Háát akkor csak leírom egy részét.
Judit, ilyenek
.
Bevallom ahogy tavaly Ábelt kezelték, ezek után én már semmin nem csodálkoztam, és örültem, hogy kiengednek. Faggattam, kérdeztem minden vizsgálatnál, a válasz: VÍRUS okozta fertőzés. Amikor kicsit jobban lett, majd visszaesett és újra infúzióra került, kétségbe esve kérdeztem, hogy mi van, a válasz: "ez a betegség normális lefolyása". De milyen betegség??? - háát a vírusfertőzéseké. Ok. Itt milyen kérdést lehetett volna feltenni még?Kicsit bezavart a képbe, hogy a 15 hónapos oltás miatt belázasodott, pöttyös lett (a pöttyöket már csak akkor látták, amikor már csak a hülyének nem szúrt szemet, hiába mondtam, hogy pöttyös, "neem, neem, anyuka, én nem látok pöttyöt") és ehhez hányas majd hasmenés jött. Széklet tenyésztés volt, vizelet, vérvétel. A vizeletből kiderült, hogy nem húgyuti fertőzés okozta a dolgokat, mert azt mondták az is előfordulhat. A széklettenyésztés eredménye jövő hétre lesz meg
pedig 48 óra alatt már lehet eredmény.Szóval esetleg megtudjuk mire meggyógyul, hogy mi volt. Én nem értettem ezt sem. Ha javul, iszik, nem esik vissza akkor nem foglalkoznak vele. Szóval Judit tényleg nem tudjuk mi a baj, vírusfertőzés okozta hasmenés és hányás. Ma jön a dokinénink és megvizsgálja. Hátha ő mond vmit.
És egyéb " apróság": Hétvégén nem volt lázmérés, lázas gyereknek. Azzal a fejhőmérővel mértünk lázat a szobatársammal, amit én vittem be. Mi írtuk, majd 2 nap után rákérdeztek, hogy jaaa és van még láza, méri a nővér? neeem, a nővér nem, hanem mi. Nekünk kellett szólni, hogy székletmintát vennénk, adjanak edényt, vizeletmintát is kértek ugyan már nem ragasztanák fel neki a zacskót, mert ez is feltétele a hazaengedésnek ha már jobban lesznek. Kiskönyvét nem kérték, nem nézték meg, hogy mikor milyen oltást kapott. Ha én nem mondom, hogy esetleg a pöttyök a 15 hónapos oltástól lehetnek, akkor vagy elkezdik kezelni vele vagy nem foglalkoznak vele. Még probiotikumot se mondtak, hogy adjunk... Kiszáradás kezelés volt az egész, infúzió.
Ja és számomra az volt a döbbenet, hogy úgy tesznek össze hasonló tünettel egy szobába másokkal, hogy nem tudják a másiknak sem, hogy mi a baja. Esetleg MÁS VÍRUS okozta a fertőzését, akkor akár keresztezni is lehet, cserélni és akkor szépen elhúzódik a bentlét. Na ez volt az egyik rémálmom.
Egyébként az igazsághoz tartozik, hogy 5 nővérrel volt dolgunk, ebből 2 exrémen felületes volt, a többi normális, csak épp ez a kettő sokat volt bent hétvégén. 3 orvos látta Lucát, két szerintem frissdiplomás és az, aki felvett bennünket a belőtt kinézetű.
Luca kis hős volt bent, de nagyon érzékenyke lett azóta
Látszik szegénykémen, hogy a lelkecskéjét kicsit megviselte. Mi lett volna, ha nem vagyok vele 24 órában?
Ábel előtte volt majd 1 hétig nyaralni anyukámnál, így ő csak hozzátette anya nélkül ezt a néhány napot
Ügyes, okos nagy fiú már, megértette, hogy mi van, és ez nagy könnyebbség volt.
És utólag, köszöni Ábel a köszöntéseket, nagyon tetszettek neki a képek
Emőke