Új privát üzeneted érkezett!

Laptetőm a pihizős kismamiké.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok,
köszönöm a válaszokat.
Vicky, gratulálok a 4. inszem eredményéhez. BMC-ben esett meg? Mi egyelőre a MÁV meddőségijébe járunk, és 2 éve vagyunk akaratunk ellenére gyermektelenül.
Luca, ez a gond nálunk. Kicsit részletesebben: mindketten jól működünk, de én nem vagyok vendégszerető Férj spermiumaival, még a kapuban kinyírom őket. Ezért gondoltuk, hogy inszeminációval megoldódik, de asszem túl szilárd a védőbástyám. Ti hol tartatok? (Bocs, persze utána is olvasok kicsit, hogy próbáljak képbe kerülni)
Nicky, köszi, hogy leírtad a vizsgálatokat, ezeket újra kell csinálnunk, ha elkezdünk a BMC-be járni, vagy elfogadják az eddigi vizsgálatokat. HSG eredményt pl. tudja valaki meddig fogadnak el? Mert azt nagyon utálnám még egyszer átélni. A cukorterheléses vizsgálat az az, hogy megcsinálják az éhgyomrit, aztán egyek valamit, és x idő múlva még egyet, vagy valami egészen más és durva (10 kg-s cukroszsákkal cooper futás :) ) ? Neked most inszem volt vagy lombik? Tudom, olvassak vissza. Mindenesetre a megtermékenyülés legyen Veled!
Szerintetek bejelentkezzek már most a BMC-be, vagy várjam meg az utsó inszemünk végét?
Köszönöm.
vensza
Jakabszállás

Vensza: Nekünk a Bmc-ben sikerült a kislányom. Van ismerősöm, akinél ugyanaz lehetett, mint nálatok (legalábbis abból amit írt ugyanannak tünik) és nekik 3 gyerek is sikerült. 2 inszemmel, a harmadik spontán. Valami ilyesmit kívánok nektek is. És én azért megvárnám az inszem eredményhirdetését.
vicky79
Budapest III. kerület

Vensza: annyit tudok, hogy elfogadjàk a máshol elvégzett HSG leletett is!!!Én sem a bmc ben csinaltattam...Jó kérdés az, hogy meddig fogadjak el, nagyon rég volt!?!
Cukor terhelés, nekem volt nekem a BMC Ben.... :oops: :roll:
Cukor terhelés nálam anno az volt, hogy én gyomor vettek vért aztan cukros víz ívás majd 90 és 120 perces mérés!!!
Hamar kapsz amúgy időpontot és hamar kezdődik a vizsgalat és pikk pakk már ott lesz a konzultáció nekünk 1.5 hónap alatt meg volt :wink:
Sok sikert!!! :wink:
noci85
Budapest XIII. kerület

Halihó!

Nekem Szűcs doki azt mondta, mikor hőemelkedésem volt, 37,5, hogy az csak a progeszteron miatt van.

Vicky, én sem bírtam ki tesztelés nélkül. Szombaton tették be a srácokat, és csütörtök hajnalban már pisiltem a tesztemre. Az van a fb-on is, látványosan pozitív lett :)

Amúgy meg jó ez a facebookos cucc, mert így már egy csomóan ismerősek vagytok :)

Pusszantás: Évi

Lilypie First Birthday tickers
szaboevi27
Biatorbágy

Ja, nekem is a Mávban csinálta a dokim a hsg-t és elfogadták. A terheléses cukor éhgyomri vérvétel, cukros víz (vigyél citromot) ivás, 120 perc múlva vérvétel.
vicky79
Budapest III. kerület

De aranyos vagy köszönöm. A három nekünk is szimpatikus szám. Igaz a legkisebb ballagására bottal totyogok Apuka tolókocsija után, de akkor is ...
Nem adtam, ám fel. Sose! Csak annyira pörgetném az eseményeket, ha tudnám...
És otthon vagy a kislányotokkal? Mennyit vártatok rá?
vensza
Jakabszállás

Évi: Szerintem ez nem nekem szólt, de én is hamarabb teszteltem.
vicky79
Budapest III. kerület

Köszönöm. Viszont!
2010 novemberben volt. Bakker, jó rég!
vensza
Jakabszállás

Már bölcsis a drágám, én meg húzom az igát. Kb. 3 évet vártunk rá. Egy év próbálkozás után irányított a dokim a bmc-be. Abban az egy évben is már volt 3 clostys kúrám és egy hsg-m. Nálunk én vagyok a bibis, pcos-em van és nem nagyon érlelek tüszőket. De lassan majd nekiállunk a tesónak, hátha ő doki nélkül is beköltözne. Szerintem esély van rá.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2012.03.12 21:13-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

Csajok, az a helyzet, hogy az előző 3 beültit szinte végig feküdtem, csak néhányszor mentem le sétálni. Most már a 3. nap izegtem mozogtam, 4. nap már viszonylag keveset pihentem, és utána minden nap elmentem 30-40-50 percet sétálni, meg kiültem egy játszótérre olvasni, igaz, gyönyörű idő volt, jól felöltöztem.
Ó bakker olyan messzi van 20-a. Azon filózom csináljak e tesztet reggel, ne vagy igen? Ne vagy igen?? Vagy várjak még néhány napot?
Vensza, ha úgy érzed, megnyugodnál, hogy van egy időpontot a bmc-ben, akkor kérj időpontot. Viszont ha sikerül, akkor mondd le, és biztos lesz aki majd örül a felszabadult időpontnak. :)
ann74

Egyébként én nem hiszem, hogy újra csináltatnák a hsg-det, hiszen kimerítettétek a támogatott inszemet. Ha meg úgyis lombik lesz, akkor nem mindegy, hogy átjárható vagy-e?
vicky79
Budapest III. kerület

Ann: Szerintem mindenképpen pozitív lenne a teszted, nem? Hiszen ha ott van a baba/ák akkor úgyis pozitív, ha meg esetleg gond lenne (nem lesz, ez tuti), akkor meg szerintem még nem ürülne ki annyira, hogy ne legyen pozitív. Vagy rosszul gondolom?
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Akinek volt inszeminációja hanyadik sikerült??? Nagyon parázok, hogy a következõ sem jön össze:cry: :cry: :cry:

Volt/van vki, aki dupla Merionalt kap?? Én a dupla adagtól tiszta idegbolond lettem :( Olyan szinten rosszul voltam, hogy tegnap egész nap feküdtem. Az elõzõ szériát elég jól viseltem, de ezt......
Ha ez így marad vasárnapig, nem tudom mi lesz.

Nekünk nem kellett kihagyni, rögtön lehetett folytatni. Nem tudom, hogy ez a sok hormon mennyire jó/nem???

A facebook tetszik, de én -mint már többször is írtam- senkit nem ismerek :(

19-én kell mennem uh-ra és utána jön a 2. próbálkozás.
tanita74
Szigetszentmiklós

Vensza:
Üdv itt! Nem akarlak lelombozni, de mi is egyből lombikoztunk, mégsem úsztam meg a hsg-t. Illetve azt hiszem, 1 évnél nem régebbi vizsg. eredményeket fogadnak el. Cukorterheléses vizsgálat viszont nálam sem volt.

Lányok, szinte vibrál itt a levegő a várakozás izgalmától. :) Kitartást minden kismamajelöltnek! Kívánom, hogy pár hét múlva már az első trimeszter problémáitól legyen "hangos" a topic! :wink:

rilka
Vác

vicky,bocs! Nickyre gondoltam. :)

szaboevi27
Biatorbágy

Tanita: Nekem ugye a negyedik.lett sikeres, de ne ebből indulj ki kérlek. Nem igazán tudta nekem sem megmagyarázni a doki, hogy az előzőek miért nem és az miért. Úgy álltak a csillagok. Mindegyiknek úgy mentem neki, hogy majd ez sikerülni fog, az utolsónál már csak túl akartam lenni az inszemeken, hogy kezdhessük lassan a lombikot. De nem kellett. Rossz az első sikertelen után, ez tény. Sikerülni fog. A merionalból nekem össze-vissza adagjaim voltak, volt hogy 1+3/4 -et kellett szúrnom. Én már nem emlékszem, de nem voltam tőle rosszabbul.
vicky79
Budapest III. kerület

Tantina: ki az orvosod!?!Es mert kell napi kettő ampullat beadom magadnak!?!nem nő tűszöd!?!
Én is merionalt kaptam és napi 3/4 ampulla 8 napig, majd 10 Nap inszem, jobb oldalt kettő 18, 18 mm bal oldalt egy tüsző 14mm
Drukkolok és kitartás!!!!
noci85
Budapest XIII. kerület

Veszna!Igazán nincs mit :) Szívesen segítettem.Sztem a bejelentkezéssel várd meg az inszem eredményét :) Nekem lombikom volt most.Amúgy nem tudom,mennyire elfogadóak máshonnani eredménnyel,én itt kezdtem.

Tanita!Ha akarsz fb-on is ismizni,megírom ki vagyok :) Meg másnak is,aki még igényt tart rá :)

Évi!Köszi a támogatást.Máshol azt mondták,fölöslegesen tesztelnék.
De akkor egy tesztet azért ellövök rá.Van 3 :) Mikor teszteljek szerintetek?
nicky1983
Nagyút

évi!
még egy hét sem telt el és máris + lett a teszt? nekem is szombaton rakták vissza a kölköket, akik totál rám hasonlítottak, mert szép kerekek voltak. én merjek tesztelni jövő héten??? ki nem bírom 23-ig!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

jaj véletlen elküldtem, még egy csomó mindent akartam kérdezni. hány napig feküdtél? éreztél valami tünetet,stb? én eddig még soha nem kaptam vissza 5 napos babákat, létezik, h kívános lennék vagy csak bemesélem? állandóan tzaziki salátát ennék. kicsit hányingerem is van, de nem létezik,h 4 nap után ezek olyan tünetek lennének!

ann!
még egy hét. de jó neked, h ilyen erős vagy, én ennyire fanatikusan nem tudom tartani a diétát. én simán ettem ma is májkrémes kenyeret.(igaz graham kenyeret) azt akartam enni sajttal. annyira rossz az ir eredményed?

vicky!
én igényt tartok a laptető egy kis szegmentjére. te mennyi ch -ot ettél kismamaként? én most olyan 180 körül eszem. max 6 kg-ot engedek magamnak hízni, még egyszer nem lesz 13 kg hízás,mert az életben nem fogom visszafogyni.

kinek nem küldtem még el, h ki vagyok fb-on ? :D

niki!
milyen fiatal vagy :D te érzel már valamit? én megbolondulok nekem még 10 nap van a vérvételig! neked már csak egy hét.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Hát,a cicik egyre érzékenyebbek,meg állandóan ennék,de lehet csak beképzelek mindent.Mást nem nagyon érzek.
Ma már sétáltam az udvaron,elindítottam a mosógépet....Bízom benne,h a manók már jó helyen vannak.Most már csak várnom kell.De azt mondták,még azért hétfőn se éljem bele magam...Most,ha azt mondják,terhes vagyok,hogy ne éljem bele magam?????
Etna!Ha akarod,megvárlak az eredménnyel.Egyszerre voltunk eddig,hogyhogy most én hamarabb leszek?
nicky1983
Nagyút

tanita!
nem szabad elkeseredni. az inszem fél útra van a lombikhoz és fél útra a természetes teherbe eséstől. ebből adódik,h természetes útnál több esélye van, de lombiknál kevesebb. ha végiggondolod természetes úton is ritkább az a szerencsés, aki egyből kismama lesz. bár én csupa ilyet hallottam minden sikertelen kísérlet után. régebben írt andrás, az egyetlen bevállalós fiú és nagyon reálisan leírta, h a lombinak ad 3 esélyt, h sikerüljön. sajnos mi lányok képtelenek vagyunk így gondolkodni. de soha nem szabad feladni, mert megéri a sok hőhullám, hányiger, idegbaj, stb, ha a végén ott ordít ezerrel a végeredmény :D te is és a dokik is maximálisan megtesznek mindent, meg persze az urad is, h sikerüljön, innen már a jóisten vagy sors vagy ki miben hisz kezében vagyunk. merionaltól én is carul voltam, nekem a fejem fájt tőle. most meg idegbeteg vagyok, családom örömére. próbálj + maradni, mondanám,h minden fejben dől el, de ebben azért annyira nem hiszek.

veszna!
nem baj, h mankós anyuka leszel, a gyerek majd jobban bele tud gurítani az árokba, ha kell mondjuk a kocsi vagy a kéró. :D mi celebek vagyunk, most vagyunk divatban, h későn szülünk. amúgy mávban nagyon jó eredmények vannak inszem terén, csak nem murányi? de attól még nyugodtan kérhetsz időpontot a bmc-ben legfeljebb lemondod. nem tart semeddig.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

niki!
én vasaltam és konyhát próbáltam megközelíteni, hát nem volt könnyű. szerintem amióta fekszem az uram odaszoktatott egy galamb családot és annak gyűjt eleséget. vagy hangyát akar ternyészteni nem tudom, de én még ennyi morzsát elszórva még nem láttam. ruhákat még et előtti pillanatban teregettem ki, azóta lobogtak a szélben. megnéztem ezekben nem volt galamb család. jó könnyű a csont száraz ruhákat vasalni, amik kb kicsit koszasak is lettek a sok portól amit ráhordott a szél. de hát férfi, nem ért rá, mert minden este 9 kor már aludt, úgy ki volt fáradva. ( most már tudja milyen könnyű meló háztartás vezetni és gyereket nevelni :D)
a vérvételt a bmc-ben csináják meg a legharamabb, ezt már észrevettem. mindenhol et+14 nap. teszteljünk egyszerre :D

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

ez szerintetek igaz?

3 napos transzfer:
1 nappal a transzfer utan. . . a pre-embrio novekszik es fejlodik
2ntu. . . a pre-embrio blasztocitava alakul at
3ntu. . . a blasztocita kiszabadul a burkabol
4ntu. . . a blasztocita a nyalkahartyahoz cuppan
5ntu. . . a beagyazodas elkezdodik, a blasztocita elkezdi beasni magat a nyalkahartyaba
6ntu. . . folytatodik a beagyazodas
7ntu. . . a blasztocita teljesen beagyazodott es kulon van mar placenta sejtje es embrio sejtje
8ntu. . . a placenta sejtjei elkezdik a veraramba kuldeni a hcg-t
9ntu. . . meg tobb hcg valasztodik ki az embrio fejlodesevel
10ntu. . . meg tobb hcg valasztodik ki az embrio fejlodesevel
11ntu. . . a hcg szint mar eleg magas ahhoz, hogy a vizeletbol megallapithato legyen a terhesseg

5 napos (blaszto) transzfer
1ntu. . . ezen a napon szabadul ki a blasztocita burkabol
2ntu. . . a blasztocita hozza cuppan a nyalkahartyahoz
3ntu. . . a beagyazodas megkezdodik a blaszto elkezdi beasni magat
4ntu. . . a beagyazodas folytatodik, a blaszto egyre melyebbre assa magat
5ntu. . . befejezodik a beagyazodasi szakasz kulon sejtjei vannak a placentanak es aembrionak
6ntu. . . a placenta sejtek megkezdik a hcg kivalasztast a veraramba
7ntu. . . meg tobb hcg termelodik az embrio fejlodesevel
8ntu. . . . hcg termelodes folytatodik
9ntu. . . a hcg szint mar eleg magas, ahhoz, hogy a vezeletbol megallapithato legyen a terhesseg

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

etna, jó ez a kis napi beosztás. :) a tesztet én azért csináltam,mert amikor szombaton betették őket,hétfő reggel a hagymás rántottából a tojást kihánytam. Kedd - szerda émelygés,aztán csütörtök hajnalban pozitív teszt. Pénteken mentünk be a kórházba a hiperstimu miatt, és akkor már 90 volt a hcg. Hétfőre meg 220. De ha nem éreztem volna semmit,én akkor is csináltam volna tesztet egy héttel később,mert csalódás esetén nem tudtam volna kulturáltan sírni a bmc-ben. Amúgy sokat pihentem. Durva az én smasszerom is. Szabit vett ki, ha tudott volna katétert bekötni még pisilni sem engedett volna ki. Szóval nem tudom,mi használt... A fekvés, a hiperstimu, a pozitív gondolkodás, vagy a sok nevetés. Talán ezek együtt. :)

szaboevi27
Biatorbágy

Etna!
Oké,teszteljünk egyszerre.Mikor?Most próbálok érzékenyebb tesztet szerezni.Ez így itthonról nem túl könnyű.Talán 7végére meglesz.

Amúgy a táblázatot már én is láttam.Hát a 9.nap pont 19-e.
nicky1983
Nagyút

évi!
most bepráztam, tegnap óta zabálom a tzaziki salátát, ma a teraszon megéreztem a szomszéd lány parfümjét, ahogy szellőztetett és azóta folyamatosan émelygés van. atya ég, csak nem nekem is ikerek?? akkor nekem végem. na nem azért mert nem tudnék 3 gyerekkel mit kezdeni, hanem mert én nem tudok kihordani kettőt. :cry: még egyet is csak 35 hétig sikerült :?

niki!
én kaptam szerencse tesztet, de fostos vagyok, nem merek keddnél előbb tesztelni. 10 es érzékenységű van, teszteljünk vasárnap?????de nem merem ígérni, mert beszari lettem most :D

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Hát,ha lesz addigra nekem is érzékenyebb tesztem,akkor teszteljünk vasárnap.
Nekem nincs semmi szagérzékenység...
nicky1983
Nagyút

niki!
nem tudom, h voltál-e kismama vagy csak most vagy az, de botinál a 10. hétig semmi bajom nem volt, az ikreknél már nem emlékszem, de azt hiszem ott volt hányingerem, de csak este. én már 5x voltam kismama, de soha nem volt két egyforma állapot. csak az állandó hasfájás, alvás, meg előbb-utóbb jelentkező hányinger, ja és a kávé illatától konkrétan mindig írtóztam, most nem. úgyhogy én is hitetlenkedtem a tüneteken, most is hitetlenkedek, de ha már évi 3 napos anyukaként rókázott, azt most meg photoshoppolja a méhét, akkor kezdem elhinni :D amúgy nekem et+6 nap után (3 napos babáknál) már megjött, mikor nem jött össze. 2x is. ez most ki van zárva!!!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Nem,még sosem voltam kismama.De remélem ,most tuti az vagyok.
nicky1983
Nagyút

rilka, Neked is köszönöm az infokat. de előtte is gratulálok a bébihez. Első lombik sikerült?
egyébként jogos, amit vicky írt, hogy ha úgyis lombik, miért kell az átjárhatósági?
etna, szerintem mégis megvárom majd az eredményt, és bízom benne, hogy nem is kell bejelentkeznem már csak szülészhez. Nem Murányi, hanem Vajda, de ahogy figyelem, a kettő dettó.
Most Érted, nickyért, és annért kell izgulni? Nagyon szorítok Nektek!
Kismamák, Ti hol tervezitek a szülést? Én Pestről nézve vidéki vagyok, de Bp-en fogunk kórházat, orvost keresni, ha eljön a zideje, úgyhogy minden pozitív-negatív tapasztalat érdekel.
(Szóljatok, ám, rám, hogy kopjak le Rólatok, elvégre semmi közöm a bmc-hez.)
vensza
Jakabszállás

vensza!
köszi, nekem sincs már semmi közöm a bmc-hez, én győrbe járok, úgyhogy én is betolakodó vagyok, de olyan jó kis csapat van itt,h ittragadtam. szülés,hát én botit a kettes nőin szültem. hát elláttak maradjunk annyiban. meg jó szakemberek, de a csecsemő gondozás sem rossz. viszont a kutya nem foglalkozik veled, ha nincs fogadott szülésznőd. mivel én tudtam,h császáros leszek, ezért nem fogadtam. másodiknál fogok. ugyanis a kutya sem mutatta meg pl h h kell szoptatni. boti korán jött, de osztályon volt fent, nem kellett inkubátor sem. pco-s lévén a gyerek nem tartotta a cukrot és az okos személyzet tápszert adott neki, mert azt mondták biztos éhes, azért elsik le a cukra. pco-nál az inzulin az egekben volt már benne gondolom, ezért volt alacsony a gyerek cukra, csak ezt el kellett volna,h mondja valaki a csecsemősöknek.
így az én drága gyermekem pillanatok alatt hozzzászokott a szájába ömlő tápszerhez és egy percet sem volt hajlandó szopni. a mellszívó meg nem ér fel egy gyerekkel, úgyhogy küzdelem volt minden kajálás. de amúgy szép tiszta volt a szoba, mellékhelyiség is és normális banda volt. úgyhogy mindent összevetve nem volt rossz. de a terhespatológiai rész...... na az lepra

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

vensza, nehogy lekopj! A lombik előtti hsg-t én mondjuk kihagytam,mert nálam már 7 éve tudjuk,hogy el vagyok záródva, szóval ki is vették. De nem értem miért szükséges. Amúgy nekem volt előtte méhtükrözésem is, annak pl több értelmét látnám. Vagy a fene se tudja... Ők az orvosok. :)
Etna, ne pánikolj. Minden jó lesz! Okosak a mai gyerekek,vigyáznak anyára! :)
Nicky,én csak halkan jegyzem meg,hogy tescos tesztet vettem, talán 800 ft volt 2 db. Úgy voltam vele,hogy ha az kimutatja,akkor a profi teszt is. :) bár én hajlamos vagyok a legrosszabbra készülni,hogy aztán tudjak rendesen örülni. :)
Rilka, ti hogy vagytok? Minden rendben? Túl vagy már a hányásos napokon?

szaboevi27
Biatorbágy

Az a baj a tesztemmel,hogy 25ös érzékenységű.A másik fórumon azt mondták,azzal ne is próbálkozzak,mert neg lesz.Már így estére amúgy is elkenődtem,pedig semmi okom rá,csak bőghetnékem van....Hülye vagyok.Majd elmúlik.Legyetek jók!Holnap jövök!Puszika
nicky1983
Nagyút

Én a máv kórházban szültem. A dokim saját volt, a szülésznőmet is ő választotta. A csecsemősök viszont olyanok voltak, mnt Etnánál. Nem gazán foglalkoztak velünk. Barbus sem akart szopizni, üvegből kapta a lefejt tejet és utána a tápszert.

Etna: 160 gr-os ch-t ehettem, utána felemelte a dokim 200-ra, mert fogytam. Íga sikerült jó súllyal végeznem és Barbus sem maradt annyira pici.
vicky79
Budapest III. kerület

lányok kórházba kell mennem, drukkoljatok nagyon túl vagyok stimulálva. saját felelősségemre jöttem haza, boti velem volt. hajanlban vissza kell mennem. petefészkem mind a kettő tele van sok tüszővel hasüreg tele folyadékkal. drukkoljatok, petefészkeim 4 cm felett vannak.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Bakker Etna! Veled vagyunk! Igyál-Igyál-Igyál, akkor is ha kidurransz. De nézd a jó oldalát, ilyenkor állítólag tuti a bébi :)

szaboevi27
Biatorbágy

Halló!!!!!!

Etnáról van hír!?!?Honnan tudta, hogy túl van stimulálva!?! :shock: :? Nekem ez magas :oops: Mitől van!?!

Na akkor Niki, Etna, Ann meg Én vagyunk akik lassan hozzák a pozi tesztet!? :wink: 3 lombikos egy inszemes!?:wink: Remélem nem hagytam ki senkit!!!!
Ki hogy van!?Tunet!?!

Sikeres inszemeseknek, fájt a derék és görcsölt a has!? :oops:
noci85
Budapest XIII. kerület

Jesszus Etna!Remélem hamar rendbehoznak.
A sok injekciótól lehet túlstimuzva szegény.Erre kellett nagyon odafigyelnünk.
Nálam még most sincs semmi tünet. :(
Remélem nálad ezek pozi tünetek lesznek :)
nicky1983
Nagyút

Mért beülti után is van injekciózás még!? :oops:
Niki: hogy vagy tünet!?Teszt mikor lesz!?
noci85
Budapest XIII. kerület

noci85
Budapest XIII. kerület

noci85
Budapest XIII. kerület

Etna: Jajj, remélem azóta már alakult a helyzeted!! Tűnjön az a sok folyadék!!!! Szorítunk értetek!!!

Nóci: nekem ez mind volt!! :) Hány nap telt el az inszem óta???

Nicky: jobb már a kis lelked?? Teljesen természetes ez a hangulat ingadozásod! Ne aggódj, csak a családdal tudasd, hogy bánjanak veled kicsit megértőbben! Ha bőghetnéked van, akkor csak bőgj! Hátha jobb lesz utána! De ne parázz még a tesztelés miatt!!! Nem tesz jót, ha aggódsz miatta. A negatív teszt amúgy sem jelent nálatok semmit! Amikor inszemen voltam olyan lombikos csajjal beszélgettem, aki negatív tesztet csinált otthon, közben meg kismami volt... Persze van akinek kimutatja, de ne agyalj még!

Vensza: üdv itt! Nem kell innen elmenned!! Maradj köztünk nyugodtan, hátha tudunk segíteni, ha másban nem, a lelked ápolni... :) Én vidéken szültem, nincs tapasztalatom a pesti kórházakról.
nyulacs82
Szolnok

Noci!Nem,utána nem kell.De sok felgyűlik és a szervezet megbolondul.
Nyulacs!Kicsi megnyugodtam...Köszi.Majd írok még ma.
nicky1983
Nagyút

Nyulacs: csütörtök lesz egy hete volt :roll: :oops: tudod neked is kedd és volt repesztő nekem is és csütörtök inszem és hétfőn kontroll!!!
Te vittek reggel a vizeletet majd beadta ahol vv csináljak és akkor RÖGTÖN vagy várni kellett hogy mi az eredmény!! :oops: :roll:
noci85
Budapest XIII. kerület

Csajok, aki még nem találkozott vele, a túlstimuról néhány mondatot bemásolok. Nekem a legelső stimumat kellett anno leállítani még leszívás előtt, mert az ösztradiol szintem több volt mint 5000.Ezért szokott amúgy vv lenni a stimu idején, hogy ezt az értéket ellenőrizzék.
A túlstimuláció
Túlstimuláció akkor következik be, ha a szervezet túl jól reagál a kapott hormonokra, és a szükségesnél magasabbra szökik a hormonszint. Ilyenkor általában túl sok tüsző termelődik, amelyek szintén hormont termelnek, de soha nem növekszenek meg annyira, hogy termékeny petesejt legyen belőlük. Túl sok tüszőnek a 20-nál több számít.
A túlstimuláció előjelei nálam: fejfájás, szagokra érzékenység, szélsőséges hangulatváltozások, agitáltság, felpuffadt has.
Az igazi túlstimuláció vagy a hCG beadása után, vagy a terhesség elején következhet be, amikor tovább növekszik a hormonszint. Ilyenkor életveszélyes állapot is kialakulhat.
A hasüregben folyadék halmozódik fel, amivel a szervezet ellensúlyozni próbálja a petefészkek gyulladását. Rengeteg vizet kell inni (5 liternél kezdődik a számottevő mennyiség) azért, hogy a szervezet mintegy "megnyugodjon, hogy van elég vize, és ezért nem kell neki visszatartani".
Előjelnek számít, ha az ösztradiolszint 4000 pg/ml felett van (IVF-nél; egyéb eljárásnál már 2000 feletti annak számít), a hCG beadásának napján. Ezek a számok az amerikai mértékegység szerint számolódnak. Az európaira átszámolni be kell őket szorozni 3,67-tel, azaz: 4000pg/mL=14680 pm/mL.
Ekkor azonban már késő lehet a ciklus megmentéséhez: az életveszéles állapot elkerülése érdekében azt le kell állítani.
ann74

Etna kitartás csajszi, most nem irigyellek, ilyenkor cefet rossz, de tényleg, akkor tuti ott lehetnek a babák, mert a terhesség még növeli az ösztradiol szintet. Beültikor nem kaptál infúziót?
ann74

Nóci: azt tudom, hogy "azonos" napokon voltunk, csak azt nem tudtam ,hogy mennyi telt el... Még van jó-pár nap hátra... kitartááááss!! :) Igen, a reggeli első vizeletet vittem be, beadtam a vv-s helységbe. Ők ott megcsinálják a tesztet, és az eredményt elmondják a dokidnak. Neked a dokid majd a biológussal együtt mondja el mi a pálya! Az eredményhirdetést a vizsgálatok elé veszi!!! Nem tudom emlékszel-e ki vitte a spermákat be az inszemre, nekem pl ő volt ott a doki mellett az eredményhirdetéskor is, meg a következő uhunál is bent volt, akkor nézték, hogy fejlődik-e, illetve hogy jó helyen tapadt-e meg a Pici. Mondjuk engem akkor el is bocsátottak a BMC-ből, csak a következő uhunál -amit már a dokim csinált itthon- vissza kellett telóznom a biológus csajnak, hogy van-e szívhang.
nyulacs82
Szolnok

Nyulacs: bizony van már pár nap, majd eltelik :wink: Kitartó vagyok...csak aggaszt egy picit a derék fàjàs :roll:
Emlékszem igen a biológusra, vörös hajú szemüveges...akkor meg kell várni a doki nénit és ő mondja meg az eredményt!!??
noci85
Budapest XIII. kerület

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?