Zafír!
juhéééé hányás...
mármint érted, tök jó, tök jó...
szóval az volt, hogy odamentünk, ugyebár genetikai papírért, hiszen az afp nem lett tökéletes. Elekes elmondta, hogy csak akkor tud genetikai véleményt kiállítani, ha a 12. heti genetikai ultrahangot olyan uhu-s végezte, aki FMF vizsgával rendelkezik a tarkóredő mérésre, ha nincs rajta az FMF (fetal medicine foundation) vizsgával rendelkezők listáján, akkor ő nem adhat ki olyan szakvéleményt ami ezt elfogadja... tehát most olyan mintha nem lenne 12. heti genetikánk, uhu-nk.... (persze ezt képletesen mondja, biztos jó az eredmény meg minden, de nem fogadhatja el, mert nincs nemzetközi vizsgája a szonográfus nőnek....)
tehát vagy megyünk a sote-ra a genetikai tanácsadásra, ahol 100%, hogy hasbaszúrnak, úgy, hogy ha jók a kombinált eredményeink (amire Elekes azt mondta, mindentől függetlenül, hogy biztos jók) akkor 330-szor nagyobb az esélyem, hogy el is vetélek...
vagy - és ezt választottuk. Levettek tegnap vért négyes tesztre és hétfőn ennek ismeretében meglesz a 20. heti uhu és kapunk majd genetikai szakvéleményt, hogy minden ok... annyi, hogy nem 95%-os lesz a megbízhatósága, csak 70, mert a négyes teszt kb ennyire megbízható, mert ugyebár a kombinált nem biztos, hogy jó...
tehát a magyar egészségügyről: az afp egy k--- nagy baromság!!! emiatt és a lelkiismeretességünk, hogy kiderítsük, minden ok-e miatt egy hetet megint várunk, 60ezer forintunk egy kis bónusz ebbe az egészbe, csak azért mert az afp miatt kell a genetikai vélemény, ami vagy magzatvíz vizsgálat fokozott vetélési kockázattal vagy ez amit választottunk...
bonyolult, de remélem érthetően leírtam. Elekes azt mondta hazamehetünk és nem kell megcsináltatni, de akkor ő nem tud papírt adni... életemben ilyen korrekt és normális orvossal nem találkoztam... egyetlen percre sem ijedtem meg, egy percig sem mondta azt, hogy baj van/lesz, sőőőőőt szerinte minden rendben csak ő is védi a "fenekét" ami érthető, és minden jó eredményünk ellenére ő is megcsináltatná még ezeket, gyakorlatilag megerősítésként...
ne haragudjatok, hogy hosszú lettem, de ez kész kabaré....
ha nem megyünk el hozzá, akkor simán elfogadjuk, hogy minden ok, csodás eredmények stb. és ez biztosan így van, de a tanulság mindössze annyi, hogy a következő babócánkat a 12. héten ő fogja majd megnézni és akkor nem lesz kétség, hogy minden ok, úgy ahogy a most pocakban lakó kisasszonynál sincs semmi baj!
(egyébként nem gondolom, hogy egy, az FMF vizsgával nem rendelkező, de profi uhu-s ne adna jó eredményt, arról nem is beszélve, hogy a kombináltat gép elemzi... szóval ez a hülye afp miatt van, hogy ennek utána kellett járnunk... pecccchhhhhhhhhh)
na még egyszer bocsi, csak tanulság mindenkinek, hogy a 12. heti genetikai uhu mennyire fontos!!!
dolgozni kellene, de nincs kedvem....
akinek drukkolok, annak naaaaaaaaaaagyon!!!
meg persze mindenkit pusszantok és igyekszem legközelebb nem csak magunkról írni...