátok a diétának, testmozgásnak és mensi után megyek dokihoz, valamikor júni végén - júli elején.
Párocskám is megdöbbent,hogy a tünetek alapján hogy rám lehet ismerni, de biztosított, hogy ő mindenben mellettem áll és segít mindenben. Akár diétázik is velem, mondjuk neki sem ártana a fogyás!