2001.11.24 03:22
Szerző: Anonymous
Kedves Lányok!
Most írok gyorsan addig, amíg el nem fáradok.
Vanda! (11.08.)
A leírt hömérséklet értékekböl nem nagyon lehet semmit kiolvasni, valószínüleg azért, mert szájban mérted. A mellfeszülés ugyanis ara utal, hogy volt peteérés azaz tüszörepedés, de ez a hömérséklet értékekben nem látszik. Ezért vannak az alacsony értékek is. Egyébként lehet tüszörepedés a 28. napon, söt késöbb is, a rendszertelenül menstruáló nöknél. Nem tudom, hogy Szolnokon van-e hormon vizsgálatra lehetöség, de ha egy olyan kis városban, mint Ózd, van, akkor elképzelhetö, hogy Szolnokon is van. A Mastodynon receptköteles homeopátiás készítmény, növényi kivonatokból áll. Ártani nem fog. Föleg akkor hat, ha a prolactin mérsékelten magasabb a normálisnál. Jó lenne, ha popsiban mért értékeket tudnál elküldeni.
Noémi! (11.09.)
2 lombik között nem érdemes más hormon kezelést csinálni, úgyis elég sok hormont kapsz a lombikhoz, közben pihentetni kell a szervezetedet. Viszont elökészítésnek, hogy növekedjen az esélye a következö lombik sikerességének, javaslom a Gynevac kúrát, lehetöleg férjeddel együtt (ha eddig még nem kaptad meg, ha pedig igen, akkor havonta egy emlékeztetö oltást belöle). Ha ez a kicsit zavaros vérzés, amiröl 14-és írtál, gyulladástól van, akkor meg is fog töle gyógyulni.
Zita8!
A hüvelygyulladás veszélyezteti a terhességet. A terhesség bármelyik idöszakában vetélést, koraszülést, esetleg méhen belüli sorvadást okozhat, ha baktériumok, vagy Trichomonas okozza. Ha bizonyítottan gomba, akkor csak kellemetlen a terhesnek, de az nincs káros hatással a terhességre, Viszont általában kevert fertözések vannak. A baktériumok és Trichomonas okozta hüvelygyulladás következményei ellen véd a Gynevac. Olyan módon is, hogy ha bekerül egy kórokozó baktérium a hüvelybe, az oltás hatása általában megakadályozza a kórokozók feljutását a méhbe, a baba közelébe. Ha félsz a visszafertözödéstöl, beszéld rá a férjedet, hogy ö is kapja meg a Gynevac-ot. Ez megakadályozza a ping-pong fertözést.
Másikviki!
A hasad puffadása nem valószínü, hogy a Bromocryptintöl lenne, szerintem csak azzal egy idöben, de más okból pl. valamilyen puffasztó ételtöl.
Kandi72!
Ha gondolod, hogy tudok segíteni, írd meg az e-mail-ben. Gondolom, azóta megjött amensesed.
Gabó!
Sikerült-e a kazincbarcikai progi mérés? Az orvosod azért nem javasolja Kazincbarcikát, mert valószínüleg nem is tudja, hogy ott illetve Ózdon megcsinálják. A nagyvárosi orvosok általában lenézik a kisebb városok egészségügyi ellátását és orvosait. (Én Budapesten élek, de tudom, hogy sok mindent jól csinálnak egy kisvárosban is.)
Szami!
FSH, LH, Prolactin jó. A többit sajnos a mértékegység közlése nélkül nem tudom értékelni, nem mindegy, hogy milyen mértékegységben határozták meg.
Anni (Névtelen, nov.13.)
Valószínüleg jó lenne egy hormon vizsgálat, pl. a II. Nöi Klinikán megcsinálnak minden féle hormon vizsgálatot. Keresd dr. Sebestyén András adjunktus urat. Ö bizonyára megnézi ultrahanggal is, hogy mekkora az a méhecske.
Nagy Kati!
A keratosisnak esetedben nincs jelentösége . Azt jelenti, hogy szarusodó (szaru pl. a haj, vagy a köröm, szarusodik a bör felszíne, mielött lekopik a felszínröl.)
Alma!
A hömérséklet görbéid azt mutatják, hogy valószínüleg nincs probléma a hormon rendszerrel. A 11-12 napon van a tüszörepedés. Irányított sex: a 8. 11. és 12. napon legyen. Kispárnát tenni közben a popsi alá és nem felkelni reggelig. Közben kérj a házi orvosodtól Gynevac-ot mindkettötöknek, és jó lenne megnézetni andrológián a férjed sperma képét is. Az esetek felében gond van a spermiumokkal, és érdemes megtudni idöben, hogy van-e gond vagy sem (ugyanúgy, mint a te hömérséklet görbédböl a te hormonjaidat).
Melinda!
A 26. napon volt a tüszörepedés az elsö leírt ciklusban, a másodikban talán a 28.-on ( a tüszörepedés a tüszöérés befejezése, ezután emelkedik a hömérséklet 37 fokig, vagy fölé.) Kellene hormon vizsgálat, utána kezelés. Hol laksz? Írd meg az e-mail címedet, magánban válaszolok.
Panni!
9 hónap alatt illet volna visszaállni a ciklusnak. Ha nem tette, magától már nem is igen fog visszaállni. Ezért jó lenne Neked is egy jó idöben elvégzett hormon vizsgálat. Annak eredménye alapján végezni gyógyszeres kezelést. Hol laksz? Tüszörepedés a leírt ciklusban a 23. napon volt.
Chris!
Nem terheléses, hanem étkezés utáni vércukor volt, 7-ig jó, tehát egy kicsit a felsö határ fölött, de ez még a mérési pontatlanságba belefér. Szóval szerintem elég a cukor mentes diéta. De ha a nögyógyászod mást mond, és centrumba küld véleményezésre, akkor menj el.
Mazsola!
A hormonokból az látszik, hogy magas a prolactin szint, és a tüszörepedés valószínüleg nem a 14. napon volt, hanem a 21,. nap környékén, de ezt a hömérséklet görbéböl lehetne igazán jól látni. Ha valóban így volt, akkor a 14. napi inszem nem vezethetett eredményre. A magas prolactin szint is gátolja a terhességet. Azt én se tudom megmondani, hogy miért kaptál Humegont.
Norcsi!
A gyermekágyi vérzés a 6. hét végéig, 42 napig normális. Gyakori, hogy egy idöre abba marad, majd ismét jelentkezik. Valóban sokszor szoptatás közben, vagy után jelentkezik.
Kedves Lotti!
Igyekszem törödni Veletek továbbra is!
Titkos imádók klubja!
Ha a fogamzásgátló tablettát az elsö nap kezdik el szedni, akkor már az elsö ciklusban is véd a terhességtöl, tehát azonnal, illetve 1 hét után.
Beáta!
Nincs lényeges különbség a kétféle tabletta között, azonban nem célszerü felváltva szedni öket, hanem az egyiknél kitartani, és csak akkor váltani másikra, ha az elsö valamilyen ok miatt nem válik be (pl. erös hányinger, rendellenes vérezgetések).
Kata!
Nyugodtan menj el a férjeddel a megyei UH vizsgálatra, hadd lássa ö is a babát. Vigyetek video kazettát is, hátha arra is van lehetöség, hogy videora felvegyék, mert akkor még otthon is nézegethetitek! Nem árt az ultrahang a babának. Kívánok benne sok örömet nektek!
Dodo-Erika!
Ha a rákszürés eredménye jó. nem sürgös a méhszáj mütéte. Késöbb még magától is összehúzódhat. Szülés után gyakran nyitva marad. Ez önmagában még nem nagy baj.
Norci!
Lassan abba fog maradni a hányás, de ha nem, be kell feküdni a kórházba infúzióra. az rendbe hoz. Semmi képen se a terhesség elpusztítása legyen a megoldás! Nem értem az orvosodat, miért nem írja fel a Torecan-t, miért kínoz? Ha csak a recept kell: írd meg a címedet, küldök Neked!
Szofi!
Hol laksz külföldön? Elsö görbéden a 22. napon volt a tüszörepedés, a másodikon a 20. napon. Még nem lehet ebböl terhességet megállapítani. Lehet, hogy kellene egy kis petefészek serkentö (Clostylbegyt vagy Serophen), ettöl hamarabb lenne a tüszörepdés. Folyás mellett keletkezhet terhesség, de nehezebben, és veszélyben is van a terhesség: könnyen lehet belöle vetélés. A Gynevac ez ellen jó. Ez vakcina, csak szuriban van. A háziorvos felírhatja és beadhatja. 1 doboz 5 ampulla, optimálisan minden tizedik napon kell egyet beadatni a farizomba. Jó, ha a férjed is kapja a ping-pong fertözés megakadályozása céljából. Tehát 2 dobozzal kellene.
Kubuka
Az AIH az inszemináció. Vagyis amikor fecskedövel felfecskendezik a spermiumokat a méhbe. Spermaszelekció: valamilyen módon kiválasztják a jó minöségü spermiumokat a többi közül, és ezeket fecskendezik fel.
Márti!
Egészséges nönek nem szabad hüvelyöblítést csinálni semmivel és semmikor, mert inkább árt, mint használ. (Kimossa a védö laktobacillusokat.) Ha kellemetlen a sex után és csíp a sperma, akkor sex után idönként lehet valamilyen tejsavas irrigálást végezni. Ha gyulladás miatt lúgosabb lett a hüvely, akkor is lehet, de nem szabad ebböl rendszert csinálni. Szóval a laktacid feminát se szabad minden nap használni, és a colpocleanert se!
Most talán végére értem minden kérdésnek. Nézzétek meg: hány óra!
Üdvözlök mindenkit Erazmusz