Új privát üzeneted érkezett!

Ildóca, de jó, hogy hazajöhettetek! És nagyon örülök, hogy beindult a tejecske. Volt tejfakasztó buli?
Vendég

Dorka!
Nem volt tejfakasztó buli! Szegény apa örült, hogy még él!
Hol hozzám rohant valamivel, hol meg a gyerekeket intézte na meg mellette dolgozott is egy kicsit!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

És mennyire jellemző, hogy bár Ildóca szült meg mégis Ő a legaktívabb itt! :lol:

Én épp kenyeret sütök, uszkve fél óra múlva kész is. Életem első kenyérsütése. Illata isteni!
Nem győzöm nyelni a nyálam...
Nincs is egészségesebb dolog, mint éjszaka belakmározni meleg kenyérből.

Tlindi!
Köszi a videódicsit!

Ildóca!
Képet rakj majd fel a legifjabbikról!

Szúnyog-szigetes képeket is rakjatok fel!

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Ildóóóóóca! Hát üdv kint nektek! Biztos nagyon jó lehet otthon! Sok boldogságot a babucihoz. :-)

Dorkának meg jobbulást!

Nekünk volt egy hosszú hétvégénk Huba nélkül Hévízen. Életemben először wellnesseltem. Hát fáradtabban jöttem haza, mint ahogy elmentem... De azért jó volt.
Anyukámék ma hozzák haza Hubát. Ilyenkor mindig az van bennem, hogy áááááááááá már megint 1-2-3 szar nap következik, az alvás terén, mert anyukáméknál együtt alszik a nagyszülökkel..., és persze anyum ringatva altatja el. Kíváncsi vagyok hogy alakul a mai napunk. Már nagyon hiányzik...

Ti leszoktátok "passzolni" a gyerköcöket pl egy hétvégére nagyszülőkhöz? Vagy csak én vagyok ennyire béna, hogy akkor tudok rendesen takarítani, most, főzni, rendet tenni stb...

Doki... Hát nem voltam, mert gondoltam SZTK-ba megyek, amíg ki nem találom, hogy ki legyen a dokim, de 07.11-re kaptam időpontot legkorábban... Szóval mást kell keresnem.

Ti kinél szültetek? Légyszi segítsetek, biztos kérdeztem anno, de már nem tudom... Mindenféle infó érdekel, mármint név, milyen doki, meg mennyit kért a vizsgálatokért, meg a szülésért... Előre is köszi.

Még 1X jobbulást Dorkának, Ildócáéknak boldogságot!!!!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Katkatt! A kenyérsütés remek dolog, én nagyon szeretem... Van olyan ismerősöm, aki 4 gyerek mellett maga süti a családnak a kenyeret. Hogy mikre nincs ideje... :-P

Milyen kenyeret sütöttél? Kovászosat, fehéret, magvasat, rozsosat? Milyen lett?

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok

Ildóca

Örülök, hogy minden okés veletek. Várjuk a beszámolót és ha lehet képet is. Persze majd ha lesz egy szusszanásnyi időd.

Én is várom a szigetes képeket, mert én csak egyet csináltam. Sajnos nem tudok fotózni futva a gyerek után :(

Huba mami

Én nem passzolom le a gyereket, nincs kinek. Egyébként lepasszolnám, ha nem is egész hétvégére, de néhány órára tuti. Én akkor főzök mikor alszik, takarításkor meg becsukom az apjával a szobába és lehet suvickolni. De szokott "segíteni "ő is néha. Na meg a takarítás várhat. Míg Szonja kisebb volt én nem fogtam bele az egész lakás kitakarításába egyszerre. Mindíg egy picit amikor volt időm meg energiám. Most is így csinálom.

Az én dokim már nincs a Péterfybe. Nem tudok senkit ajánlani. A te dokid hova tűnt? Vagy nem voltál vele megelégedve, hogy újat keresel?

Tlindi

Kép
tlindi

Írtam nektek szülés beszámolót g-re!
Aztán majd teszek képeket is!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca!

Olvastam...
Remélem azért minden rendben már! Nem érezted furcsán magad, mikor meg akarták mutatni, hogy kell pelenkázni? :P
Sok sok tejcsit!!!

vigyázzatok egymásra!

UI: kösz az infót!

UI2: Huba itthon, nyügi... de remélem jó esténk lesz... :P

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba anyu!

Ezt a kenyeret sütöttem meg: http://limarapeksege.blogspot.com/2008/ ... yernk.html

Frissen nagyon fini volt. Ropogós héjú.

Istenkirály dolgok vannak ezen az oldalon, érdemes mazsolázni!
Legközelebb rozskenyeret sütök.

Mindjárt küldök neked privit, aztán elolvasom Ildóca irományát.

Kattkat

Kép
kattkat

Ildóca!
Elolvastam :shock: , pár sort reagáltam is.

Nagyobb gyerekeknél már gondolom nem kell megküzdened a testvérféltékenységgel, de Kincső hogyan viszonyul Csanádhoz?
Féltékeny-nem féltékeny?

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat: először is Domó nagyon édes a videón (is)! nagyon mondja :) Képzeld, egy hete kaptam kenyérsütőt, azóta én is tolom a kenyérsütést! Nagyon bejövős! :) Éjszakai lakoma: dettó :) De nem bírom ki....az aktuális kedvencem a 3féle lisztből készült parasztkenyér, kacsazsírral!! Mennyei!!!

Szigetes képeket én is várok! Sajna nem tudtunk menni, éppen aznap jöttek a pénzügyesek, annyi pozitív volt a napban, hogy talán történik már valami, és talán elintéződik minden hivatalos kör júli végéig, akkor hátradőlhetünk, és fizethetjük a hitelt 20 évig. Juhuu!

Én is megyek elolvasom Ildócát!

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Ildóca!
Elolvastalak....ugye megnézted, hogy kell pelusozni :D Szürkülés: semmit nem tudtak mondani, mitől volt?

Szigetes képek jönnek, csak kicsinyítenem kell az egyenként 4 megás képeket. És hát az idő...mert egy lusta dög vagyok ám.

Kenyeret szoktam én is hébe-hóba sütni. Csak azért hébe-hóba, mert belegebedek, mire szépen leválik az edény faláról, és olyan is volt, hogy elfelejtettem, hogy a takaró alatt kel a kenyér, és csak reggel jutott eszembe. Van sütőgépem is, de befonom a hajam, mire kisüti. Inkább megcsinálom magam, megsül az a püspök kenyér formába is. Veszek mindenféle kenyérlisztet, aztán kísérletezek. Melegen simán bezabáljuk a 3/4-t. De megnézem azt az oldalt is.

Én ha ablakot mosok, igyekszem lepasszolni a gyerekekeket, de egyébként improvizálok. Úgy, mint Tlindi, nem takarítok egyszerre. Sokszor, ha a kicsi lefeküdt este, akkor állok neki konyhaszekrényt takarítani, rendszerint felmosni, főzni. Persze nyilván max. egy főzeléket, vagy paprikás krumplit. Legfeljebb a feltétet csinálom meg másnap, vagy este egyszerűen csak előkészítek, összevágok mindent, másnap meg megfőzöm. De mostam már fel úgy is, hogy Balázs a szobába volt, Ádit meg bekötöttem az etető székbe. Porszívózni együtt szoktunk, ők is taszajgatják a porszívót. Port törölni telefonálás közbe. Egyébként nálam nincs kínos rend, majd ha nyugdíjas leszek. Elmosogatunk, porszívózunk, felmosunk 2-3 naponta, meg takarítom a retyót és a mosdót, kádat. A többit, ha van időm. És én apát is befogom, aki nagyon rendesen besegít. Egyet nem lehet rábízni: a mosást, mert használati utasítást kellene írnom a géphez. És még azt is megkérdezné, hogy hány deka mosóport rakjon bele :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat mindenkinek! Remélem én is, hogy most már minden rendben lesz! Bár még egy kicsit sárga! Csütörtökön meg vissza kel menni vele kontrollra! De remélem minden okés lesz vele!

Hát igen a pelenkázás! Mondtam a nővérkének, hog az ötödik babám szerintem be fogom tudni pelenkázni, de ha gondolja akkor szívesen végignézem!

Kattkat!

Kincsőt egyenlőre úgyérzem tudom kezelni remélem így is marad !
Amikor szoptatok akkor persze ő is ott van ott áll melletünk és puszilgatja az öcsikéjét meg simogatja. És nagyon szeret hozá bújni! Tegnap aranyos volt mert büiztettem és Kincső meg felmászott a másik lábamra és úgy gondolta, hogy akkor most ő is szopizni szeretne és bekapta a cicit! De gyorsan elment utna! Gondolom nem igen ízlett már neki a dolog!

Szonja !

A szürkülést valószínűleg azért produkálta mert fázott!
Úgyhogy most itthon is egyfolytában takargatjuk nehogy fázon !

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kedves Mindenki!

Akik titkon olvassák a topicot azok bátran be is jeletkezhetnek közénk szívesen várunk mindenkit! Mert tudom sokan olvasnak minket titkon!

Igaz lányok?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok

Ildóca

Szorítok, hogy minden rendben legyen veletek. Kincső nagyon aranyos lehetett.

Szonja nem hiszem, hogy ilyen megértő lenne. A barátnőm ikrei most egy hónaposak és az én drága gyermekem játékbabának nézi őket. Megsértődik hogy nem pakolgathatja őket és nem játszahat velük úgy ahogy ő szeretne. Sajnálom is szegénykémet, annyira csalódottan tud sírni, ha nem engedem, hogy piszkálja a piciket.

Igen, valóban szívesen várunk mindenkit :D

Tlindi

Kép
tlindi

Hubamami: én sem tudom lepasszolni a Manót, ezért mindent (így a házimunkát is) együtt csinálok vele, amit marhára élvez. Ilyenkor hátamon van kendőben vagy egyéb hordozóeszközben, és sasol. Meg kommentál. :)
Dokiról írok infót priviben.

Ildóca:
Kincső milyen aranyos, hogy szereti az ő kisöcsikéjét! Remélem minden rendben lesz a kontrollon!!

Ákos megint csak cicizik, semmilyen szilárdabb kaja nem kell neki, eddig is csak a miénkből evett kézzel (húscafatkák, zöldségdarabkák stb.). Szerintem fogak is jönnek felül a kettesek. A kanalat már vagy 2 hete nem fogadja el, de sosem volt az az "etess meg anya" típus, mindent maga akar. Úgyhogy félre is raktam a turmixot, nem akarom elkiabálni, de lehet végleg. Aztán majd kiderül...

Megint volt csalánkiütésünk, megint én ettem valamit, ami nem tetszett neki, de hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, hiszen betartom a diétát (tojás, tej, magvak és vegyszerrel kezelt zöldségek, gyümölcsök nélküli).

Nemrég elkezdtem vegyszermentesen takarítani, mert habár nem nyalja a padlót, de érintkezik vele, meg a káddal is. A mosást már régóta folyékony mosódióval oldom meg meg ecettel, az is bevált. Most világosodtam meg, hogy mi mindenre jó az ecet, a citromsav meg a szódabikarbóna.

Lányok, most olvasok egy számomra nagyon érdekes könyvet: Okosan nevelni tudni kell a címe, eléggé elcs-szett egy címe van, de nagyon jó!! Az eredeti cím sokkal többet mond: The science of parenting, vagyis a gondoskodás tudománya. A gyereknevelés (jórészt) biológiájáról szól, hogy pl. ha sírni hagyjuk huzamosabb ideig, akkor az miért és hogyan károsítja az agyat, illetve különböző élethelyzeteket, babareakciókat vizsgál az agytevékenység tükrében. Érdekes. A hisztikre is ad némi megoldást. Kétféle hisztit különböztet meg: a disstressz típusút és a "kis Néró" típusút. Az előbbinél meg kell őt vigasztalni , utóbbinál "rá kell csukni az ajtót". Csakhogy egyáltalán nem egyszerű megkülönböztetni őket, annyi iránymutatást ad, hogy ha hiányoznak a krokodilkönnyek, ha meg tudja közben mondani mit akar, és csak vitatkozik, az a kis Néró, ha pedig könnyek vannak, és nem hiába kérdezzük, nem reagál, akkor valóban disstresszes hisztije van, amit kezelni kell, mert tényleg gyötrődik, testét pedig elborítják a stresszhormonok, aminek hosszú távú, rejtett következményei lehetnek felnőttkorban (azt is leírja miért, dióhéjban a válasz a még fejletlen homloklebeny és az evolucionálisan örökölt emlősagy működésében keresendő).
tegnap este ennyit tudtam meg :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Mert aki vett notbúúúkot már napközben is fog tudni ííírnííí trallalaaa trallalaaa trallalaaaa :) :) :) Fűűűűűdenagyon örülök!!!

Szóval. Nekem eszem ágában sincsen lepasszolni Tivát. Szeretek vele lenni, Mi is együtt csinálunk mindent, a porszívót tanulmányozza, mosogatást a hátamról lesi...stb. Nem is tudnám lepasszolni,hiányozna. Anyum ma meg is jegyezte, hogy meg fogok hülyülni, ha bölcsibe fog menni. Egyre édesebb aranybogár.
Sokat nevet, már néha hisztike is van. Hangosan reklamál én meg vissza neki :) Viccces nagyon.
+1fog megint, így már 7,03 foga van Tivának.
szilvi35

Huba mami: Én csak akkor passzolom le Dorkát a nagymamának, ha beteg és otthon kell vele maradni. Felváltva maradunk otthon: Én viszem dokihoz is, és amíg nagyon beteg, csakis én vagyok vele. Ha már javul, nem lázas, újra van étvágya, akkor nagymama és a párom is egy-egy napot vannak vele. De este rohanok haza hozzá. Most utaztam el először, 2 napos csapatépítőre, de alig vártam, hogy hazarohanhassak.

Bocsi, most másra nem tudok reagálni, nagyon fáradt vagyok...
Vendég

Szigetes képeket igyekszem én is gézni.Lindi! Neked sem felejtettem ám el!
Kattkat! Óvatosan azzal a kenyérrel :wink: vagy netán valamivel szénhidráttalanítod :?:

Igen, lehet írni a kukkolóknak is :)

Egyébként hozzászólva a hímek vs. mosógép témához. Nem láttam még olyat, amelyiknek menne a dolog. Sok tekintetben rendkívül hiányosak az ismereteik.

Hubamami! Ügyeleten szültem, ha van olyan , akkor Borosnál. Ügyesen kiintézte Tivát :)
szilvi35

Sziasztok!

Én is szerettem kenyeret sütni..amíg volt kenyérsütőgép..vissza kellett adni,kölcsönben volt..kipróbálásra...
Olyan jó illat volt a lakásban,amíg sült.Mit lakásban,az egész ház érezte....:)
Én a kuglófot is abban raktam össze..terhesen kuglóf-mániás voltam-két naponta gyártottam...:)))

Boginak 16 foga van.....hajrá!Nemsokára vége a fognövesztésnek..remélem!

Én Móricz Katalinnál szültem volna,ha nem megy nyaralni....helyette lepasszolt dr.Papp Istvánnak...de ő is jó volt nagyon...
A szülésznőm Kovácsné Margit,ő KiRÁLY!
Velem volt végig,fogta a kezem(szószerint),dörzsölte a hátam....bőszen a férjemmel.
Én már nem is választanék orvost,csak szülésznőt..az orvosok állítólag mind nagyon jók...

Kép
kata35

Sziasztok!

Voltunk ma bent a kórházba! És képzeljétek nem is látszik Csanádon, hogy annyira sárga lenne és az értéke rosszab lett mint amíg bent feküdtük a kórházban! Azt mondta a doktornő, hogy anyatej sárgasága lehet! Nem is halottam még ilyet! Azt mondta, hogy elvileg az lenne a jó, ha pár napra leállnák a szoptatással, de utána azt is mondta, hogy ez nem lenne túl jó ötlet! Úgyhogy a szopi megy tovább és kaptunk c-vitamin injekciót amit napi 100-gr vízbe bele kell rakni s még az is egész napra elosztva megitatni vele!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Csipetnyusza!
Érdekes ez a könyv. Én is beszerzek pár neveléssel kapcsolatosat most már, mert néha nem tudom kezelni a szitut. Vagyis ahogy kezelem arról tudom, hogy nem jó és javítani akarok rajtam, mielőtt még végképp elcseszem Domót :lol:
Majd beiratkozom a környékünkön valami könyvtárba.

Szilvi!
Sógornőm férje totál tisztába van a mosógép rejtelmeivel, de az is igaz, hogy ők folyton utaznak a munkájukból adódóan és míg nem volt felesége, saját magának kellett megoldani a dolgokat és mivel (bocs V.) de elég "zsidó" is, így nem vitte tisztítóba a ruháit, hanem saját maga intézte. Mikor egyszer ketten voltunk otthon, mondta, hogy kimosna egy adag ruhát, mondtam, hogy persze és mentem utána, hogy majd elindítom a programot, erre köszönte szépen a segítségem, de nem élt vele, viszont pikk-pakk beröffentette a masinát, sőt előmosást és egyéb funkciókat is bevetett, szóval cifrázta is. :)

Ildóca!
Remélem Csanád hamar "kifehéredik" a C-vitamintól!

Dorka mami!
Miért, Te már mész vissza dolgozni (netán már melózol is?) vagy csak jófejek voltak a munkahelyeden és a gyeden lévőket is meginvitálták a csapatépítésre?

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Rájöttem ám, hogy a g-re nem is kell kicsinyíteni, így felraktam a találkozós képeket.

Úúúúútálom ezt a tetű időt. Éjszaka olyan hideg volt benn, hogy gondoltam bekapcsolom a fűtést. Na de nem jó, a szerelő du.-r ígérte magát. Hát lassan este van....
És mehetek, immár ki tudja hányadjára a ruhákat összeszedni, mert most épp a szél fogja letépni.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!

Nem vagy egyedül én is útálom ezt az időt! Én is ma hol ki teregertem, hol meg beszedtem!
Éjjel én is baromira fáztam. Sőt szinte egész nap. Megyek megnézem a képeket!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Megnéztem!

Nagyon jók a képek! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

ildóca! még 4 nap van hátra szülésig :D

a képek szuperek Szonja! köszönjük!

látod lindi Szonjáról is milyen jó képek készültek :)
szilvi35

Szilvi!

Hát arról én már lecsúsztam! De értem én, hogy csináljak másik vonalzót! :) Vettem igyekszem!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Jaj és a lényeget meg elfelejtettem!
Képzeljétek, hogy voltunk ma is kórházba, m kellett visszamennünk Csanáddal!És lejjebb ment a sárgaság !

Hurrá,hurrá!Csak alakulunk szépen lassan! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Ildóca, csak bebarnul már Csanád baba... :-)

Csajok!

Az jutott eszembe, hogy szült már valaki januárba? Vagyis, hát télen... Mikortól van influenza járvány általában? És akkor beengedik a férjeket a szülőszobára? Pl Cegléden szült az unokatesóm, és nem engedték be a férjét. (Február, influenza járvány miatt...)
Az kéne még, hogy egyedül szüljek... Na, ez most beparáztatott... :-S
Hétfőn megyek orvoshoz... :-D

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok

Megnéztem a képeket. Nagyon jók :D

Ildóca örülök, hogy Csanádnak lassacskán jó lesz színe.

Huba

Én februárban szültem. Akkor volt a H1N1 őrület. Apa azért oltatta be magát, mert volt olyan hír, hogy nem engedik be apukát, ha nincs beoltva. Még igazolást is kértünk az oltásról, de a kutya se kérdezett semmit.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Hajrá Csanád baba!

Mikor én szültem decemberbe-január elején volt olyan időszak, hogy csak azt engedték be a szülőszobára, aki be volt oltva. És erről igazolás is kellett. Amit előtte le kellett pecsételtetni, aláíratni asszem az ápolási igazgatóval.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok :)
Hát Huba-mami bátor nő vagy. Egyelőre biztosan nem vállalnék be egy következő babát. Tiva ahogy nő, egyre bonyolultabb (teermészetesen). Úgy érzem lassan, megfontoltan sikerül mindent elcsesznem. A szopi mindig műkszik és emellett napi 1 üveg kaja fogy el. Úgy döntöttem legalább az uzsit és a 10órait kiváltom lassan. Az alvás meg sajnos ...ehhh... szóval gatya. Lassan összeszedem magam és kitalűálok valamit, mert szegény Tivának sem jó így. Ez a cicin elalvása kezd tragédiába torkollani.
Egyébként meg ügyesen áll, néha egyedül is feláll. Édesen halandzsázik és mostanában kezdett el érdeklődni minden iránt abban a formában, hogy azt is hozzáteszi, hogy oh. Éppen csak nem mutat.
...
...
szilvi35

...
A szája születése óta o-ra áll :)
Tiszta fogsor egyébként. Ha elnyal meg is harapja a száját sajnos.
Most tanítom szépen símogatni. Meg állandóan a szemem, orrom nyomkodja.

Szonja! Ádámból nem is láttam szinte semmmit.

kata35! Nem is áll rosszul Bogi szeme :) :wink:
szilvi35

Sziasztok!

Tettem Csanád babáról képeket g-re!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok.

Nálunk megint összejöttek a dolgok, azért nem jelentkeztem megint egy ideje. Kicsit kezdem már unni hogy mindig van valami. Hanna múlt hét hétvégén összeszedett valami bélhurutot, és múlt szombat este meg vasárnap reggel mégegyszer hányt. A dokinő azt mondta úgy gondolja, nehezen emészti meg a májat (merthogy akkor azt kapott), és azért volt ez. mondjuk máskor is kapott már akkor nem volt semmi baja, na mindegy. Mondjuk nem is értem miért csodálkozom, mikor már több antibigyót szedett el kevéske élete alatt, mint én egész idáig. Biztos hogy tönkre van menve a gyomra. Azóta ez a hányás jelenség átalakult bukássá. Nincs minden nap szerencsére és amúgy nagyon minimális max 1-2 alkalommal naponta, de azóta 2X fordult elő hogy - hát kihányta vagy kibukta, ezt nem tudom megmondani - a kaját. Szerencsére mondjuk nem volt egyszer se lázas, meg röhögött közben, nem sírt, ezért gondolom hogy csak bukás volt, meg nem sugárban jött mint akkor szombaton. Szóval most nagyon vigyáznom kell, hogy mit és mennyit adok neki, hiába falatozik jóízűen, inkább többször kell kevesebbet adnom, akkor talán nem lesz gond.
Mindegy, elhatároztam, hogy kivizsgáltatom a gyereket, egy teljes vér, meg pisi vizsgálat mert unom hogy egyik vírusból, meg betegségből esik a másikba, és szeretném megcsináltatni azt az izotópos vizsgálatot is hogy kiderüljön mitől van mindig a vesemedencegyulladás, pontosabban az e-coli a pisijében. Jó lenne ennek a végére járni, mert elég aggasztó.
Na mindegy, nem panaszkodom tovább, amúgy egy szavam nem lehet rá, nagyon jó baba. úgy tűnik lassan tényleg kibújnak a felső fogak is, mert nagyon csúnyán be vannak durranva és vadul rág, néha látom hogy fáj is neki, főleg éjszaka van fenn sokat, de a dentinox valamennyire segít.

Ildóca, Csanádnak hajrá a "fehéredéshez" :) Sajna nem tudtam olvasni a beszámolódat, nincs accom g-re :oops: Így aztán a kirádulós képeket se láttam, pedig kíváncsi lettem volna rájuk, biztos jó volt. Na majd talán legközelebb mi is eljutunk. Apának pénteken lesz az utolsó vizsgája, utána végre lesz megint férjem, a gyereknek meg apja :) Szóval végre megint tudunk csinálni mindenfélét.

Szilvi: Nálunk is az uzsi, meg a 10órai pép amit én csinálok, meg este is biztos ami biztos a tej mellé berak még egy adag tejpépet. A többi nálunk is tej. Nálunk amúgy pont fordítva működik. A szopi mint olyan már rég nem működik, nem volt kedve a gyereknek ezzel foglalatoskodni, inkább éhen volt,de bármi mást akart csinálni, úgyhogy én elkezdtem csak fejni, azt cumisüvegből megissza. Szóval legalább így megkapja, de a napi 3X-i fejés se leányálom. Mindegy, van és az a lényeg, szeretném ha legalább még 1 éves koráig így is maradna. De a csinált kaják nagyon bejönnek neki.

Hanna most ismerkedik a négykézlábazással. Hát igen vicces, hátrafelé tökéletesen tolat, előre még csak pofán, de a rugózás az enyhén szólva is mókás. Szóval cuki.

Hubamami hajrá, várjuk majd a helyzetjelentést :)

Lilypie Third Birthday tickers

Sziasztok

Ildóca

Csanád csodaszép babóca.

Bejja

Szorítok, hogy hamar a végére járjatok, hogy Hanna miért beteg ilyen gyakran.

[/quote]

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!

Csatlakozhatok én is?
Talán még emlékeztek rám (Ildóca biztos :D ), kb. egy éve érdeklődtem orvosok felől.
Azóta van egy 15 hetes pocaklakóm, karácsonykor érkezik, Ő lesz az első babánk.

Szóval szívesen bekapcsolódnék így, hogy már sikerült a baba-projekt... :wink:

Üdv:

wf

Kép
wf

Sziasztok!
Bejja!
Jobbulást nektek! Csak panaszkodj nyugodtan! Reméljük a vizsgálatokból kiderül, hogy miért beteg sűrűn. Mondjuk abban van valami, hogy valszeg a sok antibogyó sem tesz jót a gyomrának.

Ildóca!
Megnéztem Csanád babát. Nagyon aranyos kis hajas baba. Most azért javult nálatok a nemek aránya :D Olyan dobozos képünk nekünk is van.

Szilvi!
Azért ugye nem gondolod, hogy helyrehozhatatlan dolgokat követtél el :D

Wf!
Üdv köztünk! Naná, hogy csatlakozhatsz!

Majd jövök még...

Kép
Kép
Kép
szonja77

üdv Wf!
szilvi35

Csanád csodaszép kis krapek :) és mekkora füle van :)
Kérek szépen Kincső baba fogáról fotót! Lécciléccííí!!!
szilvi35

Szonja, Szilvi!

Köszönöm! :)

wf

Kép
wf

Ildóca, mostmár bármikor jöhet a baba :D

Üdv wf. az én pocaklakóm is karácsonyra volt kiírva, de végül 13-án született meg. Szóval nekem szerencsém volt, a karácsonyt már otthon tölthettük :) Neked is hasonlókat kívánok. Ki a dokid?

Sziasztok! Szép reggelt!

Üdv Wf itt! :-) Hogy van a pocakod?

Még nem sikerült megnézni a képeket... :-S De tuti szépek a bobócák. Csanádra nagyon kíváncsi vagyok...

Szilvi! Szerintem mindenkinek eszébe jut, hogy húúúúúúúúú, biztos nem csinálom jól. De ha még így is van, nem késő javítani a dolgokon. Huba altatásánál mi is szenvedtünk, mert ringatva aludt csak el, ma már néha cumi nélkül, és úgy hogy odabújok mellé, elalszik. Csak el kell kapnom a pillanatot, amikor még nem hulla fáradt, de már álmosodik. kb 1-2 hét szörnyű időszak után, már tök jól megy... :P Fel a fejjel!!!

Bejja! Hannának jobbulást! Egyébként én is azt tenném amit te, mert az szerintem sem normális, h folyton beteg egy ilyen csöppség! Hajrááá! Gyorsan meggyógyultok!

Szonja! Mi hír felétek?

Ja! Szilvi! Te mivel eteted a Tivát?

Nincs valami ötletetek, hogy mit adhatnék a gyereknek, darabosat, és mégse bolti üveges legyen?

NAGYON köszi mindenkinek az orvosok ajánlását!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Hubamami: Mivel nekem nincs botmixerem, csak ilyen egyszerű konyhai robotgépem, nekem bizony van hogy marad benne darabka, szóval Hanna kezdetektől szokatva van a darabkákhoz, és így szerencsére sosem volt baja vele. Amit én javaslok, mert puha, és kevés foggal is el tudja nyammogni, pl a banán, öszi, sárgabarack, néha meggy cseresznye. Hanna pl a kezdetektől nagyon ügyesen morzsolgatta, de mondjuk almát vagy répát annyira darabosan nem adtam neki, arra mindig figyeltem hogy az biztos vagy nagyon pici legyen, ami lemegy, vagy pépes. Mondjuk az almát már inkább reszelem. Vagy ami most nagy kedvenc, almába áztatott babakeksz. A keksz a lé miatt nagyon puhává válik, így össze lehet törni, de mégsem annyira pép. Szóval én ezeket tudom ajánlani most hirtelen. Megyek meg is etetem, mert 10órái idő van, bár ilyenkor a Dóra a felfedező a sláger, ilyenkor nem is szabad a közelébe menni. :)

Bolti kajával és mindennel, ami nem tej és tojás. Ha főzök és tejtojás mentes , azt kapja. Ha nem, akkor boltit.
gondom van a kajával nekem is... majd belejövök.
a vajas kenyértől kezdve a májasig, sajt, túró, telföl, hús.
nyers parit és paprikát nem merek.
mindenféle tésztát, főzeléket (mondom, ha készítek ételt).
a meggyet egészben kikakilta
a sárgabarit, őszit megette végre!!!
szilvi35

száraz hüvelyes főzit még nem adtam. lehet már?
szilvi35

Szilvi: Én adtam neki valamelyik nap egy szeletke paprikát, saját termesztés, vegyszer, és minden mentes, teljesen bio, frissen szakított, de nem hatotta meg, mondjuk a 2 fogával nem is nagyon megy még neki nem tudja mire használni :) Ugyanez volt a helyzet a keksszel is. Majd hétvégén akarok neki főzni valami lecsófélét, mert paradicsomunk is van ám, de nem tudom, hagymát pl rakhatok már bele neki?
Az őszibari rizzsel nagy kedvenc, a meggytől meg tiszta fekete a kaki, meg néha látom a héját benne, mert nem paszírozgatok.

Bejja!

Köszi! :)
Dr Végh György a dokim, Ildóca ajánlásával. :) De eddig bejött, szerencsére. Valószínű egyébként, hogy nálunk is előbb megszületik, mert cukros vagyok.

Hannának jobbulást!

Huba-mami!

Jól, köszi. Pont ma nézte a védőnő, szerinte minden oké és megfelelő méretű is.
És a Tiéd? :) Hétfőn mész dokihoz? (Végül kihez, ha nem titok?)

wf

Kép
wf

2 kismamink is van :) :) :)
szilvi35

Hahó!

Tessék kicsit ne vagyok és máris felpörög a Topik!

Wf!

Végre üdv. és puszi!

Bejja!

Sajnálom nagyon, hogy van valami nyavajátok! Gyógyuljatok meg gyorsan! És tényleg jó lesz ha kiderül, hogy mitől vagytok ennyit betegek!

Képzeljétek nálunk zajlott az élet! Kórházban voltunk Kincsővel egy éjszakát! Illetve éjszakára a mama maradt vele mert nekem muszáj volt haza jönni Csanáddal! Ugyanis Kincső körömlakk lemosót ivott! Csenge épp a körméről mosta le a körömlakkott és ahogy ő kijött a fürdőszobából Kincső máris ott termett és megkóstolta. Persze sem rátekerve a kupak meg semm feltéve a polcra, hogy ne érje el! Én még így nem jártam soha teljen úgy éreztem, hogy pánik rohamot kaptam! Teljes remegés jött rám és azonnal a csap alá dugtam a száját és megpróbáltam neki kimosni de szegény csak ordított aztán lerohantam anyuhoz és tejet próbáltunk vele itatni közben hívtam a gyerekorvost ő meg annyit mondott, hogy hívjam a Heimpál Toxikológiát. Ők meg azt mondták, hogy vigyem be és ott is kell maradnunk! Na mindegy a lényeg, hogy nem károsodott semmilyen szerve sem! Mondjuk antibiotikumot azt kaptunk mert kezdődő tüdőgyulladása az lett sajnos!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?