Új privát üzeneted érkezett!

Most küldött smst, Ildi, hogy a baba inkubátorba van, de nem kell lélegeztetni, mert magától szuszog Kép és, jól van! Ez jó hír! Azt nem írta hogy hol van és semmi mást, csak ennyit, de hát ez a lényeg!Kép
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Újabb hírek:
A baba 37 cm hosszú és szöke haja vanKép. Holnap már szopnia kéne, ezért csecsemös növér megy reggel Ildihez és kezdik a cicit edzeni!
Kép

ceniko
Szeged

De jó, csupa jó hír!KépKép Drukkolunk!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő!

De örülök,hogy minden rendben van a babával.

Holnap reggel műtik a k.fiamat.A nyelőcsövével van valami gond.Szombaton mentek ellenőrzésre,és bennfogták a kórházban.Olyan kis pici még,3 és fél hónapos.Úgy izgulok miatta.

Ildi
tfildiko

Sziasztok kedves szegedi anyukák!
Régen jártam erre.Szorítok nagyon a gyerekek felépüléséért és minden jót kívánok!GBY!

Lenne egy kérdésem.Tudtok-e vhol reformboltot,ahol liszteket lehet kapni a "mozdony" mellettin kívül?Nem akarok olyan messzire bemenni a cuccokért.Köszi előre is.
Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Halli!

Nagyon jól esik a sok jó szó, segítség. Tudom, h nem kell parázni, Én tényleg csak azért aggódom, nehogy tápszer legen belőle.
És most ott tartok, h mindent megeszek, amit megkívánok (hízok is rendesenKép ), sok rostosat iszom, tejszaporító teát, urtica urenst is szedem, (egyedül a tornagyakorlatokat nem tudtam még kipróbálni) és sztem nem az Én készülékemnél van a gond, hanem asszem (Ágci cikkéből lövetkeztettem ki), h bizony Bogi cumizavaros. Nem akar szopni. nem akarja elfogadni a mellem, sír, ha meg akarok etetni. Különböző trükköket kell bevetni, és csak addog hajlandó szopni, ameddig jön a tej rendesen, ha már csak csordogál, akkor sírni kezd, és elfordul. ÍGy hosszú szopik nem jöhetnek szóvbaKép. Mert akkor beindulhatna a hátsó tejutakból is a tej, de sajna így nem. Nem kapott másból enni (1szer pohárból), de a játszócumi az folyton ott lóg a szájában. És valszeg kielégíti a szopási reflexét... Vagy ez hülyeség?
Úgy próbálom mellre tenni, ahogy Ágci javasolta, féléberen, illetve ha fent van, akkor előtte megbizergálomKép a mellem, és megvárom, h beinduljon, és akkor elfogadja. Mindig 2mellből szoptatok, ha elfogadná, még vissza is tenném újra, de sajna nem fogadja el, ha nem ömlik belőle. És amikor tudom, elveszem Tőle a cumit, és inkább kézben van. Mérges is rendesen. Le lehet szoktatni kíméletesen egy ekkora babát a cumiról vajon? Szükség van erre?
Dancsi! Igen, mérem a szopikat. Ma mondtam a férjemnek, h dugja el a mérleget, mérlegfüggő vagyok megintKép.
És basszus annyira tudom az eszemmel, h feleslegesen parázok, és nem és nem hízós malac a babám, nem bírom ki, h ne számolgassak, és aggódjak folyton folyvást. Olyan béna vagyokKép((
És az még a bajom, h tudom, h pihenéssel sokat lehetne dobni a mennyiségen, 2pici mellett nehezen dőé ée az ember napköoben. Fejéssel uez a helyzet.

.:Angi:.
angiszeged

Edit! én nem tudok. Mi van veletek, nagyon eltüntél. Mit eszik a baba, mekkora?

Enikö! Ez tényleg jó hir!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabici! Edvárd nem semmi!!! Súlya, mozgása, étvágya, nagyon rendben van a kiskrapekKép

Karmen! Nálam Ági avent tejgyúktője van, Nekem nagyon bevált. Abban gyújtöm Virágnak a tejetKép.

Ildinek gratulálok, és a babucinak gyors gyarapodást, mihamarabbi hazakerülést kívánok! Kép
Biztos klinikán van, és hogy nem klell lélegeztetni remek hír, szerencsére 35.hétre már mindene kifejlődött, Neki már csak egy kis zsír kellKép

Szilde! Tescoban is vannak jó lisztek, és a Bio csemege boltban.

angiszeged

Angi,
hú, ez nem lehet könnyu. Nekem szerencsém volt Jozsóval, mert o inkább szívta az üres mellett, minthogy elfogadja a cumisüveget. Igaz neki a játszócumi sem kellett.

Mennyiket szopik Bogi baba?
Tedd már el azt a mérleget. Én is mérlegfüggo voltam, aztán nagy nehezen leszoktam róla. Kép Kép

Képzeljétek, asszem rájöttem a sugárhányás okára. Ugye a kismakim rendszeresen kirókázza a kanalas kaját. De csak azt, amelyik surubb, darabods, a híg, pépeset nem. Anyósomnak panaszkodtam, hogy már mindketten rettegünk az etetéstol, meg a rókáktól. Kiderült, hogy a sógornom volt ilyen egy éves koráig. Csak a híg pépeket tudta megenni. Ez pedig nem betegség, hanem egy rossz szokás. SZóval most a fozelékeket, gyümiket hígra csinálom és akkor mindent megeszik. De ha egy ici pici darab banán vagy bármi belekerül, akkor kihányja.

Ezt addig senki nem hiszi el nekem, amíg a saját szemével nem látja. A novérem sem hitte el: Adott Jozsónak babakekszet (monduk én ilyet nem adok neki,de gondolom egy pici nem árt neki). Szóval Jozsó ezerrel rácuppant, leharapott belole egy kis darabot, és már jött is ki a cucc. Mindent beterített vele. Ugyanez volt, amikor répát adtam a kezébe.

Van valakinek ilyen?
Vendég

Enikő!
Mondd meg Ildinek, hogy kitartás! Maximálisan átérzem a helyzetét. Nekem is újra előtörtek a nem egész egy évvel ezelőtti PIC-es emlékek. Add meg neki a számom, ha valamiben segítségre van szüksége csak hívjon! Nem lesz egyszerű császáros heggel szoptatni járni, de jó szervezéssel kivitelezhető. Legjobb lenne, ha tudna valakit szerezni, aki egész nap vállalja, hogy hordja viszi majd az otthona és a PIC között, meg folyamatosan ellátja kajával, mert neki éppen elég lesz a napi 4-5 út, meg éjjel a fejések. Nem tudom, hogy vezet-e autót, de szvsz jobb, ha mindezek mellett nem ő vezet, a friss sebbel meg abban az idegállapotban.
Nagyon szorítok nekik, hogy mihamarabb hazavihesse a babáját!

Angi!
Nyugi! A nagy súllyal született babák általában nem híznak olyan mértékben!
Álmában próbáltad szoptatni? Léna a mai napig simán kajál alvás közben is. Kép

Amúgy ma mértük a kisasszony hosszát (mert centink azért van, ha mérlegünk nincs is Kép ), és 77cm. Lábujjhegyre állva már mindent elér, ami nincs jól betolva az asztal közepére.

Nóri
norcee

Dancsi! Virágom is hányt sokáig, ha valami nem volt teljesen pépes. Én csak a braun kézimixwerével tudtam annyira pépes kaját csinálni, síma mixer erre nem alkalmas. Illetve a bolti kaja. Abból is, ami túé sűrű volt, fel kellett valamivel hígítani.

Dancsi! hehe, akkor is mondtam Neked, h pakold el a mérleget:DDD. Most az előbbi etetést nem mértem le.
Holnap délután megyünk Pestre egy talira, délben indulunk alvásidőben, és este vissza, remélem minden OK lesz.

angiszeged

Találtam egy szuper turit, angol cuccok vannak benne, a Tisza Lajos krt-on, a Baby Bell üzlet helyén. Túrtam Jozsónak pár cuccot, pl. egy Mark & Spencer kantáros gatyót, amin még az eredeti címke is rajta volt, 1500 pízért.

Volt egy szép meleg vastag borkabát, 3 ezer Ft-ért kapát, belül bundás, kapucnis, 3/4-es, csak kicsi volt rám. Én is hízom a szoptatás alatt. DE ha nem eszek rendesen, akkor apad a tejem. Néha nagyon elkeseredem emiatt, foleg ha valahová menni kell normális cuccban, tényleg nagyon dagi vagyok. Szerintem híztam legalább 5 kg-t!!!! Nem állok mérlegre.

amúgy a költözés nem volt olyan vészes, a becsomagolás az durvább volt, mint a kipakolás. 2 nap alatt mindent kipakoltunk. Mostanra szoktam kb. meg, rossz volt, mert pár napja van csak TV-nk, meg az internet is nagyon hiányzott. Semmi nem állt kézre kezdetben, nem találtam itthon a helyem. És még izomlázam is lett a lépcsozéstol. Kép Kép

Amúgy az ANET (asszem Karmen ajánlotta oket) nem lehetett nálunk sajna, a tvnetwork pedig nem köt be télen, így maradt a káveltévés axeleros net.

Intenzív szoptatás mellett lehet teherbe esni? Mert én szeretnék teherbe esni lassacskán, de Jozsó naponta 3-4 alkalommal még szopik. A mensim sem jött még meg.
Sokszor a kanalas rendes adag kajája után fél-egy órávaé kiköveteli a cicit. Na, olysnkor utána rosszul van. Kép Kép De ha ez kell a boldogságához, akkor megkapja.
Vendég

Dancsi! Elvileg teherbe lehet esni, ha nem 3órénként eszik. De ez nagyon alkati. Valakinek hamar lemegy a prolaktin szintje, valakinek később...

angiszeged

Angi,
én is hígítom a bolti kaját ha suru, anyatajjel (na ettol undorodom sajna, szóval nem nagyon szoktam fagyitejet adni neki), gyümölccsel. Nekem a TEFAL mini mixere (nem botmixer) eléggé bevált erre.
Meddig hányt Virág a darabos kajától? És hogyan szoktattad le? A sógornom 1 éves kora körül magától leszokott róla. Pedig Jozsónak fogai is vannak, még rágni is tudna.

Bogi utazott már messzebbre? Mi Eger mellett szilveszterezünk (Szarvasko) és én is parázom az utazástól. Jó esély van rá, hogy végig fogja ordítani az utat.
Vendég

Szia Karmen!
Jólesett a megjegyzésed.Mostanában alig ülök le gépezni.Csak olvasok,alig írok.
Hanna 10 hónapos múlt 10.-én .Jó az étvágya,mozgékony,dumál ezerrel.
Emlékszem írtad,hogy lánykád körbe gurulta a szobát.Az enyém,úgy egy hónapja kezdte.Kép
Aztán szép fokozatosan,megtanult hasalásból felülniKép,feltérdelt az ágyban,aztán négykézláb rugózott,tett egy-két "lépést",és most 18-án kezdett el rendesen mászni.Most pakol.KépMi is.Kép
Élmény minden amit csinál.
Amúgy szinte mindent megeszik.A joghurttal,(sajt,túró,narancs,paradicsom,liszt) egyenlőre várok még.Allergia megelőzés miatt 1 éves kora után adok neki.Valószínűleg.Azért is keresek gabonás boltot,mert Hani rizs,és kukoricalisztet kap csak.
Ti hogy vagytok?Gyönyörű a lánykád a képen.Látszik,hogy vidám,kiegyensúlyozott baba.Jár már?
Vettetek cipőt?Fülbevalóját nem szokta piszkálni?
Edit

szilde
Szeged

Dancsi!
Szia!Emlékszem egyszer Hanna is kihányta a tápszerbe rizst,pont szuri előtt.Én sem tudtam mitől,így elhalasztottuk a beadást,mert betegen nem lehet.Aztán nem hányt többet.A helyzet az,hogy tényleg egy picit csomós,meg sűrű lett a papi.Nagyon valószínű,hogy attól kezdett el öklendezni a baby.Nálatok is így lehet.
Lánykám is csak a teljesen pépeset eszi a mai napig.Az egyik tájékoztató füzet megnyugtatott,hogy egyszerűen nem érett még meg a darabos ételek fogyasztására.Nem kell erőltetni.Ha majd felül is lesz foga,és tud majd rágni,akkor sztem biztosan nem lesz gond.
Jozsó hogy áll a fogacskákkal?
Üdv.E.

szilde
Szeged

Fogacskák? hihihi, ebben mi verünk bárkit.
Felül 4 (+ 2 fehérlik), alul 2.

7 hónapos. És ezek már 1 hónapja kint vannak. AMúgy már ül, de magától még nem ül fel, de ha felültetem, úgy marad egy darabig. Kép Kép
Vendég

Kedves Angi!
Tényleg nem lehet könnyű most neked,de ne add fel.Szurkolok,hogy minden jól alakuljon!!!!
Merre van az a Bio csemege bolt?
Edit

szilde
Szeged

Dancsi!
Hűha!Ez igen!
Tényleg beelőztetek.Kép

szilde
Szeged

Szilde! A Vidra utcában van a Biobolt. Jó sok dolog van, tisztítószerek is, és sok más finomságKép.
Dancsi! Nem tudom már, egyszercsak elkezdett rágniKép. Annyira elfelejtem ezeket a dolgokatKép.
Egész este 4kézláb szoptatom Bogit, fölélógatom a mellem és úgy, ez tetszik Neki. Én meg röhögök kínomban magamon:DDD, jól nézhetünk ki.
Ja, és az el6ározás konkrétan megszületett, nem mérem a kajákat, Neki is jobb, ha nem cibálom le s fel a mlréegre.

angiszeged

Angi,
olvastad, amit küldtem emailt? Ooo, most látom, hogy rossz oldalt illesztettem be, biztos, hülyének néztél... Most talán, ok lesz. Olvasd el!
Ági

Kép
Ágci

Nóri!

Jó magas a Léna.Várunk benneteket.

Ágci!

Elolvastam a cikkeket.Köszi.Már olyan jól elaludt egyedül eddig.A mai éjszakánk is borzalmas volt.Ma jön a doki néni,és kiváncsi vagyok,hogy mit mond ezekről a sírásokról.Remélem,hogy nem beteg.Hízik szépen.(6900g volt az este.)

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Tunde, Tomikanak nagyon boldog nevnapot kivanunk!

Orulok, hogy jol van Ildi kislanya!

Nyulanyo, az also 2 7-8 honapos koraban, utana vartunk vagy 5 honapot a felso 4-re. Kb 3 honapja nem jott uj foga. Bar van egy szomszed kifiu, kicsit kisebb, de neki is csak 6 foga van. Pipinek mennyi van?

Gabi, csak azert kerdeztem, mert emlekeztem, hogy Floranak is keson jott ki az elso. Az erdekelt volna, hogy utana egyszerre jott sok, vagy szep lassan bujtak ki.

Most mar Kristofnak is folyik az orra, ma nem mentunk sehova. Szerencsere a gyurma es a ceruza most nagyon bejott neki.

Agi
agi77

Megkaptuk az 5 hós oltásokat,egy kicsit sírt.Valószínű,hogy a foga miatt nyűgös.Már recés neki alul.
Ma délelőtt aludt két órát,és én elkezdtem a takarítást.Már alig várom,hogy rend legyen.
Van valakinek közületek állványos hintája?

Ildi
tfildiko

Ági!

Jobbulást a Kristófnak!Remélem,hogy hamar rendbe jön.

Ildi
tfildiko

Ildi, koszi. A fogyacska biztosan kinozza Noemit, ha kibujik meglatod o is nyugodtabb lesz. Az allvanyos hintarol nem sok jot hallottam.

Eniko, nem tudsz valamit Ildiekrol? Hogy birod Bogi nelkul? Utlrahangra mikor mesz?

Agi
agi77

Ági!

Írd már meg légy szíves,hogy mit hallottál róla!!!

Ildi
tfildiko

Ildi, azt hallottam, hogy nem eleg neha meglokni, mert megall. Tehat szinte vegig fognod kell a hintat. Talan probald ki a boltban, hatha Nektek bevalik. Nekunk sima hintank van, de itt all a sarokban, mert Toni nem hajlando lyukat furni az ajtofelfaba. (Ezt o ugy tolmacsolja, hogy fel, hogy leesik a gyerek. Kép)

Agi
agi77

Ági!

Köszi.
Az én férjem sem hajlandó átfúrni az ajtófélfát.Ezért gondoltam az állványosra,bár nagyon pici a lakásunk.Így is alig férünk el benne.

Ildi
tfildiko

Dancsi! Igen én mondtam, ezek szerint ott nem lehet fogni a jelet. De legalább végre van netetek.

Ildi! Remélem nem lesz gond a szuri után.

Angi! én is mindent kiprobáltam Orsi többet egyen, a honaljtartást utáltam de az bejött.
Fölé mondjuk nem hajoltam, de ha kellett volna igenKép

Edit! Én adok Orsinak 2 hete joghurtot, nem sürün de ebböl legalább elfogy 2 evökanál. Fözelékböl már nehezen. heti 1x kap tojássárgáját meg 2 gerez mandarint. Orsi kapaszkodva jár, néha el is esik, elfelejt kapaszkodni. Fülét nem piszkálja, ezzel nem volt gond szerencsére. Csak vékony kocsicipöt vettem, vastagabbat kaptam kölcsön tesomtól. Nóriék cipöje meg nem lett jó, fel sem tudtuk venni.
Amig nem jár nem sürgös vennem.

Nina! Ha mész a Diófához patentolni megnéznéd hogy a jövö héten meg ugy ált. mikor vannak nyitva. Innen elég messze van ne menjek feleslegesen. Bár lehet már voltatok ott. Ez az ABC-töl merre található amugy?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Ági, Pipinek lassan 12 foga van, a felső rágók még félig vannak kint neki és ma kitapintottam ,hogy egyszerre jön neki a két alsó szemfoga is. Pipinek is későn jött ki a foga, az elsőnél elmúlt 10 hónapos. Aztnán egyszerre kijött neki 5. Az első rágó foga pont 15 hónaposan jött ki, azzal megszenvedett nagyon, de a többit észre se vettük. Aztnán megint 3 rágó jött ki neki egyszerre. Lehet, hogy Kristófnak is egyszer csak beindulnak és majd kint virít mind:-). Vannak különben tényleg olyan babák, akik nem eszik meg sokáig a darabosat, én ismerek olyanokat, akik kiköpték és csak 18 hónaposan kezdtek el enni darabosat. Ez állítólag tényleg rossz szokás is lehet.

Angi tök jót röhögtem a mell lógatáson, volt hogy én is kipróbáltam:-)))))Angi különben tényleg lehet, hogy cumi zavaros Bogi, ha nagyon gondod van, próbáld meg a LLL hívni, ők tuti jó tippeket adnak.

Nóri szép nagy lánykád van, Pipi egy évesen 77 cm volt, Léna beelőzte pár héttel:-)

Dancsi, szerintem is alkat kérdése, az egyik barátnőmnek 5 hónapos volt a babája, intenzíven szoptatta és mégis teherbe esett. Hamar szerettek volna babát, de azért nem ennyire....Sajnos neki érzékeny lett a melbimbója és alig tudta szoptatni a babáját, Ő hívta fel a LLL és minden megoldódott.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok!

Off!
Karmen!
Ígértem, hogy referálok a naptárról. Elkészült a lappantyú féle naptár, nagyon szép lett! Ajánlom mindenkinek!
On!

Kellemes ünnepeket kívánok Mindannyitoknak!

Egy félig szegedi TündérKép
tündér

Tündér! ennek örülök! Mi házilag készitettünk este lett készen. Ez sem olcsóbb amugy. Bár nem tudom neked milyen papirra csinálta a mienk valoban olyan mint egy fotó (245g-os)

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Képzeljéték most jöttem haza a védönötöl és toxémia gyanús vagyokKép
130/90 volt a vérnyomásom (máskor 100/60-70 szokott leni. Szóval saját magamhoz képest magas, és fehérjét találtak a vizeletemben!
Aztán átküldött a terhesgondozódokihoz a védönö aki csinált ultrahangot és kisebb a baba mint kéne. 75/95!!! BPD-ét mért, ami azért gáz, mert 4 hete a 28 hetes UHán 72/80 volt és ez azt jelenti, hogy széltére alig nött a buksija hosszra viszont igen????? Na mindegy, felhívtam Emökét és este fél 6ra vár a klinikán, hogy megvizsgáljon és megbeszéljük a részleteket! Mondjuk elég öskori lelet volt az UH gép amivel a Vasasba nézett a doki, de hát attól még a méreteket meg tudja belöle nézni.....

Írt fel Doxiumot (lepényi keringést segítö gyógyszert) a doki.

A lábam, kezem nem dagad és eddig csak 5 kilót híztam. Szorítsatok, hogy minden rendben legyen!! Nagyon be vagyok szarva!
Meglátogatom Ildit is este!A szülöszoba feletti emeleten vannak a mütöttek, császárosok ugye??? A lépcsötöl jobbra?

Enikö

ceniko
Szeged

Enikő!

Nagyon drukkolok,hogy minden rendben legyen.Igen,jobbra kell menni.
Nagyon vigyázz magadra!
Ildinek gratulálok,és szorítok,hogy gyorsan nőjön a picur.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Ildinek gratula, remélem én is , hogy mielőbb megerősödik a babóca!

Enikő, remélem veled is minden rendben lesz, majd írj!

Nóri, Léna baba tényleg jó nagyra nőttKép Van újra gépetek ezek szerint?

Dancsi, üdv újra ittKép, van sok gyerek a házban? Játszótér, bolt a környéketeken?

Ildi, sikerült kitakarítani?

Benedek elkapta Pétertől a betegséget, péntek óta lázas volt, szombat este felment neki 39,9-re, nagyon megijedtem, még senkinek nem volt ilyen magas láza nálunk. Szerencsére a gyógyszer és a hűtőfürdő levitte viszonylag hamar. Most már nem lázas napközben, csak éjjel ment fel, jó lenne már, ha meggyógyulnánk végre. Dokinéni szerint ez valszeg bacis fertőzés, most Klacidot szedünk. Az a rossz, hogy a nagyok állandóan hazahoznak valami nyavaját, ez a kis babóka meg mindig elkapja tőlük. Kép

Melinda, örülök, hogy Lotti már meggyógyult. Dolgozol még a héten?

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Erika!

Nem végeztem még a takarítással,de sokat haladtam.Ha holnap délelőtt is alszik a Noémi,akkor végzek.Most is szunyál,de nincs erőm dolgozni.(Inkább netelek.)Ilyenkor jön ki rajtam,hogy éjjel nem aludtam.
Nagyon remélem,hogy hamar meggyógyul a pici fiad.Én is megijedtem volna attól a magas láztól.Jobbulást neki!

Ildi
tfildiko

Enikö! Én 88-as BPD-vel szültem Orsit. Nekem is mértek össze-vissza néha. Nem lesz semmi gond.

Dancsi! Orsi is csak a pépeset birta megenni 8 hónapos koráig, aztán fokozatosan szokta meg a kis darabosat most meg már kekszet is rágcsát.

Edit! Ja, akartam neked is irni, hogy szoktam venni a Corában gluténmenten kekszet, jo puha könnyen elrágható.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!

Nem lázasodott be a Noémi.Eddig még egy oltásnál sem volt gond,úgy örülök neki.Már félek a mai éjszakától.Kiváncsi vagyok,hogy hány nap alatt nő ki a fogacskája.Az Orsit nagyon megviseli a fogzás?

Ildi
tfildiko

Köszi Karmen!
Le tudnád írni az összetevőket?Miből van a keksz?Tojást még nem akarnék neki adni.Mégegyszer köszi.Kép
Edit

szilde
Szeged

Sziasztok!
Na megnézett a saját dokim, és ö meg 79-et mért BPD-nek, ami 1-1,5 hét lemaradást jelent, egészen pontosan 30 hetesnek felel meg, de ez el is képzelhetö, mert az utolsó mensim idöpontját nem tudták megállapítani Kép. De, ez az 1-1,5 hét eddig is volt, minden UH alkalmával ennyivel kevesebbet mértek, ezért ennek nem is tulajdonítottam jelentöséget! Szóval a baba mérete okés. Olyan 1400 gramm körül van most az UH alapján!

Viszont a toxémia fennál sajna. Megmérte a vérnyomásom és 130/90 volt ismételten, ami nálam nagyon nagyon magas, hiszen 100 fölé sosem kúszott még a felsö értékem!
Sómentes diétán vagyok és naponta 3x kell vérnyomást mérnem, mert koraszülhetek, ha nem vigyázok magamra. Kép Ha a felsö érték 130 fölé emelkedik egymás után 2x, vagy az alsó 90 fölé, akkor azonnal be kell feküdnöm, hogy beállítsák!Kép
Ja és a szülés idöpontját korrigálták február 19.-röl, 25.-re! Hát ennyi! Köszi a drukkokat! Kicsit magam alatt vagyok a toxémia miatt!Kép

TIldiék jól vannak. Láttam picilányt fényképenKép. Nagyon kis helyes baba és tök arányos, csak nagyon kis vékonykák a végtagjai, meg a kis böre, olyan kis extra picike, de arányosKép. Ma bement hozzá egy Brünhilda csecsemösnövér, és megszorongatta a cicijeit, ami nagyon fájdalmas volt neki!Kép Pár csepp elötejet ki tudott préselni, de még nem lövelt be a teje. Én úgy tudom, hogy amíg nem lövell be a tej, addig nem nagyon kéne fejegetni, meg eröltetni, nyomogatni.......rosszul tudom?????
Várhatóan hétvégén engedik haza az Ildit, és majd be kell járjon Szimihez a gyerekklinikára a lefejt tejjel.

Nóri: mondtam Ildinek, hogy felajánlottad a segítséged, tapasztalatcsere...stb, nagyon megörült és köszönettel elfogadja. Légyszi küld el nekem a mobilszámodat odaadom Ildinek, hogy fel tudjon hívni!!! Vagy átküldöm én neked mélbe Ildi számát!

Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Eniko, nagyon szoritok!

Erika, Beninek nagyon gyors gyogyulast kivanok! Hogy viselte a hutofurdot?

Nyulanyo, gratula a sok fogacskahoz! Kristof imadja a darabosat, a pepeset viszont nem eszi meg. Sajnos a joghurt sem kell neki, most az aszalt barack a slager.

Karmen, a biokoles allitolag glutenmentes. Baratnom kettevagja es ugy adja a gyerekenek. (9 honapos)

Tegnap megvettuk a fat es fel is diszitettuk. Kristoffal egyutt, ugyhogy nalunk most nem a Jezuska hozta. Kép Nagyon piszkalta, ezert feltettuk az asztalra.

Agi
agi77

Eniko, tenyleg nem lenne jo, ha be kellene fekudnod, de remeljuk erre nem kerul sor.

Rakok fel 2 kepet, az elson Kristof engem etet ennek orul ennyire. Kicsit sotetek a kepek, mert nem vakuzott a gep a nap miatt. Annyira szep ido volt ma!

KépKép

Agi
agi77

Ági, nagyon helyes kis srác Kristóf:-)))Iszonyat csábító a mosolya:-))Köszi a sok fog gratot, de sok gyereknek, akik fiatalabbak Pipinél, már 16-18 foggal dicsekednek. De tojok bele, egyszer úgy is kinő neki az összes:-) Annyira emlékszem az egyik barátnőmre, a kislánya már elmúlt 11 hós és még mindig egyetlen egy foga sem volt. Tök pánikba volt, elment az orvoshoz és megkérdezte, hogy létezik e olyan, hogy nem nő ki a foga?:-))) Nah ilyen dinnye is lehet egy aggodó anyuka....

Enikő én is só, cukor mentes, 150gr szénhidrátos diétán voltam. Ki lehet bírni, főleg neked, aki nem sós szájú. De azért a dokid megnyugtatott valamennyire, Boró pedig tuti jól van és egészségesen, gyönyörűen fog megszületni időben:-)

nyúlanyó

Nyúlanyó: Írhatnál pár dolgot amit nem szabad ennem!!! Léccike! Pl párizsit lehet vagy szalámit, vagy sajtot? Vagy mit szabad és mit nem????? Vacsira csak vajas kenyeret ettem meg túrót!
Foggalmam sincsen milyen a sómentes diéta!
Enikö

ceniko
Szeged

Angi: Örülök,hogy kezded a méregetésről való leszokást! Lécci nagyon messzire dugd el azt a mérleget és a cumit is. Boginak nem kell! Ágci profi a cumizavarral kapcsolatban. MI is négykézlábazunk, ha Bátornak gurulhatnékja van.
Tudom milyen mikor nem hagynak pihenni, azért itt lesznek az ünnepek apa majd segít! Ügyes légy és ne aggódj folyton! Bogi erős baba!

Karmen: Flónak is jár, a törvényben szinte az utolsó rész szól arról,hogy 1500 g alatti, nem kell hogy beteg legyen. Tudod hányszor jártam ezmiatt a Tákisznál!? Nem nagyon akarták elhinni nekem, hogy igenis jár.

Dancsi:Gabómamótól megkérdezheted, mennyire biztos hogy babás lehetsz sűrű szoptatás alatt, még akkor is ha nem jött még meg szülés óta.
Költözés: Nálunk még mindig van kicsomagolatlan doboz. Pedig karácsonyra ki akartam mindent csomagolni, de nyilván a két ünnep között kerül rá sor.
Sztem alvásidőben induljatok hosszabb útra, akkor nincs böbmi az úton.

Ági: Flónak viszonylag egymás után jöttek a fogacskái. Nem ömlöttek a szájába.

Enikő: Úh, ne már! A kávét is felejtsd el! Pihenj sokat, az is használ.
Rettentő jó hírek Ildiékről! Már szopizhat is!

Ildi: Chamomilla-át vegyél Noéminek, az jó fogzásra! Elég 3 szem is, feloldva vízben, nem keverve, rázogatva!

Erika: Jobbulást a fiúknak!

GAbi3
inecsg

Enikő: Én is sómentes diétán voltam, olyan ételeket nem szabad enned, amiben só van!!! Tehát füstölt dolgok, só nélkül kell enned a húst, levest, meg mindent,még a párizsiban is van só! Sőt a májkrémben. Meg úgy általában mindenben. Nekem anyósom külön főzött. Irtó finom a sótlan leves! De egy jó oldala van, megérzed az ételek igazi ízét,mert hogy van olyan is! Párolt dolgokat egyél, zöldséget, gyümit.
Sok sikert a diéta betartásához!

Gabi3
inecsg

Nyulanyo, koszi a dicseretet! Amugy letezik olyan, hogy valakinek nincs foga, de gondolom eleg ritka. A ferjem sogora peldaul igy jart. Nekunk a doki mondta, hogy nyugi, latszik, hogy dudurodnak.

Gabi, "Nem omlottek a szajaba". Ez nagyon tetszik. Kép A chamomillat lehet egszben is adni ugye? Mi most a coryzaliat szedjuk, remelem hatni fog.

Dancsi, az egyik szomszedasszonyom is szoptatas mellett lett terhes, alig van masfel ev a gyerekek kozott.

Kristof annyira apas lett, miota Toni megy be hozza ejjel, hogy este mar csak ugy tudom megszoptatni, hogy o is ott van. Kulonben sir, es kiabal, hogy Papa-Papa.

Agi
agi77

Enikő a párizsiban szerintem extra só van, ha nem is extra, de sok. Hát a töltött káposztáról, szármáról:-) így kel írni? , nah mindegy arról mondj le. De azért egyél, csak ne legyen semmi nagyon sós és kerüld inkább a felvágottakat és a fűszeres kajákat. Ezt szerintem úgy is érezni fogod, hogy mi mennyire sós és tényleg sok gyümi, meg zöldség, meg amibe nincs só. Én is rengeteg almát ettem, meg joghurtot, de azért ettem pulyka sonkát is, persze módjával. Jah és pipihusit is, jó kis zöldség körettel, az is ment befele rendesen. Úraisten visszagondolva most tuti éhenhalnék, de Pipiért mindent....:-)

nyúlanyó

Még valami, a belgyógyászaton kaptam füzetet, hogy miben mennyi szénhidrát van, meg kalória, meg mit tudom én még mik,komplett menük is voltak benne, sajnos elkallódott, de szerintem tuti tudsz szerezni onnan, vagy a dokid. Sokkal könnyebb volt füzetből kitalálni, hogy mit egyek és ott ki is volt számolva minden.

nyúlanyó

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?