Plonsk,
Szerintem nagyon fontos, hogy elõször magadat, az érzéseidet tedd rendbe.
Készítsd fel magadat lelkileg, testileg a gyermekáldásra.
Kényeztesd magad minden téren és hidd el, érezd, hogy igen is nemsokára édesanya leszel.
Mint minden másba, ebbe is úgy szabad csak belekezdeni, hogy hiszel benne, hogy sikerülni fog. Addig nem érdemes belevágni, amíg kétségeid vannak. Persze lehetnek negatív gondolataid valamilyen szinten, de a pozitív érzésnek és a hitnek erõsebbnek kell lenni mindig.
Számtalanszor volt nekem is olyan érzésem, hogy lemondok errõl az egészrõl, de igazából persze sosem tudtam.
Valahogy azt kellett rendbe tennem magamban, hogy igenis szeretnék anya lenni és ezért megpróbálok megtenni minden tõlem telhetõt, de ha valamiért mégsem lehetek az, az sem akkora nagy tragédia amit nem tudnék túlélni.
Hát ezzel a gondolattal persze sokáig kellett "küzdenem", de végülis megbarátkoztam vele.
Tudom milyen lehangoló érzés tud lenni egy-egy orvossal való konzultáció.
Én a kaáliban bõgtem el magam az egyik orvos elõtt, mert annyira bunfordi volt, de õ máshogy.
Nem is mentem hozzá többet. A papríjaimat nézegetve a szidta azokat az orvosokat akiknél jártam, úgy érzetem az anyagiak frusztrálták.
Dévainál a tájékoztatón buktam ki nagyon, amikor elmesélte a horror sztorikat. Arra készülj fel elõtte majd!
A végén megkérdeztem, hogy eseteg tudna-e valami pozitív dolgot is ekkor azt válaszolta, hogy most nem azért vagyunk itt, hogy ezekrõl beszéljen de nézzem meg a váróban a képeket.
Utána mindig csak a boldog szülõket és babákat nézegettem, csak ezekre gondoltam bármilyen negatív is volt a doki egy-egy vizsgálat során.
Arra is emlékszem még amikor az elsõ lombik kezdésnél azzal a szondával vagy mivel megmérte a méhemet.
Jött a kezében egy hosszú izével és mondta, hogy akár a méhemet is elveszthetem, biztos akarom-e.
Erre köpni nyelni nem tudtam és visszakérdeztem, hogy a doktorúrnál hány ilyen eset volt. Erre mosolyogva mondta, hogy egy se....
Mindent összevetve az összes orvos közül akinél jártam õt tisztelem és becsülöm a legjobban.
Következetes, szigorú, õszinte és nagyon jó a humora.
Fontos, hogy hitet, biztatást tõle ne várj azt majd mi megadjuk, de legfõképpen magadnak legyen!
ja és szerintem a kor sem számít lehet én vagyok a legvénebb köztetek, már 39 éves elmúltam
Zafir
Ágiról én sem tudok sajnos.
Hogy vagy amúgy? Remélem pihengetsz sokat
Holnap megyek vizsgálatra, jelentkezem majd a hírekkel..
drukk
Üdv, mindenkinek
kisbagoly