Új privát üzeneted érkezett!

BEa vannak matrioska babáid? de jó? hogy szerettem őket, nekem sosem volt.

a közös társasjáték a diavetítés és az esti mesék a legeslegjobb dolgok voltak a világon :) :lol:

Boni! Bizony még meg vannak a gyerekkori játékaink nagy része, van benne társas is, a 12 játék nevű. Meg van egy ősrégi búgócsigánk, a kicsinek nem győzőm állandóan "búgatni". :lol:

Én azt is szerettem gyerekként, amikor apukánk az esti vacsi és leckekérdezés (a nővéreimnél) után, felvette magnóra az éppen akkor tanult verseket, énekeket. Nálunk esténként mindig nagy családi beszélgetések voltak és nekünk is lehetett véleményünk. Ezért szeretem az ünnepeket, mert ilyenkor összeülünk, és csak mondjuk, mondjuk egész este.
mobilbea
Kiskunmajsa
 
 
 


Mobilbea: bármilyen nagyobb lapú memória beválhat, illetve dominó, kirakós (nagyobb méretű, kevesebb darabbal). Esetleg még Lotti Karotti, bár azzal lehet, hogy még várnék egy évet a kicsi miatt.

Ja, és bár nem társasjáték, de: golyópálya!!!!

Dia! Köszönöm az ötleteket neked is, mese kirakót azt hiszem venni fogok a kicsinek. A golyópálya csak Attilámnak lenne jó, mert a kicsi még mindent a szájában tart. Szétszedhetős apró játékok (pl. Kinder), mennek egy cipős dobozba, majd egy-két év múlva megkapják. A papír alapú játékoktól csak azért tartok, mert Koppányom megeszi, de minimum összegyűri, megrágja.

Főzés-sütés? Kinél mi kerül az asztalra? A hagyományokat követitek, vagy inkább kísérletezgettek évről-évre?
Bocs, hogy ennyit kérdezek, de a karácsonyi készülődéshez nekem ez is fontos, hogy időben beosszam a teendőimet, mivel hozzánk az idén is korábban érkezik a Jézuska.
mobilbea
Kiskunmajsa
 
 
 


Golyópályából lehet olyat is kapni, amiben nem üveggolyó méretűek a golyók, sőt, autósat is, azt már tuti nem tömi a szájába a kicsi sem. Igazi kisautó méretűek. Papír alapúból is sok mindent lehet már kapni úgy, hogy a papír víz- és nyálálló.:)

Sütés-főzés: én kísérletezgetek, ilyenkor mindig valami különlegeset csinálunk. A halat nem szeretjük, úgyhogy az kapásból kilőve. A nagy kedvenc ilyenkor a kacsamell mustáros-gyömbéres áfonyamártással, de idén szerintem megint valami mást csinálok. Tavaly készítettem először mákos gubát, megfejelve mákos vaníliasodóval és vaníliafagyival (előbbi meleg volt, utóbbi hideg), na, az mindenkinek ízlett. Levesnek a gyerek brokkolikrémlevest kért tavaly.

Az egész vacsi megvolt 13 személyre 2 óra alatt...

Idén még nem tudom, mit főzök, most csak hárman leszünk.:) De ötleteket szívesen fogadok...

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 

 
 

Újfent köszönöm az ötleteket, majd szétnézek.

Mi nagyon szeretjük a halat, bár elkészíteni még nem tudom olyan sokféleképpen, meg a gyerekek miatt olyat nem is szeretek, amiben apró szálkák vannak.
Nagyon tetszik pöttyös labda római tálas pulykája, lehet, hogy megcsinálom.
A férjemnek pacalpörkölt, meg töltött káposzta, amit lefagyasztva vihet majd vidékre. (Egy hétig napi 12 órában kinn a szabad ég alatt, a fúrótoronyban, kell a kalória.)
A brokkolikrém levest meg lehet bolondítani egy kis reszelt sajttal, a keményebb fajtákból.
Az egyik nővérem a mákos gubát tortaként készíti, vanília krémmel a két réteg guba között, sütőben megpirítva egy kicsit.
Süteményekben anyukám a "király"-nő, de azért én is tanultam tőle. Lesz mézes-krémes, karácsonyi mogyorós aprósüti, sós rúd és babapiskótás krémes süti is.
mobilbea
Kiskunmajsa
 
 
 


Szuper ez az oldal, sok a nagyon jó ötlet!!!

Mi a brokkolikrém levest darabolt dióval imádjuk és így igazán ünnepi étellé varázsolható :wink:

KépKép
Kép
 
 


Nálunk a brokkolikrémleveshez pirított mandula (ezért imádja ám a gyerek, nem a brokkoliért:)) vagy sült bacon dukál, ha van otthon, akkor a tetejére kerül egy kis tökmagolaj is.

Most faldekorokon töröm a fejem (már gyűjtöm hozzá az anyagot), mert nálunk nem sok a kép a falon, így viszont elég ridegnek hat. Nem tudja valaki hol lehet kapni színes filclabdacsokat? Nincs kedvem sima filcből elkészíteni őket, de ha lehetne készen kapni, már meg is lenne hozzá az ötletem. Néztem a neten a kreatív boltokban, de ott nem láttam. Hátha.

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Dia. sajnos nekem gőzöm sincs ezekről a labdacsokról :(

Nekünk elkészült a pom-pom-koszorúnk, igaz, egy sort lespóroltam róla, elfogyott a türelmem. Viszont még mindig pom-pomokat gyártunk, mert pénteken karácsonyi vásár lesz a suliban, és oda meg virágokat viszünk pom-pomból :)

Egyre inkább úgy érzem, hogy idén is el fogok úszni a tennivalókkal. Sok az sk. ajándék és dekoráció, amit imádunk csinálni, de hogy lesz így rend? és ajándék is sok hiányzik még...


Kép
Kép

Kép

Kép
jucc33
Érd
 
 
 
 


Ó, Jucc, ez csodaszép lett! A miénk még mindig nincs kész.:D

Jövök majd, nemsokára levonul a nyakamból az ár, kész vagyok teljesen, őrült nagy a hajtás. Addig mutatok nektek babanetes könyvajánlót, friss, ropogós, most tettem fel.:) Állati jó könyvek vannak most a boltokban!

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

cron