Új privát üzeneted érkezett!

Tlindi!

Ez azért van mert a nagyok reklamáltak, hogy nekik miért nincsen vonalzójuk?
És hát így oldottam meg! :D
De szeritem ötöt nem tudnék kirakni! Meg akkor egy egész oldal csak velem lenne tele!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca! Ez csúcs!!! tetszik a felsorolás, meg hát így minden alkalommal irigykedhetem rátok :evil:

Szonja (te primitív agresszor, hehe) ! Ádi haja jó,ahogy van. Le ne vágd! Valóban angyalkás :-) Szervezel megint valamit?

Tlindi! Irigyirigy a jógyerekért :)

Mindenki úgy és annyit szoptat, amennyit, ahogy
szilvi35

Boldog 1. szülcsinapcsit a kis Manóvári Ákosnak!

vihar: épp a közelünkbe csapott be valahol. egyszerre volt dörgés és villámlás :shock: majdbecartunk
eredmény :arrow: a tévénk gallyra ment :evil: és így van ezzel pár szomszéd is...

Kattkat

Kép
kattkat

Szilvi!

Javítva a felsorolás! Nem biztos, hogy ha egy egész napot velünk kéne töltened akkor is irigykednél!
Sokszor kb. így nézhetek ki :twisted:

Szonja!

Ha szerveznél megint valamit akkor tuti beneveznénk mi is!
Csak ha lehet akkor hétvégét! Légyszi, légyszi!

Nem akarok dicskedni de tök jól alakulnak a nappalok meg az éjszakák! Képzeljétek napközben 3 óránként etetés és este 10 kor eszik Csanád baba utoljára és csak hajnal 3-4 körül kel leközelebb!
Kincső viszont napközben produkálja magát piszkosul. Azaz visít ezerel ok nélkül időnként! De majd csak túl leszünk ezen is! Viszont éjjel szerencsére ő is alszik.
De képzeljétek el, hogy amióta új helyre költöztettük Kincső ágyát nyugtalanul aludt. De megnézettem az ágy helyét és kiderült, hogy nem jó helyen van az ágya mert vizér fölött van úgyhogy most velem alszik apa meg a földön!
remélem már hétvégén lesz egy kis időnk és át tudjuk rakni az ágyár máshova!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca!
A Lilypie-on lehet rövid vonalzót is gyártani és akkor talán kettőt egymás mellé rakhatsz, úgy csak 3 sor vonalzó lesz nem 5.

Kattkat

Kép
kattkat

[quote="ildóca"] írta:ildócaúgyhogy most velem alszik apa meg a földön!

:lol: :lol: :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Köszönjük szépen Lányok!!

Szilvi, Tiva: készüljetek, Ti jöttök :)

Hajjjj: nekem muszáj vágni Ákosét, mert különben izzad, mint a lóóó. Egész megszokta a gépet ha zizeg, már énekelnem sem kell a művelethez :))

Ildóca: szuper, hogy kiírtál mindenkit. Gyönyörködök én is :)

Óóóó, nem úgy alakult ez a szülinap, ahogy szerettük volna, de jó volt na. Apa még mindig nincs itthon, fogalmam sincs mikor esik haza (melóból), a répás muffinom elfolyt, a sütőm sikálhatom, a szél mocskosul fújt, eső vízszintesen esett, de azért jártunk egyet. Viszont a postára nem jutottunk el. Majd holnap (csomagunk van).

Szemezgetem ezt a Gyermekorvos nélkül könyvet, nem rossz az alapgondolata (vagyis hogy az egész (gyermek)orvoslásnak nem a beavatkozásról kellene szólnia, hanem a megelőzésről), de amikor azt olvasom, hogy még 40 foknál se csillapítsuk a gyermek lázát, vagy hogy agyhártyagyulladás esetén merevedik a nyaka.... az már nekem túlzás...kb azt sugalmazza, hogy csak akkor vidd orvoshoz, ha NAGYON NAGY a baj értsd: kékül, eszméletét vesztette, több napja hány stb.) Értem én, hogy hagyni kell a szervezet védekező mechanizmusait dolgozni, de azért no!

Az a vonal is érdekes, amikor a "mindenre van gyógyszer" tézist fejtegeti. Ha gyermekünk eszerint él, mivel mi minden kis minibaj miatt visszük őt a dokihoz (akitől manapság már maguk a szülők várják el, hogy felírjon valamit, akkor is, ha totál felesleges), akkor gyermekünk felnőttkorban is ezt veszi alapul, és ha bármi gondja, baja van, gyógyszerhez/droghoz nyúl. Ennek a párhuzamnak szerintem van alapja.

Ma a védőnő azt mondta, hogy figyeljem hol van bárányhimlős az ismeretségi körben, és vigyem el Ákost oda, hadd kapja el, jobb túllenni rajta :) ez is egyfajta hozzáállás. :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Jajj Ildóca, Csaba nem fért ki? Vagy még csinálod? :)

Lilypie Third Birthday tickers

Bejja!

Még folyamatban vagyok! :D
Csak közben volt egy etetés! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

ildócána 6 gyereke lett :wink: :wink: :wink:
apát kihagytad :D :wink:
szilvi35

Na mosmán kész! Asszem!
Miért lett 6 gyerekem? 5 vonazóm van.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

az előbb 6 volt :-)
szépek a vonalzók :-)
szilvi35

Tessék türelmesnek lenni! Én lassú vagyok mint a Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Húúúú Ildóca, ezek nagyon nagyon szépek lettek :) Ügyi vagy.

Lilypie Third Birthday tickers

Na ez az Ildóca! Csinos vonalzók! :)
Kedvet is kaptam újat gyártani.

Kattkat

Kép
kattkat

Köszi lányok! :D
Igyekeztem ám nagyon!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Tyű Ildóca, nagyon szépek lettek!! :) Kedvet kapta gyűjteni őket 8)

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipet !

Hajrá drukkolok! Mielöbb több legyen! :lol:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca húzogatja itten a mézesmadzagot
:D
szilvi35

Jól van, jól van én mán egy szót sem szólok! 8)

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

De szépek a vonalzók!
Áks,boldog szülinapot!

Szilvi,ti jöttök..:)

Mi jól vagyunk..
Bogi haját kiskora óta vágjuk apa szakállnyírójával...ha reklám ment a tévében,bármit lehetett csinálni vele.
Most már nem vágtuk régóta,hagyjuk növeszteni.

Bogi kapott egy mini babakocsit..azóta tologat,na nem babát,hanem rendszerint egy csavarhúzót..:)
Elővettem a játék szerszámkészletet-azt hittem majd 3 évesen kell,de apa csinálta az ajtózárat és B.elvette az igaziakat.No ekkor előkerestem a játékot és azóta kalapál,fúr-farag...
Hihetetlen,h elkezdte a szerepjáték csíráit.....nemrég született!

Még mindig nem jön arra,ha sétálunk,amerre én szeretném....ez majd alakul?
Megy neki a világnak!
És a kezemet sem fogja séta közben?

Ti hogy álltok ezekkel?
Az alvás viszont nagyon jó,már nem kell a lábam,h elnyugodjon..tök jól elalszik...

Kép
kata35

Igaz azt ígértem csitulok de nem bírok! :lol:

Kata!

Az az igzság, hogy ez nálunk is így van, hogy összevissza szaladgálna Kincső, de vannak napok amikor lehet vele bírni!
Bár most, hogy Csanádal szoktunk sétálni így kapott egy testvér fellépőt a babakocsira ráadásul olyan amire le is lehet ülni. Szóval most azért nyogodtabban el indulok vele mert tetszik Kincsőnek és tök nyugiban ül és nézelődik!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Most nézem ez az oldal szinte ccsak velem van tele! :oops:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hahó! Sehol senki?

Szilvi!

Tiva meggyógyult?

Hubamami!

És Huba ő is jobban van már?
Abba maradt a hasmenés?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Tiva szuper jól van. Ma kikészített.
szilvi35

Szilvi!

Az tök jó! Mármint, hogy jól van!
Ma engem is kikészített Kincső! Egész nap le sem tudtam magamról vakarni! Bár a nagyok nincsenek most itthon mert járnak tánc táborba és nem találja fel magát olyan könnyen!
Túlságossan megszokta, hogy mindíg vannak körülötte.
Mi lesz ha suli lesz! Jaj nekem azt hiszem!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ákos ma engem is kikészített, konkrétan már fetrengtem, erre odahozta a rénszarvas-ujjbábot, hogy játszunk, édes :) Most állathangokat tanulunk.... milyen hangja van egy rénszarvasnak? Bőőőőőő??? Tegnap a béka könnyebb volt :) Brekkeke 8)

Ildóca: Csanád hogy van? Eszik-alszik?

Többiek?? nagy a csend, remélem Huba is meggyógyult!!!

Kép
Kép
csipetnyusza

Nálunk a sétálás nem olyan vészes. Néha megmakacsolja magát D. és juszt se akar arra jönni, amerre én szeretném, de ha elég kipihent és találékony vagyok épp, rá tudom bírni, hogy az legyen, amit én szeretnék. Mondjuk ha sétálunk, akkor az tényleg séta. Nem megyünk konkrétan sehova, hanem csak flangálunk, így én sem vagyok ideges, hogy tök ellenkező irányba megy, mint ahol mondjuk a posta van. Ha konkrét elintéznivalóm van, akkor babakocsi vagy magamra kötöm.
És cuki, mert ahol mostanság sétálunk ott nem kell fogni a kezét, jöhet előttem/mellettem/utánam, de egy ponton mindig szólok neki, hogy fogja meg a kacsómat, mert forgalmas út következik és egyből nyúl is az ujjam felé.
De azért persze van, hogy valahol lecövekel és nincs az a mézesmadzag, amivel el lehetne onnan csalni. Akkor jön az ölbekapás.
És nagyon szégyellős lett a lelköm. Ha hosszú idő után jön valaki szembe a járdán és még rá is néz, már sorol be mögém és bújik a combomba hátul. :)
Ha alapból sok a járókelő, az nem zavarja.

Kattkat

Kép
kattkat

Örülök, hogy Tiva meggyógyult! :)

És Huba hogy van? És a Kismami?

Mi csütörtökön megyünk a 2. genetikai UH-ra. Remélem, kiderül a baba neme is! Már alig várom!

wf

Kép
wf

Csipet!

Csanád egy cukorborsó! Eszik-alszik babácska! És imádjuk nagyon!
Tegnap mértem a meztelen fenekét és már 4670 gr-nál tartunk!
Szóval öt hét alatt hízott egy kilót. Bár a kórházban meg elég sokat fogyott mer 230 gr-mmal volt kevesebb a születési súlyánál mikor haza jöttünk! Úgyhogy igazából többet hízott mint egy kiló! :D
Ja és éjjel is alszik! :D Este eszik 1o-kor utoljára és csak 3-4 óra között ébred fel újra! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Wf!

Drukkolunk az Uh-hoz!
Biztos fogják látni a nemét! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Ildóca! Nagyon szuperek lettek a vonalzók!

Hogy viselitek a hideget meg az esőt? Mi kevésbé jól, vagyis inkább én. Folyton fáradt vagyok és kimerült.
Huba szerencsére jobban van, de kikészítette a gyomrát ez a fertőzés, amit foggggalmam sincs hol szedett össze, és mellé párosult, hogy tegnapra kijött a negyedik fog. Hurrááá. :-D
Valami van ezzel a gyerekkel, mert nem akarja meginni a tápszert. Reggel kap tápit meg uzsira és vacsira. De nem issza meg még a felét sem. Persze ha mi eszünk, abból koldul. :-) És olyan édesen teszi. De nem merem kihagyni a tápit teljesen... Még korai lenne, nem? Vagy ti mikor hagytátok el? Vagy Hubánál ez valami ilyen, mint mikor leválasztja magát a gyerek a cicitől? Mostanában ki szeretném váltani az uzsit is gyümire, de már fogalmam sincs mit adjak. Mert almát eszik, dinnyét, banánt, barackot. Mi még szezonális gyümi? Főleg amit még ehet is egy a kölök?!

Esőmentes délutánt!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba mami!

Szerintem nyugodtan kihagyhatod az uzsira a tápit!
Nagy már Huba ésha amúgy sem igen eszi meg akkor meg erőltetni nincsen értelme!
Most van például a szilva is meg a sárgabarack is! Kincső iszonyat mennyiséget meg bír belőle enni!Vagy joghurtot próbáltál már neki adni, krémtúrót, tórórudit? Bár van aki ezért engem megkövezne engem, hogy ilyennel etetem a gyereket!
Csak azt nem értem, hogy amikor Csenge volt pici akkor még adhatam a gyerekorvos szerint a könnyű és finom danon joghurtot, most meg Kincsőnél már azt mondta, hogy csak bio joghurtot és bio gyümölcsöt nyomhatok a gyerekbe! Hát én vettem is kétszer a gyereknek bio joghurtot de aztán úgydöntöttem, hogy adok neki könnyű és finom joghurtot. Persze miután megnéztem, hogy az öszetétele nem változott 12 év alatt semmit vagyis továbra sem írja, hogy tele lenne tartósítószerrel, ezért úgy döntöttem, hogy maradok a jól megszokott dolgoknál! Gyümölcsöt meg nem fogok biot venni mert nem tudom megtenni, hogy 2 db almáért adjak ki 700 ft-ot. Na meg kérdezem én, hogy a banán mitől bio a bio zöldségesnél? :roll:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Tettem g-re új képeket! :D
A nagyokról is tettem kiskori képeket!
A fene sem gondolta, hogy ennyire hasonlít mindegyik gyerekem egymásra kiskorukban!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Köszi a tippeket Ildóca.

Én viszont tudom, hogy mitől bio a biobanán és miért 3-4-5x drágább.
Mert a bolti bnánt éretlenül szedik le és szállítják a biot meg éretten, gyorsabban szállítják és nem permetezik mindenféle érlelővel. Ezért is kell megmosni a banánt mielőtt kézbe adnánk. :) Valami doki nyilatkozta nemrég a tv-ben. :) Aztán, hogy mi igaz, mi nem, nem tudom. :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Néztem a képeket Ildóca!

Tényleg nagyon egyformák voltak kicsinek a nagyok. :-) És Csanád! Nagyon ügyes baba, hogy tartja magát a kis erőművész. :-D

Buzgóságomban tettem én is fel képet Hubibubiról. :-D

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba mami!

Megnéztem Hubát! Nagyon cuki! Nem elég korán kezdeni a zene tanulást!

Jaj már várom én is a szeptembert, hogy vigyem Kincsőt babamuzsikára! Úgy szerette! Remélem meg is fogom tudni oldani időben! :roll:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvinek!

Kincső fogacskák! :D Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hahó sehol senki?

Valaki megy szombaton a Millenárisra babanetes találkozóra?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Mi megyünk szombaton. Elvileg.
Ha addig fel nem kötöm magam. Mert kikészítenek. Én nem tudom, hogy mi van/volt a héten. Csak verekedtek meg romboltak.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Éppen ezt akartam írni. Szombat, Milli? Készülünk ám mi is !

Köszi a képet Ildóca Kincső arany falat, ahogy hagyja magát molesztálni. Na és azok a fogaK!!!!!

Huba édes :)

Szóval akkor Szonjáék, Mi. És még?
szilvi35

Én is szertnék menni!
Remélem el is jutok oda!
Bár a fél családom nem lesz itthon úgyhogy lehet bevállalom és ha nem esik az eső akkor megyünk!
Ki mikor szándékozik menni?
Délelött vagy délután?

Szonja!

Szerintem ettől a bolond időjárástól ilyenek!
Kincső is teljesen ki tud készíteni egyfolytában vinnyog, hogy anya- anya vag mama-mama! És semmit sem lehet csinálni mellete mert kapaszkodik a lábamba és még lépni sem tudok tőle! Sőt még WC-zni sem hagy!
Úgyhogy pont ráférne egy kis közzöség akik vele egykorúak!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Ildóca!
Hát kövezzetek meg, hogy nem én vagyok a minta anya: egyszerűen ki vagyok borulva a vinnyogástól, még annak dacára is, hogy tudom, az idő miatt van. Igaz, tegnap kinn tudtak lenni egész nap, mégis ment a feszkó. Vagy felváltva virnyákolnak, vagy a kettő együtt, két perc csönd nincs. Na igen, mondhatjuk, hogy én akartam, nem más, de most rohadtul tele a cipőm. Soha nem tudtam volna elképzelni, hogy nélkülük menjünk el apával pihenni, vagy adjam le őket egyszerre akár 1 vagy 2 napra is. Most eljutottam oda, hogy simán elhúznék 2 napra akár a Margit híd alá is, csak csend legyen végre. És így már gondolkodni se tudok, hogy mit találjak ki nekik, amivel lekötik magukat. Egyébként azon is kész vagyok, hogy itt egy óvódára való játék, és csak azzal akarnak játszani, amivel nem lehet. Vagy a könyv nézegetésből könyv tépés lesz, a rajzolásból fal, szekrény össze rajzolás. A vízfestéket elő se merem venni, valamelyik nap is 3x mostam fel. Tisztára meg vannak veszve, nekem meg fogy a türelmem. Jöhetne már valami nyáriasabb idő. Mosni se tudok, állandóan marad valami, és semmi más se halad a sok eső miatt. Szóval ha most valaki azt mondaná, hogy az embernek arra nincs ideje, amire nem akarja, azt egész egyszerűen lelőném. Mondjuk ettől a mondástól egyébként is bevadulok. Még a g-re se jutottam, hogy megnézzem a képeket.
Na jól kipanaszkodtam magam.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!

Teljesen megtudlak érteni!
Nekem most csak Kincső vinnyog itthon de teljes kész vagyok már tőle! Ilenkor legalább nyugi van amikor alszik. De hiába mert legújjabban az csinálja, hogy minden kis hülye neszre felébred és akkor sem lehet semmit sem csinálni a lakásba, még a csengőt is kihúzom sőt időnként még a vonalas telefont is újabban, a mobil meg le van halkítva! És igen a mosás attól már én is teljesen kész vagyok mrt hiába is mosok két nap mire megszárad a lakásban a ruha!
Ráadásul Csenge elutazik a hétvégén két hétre és mosnom kéne rohadt sokat de hát nem tudok mert itt megint szakad az eső!
Úgyhogy én is kiszaladnék szívem szerint a világból egy kis időre.
Tegnap például úgy szoptattam, hogy Csanád az egyik lábamon szopizik Kincső a másik lábamon ült és neki a harmadik kezemmel fogtam a mesekönyvet és mesét olvastam és a negyedik kezemmel meg lapoztam! :shock:
De tegnap én is kiosztottam a nagyokat mert, hogy táborba járnak minden reggel azt értem, de az nem jelenti azt, hogy amikor hazajönnek akkor a kötelező feladataikat nem kell megcsinálni!
Úgyhogy tegnap én is közöltem a családommal, hogy összepakolok és elhúzok valahova jó messzire .És hát igen náluk is van játék bőven de már ki sem húzza Kincső a játékos dobozát, hanem sokkal érdekesebb anya mobilja amiről rendszerit valakinek küld egy üres sms-t vagy éppen felhív valakit! :( Ja meg a tévékezelők és a kábelek. Úgyhogy ha negyven szemem lenne mint a vizipóknak az sem lenne elég! Ja meg ha meg töbszöröződnék mondjuk úgy
mondjuk 4 szer! Na az lenne talán mindenkinek tuti! Hát és tudnám ám folytatni még a dolgokat! De mi lesz itt suli időben! Mert az egy dolog, hogy nyugi mert a nagyok nem lesznek itthon de délután a rohangálás a különórákra tanulás nyüstölés ellenőrzés stb. Szóval akkor megaztán a hajam is kihullik szerintem.
Szép a nagy család Szonja hidd el! :wink: Lesz ez még jobb is!
Viszont ebben mekkora igazság van, hogy kis gyerek kis gond nagy gyerek nagy gond! Szóval kitartás és panaszkodj nyugodtan azért vagyunk! Én komolyan mondom nem is tudom mi lenne velem ha nem lennétek! Mostanában azért hellyel közzel minden délután eljutunk sétálni és nem hiszitek el nap int nap szinte ugyan azzal az anyukákkal találkozom az utcán és hiába köszöntem rájuk már vagy kétszer harmadszor a fejét is elfordítja inkább mint, hogy egyáltalán szóba álljon más kismamival. Ezek valami megkeseredett emberek vagy nem tudom!
Szóval tök jó, hogy vagytok!

Na jó befejeztem! Így is velem van tele az egész oldal.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Wf!

Ha voltál UH-on várjuk a híreket!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Megérkeztünk, minden a legnagyobb rendben és egészséges a picike. Teljesen félbehajtva fekszik keresztben, úgyhogy az arcát alig láttuk. De azt rögtön megtudtuk, hogy egyértelműen kisfiú! Nagyon boldogok vagyunk!

wf

Kép
wf

gratula a kiskukachoz!

ebéd után tervezzük a menést szombaton.

a vízipóknak 8 szeme van Ildóca :wink:
szilvi35

Bocsánat legözelebb jobban megszámolom a szemeit a vizipóknak! :wink:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
De ha Ildócából 5 lenne, akkor 40 szeme lenne :D

Na igen, jó volt kicsit panaszkodni. És ha valaki, hát Te Ildóca frankón értesz. Na majd a többiek is. A barátnőméknél is 6 hetes már a kicsi is. És pont írtam neki mailt, amibe gyorsan el kellett köszönnöm, mert megint épp ölték egymást, szóval ketten együtt ordítottak. Aztán mondta ma, hogy délelőtt eszébe jutottam, mert a kettő együtt sivított neki is.

Wf!
Gratulálok! Üdv a fiús anyák táborába (nem akarom ám a lányosakat diszkriminálni :D ) Lehet, hogy írtad már, csak nem emlékszem: választottatok már nevet?

Tlindi!
Nem jöttök a millenárisra?

Szilvi!
Mi az ebéd után nálatok?

Kép
Kép
Kép
szonja77

wf!
Gratulálok a kiskrapekhoz! :)

Engem most esténként terrorizál a gyerekem.
Nem lehet ott hagyni lefekvés után, mert vonyííít.
Mivel mi egy szobában vagyunk, hozzászokott a tv-hez, de most nincs, mert tönkre vágta a vihar :? , így aztán nincs ami elaltassa. Minden este mesélek neki. Az összes könyvét elolvassuk, megnézegetjük, de nem hagyhatom ott utána, hogy jó éjt aludjál simipuszibetakarás....a klotyóra sem mehetek ki anélkül, hogy ne rííína...igazi könnyekkel, takonnyal.
Viszont a mai sírásnak volt előnye is! Rájöttem, hogy tud orrot fújni. Oké, még kezdetleges a dolog, de határozottan belefújta a nóziját a pzs-be.
A későn elalvás előnye, hogy reggel fél10-10-ig horpasztunk :lol:
Jól fel is borult a napirendünk...
Ebéd fél3 és fél4 között valamikor stb...

Kattkat

Kép
kattkat

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?