Köszönjük szépen Lányok!!
Szilvi, Tiva: készüljetek, Ti jöttök
Hajjjj: nekem muszáj vágni Ákosét, mert különben izzad, mint a lóóó. Egész megszokta a gépet ha zizeg, már énekelnem sem kell a művelethez
)
Ildóca: szuper, hogy kiírtál mindenkit. Gyönyörködök én is
Óóóó, nem úgy alakult ez a szülinap, ahogy szerettük volna, de jó volt na. Apa még mindig nincs itthon, fogalmam sincs mikor esik haza (melóból), a répás muffinom elfolyt, a sütőm sikálhatom, a szél mocskosul fújt, eső vízszintesen esett, de azért jártunk egyet. Viszont a postára nem jutottunk el. Majd holnap (csomagunk van).
Szemezgetem ezt a Gyermekorvos nélkül könyvet, nem rossz az alapgondolata (vagyis hogy az egész (gyermek)orvoslásnak nem a beavatkozásról kellene szólnia, hanem a megelőzésről), de amikor azt olvasom, hogy még 40 foknál se csillapítsuk a gyermek lázát, vagy hogy agyhártyagyulladás esetén merevedik a nyaka.... az már nekem túlzás...kb azt sugalmazza, hogy csak akkor vidd orvoshoz, ha NAGYON NAGY a baj értsd: kékül, eszméletét vesztette, több napja hány stb.) Értem én, hogy hagyni kell a szervezet védekező mechanizmusait dolgozni, de azért no!
Az a vonal is érdekes, amikor a "mindenre van gyógyszer" tézist fejtegeti. Ha gyermekünk eszerint él, mivel mi minden kis minibaj miatt visszük őt a dokihoz (akitől manapság már maguk a szülők várják el, hogy felírjon valamit, akkor is, ha totál felesleges), akkor gyermekünk felnőttkorban is ezt veszi alapul, és ha bármi gondja, baja van, gyógyszerhez/droghoz nyúl. Ennek a párhuzamnak szerintem van alapja.
Ma a védőnő azt mondta, hogy figyeljem hol van bárányhimlős az ismeretségi körben, és vigyem el Ákost oda, hadd kapja el, jobb túllenni rajta
ez is egyfajta hozzáállás.