Új privát üzeneted érkezett!

Mné: Igaza van Nyuszikának, nem csak babás dolgokról lehet itt írni. Semmiképpen ne tünj el, rettenetesen hiányoznál.

Cicamica: Akkor már nincs sok hátra a kezdésig. Kitartás, az idő nagyon gyorsan repül.

Tuncimunci: Az a 3 hét szörnyű! Én az első két lombiknál 10-12 napokra teszteltem, clearblue tesztet használtam. Az harmadiknál kivártam a 19. napot. A mai napig sem tudom, hogyan bírtam ki odáig. :D Itt már csak valami vizeletbe merítős tesztet vettem. Ennek sajnos nem tudom a nevét. Vigyázz kint ebben a melegben.

Mi ma apával voltunk a femibion baba-mama road show-n. Fantasztikus élmény volt! Rengeteg hasznos információt megtudtunk. Aki teheti és van kedve menjen majd el a következőre, ha jól tudom valamikor novemberben lesz.

Zafír
Lilypie Premature Baby tickers
zafir100

Sziasztok!

Itt vagyok én is, mindig olvaslak Titeket, nem bírom abbahagyni, hisz Függő lettem! :) Ahogy Barika jól meg is fogalmazta, és létre is hozott egy Függők csoportot a fészbúkon!

Csak azért nem írok, mert nagyon nincsen miről, de természetesen csendben drukkolok Mindenkinek!

Zafir kérdezted, hogy mikor indulunk, hát a lelet gyűjtés időszaka van, aztán valamikor nyáron, szerintem. Ahogy itt olvasgatlak Benneteket, nem is olyan rossz nyáron indulni, mivel nincsenek sokan!

Kagyló ne félj jó egyedül punkciósnak lenni! Egyrészt biztos nem kerülsz azokra a kényelmetlen szék-ágyakra, amik közvetlenül a kórterem bejárata mellett vannak. (nekem volt szerencsém punkció után azon feküdni). Másrészt tudsz nyugodtan pihenni az altatás után. Én voltam egyedül is, és másfél órát aludtam. Míg amikor sokan voltunk 10 percet, mert a többiek végig dumáltak, és felkeltem rá! :)

Mné: örülök, hogy jöttél! És én is csak azt tudom mondani, amit a többiek, hogy itt nem csak a babákról beszélnek. Engem is érdekelne, hogy milyen kint. Mit fog dolgozni kint az urad, egyáltalán hogy jutott ehhez a munkához! Te mit fogsz dolgozni, és ilyenek! Én sajnos nem tudok menni a találkára (még Krisztonak nem is mondtam :oops: ) de örülök, hogy végül Te ott tudsz lenni!

Tuncimunci: Üdvözöllek a csapatban! Én is a Róbert Károlyból kerültem ide D-hez! :) Nekem a Nyéki Boldizsár volt ott a dokim!
Nagyon drukkolok Egyetlenkéhez! Bízz benne, és magadban is! Edd a husit, idd a vizet, és pihenj, és minden rendben lesz! :)

Bocsánat ha valakit kihagytam!

Jó éjt Mindenkinek!

zsuzsi

Lilypie First Birthday tickers
kvzsuzsi
Fót

Szép jó reggelt mindenkinek!

Igen, teljesen igazatok van abban, hogy nem csak gyerekekről, babákról és terhességről lehet itt beszélni, ugyanakkor nehéz volt sajnos még olvasni is róla. Ne haragudjatok meg érte kérlek, de azt hiszem (sőt egészen biztos) úrrá lett rajtam az irigység, és nem tudtam veletek együtt örülni, hiszen egy év leforgása alatt ha a sok dokinak igaza v, akkor 4 embriót vesztettem el. Tudom, arra kell gondolni, hogy legalább sikerült, és majd lesz egy / kettő olyan pöttömke, aki velük is marad, és legalább megvan rá a remény, ugyanakkor én már nem tudtam ennek örülni, és bízni, csak arra tudtam gondolni, hogy most Zafírral és Erával lennék nagyjából egy idős terhes. Na, de ennek vége, és ismét tudok a jóra koncentrálni, és nem csak a negatív gondolatok cikáznak a fejemben.

Kvzsuzszi: A férjem asztalosként dolgozott itthon, mint egyéni vállalkozó, és kint Hannoverben is ilyen állást kapott. Lassan 1,5 hónapja kint dolgozik, és nagyon szereti csinálni. Nagyon fárasztó, viszont van értelme sokat dolgozni. Ott kint abból, amit keres, bőven meg lehet élni, még akár úgy is, ha én nem dolgozom. :-)
A lakással bajban vagyunk egyenlőre. A kutyát sok helyen nem engedik. Ha Zsepi nem lenne velünk már régen megtaláltuk volna az optimális otthonunkat, és sajnos (amit nagyon bánok már) el is gondolkodtunk azon, hogy keresünk neki másik szerető gazdit. Aztán szépen lassan rájöttünk / -tem, hogy nincs az a pénz, amiért megválnék tőle, így addig keresünk, amíg mindannyian nem tudunk kimenni. A mostani elképzelésünk, hogy július 1-vel költözünk, addig van ideje a férjemnek kint keresgélni, de sajnos kint nagyon válogatósak a bérbeadók is. Egy lakásra cca 10 érdeklődő van, és a tulaj dönti el, hogy kinek adja ki. Na de bízunk a szerencsében, és reméljük, hogy találunk valami szép (vagy legalábbis elfogadható) lakást.
Sajnálom, hogy nem tudsz jönni a találkára, nagyon szerettelek volna megismerni Téged is. :(

Te most hogy állsz a diétával? Mikor kell visszamenned a dokinőhöz? Voltál azóta terheléses vérvételen? A lelet beszerzéshez sok kitartást, és mihamarabbi babásodást kívánok neked!

Pusza

Mné
mné

Szia Zsuzsi!
Nekem is Nyéky volt az orvosom. Te hányszor voltál ott lombikon?? Miért jöttél el??
Jó hosszú a lelet gyűjtögetéses időszak, de aztán olyan gyorsan történnek az események :)
Jó, ha nincsenek olyan sokan, már a végén, múlthéten tök jó volt, alig sorakoztak hozzá...
Én sem bírtam aludni a ounkció után, pedig ketten voltunk a szobában délelőtt, aztán jöttek transzferre hárman, persze akkor akartam aludni, de nem tudtam, úgyhogy amikor a váróban voltam már, a gyógyszereket megbeszélni, akkor tiszta kótyagos voltam :lol:
Amúgy pozitív pédaként, aki Velem volt, 42 éves, 2 petesejtje lett, úgy látták, aztán 1 ben volt petesejt és képzeljétek, megtermékenyült nekik, másnap kapta vissza ő is és már 5 sejtes volt Nekik!!!!Remélem sikeres lesz Neki is a vége :lol: de jó ilyeneket hallani :lol: :lol:
meddig pihentetek???mikor mentetek vissza dolgozni????kocsit vezetni???1 hét elég???vagy nem???
tuncimunci
Szolnok

Mné: Hát ezen én is sokat gondolkoztam, hogy mi a jobb, vagy rosszabb? Az ha valaki még sosem tesztelt "kétcsikosat" (4 év házasság, 5 inszem, és 2 lombik után) vagy az ha már legalább teszteltél, de sajnos nem maradt veletek! Nem tudom! De az biztos, hogy mindenkinek a maga baja a legnagyobb! :) Én is sokszor vagyok irigy, illetve ez nem is irigység szerintem, tök természetes, hogy ilyenek érzünk! Ha azt érzem, hogy valakinek sikerül, bennem is előjön egy irigység szerű érzés, de ez szerintem nem tisztán az! Csak ilyenkor felerősödik a vágy, hogy nekem is kell!!!
De persze, ha valami olyat olvasok, hogy valakinél baj van, akkor meg együtt aggódok vele! Ebből gondolom, hogy ez nem irigység!! :wink:

Megértem, hogy Zsepit nem akarod másnak odaadni! Hidd el, ha ilyen helyzet lenne, én is vinném magammal Fernandot, na meg Cicát is! Pedig Fercsi 46 kg!! Nem kiskutya! :)
Drukkolok, hogy találjatok magatoknak jó kis lakást, aztán ha minden rendben lesz, fog jönni az a baba megint! Bizz benne! :)
Nekem most fog lejárni a 4 hónap az előző terheléses után, június elején megyek újra! Remélem minden rendben lesz. Vagyis gondolom, hogy javult az eredmény, végül is fogytam 7 kg-ot azóta, csak jobb lehet! :wink:

Tuncimuci: én nem voltam lombikon ott, mert nem tudtuk volna fizetni, azt már akkor is tudtuk, hogy nem ott lesznek a lombikok, amikor elkezdtük az inszemeket. 4 inszemet csináltam végig, és akkor átjöttem D-hez! Én már a második inszem után csalódott voltam, és tudtam, hogy a többi sem fog sikerülni! :) Ezért jöttünk el! Amúgy szerintem kedvesek voltak, nekem csak annyi bajom volt, hogy fizetős volt a lombik. Ha nem az, akkor lehet ott maradunk!
Mit mondott D? Kaptál ovitrelle-t?
Nekem mindig azt mondta, hogy tulképpen mindent lehet csinálni, csak ne erőltessem meg magam. A kocsizás meg olyan, hogy ha nem nagyon rázós utakon mész, akkor lehet menni nyugodtan. A vezetést inkább kerüld az első 3 hétben, vezessen más! :wink:
Vigyázz magadra! :D

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

Szia Zsuzsi!

Itt szerintem komolyabb a kivizsgálás, másabb sokkal, ott is kedvesek voltak,a maguk módján, jó azért van kivétel, aztán annyit kellett mindig várni, hogy reggel az ultrahang volt, hogy 10kor volt, volt, hogy 12ig ott ültem az üres váróban, mert kajált éppen a doki, meg ilyenek...csak ott inkább én mentem vizsgálatokra, amiket hallottam, hogy kellenének máshol és úgy lett meg egy csomó lelet, ami nagyon fontos lett volna előtte is, de ha kérdeztem sose mondta, hogy jó lenne, ha megcsináltatnám, meghogy minek az...aztán kiderült, hogy trombózisra hajlamos vagyok, akkor menjen végig a szuri az ellen, meg ilyenek, itt meg D. mindent kérdezett, vittem is a leleteket...más...nem kaptam utána már ovitralle-t, nem tudom, ki kap amúgy transzfer után??A Róbertba kaptam utána mindig...itt nem..a golyszik mennek 3x2 meg a szokásos gyógyszerek...
Köszi, hogy írtál!!! :D :lol: Szép napot 8)
tuncimunci
Szolnok

Tuncimunci: nekem is csak a második lombik utána adott ovitrelle-t
az elsőnél nem kaptam!
Végül is szerintem mindegy, hogy hol sikerül össze az a gyerek! :D a lényeg, az hogy sikerüljön már! :lol:

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

Szia Tüncimünci,
Fura ez a dolog hogy hány hét pihenés kell. Nekem a biológus azt mondta hogy a megtermékenyülés utáni 6. napon van a beágyazódás normális esetben, de azt is olvastam hogy ez a 6-12 nap közöttig tart. Én mondtam D-nek a transzfer után most hogy 3 hétig feküdni fogok, azt mondta hogy az nem jó mert leáll az anyagcsere. Felvázolt egy napi programot, reggeli készítés utána séta, bevásárlás (mondjuk ott cipelni kell többnyire szóval szerintem az nem nyerő) utána ebédfőzés alvás utána vacsorakészítés. Azt mondta ha még marad energiám menjek fel hozzájuk és tépjek ki napi egy szál füvet a Klinika hátsó kertjéből (épp kinézett az ablakon.) :) A könyvben (Várva Várt Babák) viszont azt olvastam az interjúkban, hogy kb. mindegyik feküdt a napi 24 órából 20-at de legfőképpen nem idegesítette fel magát semmin, és ezt anno D tanácsára. Szóval nincs erre tuti javaslat. Az biztos hogy az első hét pihenés számít a legtöbbet. Ismerek olyat aki 3 nappal a beültetés után elment futni, mert félt a kilóktól, hát nem tudom hogy ő mennyire gondolta át, hogy igy nem ad esélyt a babáknak beágyazódni egyáltalán.
Mondjuk ezt bírom D-nál hogy ad esélyt idősebbeknek is (lásd akit írtál 42 éves), nem úgy mint a Kaáli aki igenis elhajt 40 felett hogy ne rontsd a statisztikájukat. Bocs mindenkitől aki Kaaális , de sajnos ezt hallottam többektöl is, meg átéltem is sajnos.

@Zafír, megírod nekem is priviben hogy mi a pangás oka a D klinikán ?
Köszi és szép napot mindenkinek,
Amaryllis

"Aki küzd, veszíthet. Aki nem küzd, már vesztett is." Bertolt Brecht
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

amaryllis921: azért vagyunk most itt kevesebben, mert Bari6 létrehozott egy zárt topikot a fészbúkon, és ott egy kicsit nagyobba mozgás. lehet ezért nincsenek most itt! :)
De ha van fészbúkos profilod, akkor írd meg nekem priviben, és felveszlek a csoportba, ha gondolod! :)

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

Szia Zsuzsi,

Köszönöm az ajánlatot, elküldöm neked privátban. De én a D-nál lévő pangásra gondoltam, mert mintha Zafír erre írt volna, lehet félreértettem valamit.

Amaryllis

amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Ez engem is érdekelne, hogy mi a pangás oka...
Csak nincs valami gond?
Engem is érdekelne priviben, vagy ha nem akarod, akkor legalább valami infot, ami itt is megosztható...
plonsk
Budapest

Sziasztok

Amaryllis,Plonsk
Szerintem valamit félre értettetek!Mivel én kaptam a privit tudom miről volt szó.
:(
Zsuzsi
Jaj,de jó, végre mné-vel itt vagytok.Azt a fészbókót meg kellene szüntetni. :wink: Nem félek a punkciótól,csak egyedül nem szeretek lenni.Ha gondolkozok az már régen rossz. :roll:
Mné
Egy picivel többet nem mesélhetnél? :oops: Engem nagyon is érdekel mi van veletek.

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

kagyló: gyere Te is a fészbúkra! :wink:

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

Tüncimúnci,

Én most kaptam Ovitrelle-t, 3-at is amelyet meghatározott napokon kell szúrni (1/3 adag) Bár fogalmam sincs miért kell megint, a nagy izgalomban hogy transzfer van, elfelejtettem D. Apánkat megkérdezni. Kapott már valaki ilyet ET után ?

A.

amaryllis921
Budapest XIV. kerület

amaryllis: az ovitrelle nemcsak a tüszőrepesztést segíti elő, hanem a megtapadást is.
Gondolom úgy mondta D, hogy ha már nagyon feszít, akkor a 3-at nem kell beadni, mert akkor elvileg megtapadt! :)

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

harmadikat :)

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

Szia Zsuzsi,

köszi a gyors választ. Hát nekem már a 2-ikra is ezt mondta D, és mivel nem éreztem feszítést, én beadtam a 2-t is. A feszítésből lehet érezni a megtapadást ? Hát én voltam már terhes, jó helyen is tapadt, de nem feszített semmi. Valami olyasmit mondott hogyha feszít az a stimu jele és akkor ne. De lehet félreértettem.

A.

amaryllis921
Budapest XIV. kerület

nekem anno ezt mondta, hogy ha már nagyon feszít, akkor ne adjam be a se a másodikat, se a harmadikat :)
én nem éreztem feszítést, mondjuk se hiperstimus nem voltam, se nem tapadt meg! :(

de hátha mások mást mondanak! :)

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

Köszi az infót Zsuzsi. Hát a második után nagyon feszített aznap este, szóval én semmiképp nem adom be a 3-at. Hogy most mitől hogy mi feszít mi nem, nem tudom. Én csak 2 hét múlva tudok neked mit mondani a megtapadásra vonatkozóan. Stimus én sem voltam.

Szép napot,

A.

amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Tuncimunci, drukk az egyetlenkének. Beszélj hozzá, és tuti jó lesz minden.

Nyuszicicáról annyit talán elárulhatok, hogy tegnap sajna bementek a kórházba hiperstimus jelekkel és benn is maradt. Elvileg nincs nagyobb gond mint beültetéskor, de kapott infúziót és már jobban van. D visszahívta még tegnap éjjel, és adta az utasításokat. Mindennap jelentkeznie kell, de Ő ezt jó jelnek veszi.:-)
Drukkoljatok neki!!!

amaryllis921: neked is drukkolok a babókhoz nagyon.
Én szinte végig pihentem a 3 hetet, kis sétákkal fűszerezve. De nekem nagyon fájt az alhasam, volt, hogy alig tudtam hazavontatni magam.

KépKép
momelcsi

Momelcsi, köszönöm, ahogy látom nálad két kis tündér feszített neked odabenn, szóval volt miért :)
Köszi a híreket NyusziCicáról, azért jó hogy kórházban van felügyelet alatt, én nagyon szorítok neki...meg jó hogy a D. ennyire figyel rá is....

szép estét, A.
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Zsuzsi
Köszönöm :wink: De nincs arra időm,hogy a fészen lógjak.Csak az üzeneteket nézem meg.De itt is lehet beszélgetni.Vagy csinálhatunk egy zárt fórumot is.Ha jól tudom itt is van. :wink:

Szerdára meg lesz az eredmény amit ma apánknál csináltattam. Következő mensinél meg kezdünk. :roll: Még ezt is el felejtettem meg írni. :oops:
Amaryllis
Én is azt tudom az ovitrelléről amit zsuszi írt.Sikerülni fog! :wink:

kagyló

kagyló: mit csináltattál ma D-nél? jujj de izgi! nemsokára kezdtek! :) és ez most mi lesz? ez is inszem?

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

KÖSZI AZ INFÓT NYUSZICICÁRÓL, DRUKKOLOK ÉRTÜK!!!TÉNYLEG MILYEN RENDES D DOKI!
KÁR, HOGY ÉN AKKOR NEM KAPTAM MEG AZ OVITRALL-T,HA SEGÍTENE A MEGTAPADÁSBAN...
AKKOR FIGYELEK A 6.NAPTÓL NAGYON VESZEK E ÉSZRE VALAMIT...ÁLLANDÓAN ÉHES VAGYOK...PARADICSOM FÜGGŐSÉGBE IS KEVEREDTEM, ESZEK EGY CSOMÓT BELŐLE, ANNYIRA AZ KELLETT...
KAGYLÓ! JÓ, HOGY KEZDTEK LASSAN...INSZEM LESZ VAGY LOMBIK?
JÓ LEHET AZ INSZEM...BIZTOSAN NEM ANNYIRA KÁROS,MINT A LOMBIK...MÁRMINT A SZERVEZETNEK!
BESZÉLEK ÉN HOZZÁ MEG SIMIZEM IS, HOGY ÉREZZE MENNYIRE KELLENE HOGY VELÜNK MARADJON :D :lol: :D
TOVÁBBI SZÉP NAPOT!!
tuncimunci
Szolnok

Sziasztok!

A zugból kicsit előjövök, és elmesélem mi hol tartunk most. :wink:

Tegnap megjött, így tegnaptól szedek 2 hétig fogamzásgátlót. Június 4-én megyek uh-ra, és ha minden rendben, akkor pár napra rá indul a 3. lombik szurizása.

Közben voltunk az örökbefogadás miatt a TEGYESZ-ben, és elindítottuk a kérvényünket. Május 31-én lesz a pszichológiai elbeszélgetés, és akkor fog kiderülni, hogy kell-e még menni majd, kellenek-e tesztek, stb. A törvény szerint minimum 1-szer és maximum 4-szer kell pszichológushoz menni, akinek adnia kell majd egy szakvéleményt. Na ettől azért tartok egy kicsit, mert nem igazán szeretik, ha az örökbe fogadni szándékozók még nem adták fel a vér szerinti gyerek lehetőségét, és mi ugye még lombikozunk. Na majd kiderül...

Szombaton voltunk a Gólyahír Egyesület találkozóján, amit várakozó pároknak tartanak évente kétszer. Nagyon érdekes, tanulságos, emberközeli volt, sok mindent helyretett bennünk az örökebfogadással kapcsolatban.
almendra
Budapest XIX. kerület

Sziasztok
Zsuzsi,Tuncimunci
Clamydiát és kenetet kellett csináltatnom.Ez most lombik lesz.Sajnos már nem támogatott lesz.
Tuncimunci
Ne hogy el kezdjél tüneteket keresni!Bízzál benne!
Nyuszicica
Hiperstimunál több az esély,hogy meg tapad.Legalábbis én így tudom! :wink:
Almendra
ha az örökbe fogadni szándékozók még nem adták fel a vér szerinti gyerek lehetőségét, és mi ugye még lombikozunk.:Ezt nem értem?
Sokan vannak akik be adják az örökbefogadást és attól még lombikoznak.Éppen apánknál beszélgettem egyszer valakivel,és már volt egy örökbefogadásuk, közben elindították a következőt. Utólag meg kiderült sikerült a saját is. De nem léptek vissza.
Ezért érdekes nekem. :shock:
Előbb fogsz kezdeni mint én. :( Miért két hétig kell szedned a fogamzásgátlót? Nekem volt ilyen is, és 1 hónapig kellett szednem.(még a kaáliba).
Szorítok!!!!!
Kriszto????????
Barikám????????
Emerenc??????
Zafir???????
Hahóóóóó,merre vagytok? :shock: :(
Gigi?????
Ági????????
Hát mindenkit írjak le,és sehol senki? :(

kagyló

Képzeljétek, megvan a lakásunk! :) Na nem álmaink otthona, de a célnak megfelel, ráadásul bútorozott is, így a bútorainkat nem kell költöztetni. Nagyon be vagyok már zsongva! Július 1-vel költözünk. Csajok már csak 1 hónap szinte. Nagyon várom már!

No de persze azért rossz dolgok is történnek itthon. Kint sikerült felfáznom, ugyanis iszonyat hideg volt a múlt héten. Gondoltam ha sokat iszom, akkor majd magától rendeződik a dolog. De sajnos ma már meg kellett látogatnom a házidokit, mert ma már véreset pisiltem (bocsánat!). Kaptam rá antibiotikumot. Szuper! Remélem hamar hozzászokik a szervezetem a kinti időjáráshoz, mert ez így nagyon nem lesz jó, ha állandóan megfázom. Ráadásul az én ellenálló képességem a béka feneke alatt van. Esetleg van valami ötlet, hogy mivel tudom megerősíteni az immunrendszeremet?

Mné
mné

Kagyló!

Azt magyarázták, akik már voltak ilyan pszichológiai vizsgálaton, hogy sok függ a pszichológuson, hogy hogyan ítéli meg a helyzetet, és főleg azoknak szeretnének gyereket adni, akiknek nem lehet saját.
Akihez kerültünk pszichológus nő, úgy hívják hogy Kántor Nedda, róla írta valaki, hogy azért tette őket várakozó státuszba, mert a csajszi nemrég veszítette el a babáját, és még szerinte ezt nem dolgozta fel. Ennek csak az a szépséghibája, hogy egy újszülöttre 3 év körül van a várakozási idő, és az alatt biztos, hogy össze tudja magát szedni. Szóval elég érdekes lehet a szituáció. Gondlkoztunk azon is, hogy nem fogjuk megmondani, hogy még próbálkozunk lombikkal. Azt igen, hogy eddig mi történt, de azt nem, hogy még megyünk tovább ezen az úton.
De én is úgy gondolom, hogy neki nem azt kellene firtatnia, hogy szeretnénk-e saját babát, hanem, hogy alkalmasak vagyunk-e örökbe fogadni egy gyereket. Nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen lesz a találkozás vele, és mit fog javasolni.

Azért csak két hétig kell szednem fogamzásgátlót, mert csak az a cél, hogy kicsit leálljanak a petefészkeim, hogy majd a stimura jobb minőségűek érjenek. Nekem is fura, hogy nem kell végig szedni, de volt olyan akivel csak 10 napig szedette, aztán indult a stimu.
Te mikor fogsz kezdeni?
Annyira jó lenne együtt haladni.
almendra
Budapest XIX. kerület

Mné, vörösáfonya, van kapszullában is. Megelőzésre nagyon jó, ha már megvan a baj, akkor kevés. Nekem is csak az antibiotikum szokott segíteni.

KépKép
momelcsi

Mné!

A vörösáfonya kapszula nagyon jó, régebben nekem is volt gondom a felfázással és segít közben is és megelőzésre is jó! Illetve olyan só, ami direkt felfázás ellen van, jó meleg vízbe feloldani és benne ücsörögni fél órát...ez is sokat segít!
tuncimunci
Szolnok

Mné,
Nekem a Rowatinexet mondta 2 hónapja a házidoki ilyen antibiotikum utáni szernek ami még segit. Megnéztem neked Gyuri bácsi könyvében ott ö a cickafarkfűvet és a csalánt javasolja (ez utóbbit csak 6 hétig szabad). Németország sajnos ilyen hidegecske meg esős ország (Hannover ráadásul fenn van északon ott méginkább) erre fel kell készülni és mindig melegen felöltözni. A párom német és sokat vagyok kint nála hát tapasztalatból tudom, milyen esös nyarak szoktak ott lenni. Még nyáron is zokniban alvás, a pulóver nyáron is az alapfelszereltség része, semmi magyar 35-40 fok :(
@Almendra, szerintem sincs közük hozzá hogy Ti még terveztek saját babát, nekik csak azt kell nézni hogy a baba ami hozzátok kerülne az jó helyre kerül-e vagy nem. Más tényleg nem tartozik rájuk. Ennyire mélyen nem dolguk vájkálni egy pár magánéletében !
@Kagyló, köszi a biztatást és Tüncimünci igen ne keresd a tüneteket különben tényleg behülyül az ember. Most tettem le az ikres barátnőmet, aki azt mondta ö nem érzett semmit amig ki nem derült hogy terhes és igazából csak a 6. héttől kezdődtek nála a rosszullétes tünetek. Szóval no stressz ezen, azt mondta D. Apánk is (igaz a petesejtek idő előtti "eltrappolására") hogy a stressz árt a legtöbbet.....

amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Mné, ja és általános immunerösitésre sok C vitamin, Q10 meg nekem nagyn bevált sok vírus meg gomba ellen a grapefruit mag csepp.

amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!
Hadd mutatkozzam be, Nóra vagyok és február óta zugolvasótok.
Mikor ma végre eldöntöttem, hogy csatlakozom (nehogy már kihaljon a topic a nyári csöndben), nem volt egyszerű regisztrálni, nagyon sokadik nevet fogadta csak el, így meg már csoda lesz, ha magam is megjegyzem a nicknevem.
Személyesen ismerem Rencsit és Zafírt is.

A történetünk röviden: Kb 5 éve várunk babára, 5 inszem és 1 lombikon vagyunk túl. Az inszemek Forgácsban zajlottak, de náluk nagyon hosszú a TB lombik lista, így kerültünk Dévaihoz. Sok "felkészítést" kaptam hozzá, így nem lepett meg a stílusa, most meg már nagyon kedvelem.
Készülünk a 2. lombikra, június 8. körül lesz a kezdés. Láttam, hogy már ketten is hasonló időszakban jártok, ezért is jelentkezem.
Orvosilag egészségesnek vagyunk nyilvánítva, így még nehezebb megérteni, miért nem sikerül babásodni.
Közben elindítottuk a Tegyesznél az örökbefogadást is, ez lesz a mi "B tervünk", és ezzel nem akarom megbántani őket, de kell egy lelki kapaszkodó.
tttnora001

Oké..igazatok van...nem keresek itt tüneteket a legelején :D akkor mi lesz később :lol:
Akivel együtt voltunk transzferen már dolgozik...néha puffad a hasa, de próbál nem gondolni rá..
nekem csütörtökön lesz a 6.napom!!Aznap nem is főzök :D csak pihengetek... :D
tuncimunci
Szolnok

Almendra
Arra én is kíváncsi leszek mit fog mondani. :shock: Majd meg írod?
Pontosan nem tudom meg mondani mikor fogok indulni.De kb június 12 körül jön meg.Most olyan 30-32 nap körül ugrál a ciklusom. :roll: Szerintem nem kötelező meg mondani.Vissza is lehet lépni,ha másképpen alakul az életetek. Mégis másabb egy saját baba. :wink: Erről már én is beszélgettem a párommal, mert most a lombik után nem fogok egy hamar a következőre menni. Tudom,hogy sok idő mire túl lépek, ha ismét nem fog sikerülni. Így kb 1-1.5 évet várni fogok az utolsó lombik előtt. Hát az örökbefogadást amikor beszéltük,akkor nem zárkózott el teljesen tőle.Tudod inkább az van benne,hogy nem szeretné ha most már végleg elválnék.Az utolsó alkalommal egy centin múlott az egész.Már kérdezte tőlem,hogy baba nélkül nem menne tovább? :( Mindent amit szeretnék meg kapok,csak neki nem menne tovább nélkülem. :roll: Nem egyszerű az biztos,de muszáj lesz most sikerülnie.
Különben egy ismerősömék is el kérték az örökbe fogadást, és jött spontán a baba. :D Így vagy úgy de lesz kis babátok!
Mné
Hú,de jó!Új élet,új környezet.Hamarosan jön a baba is nálatok.
:wink: Hozol majd képet?Majd írjál kintről is,sokat! :wink:
Amaryllis
Nem is szabad sokat agyalni,meg stresszelni.Én is végig idegesítem magam. :oops: Igyad a sok vizet,sok húsi.Sétálni,pihenni stb.És már hozod is a pozitív tesztet!! :wink:
Üdv tttnora
Mit mondanak miért nem sikerül?Igen,én is júniusban kezdek,csak kicsit később.
:(
Kretty
Gyere egy picit!Hiányzol innen! :(
Zafir????????????????

kagyló

Nem tudják, miért nem sikerül. 96 óta vagyok pajzsmirigy problémás, de sok éve normalizálódott, igaz, gyógyszerrel.
Kitalálták, hogy IR a gond, 56 volt a 120 perces, de csak a negyedik doki mondta rá, hogy ez rossz érték. Fél év merckformin és szigorú diéta után 20 az értéke, a mensmentis szerint gyógyult vagyok. A férjem spermaszáma 25 millió volt az inszemek alatt, a Dévainál mindig sokkal rosszabb, a legkevesebb 8 millió volt. De ez épp csak annyira rossz, hogy ICSI kell és kész.
Az előző lombiknál 11 leszívásból 10et tudtak szúrni, de csak 3 maradt a 2. napra. Mindet kértük, egy sem maradt. :-(
tttnora001

Szia Nóra,

Hajrá szorítok én is nektek :) Dévai hétfőn általában morcosabb, a többi napja már jobb, erre kell készülni :) meg az UH-k idején mindenkit 7:30-ra rendel oda, ha időben akarsz végezni akkor már 7 előtt meg kell jelenni az intézet előtt hogy hamar sorra kerülj, nyári napokon ez elviselhető, amúgy brrr... Az én páromnak is máshol jobb volt a spermaszáma mint Dévaiéknál, az eltérés abból adódik ahogy kivettem hogy valami olyasmi hogy van ahol géppel számolják le, van ahol kézzel (felszorozzák gondolom) és ezek okozzák az eltérést, ez a Kaális dokinő mondta nekem, ő azt állitotta, hogy nem jó a gépi számolás, van amire jó a gép de erre a spermaszámolásta nem. (az egyetlen használható infó amit ott kaptunk, bocs, Kaálisok) Azt nem tudom hogy a D. Klinikán hogy számolják ki...
Amúgy nem értem hogy miért hosszú a várólista a Forgács Intézetnél, hisz az önfinanszirozós, nem OEP finanszirozottak a lombikkezelések, nem ?

amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Köszönöm szépen. Viszont. :-)
Az első lombikot is ő csinálta már, ismerem a reggeli fagyoskodást.
:-) A februári nagy hidegekben már volt szerencsém ott állni. Egyébként meg elég simán megúsztam, rettentő sokat sosem ültem ott.
Ez a spermaszám tényleg fura, voltunk már andrológián is, ott is 25 millió lett, de mindegy, ezen már nem agyalok, a lényeg, hogy van használható.
Persze, mehettem volna pénzért is lombikra a Forgácsban, de ha lehet állami, akkor nem fizetek. Van náluk OEP fizetett is, csak 1 éves várólistával. Nem volt velük egyébként semmi bajom, csak egy év már sok (38 éves vagyok).
tttnora001

Nóra,
Igazad van, annak a nőnek aki gyereket akar, még egy nap is sok, nemhogy egy egész év! És ezt kortól függetlenül :) Amúgy nem értem ezeket a nagy eltéréseket a várólistában az intézeteknél, a Kaáli nekem is azt mondta januárban hogy legközelebb júniusra van szabad helye.Egy ilyen várólistán amúgy is van morzsolódás mert van akinek pont akkor nem lesz jó, közbejöhet bármi munka vagy külföldi utazás, vagy a legjobb eset: beköszönt a spontán baba :lol:
Tiszteletem a februári hidegekért...

Szép napsütéses napot mindenkinek...

A.

amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Mné!

Mi a párommal elkezdtünk gyógygombázni,és máris jobban érzem magam,pedig csak tegnap kezdtem el szedni.

Van egy Immunax balance nevű gyógygomba ami pont immunerősítésre való babaváróknak!!!!!!

Mindenkinek ajánlom ,hátha segít valamit:)
cicamica7591
Budapest XXII. kerület

Amaryllis,
azt magyarázta a Forgácsnál Sipos doki (akit egyébként tényleg kedveltem), hogy sajnos ez attól függ, hogy hol milyen várólista van, hogy ki mennyire van jóban az aktuális kormánnyal, ki mennyi támogatásra kap lehetőséget. Nem tudom, hogy mi ebből az igazság, de ez mondta.
A morzsolódásra is figyelnek szerintem, mert engem tavaly beírtak idén májusra, és áprilisban fel is hívott Sipos doki, hogy aktuális-e még. Szerintem sorban hívott mindenkit a listában.
tttnora001

Kicsit kivagyok ettől az időtől. Most is rettenetesen dörög odakint, így ma is esni fog vagyis ma sem úszom meg a fejfájást, amitől a hányinger sem marad el. :cry: Azt AKAROM, hogy végre jó idő legyen!!!!!

Kagyló: Itt vagyok, jól vagyunk, bár ma nagyon feszít a hasam.

Melcsi: Nagyon titokzatos vagy Nyuszicicával kapcsolatban, így szerintem a hiperstimu a baba vagy babák miatt lett nála. :D

Mné: Húúúúú! Ez szuper! Mekkora a lakás? Én grapefruit mag cseppel szoktam erősíteni az immunrendszeremet. Én erre esküszöm. http://www.egeszsegplazabudapest.hu/imm ... eaval-30ml

Amaryllis, Tuncimunci: Én az 1. lombiknál jöttem mentem, a 2.-nál délutánonként sétálgattam, a 3.-nál, szinte csak feküdtem és csak otthon sétálgattam. Nekem az utóbbi jött be.

Tuncimunci: Jó ha beszélsz hozzá, anno nekem is ezt tanácsolta Melcsike.

Nórikám: Örülök, hogy előbújtál a zugból. :D Most talán nem kell fagyoskodnod, mit ahogyan a múltkor fagyoskodtunk és remélhetőleg nem lesznek annyian sem.

Kagylón kívül engem is érdekelne, hogy mi van Emerenc-el és Kisalagról is rég kaptam hírt. Primula is nagyon eltűnt és Szélkisasszonyt is várjuk szeretettel.

Zafír
zafir100

Zafír, remélem a próféta szól belőled. Még nem tudni semmit, de biztatóak a jelek........

KépKép
momelcsi

Sziasztok
Nóra
Mikor indulsz?
Zafir
Láthatod csak nem bújnak elő :( Nálad is szépen halad az idő :shock:

Hol vannak a képek?
:cry:

Szerintem én is csak olvasni fogok,sehol senki. :roll:

kagyló

Zafír,
korábban is így reagáltál a viharos időre, vagy csak most produkálsz ilyen kínokat?
Nálunk is borulgatott, egyet-kettőt dörgött is, de el is vonult szépen.

Most tényleg nem kell majd reggelente fagyoskodni, és remélem, tényleg nem leszünk sokan. Múlt pénteken voltam rákszűrésen, mindössze egy lány ült előttem. Nagyon gyorsan végeztem volna, ha D. nem szalad le ebédelni egy gyorsat. :-) De tényleg gyorsan evett.

Kagyló,
június 7-8 körül fog megjönni, elvileg. Mindig nagyon szabályos a ciklusom, de az első lombik előtt (talán az izgalom miatt) bő két hétre megjött és indulhattunk is.
Láttam, hogy Te pár nappal később indulsz, de a reggeli uh-n már láthatjuk egymást. :-)
tttnora001

Nóra: Régen is rosszul viseltem az esős időt, de talán nem ennyire. Már alig 2 hét és tudtok indulni. :D

Zafír
zafir100

Igen, alig több mint két hét. Járok én is talpashoz, aki most méhpempőt adott nekem, állítólag jó idegnyugtató. Hajlamos vagyok - úgy tűnik - a stresszelésre.

Nincs véletlenül pocakos fotód, Zafír?
tttnora001

Lányok és Zafír,

Bocs de én imádom az eső illatát, meg szeretem az eső tombolását. Szóval nálam az ablak tárva nyitva...:o)
Örülök hogy alig vannak D-nél mostanság és így nem kell majd sokat várnotok, nem tudjátok be szokott zárni nyáron valamikor amikor több hétig nincs és a kisdoki helyettesiti ?
Mondjuk nem értem ezt a politikai motiváltság alapon finanszírozós dolgot. Elvileg egy OEP keret van és milyen alapon kapna egy intézet többet mint a másik ha kb. ugyanannyi beavatkozást csinálnak

amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Amaryllis: Én is imádom az eső illatát és a többi vele járót, persze csak ilyenkor nyáron. Viszont a vele járó fejfájást már kevésbe viselem most jól.

Nóra: Íme a 10. hetes fotó. Azóta nem nagyon készült másik. :(

Kép

Zafír
zafir100

Amaryllis

Nem szokott bezárni! De a kis doki helyettesíti.De akármilyen kis cuki pofa, nem hozzá mennek.Még annyira szerintem nem bíznak benne.Én egyszer voltam nála,de engem nem kedvel ezért siettem is ki. :( Majd idővel lesz neki is sok betege, és addig még sokat fog tanulni. :wink:
Zafir
:shock: :wink: Nagyon szép! :wink:

kagyló

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?