Sziasztok!
Jó nagy itt a pangás
Remélem azért még visszatértek és csak a kezdeti babázás és lábadozás időszakának köszönhető ez a nagy csend
Nos a csendet akkor megtöröm egy "élménybeszámolóval"
Fájdalmas és bizonytalan volt minden. No de leginkább fárasztó.
Azt gondoltam a harmadik még könyebb lesz ,mint az első kettő, ami lehet így is volt, de volt néhány tényező ami kedvezőtlenül befolyásolta a "hatást"
Először is szerdán éjjel azaz 25éről 26ikára virradó éjjel kezdődtek fájások amikről szintén nem tudtam eldönteni h lesz e belőle valami de gondoltam közel vagyunk a kiíráshoz meg fáj is rendesen így fekve, hát felkelek s tevékenykedek, meg ne zakkanjak a pecek számolásában, meg Lídiánál is bevállt a tevékenykedve sétálva vajúdás, mert jól tágultam. 2:45től kezdődtek és én iolyan 3:30körül kikeltem kimnetem reggelizni, és pakolásztam a konyhában. Ekkor azt hiszem 10 percenként jöttek, de viszonylag erősnek tűntek. Nos a férjem is kijött 4:30körül mert ő meg készülődött a munkába, mondtam is neki ma szülni megyünk lehet szóval nem fogom hívni csak ha menni kell.
Telt az idő 6óra fele, mintha ritkult volna és 6.30ra "teljesen" leállt. gondoltam lefekszek egy 15 percre, mert utána ébresztem a fiamat, és gyors elviszem az oviba (ha bírom..
nah de elaludtam és aludtam egy órát. Jó kedélyüen keltem... csak fáradtan,mivel éjszaka sem aludtam túl jól. Elmentünk az oviba majd mikor hazajöttünk akkor is mintha jöttek volna a keményedések, de nem is számoltam a perceket úhy készültem ma akkoris szülni fogunk. Hátha agyban dől el minden
))) Kellően lefárasztottam magam, szerintem máskor normális állapotomban is egy hét alatt csinálok meg annyi mindent mint aznap. Tömören: (mostam három adag ruhát, kiterítettem, beszedtem összehajtogattam, lemostam az összes ajtót, letakarítottam a hűtő és fagyasztó ajtaját, a konyhát rendbetettem, pultot, a sütőt kisikáltam, konyha i kisgépeket letakarítottam, volt amit eltettem, ne legyen elöl. Sütettem egy kenyeret a géppel
)) elpakoltam egy csomó ruhát, játékot, porzsívóztam mindenütt és felmostam. no meg nyáriasítottam a kandalló könrnyékét, és a virágok leveleit is letörölgetttem
Ennyi..
TöMöREn.
) )
aztán délután mondom csak kéne pihizni egy kicsit mert nem lesz erőm szülni, aludtam egy órát majd 3:10kor (azért emlékszem így mert akkor jött haza a férjem) elkezdőtek újra rendszeresena fájások 5 percenként. no meg délelőtt én felhívtam a szülésznőt mmondtam neki mire számíthat, hogy valószínűleg vmikor menni fogunk
) aztán délután ő is hívott 6előtt, s mondtam neki h kb 3 órája nagyjából rendszeresen 5 percenként jönnek. Aztán mondta, hogy ha nem szűnik akkor azért jobb ha megyünk, nehogy elszórjuk azt a gyereket az úton.
Nos este 8 után indultunk el az amúgy 30 kmre lévő kórházba amikoris már TOTÁL bizonytalan lettem mert mintha gyengültek volna meg ritkultak volna. De már nem akartam visszafordulni , mert addigra a szűlésznő is már tudott róla h megyünk, meg a gyerekek is mamához lettek szálllítva (bár senki nem tudott semmit, gondoltam ne vaklármázzunk). 9 körül megérkezhettünk, megvizsgáltak, és mondták, hogy hát bizony ez lehet téves riasztás, mert a méhszáj az biza oldalra áll és csak bő egy ujjnyi vagyok. A doki is megnézett az éppen ügyeletes, ő is annyit tanácsolt h apuka nyugodtan menjen haza, anyuka meg sétáljon egy két órát ha van vmi szóljanak ha nincse feküdjenek le
Mondanom sem kell elkapott a bőgés, még ott a doki és két szülésznő előtt.... :-/ cikiiiii
Apa hazament, anya megpróbált lefeküdni, mert azt beszéltük az épp ott lévő szülésznővel, hogy inkább pihizzek ha lesz vmi úgyis észrevesszük. Aztán 11:20kor újra kezdődtek a fájások, amik előtte szinte teljesen kiritkultak leálltak. és fél kettőkor már 2-3 percenként jöttek, de csak annyi változás volt h a méhszáj középre jött
ekkor hívtuk be a saját szülésznőt, és ekkor apa még itthon szunyókált. majd szintén ritkulattak 5 percesre, de nem erősödtek nagyon. És nem is tágultam. sétálgattam fel s alá hátha... majd a szülésznő is próbált rásegíteni...
8kor jött a "dokim" aki ugye megmondta h csak ha délelőtt szülök. Rá is kérdezett a szülésznő h doktorúr akkor szülhetünk nála.. mire ő. hanyagoljuk már most ezt.. :O ::O DE csak Megnézte a ctgs papírt s közölte ezek nem szülési fájások CSAK jóslók. Nah kössz... :O közben mondta neki a szülésznő h nah de doktor úr eg méhszájat nézzünk már...azt mondja nah jóóó megnézte mondta h bő két ujjnyi sétálgasson és 9kor burkot repesztünk.
meg is volt a repesztés 9kor, de nem nagyon akartam tovább tágulni meg nem is sűrüsödtek... de erősödtek legalább. Nah nagy nehezen 10:15kor kaptam oxitocint akkor voltam éppen 3ujjnyi, és alig pár féjás mondtam h jön a baba, alig tudták szétkapni az ágyat alattam. 45re meglett Johanna
De ekkor már iszonyatosan fáradt voltam remegtek a lábaim, és alig bírtam a lábam is odébbtenni. Szóval így bújt ki a legkisebb hercegnőnk
aki jelenleg nagyon huncut, és nagyon mohóó, rengeteg levegőt nyel így a hasa is fájdogál elég sokszor.
kinek hogy eszik a babó, hogy bírtok a nagyobbal/akkal? tesvérféltékenység? mennyiket esznek a babók? és vajon mennyit kell enniük?
Nekem 75-105 között