Sziasztok!
Köszi a válaszokat, szuper jó fejek vagytok!
Akkor mesélek kicsit magamról, én 29 éves vagyok, a párom 33.
Már egy éve szeretnénk bébit, de még sehol semmi...
Fél év után elmentem a nődokimhoz, akinek első dolga az volt, hogy elküldte a páromat andrológushoz.
Ott szépen ki is derült, hogy van gond, elég pocsék volt a spermaképe, az andrológus szerint az egy évben belüli spontán terhesség esélye minimális volt. De felírt neki egy FER14 nevű vitaminkomplexet, azt szedte három hónapig, + 1000 mg C vitamint, és halolaj kapszulát, és három hónap múlva már sokkal jobb lett az eredménye, most állítólag már 5-ös skálán 3-as (eddig 2-es volt). Most még három hónapig szedi, aztán meglátjuk, hogy javult-e tovább. Szóval elméletileg az ő oldaláról nem kizárt a spontán terhesség sem.
Nekem volt 4 éve egy műtétem, akkor endometriozisos cisztát szedtek ki.
Azóta nem jöttek vissza a ciszták, tegnap voltam UH-n, és minden ok, úgy néz ki.
Van egy minimális IR-em még mellé, amire nem szedek gyógyszert, de próbálok diétázni, és sportolni is.
Amúgy a hormoneredményeim rendben vannak.
Szóval nálam ennyi a helyzet. Csak most kicsit tanácstalan vagyok, mert tegnap voltam a nődokimnál, vittem a javuló leleteket, meg a tök negatív UH leletemet, erre azt mondja, hogy menjünk el lombikra, ő nem várna...
Csak ez nekem azért furcsa, mert úgy tudom, hogy ezelőtt szoktak csinálni lapart, vagy minimum petevezeték átfújást... kicsit úgy érzem nem tettünk még meg mindent a lombik előtt...
Amúgy a Dévai megcsinálná a petevezeték átfújást is, meg a lapart, ha kell?
Vagy az is fizetős lenne?
És kb. mennyibe kerül egy lombik előtti kivizsgálás, cakli-pakli mindennel együtt?
És amúgy minden vizsgálatot meg lehet ott náluk csináltatni?
Nekünk helyileg amúgy tök jó a Dévai, mert Gazdagréten lakunk...
De valahogy óckodom a lombiktól.... Én eléggé természetes gyógymódok párti vagyok, és nehezen tudom elképzelni, hogy hetekig szúrkálom magam műhormonokkal... valahogy olyan szörnyen hangzik...
És még nem is mondta ki senki, hogy nem lehet természetes úton gyerekünk...
Szóval most egy kicsit össze vagyok zavarodva, ahogy látjátok...
Cicamica, várom a beszámolódat este! És köszi előre is!